|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Chyba, że obudzę się w nocy i stwierdzę, że chce mi się jeść
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
idę odgrzać pizze
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
czyli jak teraz zjem kolacje i mam zamiar siedzieć do powiedzmy 2 to ok 12 muszę zjeść coś w miarę porządnego? |
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest problem z cukrem na czczo, bo wg. zaleceń dla cieżarówek powinien on być na poziomie 60-90, a u mnie jest często blisko 90 na Karowej zalecą Ci, żeby tak komponowac posiłki, żeby cukier 1 godz. po posiłku nie przekraczał 120, co na początku łatwe do opanowania nie jest Cytat:
moim zdaniem powinnac na noc zjeść coś bardziej treściwego, żeby poziom cukru rano Ci nie spadał gwałtownie ja chyba juz na dzisiaj odpadam... czas wyjść z pracy (koniec dyżuru) i w domku troche pomieszkać Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-12-08 o 19:52 |
||
|
|
|
#2674 |
|
Rozeznanie
|
pempek i agnes pisałyście o szpitalu na karowej. Teoretycznie mam tam taki "układ", że przyjmą mnie na Karową bez gadania na porodówkę i na luzaka mogę tam rodzić.. ale ja jakoś nie jestem przekonana co do tego szpitala. Mam kawałek do tego szpitala, poza tym tak jak było wspomniane, że kręcą się studenci - ja rozumiem, że muszą się uczyć itp itd... jednak ja jestem takim typem, że nie lubię "tłumów", mój TŻ też nie.. i jakby mieli być przy porodzie i się gapić, i po porodzie jeszcze mnie badać i tykać to .. nie, nie zgadzam się niestety. No i mam dylemat..
. Generalnie na Żelazną mam najbliższej ( a i tak ponad 30 km), na Karową mam jeszzcze dalej. Mój lekarz prowadzący odbiera porody na Madalińskiego na mokotowie i w szpitalu na solcu.. No nie wiem gdzie by się tu pchać w razie czego Nastawiłam się na żelazną, bo w ciągu ostatniego roku rodziły tam moje dwie koleżanki i są zachwycone, a też inaczej jest, jak się ma pozytywne opinie z pierwszej ręki.
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
nie wytrzymałam zjadłam pizze i mandarynki - jestem pełna
ale było dobre
|
|
|
|
#2676 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi również.. ![]() gastrofazę mam codziennie, zjadłam dzisiaj podwójną porcje obiadu (tj. Ziemnaczki, fasolka, jajko sadzone i dodatkowo zrobiłam surówkę na co teściu mówił że mam wyczucie smaku bo surówka pysza, chociaż chodzą legendy że jak kobieta w ciąży gotuje to nic nie wychodzi ![]() Nie ze mną te numery :ślina: :ślina:Moje libido wynosi +1 haha, ale byście mnie widziały jak się zabieram do rzeczy to czuje sie jak inwalidka nawet ręką nie umiem się podeprzeć ani nic bo czuje się jak bym ważyła ze 100 kg.. TŻ był uśmiany, mówił że mnie będzie na zakupy wozić wózkiem widłowym =p Cytat:
Narobiłaś mi ochoty Cytat:
cd. a idę coś zjeść bo nie wytrzymam to forum się zamienia na gastro forum ![]() ![]() Czy wy też macie problem z wydepilowaniem sobie miejsc intymnych bo ja już nawet nie wiem jak tam wyglądam ![]() |
|||
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was szyje - ma maszyne do szycia ??
Chcemy z bratem kupić mamie maszyne do szycia bo jej jest już stara i popsuta i zastanawiamy się nad Łucznikiem, ale nie wiemy jaki model jest najlepszy bo jest ich full ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- 19claudia91 ale mi żelaza akurat nie brak bo wyniki mam bardzo dobre. Co do golenia ja jeszcze bez problemu daję radę i golę sie systematycznie "tam" jedynie nóg golić tak często nie muszę bo coś te włosy na nogach nie rosną zbytnio
|
|
|
|
#2678 | ||
|
Raczkowanie
|
Monia no to mamy chyba tak samo... nie dodzwoniłam się do lekarza i nie oddwonił
![]() Cytat:
![]() hehe, ale coś kiedyś czytałam, że miał być jakiś program dla ciężarnych czy serial o ciężarnych... Cytat:
a mieszkanko ze zdjęcia fajne, więc pewnie tamto też i ogródek- marzy mi się
|
||
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy stary typ Łucznika. A z tych nowych... najlepiej zapytać kogoś, kto się zna... w marketach raczej wiele nie powiedzą na temat, który model jest najlepszy. Z mężem też staliśmy i gapiliśmy się na nie jak na jakieś cudo. I poza ceną i wyglądem to nie różniły się za bardzo.
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
julka jak sie nazywa twoj lekarz z Madalińskiego??
|
|
|
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale bujniejszy lasek robi mi się "tam" no![]() Też jakiś głód mnie wziął, zaraz sobie przygotuję jakieś żarcia - dziś zakupy zrobiłam, to jest co jeść ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- On tam chyba na stałe nie pracuje, tylko ma dyżury na porody kilka razy w miesiącu czy coś - Tarwacki ma na nazwisko. |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jutro jadę na zakupy Mąż zadzwonił powiedział, że jutro bierze wolne, które już dostał i jedziemy na zakupy wkońcu wypłata ogólnie mi nic nie trzeba, dla dzidzi zakupy zrobię po świętach albo może i przed na allegro. Ale może rozejrzymy się za prezentami bo musimy ich kupić całkiem sporo
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Raczkowanie
|
dwa razy mi się wkleiło ;-)
Edytowane przez monika_krk Czas edycji: 2011-12-08 o 20:37 |
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
model 4coś... na razie nie mam jak sprawdzić, bo schowana jest w miejscu, z którego nie dam rady jej wyciągnąć :/
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monia my zobaczymy jak to w ogóle będzie, bo może nam za rok przyjdzie auto wymienić.. a my raczej starsze modele nieisofixowe preferujemy( albo na takie nas po prostu stać![]() )Więc pewnie na pasy fotelik następny bedzie.. A w obecnym domu mamy wieeelki ogród.. I tylko problem z nim. Ten malutki byłby idealny
|
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
doszłam do wniosku, że nie kupuję żadnych nowych ubranek do szpitala mam tyle ładnych ciuszków wyglądają jak nowe więc nie ma sensu
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-...978945042.html http://allegro.pl/nowa-maszyna-do-sz...972549470.html http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-...978945114.html http://allegro.pl/maszyna-do-szycial...966458640.html i jest ich wiele więcej jak dla mnie wszystkie praktycznie są takie same. |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam, czytam i jakoś nic z tego nie wychodzi bo nie wiadomo która najlepsza ![]() chyba skonsultuję się z bratem i wybierzemy jedną z nich do tego muszę poszukać jakiś serwis obiadowy, ale to już mam na oku kilka więc z tym takiego problemu nie będzie
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
maślanka
![]() ![]() :mni am:
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie
teraz jeszcze muszę się zastanowić co kupić pod choinkę mężczyźnie po 30stce ma być to coś nie wielkiego ale szczerze nie wiem
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tez mam tam lekarza
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
a kim dla ciebie jest ten mężczyzna?
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
facetem mojej mamy (bo moja mama z ojcem od wielu lat nie są ze sobą)
no dziwne to, ale cóż życie... Przyszedł dzisiaj do mnie i pyta się czy kupujemy sobie prezenty (wcześniej pod choinke nie kupowaliśmy my mu tzn ja i brat oraz on nam też nie, ale w te święta ma być inaczej i powiedział, że on nam wszystkim kupuje prezenty no więc my musimy jemu również poza tym jeszcze musimy z TŻ kupić prezenty dla jego rodziców oraz babci i brata no i też siostrze z mężem ale to już TŻ ich zna bardziej więc niech wymyśla
|
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
Akurat ten mój lekarz przyjmuje na nfz w moim miasteczku, więc nie muszę zasuwać do stolicy "co chwila". A jestem bardzo zadowolona z mojego gina, więc będę do nieo chodzić też i po porodzie.
A Ty nastawiasz się na poród na Madalińskiego? Mama TŻ była tam niedawno na szkoleniu i opowiadała, że tam ładnie, że część szpitala jest ładnie odnowiona. Ale nie znam żadnych opinii na temat tego szpitala. |
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ma Łucznik 2005 Amelia.
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama szyje jak ma czas, wolne itp. więc używać jej pewnie będzie raz na jakiś czas. |
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli interesuje się choć trochę "techniką" to może gadżeciarsko wyglądająca pamięć USB
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co bedzie to zobaczymy ![]() tesciowa wlasnie dzwonila ze maja dla nas lezaczek fisher price ale mnie zgaga meczyla dzis kolezanka namowila mnie na szklanke mleka i pomoglo ufff
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-08 o 21:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

także się pilnuję

:ślina: :ślina: