|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Hejka
Odzywam się dopiero teraz bo do 16.30 nie było prądu Już widzę, że obcięło mi cyctaty ![]() Cytat:
ładna wagaNo i pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie zauważam żadnego związku między moim jedzeniem a płaczem Szymka |
||||
|
|
|
#2882 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wagę Cytat:
Cytat:
zdolna dziewczynka![]()
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Wyszłam z małym na rękach - do znajomych na dół i myślałam, że małego nie doniosę na górę. Ręce do teraz mam jak nie moje
A teraz sobie śpi z cyckiem w buzi i dalej nie w głowie mu jedzenie ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#2884 |
|
kosmitka
|
Nie straszcie śniegiem, u nas go brak.
Nie mam jak Was nadrobić
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() U nas też nie ma śniegu Nie nadrabiaj tylko pisz co u was - Franio lepiej się czuje? |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Jem właśnie kupnego gyrosa z frytkami, więc trzymajcie kciuki, żebym z Filipem wyszła z tego cało
![]() A poza tym, mogę się pochwalić? Aaaa pochwalę się.! Filipek dostał od wizażowych cioć- z innego wątku, królika specjalnie dla niego Na zdj które podkradłam z bloga, nie widać, ale ma wyszyte imię mojego dzisiejszego niejadka.
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też ni ma. Jak problemy kupkowe?
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Madzialena-lublin dużo siły Ci życzę
Cytat:
Gratulacje! Wszystkie pewnie top model oglądajcie, to i ja się oddalę ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Myślicie, że 3 mc po cc mogłabym już na jakiś fitness się zapisać? Myślałam o pilates albo ćwiczenia na piłkach
![]() Cytat:
![]() Jaki słodki króliczek Cytat:
Ale właśnie zastanawiałam się dlaczego tu tak cicho
|
||
|
|
|
#2891 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, czasami napiję się Fanty![]() A mój mąż poszedł spać i mogę w spokoju oglądać Top Madl ![]() Cytat:
Moje piersi to wytrzymają, tylko nie chcę, żeby się budził co godz w nocy ![]() Cytat:
Ja to jak mi sie takiej fanty chce, to piję zaraz po karmieniu i tez tak bardziej wygazowane Cytat:
Nie tyle co nie ufam, tylko strasznie nie lubię ![]() Ja smażoną cebulę to w mielonych tylko jadłam Ja też bym wolała, żeby ta Ania wygrałą, chociaż mnie na początku wkurzała bardzo, a ta Olga to taka zarozumiała mi sie wydaje, a Michalina to jakoś mi w ogóle na modelkę nie wygląda ![]() Aga a u mnie tez niestety, ciągle sypie ![]() Cytat:
A to, że Szymek do Ciebie podobny to nie ma żadnych wątpliwości ![]() Dziewczyny to widzę, że juz jecie w sumie wszystko, tylko ja taka panikara , ale chyba zacznę juz jeść normalne obiady, bo mam juz dość gotowania osobno dla siebie i dla tzChłopaki moje juz sobie smacznie śpią, a ja oglądam ten Top Madl ale mi tez powoli oczka zaczynają się kleić i chyba pójdę spać, nagram sobie i obejrzę jutro Dobranoc
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam na chwile bo jest przerwa w Tap Madl
noz ta Olga musiala wejsc do finalu..i Ania.. grrrrrrr
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam Twój wątek o karmieniu i widzę,że Ci sie udało gratuluję
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale dzisiaj jest jakaś masakra, więc trwa walka żeby nie podać butli. |
|
|
|
|
#2896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Babcia chwilowo lula małego bo pierdziochy go wybudzily, wiec dzien dobry
Cytat:
Cytat:
Mojemu całą noc nie w głowie jedzenie budził sie oczywiscie co 1,5-2h, pociumkał i zasypiał Cos tam z piersi sciagał bo robiły sie nieco luzniejsze.Jedyny plus ,ze nie mialam jakiejs mega walki miedzy 3-6 w usypianie, jak wczo ![]() U nas tez sniegu nie ma, za to cala noc leje A co sie dzieje?? Franio daje popalic?? Cytat:
Królik rewelka |
|||
|
|
|
#2897 | ||||||
|
Raczkowanie
|
wszyscy mówią że do mnie-na szczęście hehehe
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
smażonego staram się nie jeść ale to ze względu na siebie bo mam 5kg do zrzucenia ;p słyszałam, że smażone nic nie ma wspólnego z mlekiem tylko jak już to nam szkodzi na wątrobę. jadłam też sos czosnkowy, a czosnek i cebule chrupałam bo przeziębiona byłam i małemu mleko nadal smakowało ![]() ale przez te pierwsze 3 tyg co tak uważałam to moim ulubionym naturalnym daniem była pierś w marchewce. W garnuszku wkładasz piersi z kurczaka zalewasz wodą tak żeby ledwo je przykryła i gotujesz, tak w połowie gotowania wrzucasz dużo marchewek pokrojonych w krążki a jak już będą miękkie dodajesz dużo masełka i śmietanki i trochę soli Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:za wywalenie tz sprzed meczu, moje ulubione zajęcie!![]() ![]()
|
|
#2898 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale cioci się nie odmawia to zaraz wkleję ![]() Cytat:
i też licze na jakieś szybkie przepisy najlepiej do zrobienia jedną ręką ![]() Cytat:
![]() mała mi od 2 nocy świruje w dzień spi na ręce a w nocy od 1 do 6 ciumka co 20 minut i przysypia żeby za 5 minut znów się drzeć o cycka dziś całą noc miałam piersi przy jej nosie namarzły mi chyba bo bolą ehhh ![]() Cytat:
także mamy podobne orzeszki do dźwigania ![]() Cytat:
![]() ![]() colcia ...bardzo się chce ale na razie testuje staropolankę nasyconą naturalnie co2 ![]() ![]() a i fotki dla cioci Martusi
|
|
|
#2899 |
|
KWC
|
Cotka - królik śliczny
rabarbar - Hania jest piękna
|
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo jakie polisie ma Hanutka nic tylko całować
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
dziękujemy ...ciekawe po kim taka ładna listonosz ani kurierzy urodą tu też nie grzeszą ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- śnieg sypie ...zaczyna się ufff ... ![]() zasypie mi to moje więzienie to już nawet na spacerniak nie wyjdziemy
|
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cholera wie. Skoro Twój szanowny małżonek ciagle w rozjazdach ;> A właśnie. Jakaś poprawa? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Uwielbiam jak mój Berbeć uśmiecha się przez sen A.Tekst mojego Tż podczas wczorajszego tap madyl: "ja bym głosował na Michalinę." pytam czemu, a ten: "noooo na faceta, a na kogo?"
|
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie bardzo...już nawet w wekend był w pracy cały dzień pomijam że miałam imieniny i oczywiście zapomniał ...wczoraj niby skończyli projekt ale co z tego ...od dziś zacznie się następny gorący klient i tak w koło macieju będzie wymówka od wszystkiego ...eh szkoda słów ja uwielbiam jak mój berbeć ma zamknięte oczy ![]() tekst tża
|
|
|
#2904 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie z szaro-burego rana
(nasłuchuję kiedy trzeba go będzie przenieść do wózka i zabujać )Cytat:
Cytat:
. W trakcie zażywania ciąża raczej nie grozi, a przed przyjęciem pierwszej tabl. trzeba byłoby mieć pewność, że w ciąży się nie jest...Nie żartujcie, że ciąże z zaskoczenia naprawdę się zdarzają . Dla mnie to jest niepojete, zawsze wiedzialam niemal natychmiast, że jestem pregnetowa.Ej, Aga nie strasz. Gin pozwolił i biorę. Spirali nie puści mi sumienie, to samo z Mireną, gumki są fuj... A przecież żyć jakoś z małżem trzeba... ![]() Archi, moje chyba jednak z tych chudszych mlek . Z Twoim to już na pewno nie może się równać .I proszę mi tu nie porównywać swojego Piotrusia z innymi dziećmi, bo matki - wariatki wpadną w kompleksyMój ma za to teletubisiowy (wydłużony )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buziaczki dla Ciebie i Fabiego. A ostatnio kuzynka zapytała jak długo mam zamiar karmić, a ja jej na to, że nawet przez 2 lata jak się da . Biedna chwyciła sie aż za głowę, bo jej dzieci były butelkowe. A co, pewnie, że bym chciała, ale już pół roku mnie zadowoliCytat:
![]() Cytat:
I buziaki dla Was Cytat:
Cytat:
. I to w zasadzie od początku tak było, poza kilkoma malutkimi wyjątkami![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() u nas śniegu nie widać, tylko leje i leje nic tylko spacA ja wczoraj wyszłam na spacer głupia Cytat:
Haniulka prześliczna i ten języczek![]() Archi a te okłady to na zmianę robiłaś?? tzn raz altacet, raz kapusta?? i jak długo trzymałaś??
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilke przywitac sie z wami mamuski
nie mam czasu pisac z wami w sobote musze oddac pierwszy rozdział pracy magisterskiej i pisze pisze i pisze ale juz koniec widac![]() Haniulka i Marcelek cotka super prezent dla Filipka ![]() caltea a te tabletki to moge zaczac brac kiedy chce tak?? bo własnie wykupilam 2 opakowannia
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Martusia zdrówka życzymy
|
|
#2908 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cebulę też jadłam, smażoną i surową. I fasolki z puszki biała oraz czerwoną w salatce. Nic sie nie działo
![]() Cytat:
dla FabiegoWeź już przestań z porodem. Ja mam ciągle traumę i prawie codziennie nachodzą mnie złe wspomnienia. Chyba w końcu przeleję je na wirtualny papier, tak w celach autoterapeutycznych... Cytat:
Cotuś, piękny króliczek, widać imię Cytat:
dla Natki. I jeszcze kwiatki![]() Cytat:
Martuś, ja jeszcze zażywałam ibuprofen co 6 godz. No i wspomniane przez Archi okłady. Tylko uwaga na szałwię, brudzi jak cholera ![]() Co u Was, jak koopsko? Polepszyło sie coś Franiowi? Cytat:
Kalafiora jadlam i się przyjął ![]() Cytat:
. Ja myślę, że nam chłopaki dojrzewają![]() ![]() Za brak walki wielkie ![]() Cytat:
, o jak lubię, ale nie mam odwagi.A właśnie mamuśki piersiowe, czy Wy też tak dużo pijecie? Myślę, że średnio wypijam z 4l płynów jak nic (czasem pewnie nawet więcej... ). Gł. wodę niegaz, ale i herbatę uwielbiam i inkę z mlekiem muszę codziennie na śniadanie zapodać w 0,5l kubeczku
|
|||||||
|
|
|
#2909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie Archi, ale pozwolę sobie odpowiedzieć, bo tez przechodziłam: w ciągu dnia smarowalam pierś altacetem w żelu i robiłam okład z potłuczonej kapuchy. Zmienialam ją przy kolejnych karmieniach. W nocy dalej altacet i już nie kapusta, tylko na zaczerwienione miejsce gazik zamoczony w zimnym wywarze z szałwi (brudzi!). Należy unikać gorących kąpieli, nie rozgrzewać tego miejsca, bo może zrobić się ropień. Raczej chłodzić. No i zażywałam jeszcze ibuprofen co 6 godz. i bakterie + jogurty natural przy antybiotyku. Cytat:
Pisz kobieto, pisz. Jak chce sie być wykształconą, to trzeba się trochę pomęczyć ![]() ![]() Tak |
||
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Natka gratuluje
![]() Caltea ja pije duzo w nocy zawsze po karmieniu strasznie chce mi sie pic a w dzien to tak 3 herbatki na laktacje i inke z mlekiem czasem jeszcze wode![]() dziekuje
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-12-08 o 10:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

, ale jak się dowiedziała, że mały jest tylko na piersi, to zrezygnowała z ograniczeń
. Acha i obwód główki na prawie 2,5 miesiąca to u nas 39cm (przyrost o 4 cm od porodu). A za 2 tyg. szczepienie, to znowu porównam wagę.

, ale nie wiem czy juz mogę"? A ketchup juz jadłyście?

Od kilku dni Mała całe dnie nie śpi, drze się, nic nie jestem w stanie zrobić w domu czy przy sobie. O zmęczeniu jej płaczem nie wspomnę. Nie wiem, może to skok? W końcu 5 tydzień nam leci... Jeśli tak, to niech się już skończy 

, ale chyba zacznę juz jeść normalne obiady, bo mam juz dość gotowania osobno dla siebie i dla tz

ale nie mam sie kogo pytać, a wy zawsze doradzicie
. Dla mnie to jest niepojete, zawsze wiedzialam niemal natychmiast, że jestem pregnetowa.