Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 17:21   #2311
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
podam ale wieczorem po 22 jak maz wroci z pracy, bo ja w to sie nie bawie i naprawde nie wiem co on tam dodaje. On gotuje zalewe i ostrzykuje pozniej miesko i polewa i trzyma chyba pare dni w tej zalewie
Jeszcze musze go zapytac o ten zakwas na barszczyk bialy bo obieecalam dziewczynom, a on tez w tym sie specjalizuje
w takim razie z niecierpliwością czekam na powrót Twego męża i na ten przepis

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a jednak zrobiłam grzybową z suszonych grzybów na śmietanie z ziemniaczkami a ja w dalszym ciagu nie mam nic dla dzidzi
ja też nic nie mam jeszcze, tzn. moja mama ma u siebie w domu bo prowadzi sklep z odzieżą używaną z anglii i te najlepsze mi odkłada ale osobiście jeszcze nic nie kupiłam. Zabiorę się za to po Nowym Roku już to sobie obiecałam
Stary 2011-12-07, 18:00   #2312
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Niki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:02   #2313
cziqua
Zadomowienie

a mnie jutro czeka wycieczka do Chorzowa autobusem w zależności jakim to albo 40 min albo 1h 20min w jedną stronę no ale karte z NFZ trzeba odebrac bo na starej panieńskie nazwisko (2,5 roku po slubie) i stary adres

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:03   #2314
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no ale tego to chyba do ostatniej chwili nie będziesz wiedzieć... nie wiesz czy urodzisz 2 tygodnie przed terminem czy przechodzisz tydzień czy 3

moim zdaniem umawianie się do szpitala na tydzień przed terminem nic Ci nie da niestety

po 1 nikt Cię nie będzie trzymał w tym szpitalu tylko Cię wygonią, a biorąc pod uwagę ilość miejsc i obłożenie łóżek we Wrocławiu to nawet Cię nie przyjmą bez wyraźnej akcji porodowej... nie wiem czy wiesz ale np. na Borowskiej jak dzieciaczki chorują zaraz po porodzie to mamy nawet nie mają zagwarantowanego noclegu tylko nocują na korytarzu lub krześle przy łóżku dzieciaczka bo po prostu fizycznie nie ma miejsc

więc na pewno nie będą Cię trzymać w szpitalu tydzień przed planowanym terminem bez jakichkolwiek objawów nadchodzącego punktu kulminacyjnego - ja nawet nie wiem czy na 2 dni przed Cię przyjmą jak nie będziesz mieć rozpoczętej akcji

lepiej sobie poszukaj kogoś kto będzie Twoją "karetką do szpitala" np. jak TŻ nie będzie mógł to zawsze tata czy teść będzie pod telefonem

Zgadzam się, albo akacja musi byc rozpoczęta, albo konkretne wskazania, aby przetrzymać w szpitalu, odległość nie jest żadnym powodem, aby zajmować łózko w szpitalu, zresztą to bez sensu, bo nie wiadomo de facto, kiedy poród się zacznie, a może przed lub po czasie (+/- 2 tyg).

A ja sobie zrobiłam słodki podwieczorek-pół paczki biszkopcików, 1 batonik owsiany, banan i szklanka mleczka sojowego o smaku truskawkowym. Opracowuję już plany, co na kolację
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:17   #2315
tynka88
Zadomowienie

A ja moze jutro wybiore sie na drobne zakupy apteczne i kosmetyczne dla dzidzi

robie kolacje, zachcialo nam sie z TZ bułeczek zapiekanych z serkiem, pieczarkami, szyneczka i warzywkami)

TZ mnie dzisiaj pocieszył ,nie ma co ) siadam mu na kolanach, a on mówi
TZ:70 to juz wazysz co?
ja : a nie czuc??
TZ:jeszcze z 5 kg przytyjesz?
ja: pewnie z 10 i tłumacze mu ze dzidzia wazy narazie okolo 700-800 gram to ten w szoku, pewnie sie spodziewa ze urodze 7 kg bobasa

Ja to najchetniej to bym rodziła w domku) i pojade do szpitala jak skurcze beda juz regularne, zeby byc tam jak najkrócej.Gdy zacznie sie akcja porodowa mam w planach kąpiel, solidny posiłek, ogólne doprowadzenie sie do porzadku moje plany sa bardzo piękne)

dzis tak pomyslalam ze kobieta karmiaca piersia nie za bardzo moze stosowac diete i intensywnie cwiczyc , no ale moze cos sie wymysli

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-07 o 18:20
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:25   #2316
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A ja sobie zrobiłam słodki podwieczorek-pół paczki biszkopcików, 1 batonik owsiany, banan i szklanka mleczka sojowego o smaku truskawkowym. Opracowuję już plany, co na kolację

a ja dopiero obiad jem bo jakoś wcześniej zjadłam tylko banana potem bułkę słodką z jogurtem pitnym i nic więcej bo źle się czułam.
Teraz jem obiad bo mi lepiej - kurczaczek mniam a co do kolacji nie wiem jeszcze...

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:25   #2317
88natka
Zadomowienie

iw32
roksape

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:26   #2318
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
emigra, płaszczyk jest rewelacyjny

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

a czemu mam zakładać na łóżeczko? Przewijak mogę zdjąć na łóżko
Nie mam miejsca na szafki ani inne cuda. Poza tym mogę mieć go na pralce w łazience (pralka jest akurat bardzo duża).
Karolca a ten przewijak nie ma na spodzie takich czterech wystających niby śrub które stanowią blokadę żeby właśnie nie zsuwało się to z łóżeczka bo mój przewijak tak miał

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:29   #2319
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Muszę wkońcu zrobić zakupy internetowe na allegro dla dzidzi, ale jakoś nie mam weny...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 18:30   #2320
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Karolca a ten przewijak nie ma na spodzie takich czterech wystających niby śrub które stanowią blokadę żeby właśnie nie zsuwało się to z łóżeczka bo mój przewijak tak miał
nie wiem, bo ja go jeszcze nie mam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:43   #2321
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
nie wiem, bo ja go jeszcze nie mam
a to zmienia postać rzeczy
Dziewczyny super brzuszki na meilu pięknie wyglądacie. A ja jestem po pracy tak zmęczona że tylko czekam aż Antek pójdzie spać i tż wróci do domu i pójdę spać dzisiaj mi przeszła myśl że najchętniej poszłabym na l4 ale z drugiej strony nie chcę jeszcze iść

Stary 2011-12-07, 18:46   #2322
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Muszę wkońcu zrobić zakupy internetowe na allegro dla dzidzi, ale jakoś nie mam weny...

a co musisz/chcesz kupić?
Stary 2011-12-07, 18:48   #2323
Mała!
Zakorzenienie

Ja dziś połaziłam po mieście ale coś weny za zakupy nie miałam, siły mało i nastrój słaby więc kupiłam tylko czapkę mężowi pospacerowałam 2h i do domu.

Teraz zjadłam jabłko i odpoczywam przed kolacją... hym musi być jakaś lekka...może kanapka i serek wiejski???

Cytat:
ja tak samo! czaję się od tygodnia...

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dziękuję , ja zawsze się modlę za wszystkie chore dzieci ,a teraz jest to tak blisko.Przestało to być dla mnie takie wirtualne.
Piszę to Wam i przepraszam, ale siedzę sama z Małą w domu i nie mam komu się pożalić .
Kochana strasznie mi przykro, że spotyka to kogokolwiek...ja również pomodlę się o dużo siły dla Mamy tej dziewczynki... i oczywiście o to dziecko! Ty również się trzymaj...i staraj się czasami pouśmiechać ( mimo wszystko )do swojego brzuszka

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
iw32
roksape

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń.
Ja również się dopisuję ... 100 Lat!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:51   #2324
emigra
Zakorzenienie

Ziaa superowa fotka przysnelo sie ?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 18:52   #2325
karolca
Zakorzenienie

wiecie po czym moje dziecko jest najbardziej aktywne?
Po pomidorach. Obojętnie w jakiej postaci. Świeże, koncentrat, ketchup, sos, zupa. Może być mała ilość. Kopie jak opętane.
Pytanie - dlatego, że lubi czy dlatego, że nie smakują?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-07, 19:01   #2326
tynka88
Zadomowienie

Karolca podobno jak dziecku nie podpasuje cos co zjemy to kopie mocniej, wiec moze Ewelinka nie lubi pomidorków

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:03   #2327
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
wczoraj w Licencji na wychowanie był motyw chrapania .... żeby mąż nie spał na plecach żona wszywała mu w piżamę piłeczki pingpongowe
To już opcja hard
Mój to tylko jak w nocy na plecy sie przerzuci to chrapie i wtedy go wybudzam, mówię żeby połozył sie na boku i jest spokój
Za to często i namiętnie zgrzyta zębami...straszne

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja wczoraj kupiłam na allegro dwa śpiworki (każdy za 9,90). Sprzedająca mi napisała w mailu czy jestem zainteresowana kupnem jeszcze jakiś ubranek, bo ona ma bliźniaki (2 chłopców) i jej się w szafie nie mieszczą. Wysłała mi parę zdjęc na maila i takim oto sposobem za 250zł mam ponad 30szt. w tym dwa śpiworki ocieplane, dwa kombinezony, 6 par ogrodniczek, 6 par jeansów, kilka sweterków, bluzeczek itp. Wszystko w rozmiarach 62-74. Jeszcze powiedziała, że mi coś tam dorzuci. Ciekawa jestem w jakim stanie to przyjdzie, ale już po rozmowie mailowej widze, że babeczka jest uczciwa
Fajna okazja

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno od lekarza, bo byłam z wynikami i wszystkie mam super w moczu trochę białka, ale tak miałam przy każdych wynikach, więc taka już chyba moja natura w ciąży Glukoza na czczo 58, po godzinie 134, a po dwóch 118 (u mnie zapisali normę 70-120).
Teraz tylko w poniedziałek USG z mierzeniem wszystkiego i przed samymi świętami 3D - już nie mogę się doczekać
Super że z cukrem ok.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hehe...

ja kiedys musialam byc na rygorystycznej diecie bezcukrowej... przez blisko pol roku nie tknelam nic slodkiego, mialam zabronione wszelkie pieczywo i wiekszosc owocow
na poczatku bylo ciezko, potem sie przyzwyczailam i mi cukru zupelnie nie brakowalo
Dla mnie to by była najgorsza kara ale ja trzeba będzie to wiadomo...dzidzia najważniejsza...

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Gratulacje!))) a wcześniej mówili że dziewczynka?
Nie, ale ja się nastawiłam strasznie, zwłaszcza że specjalnie 2 dni przed owu był ostatni raz. Wytrwałe te chłopaki mojego M.

A dziś pół nocy nie spałam z wrażenia i rozmyślałam jak to będzie z chłopakiem hehe...a on nie spał razem ze mną, bo cały czas czułam jak się rusza. Dziś z tego wszystkiego na spacerku doszły kolejne ciuszki, w tym śliczne śpioszki z napisem "Handsome like Daddy!"

Śmiejemy się z M, ze już będzie nam kto miał obrączki nieść, jeszcze trzeba zrobić dzidzię do sypania kwiatków albo niesienia welonu

A co do badania glukozy to nie wiem czy się cieszyć czy nie, ale dostałam 50 g i kucie tylko na czczo i po godzinie.

Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące!

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2011-12-07 o 19:06
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:03   #2328
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja pojechałam do sklepu dzisiaj specjalnie po kiszoną kapustę ale była pyszna

Stary 2011-12-07, 19:07   #2329
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Karolca podobno jak dziecku nie podpasuje cos co zjemy to kopie mocniej, wiec moze Ewelinka nie lubi pomidorków
Też o tym słyszałam. Czytałam też, że jak coś wyjątkowo dziecku smakuje (wody płodowe zmieniają przecież smak), to też chytrze je lyka i dostaje czkawkę. Więc na dwoje babka wróżyła. Zobaczymy jak to będzie z pomidorami i przetworami po porodzie (nie, od razu pomidorami niemowlęcia nie nakarmię )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-07, 19:09   #2330
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
a co musisz/chcesz kupić?

kocyki, ręczniki, jakieś przybory, laktator, butelki, smoczki, podkłady, pieluchy itp.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 19:16   #2331
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Też o tym słyszałam. Czytałam też, że jak coś wyjątkowo dziecku smakuje (wody płodowe zmieniają przecież smak), to też chytrze je lyka i dostaje czkawkę. Więc na dwoje babka wróżyła. Zobaczymy jak to będzie z pomidorami i przetworami po porodzie (nie, od razu pomidorami niemowlęcia nie nakarmię )
moja ostatnio dostała czkawki jak jadłam tosty

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:18   #2332
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ale mam dzisiaj paskudny dzień, czuję się jak prosiak chociaż nie wiem czemu jakoś tak mi ciężko i dziwnie, a praktycznie nic nie zjadłam takiego.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 19:19   #2333
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
kocyki, ręczniki, jakieś przybory, laktator, butelki, smoczki, podkłady, pieluchy itp.
A masz jakiegoś konkretnego sprzedawcę na oku? Ja też musze coś już zacząć kupować.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:29   #2334
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
ja też muszę się za tą drobnicę zabrać, ale nie wiem czy robic to przed czy po swiętach :/

dzisiaj oglądam przez pół dnia łóżeczka turystyczne i w już mi sie mętlik w głowie zrobił od tego
Stary 2011-12-07, 19:30   #2335
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
ale mam dzisiaj paskudny dzień, czuję się jak prosiak chociaż nie wiem czemu jakoś tak mi ciężko i dziwnie, a praktycznie nic nie zjadłam takiego.

Ja się czułam tak wczoraj i przedwczoraj, cokolwiek zjadłam, nawet w małej ilości, wydymało mnie, i brzuch miałam jak balon i całą skórę na nim napietą. Ale piłam koper włoski i przeszło
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 19:30   #2336
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój maluszek ostatnio miał czkawkę przynajmniej wydaje mi sie że to była czkawka bo ruszał sie, kopał tak w równym tempie w równych odstępach między jednym a drugim ruchem i trwało to może 2 minuty.

Stary 2011-12-07, 19:32   #2337
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
A masz jakiegoś konkretnego sprzedawcę na oku? Ja też musze coś już zacząć kupować.
tak chyba od tego kupie
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21186118

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja też muszę się za tą drobnicę zabrać, ale nie wiem czy robic to przed czy po swiętach :/

dzisiaj oglądam przez pół dnia łóżeczka turystyczne i w już mi sie mętlik w głowie zrobił od tego

no właśnie ja też nie wiem czy teraz czy po świętach

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ja się czułam tak wczoraj i przedwczoraj, cokolwiek zjadłam, nawet w małej ilości, wydymało mnie, i brzuch miałam jak balon i całą skórę na nim napietą. Ale piłam koper włoski i przeszło
ja nawet nie mam kopru włoskiego, a gdzie go można kupić?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 19:41   #2338
ania20m
Wtajemniczenie

Dziewczyny ma któraś z was podejrzenie albo już zdiagnozowaną Cholestazę ciążową? Jak sobie radzicie z tym swędzeniem skóry??
Dowiedziałam sie na ostatniej wizycie że mam tą chorobę, swędziała mnie skóra na całym ciele i gin kazał zrobić próby wątrobowe. I wyniki miałam podwyższone.

Stary 2011-12-07, 19:46   #2339
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

ja nawet nie mam kopru włoskiego, a gdzie go można kupić?
w aptece

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-07, 19:57   #2340
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A nie ma czegoś takiego, że mu bije równo serca, po chwili przerwa i znowu bije normalnie itd?? Mój mąż jak miał badanie w medycynie pracy to lekarz od razu do niego "rzucaj palenie bo dyszysz" no i miał kiedyś mówili, że to arytmia a teraz zwyczajnie ma bezdech i to niestety jest choroba wieńcowa

Ja dopiero teraz staram się podczytywać w wolnej chwili, zwłaszcza, że dziś takie tępo

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Ja też dziś mam swoje święto
Co do hemoroidów to ja nie miałam problemów w ciąży z zaparciami- nabawiłam się ich przy porodzie sn. Teraz też zaparć nie mam ale hemoroid czasami dokucza. Jest jednak gorszy problem w tej ciąży od jakiegoś czasu czułam , że mnie coś boli jak robię siusiu czy w ogóle się lekko napnę. I tu przepraszam za szczerość ale chyba nabawiłam się żylaka na wardze sromowej boli, nie jest to przyjemne uczucie. Nawet stosunki mnie bolą, a już zwłaszcza po Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje Nie wiem jak urodzę sn, mam nadzieję, że dam radę

Mam podobne odczucia. Mojemu synowi powiedziałam, że mama ma dzidzię w brzuszku i nie wolno mame kopać w brzuszek, bo dzidziuś jak się urodzi to będzie ciągle płakał. Na to on, że będzie bawił się i tulił dzidziusia i też mówi, że ma dzidziusia w brzuszku :P

To straszne. Czy jej pozwolą na córkę patrzeć czy nie ona i ta jest wszystkiego świadoma i to jest straszne. Nawet ciężko taką sytuację i to współczucie określić słowami.

U mnie dziś 24 tc!!
Roksape wszystkiego najlepszego

Współczuję problemów zdrowotnych

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Zariah, dziękuję za życzenia
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości