|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Moze lepiej sobie cwiczyc miesnie tak jak ktoras z dziewczyn pisala, poprzez masowanie (nie wiem czy to evelajna byla) A zastanawiam sie jeszcze czy sa jakies p/wskazania do stosowania tego rodzaju wynalazkow?
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, wróciliśmy
było milusio , psiapsióła co prawda padła usypiając Synka ( pierwszy tydzień w pracy po macierzyńskim , więc doskonale to rozumiem) ale za to pogadaliśmy sobie z Jej TŻ .Nina grzeczna w gościach , więc bardzo fajnie wieczór minął.No i była ......................... ....sałatka tak ,że trochę wszamałam .A i dostaliśmy kiełbaskę własnej roboty na śniadanko, kolega robił sam, taką lubię, wiem co tam w środku jest .Buciki fajne, ja muszę też sobie jakieś sprawić, ale jakoś ta zima nie przychodzi i tak odkładam odkładam ....pójdę w jakieś lekko traperowate z zamkiem po boku, bo sznurowanie odpada na końcu , teraz też tego nie lubię, bo mnie spojenie napiernicza jak klękam i wstaje. Balbinka przykro mi, że tak się wali wszystko , znam to uczucie , pozostaje mieć nadzieję, że wszystko się dobrze skończy .Karuzelę mamy Rainforest z FP i jesteśmy zadowoleni, do teraz sam panel z muzyką jest używany do zasypiania.Mała sama go obsługuję ![]() A ja jak słyszę jedną z tych melodyjek to odpływam też ....od razu przypominają mi się te nocki z serii nieprzespanych .---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Tynka nie wiem czy dobrze zrozumiałam , ale chyba półśpioszki i kaftaniki nie będą za wygodne , lepiej do półśpioszków body, bo kaftanik będzie się wysuwał , a jak kaftanik to śpioszki i będzie wygodniej
|
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne kozaczki Aguśkaa szkoda, że jak ja byłam na zakupach w deichmanie to nie było zbytnio wyboru w takich. Za to mam takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...e-buty-damskie Troszkę wysokie ale zakładam je głównie tylko na szybkie wyjścia ( do samochodu, załatwic coś szybko i do domu ) mam jeszcze zeszłoroczne kozaki na niskim także jak coś spokojnie je odłożę. A przyznam szczerze, że lubie buty na płaskim do tych z początku nie mogłam się przyzwyczaić a teraz naprawdę super się w nich chodzi ( o dziwo)
No i karolca Twoje buty też są super Napewno wygodne i można w nich latać i latać hehe Z tymi ćwiczeniami to ciekawe. Ja też się teraz wezmę za to, tak bym chciała obyć się bez nacięcia, tak latać zaraz po porodzie ( marzenie) Ale ten balonik to niestety nie na moją kieszeń. Za tyle to ja dziecku wyprawkę zrobię i jeszcze jak się okaże, że to 2 chłopiec nie córka to wydatek mi się zmniejszy. Co do tego to właśnie ostatnio dostałam paczkę z maleńkimi chłopięcymi ubrankami od kuzynki męża z USA. Niektóre są takie fajne, muszę zrobić zdjęcia i wam pokazać :P Co do karuzelki to ja muszę pogrzebać bo widzę, że w każdej półce jest inna część od karuzeli. Jak się uda złożyć to będzie tamta, jak nie to coś kupię
|
|
#3125 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdarza się jeszcze parę razy dziennie. Nie wiem czy ta moja pani doktor nie jest zbyt przewrażliwiona...no ale lepiej dmuchać na zimne ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj urwałam się z domu na urodziny taty. Robił imprezę w knajpie... najadłam się tak, że wyglądałam pod koniec imprezy na 8 miesiąc co najmniej! ![]() Jutro mnie czekają urodziny babci od mojego męża...znowu wyżerka
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
konia super ze byla salatka
![]() Roksape ja musialam wysoko schowac moja karuzele bo moj Filip dlugo lubial sie nia bawic, nawet teraz jakbym mu zostawila to by wlaczal, wciskal ruszal te maskotki z niej, a schowalam, zeby jednak nie zepsul, zeby jeszcze dzidzia skorzystala. A model karuzeli mam chyba bardzo dobry, bo to co maly z nia robil ciagnal te miski i wogole i nic sie z nia nie stalo ![]() karo_z moj doktor tez na tym punkcie jest przewrazliwiony, ale dzieki niemu donosilam pierwszego synka i dzieki temu ze teraz zabepieczyl mnie lekami, szyjka mi sie dalej nie skraca Wiec jestem mu bardzo bardzo wdzieczna. A impreze mialas fajna, ale przynajmniej sie najadlas
|
#3127 | |
|
Rozeznanie
|
Hej! My mieliśmy dzisiaj wieczorek na krakowskim Kazimierzu, trochę się zintegrowaliśmy ze znajomymi których nie wodziliśmy bardzo dawno temu.
Zrobiliśmy sobie fotkę przed wyjściem-wrzuciłam wam na maila. Brzuszek już naprawdę spory., jeszcze przy moim wzroście i wadze nie ma się gdzie schować dzidzia. Cytat:
Trzeba być asertywnym bo brzuszek nie maleje a ludzi trzeba uczyć kultury(to moje nauczycielskie zboczenie jak widać), za nami też będą babeczki w ciąży może dzięki nam ktoś im kiedyś ustąpi.W autobusach jestem wręcz szokowana ustępowaniem miejsca, jest to po pierwsze bardzo miłe a po drugie -bezpieczne-bo nie zdecydowałabym się na stanie w autobusie czy tramwaju.Chociaż jeżdżę na codzień autkiem, więc nie jest to częste. Ostatnio byłam w jednej z galerii handlowych i poszłam do toalety-pech chciał że była kolejka a jakaś pani do mnie- "o Pani to chyba nie może czekać, proszę iść do kabiny " No nic :P Dobrej nocki mamuśki
|
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
karo to sie poimprezujesz teraz
![]() w kasach z pierwszeństwem trzeba prosić a jak nie to sie pchać na maxa bo inaczej sie niestety nie da Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-11 o 00:00 |
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Mam już 9 slajdów
![]() Kawa wypita, noc przede mną ![]() ![]() Jak mi brzuch nie urośnie, to żadnych przywilejów nie będę miała, bo nic po mnie nie widać Jakbym w pracy nie powiedziała, to do tej pory by nie wiedzieli ![]() ![]() Idę po mleko i dalej do roboty
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty męczysz prezentację, ja sprzatałam Posprzątałam pół mieszkania, zrobiłam truskawki w śmietanie i rozpływam się ![]() Gdyby nie późna pora, zrobiłabym koktajl, ale blender trochę hałasu robi, więc mam truskawki gniecione ![]() Może te mrożone nie smakują dokładnie jak świeże, ale może być tego mi się chciało
|
|
#3131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawiesza mi się Power point;/ grrrr ---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ---------- TO chyba skończyłam.. Ciekawe ile jutro ten mój głąbiasty szef mi każe poprawiać..wrrr |
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawiozłam męża do pracy i chyba dalej wskoczę do łóżka |
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
czekamy z Niną na śniadanko....Tatuś rządzi w kuchni ![]() Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
|
|
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się... to strasznie smutne.. ale niestety na takie sytuacje nikt z nas nie ma wpływu Musimy po prostu wierzyc że wszystko się ułoży i naprawi ![]() Mała koniecznie porozmawiaj z TŻ, albo napisz list jak pisała Aguśka.. Bo inaczej się zamęczysz! TRzeba tę sytuację jak najszybciej wyjaśnic Kochana, na spokojnie pogadac, wytłumaczyc swoje, posłuchac wersji drugiej strony. Będzie dobrze![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
.. Mąż poprosił czy mogą nas przepuścic bo żona w ciąży no i mamy mało rzeczy - oni oczywiście się zgodzili, a po chwili do nas.. "Powinny byc tu specjalne kasy pierszeństwa, może tam szybciej zostaniecie obsłużeni".. A my "No właśnie stoimy w kolejce do niej.." Uśmiali się, bo dopiero wtedy spojrzeli na napis "Kasa pierwszeństwa" i stwierdzili, że w sumie to oni tu "bezprawnie" stoją! ![]() Wczoraj byłam u koleżanki która ma 2 miesięczną córcie i powiem Wam że tak sobie pomyślałam,że strasznie chciałabym żeby był już kwiecień- żeby Nasze Maleństwo było już z nami ))
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-11 o 10:16 |
||
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj maluszek miał dzień leniuszka przez co panikowałam (pisałam Wam o tym - a raczej zawracałam głowę ) a dzisiaj już od 5 szaleje Czyli pewnie usłyszał jak mówiłam wczoraj że mam zamiar leniuchować i postanowił wziąść przykład z mamusi ![]() Za niedługo idę brać się za rolady na obiad ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Swoją drogą dobrze że trafiliście na fajną parę bo niektórzy mając wielkie zakupy widząc że za nimi stoi ktoś z 1-2 rzeczami to nie puszczą mówiąc "my byliśmy pierwsi" |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale faktem jest niestety, ze ludzie widzac brzuchatke odwracaja po prostu wzrok bo w koncu ciaza to nie choroba wiec moze sobie postac... To takie wrecz zlosliwe moim zdaniem. Jak raz czy drugi bedzie sie swiadkiem jak ciezarna mdleje to moze ktos zrozumie ze w tym stanie dluzszy postoj w zatloczonym markecie jest niewskazany.... Zjadlam wlasnie drugie sniadanko i pofarbowalam wlosy jakos slabo mi odrosty zlapalo - szok. No ale moze hormony szaleja wazne ze nie sa rude po 13 jedziemy do tesciowej na obiadek a potem idziemy na Weihnachtsmarkt na crepes z nutella Juleczka mi sie dzisiaj wypycha slodko - upodobala sobie lewa okolice podzebrowa
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzis w nocy nie moglam spac, bo prawie cala noc dzidź mi urzadzal potancowke w brzuszku ![]() Co chwila sie budzilam, a duzy dzidź co ma 2,5 roku tez przyszedl, chcial sie polozyc kolo mnie a ze maz nie spal, postanowil byc konsekwentny i zaprowadzil malego spowrotem do lozka, na co maly zszokowany i zawiedziony, plakusial, ale dal sie udobruchac. Maz ladnie Filipkowi wytlumaczyl, ze ma swoje lozko i tam ma spac. Wkoncu zasnal. Ale odbil sobie nad ranem, przyszedl do nas a nam juz sie go nie chcialo odprowadzac wiec tak polezelismy znow w 6 osob rano na lozku: ja, dzidzia, krecik, slonik, Filip i maz
|
#3139 |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry.Ja dopiero po sniadanku.Zjadlam trzy kanapki z chleba slonecznikowego z pyszna szyneczka oraz miseczke warzyw:pomidor,papryka,og orek.Postanowilam zdrowiej sie odzywiac,bo ostatnio ciagle w biegu zjadam co pod reka.
Moja Wiki ma rozwolnienie od wczoraj wieczor,ale tak to nic wiecej jej nie jest.Biedna.Zastanawiam sie czy jutro poslac ja do szkoly. Milej niedzieli.
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
ja w końcu mam wolne i dopiero wstałam
![]() zjadłam jajecznicę z "szybeczka"![]() . A dziś ja się stresuję bo dzidzia się od wczoraj wieczora nie rusza, a w nocy zawsze mnie kopała, nawet śniadanko nie pomogło. Mam nadzieję że za chwilkę się obudzi i znów zacznie kopać po pęcherzu![]() Miłego weekendu Kochane, ja dziś na obiad robię pieczonego schaba z ziemniaczkami i ogórek z pomidorem w śmietance![]()
|
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() IVONKA slicznie wygladasz!! my wczoraj mielismy ciekawy dosc dzien, rano Tz zajmowal sie psem, pojechal z nim do parku, troche ogarnelismy domek, zmywarka nam padla (ale cale szczescie szef pokryje koszty naprawy, bo wlasciciel domu i szef to ta sama firma), wiec zmywalam recznie na 3 tury...ile my tylko we dwoje codziennie mozemy nabrudzic naczyn to szok. pozniej pojechalismy z psem do miasta obok na market i kupilismy mu super wielkie kosci a sobie troche smakolykow (ciasto itd.) a tam swiateczny nastroj i sympatycznie, nasz Ivor zaczepial ludzi a ludzie jego i bylo smiesznie. pozniej pojechalismy do znajomych, z kolezanka sie podzielilysmy gotowaniem na swieta, jakie to ciekawe jakie sa roznice w swiatecznym stole w domach. u niej np. nie ma karpia i nie wie co to jest cwikla z chrzanem....te Swieta beda ciekawe ![]() w tym tygodniu juz chcemy przystroic dom z zewnatrz. musze jeszcze isc do pracy dzis na 2 godziny bo jutr polowanie ![]() do pozniej, milej niedzielki Wam zycze
|
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja dziś miałam pobudkę o 7 rano - młody w brzuchu lepszy od budzika ![]() Ale został brutalnie przeze mnie zignorowany - odwróciłam się na drugi bok, Tż przyłożył rękę do brzucha i zasnęłam znowu ![]() A teraz dalej harcuje - żelki wcinam, widać on też haribo-żerny będzie
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby nie, bo zabolało mnie na samą myśl
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie mogłam dziś spać w nocy. Malutka była tak aktywna, że nie mogłam znaleźć sobie miejsca, potem czułam coś na styl skurczów, ale bezboleśnie. Pewnie zaczęły się próby przed porodem, w końcu to już ten czas ![]() Dziś wpadną znajomi, mąż urządził akcję "sprzątanie" No ale pokazał się z lepszej strony Co mnie bardzo cieszy!Jesli chodzi o tę moją kasę pierwszeństwa wczoraj... Ci co nie mieli wyłożonych zakupów na taśmie sami zrezygnowali ze stania w tej kolejce, ale małżeństwo przed nami (wyłożyli zakupy jak podeszliśmy)... koło 50 lat mieli... tak aroganckiego zachowania nie widziałam. Ona zmierzyła mnie od góry do dołu i odwróciła się na pięcie Gdyby nie to, że byłam zmęczona, zwróciłabym jej uwagę. Ale.. to było wczoraj
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() ja od rana nie miałam neta... Ale widzę, że u Was też niedzielnie mój bobasek z rana tylko pofikał i znów mu się chyba nie chce. Mam zamiar dziś poćwiczyć na piłce to może troszkę ją rozruszam jutro USG oczywiście już przeżywam!
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Mój fika jak zawsze
Jak kładłam się o 3 w nocy to też fikał.. Coś irlandzkie powietrze go pobudza.. Może jak tatuś wróci to się trochę uspokoi?? ![]() Na razie to jak gadam z mężem, to jeszcze bardziej fika. A mąż wraca we wtorek 20 ego.. nad ranem powinien być w domu.. Wreeeessszcie!!! U mnie dziś JASNOŚĆ.. aż nie mogę uwierzyć. Nie ma wiatru, nie ma gradu, nie ma nawet wielu chmur.. WOW!!! Wysłałam prezentację i czekam .. Nie wiem co mogłabym w niej zmienić jeszcze.. |
|
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za prezentację w PL też piękna pogoda - przynajmniej w stolicy a mój dzieć przyzwyczaił się, że zawsze przed spaniem tak w godzinach 21-23.00 piszę z TŻ na gg i wtedy fika chyba czuje podświadomie
|
|
#3149 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
u mnie niedziela spokojna ![]() dzidzia fika od rana i czuję ruchy od trzech dni dość wyraźnie więc bardzo się cieszę ![]() Jutro w końcu wizyta u lekarza i mam nadzieję,że dostanę termin na USG Jutro dam znać jak było u lekarza a tymczasem dalej lecę nadrabiać wątek
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
konia, są jakieś wieści o córce koleżanki? Miałam pytać wczoraj, ale gdzieś mi umknęło.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

było milusio , psiapsióła co prawda padła usypiając Synka ( pierwszy tydzień w pracy po macierzyńskim , więc doskonale to rozumiem) ale za to pogadaliśmy sobie z Jej TŻ
, pozostaje mieć nadzieję, że wszystko się dobrze skończy

Nie martw się... to strasznie smutne.. ale niestety na takie sytuacje nikt z nas nie ma wpływu

Gdyby nie to, że byłam zmęczona, zwróciłabym jej uwagę. Ale.. to było wczoraj 
oczywiście już przeżywam!