|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Moze dzis zdaze poodpisywac
![]() A nie wiem ile teraz mój wstręciuszek ma cm Cytat:
dziś pospałam w dzień 2 h- od razu mi lżej za dobre wieści od lek ![]() A mały pomocnik świętego mikołaja cudowny!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to masz wypasione mleko- łaciate czy co??? ![]() Mój to ma wielki łeb ![]() Cytat:
Dobrze,ze po szczep. oki i za wagę
|
||||||
|
|
|
#2852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:confuse d:
|
|
#2853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi tez się grudki teraz już robią jak dłużej nie pokarmie i od razu mam schizę czy nie zastój znów. Ostatnio zessał mi tę grudkę dopiero po drugim karmieniu. Ale miałam stracha A i ta piers co zastoje były zaczeła mi przeciekac ![]() Koniecznie musze się z laktatorem zapoznac innym niż mój! Cytat:
Mój po spacerze albo przed domem jeszcze chwile lezy albo w ganku Przynajmniej obiad mogę zjeść![]() Cytat:
Pewnie to i racja z tymi spacerkami w domu starałam sie sama z piechulcem na troszkę wyjsc, albo chociaz do sklepu pod domem po chleb itp
|
||||
|
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
Jestem z powrotem
i znów ze śpiącym Adasiem na moich rękach![]() i pewnie nie zdążę za bardzo popisać A tz poszedł z kolegami na tenisa![]() Małgosia dziex, ![]() Byłam dziś w pracy z Adasiem i kolezanki stwierdziły, ze Adaś do męża podobny, u mnie w rodzinie tez tak mówią a u tz znowu odwrotnie, że do mnie A jak jest u Was? Do kogo Wasze dzieciaczki bardziej podobne?Kurcze, ciężko mi już z nim na rękach, ale jak go odłożę do wózka to sie zaraz obudzi , chyba wytrzymam![]() A i udało mi się nagrać Adasia jak się bawi i śmieje do tej biedrony Agnieszka a to ta Azalia ma jakiś negatywny wpływ na dziecko? Bo ja się już prawie zdecydowałam na te tabsy, ale jak jest jakies nawiet znikome negatywne działanie, to chyba jednak zdecyduje sie na ta spirale, juz sama nie wiem
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ulotce jest napisane: W mleku wykrywa się niewielką ilość substancji czynnej zawartej w leku Azalia. W wyniku tego dziecko może codziennie przyjmować 0.01-0.05 mikrogramów etonagestrelu na kg masy ciała, ale nie ma informacji o jakimkolwiek ryzyku." a nie ma informacji to nie to samo co NIE SZKODZI DZIECKU ![]() Dlatego sama już nie wiem. To nowy lek na rynku, niezbadany. Może za 10 lat się okaże, że dziecko faszerowane było hormonami i może mieć jakieś problemy - tego się boję. Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-07 o 17:20 |
|
|
|
|
#2856 |
|
KWC
|
minio- włączam na noc, pełen pojemnik starcza na całą nockę.
i |
|
|
|
#2857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Dzięx
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamuski
Chciałam się zameldować, że cały czas Was podczytuje tylko nie mam jak sie wbic w rozmowe, bo jestem do tyłu o jakies 20 stron i nie moge nadrobic odkad miesiac temu mielismy gosci i nie zagladałam na wizaż jestem opóźniona, a szkoda mi nie czytac co tam u was sie dzialo Mam nadzieje, ze za kikla dni wkoncu nadrobie U nas wszystko w porzadku, mały ladnie sie rozwija i rosnie. Wlasnie sobie słodko kima na brzuszku Dalej karmie tylko cycem i mam nadzieje, ze tak bedzie do ukonczenia przez Fabiego 6 m-ca.Bardzo gorąco was całuje i mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie z powrotem do swego grona ![]()
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Znowu Was nie ponadrabiam, nie mam siły
Od kilku dni Mała całe dnie nie śpi, drze się, nic nie jestem w stanie zrobić w domu czy przy sobie. O zmęczeniu jej płaczem nie wspomnę. Nie wiem, może to skok? W końcu 5 tydzień nam leci... Jeśli tak, to niech się już skończy Wzięłam ją na chwilę na spacer, usnęła ale w domu oczywiście się obudziła. Już mi sił brakuje ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, ze Fabianek zdrowy i nie daje popalić rodzicom, a może jakiś zdjątko dla cioć ![]() ![]() Cytat:
A Adaś obudził się po prawie godzinnej drzemce, i jadł tez z godz temu a tak zaczał ryczeć i mnie jesc ze mu znow musialam dac cycka, bo nic nie pomagalo , kurcze jakos ostatnio zbyt czeste ma te przerwy mniedzy posilkami, najlepiej to by chcial co godz, no najdluzej co dwie, i sie zaczynam martwic, czy to nmormalne![]() A mamuśki piersiowe mam do Was prośbę: macie jakies fajne przepisy na obiad? bo mi sie juz pomysły skończyły i mi sie moje jedzonko przejadło, poda któraś jakies pomysły/?L ![]() ![]() A i jadłyście juz frytki? mysle o takich z piekarnika. bo mam straszna ochotę na nie , ale nie wiem czy juz mogę"? A ketchup juz jadłyście?
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę ![]() 30.05.2009 ![]() 30.08.2011 Adaś Edytowane przez minio1984 Czas edycji: 2011-12-07 o 18:07 |
||
|
|
|
#2861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moze to być ten sławetny skok- my tez w tym okresie co Ty przerabialiśmy tę masakrę ![]() Wytrwałości Cytat:
Ketchup jadam co któryś dzień, świeże pomidory tez i zupkę pomidorowa i koncentrat dodaję do potraw i jest ok. Z przepisami nie poratuje bo ja slaba kuchara jestem, do tego vege i obecnie nie jem jaj i nabiałów Ogólnie to u mnie zupy królują. Dziś były tez nalesniki (bez mleka i jaj z Nestle Sinlac) z dzemem jablkowym, wczoraj kluski śląskie.
|
|||
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
A mój dzisiaj mało co je i ciągle śpi na rękach. Aż się o niego martwię
Teraz też pomarudził , przyssał się, kilka łyków i śpi
|
|
|
|
#2863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw sie skok szybko minie, zobaczyszCytat:
![]() a frytki juz jadłam, a kechup to prawie codziennie wcinam i jest dobrze ![]() ja wychodze z załozenia ze trzeba powoli wszystko wprowadzac, zeby maly sie przyzwyczajał do smakow nawet ostatnio zjadłam miseczke kapusniaku![]()
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż tez zaczęłam się martwic czy nie chory,ze jesc nie chce ![]() Pytałaś wczesniej o te owce co ma Ancia- wiesz- ja mialam nadzieje chyba na cud ze bede mogla malego polozyc do lozeczka z nia i zasnie nic z tego Ale za to w nocy jak sie wybudza z placzem, takim wiesz, co to sam nie wie co chce bo jest najedzony, ma sucho, przytulic sie tez nie bardzo, to wkladalam mu szybko smoka , wlaczalam owce i zaraz odlatywal. Malo tego- jak owca konczyla szumiec to sie budzil wiec od 2 nocy spie po 45min bez niej to chyba bym w ogole nie spala
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki nocny Marek z twojego synka? Ja mojego nie umiem przestawić, żeby spał bez cyca przed 24. |
|
|
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Archi 28 listopada bylismy na szcepieniu to ważył 4500g moj wielkolud, takze powoli przybieramy na wadze
![]() A pamietam, ze byl temat wypadania włosów....wiec ja moge polecic dobry produkt. Co prawda ja to dostałam od mojej fryzjerki poporodzie i stosuje juz dwa m-ce, ale zbedne włoski mi nie wypadają. To jest serum z Wella Professionals, a nazywa sie Balance scalp do wcierania w skóre głowy. Naprawde polecam )
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nocy- to daj spokój, już wymiękam, ledwo co sie cieszyłam, ze mimo pobudek co 2-2,5h to jednak spi i nie musze go jakos extra lulac no i wszystko pękło nie wiem o co cho ![]() Nawet przy piersi średnio z zaśnięciem, a zawsze odlatywał az milo! Cytat:
a waga wyjściowa jaka była?Moj na 1 szczep ponad 1kg wiecej ważył niz Fabi
|
||
|
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
no ale jak wychodzilismy ze szpitala ważył 2860g, wiec był malutki w porównaniu do teraz
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2871 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a serio to naprawdę nie wiem co zrobić, a jak spytałam tz to jemu wszytsko jedno, tzn żeby mało kosztowało i było skuteczne , ale ja na gumkach to nie będę polegać![]() No ale cebulę surową jadłaś czy smażoną? A i używacie już wszystkich przypraw? Bo ja to na razie tylko sól, pieprz i zioła prowansalskie, ale już bym chciała innych zacząć używać, a pieczarki jecie? Sorki, że tak wypytuję o to jedzonko ale nie mam sie kogo pytać, a wy zawsze doradzicie---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
, a wczoraj skończył 14 tyg a ile Fabianek ma tyg?
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() minio Fabi dzis akurat konczy 8tyg no i wzielo mnie na wspomnienia brrrr, wlasnie zaczynały mi sie powoli skurcze parte ![]() :b rzydal: a o 20.10 wyskoczył Fabianek
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
No serio, serio
, aż się dziwiłam, że troszkę podje i i od razu usypia a odłożony z rąk się budzi i tak prawie co godz. Mam nadzieje, że to tylko tylko taki dzień, bo nawet do kibelka nie miałam jak skoczyć, a ciekawe jaka będzie nocka, bo normalnie Adaś mało sypia w dzień---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
za 8 tyg.Oj parte wolę sobie nie przypominać ![]() a jakie jesz sałatki? Muszę kończyć, bo idziemy z tz kąpać Adasia A będziecie oglądać Top Madl?
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Anuska brawo dla Fabiego za przysrot wagi
Cytat:
i cebule i pieczarki i keczup , nawet frytkii smażone troche podjadałam pączki też wcinam majonez równieżczy mamy karmiące macie też takie parcie na gazowane ? jak mi się chce Fanty czy coli ku nie zadowoleniu męża si si
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie chyba te nasze dzieciaczki zmówiły ![]() Oby tylko moje piersi wytrzymały ten strajk głodowy ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Przedwczo. wziełam aż łyka coli
|
||
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż chłopak się teraz wziął za ssanie. ![]() Kurde, chyba muszę pójść zbadać mocz małemu. Po zapachu wiem kiedy i ile siku robi Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-07 o 19:46 |
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a sałatki to rozne, ostatnio warzywna i z tunczykiem tap madl oczywiscie ![]() Cytat:
czasem sobie wezme łyka coli lub sprita, ale z reguly tak jak juz jest btroche rozgazowane
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Ja robiłam jeszcze biały barszczyk tylko delikatnie z octem. Kusi mnie za to ogórkowa 2. A czemu gumkom nie ufasz? My póki co lateks. Tak sobie myślałam, że może póki karmie to lateks, a potem anty, ale sama nie wiem3. I taką i taką 4. 5. No ba a na kogo stawiasz? Wg mnie powinna grać głupia, ale pracowita Ania, ale wygra raczej Olga---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- U nas BIAŁO
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

, ale jak się dowiedziała, że mały jest tylko na piersi, to zrezygnowała z ograniczeń

:confuse d:
. Ja tez mam grudki w lewej, tej po 2 zastojach. Co prawda dziś jest troche lepiej i widzę, że wszystko schodzi po karmieniu, ale przez weekend było kiepsko
.Widzę, że chcesz przejść na mm?
i znów ze śpiącym Adasiem na moich rękach

Od kilku dni Mała całe dnie nie śpi, drze się, nic nie jestem w stanie zrobić w domu czy przy sobie. O zmęczeniu jej płaczem nie wspomnę. Nie wiem, może to skok? W końcu 5 tydzień nam leci... Jeśli tak, to niech się już skończy
, ale nie wiem czy juz mogę"? A ketchup juz jadłyście?

wiec od 2 nocy spie po 45min
a waga wyjściowa jaka była?
ale nie mam sie kogo pytać, a wy zawsze doradzicie
, a wczoraj skończył 14 tyg a ile Fabianek ma tyg?