|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Blondynko ja nawet Cie rozumiem z ta psychika... Mam nadzieję,że wydobrzejesz
![]() Piwnooka 100 lat! Moje dzieci to dwie indywidualności bo Lila stara się przewracać z pleców na brzuch i pewnie to zaraz jej wyjdzie... a Lena to taki prawdziwy leń...
#4143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś odwróciłam głowę i poczułam jak "coś" ląduje na moich stopach. Oczywiście to była Kropka turlająca się po podłodze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |||
Zakorzenienie
|
Sara dostaje luten i Agatka Scio też.
Cytat:
![]() Od dziś do niedzieli w Makro sa zabawki, gry, lego -50% Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Marina no Igorek wagą wymiata, duży chłopczyk
![]() ja w ogóle jak czytam ile Wasze maluchy ważą to śmiać mi się chce, bo moja Lena to chyba najmniejszy okruszek na wątku może ma z 64-65 cm, ale co tam wzrost i tak się dobrze nie zmierzy, w każdym razie, jeśli waży 6,5 kilo to max masakra jakaś, no ale wagę urodzeniową na pewno już podwoiła przyzwyczaiłam się do większego dziecka, Filip na serio jak na tak "małych" rodziców był dość duży, aż dziw a tu nam się trafiła taka drobna chudzinka, widzę po niej że chuda, nie wygląda tak jak Fifi w jej wieku- Michelin ![]()
#4147 |
Zakorzenienie
|
Brunetka mam smoczek by dać im kleik smoczkiem ale uparte dzieci nie chcą, tolerują łyżeczkę, może nawet lepiej... a zupki i owoce również łyżeczka...
#4148 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam smoczek do kleiku, ale ona weźmie raz do buzi i krzyk, płacz -nie będzie jadła i już. A biorę łyżeczkę to cieszy się jakby już rozumiała, że matka dała za wygraną i dostanę łyżeczką. Przy pierwszej łyżeczce otwiera już buzię, a potem krzyczy jak nie nadążam jej dawać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sprzedaj , sprzedaj byle by się gorole nie obrazili ![]() Vaniliowa oj to ma chłop pecha z tym miejscem urodzenia ![]() A co z Krystkiem?? jak to wypatrzyli?? mów szybko skąd to się bierze i co się z tym robi?? A może to tylko kwestia tego , że leży na jednej stronie?? nie wyrówna się samo ?? Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-09 o 18:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Wtajemniczenie
|
A z okolic Olkusza. Do Sosnowca jakieś 20 km
![]() Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat kaszek ![]() ![]()
#4152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
to tak niedaleko ode mnie
![]()
#4154 |
Zadomowienie
|
A kto znosił trudy ciąży przez 9 miesięcy? Kto miał mdłości, zapracia, opuchnięte nogi? Kto sapał, stękał i marudził? Kto miał problemy z zawiązaniem butów itd? Poród, to tylko zakończenie długiej i męczącej 9-cio miesięcznej drogi. To TY sprowadziłaś swoje dziecko na ten świat drogą wielu wyrzeczeń i nie daj sobie wmówić, że jesteś gorsza bo wyszło nie tą dziurą. Że niby łatwiej? Może samo "wyciągnięcie" dziecka, ale dochodzenie do siebie po - z pewnością nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pogrubione ![]() za trzecie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ostatnio chodzę jak zombi chyba obejrzę "ja legenda" poobserwuje jak to wyglądam z boku bo tam dużo przemęczonych ludzi hasa ![]() piwonka ![]() ![]() Blondi no wszelki duch pana boga chwali dobrze, że jesteś Piękna i zdrówka ![]()
![]() |
#4156 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziubku ciesze sie że z kręgosłupem Szymka ok ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Wtajemniczenie
|
Tak, tak
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zasadzie w sezonie byliśmy tam prawie codziennie, mąż zapalony wędkarz haha
![]() |
#4159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak to, no siedzę i myślę, od urodzenia, czy spłaszczona potylca??, biedny ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- a co dodąbrowy górniczej i sosnowca, to tam jestem zawsze srcem, tak sa moje korzenie, często jeździłam na pogorię, a teraz w doąbrowie mieszka mój brat , zonę ma z sosnowca, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deserek jabłko ![]() Po jutrze marcheweczkę dostanie, miała dzisiaj to dostać, ale przypomniało mi się, że najlepiej podać to do południa, bo potem moga być problemy brzuszkowe. Nie wiem jak z kaszkami, jak je podawać, od ilu zacząć, które są dobre? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem pewna ,ze szybciutko wyrównają wszelkie nierówności i wszystko będzie ok !!! ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zadomowienie
|
No ma i to jakiego bo jego bracia urodzeni już w moim miescie - mama zmądrzała
![]() Ty to na spotkanie Ślązaczek byś mogła przyjechać ![]() ![]() Przyszedł dziś oball . Dzieć zrobił wielkie oczy złapał w rączki usiłował połknąć i w końcu wyrzucił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz.Ja dostałam Emi na brzuszek, płakała - chyba płakała.Ja nie umiałam płakać ze szczęścia,nie wiedziałam co mam robić...Dla mnie to był taki szok, że wreszcie wyszła i tak szczerze nie pamiętam aż tak pięknie pierwszych chwil jej życia...pamiętam że pytali mnie co jest napisane na obrączkach - tak to się nazywa? nie umiałam tego przeczytać.Pamiętam że moja koszula była cała we krwi. Dopiero kiedy mnie poszyli i leżałam 2h po porodzie na sali poporodowej to mi ją przynieśli między czasie to dopiero poczułam, ze mam córeczkę która płakała i była najpiękniejsza i jest na świecie...dla mnie porody że mama płacze jak dziecko się rodzi to tyko chyba na filmach...naprawdę nie umiałam płakać ze szczęścia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja dzis bez weny, martwie sie o zdrowie rodzicow... Jestem sama z Antosiem, maz odebral dziewczyny z przedszkola i od razu pojechali do jego rodzicow. Ma tam chrzesnikow, jedno obchodzi roczek, poza tym byl Mikolaj... Ja wolalam zostac z malym, zeby tam katar nie zamienil sie w cos gorszego, ale smutno mi bez nich. Blondynko dobrze, ze w koncu jestes w domu. Bede trzymac kciuki w styczniu. Ale jak to? To jest grozne? Wymaga interwencji? Antek tez ma nierowna glowke. Powinnam sie tym martwic? |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie ile gram odejmują wam pielęgniarki przy ważeniu dzieci ???? No i zapominam ciągle , ale nasze Igorki duze chłopaki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |||||||
Rozeznanie
|
bry wieczór
![]() na razie nadrobiłam tylko część Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() i dziękuję ![]() Cytat:
Co do antybiotyku, to jakaś dziwna ta lekarka i mnie w błąd wprowadziła i chyba właśnie wizja odstawienia Haniutka od piersi tak bardzo mnie wczoraj rozstroiła, ale się już doszkoliłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() WOW, to już widzę Twoje bicepsy ![]() Cytat:
![]() waga okazała ![]() Cytat:
![]() stosowałam Dentinox i w bardziej marudnych dniach na noc czopki viburicol Kolina współczuję Twojej koleżance, mam nadzieję, że lekarze szybko opanują sytuację i jak naszybciej będzie mogła tulić maleństwo. zaliczyłam dziś kolejnego lekarza - diagnoza obustronne zapalenie oskrzeli i antybiotyk - natychmiast podejrzenie zapalenia płuc, udało mi się zrobić rtg, choć przebić się przez rozkopaną wawę i zdążyć na kolejne karmienie to nie lada wyczyn ![]() na szczęście mogę karmić, ufffff |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio jakaś taka smutna się zrobiłaś ![]() a cały czas mam przed oczami Twoje zdjęcia z Antosiem, taka radosna ![]() Moja miała dzisiaj zielonego glutka, a jaka zła była jak wyciągałam go fridą. Jakby mogła to by mnie skopała ![]() Mam ochotę na hamburgera. Taaa i doopa mi urośnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Piwnooka wszystkiego najlepszego ![]() Brunetka ojej, nawet nie wiedzialam, ze bylas w szpitalu. Dobrze, ze juz wyszlas. Musze doczytac w klubie co sie dzialo. Czy Wasze dzieci tez nie spia w ciagu dnia? Malwinka lacznie moze ze 20 minut dzisiaj spala. Az dziwne, ze takie male dziecko nie ma drzemek w ciagu dnia. szwagierki cora ma 7 miesiecy i po posilkach spi po 2 godzony i wiecej... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zakorzenienie
|
Wkręciłam się ostatnio w słuchanie BACIARY
![]() Nic do stracenia, do stracenia nie mam nic... nawet marzenia..na na na naaaa na naa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.