Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 17:36   #4141
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A ze złych wiesci mamy skierowanie do poradni wczesnej interwencji Krystianek ma nierówną główke
I co tam będą mu robić ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:38   #4142
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Blondynko ja nawet Cie rozumiem z ta psychika... Mam nadzieję,że wydobrzejesz musi być dobrze.

Piwnooka 100 lat!

Moje dzieci to dwie indywidualności bo Lila stara się przewracać z pleców na brzuch i pewnie to zaraz jej wyjdzie... a Lena to taki prawdziwy leń...
Stary 2011-12-09, 17:49   #4143
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
pediatra zaliczyla zonka bo mowie jej ze mi sie dziecko do siadania rwie i czy to nie za wczesnie bo ma 3,5 mc a ona ze niemozliwe i dala mu rece a on siadl sam na prosto i mowie jej ze w domu sam glowe z lozka podrywa do gory i ze sie rwie do siadania. powiedziala ze jest baaaardzo silny i zeby mu nie zabraniac
noi ze dorodne i duze dziecie z niego
Będzie z niego sportowiec

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja to nawet muszę uważać gdzie moją na ziemi zostawiam, bo zawsze ją w innym miejscu i innej pozycji znajduję
Ja dziś odwróciłam głowę i poczułam jak "coś" ląduje na moich stopach. Oczywiście to była Kropka turlająca się po podłodze.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 17:58   #4144
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zaczynała któraś rozszerzać dietę od glutenu?
Sara dostaje luten i Agatka Scio też.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mieliśmy z Tymciem zabiegany dzień, bo i spacer, i nieudany wypad do Tesco(specjalnie pojechałam po te zabawki: Lamaze i piłkę nożną FP i nie było po nich nawet śladu , choć promocja miała być dopiero od dziś, więc chyba nie zdążyliby ludzie wykupić. Nie znoszę Tesco, a teraz jeszcze bardziej )
Byłam dziś w Tesco wszystko było z tego co chciałaś, ja pojechałam po gre NIE PĘKAJ PROSIACZKU (dla córki koleżanki) i gierki niestety nie było ;( ale i tak kocham Tesco
Od dziś do niedzieli w Makro sa zabawki, gry, lego -50%

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
U nas niestety na spanie nie pomogło, ale Sara dosraje kaszke bo nawet lubi.
Jaką kaszkę i jak? Do mleka? Mleczną? Bezglutenową? Smakową? Ile? Po co? Na co? bla bla bla?
Jak do mleka to bezmleczną, narazie bezglutenowa, a smak jaki tam chcesz... my mamy baban+brzoskwinia
Liczę, że mamy doświadczone podzielą się spostrzeżeniami. A jak nie to
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Waży 11,5
2 SART <szok> wyobrażam sobie twoje kstusze przy noszeniu

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Nie mam już sił na te zasrane MM.
Chyba będę faktycznie odciągała kilka razy dziennie a między czasie będzie dostawała kaszki, deserki,obiadki bo mnie cierpliwości brak.
Sprawdz na poczatek czy bedzie chciała kaszki, deserki, obiadki. My trenujemy prawei 2 miesiące i tylko jedna kaszka Sarce wchodzi i to przez smoczek. No sorrki wczoraj i dziś zjadła zupke marchewka+ryż, ale też z butki, na łyżeczce jest bleeeeee

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:21   #4145
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Sprawdz na poczatek czy bedzie chciała kaszki, deserki, obiadki. My trenujemy prawei 2 miesiące i tylko jedna kaszka Sarce wchodzi i to przez smoczek. No sorrki wczoraj i dziś zjadła zupke marchewka+ryż, ale też z butki, na łyżeczce jest bleeeeee
Kurde to ci dobrze, bo moja z butli je tylko mleko kleik, zupki i deserki tylko łyżeczką inaczej strajkuje
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:22   #4146
zanka205
Zakorzenienie

Marina no Igorek wagą wymiata, duży chłopczyk
ja w ogóle jak czytam ile Wasze maluchy ważą to śmiać mi się chce, bo moja Lena to chyba najmniejszy okruszek na wątku
może ma z 64-65 cm, ale co tam wzrost i tak się dobrze nie zmierzy, w każdym razie, jeśli waży 6,5 kilo to max
masakra jakaś, no ale wagę urodzeniową na pewno już podwoiła
przyzwyczaiłam się do większego dziecka, Filip na serio jak na tak "małych" rodziców był dość duży, aż dziw
a tu nam się trafiła taka drobna chudzinka, widzę po niej że chuda, nie wygląda tak jak Fifi w jej wieku- Michelin

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:23   #4147
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brunetka mam smoczek by dać im kleik smoczkiem ale uparte dzieci nie chcą, tolerują łyżeczkę, może nawet lepiej... a zupki i owoce również łyżeczka...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 18:30   #4148
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Brunetka mam smoczek by dać im kleik smoczkiem ale uparte dzieci nie chcą, tolerują łyżeczkę, może nawet lepiej... a zupki i owoce również łyżeczka...
Ja też mam smoczek do kleiku, ale ona weźmie raz do buzi i krzyk, płacz -nie będzie jadła i już. A biorę łyżeczkę to cieszy się jakby już rozumiała, że matka dała za wygraną i dostanę łyżeczką. Przy pierwszej łyżeczce otwiera już buzię, a potem krzyczy jak nie nadążam jej dawać
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:31   #4149
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski ja jestem od dzisiaj w domu w szpitalu byłam 12 dni
nic tam nie jadłam tylko kroplówki bo stan był poważny.
W styczniu czeka mnie operacja schudłamok5- 7kg
nie jestem w stanie Was nadrobić bo szczerze mówiąc nawet nie mam siły na czytanie.
muszę być na rygorystycznej diecie np teraz przez parę dni kawiorek i woda
pozdrawiam Was serdecznie
zdrówka kochana

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Klara wchodzi dzisiaj do swojego pokoju i mowi: "O Matko Boska, ale tu jest balagan!"

dziubek - rewelacja z tym Sosnowcem!!! sprzedam to moim sosnowiczanom (fakt, zaglebiacy sa jacys inni niz my..)
DaKaro - zabki! juz??
blondynkapoznan - biedna ty dobrze, ze juz jestes, bedziemy trzymac kciuki w styczniu!!
Klara jest boooooska!!!!!

sprzedaj , sprzedaj byle by się gorole nie obrazili

Vaniliowa oj to ma chłop pecha z tym miejscem urodzenia

A co z Krystkiem?? jak to wypatrzyli?? mów szybko skąd to się bierze i co się z tym robi??
A może to tylko kwestia tego , że leży na jednej stronie?? nie wyrówna się samo ??

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-12-09 o 18:37
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 18:54   #4150
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Rozmawiacie o CC.. nie bijcie mnie, nie chce Was urazić! ale ja jakbym drugi raz zaszła w ciąże, to stanęłabym na głowie, żeby mieć CC. i wcale nie chodzi o to,, że to niby mniejszy trud pójście na łatwiznę ale ja przeżyłam taką traume przy porodzie SN ( i to nawet nie sam ból, który był najgorszy z najgorszych i nic go nie przebije w moim odczuciu, ale o podejści personelu, o mówienie, że się nie staram i że przeze mnie dziecko sie urodzi martwe itp,) że ŻADNA siła na tym świecie nie zmusiłaby mnie do przeżycia tego drugi raz. Dla mnie to nie był żaden cud narodzin, to był koszmar. I świadomie znając wszystkie zagrożenia wolałabym zapłącić każde pieniądze za CC. Nie zrozumcie mnie źle..
Ja rozumiem, próbowałam SN, ale nie dałam rady, nie wyszło. Jeśli kiedyś przyjdzie mi jeszcze rodzić, to od razu zdecyduję się na CC, bo wiem, że ze względów zdrowotnych znów wszystko będzie wyglądać tak samo. Ale do czego zmierzam, Cookie, obyś się nie rozczarowała jak traktują kobiety po CC. Dużo ludzi, w tym personel medyczyny wychodzi z założenia, że to pójście na łatwiznę, traktują takie kobiety z lekką pogardą o ile nie było solidnych w ich opinii podstaw do CC. Ja widząc te wszystkie miny, słuchając komentarzy miałam poczucie, że nieustannie muszę się przed nimi tłumaczyć. Sama przed sobą nie mam wyrzutów sumienia. Spróbowałam, choć spodziewałam się takiego przebiegu. Czasem tylko jak oglądam porody w filmach to szkoda mi, że nie widziałam tej pierwszej chwili mojej Małej na tym świecie, nie słyszałam pierwszego krzyku i że mąż nie przeciął pępowiny. Ale szybko mi przywrócili świadomość i jeszcze na stole operacyjnym pokazali mi już ubraną córę. Pamiętam jak do niej machałam, witałam moją Idusię i płakałam ze szczęścia.
Stary 2011-12-09, 19:00   #4151
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Jacieee a skąd Ty jesteś ?
A z okolic Olkusza. Do Sosnowca jakieś 20 km

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na temat kaszek Jesteście skarbnicą wiedzy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 19:08   #4152
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski ja jestem od dzisiaj w domu w szpitalu byłam 12 dni
nic tam nie jadłam tylko kroplówki bo stan był poważny.
W styczniu czeka mnie operacja schudłamok5- 7kg
nie jestem w stanie Was nadrobić bo szczerze mówiąc nawet nie mam siły na czytanie.
muszę być na rygorystycznej diecie np teraz przez parę dni kawiorek i woda
pozdrawiam Was serdecznie
to dobrze, że Ci unormowali, musisz jakos do stycznia wytrzymać, później będzie juz tylko lepiej, trzymam kciuki , zdrowiej nam tu

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:10   #4153
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

to tak niedaleko ode mnie

Stary 2011-12-09, 19:10   #4154
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Boli mnie tylko brak zrozumienia np u mamy.
Przez to też jakoś nie czuję się w pełni dowartościowaną kobietą.
Gorszą.
A kto znosił trudy ciąży przez 9 miesięcy? Kto miał mdłości, zapracia, opuchnięte nogi? Kto sapał, stękał i marudził? Kto miał problemy z zawiązaniem butów itd? Poród, to tylko zakończenie długiej i męczącej 9-cio miesięcznej drogi. To TY sprowadziłaś swoje dziecko na ten świat drogą wielu wyrzeczeń i nie daj sobie wmówić, że jesteś gorsza bo wyszło nie tą dziurą. Że niby łatwiej? Może samo "wyciągnięcie" dziecka, ale dochodzenie do siebie po - z pewnością nie.
Stary 2011-12-09, 19:11   #4155
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

Ja bym obsłużyła to tak:

1. Wystawiam komplet na allegro
2. Sprzedaję
3. Pakuję
4. Wysyłam
5. Za otrzymaną kasę kupuję co chcę

No niestety, taka ze mnie nieeko mama.

A wiesz, że jak zaczęła się u mnie akcja, to położna powiedziała "Czy tak, czy tak to musi Pani dziś urodzić" Jakby wiedziała, że siłami natury to ja mogę ewentualnie siku zrobić

W ogóle żaden ze mnie ssak: urodzić nie umiałam, karmić nie umiałam, z wychowaniem dziecka też przeważnie pod górkę. Dobrze, że miłość mojego Dziecia do rodzicielki jest bezwarunkowa, bo pewnie już teraz prosiłby o przeniesienie do "innej mamusi"
pieluszki zrobiłabym tak samo

pogrubione:cojest :

za trzecie dawno warzonego nie jadłaś jesteś ssak jak się patrzy a jakie masz cyce zobacz sobie na avku

Cytat:

Będę nudna, będę nudna, będę nudna - pytanko:

myślę co by podać mojemu Smykowi kaszkę na noc w nadziei, że będzie spał jak suseł całą noc, nawet i do 8mej (wiem, wiem Monia - marne szanse )
Podaję mm bebilon AR na ulewanie.
Jaką kaszkę i jak? Do mleka? Mleczną? Bezglutenową? Smakową? Ile? Po co? Na co? bla bla bla?
Liczę, że mamy doświadczone podzielą się spostrzeżeniami. A jak nie to
ja podaję nestle kleik kukurydziany na 200 ml mleka daję 3 płaskie stołowe kleiku Żbik piję go z butli i smaczy mu, ale czy lepiej śpi HAHAHAHAHAHA NNNNNNNNIIIIIIIIIIEEEEEE: D

ostatnio chodzę jak zombi chyba obejrzę "ja legenda" poobserwuje jak to wyglądam z boku bo tam dużo przemęczonych ludzi hasa

piwonka sto lat
Blondi no wszelki duch pana boga chwali dobrze, że jesteś Piękna i zdrówka
Stary 2011-12-09, 19:13   #4156
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
I co tam będą mu robić ?
jakaś rehabilitacja chyba bedzie dowiem sie w poniedziałek bo musze zawieźć skierowanie bo termin dopiero na 5 styczeń
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kurde to ci dobrze, bo moja z butli je tylko mleko kleik, zupki i deserki tylko łyżeczką inaczej strajkuje
Krystek tak samo jak Ala jak chcialam nakarmic kleikiem z butelki to był wrzask
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

A co z Krystkiem?? jak to wypatrzyli?? mów szybko skąd to się bierze i co się z tym robi??
A może to tylko kwestia tego , że leży na jednej stronie?? nie wyrówna się samo ??
Niestety to widać że główka jest nierówna sama to zauważyłam jakiś czas temu lekarka też i kazala go kłaść na boczkach . Kładłam i troche pomoglo ale jeszcze nie jest idealnie dobrze że mam to skierowanie w tej poradni napewno mu pomogą

Dziubku ciesze sie że z kręgosłupem Szymka ok dziś rano sprawdzałam Krystkowi
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:17   #4157
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
to tak niedaleko ode mnie
Tak, tak Nawet zdarzało mi się bywać w Jaworznie I nad Sosiną, ale to peryferia

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
pieluszki zrobiłabym tak samo

pogrubione:cojest :

za trzecie dawno warzonego nie jadłaś jesteś ssak jak się patrzy a jakie masz cyce zobacz sobie na avku

ja podaję nestle kleik kukurydziany na 200 ml mleka daję 3 płaskie stołowe kleiku Żbik piję go z butli i smaczy mu, ale czy lepiej śpi HAHAHAHAHAHA NNNNNNNNIIIIIIIIIIEEEEEE: D

ostatnio chodzę jak zombi chyba obejrzę "ja legenda" poobserwuje jak to wyglądam z boku bo tam dużo przemęczonych ludzi hasa

piwonka sto lat
Blondi no wszelki duch pana boga chwali dobrze, że jesteś Piękna i zdrówka
No tom ssak

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:21   #4158
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak Nawet zdarzało mi się bywać w Jaworznie I nad Sosiną, ale to peryferia
no na Sosinie to Lenkę w brzuchu "opalałam"
w zasadzie w sezonie byliśmy tam prawie codziennie, mąż zapalony wędkarz haha

Stary 2011-12-09, 19:23   #4159
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

A ze złych wiesci mamy skierowanie do poradni wczesnej interwencji Krystianek ma nierówną główke
jak to? co będą Krystiankowi robić?? Boże jak nie urok to sr...a
ale jak to, no siedzę i myślę, od urodzenia, czy spłaszczona potylca??, biedny

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

a co dodąbrowy górniczej i sosnowca, to tam jestem zawsze srcem, tak sa moje korzenie, często jeździłam na pogorię, a teraz w doąbrowie mieszka mój brat , zonę ma z sosnowca,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 19:25   #4160
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Deserek jabłko
Po jutrze marcheweczkę dostanie,
miała dzisiaj to dostać, ale przypomniało mi się, że najlepiej podać to do południa, bo potem moga być problemy brzuszkowe.

Nie wiem jak z kaszkami,
jak je podawać, od ilu zacząć, które są dobre?

Stary 2011-12-09, 19:27   #4161
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
jakaś rehabilitacja chyba bedzie dowiem sie w poniedziałek bo musze zawieźć skierowanie bo termin dopiero na 5 styczeń

Krystek tak samo jak Ala jak chcialam nakarmic kleikiem z butelki to był wrzask

Niestety to widać że główka jest nierówna sama to zauważyłam jakiś czas temu lekarka też i kazala go kłaść na boczkach . Kładłam i troche pomoglo ale jeszcze nie jest idealnie dobrze że mam to skierowanie w tej poradni napewno mu pomogą

Dziubku ciesze sie że z kręgosłupem Szymka ok dziś rano sprawdzałam Krystkowi

jestem pewna ,ze szybciutko wyrównają wszelkie nierówności i wszystko będzie ok !!!

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ale jak to, no siedzę i myślę, od urodzenia, czy spłaszczona potylca??, biedny

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

a co dodąbrowy górniczej i sosnowca, to tam jestem zawsze srcem, tak sa moje korzenie, często jeździłam na pogorię, a teraz w doąbrowie mieszka mój brat , zonę ma z sosnowca,
bosze kochana mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłas za te żarty o zagłębiu???
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:31   #4162
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Vaniliowa oj to ma chłop pecha z tym miejscem urodzenia
No ma i to jakiego bo jego bracia urodzeni już w moim miescie - mama zmądrzała
Cytat:
Ty to na spotkanie Ślązaczek byś mogła przyjechać jeśli sie odbędzie

Przyszedł dziś oball . Dzieć zrobił wielkie oczy złapał w rączki usiłował połknąć i w końcu wyrzucił
Stary 2011-12-09, 19:33   #4163
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, próbowałam SN, ale nie dałam rady, nie wyszło. Jeśli kiedyś przyjdzie mi jeszcze rodzić, to od razu zdecyduję się na CC, bo wiem, że ze względów zdrowotnych znów wszystko będzie wyglądać tak samo. Ale do czego zmierzam, Cookie, obyś się nie rozczarowała jak traktują kobiety po CC. Dużo ludzi, w tym personel medyczyny wychodzi z założenia, że to pójście na łatwiznę, traktują takie kobiety z lekką pogardą o ile nie było solidnych w ich opinii podstaw do CC. Ja widząc te wszystkie miny, słuchając komentarzy miałam poczucie, że nieustannie muszę się przed nimi tłumaczyć. Sama przed sobą nie mam wyrzutów sumienia. Spróbowałam, choć spodziewałam się takiego przebiegu. Czasem tylko jak oglądam porody w filmach to szkoda mi, że nie widziałam tej pierwszej chwili mojej Małej na tym świecie, nie słyszałam pierwszego krzyku i że mąż nie przeciął pępowiny. Ale szybko mi przywrócili świadomość i jeszcze na stole operacyjnym pokazali mi już ubraną córę. Pamiętam jak do niej machałam, witałam moją Idusię i płakałam ze szczęścia.

Widzisz.Ja dostałam Emi na brzuszek, płakała - chyba płakała.Ja nie umiałam płakać ze szczęścia,nie wiedziałam co mam robić...Dla mnie to był taki szok, że wreszcie wyszła i tak szczerze nie pamiętam aż tak pięknie pierwszych chwil jej życia...pamiętam że pytali mnie co jest napisane na obrączkach - tak to się nazywa? nie umiałam tego przeczytać.Pamiętam że moja koszula była cała we krwi. Dopiero kiedy mnie poszyli i leżałam 2h po porodzie na sali poporodowej to mi ją przynieśli między czasie to dopiero poczułam, ze mam córeczkę która płakała i była najpiękniejsza i jest na świecie...dla mnie porody że mama płacze jak dziecko się rodzi to tyko chyba na filmach...naprawdę nie umiałam płakać ze szczęścia nie umiałam płakać nawet z bólu przy skurczach

Stary 2011-12-09, 19:37   #4164
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej!
Ja dzis bez weny, martwie sie o zdrowie rodzicow...

Jestem sama z Antosiem, maz odebral dziewczyny z przedszkola i od razu pojechali do jego rodzicow. Ma tam chrzesnikow, jedno obchodzi roczek, poza tym byl Mikolaj... Ja wolalam zostac z malym, zeby tam katar nie zamienil sie w cos gorszego, ale smutno mi bez nich.

Blondynko dobrze, ze w koncu jestes w domu. Bede trzymac kciuki w styczniu.

Cytat:
Ale jak to? To jest grozne? Wymaga interwencji? Antek tez ma nierowna glowke. Powinnam sie tym martwic?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:40   #4165
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ale jak to, no siedzę i myślę, od urodzenia, czy spłaszczona potylca??, biedny[COLOR="Silver"]
,
Cała główka z tyłu nie jest płaska tylko z prawej strony , zobacze w poniedziałek co nam powiedzą
Cytat:

jestem pewna ,ze szybciutko wyrównają wszelkie nierówności i wszystko będzie ok !!![COLOR="Silver"]
też mam taką nadzieje

Dziewczyny mam pytanie ile gram odejmują wam pielęgniarki przy ważeniu dzieci ????

No i zapominam ciągle , ale nasze Igorki duze chłopaki
Stary 2011-12-09, 19:41   #4166
JustPi
Rozeznanie

bry wieczór

na razie nadrobiłam tylko część

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
JustPi, dzięki za odp, mnie też się nie widzi, ale długo już nie wytrzymamy w gondoli. Też mam jakiś śpiworek, zobaczymy czy da radę.
Zdrowia Wam życzę!
Radę musimy dać i dziękuję

Cytat:
Zdrówka
dziękuję

Cytat:
No, udalo sie uniknac zastrzykow Malo tego, na ten nowy antybiotyk Mloda sie doslownie rzuca, wmowilismy jej ze to lody truskawkowe

JustPi - bedzie lepiej
jestem pełna podziwu jak załatwiliście podawanie antybiotyku lody
i dziękuję

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tez wczoraj stałam godzinę na poczcie, ale to niestety normalka przed świętami.
A dlaczego mówisz że antybiotyk oznaczałby koniec karmienia. Są takie, które można brać karmiąc. Tylko lekarz musi być mądry i taki przepisać.
to, że trzeba wystac na poczcie to dla mnie oczywiste, ale to, że mają bałagan - to mnie wkurza
Co do antybiotyku, to jakaś dziwna ta lekarka i mnie w błąd wprowadziła i chyba właśnie wizja odstawienia Haniutka od piersi tak bardzo mnie wczoraj rozstroiła, ale się już doszkoliłam

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Przepraszam że nie odniosę się do Waszych postów ale jestem do niczego. Choroba mnie wzięła, nie mam siły, głowa pęka i przez gardło nie spałam, ledwo mówię i z przełykaniem mam problem.
Boję się, że Sara ledwo wyzdrowiała a zaraz znowu zachoruje
Skąd mi się to wzięło jak po całych dniach domu siedzę
Tż zrobił mi miód z mlekiem i masłem, nienawidze tego żygać mi się che, piję na siłę z nadzieją że pomoże..
zdrówka

Cytat:
cioci Vaniliovej zrobił sie jęczmień na powiece i wygląda jakby ktoś jej przywalił
ojjj, żeby szybko sobie poszedł

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Waży 11,5
WOW, to już widzę Twoje bicepsy

Cytat:
wg lekarki wszystko jest ok, tzn. faktycznie są te kręgi wypukłe ale to wina tego,ze mały jest duży cieżki a kręgosłup i mięśnie grzbietu słabe. Mamy obserwować i dużo leżeć na pleckach (taaaaaaaaaaaa łatwo powiedzieć a trudniej zrobić ).

No i zważyłam mojego klocka ... 8600 , za chwilę będziemy gonić z wagą Igorka
dobrze, że z kręgosłupem nic poważnego
waga okazała
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Nasze szczepienie ok, dziadzia asystował mała waży 7 kg Wszytko dobrze, zdrowa jak ryba
No i okazało się że ząb idzie i chyba stąd te wieczorne żale. Jakim żelem smarujecie sowim dzieciakom dziąsełka? Wiem, ze pisałyście, ale ja D.pa sobie nie zanotowałam
za wizytę i szczepienie
stosowałam Dentinox i w bardziej marudnych dniach na noc czopki viburicol

Kolina współczuję Twojej koleżance, mam nadzieję, że lekarze szybko opanują sytuację i jak naszybciej będzie mogła tulić maleństwo.

zaliczyłam dziś kolejnego lekarza - diagnoza obustronne zapalenie oskrzeli i antybiotyk - natychmiast
podejrzenie zapalenia płuc, udało mi się zrobić rtg, choć przebić się przez rozkopaną wawę i zdążyć na kolejne karmienie to nie lada wyczyn
na szczęście mogę karmić, ufffff
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:43   #4167
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Hej!
Ja dzis bez weny, martwie sie o zdrowie rodzicow...

Jestem sama z Antosiem, maz odebral dziewczyny z przedszkola i od razu pojechali do jego rodzicow. Ma tam chrzesnikow, jedno obchodzi roczek, poza tym byl Mikolaj... Ja wolalam zostac z malym, zeby tam katar nie zamienil sie w cos gorszego, ale smutno mi bez nich.

Blondynko dobrze, ze w koncu jestes w domu. Bede trzymac kciuki w styczniu.

Ale jak to? To jest grozne? Wymaga interwencji? Antek tez ma nierowna glowke. Powinnam sie tym martwic?
A co się dzieje z rodzicami?
Ostatnio jakaś taka smutna się zrobiłaś
a cały czas mam przed oczami Twoje zdjęcia z Antosiem,
taka radosna

Moja miała dzisiaj zielonego glutka,
a jaka zła była jak wyciągałam go fridą.
Jakby mogła to by mnie skopała

Mam ochotę na hamburgera.
Taaa i doopa mi urośnie.

Stary 2011-12-09, 19:46   #4168
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
CO do MM mam ten sam problem i wiem że tu nie chodzi o smak,czy o butelkę, bo jak ma dobry dzień dla mamusi to zje te mleko,ale ona chce pierś i koniec...Chce jeszcze zobaczyć moje odciągnięte mleko i podane w butelce - kiedyś nie miała problemu, zobaczymy teraz.

Spróbuj jak Monia pisała, trochę ją oszukać.Butelkę przystaw tak jakby mleko leciało z piersi.Nie wiem czy ma sens kupować milion butelek i kombinować...

Już sobie myślałam wiesz, czy są takie sztuczne piersi do której wkładasz butelkę i tam gdzie brodawka wychodzi smoczek wiem głupie pomysły, ale jakby działało to sama bym kupiła.

Mala przystawiaj często jak czujesz, że laktacją Ci szwankuje. Karmi pomaga, herbatki na laktacje ponoć też.Mnie karmi w każdym bądź razie pomaga.

abyście znaleźli działeczkę,wymarzoną !
dziekuje za wszystkie informcje. Butelki kupilam, bo myslalam, ze to smoczek jej nie pasuje. Wyczytalam na necie, ze trzeba dziecku dawac butelke o tej samej porze dnia. Dzisiaj juz nie bylo takiego krzyku. Puscilam jej Happysad i troche sie oszukala. Za kazdym razem jak zaczyna plakac to wyjmuje butelke, daje smoka i uspokajam, po kilku chwilach probuje znowu. Zobaczymy jak bedzie jutro.

Cytat:
Klara wchodzi dzisiaj do swojego pokoju i mowi: "O Matko Boska, ale tu jest balagan!"

dziubek - rewelacja z tym Sosnowcem!!! sprzedam to moim sosnowiczanom (fakt, zaglebiacy sa jacys inni niz my..)
DaKaro - zabki! juz??
blondynkapoznan - biedna ty dobrze, ze juz jestes, bedziemy trzymac kciuki w styczniu!!
Tez bylam zaskoczona tak wczesnym zabkowaniem. Pytalam mame, kiedy u mnie pojawil sie pierwszy zabek, ale nie pamietala. W Mikolajki byla u tesciow kuzynka meza - mloda dentystka i potwierdzila zabki. Choc na poczatku mnie przestraszyla, ze tak malym dzieciom usuwa sie takie zabki. Dopiero pozniej dopytala ile miesiecy ma Malwinka i stwierdzila, ze w porzadku, zabki moga juz ronac. Po prostu myslala, ze Mimi ma 3 tygodnie .

Piwnooka wszystkiego najlepszego .

Brunetka ojej, nawet nie wiedzialam, ze bylas w szpitalu. Dobrze, ze juz wyszlas. Musze doczytac w klubie co sie dzialo.

Czy Wasze dzieci tez nie spia w ciagu dnia? Malwinka lacznie moze ze 20 minut dzisiaj spala. Az dziwne, ze takie male dziecko nie ma drzemek w ciagu dnia. szwagierki cora ma 7 miesiecy i po posilkach spi po 2 godzony i wiecej...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:46   #4169
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Najlepiej zapytaj pediatre jak troche nierówna to tylko defekt kosmetyczny
Stary 2011-12-09, 19:47   #4170
zanetaa88
Zakorzenienie

Wkręciłam się ostatnio w słuchanie BACIARY uwielbiam ich góralski głos....

Nic do stracenia, do stracenia nie mam nic...
nawet marzenia..na na na naaaa na naa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości