|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
.
|
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
bella ja właśnie oglądam konkurs a w zasadzie całą oglądamy z mężem i Hanią - bo ona oczywiście jeszcze nie śpi mamy faworytkę nr 7 zobaczę czy przejdzie dalej
|
|
|
|
#4204 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pampers ![]() Cytat:
Cytat:
Dowiem sie więcej w poniedziałek to napisze jak bedzie to wyglądało |
||||
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Moja waży się na golaska
|
|
|
|
#4206 |
|
Rozeznanie
|
Przywitam sie tylko i ide spać. Nie mam humoru.
Blondynka cieszę się, że już jesteś w domu ![]() W ogóle wszystkie chorowitki do zdrowia mi wracać jak najszybciej ![]() No...dobranoc |
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz! Nawet mi nie przyszło do głowy, że się malucgy waży w czymś, bo u nas od początku zawsze na golaska było
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Tesciowka nie jest zla
. Ale nie czuje sie tutaj jak u siebie, a tym bardziej nie bede komus platac sie pod nogami w kuchni. Kiedy pojdziemy na swoje, juz mam dosc tulania sie .
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
praca w samiutkim centrum W-wy
więc z dojazdem miałby lepiej niż teraz, kolejką 45min.Już nie musiałby jeździć samochodem i stać w korkach, i wydawać majątek na paliwo...
|
#4210 | |||||||
|
Raczkowanie
|
SweetAngel, Dziubek79, Lili83, Iustyna, Bella, Shira, DaKaro, Brumek, JustPi dziękuję Wam kochane z całego serca
![]() Cytat:
![]() słuszna waga ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
rosną nam dzieciaczki, rosną ![]() Cytat:
Ja pierwszy krzyk Małej usłyszałam, mąż nie przeciął pępowiny ale zaraz po wyjęciu jej był przy niej. Natomiast jak byłam zszywana, to pielęgniarka podeszła do mnie z Helen i powiedzieła, że to jest moja córka, żebym ją pocałowała i ją zabrali na oddział noworodków (miała zaburzenia adaptacyjne, oddechowe). Się rozpisałam.. Cytat:
Miałam na niego już nie narzekać ale dobra... Czasami mój mąż ma trudny charakter (bo tak w ogóle to jest kochany), i jak coś mu nie podpasuje to się hm... obraża - przestaje się odzywać(taka trochę dziecinada). I tak wczoraj wieczorem się obraził, poszło o błahostkę... poszliśmy spać w milczeniu (nie lubię tego ale wiem, że jego trzeba przeczekać). Dzisiaj rano wstał do pracy, nadal się nie odzywał i sobie poszedł ( a wstępnie planowaliśmy spędzić cały dzień razem, miał wziąć wolne). Także inaczej sobie wyobrażałam dzisiejszy poranek, było mi po prostu przykro. No ale potem wrócił z pracy i dał mi prezent, przeprosił. (a tego się nie spodziewałam, raczej nie dajemy sobie prezentów na urodziny czy imieniny). Chyba głupio mu się zrobiło i postanowił mi coś kupić ![]() Cytat:
to super. Niech się Wam tam dobrze mieszka ![]() Dla wszystkich chorowitków duużżoo duuużżoo zdrowia!!! |
|||||||
|
|
|
#4211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To u Was trochę odwrotnie niż w większości związków, gdzie to kobieta strzela fochy i się nie odzywa, a facet to przeczekuje
|
|
#4212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadnijcie co? Tak, dokładnie tak. Moja córeczka się pół godziny temu obudziła i nie śpi. Czyli weszło jej to w nawyk. Cudownie, już nie wiem co robić. Skróciłam jej dzienne drzemki i czasowo i ilościowo i nic. Dalej to samo. CO JA MAM ZROBIĆ?!
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez sie przed chwilą obudziła. ale wypiła troche herbaty i juz śpi ![]() Piwnooka ma charakterek Twój mąż ![]() A porodu współczuje. Ja też miałam krzyżowe, ale po 2 godzinach było juz po wszystkim. Nie wiem jak przezywają kobiety godziny takiego bólu ![]() Ja następny poród tylko z ZZO. U mnie poród teznie był jakiś magiczny. Jak się Agu urodziła to poczułam niesamowitą ulgę. Mąż przecinał pępowine, alezasłoniła mi położna i nic nie widzała, jeszcze nie mogł założyć tej rękawiczki i sie wydarłam, zeby dał sobie spokój, bo juz chciałam złączyć nogi, a nie tak okrakiem ![]() Dopiero później jak sobie wszyscy pozl zrobiło się fajnie... |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
A ona sie budzi i co robi? Płacze? Woła Cię? Czy tylko sobie lezy i pomrukuje sama do siebie?
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
Najpierw się cieszy, piszczy z radości, macha kończynami, ćwiczy obroty, gada do siebie (ogólnie mocno wyspane szczęśliwe dziecko) a potem, po godzinie zaczyna się drzeć i wyć, ale jeszcze do spania nie jest. Nie chodzi o picie ani jedzenie. Już nie wiem, co robić.
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rowniez wspolczuje dziewczynom, ktore meczyly sie godzinami w okropnych bolach. U mnie po drugiej oksytocynie poszlo w 2 godziny. Moze to dziwnie zabrzmi, ale jestem zadowolona z porodu. Nastawialam sie na gorsze katusze, choc swoje wycierpialam po porodzie, chyba ze 3 tygodnie nie moglam normalnie usiasc. A samo wyjscie Malwinki na swiat powitalam takimi slowami: 'To juz?' i byla to chyba najglupsza reakcja na cud narodzin .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-12-10 o 00:00 |
|
|
|
|
#4217 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przeżyć się da, w końcu czeka super nagroda. Ze środków p/bólowych dali mi dolargan, który prawie w ogóle nie działał i gaz rozweselający - po nim dalej rzygałam niż widziałam. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba jestem tu sama, to gasze swiatlo...
|
|
#4220 | ||||
|
Zakorzenienie
|
pstryk...dzień dobry
![]() Cytat:
no i dobrze, niedługo tak będzie ![]() czekam niecierpliwie na zdjęcia !Cytat:
Może to nic innego jak tylko kryzys laktacyjny po 3 miesiącu? Kilka dni i minie! Mało urozmaicona dieta nie powinna mieć wpływu, ja jestem żywymprzykladem Cytat:
to mnie też jakoś niedawno i tylko jak do kompa siadam Cytat:
![]() i ite trwa takie niespanie? Mam nadzieję że się jej unormuje szybko...
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Hejjj
U nas też już po sniadaniu i porannej kupie ![]() Tz pojchał do pracy, a ja chyba szybko posprzatam, bo pewnie ktos weekendowo nas odwiedzi. |
|
|
|
#4222 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i do szkoły tam chodziłam.Cytat:
Dominik oballem lał się po głowie. Cytat:
Chyba sama w to nie wierzę, ale warto spróbować. Cytat:
Witam się z kubkiem kawy. W nocy pobudki co godzinę
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
Witam
u nas w końcu normalna noc ![]() Jacieee współczuję twoich nocnych katuszy, dokładnie wiem co czujesz, ale wiedz, że jest światełko w tunelu, to tylko etap i niedługo naprawi mu się A z tym systemem Tracy Hogg to nie jest tak całkiem źle - tak nauczyłam córkę spać we własnym łóżeczku. Najpierw to trwało 2 godz, potem półtora i po tygodniu jakoś po prostu kładłam ją do łóżka i wychodziłam, ona wiedziała co ma robić ![]() A jak mi też robiła takie cyrki, że się budziła w środku nocy wyspana i rozbawiona, to brałam ją na przeczekanie, nie zapalałam światla, nic do niej nie mówiłam (było ciężko jak takie rozkoszne piski i uśmiechy do mnie waliła), jak płakała to brałam ją na ręce, uspokajałam i odkładałam. W końcu zasypiała z powrotem. Po trzech dniach jakoś przestałą się wybudzać ![]() U mnie taki syf remontowy ... Dzisiaj malowanie pokoju Karolki.... Mmmmm kawusia kawusia
|
|
|
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
Ellika wiem, że to tylko etap, ale wyjątkowo ciężki
![]() Teraz Dominik ucina sobie drzemkę, a ja muszę kurze pościerać ![]() I słucham sobie tego: http://www.youtube.com/watch?v=E16qbwzlxBM I marzę, że kiedyś będę miała figurę jak ta babeczka. W ogóle uwielbiam tą piosenkę i ten teledysk Co nie Cookie?
|
#4225 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie i nowe umiejętności![]() Cytat:
Zdrówka dla rodziców!!! Cytat:
Super, że tak się Wam udało! I zdrówka dla Igorka!! Witam o poranku ![]() Jak pisałam wyżej, nocka w większości wyspana także nabrałam sił na kolejny dzionek U nas słoneczko w końcu Ale i tak rezygnuje na te kilka dni ze spacerków, bo ten kaszel jest przerażający!! Az w szoku jestem, że z takiego małego człowieczka, taki kaszel może się wydobywać ![]() Pewnie w weekend będzie tu spokojniej to ponadrabiam Was dokładniej. Póki co miłej soboty życzę
|
|||||||
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
dziendobry
nadrobie wieczorkiem, a teraz tylko napisze, ze bylam wczoraj wieczorem w TESCO Waszym ulubionym i SA TE ZABAWKI LAMAZE w promocji!Ale .. trzeba ich dobrze poszukac, poniewaz NIE znajduja sie na dziale zabawek jak moznaby sadzic. Sa na dziale Male Dziecko znajdujacym sie w zupelnie innej czesci sklepu
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
ZĄBKUJĄCE znacie te suwaczki? http://pierwszezabki.pl/
|
|
|
|
#4229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie dali dolargan miedzy oksytocynami i mialam mega odlot .Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
prawda. nabiał typu jogurt daje sie w 9-10 miesiacu dopiero a kiedys nawet na danonkach pisalo ze dla dzieci POWYZEJ 3 ROKU ZYCIA! a mleko krowie to dopiero najlepiej po roczku
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-12-10 o 09:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

Bardzo się ciesze, że tak Ci się podoba 

mamy faworytkę nr 7 zobaczę czy przejdzie dalej

Trzymam mocno 
Nie wiedziałam że z tym coś się robi, oprócz przekładania główki gdy maluch śpi...

zębole
No i do szkoły tam chodziłam.