Katalogi Avonu - Strona 535 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy kupię go powtórnie?
Tak 1 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-17, 18:56   #16021
majula
Zakorzenienie

Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
oj to ja nie wiem, może jakoś chaotycznie to napisałam. ale jednak chodziło o tą z kat 01

A tą czerwoną ze PS nie widziałam, puki co mnie także kusi, ale jeszcze mam czas bo to dopiero w kat 02, a ja narazie diopiero co przedchwilką zamówienie złożyłam do swojej konsultantki z kat 13 w którym w ostatecznej wersji zamówienia zamówiłam:
misia
komplet biżuteri stationed rhinestone
tusz "pełnia rzęs" brown/black

już się nie moge doczekać paczuszki
Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Ja mam tusz 'pełnia rzęs' kolotek brown/black. Moje wrażenia: kolor jasnoczarny, nie ma roznicy czy czarny czy z brazowym. Ten tusz jest strasznie suchy a co najgorsze - skleja mi rzesy :/ ehh a tak sie na niego napaliłam... :/
a ja go bardzo lubie mi nei skleja a pogrubia jestem z niego bardzo zadwolona
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 18:59   #16022
pAtiŚ
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3097181]a ja mam kolorek czarny i mi nie skleja rzęs jestem z niego b. zadowolona ładnie rozdziela rzęsy i pogrubia, troche wydłuża [/quote]

w moim przypadku - skleja, moze to zasluga tego ze stosuje przed nalozeniem tuszu odzywke... ale juz probowalam 'na sucho' nakladac i dalej mi skleja... nie wszystkie, ale skleja. pomysle i cos wykombinuje :P
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 19:04   #16023
pAtiŚ
Zakorzenienie

ale i tak nie narzekam na ten tusz

edit: jejku, przepraszam za post pod postem!
Stary 2006-11-17, 19:21   #16024
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tusz 'pełnia rzęs' kolotek brown/black. Moje wrażenia: kolor jasnoczarny, nie ma roznicy czy czarny czy z brazowym. Ten tusz jest strasznie suchy a co najgorsze - skleja mi rzesy :/ ehh a tak sie na niego napaliłam... :/
Patiś, mi też skleja mam kolorek Black. na poczatku wszystko było OK, tusz był genialny, super rozdzielał rzęsy i wogóle a teraz jakiś taki badziew sie zrobił

co do mojego dylematu co wziąć z K01, to zdecydowałam jednak że wezme krem sródziemnomorski. bo cieni mam dostatek, a balsamy szybko wykańczam ostatnio teraz co prawda mam jeszcze energizujący Lirene, czeka masło kakaowe z AA, ale później krem bedzie jak znalazł
Stary 2006-11-17, 19:29   #16025
pAtiŚ
Zakorzenienie

Asia Z a ja mialam z tym tuszem tak od poczatku... moze jakis marny egzemplarz dostałam ;p

co do kat 01 to wczoraj sobie go ogladnelam po raz kolejny i stwierdzam ze nic nie biore dla siebie, no moze ta smzinke pielegnacyjna za 10,90 ladne kolorki z tego co widze

Stary 2006-11-17, 19:35   #16026
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Asia Z a ja mialam z tym tuszem tak od poczatku... moze jakis marny egzemplarz dostałam ;p

co do kat 01 to wczoraj sobie go ogladnelam po raz kolejny i stwierdzam ze nic nie biore dla siebie, no moze ta smzinke pielegnacyjna za 10,90 ladne kolorki z tego co widze
co do tego tuszu to go niestety zwrócić nie mogę, bo był brany w demo... moze jeszcze coś z niego będzie...
co do szminek to chodzi Ci o tą ze strony 12?? ja miałam ją w starej wersji. najładniejszy na ustach był kolor RED
Stary 2006-11-17, 19:42   #16027
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
co do tego tuszu to go niestety zwrócić nie mogę, bo był brany w demo... moze jeszcze coś z niego będzie...
co do szminek to chodzi Ci o tą ze strony 12?? ja miałam ją w starej wersji. najładniejszy na ustach był kolor RED

tak, te ze str 12 wlasnie mysle nad red i tym najjasniejszym... nie dowidze w katalogu online

ja tez ten tusz bralam w demo...

Stary 2006-11-17, 19:58   #16028
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
uuuuuuu.... mam nadzieje, że mnie nie poskleja rzęs, wsumie strasznie mnie kusi, dlatego postanowiłam zamówić i spróbować, cóż jak się okaże bublem to najwyżej wiecej go nie wezme. mimo wszystko mam nadzieje, że ładnie będzie rozdzielał, lekko pogrubiał i troszke wydłużał- jak go będe miała w swoich łapkach (prawdopodobnie gdzieś za tydzień) to zdam relacje, jak sobie radzi z moimi rzęsami

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 20:06   #16029
nutka85
Wtajemniczenie

Byłabym wdzięczna, za pokazanie kolorku tego błyszczyka, z góry dziękuję

ja też kupiłam sobie ten tusz, w DEMO i w przeciwieństwie do Was, to jestem z niego bardzo zadowolona...
nie skleja mi rzęs, ładny kolorek (mam Brown/Black), rzęsy rzeczywiście pogrubione, lekko podkręcone...

ja polecam,ale widzę, że to zalezy od upodobań

Pozdrawiam
Stary 2006-11-17, 20:08   #16030
pAtiŚ
Zakorzenienie

Kaatiaa warto spróbować na sobie bo wtedy dopiero sie dowiesz czy ten kosmetyk bedzie ci odpowiadal czy nie

Stary 2006-11-17, 20:15   #16031
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Kaatiaa warto spróbować na sobie bo wtedy dopiero sie dowiesz czy ten kosmetyk bedzie ci odpowiadal czy nie
też tak sobie pomyślałam, słysząc różne opinie na jego temat, nic już zamówiłam a za tydzień go bede miała wiec okaże się czy będe należała do grupy jego zwolenników czy przeciwników

Mój BLOG
Stary 2006-11-17, 20:17   #16032
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Mam już dwa zamówienia na k01klientki się pospieszyłyjak narazie na ok150zł. Najlepsze jest to że jedna z nich zamówiła 3 kolory naklejanego lakieru do paznokci
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 20:47   #16033
pAtiŚ
Zakorzenienie

Gratuluję Vanilko bardzo dobrze Ci idzie z zamowieniami nie to co u mnie

Stary 2006-11-17, 20:56   #16034
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Mam już dwa zamówienia na k01klientki się pospieszyłyjak narazie na ok150zł. Najlepsze jest to że jedna z nich zamówiła 3 kolory naklejanego lakieru do paznokci
spoko gratuluje ja poki co mam zamowienie z 1 od tesciowej na balsamik do ust za 3,90ten z wyprzerzy
gratuluje
ale jestem w szoku ze naklejany lakier ja do tej pory mialm raz na niego zamowienie

ale moje zamowienie z 13 bylo super 648zl z upustem 25%
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 20:57   #16035
jagoda48
Raczkowanie

Arrow Dot.: Katalogi Avonu

witam się po powrocie z Wrocławia

Cytat:
Napisane przez fagnes Pokaż wiadomość
Witam. Pytam usilnie po raz drugi czy któraś z was widziała na żywo jak wyglądają te ozdoby chionkowe z katalogu 13???? I ta czerwona torebka z k01???Czy jest czerowna czy bordo??? Byszcząca czy mat??? Jeszcze raz bardzo prosze o dopowiedź.
Cytat:
Napisane przez kaatiiaa Pokaż wiadomość
tylko małe, a propo czerwonej torebki- to jak dla mnie to szkoda tych pieniędzy na nią, wg mnie jest jak dla starszej pani , ten metal u góry torebki jest taki niefajny, przez niego cała torebka traci swój urok. Uważam, że za taką kwotę, można kupić inną i o wile ładniejszą, ale może niech się wypowiedzą inne dziewczyny, bo to jest tylko moje zdanie, a każdy ma swój gust.
Cytat:
Napisane przez fagnes Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki za odpowiedź. Jeżeli chodzi o ozdoby to mi się bardzo podobają, ale jeżeli chodzi o torebkę to jest nią zainteresowana moja siostra i może masz racje ze jest dla starszych pań, bo ona ma 42lata. Chyba by mnie ukatrupiła, jakby wiedziała ze mowie na nia starsza pani
Dla mnie też nie jest warta tej ceny. Jak byś ją widziała to napisz coś o kolorze bo siostra mi nie daje żyć.Jeszcze raz barzo dziękuje i miłego wieczorku.
byłam dziś w COKu we Wrocławiu. widziałam czerwoną torebkę i nawet dostałam ją do łapki, bardzo miła Pani była. torebka jest stylizowana na starą, powiedzmy taki "vintage", kolor czerwony, raczej błyszczący. materiał ma taką fajną fakturę. dwie zewnętrzne kieszonki zapinane sa niestety na rzepy, szkoda, że nie na klipsy magnetyczne... wewnątrz czerwona podszewka, brak jakichkolwiek przegródek czy wewnętrznych kieszonek. suma sumarum torebka jest niezła, ale dałabym za nią MAX 40zł, na pewno nie jest warta swojej ceny. torebke zapinana jest na taki zatrzask, jakby zaśniedziały, ale to ten efekt "starości", o którym wspomniałam. może wyraziłam się zbyt chaotycznie, ale mam nadzieję, że zrozumiecie

Cytat:
Napisane przez madzia_k22 Pokaż wiadomość
ja zawsze odbieram paczke w COKu. Wy tak nie wolicie???
ja tak wolę. a reszta dziewczyn pewnie też wolałaby, ale nie każdy ma w mieście lub w pobliżu miasta COK.

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
wow, gratulacje, ja na razie na 01 mam niecałe 100zł
jagoda48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 20:59   #16036
nutka85
Wtajemniczenie

pAtiŚ... mi niestety też nie idzie, jeszcze koleżanka z grupy wzięła ode mnie katalog, a zamówienie wzięła od niej inna koleżanka od nas:| Ech...
także nawet nie bede składać zamówienia, ide do COKu....

Może się kiedyś odmieni?
Mam nadzieję, pozdrawiam
Stary 2006-11-17, 21:28   #16037
margo80
Zakorzenienie

a ja z kolei witam z Wrocławia
złożyłam zamówienie z 13 na I termin, nazbierało się tego na jakieś 850 zł, chyba najwięcej odkąd jestem konsultantką (a jestem od k2/2006). liczę, że spóźnione klientki złożą zamówionka na drugi termin i po cichu marzy mi się dobicie do 30%...
teraz pozostaje mi juz tylko czekac do jutra na podgląd fakturki i na czwartkową dostawę. zdam wam jutro relację z ewentualnych braków (oby ich nie było...).

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 22:03   #16038
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

wczorajsza dostawa paczki to nowy rekord godzinowy
czekalam do 22.30, polozylam sie, a tu po 25 min. dzwonek o tej godzinie nigdy jeszcze paczki nie dostalam (rekord dotychczasowy to byla 22.45)
dziewczyna powiedziala, ze ostatnia jestem

dziś w COKu w Krakowie kupilam brakujące 4 te kosmetyczki z zestawów SSS i pianke do włosków i mam wszystkie zamówienia dzięki temu kompletne

ale atomizerków nie było
a tak w ogóle to chyba mam coś z rozróżnianiem kolorków, bo napisałam wcześniej katii, że COK w Krakowie jest koloru niebiebieskiego, z duzym niebieskim napisem avon u gory, a dzis sobie ide i patrze, a on jest przeciez pomaranczowy z niebieskim napisem nie wiem czemu, ale wczesniej ciagle mi sie wydawalo, ze on jest caly niebieski

edit - jutro po południu umaluję się po raz pierwszy nowym tuszem "pełnia rzęs"

ktoś tu pytał o komplet czapeczka plus zalik "ella ballerina" - 2 klientki go u mnie zamówiły i widziałam go jak szykowałam paczki - jest przepiękny wg mnie, faktycznie dobry jak na takie dziewczynki w wieku 3-6 lat, ale komplet miał ciemniejszy kolor niż ten pokazany na fotografii w katalogu - nie jest on wcale taki jasnorózowy, tylko ma odcień delikatnego fioletu. Jest bardzo milutki w dotyku.
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 22:10   #16039
nutka85
Wtajemniczenie

Kalex, Ty się znasz, to się Ciebie zapytam, bo widzę, że jeszcze tutaj jesteś

Jesli chcę kupić w sklepie Avonu coś z k13, to żeby nie płacić nic za zamówienie muszę mieć poprzednie zamówienie powyżej 150 zł. tak?

a teraz, jeśli z k01 tez bede chciała kupować w sklepie, to muszę kupować za 150 zł żeby nie płacić tej dychy za zamówienie?

Sorry, że tak nieskładnie i chaotycznie piszę, ale dzisiaj padam ze zmęczenia

jejciu, tak późno paczuszki też przychodzą?
hm....ja jestem taka zła, jak mnie ktoś obudzi, że chyba odebrałabym paczkę, a pana od paczki zrzuciła ze schodów :P
Stary 2006-11-17, 22:19   #16040
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Kalex, Ty się znasz, to się Ciebie zapytam, bo widzę, że jeszcze tutaj jesteś

Jesli chcę kupić w sklepie Avonu coś z k13, to żeby nie płacić nic za zamówienie muszę mieć poprzednie zamówienie powyżej 150 zł. tak?

a teraz, jeśli z k01 tez bede chciała kupować w sklepie, to muszę kupować za 150 zł żeby nie płacić tej dychy za zamówienie?

Sorry, że tak nieskładnie i chaotycznie piszę, ale dzisiaj padam ze zmęczenia

jejciu, tak późno paczuszki też przychodzą?
hm....ja jestem taka zła, jak mnie ktoś obudzi, że chyba odebrałabym paczkę, a pana od paczki zrzuciła ze schodów :P
szczerze mówiąc to ja sie zawsze w tym gubie czasami tylko coś dokupuje w COKu - paczka zawsze przyjezdza do mnie
moge tu wkleic info ze strony konsultabnki - moze Ci to coś pomoze albo ktos bardziej kompetentny ode mnie udzieli Ci odpowiedzi na pytanie

"
Od kampanii 12/2005 obowiązują nowe zasady naliczania kosztów realizacji małego zamówienia. Koszt ten dla zamówień na paczkę będzie liczony w zależności od wartości sprzedaży w danej kampanii*.
Warunki zwolnienia z opłaty to:
- wartość sprzedaży w kampanii wynosi min.150 zł
- kolejne zamówienia w tej samej kampanii( po osiągnięciu wymaganej sprzedaży) osiągają wartość pow. 50 zł.

Zamówienia o wartości poniżej 50 zł będą realizowane z kosztem realizacji małego zamówienia, który wynosi 10 zł.
Do wartości zamówienia nie są wliczane produkty z oferty netto, internetowej oferty specjalnej oraz produkty z Różową Wstążką.
*Kampania to 4 tygodniowy okres obowiązywania danego katalogu w Twoim okręgu. Okres ten liczony jest od momentu zakończenia realizacji II regularnego zamówienia poprzedniej Kampanii do zakończenia realizacji II regularnego zamówienia aktualnej Kampanii."
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 22:25   #16041
nutka85
Wtajemniczenie

Dzięki

Może jutro (hm.......jutro jest sobota? czynne? nei wiem) albo w poniedziałek pójdę do biura i się dowiem ze źródła

Ale dzięki za dobre chęci
Próbuję coś wykombinować, żeby nie płacić za przesyłki, nie uśmiecha mi się to:P
Stary 2006-11-17, 22:55   #16042
patusia22
Zakorzenienie

w moim zamówieniu na 140 szt zamówionych w brakach:
2 pary rękawiczek z zestawu Piaski Arizony

4 kuracje dotleniające
zestaw Tommorow dla Niego
szczoteczka do rzęs z netto

wszystkie te produkty mają opóźnioną produkcję

jeśli chodzi o pudełka do złotych zestawów Ultimate-w zamian dostałam te srebrne ze str.5
zamiast maseczki chłodzącej -scrub Re-charge

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2006-11-21 o 00:22
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 23:03   #16043
justysiek
Zadomowienie

Ja jeszcze raz cichutko prosze , jesli ktoras z Was moglaby mi opisac badz zrobic fotke szmineczki walentynkowej Color trend w kolorze Sweetie (K13, strona 127), bo chce ja zamowic, a fajnie by bylo gdyby to byl taki naturalny kolorek No i kolczyki Ethereal mnie interesuja
Poza tym donosze, ze nabylam dzis organizerek z Claudii i powiem szczerze, ze uwazam, ze warto , podoba mi sie
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 23:33   #16044
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
No i kolczyki Ethereal mnie interesuja
Mi przychodzi paczka we wtorek i będę miała te kolczyki dla jednej z klientek
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 23:45   #16045
patusia22
Zakorzenienie

w kat.13 z biżuterii mam zamówion komplet Brena-sama jestem ciekawa jak się prezentuje w rzeczywistości-na ocenę muszę poczekać do wtorku-gdy "przyjdą"paczki
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-17, 23:51   #16046
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze raz cichutko prosze , jesli ktoras z Was moglaby mi opisac badz zrobic fotke szmineczki walentynkowej Color trend w kolorze Sweetie (K13, strona 127), bo chce ja zamowic, a fajnie by bylo gdyby to byl taki naturalny kolorek No i kolczyki Ethereal mnie interesuja
Poza tym donosze, ze nabylam dzis organizerek z Claudii i powiem szczerze, ze uwazam, ze warto , podoba mi sie
Mam tę szminkę i jest to kolor złoty,ale bardzo jasny, wręcz złoto-żółty. Nie ma nic wpólnego z miodowo-bursztynowym kolorem w katalogu.
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-18, 08:31   #16047
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Gratuluję Vanilko bardzo dobrze Ci idzie z zamowieniami nie to co u mnie
dzięki

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
witam się po powrocie z Wrocławia
byłam dziś w COKu we Wrocławiu. widziałam czerwoną torebkę i nawet dostałam ją do łapki, bardzo miła Pani była. torebka jest stylizowana na starą, powiedzmy taki "vintage", kolor czerwony, raczej błyszczący. materiał ma taką fajną fakturę. dwie zewnętrzne kieszonki zapinane sa niestety na rzepy, szkoda, że nie na klipsy magnetyczne... wewnątrz czerwona podszewka, brak jakichkolwiek przegródek czy wewnętrznych kieszonek. suma sumarum torebka jest niezła, ale dałabym za nią MAX 40zł, na pewno nie jest warta swojej ceny. torebke zapinana jest na taki zatrzask, jakby zaśniedziały, ale to ten efekt "starości", o którym wspomniałam. może wyraziłam się zbyt chaotycznie, ale mam nadzieję, że zrozumiecie
ja tak wolę. a reszta dziewczyn pewnie też wolałaby, ale nie każdy ma w mieście lub w pobliżu miasta COK.
wow, gratulacje, ja na razie na 01 mam niecałe 100zł
dziękujefaktycznie we Wrocławiu są dość miłe panie w COKach-mam sczęście
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a ja z kolei witam z Wrocławia
złożyłam zamówienie z 13 na I termin, nazbierało się tego na jakieś 850 zł, chyba najwięcej odkąd jestem konsultantką (a jestem od k2/2006). liczę, że spóźnione klientki złożą zamówionka na drugi termin i po cichu marzy mi się dobicie do 30%...
teraz pozostaje mi juz tylko czekac do jutra na podgląd fakturki i na czwartkową dostawę. zdam wam jutro relację z ewentualnych braków (oby ich nie było...).
Witam we Wrocławiu i gratuluje
Stary 2006-11-18, 08:44   #16048
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
dziś w COKu w Krakowie kupilam brakujące 4 te kosmetyczki z zestawów SSS i pianke do włosków i mam wszystkie zamówienia dzięki temu kompletne
ale atomizerków nie było
a tak w ogóle to chyba mam coś z rozróżnianiem kolorków, bo napisałam wcześniej katii, że COK w Krakowie jest koloru niebiebieskiego, z duzym niebieskim napisem avon u gory, a dzis sobie ide i patrze, a on jest przeciez pomaranczowy z niebieskim napisem nie wiem czemu, ale wczesniej ciagle mi sie wydawalo, ze on jest caly niebieski
uuu przykro mi, że atomizerków nie było, a Pani tak mnie zapewniała, że są i, że jak w piątek przyjdziesz to możesz je nabyć- czyżby tak szybko się rozeszły jak świerze bułeczki
...a propo koloru budynku COKu ihihihi- to wybrałam się do niego z koleżanką, i szukałysmy niebieskawego ale koleżanka wypatrzyła duży napis avon ihhhihih fakt faktem na pomarańczowym budynku, ale pomyślałam, że może pomyliło Ci się z tym budynkiem z którym ściana Coku się łączy z takim siwawym, ale nic nie szkodzi- znalazłyśmy go wsumie bezproblemu

Mój BLOG
Stary 2006-11-18, 08:52   #16049
Nadin
Zakorzenienie

Witam mam do Was pytanie, ponieważ postanowiłam dołączyć do grona konsultantek Avonu
Czy podpisując umowę z Avon , muszę rejestrować działalność gospodarczą
Pozdrawiam Nadin

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-18, 08:58   #16050
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadin Pokaż wiadomość
Witam mam do Was pytanie, ponieważ postanowiłam dołączyć do grona konsultantek Avonu
Czy podpisując umowę z Avon , muszę rejestrować działalność gospodarczą
Pozdrawiam Nadin
nie musisz
witamy w gronie avomaniaczek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości