|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cześć Mamusie! Co słychać? Urodziła któraś? Rzuciło mi się w oczy, że PearPearl obroniła się i to na 5. Gratuluję Kochana
Lecę nadrabiać. |
|
|
|
#2462 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
A w ogóle jestem ostatnio taka roztrzepana i zakręcona, ze szok. Wczoraj byłam na zakupach w galerii i siusiu mi się zachciało, wchodzę na pewniaka do kibelka a tam... jakiś facet leje do pisuaru Szkoda, ze nie widziałyście jak szybko się stamtąd ulotniłam Dziś przesoliłam ziemniaki, jeść ich się nie dało, jutro zrobię z nich kopytka ![]() Cytat:
A co to jest GBS? Ja nie miałam czegoś takiego.Co do puchnięcia stóp, to mi też się zdarza, ale tylko rano jak z łóżka wstaję, w ciągu dnia obrzęk mija.
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-12-09 o 15:01 |
||
|
|
|
#2463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a my dzisiaj wieczorkiem mamy gości zrobiłam na kolacyjke szaszłyczki drobiowe, do tego podam sosik czosnkowy-juz troche go zjadłam he he mniaaam i sałatka z salat, pomidorków koktajlowych i ogorka plus jakis sosik i do tego upieke bagietki ale będzie wyżera ![]() wiecie co za głupote dzisiaj zrobiłam... miałam ugotowane jajko, takie na miękko, ale ze było zimne, a ja lubie ciepłe a chciałam szybko, to włożyłam na chwile do mikrofali... i pech chciał ze zadzwonił w tym czasie tel... i jajko zamiast 20sek podgrzewało sie minute i nagle słysze huk i cała mikrofala w jaju...a musze pochwalic mojego tż-ta, wczoraj wrócił z zakupami i przyniósł mi też bukiet ślicznych róż tak bez okazji
|
|||
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Pear gratulacje
![]() Bylam na wizycie wszystko ok... tylko ze to przeziebiebnie sie rozwija i mam lezec z herbatka;/ wiec z dzisiejszej sesji nici
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Dziękuje za kciukasy Z maleństwem wszystko oki, nie wiem jak duże bo tu nie mierzą ![]() No i ........dzisiaj przeważyła pipucha Nie na stówę tylko na 80% ale szukała jajców i nie znalazła Za ok 3 tygodnie sie okaże ![]() Po usg pojechałam z koleżanką do mathercare i nie mogłam się powstrzymać.....kupiłam "tron" oponkę dla mojej księżniczki, dla księcia się nie nadaje więc jak coś kogoś obdaruję ![]() To jest fajne jak dziecko zaczyna siadać, bo się wsadza do tej oponki(zdj 1) i sobie może upadać A jak jest ciut starsze i zaczyna siadać samodzielnie to tylko pod plecy się robi oparcie(zdj 2). A takiego noworodka można położyć na samym kwiatku jako taka mata, bo to sie ściąga. No i kupiłam robaczka gryzaczka.....słodki ![]() Mam trochę do nadrobienia, więc lecę
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Tymczasowo musze was opuścić. Pa.
|
|
|
|
#2469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
za 32tc
|
||
|
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
PEAR GRATULACJE !!!!!!
Dzień dobry DŻAGI !!!! na początek napisze że zamawiałam sobie spodnie dresowe dzis przyszły i są rewelacyjne wiec polecam z czystym sumieniem http://allegro.pl/rewelacja-spodnie-...933172643.html http://allegro.pl/spodnie-dresowe-we...941200987.html a tak poza tym u mnie dzis chała kiepsko sie czuję wczoraj pisałyście o tych kosciach a mi dziś w nocy chyba jakaś kośc przeskoczyła albo nie wiem co się stało bo przekręcałam sie z boku na bok i tylko usłyszałam jak przeskakuje i poczułam taki przeskok i już sie ruszyc nie mogłam nie mogłam ani zmienić pozycji ani wstać do kibelka bo myślałam że będe drzeć sie z bólu - niech to już się skończy bo jestem już zmęczona - mam dosć czy wy też tak kiepsko sie już czujecie na tej koncówce ??nad ranem miałam jakieś dziwne skurcze jezdziło mi po jelitach myślałam ze coś sie ruszyło ale nie znowu ucichło i tak se ten mały kurdupel z matką w kulki leci ![]()
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
Z synusiem już wszystko dobrze. Biega ,wścieka się, śpiewa, tzn, że już zdrowy. Nic go nie boli. Ugotowałam lekki rosołek i zjadł, pomógł mu widocznie.
Dziękujemy za słowa otuchy i życzenia zdrówka. Podziałało |
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Monia spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe 100 lat
Likas , MartuNiuna, Lucy,Neska, Agatek za wizyty te szpitalne i te normalne ![]() Uska......łoooooo ale sie przez moment gorąco zrobiło Darklady co do lampki to tej gwiazdki w "akcji" nie widziałam. Osobiście mam ksieżyc i zaś mam odwrotnie, uważam że za jasne światło mi daje Kupiliśmy 2 żarówki(komplet) w ikea i niestety muszę kupić nowa słabszą Kropeczka moje dziecię do 32tc było w poprzek ![]() diablica witaj ![]() Co do bólu to tez czasami doskwiera
|
#2474 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hej mamusie!
masakra jak piszecie dużo!!Cytat:
![]() zgadzam się jeśli chodzi o budowę ciała (obym tego nie odziedziczyła )Cytat:
Cytat:
i wtedy bede zakładaćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dasz fotkę jak będzie pokoik gotowy? ![]() Cytat:
![]() pearl gratulacje!!!!!! Cytat:
tylko może nie teraz ale po świetach mogłabym zaczącCytat:
a tz kochany Cytat:
nie pocytowało mi wszystkiego co zaznaczyłam ![]() ewula jaki mały wielkoludzik ci rośnie ![]() i o tym GBSie miałam sprostować- ja to pisałam...moja ginka była na tej konferencji jakies3tyg temu wiec to najnowsze nowiny . Do polski przyszedł ten GBS tzn moda na badania z USA jakieś 3lata temu a już wiadomo(w stanach- a Polska jeśli chodzi o nowości medyczne jest o krok -jakiś rok za stanami- wszystko od nich przyłazi i my wszystko od nich bierzemy) że podanie antybiotyku matce zarażonej -przy porodzie- nic nie daje dziecku- tzn statystyki są takie same przy podawaniu antybiotyku jak i przy nie podaniu- o to mi chodziło nie o to że się leczyć nie da tylko, że antybotyk nie chroni przed zarażeniem dzidziusia... ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- kropeczka moja mała non stop wisi niczym nietoperek główką na dół od jakiegoś 24tyg może 25 aaaa i piękny ten żółwik nie robimy jednak tego przewijako wanienki na zamówienie- więc wam nie podeślę- wczoraj byliśmy w ikei i mąłż wykorzystał moje zmęczenie i mnie namówił na takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...765/#/20131830 wanienke tez kupilismy i bedziemy stawiac na tym przewijaku także ostatnie zakupy zrobione- został wózek...
|
|
#2475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
AgaMili świetna ekipa
Pearl gratulacje, a tak sie stresowałaś Acha....wczoraj do rodziców przyszedł już mój wózek Mama mi pokazała jeszcze wczoraj na skype ciuszki jakie dostałam po córce bratowej tż,śpiwór do spania, buciki, dresik, sweterek, bluzy i ok 20 sukienek w sumie będę ich chyba mieć ze 40 Jak sie urodzi Maks to padnę normalnie
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że w polu odpowiedzi wszystko Ci znikło ![]() A GBS to wymaz z pochewki i anusa co by zobaczyć czy aby paciorkowca nie masz ![]() Oluska straszne babsko mi jak pobierają cytologię to zawsze po tym plamię widocznie w środku jesteśmy baaaaaardzo delikatne... ![]() kasikzaki piękne zakupy super, że na wizycie wsio oki
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanko - do tych co są już na samej koncóweczce jak ja - czy wam tez tak strasznie puchną nogi??
bo mi od kilku dni tak puchną ze mam ogromne baniaki wyglądam jak fiona wcześniej mi puchły ale po całej nocce opuchlizna schodziła a teraz nie pomaga nawet trzymanie nóg w górze ani przespanie całej nocy są przez cąły dzień i noc jak ogromne baniaki kostek nie widać, czy to normalne pod koniec ciąży??
|
#2479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
|
#2480 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie Maleństwo i już tyle cierpienia. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Coś ostatnio Ciężaróweczka nam się przestała odzywać ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() klas ki:za wizyte.
|
||
|
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczynki ,trochę mniej się boję jak wasze maluszki też nie zawsze są super wymiarowe.Wczoraj jak wracaliśmy od gina zajechaliśmy na kebaba(polecam z Marszałkowskiej) i w nocy budziła mnie ciągle zgaga i musiałam wstawać i chrupać migdały.Muszę wysłać małża po migdały bo przez tą noc mi się skończyły ![]() Pearl gratuluję
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam do 80tej strony i muszę spadać bo za chwilę z tż na zakupy spożywcze jadę
![]() Do później
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to było dawno temu, w sierpniu)ale i tak po 5.01 zaczynam codzienne spacerki, sprzątanko i picie herbatki z liści malin powolutku, zacznę stopniowo, co by się nie nadwyrężać... no i w końcu kondycję poprawić troszkę
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-09 o 16:19 |
|
|
|
|
#2485 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
mnie zgaga od 3 tyg męczy dzień w dzień i nic już nie pomaga nawet reeni tak to pomagała jedna tabletka i było sii a tera zmogę wpierdzielić nawet 3 i nic cały czas piecze w przełyku a też sie dziwie od czego bo teraz pod koniec ciązy apetyt strasznei mi zmalał ze czasami przez cąły dzień nic nie zjem bo nie mam ochoty nawet wmusić w siebie ni emoge nic wezme na chama skibkę chleba chociaż a zgaga męczy cąły dzień
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Pearl gratulacje |
|
|
|
|
#2488 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=*Agatek*;30968219]PEARL ZDAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() Obrona i praca na 5, na dyplomie średnia ze studiów 4,5!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje kochana!!!!! Gratulacje!!To dzisiaj pijemy ![]() Wyszykowalam TZ na impreze swiateczna z pracy.Wieczorek spedze sama tzn.z Filipem w brzuchu
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale najważniejsze, że dzidziuś zdrowy. Fajna ta oponka i myślę, że jeśli będzie chłopiec to też się będzie nadawać |
|
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki pomozcie mam wybrac sobie tzn dla Igorka pod choinke skoro jednak decyduje sie na wyjscie przed swietami;p karuzelke (zaznaczam ze musi miec mozliwosc zaxzepienia na lozeczku turyst,), mate edukacyjna noi my chcemy hustawke albo lezaczek albo to i to... tylko jest tyle rodzaji
mozecie cos polecic?? na co zwracac uwage??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

Szkoda, ze nie widziałyście jak szybko się stamtąd ulotniłam

Mikuś naszczęście ładnie broi w brzuszku ja leżałam i teraz było już tylko troche krwi mam nadzieje że tylko mnie optarła wredna małpa. Tż też źle się czuł rany po szwach mu 2 z 3 lekko krwawią ale mówił ze w poniedziałek po wyniki on póldzie z
. Pomarudziłam wam ide się położyć troszke.
Ja nie miałam czegoś takiego.
a Wiktorek ma dopiero 2 tygodnie

ale zawsze to będzie lepiej na porodówce 

masakra jak piszecie dużo!!

widocznie w środku jesteśmy baaaaaardzo delikatne...
klas ki:za wizyte.