|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
nie wiem już sama teraz Cytat:
ja jako hardcore w jedzeniu jadłam i takie też smażone a obiady jem normalne ketchup jem, jejciuuu nie mogłabym bez ketchupu zdecydowanie jestem od neigo uzalezniona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Ania taka troceh głupia gąska niech najpierw szkołę skończy, może będzie miała bystrzejszy wzrok.Biało? Faaajnie, a u mnie teraz dopiero jesień, szaro, buro, deszczowo i mega wietrznie. Cytat:
Cytat:
![]() słodkości oj tak, do szkoły też mam mnóstwo rzeczy doz robienia i mnóstwo nauki, ale przecież bym Was tak nie opuściła. Wszstko przez głupi internet Wczoraj byłam cały dzień u teściówki, ona zajmowała się Natalcią a ja nadrobiłam z pisaniem w końcu, oby do soboty, potem przez następny tydzień muszę męczyć prace mgr żeby przed świętami oddac promotorce część teoretyczną (a jeszcze nie mam ani zdania niech już będe te święta co troszke odsapne ale tylko troche bo w styczniu znów zaliczenia i egzaminy, istny sajgon
|
||||||
|
|
|
#2942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nooo kurcze jak ja mam sobie obiad zrobić dzieć mi śpi na kolanach a jak odkładam to ryk w 5 sekund chyba chce żebym siedziała na wizażu cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------
|
|
|
#2943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzadko kto to zna poza regionemCytat:
upssss to mieliście przygodę ![]() u nas ślina sietoczy, rączki do buzi, ślinianki pracują, to raczej nie ząbki
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz piękną gromadke w podpisie Cytat:
![]() a co ja mam powiedzieć ![]() wydaje mi się że jest to dolny, lewy kieł ![]() Teraz skrobne jeszcze co u nas ![]() Oczywiście hitem jest wyżynający się ząbek, ciekawa jestem kiedy całkiem wyjdzie ![]() Ja się pochorowałam na maksa, kupiłam ten prenalen ale nie robił wrażenia na moim organiźmie, w sobote w szkole straciłam głos w niedziele to nawet wykładowcy jak o coś pytali to po pierwszym moim słowie mówili żebym już lepiej nic nie mówiła Kurcze no nie wiedziałam że dołożenie tak prostego leku jak panadol może zdziałać takie cuda ![]() Po mikołajkach jak zwykle jesteśmy bogatsze w ubranka i zabawki, aż zaraz musze zajrzeć w tył wątku jak u Was mikołajki minęły tż był u znajomego w stroju mikołaja, dać jego synkowi pieska, mały zachwycony aż mi się przypomniało jak kiedyś tż przyjechał do mnie w mikołajki przebrany, i jechał tak z sąsiedniego miasta w całym stroju, ale ludzie musieli mieć wesoło na drodze jak go widzieli
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-08 o 11:34 |
||
|
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny na allegro znalazłam dobrą ofertę na butelki aventowe te złote antykolkowe jesli ktoś potrzebuje aukcja do jutra
4 szt 260 ml -wychodzi niecałe 14zł za sztukę i sprawdzony sprzedawca zdaje mi się że u nich zamawiałam laktatorek tak mnie przestraszyłyście zębkami że muszę dokupić butelki co by być przygotowana w razie czego
|
|
#2946 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to coś na tytuł nastepnego wątku Cytat:
widocznie tak ma byc, bądź posłuszna dziecku - jak wizaż to wizaż, głód człowiek zniesie, a brak wizażu juz nie tak łatwo ![]() Cytat:
a co do tz Cytat:
|
|
#2947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc na miejscu dziecka nie ryzykowałabym trzymać mamy cały dzień na głodzie ostatnio jej tłumaczyłam że my to takie naczynia połączone i jak mama zje to i dziecko a jak mama na głodzie to i ona nie dostanie nic dobrego...ehhh chyba się nie przejęła moim wywodem wkleję linka http://allegro.pl/butelki-avent-4x26...957938289.html
|
|
|
#2948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem, musiałabym go spytać
|
|||
|
|
|
#2949 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie kapuje ![]() Cytat:
hehe ja to nie zawsze ot tak potrafie powiedzieć ile ma Kwilon... ![]() Cytat:
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
O mamo, co my wczoraj przeszliśmy za walkę to ledwo żyję. Filip zresztą też, bo nadal śpi- oczywiście z 2 przerwami na amu.
Jak już w końcu zgłodniał to okazało się, że jest tak zapowietrzony, że masakra. Minuta przy cycku i puszczanie, łapanie, marudzenie- do odbicia, beknięcie i tak chyba 100 razy, aż dałam mu czopka i zasnął. Niestety czopek zaginął w głębiach i wynurzył się dzisiaj. dopiero ale za to z kupą i jakby już lepiej, chociaż często muszę go odbijać bo świruje- nie wiem, czy to nie jakieś martwiące/ muszę się pediatry zapytać Poza tym jak nigdy nie ulewał to od 2 dni mu się zdarza. I jeszcze rano ta zagazowana kupa przy której obsikał się dwa razy i później jeszcze ścianę... ogólnie wczoraj na to co zjadł to dużo siusiał- niby powinnam się cieszyć, bo jak dużo się sika, to niby dużo się je, ale on wczoraj bardziej spał... kurde to sikanie mi nie da żyć, dobrze, że mam woreczki, pobiorę siurki i zobaczymy co i jak.Przepraszam, że tak o sobie, ale korzystam, póki mały śpi, jak wstanie to będę nadrabiać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Ciągle się waham czy brać TT czy Avent. Indygo a jest w ogóle skala na tych TT antykolkowych z czujnikiem? Bo w necie dają takie zdjęcia, że wydaje się , że są bez skali
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
ale dziś produkujecie, od rana nadrabiam moje dziecko dzisiaj postanowiło się obudzić o 1.55 na jedzenie dostała cyca ale było jej mało więc poprawiła odciągniętym mleczkiem z butli i spała do 6.30 na szczęście potem karmienie z dwóch piersi i sen do 9 także nocka w miaręAcelinka za wyrzynający się ząbek - ale nie wiem czy zazdrościć że to już![]() kończymy karmienie i na spacerek pędzimy Wczoraj byłam w szpitalu kuzynkę odwiedzić (jest w 24tc - dotykała mojego brzuszka wiosną i ma już swój |
|
|
|
#2952 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() moje dziecko chyba doszło do wniosku ze nie warto wstawać w ten brzydki dzien -zjadła cyca o 4.30, potem o 7, położyłam ją na brzuszek bo marudziła i spała do 10.30 zjadła butle, chwile sie pobawiła w leżaczku, pogadała do mnie i od 15 min spi dalej w lezaczkuCytat:
a co do wiezienia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() robisz smaka pewnie jak odstawie gadzine około świąt to sobie wypije - czeka na mnie chorwackie winko Cytat:
Nati pierwszym zębatkiem została ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2953 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze dzieci też pocierają piąstkami oczka? Mam wrażenie, że go swędzą.
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Caltea nie chcę straszyć z tymi tabsami, tylko boję się Niby wykupiłam, a mam stracha. Teoretycznie skoro są dopuszczone do sprzedaży to powinny być ok, ale ta ulotka mnie zaniepokoiła i zgłupiałam.Ja jakoś szczególnie dużo nie pije, a wiem, że powinnam. Brawa dla Leosia za okrągłe urodzinki Świetna gromadka w podpisie No i tekst o BMI mnie rozwalił Mój gin mi go kiedyś opowiadał ![]() Acelinka pierwszy ząbek? Wow! Ja mam nadzieję, że moje dziecko ciut później zacznie ząbkować. Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-08 o 12:35 |
|
|
|
#2956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że moj nie doszedł do takiego samego wniosku
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Tego się najbardziej w nich boję, ale jak narazie używamy rzadko i oby tak zostało. I z tego co indygo pisała to można kupić później sam smok antykolkowy do nich.
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Danika moje dziecko ma taki sam plan na dziś jak Twoja Olga. I nie powiem - to jest bardzo dobry plan
|
|
|
|
|
#2959 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Synek śpi od godziny na balkonie a ja myk do kuchni zrobić obiad, 2 pranie się pierze a teraz odpoczywam, Ale chyba go niedługo do domu wciągnę, moze jeszcze pośpi i ja się zdrzemnę
![]() Cytat:
![]() Tylko że ja nie karmie piersią już od miesiąca i też mi wlaśnie nie kazała połozna masować za bardzo co by laktacji nie pobudzić. Także mam jeszcze jedną tabletkę altacetu, a później będę robić tak jak Wy pisałyście. I na spacery szlaban choć w sobotę chrzcinyCytat:
Cytat:
![]() o jacie pierwszy zabek ![]() oj biedna z tym netem, co chwilę coś jak nie komp to net ![]() dobrze, że szybko udało się chorobę przechytrzyć i za te wszystkie Twoje prace na uczelnie podziwiam bardzo
|
|
|
#2960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i kręgosłup do wymianki szybciej
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
byliśmy dziś na szczepieniu... jak się Juliś rozryczała to sama się ledwo powstrzymałam od płaczu nawet nie był to płacz, a taki wrzask bez łez... Mam nadzieję, że nic się jej nie będzie działo dziś![]() wczoraj lekarka ją obejrzała i na wysypkę kazała mi kupić emolium lub coś w tym stylu, bo podejrzewa uczulenie na kosmetyk- dokładnie to oliwkę, a dziś drugi lekarz ją widział i stwierdził, że prawdopodobnie to wina mleka I bądź mądry... ale stwierdziłam, że najpierw sprawdzimy czy to wysypka od kosmetyków, a dopiero będę mleko zmieniać, bo jak zmienię wszystko na raz to nie dojdę potem od czego to było.Acelinko pierwszy ząbek o matulu ale się dzieje, tyle co sie poznawałyśmy na wątku, rodziłyśmy a tu już ząbki. Tylko patrzeć jak nam dzieci zaczną biegać ![]() Cotka świetny królik Filipek!! ![]() Indygo- w Krk też są cebularze ![]() a mnie ciekawi to drugie coś co to jest? to z grochu łuskanego?? Cytat:
nie wiem czy ją swędzi reszta ciemieniuchy czy jak, w każdym razie wczoraj miała zrobiła sobie rankę aż, bo pazurów matka nie obcięła na czas Rabarbar dzięki za linka ![]() coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam
|
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
![]() U mnie następna noc do kitu ząb i ucho bolały tak, że moze łącznie z godzine spałam , dzwoniłam już do jednej dentyski, ale nie znalała dla mnie czasu..mam u innej umówioną wizyte ale dopiero za tydzień;( Może na tabletka jakos się uda przeżyć ten tydzień..Z Marcelem po szczepieniu, płacz był, ale chyba więcej takiego biadolenia ładnie przybiera w końcu 5050g![]() ![]() Teraz śpi,ale b. niespokojnie, uciekam do niego ..jestem wykończona tym zębem i nieprzespanymi nockami ![]() Przepraszam, że dzisiaj tak o sobie
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-12-08 o 13:14 |
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam,że z bólem zęba to jest się przyjmowanym poza kolejnością?? przynajmniej ja tak zawsze miałam...mam nadzieję,że wytrzymasz bidulo ![]() brawo dla Marcelka za wagę! Rośnie chłopak super! Dawaj witaminkę i będzie dobrze wiem co jeszcze chciałam napisać- pochwalić się Nasza gwiazda waży 5870gr i mierzy 67cm
|
|
#2964 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przejścia faktycznie zastanawiające to jest.....moja buteleczka ma widoczną skalę do 260 ml Cytat:
Cytat:
ale biedna się nawysilała
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a inny dentysta?Ja mam wizytę o 15 i boję się Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-12-08 o 13:24 |
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam oj tam już od razu blondynka po całości Moonik ale dłuuuugonoga ta Twoja panna! |
|
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
|
#2968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba się przepiszemy do tej co wczoraj byłam, bo mi się spodobała i na kazde pyt mi odpowiedziała a nie zbyła zdawkową odpowiedzią![]() aa nie pierogi- to coś wyglądało jak placek- to przy tym chłopczyku jest i mi się wydaje ze on właśnie groch rozsypuje... odnośnie sięgania to moja tak stęka do karuzeli łapki wyciąga i woła yyyeeeyyyuuuoo ![]() Cytat:
dasz radę!wyjaśniło się czemu 3/4 pajaców jest za małych ![]() aaa Archi dzięki za zwrócenie uwagi na to, że w tej szczepionce 6w1 przyjmuje się dwie dodatkowe, niepotrzebne dawki żółtaczki
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam Wam poodpisywać, ale widzę, że moje dziecię przesikalo pampka tescowskiego
. Zmienialam pół godz. temu. Większego syfu już nie mogli wymyślić
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelkę dziś zostawiłam na przewijaku, żeby się wietrzyła. Patrzę - a tam kupa. Ok. Biorę wycieram małą, zaniosłam rzeczy do łazienki, wracam a ona cała mokra i zasikana. Klasyfikowała się tylko do przebrania i mycia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

nie wiem już sama teraz 

, ale nie wiem czy juz mogę"? A ketchup juz jadłyście?

chyba chce żebym siedziała na wizażu cały dzień

już ...zaczynam się bać...

ale się stęskniłam 
ostatnio jej tłumaczyłam że my to takie naczynia połączone i jak mama zje to i dziecko a jak mama na głodzie to i ona nie dostanie nic dobrego...ehhh chyba się nie przejęła moim wywodem 

za te wszystkie Twoje prace na uczelnie