Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 14:58   #2461
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cześć Mamusie! Co słychać? Urodziła któraś? Rzuciło mi się w oczy, że PearPearl obroniła się i to na 5. Gratuluję Kochana Super, że Ci tak pięknie poszło!
Lecę nadrabiać.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:00   #2462
Anabellita
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Anabellita jak wszystko zniknie- to co pisałaś, to weź wciśnij wtecy ctrl+ z i powinno wszycho wrócić
a to nie wiedziałam... mi znikła cała strona wizażu a pojawiła się jakaś inna stronka którą przeglądałam wcześniej.

A w ogóle jestem ostatnio taka roztrzepana i zakręcona, ze szok. Wczoraj byłam na zakupach w galerii i siusiu mi się zachciało, wchodzę na pewniaka do kibelka a tam... jakiś facet leje do pisuaru Pomyliłam klopy Szkoda, ze nie widziałyście jak szybko się stamtąd ulotniłam
Dziś przesoliłam ziemniaki, jeść ich się nie dało, jutro zrobię z nich kopytka

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Musze się wam wyżalić byłam dziś w szpitalu na wymazie GBS i ta franca położna tak mi wepchneła ten patyk że jak wróciłam do domu to cała wkładka we krwi Mikuś naszczęście ładnie broi w brzuszku ja leżałam i teraz było już tylko troche krwi mam nadzieje że tylko mnie optarła wredna małpa. Tż też źle się czuł rany po szwach mu 2 z 3 lekko krwawią ale mówił ze w poniedziałek po wyniki on póldzie z. Pomarudziłam wam ide się położyć troszke.
Ja tak krwawiłam jak mi gin cytologię pobierał. W ciąży macica jest baaardzo ukrwiona i wrażliwa, łatwo ją podrażnić, więc się nie martw. Do jutra krwawienie powinno przejść.

A co to jest GBS? Ja nie miałam czegoś takiego.

Co do puchnięcia stóp, to mi też się zdarza, ale tylko rano jak z łóżka wstaję, w ciągu dnia obrzęk mija.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-12-09 o 15:01
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:03   #2463
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
dziewczynki
hejka mam pytanko czy u was w szpitalach jest możliwość rodzenia na gazie? tzn chodzi o gaz rozweselający, co o tym myślicie? bo u mnie mozna sobie zażyczyć i tak się zastanawiam czy nie skorzystac ponoć mniej stresuj ący poród jest i ból bardziej przytłumiony
U mnie w szpitalu też to jest i mam zamiar z tego skorzystać
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:04   #2464
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Pisałam do koleżanki, do której miałam wczoraj jechać i się okazuje, że u jej synka wykryto wadę serca aorta się zwęża i trzeba ją rozszerzyć... jadą niedługo do szpitala do Gdańska na operację.. a Wiktorek ma dopiero 2 tygodnie jeszcze jakąś infekcję załapał straszne to...
biedny malec....

Cytat:
PEARL ZDAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrona i praca na 5, na dyplomie średnia ze studiów 4,5!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje!!!!!

Cytat:
Cześć mamusie
Musze się wam wyżalić byłam dziś w szpitalu na wymazie GBS i ta franca położna tak mi wepchneła ten patyk że jak wróciłam do domu to cała wkładka we krwi Mikuś naszczęście ładnie broi w brzuszku ja leżałam i teraz było już tylko troche krwi mam nadzieje że tylko mnie optarła wredna małpa. Tż też źle się czuł rany po szwach mu 2 z 3 lekko krwawią ale mówił ze w poniedziałek po wyniki on póldzie z. Pomarudziłam wam ide się położyć troszke.
co za babiszon jeden...

a my dzisiaj wieczorkiem mamy gości zrobiłam na kolacyjke szaszłyczki drobiowe, do tego podam sosik czosnkowy-juz troche go zjadłam he he mniaaam i sałatka z salat, pomidorków koktajlowych i ogorka plus jakis sosik i do tego upieke bagietki ale będzie wyżera

wiecie co za głupote dzisiaj zrobiłam... miałam ugotowane jajko, takie na miękko, ale ze było zimne, a ja lubie ciepłe a chciałam szybko, to włożyłam na chwile do mikrofali... i pech chciał ze zadzwonił w tym czasie tel... i jajko zamiast 20sek podgrzewało sie minute i nagle słysze huk i cała mikrofala w jaju...

a musze pochwalic mojego tż-ta, wczoraj wrócił z zakupami i przyniósł mi też bukiet ślicznych róż tak bez okazji
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:09   #2465
uska000
Zadomowienie

Pear gratulacje

Bylam na wizycie wszystko ok... tylko ze to przeziebiebnie sie rozwija i mam lezec z herbatka;/ wiec z dzisiejszej sesji nici

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:12   #2466
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Jestem

Dziękuje za kciukasy
Z maleństwem wszystko oki, nie wiem jak duże bo tu nie mierzą
No i ........dzisiaj przeważyła pipucha Nie na stówę tylko na 80% ale szukała jajców i nie znalazła Za ok 3 tygodnie sie okaże

Po usg pojechałam z koleżanką do mathercare i nie mogłam się powstrzymać.....kupiłam "tron" oponkę dla mojej księżniczki, dla księcia się nie nadaje więc jak coś kogoś obdaruję

To jest fajne jak dziecko zaczyna siadać, bo się wsadza do tej oponki(zdj 1) i sobie może upadać A jak jest ciut starsze i zaczyna siadać samodzielnie to tylko pod plecy się robi oparcie(zdj 2). A takiego noworodka można położyć na samym kwiatku jako taka mata, bo to sie ściąga. No i kupiłam robaczka gryzaczka.....słodki i 2 pary rajtuzek

Mam trochę do nadrobienia, więc lecę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080215.jpg (82,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080222.jpg (95,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080220.jpg (59,2 KB, 15 załadowań)
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:16   #2467
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
A ja zaczynam dziś 35 tydzień
Likasza35tc
Stary 2011-12-09, 15:18   #2468
Dark lady
Zakorzenienie

Tymczasowo musze was opuścić. Pa.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:25   #2469
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!
Jestem dziś wykończona, nie wyspana. Synek coś zjadł w przedszkolu, prawdopodobnie zaszkodziła mu wędzona ryba, i mu zaszkodziło, wieczorem 3 razy wymiotował, więc już nie było spania w nocy bo co sie przekręcił to ja już na równe nogi, czy znowu mu się nie chce wymiotować. O 3 rano jednak zwymiotował. Z tych nerwów brzuch miałam twardy, a Marcelek cały czas się kręcił w brzuchu. Chyba czuł , że mama się denerwuje i martwi. Naszczęście Jasio wstał o 7 bez bólu brzucha. Lepiej się już czuje. Podleczyłam go odgazowaną colą. Dziś siedzenie w domu, Jasio nie zadowolony bo dziś w przedszkolu dzień zabawek. Co piątek każde dziecko może przynieść swoją zabawkę z domu.

Pochwalę się Wam jakie cudo kupiłam w szafie!! Za całe 18zł.
Angelika zdrówka dla synkakombinezonik cudny.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A ja leże w łóżku - chora. Okropnie się czuję.
Wczoraj miałam zajęcia na szkole rodzenia i znowu uczyłyśmy się oddychać przy skurczach, masakra wcale to nie takie proste - za głęboki wdech, za płytki, podnosić brzuszek heh ale zawsze to będzie lepiej na porodówce a tż sie wynudził

DZISIAJ 32 TYDZIEŃ ZACZYNAMY
BebiBebi szybkiego powrotu do zdrówka i za 32tc
Stary 2011-12-09, 15:29   #2470
MMONIKA9
Wtajemniczenie

PEAR GRATULACJE !!!!!!

Dzień dobry DŻAGI !!!!
na początek napisze że zamawiałam sobie spodnie dresowe dzis przyszły i są rewelacyjne wiec polecam z czystym sumieniem
http://allegro.pl/rewelacja-spodnie-...933172643.html
http://allegro.pl/spodnie-dresowe-we...941200987.html

a tak poza tym u mnie dzis chała kiepsko sie czuję wczoraj pisałyście o tych kosciach a mi dziś w nocy chyba jakaś kośc przeskoczyła albo nie wiem co się stało bo przekręcałam sie z boku na bok i tylko usłyszałam jak przeskakuje i poczułam taki przeskok i już sie ruszyc nie mogłam nie mogłam ani zmienić pozycji ani wstać do kibelka bo myślałam że będe drzeć sie z bólu - niech to już się skończy bo jestem już zmęczona - mam dosć czy wy też tak kiepsko sie już czujecie na tej koncówce ??
nad ranem miałam jakieś dziwne skurcze jezdziło mi po jelitach myślałam ze coś sie ruszyło ale nie znowu ucichło i tak se ten mały kurdupel z matką w kulki leci
Stary 2011-12-09, 15:30   #2471
Angelika_26
Raczkowanie

Z synusiem już wszystko dobrze. Biega ,wścieka się, śpiewa, tzn, że już zdrowy. Nic go nie boli. Ugotowałam lekki rosołek i zjadł, pomógł mu widocznie.
Dziękujemy za słowa otuchy i życzenia zdrówka. Podziałało
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:34   #2472
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Aaaa, a mój suwaczek pokazuje dzisiaj 36tc
Inutil za 35tc
Stary 2011-12-09, 15:49   #2473
kasikzaki
Zadomowienie

Monia spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe 100 lat

Likas , MartuNiuna, Lucy,Neska, Agatek za wizyty te szpitalne i te normalne

Uska......łoooooo ale sie przez moment gorąco zrobiło

Darklady
co do lampki to tej gwiazdki w "akcji" nie widziałam. Osobiście mam ksieżyc i zaś mam odwrotnie, uważam że za jasne światło mi daje Kupiliśmy 2 żarówki(komplet) w ikea i niestety muszę kupić nowa słabszą

Kropeczka moje dziecię do 32tc było w poprzek A z ta dużą gulą to moze być pupa, mój szkrab jak sie rozpycha to po prawej jest właśnie duża gula a po lewej jeździ nogami ale ta duża gula to pupa na 100% potwierdzone

diablica witaj kojarzę Cie z pierwszej części wątku
Co do bólu to tez czasami doskwiera
Stary 2011-12-09, 15:56   #2474
renata:)
Zadomowienie

hej mamusie! nadrobiłam wreszcie masakra jak piszecie dużo!!
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

mój Tuptuś ma dokładnie to samo. Jak nikt nie patrzy to fika jak szalony. A jak tylko tz czy ktoś chce zobaczyć jak się rusza to przestaje

to nie jest powiedziane że jak się ma szerokie biodra to poród będzie łatwy moja siostra miała taką sytuację położna po wygładzie jej bioder stwierdziła nie będzie żadnego problemu z porodem i jej nie zbadała w tym kierunku. A w czasie porodu mała jej się nie zmieściła na wysokości miednicy w środku i szybko jechali z nią na cc

u mnie jest to samo z Lilką- chcę ją nagrać jak się rusza w brzusiu to mimo tego że wojuje cały czas -jak tylko włącze kamerkę to przestaje franca mała! tak samo jest jak mąż chce popatrzeć

zgadzam się jeśli chodzi o budowę ciałamoje 2 ciotki są rozłożyste w biodrach i obydwie musiały mieć cc a moja mama jest chudziutka i wąskobiodrowa a rodziła bardzo szybko i bardzo łatwo- oprócz tego że miała te bóle krzyżowe(obym tego nie odziedziczyła)
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny w tym roku znów akcja przedświątecznego karmienia psiaków ze schronisk, wszystkie możemy pomóc, wystarczy kliknąć
http://tablica.pl/oferta/tofik-ze-sc...ni-IDxJRw.html
zagłosowane
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Bambusiek buciki nie są potrzebne dziecku, które nie chodzi, są tylko dla ozdoby. Przynajmniej tak mi się zdaje.
ja mam chyba z 15par bucików dla małej- na poczatek takie papuciowate bo obydwa kombinezoniki mam bez nożeki wtedy bede zakładać
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

A co robicie na obiad? Ja nie mam pomysłu. Mam ziemniaki i surówke z białej kapusty z wczoraj ale nie wiem jakie mięsiwo do tego pasuje oprócz kotletów
mi małż zrobił przepyszną lasagne
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

annyonne ja też pracowałam w samorządówce, ale miałam umowę na czas określony. Po wyborach samorzadowych przylazł nowy starosta i zarządził redukcje etatów, a mi w tym czasie pechowo kończyła się umowa i tym o to sposobem pożegnałam się z samorządówką, a szkoda... dodatki, nagrody, wczasy pod gruszą, trzynastki, imprezy i szkolenia... żyć nie umierać, nie to co u prywaciarza
eee tam u prywaciarza może być czasami lepiej niż w samorządówce- zależy jaki zawód i jaka firma-mój małż ma i dodatki i premie i trzynastki i urlopy i jeszcze jakies organizowane imprezy kilku dniowe (oczywiscie bezpłatne)z jakimiś atrakcjami typu-gokarty, kajaki , wspinaczki jazdy na nartach itp
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Czy wam też tak nogi puchną? Ja mam normalnie stopy jak serdelki i całe nogi opuchnięte

Dostałam paczkę od siostry z pościelą do kołyski, już się pierze
Czekamy tylko na misiową fototapetę i będzie gotowe

mój też taki niewymiarowy ostatnio był, ale lekarz mówił, że to normalne, i nie martwić się. To mu ufam
mi nie puchną ale ja praktycznie leże non stop...
dasz fotkę jak będzie pokoik gotowy?
Cytat:
PEARL ZDAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje kochana!!!!!
pięknie
pearl gratulacje!!!!!!
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
napisałam co usłyszałam w szkole rodzenia i co udało mi się znaleźć w necie, poza forami bo z nimi różnie bywa ( oprócz naszego )

Istnieje bardzo mało naturalnych metod na łatwiejszy i szybszy poród. Mało jest również kobiet, które godzą się na przyjmowanie jakichś tabletek, które nie są witaminami. Są one, więc w trudnej sytuacji, ale jak się okazuje istnieje dobre rozwiązanie, a mianowicie herbata z liści malin. Herbata ta świetnie przygotowuje szyjkę macicy do porodu i u wielu kobiet jej picie sprawia, że poród jest o wiele mniej bolesny. Wszystko, dlatego że liście malin są bardzo bogate w witaminy oraz minerały. Ponoć picie herbatki wzmaga produkcję mleka i poprawia jego jakość. Istnieje natomiast pytanie, od kiedy można pić tę herbatkę. Otóż odpowiedzi są różne, ponieważ jedni twierdzą, że przez cały okres ciąży a inni, iż dopiero od 36 tygodnia ciąży. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
źródło:http://www.oherbacie.net/herbata_zmalin.php

dlaczego powinnyśmy jeść maliny i pić herbatę z jej owoców i liści ?

Oprócz dużej wartości odżywczej, owoce malin mają także właściwości dietetyczne i zdrowotne. Sam owoc maliny bogaty jest w duże ilości kwasów organicznych ( cytrynowego, jabłkowego, askorbinowego, salicylowego) związki śluzowe, pektyny, sole mineralne (najważniejsze to związki żelaza i miedzi) witaminy: C,A,B 2,PP.
Owoce malin są znanym środkiem napotnym, używanym w czasie przeziębień ,angin, infekcji bakteryjnych i wirusowych przebiegających z gorączką. Medycyna ludowa poleca maliny jako lek w leczeniu niedokrwistości, co może być uzasadnione zawartością mikroelementów, związków żelaza i miedzi. Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne.
Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w przebiegu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych. Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny - stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji.
Wiadomo bowiem , że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie.

źrodło: http://www.malinowerodzenie.pl/

na sr położna mówiła, żeby zacząć pić napary od 35-36 tc i że to dobrze działa na macicę. Podobnie wiesołek - dobrze jest łykać Oeparol

Będę się widziała z położną dzisiaj to mogę jeszcze zapytać, ale pamiętam, że ona wcale nie mówiła, że to przyspiesza poród, tylko przygotowuje właśnie macicę do porodu, nawet kazda dostała opakowanie po zajęciach do zaparzania sobie
no nic w każdym bądź razie zacznę pić, bo jak ma być poród mniej bolesny i ma to dobrze wpłynąć na laktację to myślę, że warto
a dla tych leżących też można? te liście malin? kurcze bo jak ma ułatwic poród to tez bym sobie popiłatylko może nie teraz ale po świetach mogłabym zacząc
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
wiecie co za głupote dzisiaj zrobiłam... miałam ugotowane jajko, takie na miękko, ale ze było zimne, a ja lubie ciepłe a chciałam szybko, to włożyłam na chwile do mikrofali... i pech chciał ze zadzwonił w tym czasie tel... i jajko zamiast 20sek podgrzewało sie minute i nagle słysze huk i cała mikrofala w jaju...

a musze pochwalic mojego tż-ta, wczoraj wrócił z zakupami i przyniósł mi też bukiet ślicznych róż tak bez okazji
jesz jaja na miekko? nie wolno ponoć....
a tz kochany
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Jestem

Dziękuje za kciukasy
No i ........dzisiaj przeważyła pipucha Nie na stówę tylko na 80% ale szukała jajców i nie znalazła Za ok 3 tygodnie sie okaże

Po usg pojechałam z koleżanką do mathercare i nie mogłam się powstrzymać.....kupiłam "tron" oponkę dla mojej księżniczki, dla księcia się nie nadaje więc jak coś kogoś obdaruję

To jest fajne jak dziecko zaczyna siadać, bo się wsadza do tej oponki(zdj 1) i sobie może upadać A jak jest ciut starsze i zaczyna siadać samodzielnie to tylko pod plecy się robi oparcie(zdj 2). A takiego noworodka można położyć na samym kwiatku jako taka mata, bo to sie ściąga. No i kupiłam robaczka gryzaczka.....słodki i 2 pary rajtuzek

świetny ten tron! bardzo mi sie podoba oby dzidzia była dziewczynką o stracić takie cudo to szkoda

nie pocytowało mi wszystkiego co zaznaczyłam

ewula jaki mały wielkoludzik ci rośnie

i o tym GBSie miałam sprostować- ja to pisałam...moja ginka była na tej konferencji jakies3tyg temu wiec to najnowsze nowiny . Do polski przyszedł ten GBS tzn moda na badania z USA jakieś 3lata temu a już wiadomo(w stanach- a Polska jeśli chodzi o nowości medyczne jest o krok -jakiś rok za stanami- wszystko od nich przyłazi i my wszystko od nich bierzemy) że podanie antybiotyku matce zarażonej -przy porodzie- nic nie daje dziecku- tzn statystyki są takie same przy podawaniu antybiotyku jak i przy nie podaniu- o to mi chodziło nie o to że się leczyć nie da tylko, że antybotyk nie chroni przed zarażeniem dzidziusia...

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

kropeczka moja mała non stop wisi niczym nietoperek główką na dół od jakiegoś 24tyg może 25

aaaa i piękny ten żółwik szkoda ze nie do kontaktu ale i tak o nim myślę właśnie czy nie zamówić...

nie robimy jednak tego przewijako wanienki na zamówienie- więc wam nie podeślę- wczoraj byliśmy w ikei i mąłż wykorzystał moje zmęczenie i mnie namówił na takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...765/#/20131830 wanienke tez kupilismy i bedziemy stawiac na tym przewijaku
także ostatnie zakupy zrobione- został wózek...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 15:58   #2475
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Na wczorajszej wizycie lekarz powiedział ,że mała ma 2030gr w 32+5t.c. i że to długonogie stworzenie(ciekawe czy zmieści się w 56 ubranka) ,przepływy pomierzył i wszystko ok ,ale okazało się ,że mała ma trochę za mały brzuszek w stosunku do tygodni o 10 dni .Kazał się nie martwić,ale wiadomo,że już się zastanawiam.Ma tak którejś z mamuś tak dzieciątko.Oczywiście mam zakaz dalej chodzenia i moja szyjka teraz mierzy 1 cm i powiedział,że jak by chciał to by już mogł wsadzić palca do szyjki,kurczę czyli co rozwiera mi się bo się nie zapytałam z wrażenia i dopiero później do mnie doszło.Pessar zdejmie mi 5 stycznia jak będę w 36+5 tygodniu i wtedy też odstawiam leki ,więc niedługo po tym mogę się rozpakować
Eliza mam nadzieję, że z Maleństwem i z Twoją szyjką wszystko będzie dobrze. Skoro lekarz mówi żeby się nie martwić, to napewno wszystko jest ok.
Stary 2011-12-09, 16:01   #2476
kasikzaki
Zadomowienie

AgaMili świetna ekipa

Pearl gratulacje, a tak sie stresowałaś

Acha....wczoraj do rodziców przyszedł już mój wózek i na weekend mi do spakująi wyślą razem z moim zamówieniem z all, wieć w przyszłym tyg będę gotowa ze wszystkim
Mama mi pokazała jeszcze wczoraj na skype ciuszki jakie dostałam po córce bratowej tż,śpiwór do spania, buciki, dresik, sweterek, bluzy i ok 20 sukienekw sumie będę ich chyba mieć ze 40 Jak sie urodzi Maks to padnę normalnie
Stary 2011-12-09, 16:02   #2477
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie wiedziałam... mi znikła cała strona wizażu a pojawiła się jakaś inna stronka którą przeglądałam wcześniej.
oj jak znikła cała strona to nie wiem jak pomóc myślałam, że w polu odpowiedzi wszystko Ci znikło

A GBS to wymaz z pochewki i anusa co by zobaczyć czy aby paciorkowca nie masz będziesz go miała robionego w 34-36 tyg

Oluska straszne babsko mi jak pobierają cytologię to zawsze po tym plamię widocznie w środku jesteśmy baaaaaardzo delikatne...

kasikzaki piękne zakupy super, że na wizycie wsio oki

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:05   #2478
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny mam pytanko - do tych co są już na samej koncóweczce jak ja - czy wam tez tak strasznie puchną nogi??
bo mi od kilku dni tak puchną ze mam ogromne baniaki wyglądam jak fiona wcześniej mi puchły ale po całej nocce opuchlizna schodziła a teraz nie pomaga nawet trzymanie nóg w górze ani przespanie całej nocy są przez cąły dzień i noc jak ogromne baniaki kostek nie widać, czy to normalne pod koniec ciąży??
Stary 2011-12-09, 16:08   #2479
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Na jednej kupilśmy kwiaty. A na drugiej byłam samiutka i nic nie kupiłam bo promotorka powiedziała że u nich nic nie trzeba i że w końcu jednak jestem sama i szkoda kasy.

Dziewczyny dzięki za odpowiedź w sprawie lampki. Źle się wyraziłam bo chodziło mi o to czy przez te dziurki cokolwiek widać . Kuzynka TŻ-a odradzała lampkę księżyc bo powiedziała że jednak zbyt wiele światła daje. A generalnie to chciałam kupić właśnie do spania i nocnego karmienia lampkę, więc zależało mi na subtelnej ale nie za bardzo Mam nadzieję że wyraziłam się jasno. W każdym bądź razie kupiliśmy już lampkę i jednak nie tą z serii księżyc itp. tylko taką :http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30128813/, jakaś taka lepsza się nam wydała i TŻ-owi bardziej do gustu przypadła.

A ja generalnie mam doła ciążowego, normalnie już nie daję rady z tymi bólami, ciężkim brzuchem i innymi dolegliwościami. Tak bym chciała już być po ale jednocześnie żeby jednak w lutym urodzić bo dzidek będzie bezpieczniejszy. Normalnie pomieszanie zmysłów.
Teraz doczytałam ze ta sama opinia o lampce księżyc

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko - do tych co są już na samej koncóweczce jak ja - czy wam tez tak strasznie puchną nogi??
bo mi od kilku dni tak puchną ze mam ogromne baniaki wyglądam jak fiona wcześniej mi puchły ale po całej nocce opuchlizna schodziła a teraz nie pomaga nawet trzymanie nóg w górze ani przespanie całej nocy są przez cąły dzień i noc jak ogromne baniaki kostek nie widać, czy to normalne pod koniec ciąży??
Monia niby jest to normalne, ale tzn. ze woda się w organiźmie zatrzymuje. Jak czesto sikasz?? Pijesz dużo wody??
Stary 2011-12-09, 16:10   #2480
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Pisałam do koleżanki, do której miałam wczoraj jechać i się okazuje, że u jej synka wykryto wadę serca aorta się zwęża i trzeba ją rozszerzyć... jadą niedługo do szpitala do Gdańska na operację.. a Wiktorek ma dopiero 2 tygodnie jeszcze jakąś infekcję załapał straszne to...
Oj biedny chłopczyk takie Maleństwo i już tyle cierpienia. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Coś ostatnio Ciężaróweczka nam się przestała odzywać

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
PEARL , chyba że już po!!!
hej

my po wizycie (tak, wizyta, chyba nie wspominałam ). Filip wciąż chłopak, termin przesunięty o tydzień Czyli na 23 stycznia.
Klaurencjaklas ki:za wizyte.
Stary 2011-12-09, 16:11   #2481
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam ,że już pod sam koniec woda zatrzymuje się w organiźmie i tak może być.Zresztą widać to po tych mamusiach które juz lada moment się rozpakują ,że narzekają na to.

Dzięki dziewczynki ,trochę mniej się boję jak wasze maluszki też nie zawsze są super wymiarowe.Wczoraj jak wracaliśmy od gina zajechaliśmy na kebaba(polecam z Marszałkowskiej) i w nocy budziła mnie ciągle zgaga i musiałam wstawać i chrupać migdały.Muszę wysłać małża po migdały bo przez tą noc mi się skończyły
Pearl gratuluję
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:14   #2482
kasikzaki
Zadomowienie

Nadrobiłam do 80tej strony i muszę spadać bo za chwilę z tż na zakupy spożywcze jadę

Do później
Stary 2011-12-09, 16:15   #2483
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Oluska
Stary 2011-12-09, 16:18   #2484
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

my po wizycie (tak, wizyta, chyba nie wspominałam ). Filip wciąż chłopak, termin przesunięty o tydzień Czyli na 23 stycznia.
super, że szafa gra! spoko, mi też gin przesunął termin z racji, że mały jest 'za mały' o tydzień na 22 stycznia (to było dawno temu, w sierpniu)ale i tak po 5.01 zaczynam codzienne spacerki, sprzątanko i picie herbatki z liści malin powolutku, zacznę stopniowo, co by się nie nadwyrężać... no i w końcu kondycję poprawić troszkę

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-09 o 16:19
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:20   #2485
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz doczytałam ze ta sama opinia o lampce księżyc

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Monia niby jest to normalne, ale tzn. ze woda się w organiźmie zatrzymuje. Jak czesto sikasz?? Pijesz dużo wody??
no teraz pod koniec ciąży fakt mniej pije bo aż tak pić mi się nie chce i faktycznie sikać przez to mniej chodze może to dlatego ehhh no jeszcze troszkę muszę w takim razie się pomęczyć

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
gdzieś czytałam ,że już pod sam koniec woda zatrzymuje się w organiźmie i tak może być.Zresztą widać to po tych mamusiach które juz lada moment się rozpakują ,że narzekają na to.

Dzięki dziewczynki ,trochę mniej się boję jak wasze maluszki też nie zawsze są super wymiarowe.Wczoraj jak wracaliśmy od gina zajechaliśmy na kebaba(polecam z Marszałkowskiej) i w nocy budziła mnie ciągle zgaga i musiałam wstawać i chrupać migdały.Muszę wysłać małża po migdały bo przez tą noc mi się skończyły
Pearl gratuluję

mnie zgaga od 3 tyg męczy dzień w dzień i nic już nie pomaga nawet reeni tak to pomagała jedna tabletka i było sii a tera zmogę wpierdzielić nawet 3 i nic cały czas piecze w przełyku a też sie dziwie od czego bo teraz pod koniec ciązy apetyt strasznei mi zmalał ze czasami przez cąły dzień nic nie zjem bo nie mam ochoty nawet wmusić w siebie ni emoge nic wezme na chama skibkę chleba chociaż a zgaga męczy cąły dzień
Stary 2011-12-09, 16:21   #2486
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
A w ogóle jestem ostatnio taka roztrzepana i zakręcona, ze szok. Wczoraj byłam na zakupach w galerii i siusiu mi się zachciało, wchodzę na pewniaka do kibelka a tam... jakiś facet leje do pisuaru Pomyliłam klopy Szkoda, ze nie widziałyście jak szybko się stamtąd ulotniłam
Dziś przesoliłam ziemniaki, jeść ich się nie dało, jutro zrobię z nich kopytka
Stary 2011-12-09, 16:23   #2487
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Lucy a bolało Cie przy schylaniu sie? Bo ja sie troche pochyle i trudno mi wrócić do pozycji pionowej:/

delikatnie przy schylaniu boli. Ale bardziej, gdy podnoszę nogę, by ubrać but... masakra jakaś

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Pearl gratulacje
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:26   #2488
ewula83
Rozeznanie

[QUOTE=*Agatek*;30968219]PEARL ZDAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratulacje kochana!!!!!

Gratulacje!!To dzisiaj pijemy

Wyszykowalam TZ na impreze swiateczna z pracy.Wieczorek spedze sama tzn.z Filipem w brzuchu
Stary 2011-12-09, 16:26   #2489
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Jestem

Dziękuje za kciukasy

Kasik nie no!!! Ja bym nie wytrzymała w tej niepewności co do płci, ale najważniejsze, że dzidziuś zdrowy. Fajna ta oponka i myślę, że jeśli będzie chłopiec to też się będzie nadawać
Stary 2011-12-09, 16:27   #2490
uska000
Zadomowienie

dziewczynki pomozcie mam wybrac sobie tzn dla Igorka pod choinke skoro jednak decyduje sie na wyjscie przed swietami;p karuzelke (zaznaczam ze musi miec mozliwosc zaxzepienia na lozeczku turyst,), mate edukacyjna noi my chcemy hustawke albo lezaczek albo to i to... tylko jest tyle rodzaji

mozecie cos polecic?? na co zwracac uwage??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości