Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 11:19   #2941
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a nie ma informacji to nie to samo co NIE SZKODZI DZIECKU
Dlatego sama już nie wiem. To nowy lek na rynku, niezbadany. Może za 10 lat się okaże, że dziecko faszerowane było hormonami i może mieć jakieś problemy - tego się boję.
mój ginek twierdzi że to bezpieczne tabletki nie wiem już sama teraz
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A mamuśki piersiowe mam do Was prośbę: macie jakies fajne przepisy na obiad? bo mi sie juz pomysły skończyły i mi sie moje jedzonko przejadło, poda któraś jakies pomysły/?L
A i jadłyście juz frytki? mysle o takich z piekarnika. bo mam straszna ochotę na nie, ale nie wiem czy juz mogę"? A ketchup juz jadłyście?
frtki z piekarnika bez problemu ja jako hardcore w jedzeniu jadłam i takie też smażone a obiady jem normalne ketchup jem, jejciuuu nie mogłabym bez ketchupu zdecydowanie jestem od neigo uzalezniona
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
czy mamy karmiące macie też takie parcie na gazowane ? jak mi się chce Fanty czy coli
ja nie przepadam za gazowanym, ale jak mam ochote to pije i cole i inne rzeczy
Cytat:
5. No ba a na kogo stawiasz? Wg mnie powinna grać głupia, ale pracowita Ania, ale wygra raczej Olga

U nas BIAŁO
ja stawiałam wlaśnie na Olge, taka sympatyczna mi się wydaje a Ania taka troceh głupia gąska niech najpierw szkołę skończy, może będzie miała bystrzejszy wzrok.

Biało? Faaajnie, a u mnie teraz dopiero jesień, szaro, buro, deszczowo i mega wietrznie.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hejka Dziękuję za wszystkie kciuki, bardzo się przydały, piątki co prawda nie dostałam ale zdałam i skończyłam ten etap mojej edukacji
suuuuper, gratulacje!
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A poza tym, mogę się pochwalić? Aaaa pochwalę się.! Filipek dostał od wizażowych cioć- z innego wątku, królika specjalnie dla niego Na zdj które podkradłam z bloga, nie widać, ale ma wyszyte imię mojego dzisiejszego niejadka.
ale słodkości
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

a i fotki dla cioci Martusi
słodkości
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A dawno Acelinki nie było. pewnie do szkoły ma duzo roboty
oj tak, do szkoły też mam mnóstwo rzeczy doz robienia i mnóstwo nauki, ale przecież bym Was tak nie opuściła. Wszstko przez głupi internet
Wczoraj byłam cały dzień u teściówki, ona zajmowała się Natalcią a ja nadrobiłam z pisaniem w końcu, oby do soboty, potem przez następny tydzień muszę męczyć prace mgr żeby przed świętami oddac promotorce część teoretyczną (a jeszcze nie mam ani zdania )

niech już będe te święta co troszke odsapne ale tylko troche bo w styczniu znów zaliczenia i egzaminy, istny sajgon
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:27   #2942
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

ejjj- nie straszcie mnie tymi ząbkami- ost miałam wrazenie ze widze bialawe wypukłości na dolnych dziąsłach- pomacałam palcem ale nie powiem bym stwierdzila ze to zęby. U 2miesiecznego dziecka to nie za wczensie

Hania też takie ma

Dobrze ze czasem ktos dzien tyg. napisze to wiem gdzie jestem

nooo kurcze jak ja mam sobie obiad zrobić dzieć mi śpi na kolanach a jak odkładam to ryk w 5 sekund chyba chce żebym siedziała na wizażu cały dzień

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
A moje dziecie najmłodsze ma dziś 2 miesiące 2 tygodnie i 2 dni
Stary 2011-12-08, 11:32   #2943
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Nawet wskazane są leki przeciwzapalne, a przy okazji zadziałaja przeciwbólowo.
Niestety Zinnat przez 10 dni
Acha i zaczynałam karmienie zawsze od tej piersi, ale nie należy sie przejmować, jak dziecko odmówi mleczka z chorego cyca, bo ponoć ma inny smak (zwiększona ilość sodu). Wtedy trzeba zadziałać laktatorem. Mój mały jadł bez zastrzeżeń, ale po nocy, kiedy zaczęło się to zapalenie, zwrócil całe wypite mleczko z chorej piersi. Potem już sie przyzwyczaił

Dzielna Agatka.
Ja nie widzialam . A co jedzą?
a no właśnie byłam ciekawa, czy dziewczyny z innych rejonów polski beda wiedziec co jedzą, bo jedzą regionalny przysmak dostępny tylko u nas w województwie rzadko kto to zna poza regionem

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie-Miki produkuje porazajaca ilosc sliny, wczoraj sie zaczal dusic, na szczescie Ł byl w sypialni gdzie malenstwo spalo i szybko zareagowal, maluszek zaczal sie krztusic mocno slina; czy jest mozliwe zeby zaczely go swedziec dziaselka? Bo wklada piastke do buzki ale jezdzi nia sobie po dziaselkach wlasnie i tak sie zastanawiam czy to jest to?

Celtus chodzi o pecherz? Juz dobrze, furagin dal rade

upssss to mieliście przygodę

u nas ślina sietoczy, rączki do buzi, ślinianki pracują, to raczej nie ząbki

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 11:32   #2944
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
O Acelinko, o wilku mowa...
OMG, macie już zęba??? Jak się wyznie, to koniecznie napisz jak się katmi uzębiona głogomorre
oczywiście ze się pochwale

Ale masz piękną gromadke w podpisie
Cytat:
jak nie w robocie to w domu do nocy siedział i nadrabiał a jak w firmie spokojniej to budowa i wykończeniówka domu i tak ciągle się mijaliśmy...a teraz to już nawet rozmawiać z sobą nie potrafimy na spokojnie ...no cóż on się zabiera z domu i myśli że problemy same się rozwiążą a ja dam sobie radę jak zawsze ... już nie mam siły próbować tego zmieniać widocznie mu nie zależy ...no szkoda

już ...zaczynam się bać...

a co ja mam powiedzieć ciągle mówie, że jak będzie mnie gryzła to nie będe karmić cycem, moge odciągac i karmić butlą, a chrzestna Natalci mi mówi że wszystko jej powie jak urośnie, że byłam wyrodną matką i jej nie karmiłam
Cytat:

W ktorym miejscu??
wydaje mi się że jest to dolny, lewy kieł
Cytat:

Teraz skrobne jeszcze co u nas
Oczywiście hitem jest wyżynający się ząbek, ciekawa jestem kiedy całkiem wyjdzie

Ja się pochorowałam na maksa, kupiłam ten prenalen ale nie robił wrażenia na moim organiźmie, w sobote w szkole straciłam głos w niedziele to nawet wykładowcy jak o coś pytali to po pierwszym moim słowie mówili żebym już lepiej nic nie mówiła poszłam więc do lekarza w poniedziałek i na szczęście niezbyt drastycznymi środkami udało się to okropne zapalenie pokonać. Dostałam panadol+tantum verde (brałam wcześniej tego psikacza ale nie pomagało) i recepte na antbiotyk jakby to wcześniejsze w ciągu 3 dni nie pomogło, ale pomogło
Kurcze no nie wiedziałam że dołożenie tak prostego leku jak panadol może zdziałać takie cuda

Po mikołajkach jak zwykle jesteśmy bogatsze w ubranka i zabawki, aż zaraz musze zajrzeć w tył wątku jak u Was mikołajki minęły
tż był u znajomego w stroju mikołaja, dać jego synkowi pieska, mały zachwycony aż mi się przypomniało jak kiedyś tż przyjechał do mnie w mikołajki przebrany, i jechał tak z sąsiedniego miasta w całym stroju, ale ludzie musieli mieć wesoło na drodze jak go widzieli

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-12-08 o 11:34
Stary 2011-12-08, 11:34   #2945
rabarbar83
Rozeznanie

dziewczyny na allegro znalazłam dobrą ofertę na butelki aventowe te złote antykolkowe jesli ktoś potrzebuje aukcja do jutra
4 szt 260 ml -wychodzi niecałe 14zł za sztukę
i sprawdzony sprzedawca zdaje mi się że u nich zamawiałam laktatorek

tak mnie przestraszyłyście zębkami że muszę dokupić butelki co by być przygotowana w razie czego
Stary 2011-12-08, 11:41   #2946
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Szkoda...jak tak dalej będzie, to przegapi wiele ważnych momentów..smutne..ciekawe kiedy zda sobie z tego sprawe. Rozumiem, że musi zarobić na dom, ale chyba nie tak skrajnie...A wczesniej też tyle pracowal?

Dzielna Agatka
No właśnie. Co to?

dzielny mój Slodziak
a cebularze dla mnie generalnie ohydztwo, bułka a na wierzchu zeszklona cebula posypana makiem

Cześc laseczka

Tak samo i ja. Tyle co dosięgnę :d
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
heeeeeeeeeeej moje kochane ! ale się stęskniłam
znów nie miałam neta, od soboty, naprawde mam ochote ich rozszarpać, chociaż uparcie twierdzą, że wina nie leży po ich stronie

natalcia śpi więc mam nadzieje ze uda mi sie nadrobić chodź troszke

tylko widziałam wypowiedz Caltei o ząbkach - Natalci już prawie wyszedł pierwszy
wow!!!!!!! ząbek to coś na tytuł nastepnego wątku

Cytat:

nooo kurcze jak ja mam sobie obiad zrobić dzieć mi śpi na kolanach a jak odkładam to ryk w 5 sekund chyba chce żebym siedziała na wizażu cały dzień

widocznie tak ma byc, bądź posłuszna dziecku - jak wizaż to wizaż, głód człowiek zniesie, a brak wizażu juz nie tak łatwo

Cytat:
oczywiście ze się pochwale

Ale masz piękną gromadke w podpisie

a co ja mam powiedzieć ciągle mówie, że jak będzie mnie gryzła to nie będe karmić cycem, moge odciągac i karmić butlą, a chrzestna Natalci mi mówi że wszystko jej powie jak urośnie, że byłam wyrodną matką i jej nie karmiłam

wyrodna matka nie chce karmić

wydaje mi się że jest to dolny, lewy kieł

Teraz skrobne jeszcze co u nas
Oczywiście hitem jest wyżynający się ząbek, ciekawa jestem kiedy całkiem wyjdzie

Ja się pochorowałam na maksa, kupiłam ten prenalen ale nie robił wrażenia na moim organiźmie, w sobote w szkole straciłam głos w niedziele to nawet wykładowcy jak o coś pytali to po pierwszym moim słowie mówili żebym już lepiej nic nie mówiła poszłam więc do lekarza w poniedziałek i na szczęście niezbyt drastycznymi środkami udało się to okropne zapalenie pokonać. Dostałam panadol+tantum verde (brałam wcześniej tego psikacza ale nie pomagało) i recepte na antbiotyk jakby to wcześniejsze w ciągu 3 dni nie pomogło, ale pomogło
Kurcze no nie wiedziałam że dołożenie tak prostego leku jak panadol może zdziałać takie cuda

Po mikołajkach jak zwykle jesteśmy bogatsze w ubranka i zabawki, aż zaraz musze zajrzeć w tył wątku jak u Was mikołajki minęły
tż był u znajomego w stroju mikołaja, dać jego synkowi pieska, mały zachwycony aż mi się przypomniało jak kiedyś tż przyjechał do mnie w mikołajki przebrany, i jechał tak z sąsiedniego miasta w całym stroju, ale ludzie musieli mieć wesoło na drodze jak go widzieli
dobrze, ze choroba poszła precz - czasem najprostsze rzeczy najlepsze
a co do tz ciekawe czy teraz takie poświęcenie byłoby możliwe

Cytat:
dziewczyny na allegro znalazłam dobrą ofertę na butelki aventowe te złote antykolkowe jesli ktoś potrzebuje aukcja do jutra

tak mnie przestraszyłyście zębkami że muszę dokupić butelki co by być przygotowana w razie czego
poproszę info, bo właśnie zamawiam akcesoria

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-12-08, 11:48   #2947
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

widocznie tak ma byc, bądź posłuszna dziecku - jak wizaż to wizaż, głód człowiek zniesie, a brak wizażu juz nie tak łatwo

poproszę info, bo właśnie zamawiam akcesoria
ja jak głodna to zła więc na miejscu dziecka nie ryzykowałabym trzymać mamy cały dzień na głodzie ostatnio jej tłumaczyłam że my to takie naczynia połączone i jak mama zje to i dziecko a jak mama na głodzie to i ona nie dostanie nic dobrego...ehhh chyba się nie przejęła moim wywodem

wkleję linka
http://allegro.pl/butelki-avent-4x26...957938289.html
Stary 2011-12-08, 11:56   #2948
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
u nas ślina sietoczy, rączki do buzi, ślinianki pracują, to raczej nie ząbki
ślina, ślina ja to już Natalci śliniaki zakładam bo inaczej musiałabym ją przebierać co pół godziny albo częściej bo cała bluzeczka na klacie mokra.
Cytat:
wow!!!!!!! ząbek to coś na tytuł nastepnego wątku

dobrze, ze choroba poszła precz - czasem najprostsze rzeczy najlepsze
a co do tz ciekawe czy teraz takie poświęcenie byłoby możliwe

nie wiem, musiałabym go spytać
Stary 2011-12-08, 11:57   #2949
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko widziałam wypowiedz Caltei o ząbkach - Natalci już prawie wyszedł pierwszy
ząbki? ale jak, kiedy? juz???

Cytat:
Gdzie Ty tak piszesz, bo tu Cie nie było
nie kapuje

Cytat:
jak nie w robocie to w domu do nocy siedział i nadrabiał a jak w firmie spokojniej to budowa i wykończeniówka domu i tak ciągle się mijaliśmy...a teraz to już nawet rozmawiać z sobą nie potrafimy na spokojnie ...no cóż on się zabiera z domu i myśli że problemy same się rozwiążą a ja dam sobie radę jak zawsze ... już nie mam siły próbować tego zmieniać widocznie mu nie zależy ...no szkoda
ech...

Cytat:
hehe ja to nie zawsze ot tak potrafie powiedzieć ile ma Kwilon...

Cytat:
Stary 2011-12-08, 12:20   #2950
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O mamo, co my wczoraj przeszliśmy za walkę to ledwo żyję. Filip zresztą też, bo nadal śpi- oczywiście z 2 przerwami na amu.
Jak już w końcu zgłodniał to okazało się, że jest tak zapowietrzony, że masakra. Minuta przy cycku i puszczanie, łapanie, marudzenie- do odbicia, beknięcie i tak chyba 100 razy, aż dałam mu czopka i zasnął. Niestety czopek zaginął w głębiach i wynurzył się dzisiaj. dopiero ale za to z kupą i jakby już lepiej, chociaż często muszę go odbijać bo świruje- nie wiem, czy to nie jakieś martwiące/ muszę się pediatry zapytać Poza tym jak nigdy nie ulewał to od 2 dni mu się zdarza. I jeszcze rano ta zagazowana kupa przy której obsikał się dwa razy i później jeszcze ścianę... ogólnie wczoraj na to co zjadł to dużo siusiał- niby powinnam się cieszyć, bo jak dużo się sika, to niby dużo się je, ale on wczoraj bardziej spał... kurde to sikanie mi nie da żyć, dobrze, że mam woreczki, pobiorę siurki i zobaczymy co i jak.

Przepraszam, że tak o sobie, ale korzystam, póki mały śpi, jak wstanie to będę nadrabiać

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:

Kurde ja potrzebuję tylko dwie. A cena kusząca.
Ciągle się waham czy brać TT czy Avent.

Indygo a jest w ogóle skala na tych TT antykolkowych z czujnikiem? Bo w necie dają takie zdjęcia, że wydaje się , że są bez skali

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:21   #2951
martunia_199
Zakorzenienie

ale dziś produkujecie, od rana nadrabiam moje dziecko dzisiaj postanowiło się obudzić o 1.55 na jedzeniedostała cyca ale było jej mało więc poprawiła odciągniętym mleczkiem z butli i spała do 6.30 na szczęście potem karmienie z dwóch piersi i sen do 9 także nocka w miarę

Acelinka za wyrzynający się ząbek - ale nie wiem czy zazdrościć że to już

kończymy karmienie i na spacerek pędzimy

Wczoraj byłam w szpitalu kuzynkę odwiedzić (jest w 24tc - dotykała mojego brzuszka wiosną i ma już swój) i normalnie wszystko do mnie wróciło ach ech

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:25   #2952
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

moje dziecko chyba doszło do wniosku ze nie warto wstawać w ten brzydki dzien -zjadła cyca o 4.30, potem o 7, położyłam ją na brzuszek bo marudziła i spała do 10.30 zjadła butle, chwile sie pobawiła w leżaczku, pogadała do mnie i od 15 min spi dalej w lezaczku

Cytat:
dziękujemy ...ciekawe po kim taka ładna listonosz ani kurierzy urodą tu też nie grzeszą śnieg sypie ...zaczyna się ufff ...
zasypie mi to moje więzienie to już nawet na spacerniak nie wyjdziemy
piekna Hanula a co do wiezienia

Cytat:
U nas leje. Deszcz

A.Tekst mojego Tż podczas wczorajszego tap madyl: "ja bym głosował na Michalinę." pytam czemu, a ten: "noooo na faceta, a na kogo?"
u nas tez deszcz i wiatr = siedzimy w domu

Cytat:
nie bardzo...już nawet w wekend był w pracy cały dzień pomijam że miałam imieniny i oczywiście zapomniał ...
wczoraj niby skończyli projekt ale co z tego ...od dziś zacznie się następny gorący klient i tak w koło macieju będzie wymówka od wszystkiego ...eh szkoda słów
współczuje... to ty biedaku faktycznie jesteś cały czas sama

Cytat:
Witam Mamusie z szaro-burego rana. Normalnie dzisiejszy dzień będzie jednym długim wieczorem. U nas paskudnie, więc mowy nie ma o spacerze. Za to Leoś póki co śpi w naszym łóżku (nasłuchuję kiedy trzeba go będzie przenieść do wózka i zabujać)

O ja nie przepadam za gazowańcami, więc nie mam parcia, ale na chrzcinach pozwoliłam sobie na malutką lampeczkę wina różowego i obyło się bez sensacji
kochany spioszek Leosiek

robisz smaka pewnie jak odstawie gadzine około świąt to sobie wypije - czeka na mnie chorwackie winko

Cytat:

juz własnie myslalam co tam u was

Nati pierwszym zębatkiem została

Cytat:
a mi się marzą 3 godziny nieprzerwanego snu w nocy i chyba długo się to nie spełni

no sytuacja nie za ciekawa faktycznie...a wez go na dywanik i wygarnij mu wszystko

Cytat:
dobra cena ja kupowałam dwie sztuki za 34 to troche drożej

Cytat:
ja jak głodna to zła więc na miejscu dziecka nie ryzykowałabym trzymać mamy cały dzień na głodzie ostatnio jej tłumaczyłam że my to takie naczynia połączone i jak mama zje to i dziecko a jak mama na głodzie to i ona nie dostanie nic dobrego...ehhh chyba się nie przejęła moim wywodem
a próbowałyscie sie chustować?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:26   #2953
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Czy Wasze dzieci też pocierają piąstkami oczka? Mam wrażenie, że go swędzą.
Stary 2011-12-08, 12:29   #2954
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Indygo a jest w ogóle skala na tych TT antykolkowych z czujnikiem? Bo w necie dają takie zdjęcia, że wydaje się , że są bez skali
jest skala spoko są te butle tylko duzo mycia
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:32   #2955
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Caltea nie chcę straszyć z tymi tabsami, tylko boję się Niby wykupiłam, a mam stracha. Teoretycznie skoro są dopuszczone do sprzedaży to powinny być ok, ale ta ulotka mnie zaniepokoiła i zgłupiałam.

Ja jakoś szczególnie dużo nie pije, a wiem, że powinnam.

Brawa dla Leosia za okrągłe urodzinki Świetna gromadka w podpisie

No i tekst o BMI mnie rozwalił Mój gin mi go kiedyś opowiadał

Acelinka pierwszy ząbek? Wow! Ja mam nadzieję, że moje dziecko ciut później zacznie ząbkować.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-12-08 o 12:35
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:32   #2956
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

moje dziecko chyba doszło do wniosku ze nie warto wstawać w ten brzydki dzien -zjadła cyca o 4.30, potem o 7, położyłam ją na brzuszek bo marudziła i spała do 10.30 zjadła butle, chwile sie pobawiła w leżaczku, pogadała do mnie i od 15 min spi dalej w lezaczku
My też w domu...zresztą i tak nie mamy chwilowo wózka...
Szkoda, że moj nie doszedł do takiego samego wniosku
Stary 2011-12-08, 12:41   #2957
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
jest skala spoko są te butle tylko duzo mycia
Tego się najbardziej w nich boję, ale jak narazie używamy rzadko i oby tak zostało. I z tego co indygo pisała to można kupić później sam smok antykolkowy do nich.

Wymianka.
Stary 2011-12-08, 12:44   #2958
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w szpitalu kuzynkę odwiedzić (jest w 24tc - dotykała mojego brzuszka wiosną i ma już swój) i normalnie wszystko do mnie wróciło ach ech
a coś się dzieje złego, że kuzynka musi być w szpitalu?

Danika moje dziecko ma taki sam plan na dziś jak Twoja Olga. I nie powiem - to jest bardzo dobry plan

Stary 2011-12-08, 12:44   #2959
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Synek śpi od godziny na balkonie a ja myk do kuchni zrobić obiad, 2 pranie się pierze a teraz odpoczywam, Ale chyba go niedługo do domu wciągnę, moze jeszcze pośpi i ja się zdrzemnę
Cytat:
Okłady robiłam tak:
Przed karmieniem nagrzewałam pierś ciepłym prysznicem (Caltea ppolecała okład wacika nasączponego ciepłą z oliwą z oliwek, ale ja nie maiałm czasu/cierpliwości by to robić , więc po prostu prysznic).
Po karmieniu w dzień- smarowałam pierś altacetem i na to kładłam jeszcze potłuczone, zimne liście kapusty. Trzymałam do kolejnego karmienia- zmywałam wtedy prysznicem i rozgrzewałam pierś.
W nocy zamiast kapuchy były torebki, lub płatki nasączone szałwią. Wcześniej oczywiście smarowałam altacetem.

Co do tego brudzenia o którym pisała Calti- ja miałam taki patent, ze tę kapuchę czy szałwię wkładałam w pieluszkę i to przykładałam do piersi i zakładałam sportowy top- nic nie wyciekało

No i ten ibuprom obowiązkowo co 6h. Calti pisała ,ze w międzyczasie można jeszcze brać tabl paracetamolu. Ja nie musiałam bo bólowo nie było aż tak źle. Goraczki nie miałam.

Acha- w trakcie karmienia delikatnie masowałam pierś, ale tak naprawdę delikatnie.

Mam nadzieje,ze szybko Ci minie
Mnie strasznie dobiły te zastoje
Dzięki kochana za piękne wytłumaczenie
Tylko że ja nie karmie piersią już od miesiąca i też mi wlaśnie nie kazała połozna masować za bardzo co by laktacji nie pobudzić. Także mam jeszcze jedną tabletkę altacetu, a później będę robić tak jak Wy pisałyście. I na spacery szlaban choć w sobotę chrzciny
Cytat:
Mozesz Ja bralam i to i to + Lakcid, ktory podawałam tez malemu bo antyb. tez przechodzi do mleka niestety.
A jaki antyb. masz?
Ja mam Augmentin, muszę jeszcze zadzwonić do meża zeby mi ten Lakcid zakupil
Cytat:
heeeeeeeeeeej moje kochane ! ale się stęskniłam
znów nie miałam neta, od soboty, naprawde mam ochote ich rozszarpać, chociaż uparcie twierdzą, że wina nie leży po ich stronie

natalcia śpi więc mam nadzieje ze uda mi sie nadrobić chodź troszke

hej Mamuśko
o jacie pierwszy zabek
oj biedna z tym netem, co chwilę coś jak nie komp to net
dobrze, że szybko udało się chorobę przechytrzyć i za te wszystkie Twoje prace na uczelnie podziwiam bardzo

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 12:46   #2960
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

piekna Hanula a co do wiezienia

współczuje... to ty biedaku faktycznie jesteś cały czas sama

niom nie sama z córcią

no sytuacja nie za ciekawa faktycznie...a wez go na dywanik i wygarnij mu wszystko

ehhh sto razy próbowałam ...szkoda moich nerwów wszystko jak grochem o ścianę

dobra cena ja kupowałam dwie sztuki za 34 to troche drożej

a próbowałyscie sie chustować?
chusta to najlepszy zakup jaki zrobiłam mimo że mam taką zwykłą szmatkę z allegro na próbę kupioną bez niej to nic w domu bym nie zrobiła no i kręgosłup do wymianki szybciej
Stary 2011-12-08, 13:00   #2961
mooonik
Zakorzenienie

Hejo!

byliśmy dziś na szczepieniu... jak się Juliś rozryczała to sama się ledwo powstrzymałam od płaczu nawet nie był to płacz, a taki wrzask bez łez... Mam nadzieję, że nic się jej nie będzie działo dziś
wczoraj lekarka ją obejrzała i na wysypkę kazała mi kupić emolium lub coś w tym stylu, bo podejrzewa uczulenie na kosmetyk- dokładnie to oliwkę, a dziś drugi lekarz ją widział i stwierdził, że prawdopodobnie to wina mleka I bądź mądry... ale stwierdziłam, że najpierw sprawdzimy czy to wysypka od kosmetyków, a dopiero będę mleko zmieniać, bo jak zmienię wszystko na raz to nie dojdę potem od czego to było.

Acelinko pierwszy ząbek o matulu ale się dzieje, tyle co sie poznawałyśmy na wątku, rodziłyśmy a tu już ząbki. Tylko patrzeć jak nam dzieci zaczną biegać

Cotka świetny królik Filipek!!

Indygo- w Krk też są cebularze regularnie kupuję albo w carrefourze, albo auchanie
a mnie ciekawi to drugie coś co to jest? to z grochu łuskanego??

Cytat:
Czy Wasze dzieci też pocierają piąstkami oczka? Mam wrażenie, że go swędzą.
moja tak właśnie robi, a do tego jeszcze się łapie za włoski i drapie się(?) po główce nie wiem czy ją swędzi reszta ciemieniuchy czy jak, w każdym razie wczoraj miała zrobiła sobie rankę aż, bo pazurów matka nie obcięła na czas

Rabarbar dzięki za linka właśnie wczoraj się rozglądałam za butelkami bo potrzebuję dokupić dla mojej większe, a tu się b.opłacają a córcia śliczna!

coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:11   #2962
kapka
Zadomowienie

hej Mamuśki

U mnie następna noc do kitu ząb i ucho bolały tak, że moze łącznie z godzine spałam, dzwoniłam już do jednej dentyski, ale nie znalała dla mnie czasu..mam u innej umówioną wizyte ale dopiero za tydzień;( Może na tabletka jakos się uda przeżyć ten tydzień..

Z Marcelem po szczepieniu, płacz był, ale chyba więcej takiego biadolenia ładnie przybiera w końcu 5050g , ładnie się rozwija, jedynie co to mamy zwiększoną liczbe wit.D3 z 1 kropelki dziennie na 10( i tak przez m-c)!!A to dlatego,ze ma za miękkie kości czaszki- co jest objawem niedoboru tej witamy
Teraz śpi,ale b. niespokojnie, uciekam do niego ..jestem wykończona tym zębem i nieprzespanymi nockami

Przepraszam, że dzisiaj tak o sobie

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-12-08 o 13:14
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:15   #2963
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
hej Mamuśki

U mnie następna noc do kitu ząb i ucho bolały tak, że moze łącznie z godzine spałam, dzwoniłam już do jednej dentyski, ale nie znalała dla mnie czasu..mam u innej umówioną wizyte ale dopiero za tydzień;( Może na tabletka jakos się uda przeżyć ten tydzień..

Z Marcelem po szczepieniu, płacz był, ale chyba więcej takiego biadolenia ładnie przybiera w końcu 5050g , ładnie się rozwija, jedynie co to mamy zwiększoną liczbe wit.D3 z 1 kropelki dziennie na 10( i tak przez m-c)!!A to dlatego,ze ma za miękkie kości czaszki- co jest objawem niedoboru tej witamy
Teraz śpi,ale b. niespokojnie, uciekam do niego ..jestem wykończona tym zębem i nieprzespanymi nockami

Przepraszam, że dzisiaj tak o sobie :róża:
ojejj współczuję
myślałam,że z bólem zęba to jest się przyjmowanym poza kolejnością?? przynajmniej ja tak zawsze miałam...mam nadzieję,że wytrzymasz bidulo
brawo dla Marcelka za wagę! Rośnie chłopak super! Dawaj witaminkę i będzie dobrze

wiem co jeszcze chciałam napisać- pochwalić się
Nasza gwiazda waży 5870gr i mierzy 67cm

Julitka

Stary 2011-12-08, 13:16   #2964
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
O mamo, co my wczoraj przeszliśmy za walkę to ledwo żyję. Filip zresztą też, bo nadal śpi- oczywiście z 2 przerwami na amu.
Jak już w końcu zgłodniał to okazało się, że jest tak zapowietrzony, że masakra. Minuta przy cycku i puszczanie, łapanie, marudzenie- do odbicia, beknięcie i tak chyba 100 razy, aż dałam mu czopka i zasnął. Niestety czopek zaginął w głębiach i wynurzył się dzisiaj. dopiero ale za to z kupą i jakby już lepiej, chociaż często muszę go odbijać bo świruje- nie wiem, czy to nie jakieś martwiące/ muszę się pediatry zapytać Poza tym jak nigdy nie ulewał to od 2 dni mu się zdarza. I jeszcze rano ta zagazowana kupa przy której obsikał się dwa razy i później jeszcze ścianę... ogólnie wczoraj na to co zjadł to dużo siusiał- niby powinnam się cieszyć, bo jak dużo się sika, to niby dużo się je, ale on wczoraj bardziej spał... kurde to sikanie mi nie da żyć, dobrze, że mam woreczki, pobiorę siurki i zobaczymy co i jak.

Przepraszam, że tak o sobie, ale korzystam, póki mały śpi, jak wstanie to będę nadrabiać

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Kurde ja potrzebuję tylko dwie. A cena kusząca.
Ciągle się waham czy brać TT czy Avent.

ale przejścia faktycznie zastanawiające to jest.....

moja buteleczka ma widoczną skalę do 260 ml

Cytat:

Caltea nie chcę straszyć z tymi tabsami, tylko boję się Niby wykupiłam, a mam stracha. Teoretycznie skoro są dopuszczone do sprzedaży to powinny być ok, ale ta ulotka mnie zaniepokoiła i zgłupiałam.

Ja jakoś szczególnie dużo nie pije, a wiem, że powinnam.

Brawa dla Leosia za okrągłe urodzinki Świetna gromadka w podpisie

No i tekst o BMI mnie rozwalił Mój gin mi go kiedyś opowiadał

Acelinka pierwszy ząbek? Wow! Ja mam nadzieję, że moje dziecko ciut później zacznie ząbkować.
boszzzz a ja dopiero wyczaiłam o co w tym tekście chodzi, bo sobie pomyślałam, ze caltea miała jakiś zły przelicznik blondynka ze mnie po całości

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Hejo!

byliśmy dziś na szczepieniu... jak się Juliś rozryczała to sama się ledwo powstrzymałam od płaczu nawet nie był to płacz, a taki wrzask bez łez... Mam nadzieję, że nic się jej nie będzie działo dziś
wczoraj lekarka ją obejrzała i na wysypkę kazała mi kupić emolium lub coś w tym stylu, bo podejrzewa uczulenie na kosmetyk- dokładnie to oliwkę, a dziś drugi lekarz ją widział i stwierdził, że prawdopodobnie to wina mleka I bądź mądry... ale stwierdziłam, że najpierw sprawdzimy czy to wysypka od kosmetyków, a dopiero będę mleko zmieniać, bo jak zmienię wszystko na raz to nie dojdę potem od czego to było.

bieduleńka, i dla maluniej, żeby lepiej było. a widze kolejnych super pediatrów

Acelinko pierwszy ząbek o matulu ale się dzieje, tyle co sie poznawałyśmy na wątku, rodziłyśmy a tu już ząbki. Tylko patrzeć jak nam dzieci zaczną biegać

Cotka świetny królik Filipek!!

Indygo- w Krk też są cebularze regularnie kupuję albo w carrefourze, albo auchanie
a mnie ciekawi to drugie coś co to jest? to z grochu łuskanego??

a to chyba kasza była i pierogi z kaszą a w reklamie widać nawet nasz trybunał gdzie ślub braliśmy

moja tak właśnie robi, a do tego jeszcze się łapie za włoski i drapie się(?) po główce nie wiem czy ją swędzi reszta ciemieniuchy czy jak, w każdym razie wczoraj miała zrobiła sobie rankę aż, bo pazurów matka nie obcięła na czas

Rabarbar dzięki za linka właśnie wczoraj się rozglądałam za butelkami bo potrzebuję dokupić dla mojej większe, a tu się b.opłacają a córcia śliczna!

coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam
a moja niunia niedawno leży sobie w leżaczku i stęka, stęka. patrze o co chodzi, bo kupka już była a malutka sięgała to kółeczka od hipcia co wisi na pałąku nad nią i dosięgnęła ale biedna się nawysilała

Stary 2011-12-08, 13:22   #2965
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
hej Mamuśki

Przepraszam, że dzisiaj tak o sobie
Współczuję bólu zęba. Mój mimo,że zatruty od około 2-3 tygodni to boli i od niego głowa a inny dentysta?
Ja mam wizytę o 15 i boję się . Niby wezmę znieczulenie, ale ukłucie boli też . I to grzebanie w nerwach

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-12-08 o 13:24
Stary 2011-12-08, 13:23   #2966
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
boszzzz a ja dopiero wyczaiłam o co w tym tekście chodzi, bo sobie pomyślałam, ze caltea miała jakiś zły przelicznik blondynka ze mnie po całości

oj tam oj tam już od razu blondynka po całości

Moonik ale dłuuuugonoga ta Twoja panna!

Stary 2011-12-08, 13:26   #2967
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:44   #2968
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
a widze kolejnych super pediatrów

a to chyba kasza była i pierogi z kaszą a w reklamie widać nawet nasz trybunał gdzie ślub braliśmy
a moja niunia niedawno leży sobie w leżaczku i stęka, stęka. patrze o co chodzi, bo kupka już była a malutka sięgała to kółeczka od hipcia co wisi na pałąku nad nią i dosięgnęła ale biedna się nawysilała
noo przynajmniej nie stwierdzili od razu, ze to na pewno skaza jak moja właściwa pediatra chyba się przepiszemy do tej co wczoraj byłam, bo mi się spodobała i na kazde pyt mi odpowiedziała a nie zbyła zdawkową odpowiedzią

aa nie pierogi- to coś wyglądało jak placek- to przy tym chłopczyku jest i mi się wydaje ze on właśnie groch rozsypuje...

odnośnie sięgania to moja tak stęka do karuzeli łapki wyciąga i woła yyyeeeyyyuuuoo

Cytat:
Współczuję bólu zęba. Mój mimo,że zatruty od około 2-3 tygodni to boli i od niego głowa a inny dentysta?
Ja mam wizytę o 15 i boję się . Niby wezmę znieczulenie, ale ukłucie boli też . I to grzebanie w nerwach
dasz radę!

Cytat:

Moonik ale dłuuuugonoga ta Twoja panna!
wyjaśniło się czemu 3/4 pajaców jest za małych

aaa Archi dzięki za zwrócenie uwagi na to, że w tej szczepionce 6w1 przyjmuje się dwie dodatkowe, niepotrzebne dawki żółtaczkiwzięliśmy więc 5w1 i żółtaczka na nfz.

Julitka

Stary 2011-12-08, 13:46   #2969
Caltea
Zadomowienie

Chciałam Wam poodpisywać, ale widzę, że moje dziecię przesikalo pampka tescowskiego. Zmienialam pół godz. temu. Większego syfu już nie mogli wymyślić
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 13:51   #2970
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam Wam poodpisywać, ale widzę, że moje dziecię przesikalo pampka tescowskiego. Zmienialam pół godz. temu. Większego syfu już nie mogli wymyślić
uuuu

Amelkę dziś zostawiłam na przewijaku, żeby się wietrzyła. Patrzę - a tam kupa. Ok. Biorę wycieram małą, zaniosłam rzeczy do łazienki, wracam a ona cała mokra i zasikana. Klasyfikowała się tylko do przebrania i mycia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości