Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 21:26   #2371
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Dziewczynki,
my po wizycie, nie bylo zbyt fajnie...dla mnie, bo bardzo mnie bolalo, az krzyczalam troche wiec lekarz stwierdzil ze jak tak zle znosze to nie bedzie mi robil USG dopochwowego, bo zbadal szyjke i jest nie do zdarcia, dluga, sprezysta i zamknieta..szyjka pierwsza klasa wiec zaproponowal ze mozemy podejrzec dzidzie na USG przez brzuch, tak na szybko i nie bedziemy za to placic, tak aby potwierdzic plec i zobaczyc lozysko. tam tez wszystko ladnie, lozysko na tylnej scianie, Hania jest Hania(mamy fotke). tylko jedna sprawa jest: a mianowicie pH pochwy troche mu sie nie podoba, nie ma jeszcze zadnej infekcji ale malo brakuje, powiedzialam ze nie jem wlasciwie nabialu bo mam nietolerancje laktozy i pozniej boli mnie zoladek jak jem za duzo mleka i produktow mlecznych, powiedzial aby jednak po troszke jesc jogurty naturalne. dal mi Ecovag (antybiotyk dopochwowo), czy ktoras z Was uzywala tego? troche sie boje. i jeszcze takie mam pytanie do dziewczyn w UK - czy to co polozna sprawdza tym paseczkiem na ktory trzeba nasiusiac to tez jest sprawdzanie ph pochwy...bo nie wiem. mam z nia spotkanie w piatek wiec zapytam. bo w poniedzialek polozna mi sprawdzala tym paseczkiem mocz i powiedziala ze jest ok i nie ma zadnej infekcji.
Hania ulozona jest glowka do dolu a kopie jak szalona
a teraz bede Was nadrabiac, mam 5 stron.
Super że szyjka OK fajnie że płeć się potwierdziła

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
hehe.. ja też do męże piszę 'kocham WAS' i mam na myśli jego i PSA hihi..

Mam umówione oglądanie dwóch domów na sobotę.. W pon. mają mi dać znać z innej agencji i próbuję jeszcze dodzwonić się do babki, która ma śliczny domek do wynajęcia.. Potrzebuję kciuków w negocjacjach.. kto ma wolne(kciuki)
Też dostaję podobne sms od męża albo z pytaniem "jak się macie? wyspani?"jest to bardzo miłe oczywiście jak nie pamięta o tych rybach

trzymam kciukasy

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny będziecie robić masaż krocza przed porodem?
Znalazłam fajny filmik instruktażowy jakby któraś z Was była zainteresowana
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx
Ostatnio jak byliśmy u lekarza na USG połówkowym i musieliśmy czekać a poczekalni to z TŻ przeglądaliśmy gazety i w jednej był właśnie artykuł o masażu krocza że bardzo przydatny itp. (a właśnie mój TŻ zwrócił na niego uwagę) i zapytał się mnie "Będziesz robić?" no co ja "Ty będziesz mi robił" a on " OK " i uśmiech od ucha do ucha

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie mamusie nie było mnie baaaaardzo długo ale postaram się już tak nie znikać, ale nadrobic sie nie da :/ u nas wszystko po staremu, mały się super kręci, w piątek mamy następną wizytę, więc na pewno damy znac co tam ciekawego u nas troche już pachnie świętami i powoli, małymi kroczkami się do nich szykujemy
Witaj mamy nadzieję że już Nas na tak dłuuuuugo nie opuścisz

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2011-12-07 o 21:29
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:29   #2372
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Jolka ja sie nauczyłam dopiero gotować jak sie z domu wyprowadziłam wisiałam z mama na telefonie i pytałam o różne głupoty ja
Stary 2011-12-07, 21:31   #2373
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Jolka ja sie nauczyłam dopiero gotować jak sie z domu wyprowadziłam wisiałam z mama na telefonie i pytałam o różne głupoty ja
no, a ja się jeszcze nie wyprowadziłam ale gotujemy osobno

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:34   #2374
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Super że szyjka OK fajnie że płeć się potwierdziła

Też dostaję podobne sms od męża albo z pytaniem "jak się macie? wyspani?"jest to bardzo miłe oczywiście jak nie pamięta o tych rybach

trzymam kciukasy

Ostatnio jak byliśmy u lekarza na USG połówkowym i musieliśmy czekać a poczekalni to z TŻ przeglądaliśmy gazety i w jednej był właśnie artykuł o masażu krocza że bardzo przydatny itp. (a właśnie mój TŻ zwrócił na niego uwagę) i zapytał się mnie "Będziesz robić?" no co ja "Ty będziesz mi robił" a on " OK " i uśmiech od ucha do ucha

Witaj mamy nadzieję że już Nas na tak dłuuuuugo nie opuścisz
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:34   #2375
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
pochwal się
Jutro albo pojutrze powinny przyjść to obfotografuję

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a jednak zrobiłam grzybową z suszonych grzybów na śmietanie z ziemniaczkami a ja w dalszym ciagu nie mam nic dla dzidzi
Nie przejmuj się, ja tez dopiero po ostatnim wypadzie do Tesco mam coś tam w końcu kupione

Cytat:
hehe.. ja też do męże piszę 'kocham WAS' i mam na myśli jego i PSA hihi..
nie mamy psa to jestem pewna, że pisał do mnie i maleństwa

W załączniku moje łowy z Tesco: bodziaki z krótkim i długim, półśpiochy, zestaw Disney itp - akurat wszystko było -30%, Tż siłą mnie powstrzymał od wykupienia płowy asortymentu
No i mam nadzieję, że w piątek żadnego zaskoczenia z płcią nie będzie, bo jak widać - większość niebieska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00061.jpg (56,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00062.jpg (66,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00064.jpg (75,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00066.jpg (57,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00067.jpg (71,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00069.jpg (72,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00073.jpg (104,3 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-12-07, 21:40   #2376
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
W załączniku moje łowy z Tesco: bodziaki z krótkim i długim, półśpiochy, zestaw Disney itp - akurat wszystko było -30%, Tż siłą mnie powstrzymał od wykupienia płowy asortymentu
No i mam nadzieję, że w piątek żadnego zaskoczenia z płcią nie będzie, bo jak widać - większość niebieska
Gratuluję zakupów

Ja teraz będę rozglądała się za miękkimi bucikami i skarpetkami

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:43   #2377
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Kulkaaga liczne ciuszki
Jolka wszystko przed tobą
Stary 2011-12-07, 21:51   #2378
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Ja trzymam normalnie za Was wszystkie kciuki we wszystkich sprawach aż o mało mi się nie połamią

Gratuluję wszystkich pełnych i nowozaczętych dziś tygodni oby szczęśliwie mijały kolejne

Iw, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! i w tym momencie przede wszystkim dużo zdrówka, żeby nic Ci się więcej złego nie przytrafiło i spełniały się wszystkie marzenia

Chwilę mnie nie było, a tyle napisałyście już dawno tyle do nadrabiania nie miałam

a no i ciuszki wszystkie cudowne, róż widzę, róż a u Karolcy jakie fajne napisy na bodziakach i śpiochach
dziękuję Ci bardzo

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej, no to u mnie by się to zgadzało,że to jednak smakuje i potem jest czkawka, bo Nina zawsze po cytrusach miała czkawkę , a teraz lubi wszystkie bardzo , nawet grapefruity

Ja gapa składam życzenie urodzinowe dla Iw i Roksape :) dużo dużo zdrowia Dziewczyny, lekkich porodów i samych radości w nadchodzącym nowym etapie życia
ps mój kuzyn Iw , ten od Twojego świadka też ma dzisiaj urodziny

Moniahan
super ,że szyjka pięknie trzyma, a Hania jest Hanią

Anagat za negocjacje

Ja po wizycie, niestety usg przełożone na środę 14.12 bo się głowica spierniczyła od usg, ale poza tym ok . Muszę zrobić posiew moczu, bo się białko utrzymuje , no i posiew kontrolny z pochwy , mam nadzieję,że się pozbylam dziadostwa
Pogadałam sobie z tym moim lekarzem o tej mojej koleżance i będę się trzymać tego co powiedział,a mianowicie,że dla niego w onkologii nigdy nic nie jest pewne na 100% ,że miał pacjentki nie rokujące a żyją do dzisiaj , że dużo zależy od woli walki,więc tej myśli trzeba się trzymać.Jakoś tak mnie na duchu to podniosło.
Chyba z 20 minut gadaliśmy, tylko kawy i ciastek brakowało
A i już wiem ,że rodzić będę tam gdzie Ninę rodziłam , co bardzo bardzo mnie cieszy miejsce znane, pół stresu mniej Niestety nie będzie mnie ciął mój gin, ale za to postaram się trafić na tego co mnie ciął ostatnio, może się uda .
Dziękuję Konia życzenia dla Twojego kuzyna
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:54   #2379
88natka
Zadomowienie

Mój tż miał wczoraj urodziny zrobiłam mu tort ptasie mleczko i dałam świeczki na górę musiałam się śpieszyć żeby zapalić szybko 28 świeczek przyszedł z pracy i po kąpieli mu dałam był w szoku, cieszył się i mówił że pierwszy raz tort dostał ze świeczkami.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:55   #2380
MoniaHan
Wtajemniczenie

Roksape i Iw WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
Pempek czadowy Twoj koteczek te fikolki fika
Konia ale fajny lekarz.
anagat trzymam kciuki za mieszkanie!! dzieki za info na temat paseczkow itd. i ekovag.

o nie!!! Tz robi dla mnie budyn...i juz czuje przypalone mleko...co sie z nim stalo, kiedys piekl ciasta...dla swojej ex...a teraz budyn przypala...chyba go za bardzo rozpiescilam

iw moze sprobuj soku ze sliwek, tylko nie za duzo dziennie (pije pol szklanki rano) i jakos nie walcze w wc juz. a wzdecia to u mnie norma, nie wiem czy mialam lacznie tydzien bez nich. zaparcia tez mialam, ale tylko raz walczylam ale stwierdzilam ze boje sie aby hemoroidow nie miec i teraz ide tylko za potrzeba kiedy naprawde czuje ze nie bedzie walki.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-12-07 o 21:58
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 21:56   #2381
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Roksape i Iw WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
Pempek czadowy Twoj koteczek te fikolki fika
Konia ale fajny lekarz.
anagat trzymam kciuki za mieszkanie!! dzieki za info na temat paseczkow itd. i ekovag.

o nie!!! Tz robi dla mnie budyn...i juz czuje przypalone mleko...co sie z nim stalo, kiedys piekl ciasta...dla swojej ex...a teraz budyn przypala...chyba go za bardzo rozpiescilam
Wielkie dzięki
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:03   #2382
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Jutro albo pojutrze powinny przyjść to obfotografuję

Ok

Super zakupy a jakie śliczne papucie też byłam ostatnio w Tesco
nie wiecie kiedy znowu będzie przecena na ciuszki dziecięce?

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Jolka wszystko przed tobą
dokładnie dlatego trzeba jakoś ćwiczyć
TŻ wiedział, że wiąże się z taką co gotować nie umie, ale bywa w szoku jak mu czasem danie zaserwuje

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:

iw moze sprobuj soku ze sliwek, tylko nie za duzo dziennie (pije pol szklanki rano) i jakos nie walcze w wc juz. a wzdecia to u mnie norma, nie wiem czy mialam lacznie tydzien bez nich. zaparcia tez mialam, ale tylko raz walczylam ale stwierdzilam ze boje sie aby hemoroidow nie miec i teraz ide tylko za potrzeba kiedy naprawde czuje ze nie bedzie walki.

ja ostatnio zrobiłam sobie budyń waniliowy i bleee nie smakował mi za słodki więc nie zjadłam

a jak robisz sok ze śliwek?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 22:12   #2383
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

http://allegro.pl/fiki-miki-bezpiecz...960732533.html co o tym myślicie? Ja chyba kupię... Muszę jeszcze opinie poczytać

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:20   #2384
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Jolka "widziały gały co brały" tak mi mój tż mówi jak mu gadam o sprzątaniu

evvcia mi sie wydaje niemowlę powinno spać/leżeć na płasko

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-07 o 22:22
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:21   #2385
88natka
Zadomowienie

Cytat:

niespodzianka
Stary 2011-12-07, 22:23   #2386
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
A wiecie, że mój TŻ lubi sprzątać?? Ogólnie to on zawsze sprząta ja tylko czasami a co najlepsze robi to idealnie jego mama ostatnio mówiła, że on zaczął w domu sprzątać jak był mały i tak mu zostało cały czas sprzątał, a teraz sprząta u Nas

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 22:29   #2387
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

evvcia mi sie wydaje niemowlę powinno spać/leżeć na płasko
Mój też tak mówi a ja mu zawsze wtedy odpowiadam "No właśnie nie widziały, bo ciemno było"
Stary 2011-12-07, 22:31   #2388
88natka
Zadomowienie

Cytat:
A wiecie, że mój TŻ lubi sprzątać?? Ogólnie to on zawsze sprząta ja tylko czasami a co najlepsze robi to idealnie jego mama ostatnio mówiła, że on zaczął w domu sprzątać jak był mały i tak mu zostało cały czas sprzątał, a teraz sprząta u Nas
mój też sprząta, w ogóle bardzo dużo mi pomaga.

niespodzianka
Stary 2011-12-07, 22:36   #2389
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok

Super zakupy a jakie śliczne papucie też byłam ostatnio w Tesco
nie wiecie kiedy znowu będzie przecena na ciuszki dziecięce?

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

dokładnie dlatego trzeba jakoś ćwiczyć
TŻ wiedział, że wiąże się z taką co gotować nie umie, ale bywa w szoku jak mu czasem danie zaserwuje

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

ja ostatnio zrobiłam sobie budyń waniliowy i bleee nie smakował mi za słodki więc nie zjadłam

a jak robisz sok ze śliwek?
sok ze sliwek?...kupuje polozna mi doradzila...chociaz do tego sie przydala raz kupilam raz w miedzynarodowym sklepie...taki gesty, ale znalazlam jakis taki o lepszym dzialaniu, taki prawie czarny, juz nie taki zageszczany ''sunshine'' cos tam. jest srednio dobry ale jak dla mnie dziala. chociaz dzis lekarz mi powiedzial ze on sugeruje jednak suszone sliwki i platki owsiane namaczac na noc w wodzie i pozniej rano gotowac w tej wodzie lub mleku i dodawac sliwki.

anagat mam pytanie do ecovag, w ulotce napisane ze nie zaleca sie w czasie ciazy....czytala na kilku forach i niektore kobitki tez pisza ze nie zaleza sie w czasie ciazy, al nie wiem czy to wynika z braku badan na ciezarnych czy moze cos spowodowac. chyba lekarz wiedzial co mi sprzedaje...mam nadzieje.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:38   #2390
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam 19 wizytę u GP i mam zamiar zapytać jeszcze raz o te krwawienia z nosa, które mam codziennie. Położna na wizycie powiedziała że to normalne ale nie wydaje mi się że jeśli codziennie je mam to wszystko jest w porządku. Też macie krwawienia?
Ja nie mam ale mam ustawiczny katar. W kazdym razie mysle ze inhalacje i/lub psikanie woda morska do nosa mogloby pomoc nawilzyc sluzowke. Mi obie te rzeczy pomagaja na katar, ale jak odstawiam to wraca paskudnik.

Cytat:
ja kupuję mieszankę przypraw z knorra Pizza , tam jest przepis z tylu i wychodzi bardzo dobra,pół paczki tych przypraw daję i jest na serio dobra taka pizza są drożdże potrzebne, mąka , woda i olej , nie pamiętam tylko proporcji ...
szynkę kładę, pieczarki i serek i jest pyszna
jak są tanie pomidory i dobre to sos robię pomidorowy na tą pizze, ale bez tego też dobre jest, machnę wtedy ketchupem po calości

nie jest to trudne, spokojnie dasz radę
Lata temu robilam pize z tego przepisu i zawsze wychodzila wysmienita, tzn ciasto mialo chyba dobre proporsje i nie dalo sie go spartaczyc.

Cytat:
No ktoras z nas musi miec to szczescie zeby cala reszta miala komu zazdroscic
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:39   #2391
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
sok ze sliwek?...kupuje polozna mi doradzila...chociaz do tego sie przydala raz kupilam raz w miedzynarodowym sklepie...taki gesty, ale znalazlam jakis taki o lepszym dzialaniu, taki prawie czarny, juz nie taki zageszczany ''sunshine'' cos tam. jest srednio dobry ale jak dla mnie dziala. chociaz dzis lekarz mi powiedzial ze on sugeruje jednak suszone sliwki i platki owsiane namaczac na noc w wodzie i pozniej rano gotowac w tej wodzie lub mleku i dodawac sliwki.

anagat mam pytanie do ecovag, w ulotce napisane ze nie zaleca sie w czasie ciazy....czytala na kilku forach i niektore kobitki tez pisza ze nie zaleza sie w czasie ciazy, al nie wiem czy to wynika z braku badan na ciezarnych czy moze cos spowodowac. chyba lekarz wiedzial co mi sprzedaje...mam nadzieje.

Ja ostatnio kupiłam suszone śliwki próbowałam je zjeść robiłam kilka podejść i bleee nie mogę po prostu nie mogę są ohydne.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 22:40   #2392
anagat
Zadomowienie

Monia, ja też budyń przypalam.. ZAWSZE jak robię na elektrycznej kuchence..grrrrr..

Dziewczyny.. mąż kupił WÓZEK Na alledrogo

Zaraz fotki wstawię, mam nadzieję,że szybciutko prześlą, bo on (mąż)wyjeżdza z Polski za tydzień w środę
Wózek- maxi cosi mura 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (60,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek1.jpg (55,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek2.jpg (60,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek3.jpg (60,1 KB, 24 załadowań)
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:41   #2393
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

No ktoras z nas musi miec to szczescie zeby cala reszta miala komu zazdroscic

ale za to za dużo pali i pije piwska.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 22:41   #2394
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Aniu, moja mama miała cholestazę i piekielne swędzenie w ciąży z moim rodzeństwem(bliźniaczej). . była podrapana aż do krwi.
W dodatku to było baaardzo upalne lato('94), więc spała w pokoju w piwnicy i smarowała sie pudrami chłopdzącymi, w w połowei 6 ego miesiąca poszła do szpitala na patologię ciąży, miesiąc przeleżała, urodziła 1.5 mies przed czasem (ale to bliźnięta). Dzieci całe i zdrowe, a ona też .. a w ciąży schudła 10 kg (w stosunku do wagi sprzed ciąży).. Jak wróciła ze szpitala , to wyglądała jak laseczka, taka szczuplutka jak nigdy

Trzymaj się!
Jeśli dobrze widzę, to ja mam siostry bliźniaczki również z rocznika '94 ;D Siostry także urodziły się przed czasem

Cytat:
Cytat:
mój też sprząta, w ogóle bardzo dużo mi pomaga.
Mój też lubi sprzątać, robi to bardzo dokładnie. I w ogóle nawet potrafi mi w półce poukładać A czasem dostaje owal, że tu nie posprzątałam a tam pajęczynka Jak teściowa ma rentgen w oku

Dziewczyny WSZYSTKIM WAM dziękuję ślicznie za życzenia !!! Jesteście niesamowite
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:42   #2395
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a czemu mam zakładać na łóżeczko? Przewijak mogę zdjąć na łóżko
Nie mam miejsca na szafki ani inne cuda. Poza tym mogę mieć go na pralce w łazience (pralka jest akurat bardzo duża).
bo na łóżeczku wygodniej niż na łóżku ale już ktoś napisał później, że są takie mocowania, żeby się nie przesuwało więc to rozwiązuje problem łóżeczka czy wąskiej komody

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
i jak oceniasz poki co ten wozek? tak z wygladu, jak sie prowadzi itp? bo mi sie ta mura 4 baaardzo podoba... a rozklada sie oparcie w spacerowce do spania tez?

my w styczniu lub lutym dopiero kupujemy bryke dla Juleczki, nie widzialam tej mury jeszcze w sklepie, mam nadzieje ze tam gdzie chcemy kupic wozek bedzie wtedy gotowa do sprawdzenia
ja oceniam go bardzo dobrze, inaczej bym go nie zamówiła u mnie w smyk megastore był i sobie nim jeździłam testowałam, przepinałam wszystkie opcje i mało ma wad tak naprawdę, poza wagą z mężem dobrych kilka godzin tam spędziliśmy i wiedzę mamy już większą niż sprzedawca (z przypadku zresztą...)

wózek prowadzi się super, mi nawet jedną ręką skręcał między regałami bez problemu... z tego co pamiętam to spacerówka może być w 3 pozycjach- jedną z nich jest rozłożona do spania, natomiast nie mam tego jak teraz sprawdzić, bo wszystko mam popakowane w kartony i nie chcę tego na razie składać bo czeka nas malowanie...

mam nadzieję, że będę z niej zadowolona jakbym mogła i coś jeszcze podpowiedzieć to pytaj

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Karolca a ten przewijak nie ma na spodzie takich czterech wystających niby śrub które stanowią blokadę żeby właśnie nie zsuwało się to z łóżeczka bo mój przewijak tak miał
no i to jest sprytne rozwiązanie, które eliminuje moje wątpliwości
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:43   #2396
anagat
Zadomowienie

Mój mały odkąd wróciłam z urlopu cały czas się rusza.. ja mam wrazenie,że on w ogóle nie sypia rano puka, jadę do pracy puka, w pracy też, po pracy też i jak idę spać też..

Ja mam nadzieję,że on tak sobie z miłości lub nudów puka, a nie w odpowiedzi na moją nerwowość

Roksape, ja mam parkę- on i ona 17 lat no i jeszcze dodatkową siostrę w wieku 20 lat

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-12-07 o 22:45
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:52   #2397
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Roksape, ja mam parkę- on i ona 17 lat no i jeszcze dodatkową siostrę w wieku 20 lat
Myślałam, że dwie siostry bo kiedyś wspominałaś, że dwie W każdym razie też było nas w domu trzy dziewczyny i chłopak, bo mam starszego brata
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:53   #2398
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
czesc Dziewczynki,
my po wizycie, nie bylo zbyt fajnie...dla mnie, bo bardzo mnie bolalo, az krzyczalam troche wiec lekarz stwierdzil ze jak tak zle znosze to nie bedzie mi robil USG dopochwowego, bo zbadal szyjke i jest nie do zdarcia, dluga, sprezysta i zamknieta..szyjka pierwsza klasa wiec zaproponowal ze mozemy podejrzec dzidzie na USG przez brzuch, tak na szybko i nie bedziemy za to placic, tak aby potwierdzic plec i zobaczyc lozysko. tam tez wszystko ladnie, lozysko na tylnej scianie, Hania jest Hania(mamy fotke). tylko jedna sprawa jest: a mianowicie pH pochwy troche mu sie nie podoba, nie ma jeszcze zadnej infekcji ale malo brakuje, powiedzialam ze nie jem wlasciwie nabialu bo mam nietolerancje laktozy i pozniej boli mnie zoladek jak jem za duzo mleka i produktow mlecznych, powiedzial aby jednak po troszke jesc jogurty naturalne. dal mi Ecovag (antybiotyk dopochwowo), czy ktoras z Was uzywala tego? troche sie boje. i jeszcze takie mam pytanie do dziewczyn w UK - czy to co polozna sprawdza tym paseczkiem na ktory trzeba nasiusiac to tez jest sprawdzanie ph pochwy...bo nie wiem. mam z nia spotkanie w piatek wiec zapytam. bo w poniedzialek polozna mi sprawdzala tym paseczkiem mocz i powiedziala ze jest ok i nie ma zadnej infekcji.
super, że wszystko ok i że Hania jest Hanią

Cytat:
Dziewczyny.. mąż kupił WÓZEK Na alledrogo
Zaraz fotki wstawię, mam nadzieję,że szybciutko prześlą, bo on (mąż)wyjeżdza z Polski za tydzień w środę
Wózek- maxi cosi mura 3
to witaj w klubie my wczoraj kupiliśmy Murę tylko, że 4 no i w innym kolorze no i fotelik też Pebble (ma jutro przyjść kurierem)
mam nadzieję, że się nam będzie wózeczek spisywał wyśmienicie
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:53   #2399
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Mój mały odkąd wróciłam z urlopu cały czas się rusza.. ja mam wrazenie,że on w ogóle nie sypia rano puka, jadę do pracy puka, w pracy też, po pracy też i jak idę spać też..

Ja mam nadzieję,że on tak sobie z miłości lub nudów puka, a nie w odpowiedzi na moją nerwowość

moja tak samo, cały czas mnie kopie, ale się bardzo z tego cieszę teraz na chwilę się uspokoiła ale czuje ją bo opiera się z prawej strony brzucha(czuję takie napięcie) i z tej strony jest brzuch bardzo twardy a z drugiej mięciutki, strasznie lubi się przytulać

niespodzianka
Stary 2011-12-07, 22:55   #2400
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Dziewczynki,
czyli ogolnie super! procz tego ph, ale ciesze sie ze z szyjka u Ciebie dobrze
Cytat:
Ja po wizycie, niestety usg przełożone na środę 14.12 bo się głowica spierniczyła od usg, ale poza tym ok . Muszę zrobić posiew moczu, bo się białko utrzymuje , no i posiew kontrolny z pochwy , mam nadzieję,że się pozbylam dziadostwa
Pogadałam sobie z tym moim lekarzem o tej mojej koleżance i będę się trzymać tego co powiedział,a mianowicie,że dla niego w onkologii nigdy nic nie jest pewne na 100% ,że miał pacjentki nie rokujące a żyją do dzisiaj , że dużo zależy od woli walki,więc tej myśli trzeba się trzymać.Jakoś tak mnie na duchu to podniosło.
Chyba z 20 minut gadaliśmy, tylko kawy i ciastek brakowało
A i już wiem ,że rodzić będę tam gdzie Ninę rodziłam , co bardzo bardzo mnie cieszy miejsce znane, pół stresu mniej Niestety nie będzie mnie ciął mój gin, ale za to postaram się trafić na tego co mnie ciął ostatnio, może się uda .
Tez 14.12 mam wizytke wiec bede myslec o Tobie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości