Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-09, 21:57   #4201
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nie ja nie byłam tylko blondynkapoznan

A i zapomniałam się pochwalić będę testować butelkę babyono ale się cieszę, pierwszy raz mnie wylosowali do testowania
Ale ze mnie glupol. Przeciez wiem, ze Blondynka, a napisalam Brunetka...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Super A daleko od domu? Długie dojazdy by miał?

Ja już nie pamiętam co to jest telewizor

Hmm... Ale to niekoniecznie musi być objaw niedojadania. Przeciez pokarm nie kończy sie tak nagle, jeśli dziecko cały czas regularnie ssie.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Chciałam krzyczeć: ZDJĘCIA ZDJĘCIA, ale widze że do jutra musze wytrzymać Bardzo się ciesze, że tak Ci się podoba
Hmm, wiec co? Mnie sie tak wydaje, ze to mniejsza produkcja pokarmu. Dodam, ze wychudlam ostatnio, nie jem tak zroznicowanie jak wczesniej (u tesciowej jem co ona przygotuje). Chyba sama jestem sobie winna.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:04   #4202
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dodam, ze wychudlam ostatnio, nie jem tak zroznicowanie jak wczesniej (u tesciowej jem co ona przygotuje). Chyba sama jestem sobie winna.
No tak, wszystko na biedną teściową .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:06   #4203
pieleszka
Wtajemniczenie

blondynko dobrze, że już w domku jesteś!! kuruj się kochana!!!
bella ja właśnie oglądam konkurs a w zasadzie całą oglądamy z mężem i Hanią - bo ona oczywiście jeszcze nie śpi mamy faworytkę nr 7 zobaczę czy przejdzie dalej

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:10   #4204
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ogolnie tata ma problemy z sercem, teraz jak tu u mnie byli, niestety sie zarazil ode mnie, ale przeciez przeziebienie to nic wielkiego. Tylko widac po nim, ze cos nie tak. Poza tym cisnienie zle, wysokie tetno, ogolnie sie zle czuje, ale do lekarza pojdzie w poniedzialek
A mame we wtorek zaczela bolec piers o czym dowiedzialam sie od taty dzis przez telefon. A przeciez ona tak duzo Antosia nosila i nic mi nie powiedziala... Tez ma isc w pon do lekarza, mam nadzieje, ze to nic powaznego...
Dziekuje Ci za
Zdrówka dla rodziców
Cytat:

Jeden z lekarzy, ktorzy to widzeli mowil, zeby go klasc duzo na brzuchu, to sie wyrowna. Ale nie wiem, musialby chyba non stop tak lezec.
Nam lekarka kazała kłaść na bokach
Cytat:

Ale czemu miałyby coś odejmować
Pampers
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
To zależy czy jest ubrany, czy tyklo w pampersie i czy w pampersie coś ma Generalnie ostatnio nie kazały mi małego rozbierać to odjęły pół kilo
Mnie za pampersa i cienki bodzik odjęły 200g
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

rehabilitacja na pewno pomoże

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

Na pewno będzie dobrze Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Vaniliowa, nie martw się, na pewno Wam pomogą i główka będzie piękna oraz kształtna!

Cytat:

Ojej Nie wiedziałam że z tym coś się robi, oprócz przekładania główki gdy maluch śpi...
Dowiem sie więcej w poniedziałek to napisze jak bedzie to wyglądało
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:14   #4205
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moja waży się na golaska

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:20   #4206
ellika
Rozeznanie

Przywitam sie tylko i ide spać. Nie mam humoru.

Blondynka cieszę się, że już jesteś w domuteraz szybkiego wyzdrowienia życzę i oczywiscie będę trzymać kciuki za styczniową operację

W ogóle wszystkie chorowitki do zdrowia mi wracać jak najszybciej

No...dobranoc
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:24   #4207
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Pampers
A widzisz! Nawet mi nie przyszło do głowy, że się malucgy waży w czymś, bo u nas od początku zawsze na golaska było
Stary 2011-12-09, 22:35   #4208
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No tak, wszystko na biedną teściową .
Tesciowka nie jest zla . Ale nie czuje sie tutaj jak u siebie, a tym bardziej nie bede komus platac sie pod nogami w kuchni. Kiedy pojdziemy na swoje, juz mam dosc tulania sie .

Malwinka
Stary 2011-12-09, 22:38   #4209
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Super A daleko od domu? Długie dojazdy by miał?
praca w samiutkim centrum W-wy więc z dojazdem miałby lepiej niż teraz, kolejką 45min.
Już nie musiałby jeździć samochodem i stać w korkach, i wydawać majątek na paliwo...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:51   #4210
piwnooka77
Raczkowanie

SweetAngel, Dziubek79, Lili83, Iustyna, Bella, Shira, DaKaro, Brumek, JustPi dziękuję Wam kochane z całego serca

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
noi musze sie pochwalic dzis Igus przespal pierwszy raz noc od 20-5.30
to życzę Ci samych takich nocek

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Waży 11,5
słuszna waga

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dzisiejsza mądrość mojej córki, powiedziała mi, że jej kolega Bartek z przedszkiola teraz nosi okulary, a nosi dlatego, że sobie mózg popsuł
hehe no to wychodzi, że popsuł mi się mózg na trzecim roku studiów...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wg lekarki wszystko jest ok, tzn. faktycznie są te kręgi wypukłe ale to wina tego,ze mały jest duży cieżki a kręgosłup i mięśnie grzbietu słabe. Mamy obserwować i dużo leżeć na pleckach (taaaaaaaaaaaa łatwo powiedzieć a trudniej zrobić ).

No i zważyłam mojego klocka ... 8600 , za chwilę będziemy gonić z wagą Igorka
tu tez waga słuszna i super, że z kręgosłupem wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki.
CRP w porzadku, infekcji bakteryjnej nie ma Moja dzielna dziewzyna nawet nie kwęknęła podczas pobierania krwi
Śmiała się do wszystkich.
Wazy 7 kg
super rosną nam dzieciaczki, rosną

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, próbowałam SN, ale nie dałam rady, nie wyszło. Jeśli kiedyś przyjdzie mi jeszcze rodzić, to od razu zdecyduję się na CC, bo wiem, że ze względów zdrowotnych znów wszystko będzie wyglądać tak samo. Ale do czego zmierzam, Cookie, obyś się nie rozczarowała jak traktują kobiety po CC. Dużo ludzi, w tym personel medyczyny wychodzi z założenia, że to pójście na łatwiznę, traktują takie kobiety z lekką pogardą o ile nie było solidnych w ich opinii podstaw do CC. Ja widząc te wszystkie miny, słuchając komentarzy miałam poczucie, że nieustannie muszę się przed nimi tłumaczyć. Sama przed sobą nie mam wyrzutów sumienia. Spróbowałam, choć spodziewałam się takiego przebiegu. Czasem tylko jak oglądam porody w filmach to szkoda mi, że nie widziałam tej pierwszej chwili mojej Małej na tym świecie, nie słyszałam pierwszego krzyku i że mąż nie przeciął pępowiny. Ale szybko mi przywrócili świadomość i jeszcze na stole operacyjnym pokazali mi już ubraną córę. Pamiętam jak do niej machałam, witałam moją Idusię i płakałam ze szczęścia.
U mnie nie było żadnych negatywnych komentarzy po CC. No ale chyba w końcu uznali ją za konieczną - po ponad dwóch godzinach skurczów partych - a dziecko nawet nie wstawiło się do kanału. Także ja zaliczyłam prawie cały poród naturalny, chyba wszystkie możliwe skurcze, te najgorsze krzyżowe - od samego początku i dlatego następnym razem tylko CC.
Ja pierwszy krzyk Małej usłyszałam, mąż nie przeciął pępowiny ale zaraz po wyjęciu jej był przy niej. Natomiast jak byłam zszywana, to pielęgniarka podeszła do mnie z Helen i powiedzieła, że to jest moja córka, żebym ją pocałowała i ją zabrali na oddział noworodków (miała zaburzenia adaptacyjne, oddechowe).
Się rozpisałam..

Cytat:
Czy Wasze dzieci tez nie spia w ciagu dnia? Malwinka lacznie moze ze 20 minut dzisiaj spala. Az dziwne, ze takie male dziecko nie ma drzemek w ciagu dnia. szwagierki cora ma 7 miesiecy i po posilkach spi po 2 godzony i wiecej...
Moja robi sobie najczęściej dwie drzemki około 45 min.

Cytat:
A czym Ci podpadł, łobuz jeden?
Miałam na niego już nie narzekać ale dobra... Czasami mój mąż ma trudny charakter (bo tak w ogóle to jest kochany), i jak coś mu nie podpasuje to się hm... obraża - przestaje się odzywać(taka trochę dziecinada). I tak wczoraj wieczorem się obraził, poszło o błahostkę... poszliśmy spać w milczeniu (nie lubię tego ale wiem, że jego trzeba przeczekać). Dzisiaj rano wstał do pracy, nadal się nie odzywał i sobie poszedł ( a wstępnie planowaliśmy spędzić cały dzień razem, miał wziąć wolne). Także inaczej sobie wyobrażałam dzisiejszy poranek, było mi po prostu przykro. No ale potem wrócił z pracy i dał mi prezent, przeprosił. (a tego się nie spodziewałam, raczej nie dajemy sobie prezentów na urodziny czy imieniny). Chyba głupio mu się zrobiło i postanowił mi coś kupić

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
To zależy czy jest ubrany, czy tyklo w pampersie i czy w pampersie coś ma Generalnie ostatnio nie kazały mi małego rozbierać to odjęły pół kilo
u mnie ważona jest na golaska. A ten pampers to konkretny musiał być skoro aż pół kilo...

Cytat:
Dziewczynki a na mieszkaniu jest rewelacyjnie
to super. Niech się Wam tam dobrze mieszka

Dla wszystkich chorowitków duużżoo duuużżoo zdrowia!!!
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 22:57   #4211
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
praca w samiutkim centrum W-wy więc z dojazdem miałby lepiej niż teraz, kolejką 45min.
Już nie musiałby jeździć samochodem i stać w korkach, i wydawać majątek na paliwo...
SAME PLUSY

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

Cytat:
Miałam na niego już nie narzekać ale dobra... Czasami mój mąż ma trudny charakter (bo tak w ogóle to jest kochany), i jak coś mu nie podpasuje to się hm... obraża - przestaje się odzywać(taka trochę dziecinada). I tak wczoraj wieczorem się obraził, poszło o błahostkę... poszliśmy spać w milczeniu (nie lubię tego ale wiem, że jego trzeba przeczekać). Dzisiaj rano wstał do pracy, nadal się nie odzywał i sobie poszedł ( a wstępnie planowaliśmy spędzić cały dzień razem, miał wziąć wolne). Także inaczej sobie wyobrażałam dzisiejszy poranek, było mi po prostu przykro. No ale potem wrócił z pracy i dał mi prezent, przeprosił. (a tego się nie spodziewałam, raczej nie dajemy sobie prezentów na urodziny czy imieniny). Chyba głupio mu się zrobiło i postanowił mi coś kupić
Grunt, że w końcu mu przeszło i nie zepsuł Ci całych urodzin To u Was trochę odwrotnie niż w większości związków, gdzie to kobieta strzela fochy i się nie odzywa, a facet to przeczekuje
Stary 2011-12-09, 23:10   #4212
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Tesciowka nie jest zla . Ale nie czuje sie tutaj jak u siebie, a tym bardziej nie bede komus platac sie pod nogami w kuchni. Kiedy pojdziemy na swoje, juz mam dosc tulania sie .

Zgadnijcie co? Tak, dokładnie tak. Moja córeczka się pół godziny temu obudziła i nie śpi. Czyli weszło jej to w nawyk. Cudownie, już nie wiem co robić. Skróciłam jej dzienne drzemki i czasowo i ilościowo i nic. Dalej to samo. CO JA MAM ZROBIĆ?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-09, 23:20   #4213
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Zgadnijcie co? Tak, dokładnie tak. Moja córeczka się pół godziny temu obudziła i nie śpi. Czyli weszło jej to w nawyk. Cudownie, już nie wiem co robić. Skróciłam jej dzienne drzemki i czasowo i ilościowo i nic. Dalej to samo. CO JA MAM ZROBIĆ?!
Chyba tylko przeczekać

Moja tez sie przed chwilą obudziła. ale wypiła troche herbaty i juz śpi

Piwnooka ma charakterek Twój mąż
A porodu współczuje. Ja też miałam krzyżowe, ale po 2 godzinach było juz po wszystkim. Nie wiem jak przezywają kobiety godziny takiego bólu
Ja następny poród tylko z ZZO.
U mnie poród teznie był jakiś magiczny. Jak się Agu urodziła to poczułam niesamowitą ulgę. Mąż przecinał pępowine, alezasłoniła mi położna i nic nie widzała, jeszcze nie mogł założyć tej rękawiczki i sie wydarłam, zeby dał sobie spokój, bo juz chciałam złączyć nogi, a nie tak okrakiem
Dopiero później jak sobie wszyscy pozl zrobiło się fajnie...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 23:32   #4214
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A ona sie budzi i co robi? Płacze? Woła Cię? Czy tylko sobie lezy i pomrukuje sama do siebie?
Stary 2011-12-09, 23:43   #4215
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A ona sie budzi i co robi? Płacze? Woła Cię? Czy tylko sobie lezy i pomrukuje sama do siebie?
Najpierw się cieszy, piszczy z radości, macha kończynami, ćwiczy obroty, gada do siebie (ogólnie mocno wyspane szczęśliwe dziecko) a potem, po godzinie zaczyna się drzeć i wyć, ale jeszcze do spania nie jest. Nie chodzi o picie ani jedzenie. Już nie wiem, co robić.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-09, 23:57   #4216
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem co Ci doradzic, bo moja panna do 22-23 nie spi. Moze to chwilowe?

Rowniez wspolczuje dziewczynom, ktore meczyly sie godzinami w okropnych bolach. U mnie po drugiej oksytocynie poszlo w 2 godziny. Moze to dziwnie zabrzmi, ale jestem zadowolona z porodu. Nastawialam sie na gorsze katusze, choc swoje wycierpialam po porodzie, chyba ze 3 tygodnie nie moglam normalnie usiasc. A samo wyjscie Malwinki na swiat powitalam takimi slowami: 'To juz?' i byla to chyba najglupsza reakcja na cud narodzin .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-12-10 o 00:00
Stary 2011-12-10, 00:07   #4217
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Piwnooka ma charakterek Twój mąż
A porodu współczuje. Ja też miałam krzyżowe, ale po 2 godzinach było juz po wszystkim. Nie wiem jak przezywają kobiety godziny takiego bólu
Ja następny poród tylko z ZZO.
U mnie poród teznie był jakiś magiczny. Jak się Agu urodziła to poczułam niesamowitą ulgę. Mąż przecinał pępowine, alezasłoniła mi położna i nic nie widzała, jeszcze nie mogł założyć tej rękawiczki i sie wydarłam, zeby dał sobie spokój, bo juz chciałam złączyć nogi, a nie tak okrakiem
Dopiero później jak sobie wszyscy pozl zrobiło się fajnie...
hihihi
Przeżyć się da, w końcu czeka super nagroda.
Ze środków p/bólowych dali mi dolargan, który prawie w ogóle nie działał i gaz rozweselający - po nim dalej rzygałam niż widziałam.

Cytat:
Rowniez wspolczuje dziewczynom, ktore meczyly sie godzinami w okropnych bolach. U mnie po drugiej oksytocynie poszlo w 2 godziny. Moze to dziwnie zabrzmi, ale jestem zadowolona z porodu. Nastawialam sie na gorsze katusze, choc swoje wycierpialam po porodzie, chyba ze 3 tygodnie nie moglam normalnie usiasc. A samo wyjscie Malwinki na swiat powitalam takimi slowami: 'To juz?' i byla to chyba najglupsza reakcja na cud narodzin .
Ja po tygodniu od CC normalnie funkcjonowałam. Za to teraz jak moje dziecię leży na przewijaku i wierzga nogami to potrafi mnie kopnąć w brzuch akurat w miejsce blizny - to boli...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 01:14   #4218
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw się cieszy, piszczy z radości, macha kończynami, ćwiczy obroty, gada do siebie (ogólnie mocno wyspane szczęśliwe dziecko) a potem, po godzinie zaczyna się drzeć i wyć, ale jeszcze do spania nie jest. Nie chodzi o picie ani jedzenie. Już nie wiem, co robić.
No to rzeczywiście nie wiadomo, co z taką delikwentką robić. Bo jakby tylko gadała i z czasem sie zmęczyła i usypiała to luzik. A tak to dziwne. Zupełnie, jakby jej się nudziło czy coś
Stary 2011-12-10, 01:43   #4219
iustyna1
Wtajemniczenie

chyba jestem tu sama, to gasze swiatlo...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-10, 06:48   #4220
aania_20
Zakorzenienie

pstryk...dzień dobry
Cytat:
.Ja sobie nie wyobrażam. I już widzę siebie oczami przyszłości, jak Igor ma te 6 lat, sam się bawi, sam sobą zajmuje, a ja czytam w spokoju gazetę, albo w spokoju jem śniadanie...
ahh, rozmarzyłam się.

no i dobrze, niedługo tak będzie
czekam niecierpliwie na zdjęcia !

Cytat:
Hmm, wiec co? Mnie sie tak wydaje, ze to mniejsza produkcja pokarmu. Dodam, ze wychudlam ostatnio, nie jem tak zroznicowanie jak wczesniej (u tesciowej jem co ona przygotuje). Chyba sama jestem sobie winna.

Może to nic innego jak tylko kryzys laktacyjny po 3 miesiącu? Kilka dni i minie!
Mało urozmaicona dieta nie powinna mieć wpływu, ja jestem żywymprzykladem

Cytat:

to mnie też jakoś niedawno i tylko jak do kompa siadam
Cytat:

i ite trwa takie niespanie? Mam nadzieję że się jej unormuje szybko...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 07:28   #4221
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Hejjj

U nas też już po sniadaniu i porannej kupie

Tz pojchał do pracy, a ja chyba szybko posprzatam, bo pewnie ktos weekendowo nas odwiedzi.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 07:31   #4222
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a co dodąbrowy górniczej i sosnowca, to tam jestem zawsze srcem, tak sa moje korzenie, często jeździłam na pogorię, a teraz w doąbrowie mieszka mój brat , zonę ma z sosnowca,
W Dąbrowie jestem bardzo często. Przeważnie na zakupach. A i na Pogorię się jeździło No i do szkoły tam chodziłam.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ty to na spotkanie Ślązaczek byś mogła przyjechać jeśli sie odbędzie

Przyszedł dziś oball . Dzieć zrobił wielkie oczy złapał w rączki usiłował połknąć i w końcu wyrzucił
Jeśli się odbędzie i dam radę to chętnie
Dominik oballem lał się po głowie.

Cytat:
A jakbyś spróbowała sposobu tej całej Tracy Sracy Hogg. Jak zaczyna płakać bierzesz na ręce i uspokajasz. Jak spokojna to do łóżka. Jak zaczyna płakać to bierzesz na ręce i uspokajasz. Jak spokojna to do łóżka. I tak w kółko. Pierwsza noc nieprzespana, druga już lepiej, a w trzeciej wraca nasza Justynka
Chyba sama w to nie wierzę, ale warto spróbować.

Cytat:
Ja po tygodniu od CC normalnie funkcjonowałam. Za to teraz jak moje dziecię leży na przewijaku i wierzga nogami to potrafi mnie kopnąć w brzuch akurat w miejsce blizny - to boli...
To samo mam

Witam się z kubkiem kawy.
W nocy pobudki co godzinę Wstaliśmy o 6.30 ale mam wrażenie, że się w ogóle nie kładłam. A tu jeszcze tyle sprzątania, gotowanie, pranie itp itd. Buuuu

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 08:22   #4223
ellika
Rozeznanie

Witam
u nas w końcu normalna noc tylko dwie pobudki na jedzenie, o 6.30 wzięłam ją do nas do łóżka i dospąłysmy do 7.30 jestem .... wyspana!!! co za piękne uczucie
Jacieee współczuję twoich nocnych katuszy, dokładnie wiem co czujesz, ale wiedz, że jest światełko w tunelu, to tylko etap i niedługo naprawi mu się
A z tym systemem Tracy Hogg to nie jest tak całkiem źle - tak nauczyłam córkę spać we własnym łóżeczku. Najpierw to trwało 2 godz, potem półtora i po tygodniu jakoś po prostu kładłam ją do łóżka i wychodziłam, ona wiedziała co ma robić
A jak mi też robiła takie cyrki, że się budziła w środku nocy wyspana i rozbawiona, to brałam ją na przeczekanie, nie zapalałam światla, nic do niej nie mówiłam (było ciężko jak takie rozkoszne piski i uśmiechy do mnie waliła), jak płakała to brałam ją na ręce, uspokajałam i odkładałam. W końcu zasypiała z powrotem. Po trzech dniach jakoś przestałą się wybudzać

U mnie taki syf remontowy ... mam ochote uciec z tego domu!
Dzisiaj malowanie pokoju Karolki....

Mmmmm kawusia kawusia
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 08:43   #4224
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ellika wiem, że to tylko etap, ale wyjątkowo ciężki

Teraz Dominik ucina sobie drzemkę, a ja muszę kurze pościerać
I słucham sobie tego:

http://www.youtube.com/watch?v=E16qbwzlxBM

I marzę, że kiedyś będę miała figurę jak ta babeczka. W ogóle uwielbiam tą piosenkę i ten teledysk
Co nie Cookie?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 08:50   #4225
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja inhalowalam rano i wieczorem pulmicortem

najlepiej przed kapiela zeby potem dokladnie umyc buzke po inhalacji bo moze nabawic sie grzybicy jamy ustnej !!!!!
noi nosek i buzke z wierzchu tez przemyc!!!!!
noi do noska sol fizjologiczna po inhalacji bo to strasznie wysusza ten pulmicort!!!!

a ja inhalowalam tydzien czasu wlasnieprzed kapiela i mi dziecko ladnie spalo wiec nie ma sie co martwic (czasem podczas inhalacji podsypial hehe )
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak, możesz, bez przeszkód. to nie pobudza kaszlu, jedynie rozszerza oskrzeliki (chyba)
Dziękuje za odpowiedzi! Zrobiliśmy inhalacje przed kapielą, a reszta specyfików syropki kropelki po kąpieli. I dzisiejsza noska juz była lepsza! Budziła się co 3 godzinki, więc mogłam odespać

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski ja jestem od dzisiaj w domu w szpitalu byłam 12 dni
nic tam nie jadłam tylko kroplówki bo stan był poważny.
W styczniu czeka mnie operacja schudłamok5- 7kg
nie jestem w stanie Was nadrobić bo szczerze mówiąc nawet nie mam siły na czytanie.
muszę być na rygorystycznej diecie np teraz przez parę dni kawiorek i woda
pozdrawiam Was serdecznie
Duuużo zdrówka, kciuki za operacje w styczniu!!!

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Sweet nam pediatra kazała mieszać z sola fizjologiczna 1ml pulmicortu i 1ml soli fizjologicznej...
A my mamy taką mieszankę 2ml soli fizj. + 1ml pulmicortu+ 8kropelek berodual

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Helloł dziewczyny.
Poczytam sobie co tam u was, z najświeższej strony widzę, że Blondynka wyszła ze szpitala - kochana my tu wszystkie za Ciebie kciuki trzymamy, z resztą poczytaj sobie w klubie.
Widzę też, że nowe ząbki idą na forum Dla wszystkich ząbkujących U nas nic w tym temacie się nie dzieje - byłam w końcu w tym tygodniu na tym zaległym szczepieniu, to pediatra sprawdziła. A szczepienie miałyśmy 6 grudnia. Mąż się śmiał ze mnie, że wyrodna matka jestem, że taki prezent dziecku na Mikołaja zafundowałam, ale ona nawet nie zapłakała. Zuch dziewczyna, moja kochana córa. A i Kropka nauczyła się już sprawnie obracać na brzuch przez prawe ramię. Ułamek sekundy i już jest w innym miejscu. O zostawieniu jej na łóżku już nie ma mowy.
za szczepienie i nowe umiejętności

Cytat:
Ogolnie tata ma problemy z sercem, teraz jak tu u mnie byli, niestety sie zarazil ode mnie, ale przeciez przeziebienie to nic wielkiego. Tylko widac po nim, ze cos nie tak. Poza tym cisnienie zle, wysokie tetno, ogolnie sie zle czuje, ale do lekarza pojdzie w poniedzialek
A mame we wtorek zaczela bolec piers o czym dowiedzialam sie od taty dzis przez telefon. A przeciez ona tak duzo Antosia nosila i nic mi nie powiedziala... Tez ma isc w pon do lekarza, mam nadzieje, ze to nic powaznego...
Dziekuje Ci za

Zdrówka dla rodziców!!!

Cytat:
Ja kupiłam z Nestle jogurty brzoskwiniowe po 6 m-cu, ale jeszcze nie dawałam, poczekam jeszcze te 4 dni.

Dziewczynki a na mieszkaniu jest rewelacyjnie ( ale mi Igor kaszle w tle ), jest miejsce nawet na wózek w salonie do usypiania, na łóżeczko, jest przestronnie, nie ma grzyba, chcę się wracać do takiego miejsca. Jest duuuży salon, potem pokój dziecięcy, łazienka, oddzielnie wc, kuchnia ( stół w niej jest, krzesła, a nie tak jak w tamtej syfkiej nie było jak się odwrócić nawet ).
Naprawdę, nie mogę się doczekać, jak ustawię w dużym pokoju choinkę, bo aż chce się coś robić i sprzątać nawet
jutro M. poszuka kabel od aparatu to wrzucę jak wrócę z uczelni.
Mieszkanie jest na 2 piętrze, czyli fajnie, bo niewysoko.
Udało nam się w końcu coś. Igor nawet sam śpi w łóżeczku, a ja mogę zarzucić nogę na M. i nie bać się, że przygniotę małego.

Jeśli chodzi o Rogiego, nic się nie zmieniło. Dalej mnie nie oszczędza, a ja czasem myślę oddać go komuś na jakieś 3 miesiące na przechowanie
Ręce, ręce i jeszcze raz ręce to jego cel...
A ja padam, uwierzcie mi kochane, padam na ryj dosłownie.
Ale nic, jakoś daję radę.

Podziwiam wszystkie, które myślą o drugim dziecku...Ja sobie nie wyobrażam. I już widzę siebie oczami przyszłości, jak Igor ma te 6 lat, sam się bawi, sam sobą zajmuje, a ja czytam w spokoju gazetę, albo w spokoju jem śniadanie...
ahh, rozmarzyłam się.
Czytając opis mieszkanka, radość i pozytywne wibrację wyczuwam na odległość Super, że tak się Wam udało!
I zdrówka dla Igorka!!

Witam o poranku

Jak pisałam wyżej, nocka w większości wyspana także nabrałam sił na kolejny dzionek
U nas słoneczko w końcu
Ale i tak rezygnuje na te kilka dni ze spacerków, bo ten kaszel jest przerażający!! Az w szoku jestem, że z takiego małego człowieczka, taki kaszel może się wydobywać

Pewnie w weekend będzie tu spokojniej to ponadrabiam Was dokładniej. Póki co miłej soboty życzę
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 09:04   #4226
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
CO do MM mam ten sam problem i wiem że tu nie chodzi o smak,czy o butelkę, bo jak ma dobry dzień dla mamusi to zje te mleko,ale ona chce pierś i koniec...Chce jeszcze zobaczyć moje odciągnięte mleko i podane w butelce - kiedyś nie miała problemu, zobaczymy teraz.

Spróbuj jak Monia pisała, trochę ją oszukać.Butelkę przystaw tak jakby mleko leciało z piersi.Nie wiem czy ma sens kupować milion butelek i kombinować...

Już sobie myślałam wiesz, czy są takie sztuczne piersi do której wkładasz butelkę i tam gdzie brodawka wychodzi smoczek wiem głupie pomysły, ale jakby działało to sama bym kupiła.

Mala przystawiaj często jak czujesz, że laktacją Ci szwankuje. Karmi pomaga, herbatki na laktacje ponoć też.Mnie karmi w każdym bądź razie pomaga.

abyście znaleźli działeczkę,wymarzoną !
jest jeszcze taki system http://www.mamotato.pl/product_info....roducts_id=879 który wspomaga laktacje, mozecie ew go wypróbować jak nie chce pic z butli ale to droga zabawka...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 09:06   #4227
meszsares
Zadomowienie

dziendobry
nadrobie wieczorkiem, a teraz tylko napisze, ze bylam wczoraj wieczorem w TESCO Waszym ulubionym i SA TE ZABAWKI LAMAZE w promocji!
Ale .. trzeba ich dobrze poszukac, poniewaz NIE znajduja sie na dziale zabawek jak moznaby sadzic. Sa na dziale Male Dziecko znajdujacym sie w zupelnie innej czesci sklepu
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 09:06   #4228
83monia
Zakorzenienie

ZĄBKUJĄCE znacie te suwaczki? http://pierwszezabki.pl/

Stary 2011-12-10, 09:24   #4229
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Przeżyć się da, w końcu czeka super nagroda.
Ze środków p/bólowych dali mi dolargan, który prawie w ogóle nie działał i gaz rozweselający - po nim dalej rzygałam niż widziałam.

To musisz uwazac, choc czesto trudno przewidziec co dziecie zaraz zrobi.

Mnie dali dolargan miedzy oksytocynami i mialam mega odlot .

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen]pstryk...dzień dobry
Może to nic innego jak tylko kryzys laktacyjny po 3 miesiącu? Kilka dni i minie!
Mało urozmaicona dieta nie powinna mieć wpływu, ja jestem żywymprzykladem
Sama nie wiem, ale podlamuje mnie ta sytuacja. Przez kilka dni przystawialam Malwinke non stop i ni widze roznicy .

Malwinka
Stary 2011-12-10, 09:26   #4230
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Danonki to sam syf, cukier i nic więcej, na pewno nie dla takich małych dzieci.
Najlepiej zwykły jogurt naturalny zmiksowany z owocami,lub są takie specjalne jogurty dla dzieci.
prawda. nabiał typu jogurt daje sie w 9-10 miesiacu dopiero a kiedys nawet na danonkach pisalo ze dla dzieci POWYZEJ 3 ROKU ZYCIA! a mleko krowie to dopiero najlepiej po roczku

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-12-10 o 09:29
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości