|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
a ile dusisz mięso? Robisz z wołowym tak?A mi się dzis wszystko chce, mam mnóstwo energii . Zamierzam kupić sobie zeszyt i zapisać wszystkie przepisy jakie mi się spodobają![]() Cytat:
?Idę na to miasto bo za pół godziny mam tż budzić a i tak się już nie wyrobię to sobie chłopak pośpi dłuzej
|
||
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Cytat:
. Może się spotkamy, zobaczymy, z racji odległości to na razie bardziej do Madurowicza się skłaniam. Ale czekam jeszcze na rozwiązanie sprawy Kopernika, jak nie zamkną to tam idę bo to kilka minut samochodem ode mnie. A piechotą jakby co to z 20.---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- AgaMili robię z mięsem jakie mi podejdzie pod rękę . I nie duszę raczej już takiego mięska, ale jak mnie coś najdzie to kilka minutek je potrzymam i też jest ok.
|
||
|
|
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
Jak już wcześniej pisałam ja będę rodzić w Matce Polce. Cały czas byłam nastawiona na Rydygiera, ale okazało się, że ze względu na moją wadę serca i cc mnie tam nie chcą
Teraz właśnie niedługo zamierzam wybrać się do jakiegoś lekarza z ICZMP, coby mnie może kojarzył Czasu mam coraz mniej, bo wczoraj okazało się, że dzidzia jest 2 tyg. starsza. Czyli tak jak myślałam, że data z pierwszego USG, czyli 22.01 jest bardziej prawdopodobna niż z OM na 3.02.Niestety do Matki Polki mam najdalej ze wszystkich szpitali, bo mieszkam na Bałutach
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zaznaczyłam posty do cytowania, ale chwilę mi zejdzie, bo muszę się za obiad wziąć (i za siebie też) .. Wstaliśmy z Tztem po 10-tej, o 11 dopiero śniadanie jadłam Ale nad ranem się przbudziliśmy i nie mogliśmy usnąć .... ja już nie wiedziałam sama jak się mam ułożyć, żeby zasnąć A to wszystko pewnie przez kolację o północy
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby się z tym Kopernikiem udało, słyszałam że tam jest ok
|
|
#2436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No moja też własnie nie za ciekawa
Cytat:
Chyba, że poszło ekspresem i już po ![]() Cytat:
Angelika, współczuję synkowi Dobrze, że już lepiej A kombinezonik cudowny Cytat:
![]() Cytat:
I po południu też bym spała ![]() Cytat:
Idę smażyć
|
|
|
#2437 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
ale dzisiaj okropna pogoda u mnie leje cały czas Od kilku dni mam okropny nastrój tylko bym ryczała - nie wiem czy to ta pogoda czy chormony a może wraca zmienność nastrojów z pierwszego trymestru. W ogóle czuje się do a tu jeszcze prawie 2 m-ce co robicie na poprawę nastroju, moż emacie jakies sprawdzone sposoby oprócz słodyczy i słuchania muzy ( słucham cały czas rmf święta i to tez mnie rozkleja |
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy wam też tak nogi puchną? Ja mam normalnie stopy jak serdelki i całe nogi opuchnięte
No ale chyba to normalne. Na obiad robię spaghetti, powtórka z wczoraj ![]() Poprasowałam trochę, ale same duże rzeczy i jestem spocona jak po maratonie ![]() Dostałam paczkę od siostry z pościelą do kołyski, już się pierze Czekamy tylko na misiową fototapetę i będzie gotowe ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pisałam do koleżanki, do której miałam wczoraj jechać i się okazuje, że u jej synka wykryto wadę serca aorta się zwęża i trzeba ją rozszerzyć... jadą niedługo do szpitala do Gdańska na operację.. a Wiktorek ma dopiero 2 tygodnie jeszcze jakąś infekcję załapał straszne to...Bebi, Likas za rozpoczęte tygodnie! :piemy:Agamili no to kurier się spisał ładnie ![]() Czubasek ![]() Anabellita jak wszystko zniknie- to co pisałaś, to weź wciśnij wtecy ctrl+ z i powinno wszycho wrócić ![]() Cytat:
a wszystko za sprawą leżenia i jedzenia ![]() A Ty leżałaś tak samo jak ja od 7-14.11 ![]() Cytat:
![]() znowu śledzie?? u mnie zostały od wczoraj ale jakoś mi przeszła ochota masakra jakaś ze mną jest
|
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Spałam dziś do 12!! Jestem teraz nie przytomna ![]() Obiadek nastawiłam, karkówka się piecze, colesław zrobiony, tylko ziemniaczki obiorę i będzie git ![]() Ciekawe jak tam Pearl? ![]()
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kot mnie mały zdrażnił bo piszczał od 10-12, że chce wejść do kuchni do Filipa dopiero o 12 wyszłam wnerwiona, powiedziałam, żeby zamknął ten pysk trzeba je pilnować wtedy bo czasem się za mocno tłuką ![]() Pearl i co i co????? wracaj do nas!
|
|
#2442 |
|
Raczkowanie
|
PEARL
, chyba że już po!!!hej ![]() my po wizycie (tak, wizyta, chyba nie wspominałam ). Filip wciąż chłopak, termin przesunięty o tydzień Czyli na 23 stycznia.
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
PEARL ZDAŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() Obrona i praca na 5, na dyplomie średnia ze studiów 4,5!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje kochana!!!!!
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Istnieje bardzo mało naturalnych metod na łatwiejszy i szybszy poród. Mało jest również kobiet, które godzą się na przyjmowanie jakichś tabletek, które nie są witaminami. Są one, więc w trudnej sytuacji, ale jak się okazuje istnieje dobre rozwiązanie, a mianowicie herbata z liści malin. Herbata ta świetnie przygotowuje szyjkę macicy do porodu i u wielu kobiet jej picie sprawia, że poród jest o wiele mniej bolesny. Wszystko, dlatego że liście malin są bardzo bogate w witaminy oraz minerały. Ponoć picie herbatki wzmaga produkcję mleka i poprawia jego jakość. Istnieje natomiast pytanie, od kiedy można pić tę herbatkę. Otóż odpowiedzi są różne, ponieważ jedni twierdzą, że przez cały okres ciąży a inni, iż dopiero od 36 tygodnia ciąży. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. źródło:http://www.oherbacie.net/herbata_zmalin.php dlaczego powinnyśmy jeść maliny i pić herbatę z jej owoców i liści ? Oprócz dużej wartości odżywczej, owoce malin mają także właściwości dietetyczne i zdrowotne. Sam owoc maliny bogaty jest w duże ilości kwasów organicznych ( cytrynowego, jabłkowego, askorbinowego, salicylowego) związki śluzowe, pektyny, sole mineralne (najważniejsze to związki żelaza i miedzi) witaminy: C,A,B 2,PP. Owoce malin są znanym środkiem napotnym, używanym w czasie przeziębień ,angin, infekcji bakteryjnych i wirusowych przebiegających z gorączką. Medycyna ludowa poleca maliny jako lek w leczeniu niedokrwistości, co może być uzasadnione zawartością mikroelementów, związków żelaza i miedzi. Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne. Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w przebiegu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych. Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny - stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji. Wiadomo bowiem , że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie. źrodło: http://www.malinowerodzenie.pl/ na sr położna mówiła, żeby zacząć pić napary od 35-36 tc i że to dobrze działa na macicę. Podobnie wiesołek - dobrze jest łykać Oeparol ![]() Będę się widziała z położną dzisiaj to mogę jeszcze zapytać, ale pamiętam, że ona wcale nie mówiła, że to przyspiesza poród, tylko przygotowuje właśnie macicę do porodu, nawet kazda dostała opakowanie po zajęciach do zaparzania sobie ![]() no nic w każdym bądź razie zacznę pić, bo jak ma być poród mniej bolesny i ma to dobrze wpłynąć na laktację to myślę, że warto |
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() NO TO PIJEMY ZA OBRONĘ PEARL ![]() Agatku ja bede miec usg kolo 37 tyg....gin powiedziala ze jeszcze zobaczymy czy w ogole będziemy robic bo teraz robią tez w szpitalu przed samym porodem... Inutil no mi tak lekarz powiedzial z tym gbs (wczraj mojej ginki nie było tylko jej syn mnie w zastępstwie przyjmował....) |
|
|
|
#2447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Az wzięła mnie ochota na picolo i sobie otworzyłam
|
|||
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl no to chluśniem bo uśniem!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-09 o 14:09 |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
no a ja tu mam pełno butli a Ty sama?
polałam już
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() MMONIKA wszystkiego naj spóźnione ale szczere PEARL GRATULACJEMusze się wam wyżalić byłam dziś w szpitalu na wymazie GBS i ta franca położna tak mi wepchneła ten patyk że jak wróciłam do domu to cała wkładka we krwi Mikuś naszczęście ładnie broi w brzuszku ja leżałam i teraz było już tylko troche krwi mam nadzieje że tylko mnie optarła wredna małpa. Tż też źle się czuł rany po szwach mu 2 z 3 lekko krwawią ale mówił ze w poniedziałek po wyniki on póldzie z . Pomarudziłam wam ide się położyć troszke.
|
|
|
|
#2451 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co ja się strachu najadłam wtedy.... no i specjalista od USG uspokoił mnie i u niego po zmierzeniu różnica była 2-3 dni można pod koniec Cytat:
Cytat:
GRATKI!!!! Cytat:
ufff nie mam GBSa!!!!
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-12-09 o 14:21 |
||||
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Lecę odwieźć TZta i zrobić zakupy ![]()
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez troszke bolało ale az tak źle to nie było... |
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Inutil ja też puchnę - ręce i nogi, zwłaszcza rano
Oluska ałć musiało boleć Pearl gratulacje !!! Cytat:
![]() AgaMili ciuszków to masz kobieto tyle, że ja się chowam daleko daleko.. teraz nie wiem czy nie mam za mało
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
Pearl Pogratulować tylko
Zdolniacha 5 jest, bo wiadomo - co dwie głowy to nie jedna
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Angelika_26 dobrze, że ze starszym synkiem już lepiej
A młodszy będzie miał super misiowy kombinezon ![]() Ja mam umowę na czas nieokreślony, więc niby fajnie, ale mam najniższą krajową i raczej nie będzie mi się opłacało dojeżdżać do pracy i płacić za żłobek. To już wolałabym zostać w domu... Tak więc niewykluczone, że po macierzyńskim lub w trakcie będę szukała nowej pracy :/ Cytat:
To daj troszkę tej energii Mi się dzisiaj kompletnie NIC nie chce ![]() Pearl gratuluję obrony ![]() Dzisiaj przyszły do mnie 2 komplety pościeli dla Wojtusia Są superowe To te z allegro po ok. 30 zł i jak dla mnie są ok. Tylko trzeba je wyprać, ale to i tak by się prało.Zostało mi do kupienia materacyk, koszule do karmienia, lewatywa i chyba tyle |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
proszę bardzo:
POLĘDWICZKI W SOSIE PIEPRZOWYM Składniki 2 polędwiczki wieprzowe 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 szklanka białego wina- ja zamiast wina używam rosołu albo kostki rosołowej 1/2 szklanki wody 1 łyżka ostrej musztardy (łagodna tez pasuje) 1 łyżka pieprzu czarnego odrobina pieprzu kolorowego olej do smażenia sól i pieprz do oprószenia mięsa Krok 1. Polędwiczki kroję na plastry i każdy lekko rozbijam. Posypuję z obydwu stron solą i pieprzem. Krok 2. Na patelnię wlewam olej, podsmażam polędwiczki z obydwu stron, a potem zdejmuję z patelni. Krok 3. Dodaję łyżkę masła i mąki i mieszam, następnie wlewam wino-może być rosół warzywny zamiast wina, wodę i dodaję musztardę, pieprz czarny i kolorowy i mieszam. Krok 4. Wkładam mięso i duszę na niewielkim ogniu. Krok 5. Po około 20 minutach danie będzie gotowe. Podaję na talerz polane sosem, smacznego ![]() do klubiku tez go wrzucę
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja miałam się iśc szykować a nie chce mi się niech któraś mnie stąd wygna Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-09 o 14:42 |
|
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki
hejka mam pytanko czy u was w szpitalach jest możliwość rodzenia na gazie? tzn chodzi o gaz rozweselający, co o tym myślicie? bo u mnie mozna sobie zażyczyć i tak się zastanawiam czy nie skorzystac ponoć mniej stresuj ący poród jest i ból bardziej przytłumiony
|
#2460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pearl gratulacje, wiedziałam że ładnie zdasz
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

a ile dusisz mięso? Robisz z wołowym tak?
. Zamierzam kupić sobie zeszyt i zapisać wszystkie przepisy jakie mi się spodobają
?

z tego co wiem jest na parterze
. I nie duszę raczej już takiego mięska, ale jak mnie coś najdzie to kilka minutek je potrzymam i też jest ok.
Chyba, że poszło ekspresem i już po 
I po południu też bym spała

aorta się zwęża i trzeba ją rozszerzyć... jadą niedługo do szpitala do Gdańska na operację..
za rozpoczęte tygodnie! :piemy:

masakra jakaś ze mną jest
dopiero o 12 wyszłam wnerwiona, powiedziałam, żeby zamknął ten pysk 
i co i co????? wracaj do nas! 

polałam już