Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-10, 22:04   #2731
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

uhuhu, ale się nagromadziło Szkoda, że nie mogłaś zostać na noc. Nie rozumiem tylko, co Twoja Mama sobie wyobraża, że będzie po ślubie - że też będziesz z Nią zostawać, jak Taty nie będzie? Myślę, że warto zacząć Ją przyzwyczajać, że niedługo się na dobre wyniesiesz....

nie no nie będzie tylko chodzi o to że moja mama sobie sama nie poradzi z moją babcią która aktualnie nie może chodzić (2 msc temu coś jej się zrobiło w kręgosłup czy biodro tego nie wie nikt bo nie chce iść do lekarza) i ja muszę jej łóżko ścielić itp a moja mama nie może się schylać ni nic... potem no będą jakoś sobie radzić ale póki mogę to muszę im pomagać... moja mama ma nadzieję że potem brat mojego taty trochę się poczuje do obowiązków i nie zostawi jej na głowie mojej mamy... i że babci się trochę polepszy choć z jej chęciami to
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-12-10 o 22:05
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 22:13   #2732
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Mam do was pytanie odnośnie koszuli. Czy wasi Tż będą mieli gładkie koszule. Mi się bardzo podobają takie
http://allegro.pl/l-41-42-koszula-pa...961514307.html
ale nie wiem czy na ślub nie powinna być gładka??
Te koszule są bardzo ładne i eleganckie. Szczerze mówiąc bardziej mi się podobają niż te gładkie. Mój tata ma właśnie taka koszulę. I myślę, że jak najbardziej na ślub będzie pasowała
Stary 2011-12-10, 22:15   #2733
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Witajcie dziś kochane, jak tu cichutko nie ma co nadrabiać!!

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
o tak to jest to czego każda z nas szuka

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość

Co do Wigilii - u Tż potrawy jakoś specjalnie się nie różnią. Zastanawia mnie natomiast jedno jeśli chodzi o Wigilię za rok, w domu Tż. U nas na święta robi się tyle jedzenia, że potem przez ok. tydzień nie trzeba gotować obiadu Wg mnie to jest super sprawa i cieszę się, że moja super mamusia tak zaczęła robić. Fakt, roboty jest dużo, ale potem można naprawdę odpocząć, noi poczuć te święta trochę dłużej. U Tż natomiast z tego co widzę, jedzenia na święta robi się tyle tylko, by starczyło np. na wieczerzę i na następny dzień na obiad żeby coś zostało. Trudno będzie mi się do tego przyzwyczajić.
W tym roku jeśli chodzi o Wigilię wkurzyła mnie baba, z którą pracuję. Ona bierze co roku urlop przed Wigilią, ja zawsze siedzę w pracy. Myślałam, że chociaż tym razem spokojnie posiedzę w domu i pomogę w kuchni, ale nie Za moimi plecami, bez jakiegokolwiek uzgodnienia ze mną polazło to i złożyło urlop u szefostwa wpisując sobie mnie w zastępstwo. Żenada normalnie Dobre chociaż tyle, że w tym roku Wigilia wypada w sobotę, ech.
U nas w Wigilie jest tak samo
My też slubujemy w ten sam dzień

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
zazdraszczam.....

ech, a ja siedzę i ryczę, dzwoniła babcia i dostałam opr.....że nie bierzemy się za remont, do ślubu 7 miesięcy, nie mamy środków na remont i ciekawe jak mamy go zrobić już, a po pierwsze po co......mamy z TŻetem sesje i kupę spraw na głowie, mieszkanie kupiliśmy 2 dni temu, wymaga generalnego remontu, a wg babci ja tam powinnam teraz siedzieć i sprzątać, ciekawe, jak sama będę wynosić te szafy, żyradole itp......może już ściany kuć powinnam!?
Hmm a czemu w ogóle babcia się wtrąca??

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Witam w ten piękny słoneczny dzionek Od razu lepiej jak słońce świeci za oknem

Dziękuję wszystkim za komentarze odnośne zaproszeń

Mam do was pytanko Byłam ostatnio w sklepie który sie zajmuje wystrojem sal i takimi slubnymi sprawami, przesłałam im zdjecie tej dekoracji na auto ( załącznik). Kobieta mi napisała ze mogą mi zrobić taką dekorację i zwyczajnie mi ją wypozycza za 50 zł. Jak myślicie, dobry pomysł żeby zaoszczędzić bo na pewno więcej by mnie kosztowała ta dekoracja gdybym ja robiła sama i mieć z głowy dłubaninę?
Taki sam wystrój chcę ale zrobię sama niestety
Stary 2011-12-10, 22:24   #2734
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Zamówiłam biżuterię!

Oto fotka Widziałam ten komplecik dziś w realu i kolia nie jest taka "masywna" jak mi się wydawało i nie będzie kolidowac z moją suknią. Tż też jest nią zachwycony
Śliczna

Ja już "znalazłam" moją wymarzoną biżuterię do ślubu. Jest piękna. Niestety mam obawy, czy uda mi się ją kupićChodzi o to, że widziałam ją w jednym z salonów, w których mierzyłam suknie. Nigdzie drugiej takiej nie znalazłam, a słyszałam, że ponoć w salonach nie chcą sprzedawać dodatków, jeśli nie kupi się u nich sukni Nie wiem ile w tym prawdy...

Właśnie sobie uświadomiłam, że do świąt zostały dwa tygodnie, a ja nie kupiłam jeszcze wszystkim prezentów Muszę w końcu ruszyć tyłek do centrum i kupić prezent mamie i Tż. Tacie zamówiliśmy już na allegro.

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 06:43   #2735
melod_y
Zakorzenienie

Nattiv, Kocur- piękne biżuterie
Gosza- gratulacje zakupu biletów :P szczęściara :P

Mnie czeka jeszcze dzisiaj mega męczacy dzień z tym samym typkiem co wczoraj...
No i potem ok 16 chyba zawitam u księdza... Już mnie ściska w żołądku mam takiego stresa
Ale muszę Wam napisać że się wybieramy , bo jakbym jednak stchórzyła to wstyd byłoby mi się Wam pokazać
No ale jeszcze zobacze jak to wyjdzie czy będę miała siłe gdziekolwiek wybywać.
Miłej i słonecznej niedzieli U mnie zapowiadaja słoneczko

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 09:34   #2736
Nika0208
Rozeznanie

witam w niedzielny poranek
My wczoraj mielismy udany dzień... TZ załatwil sobie garnitur... będzie mial szyty na miare.
I poproslilismy oficialnie świadków a w piatek wyruszam z moją świadkowa na salony teraz w poszukiwaniu sukni dla niej - oznajmili nam że biora slub w 2012 roku ale się ciesze że sie wkoncu zmobilizowali
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 09:40   #2737
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Witam Was niedzielnie i zaraz zmywam się na mszę a potem do babci na obiadek, tak to już bywa w weekendy, że tu spokojniej, bo jak nie TŻet to porządki świąteczne choć ja akurat więcej czasu mam w weekendy (o ile nie mam zjazdu na uczelni )

Cytat:
Fajnie, że macie wspólne hobby, któremu się oddajecie z taką pasją
Może faktycznie nie róbcie poprawin, wtedy nie będzie problemu. Z drugiej strony sama mówisz, że nie wiadomo, czy to będzie 14 czy 15, więc jeśli się okaże 14 to już nic się nie da zrobić...
No raczej zapowiada się 15 bo ma być 2 tygodnie po EURO, wiesz, my jako takich poprawin nie robimy, ale mamy trochę przyjezdnych gości i nie wykopiemy ich zaraz po weselu, a jakbym zostawiła gości na głowie Rodzicom to by mi chyba łeb urwali, bo za grosz nie mają zrozumienia dla naszej pasji..... TŻet stwierdził, że to jeszcze duuuużo czasu, więc na spokojnie się zastanowimy jak już będzie dokładna data i godzina, a przede wszystkim, jak będzie wiadomo, czy "Nasi" zagrają, bo jeśli będą grać to nas nikt nie zatrzyma....

Miłej niedzieli!
Stary 2011-12-11, 10:27   #2738
Madziuniusia
Zakorzenienie

A ja prawdopodobnie będę miała za friczko welonik ooo taki:P
powiedziałam o tym, koleżance ze szkoły, która bierze ślub w kwietniu to powiedziała, że nie bierze się po kimś welonu, bo zabiera się szczęscie tej osoby wyśmiałam ją haha a R w nazwie miesiąca to sama zgubiła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welon.jpg (11,7 KB, 56 załadowań)
Stary 2011-12-11, 10:58   #2739
Chatka
Wtajemniczenie

Witam w niedzielny poranek

Cytat:
nie no nie będzie tylko chodzi o to że moja mama sobie sama nie poradzi z moją babcią która aktualnie nie może chodzić (2 msc temu coś jej się zrobiło w kręgosłup czy biodro tego nie wie nikt bo nie chce iść do lekarza) i ja muszę jej łóżko ścielić itp a moja mama nie może się schylać ni nic... potem no będą jakoś sobie radzić ale póki mogę to muszę im pomagać... moja mama ma nadzieję że potem brat mojego taty trochę się poczuje do obowiązków i nie zostawi jej na głowie mojej mamy... i że babci się trochę polepszy choć z jej chęciami to
No chyba, że tak, ale pewnie i tak jeszcze nie raz będzie potrzebować Twojej pomocy... Całe szczęście, że TŻ ma mieszkanie niedaleko, nie będziesz musiała przez całe miasto lecieć, jak Rodzice będą Cię potrzebować.

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Ja już "znalazłam" moją wymarzoną biżuterię do ślubu. Jest piękna. Niestety mam obawy, czy uda mi się ją kupićChodzi o to, że widziałam ją w jednym z salonów, w których mierzyłam suknie. Nigdzie drugiej takiej nie znalazłam, a słyszałam, że ponoć w salonach nie chcą sprzedawać dodatków, jeśli nie kupi się u nich sukni Nie wiem ile w tym prawdy...
Pierwsze słyszę, żeby w salonach nie chcieli biżuterii sprzedawać Uwierz mi, salony ślubne niewiele różnią się od zwykłych sklepów - wszystko, co mają w asortymencie jest do sprzedania i oznacza zysk, więc co za różnica, czy kupisz z suknią czy bez... Leć do tego salonu i kupuj, a potem nam wklej do obejrzenia

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Mnie czeka jeszcze dzisiaj mega męczacy dzień z tym samym typkiem co wczoraj...
No i potem ok 16 chyba zawitam u księdza... Już mnie ściska w żołądku mam takiego stresa
Ale muszę Wam napisać że się wybieramy , bo jakbym jednak stchórzyła to wstyd byłoby mi się Wam pokazać
No ale jeszcze zobacze jak to wyjdzie czy będę miała siłe gdziekolwiek wybywać.
Kochana, czym Ty się tak stresujesz, przecież to tylko zaklepanie godziny ksiądz nawet pytać Cię o nic nie będzie, tylko zapisze w kalendarzu i powie, kiedy przyjść z dokumentami... naprawdę, wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
My wczoraj mielismy udany dzień... TZ załatwil sobie garnitur... będzie mial szyty na miare.
I poproslilismy oficialnie świadków a w piatek wyruszam z moją świadkowa na salony teraz w poszukiwaniu sukni dla niej - oznajmili nam że biora slub w 2012 roku ale się ciesze że sie wkoncu zmobilizowali
No proszę, widzę, że oboje szyjecie swoje ślubne stroje - nie macie obaw, że coś wyjdzie nie tak, jak trzeba? Ja się tego trochę boję w szyciu....

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
No raczej zapowiada się 15 bo ma być 2 tygodnie po EURO, wiesz, my jako takich poprawin nie robimy, ale mamy trochę przyjezdnych gości i nie wykopiemy ich zaraz po weselu, a jakbym zostawiła gości na głowie Rodzicom to by mi chyba łeb urwali, bo za grosz nie mają zrozumienia dla naszej pasji..... TŻet stwierdził, że to jeszcze duuuużo czasu, więc na spokojnie się zastanowimy jak już będzie dokładna data i godzina, a przede wszystkim, jak będzie wiadomo, czy "Nasi" zagrają, bo jeśli będą grać to nas nikt nie zatrzyma....
Hm, a jest jakiś cień szansy, że to będzie w zupełnie inny weekend? Bo to by rozwiązało wszystkie problemy... Eh, jak to czasem tak po chamsku się składa z tymi datami - jeden z najważniejszych dni w Waszym życiu i ten mecz jest akurat wtedy...

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
powiedziałam o tym, koleżance ze szkoły, która bierze ślub w kwietniu to powiedziała, że nie bierze się po kimś welonu, bo zabiera się szczęscie tej osoby wyśmiałam ją haha a R w nazwie miesiąca to sama zgubiła
Oo, bardzo ładny
Taaaaaaa, jasne, wraz z kawałkiem tiulu obrabujesz biedną PMkę ze szczęścia ludzie mają narąbane czasem w głowie z tymi przesądami

Kurde, miałam sobie zrobić przerwę od myślenia o sukni na weekend, to nigdy jeszcze aż tak intensywnie o niej nie myślałam popieprzona jestem równo Pół nocy wczoraj spać nie mogłam, bo myślałam o tym wszystkim i ostatecznie doszłam do wniosku, że chyba muszę mieć falbanki z muślinu... Bo wszystkie inne materiały są na tyle sztywne, że kiepsko się czuję w tych tiulowych, organzowych... A w muślinowych czułam się świetnie. Zrobię teraz po 15 maraton po salonach (bo teraz nowe kolekcje wchodzą), a potem, jeśli nie znajdę tego, co chcę, to chyba będę musiała uszyć...
Ta suknia, którą dołączam to suknia, w której czułam się najlepiej ze wszystkich. Dół miała cudny, tylko górę spieprzoną. Pytałam w salonie, czy da się ją zmienić, ale mi baba powiedziała, że oni suknie sprowadzają i nic się w niej nie da zmienić... Aaale może nie byłam wtedy wystarczająco przekonywująca Pójdę tam jeszcze raz (jeśli nie znajdę nigdzie podobnej, tylko lepszej) i będę walczyć, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16112011032.jpg (23,9 KB, 88 załadowań)

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 11:08   #2740
Nika0208
Rozeznanie

Chatka - mój TZ ma juz dość mierzena garniturów i kazdy wciska, tu sie poprawi... tam sie załozy i tam wydłuzy.... Jest wysoki ma 198 i szczupły i cięzko jest kupic cos sensownego, ale znalieźlismy sklep do którego szyja krawcowe garnitury i uszyja nam model który nam się podobał tylko dopasuja go rozmiarmi do TZ... ( w kazdym sklepie nie było spodni garniturowych dobrych dla niego... wszystkie zakrótkie i za szerokie...) Wiec tak bardzo nie ryzykujemy bo wiem jaki bedzie tylko kwestia rozmiaru.
Stary 2011-12-11, 11:45   #2741
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy obrączki
Będą do odbioru na 30 grudnia i zapłacimy za nie 400zł

I tym sposobem jesteśmy do przodu na ok 1800- 2000zł, bo mieliśmy swoje złoto.

super
Cytat:
Zamówiłam biżuterię!

Oto fotka Widziałam ten komplecik dziś w realu i kolia nie jest taka "masywna" jak mi się wydawało i nie będzie kolidowac z moją suknią. Tż też jest nią zachwycony
piękny komplecik

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
fajny welon a koleżanka niech sie puknie w głowę
Cytat:

Pierwsze słyszę, żeby w salonach nie chcieli biżuterii sprzedawać Uwierz mi, salony ślubne niewiele różnią się od zwykłych sklepów - wszystko, co mają w asortymencie jest do sprzedania i oznacza zysk, więc co za różnica, czy kupisz z suknią czy bez... Leć do tego salonu i kupuj, a potem nam wklej do obejrzenia
dokładnie

Cytat:
Kurde, miałam sobie zrobić przerwę od myślenia o sukni na weekend, to nigdy jeszcze aż tak intensywnie o niej nie myślałam popieprzona jestem równo Pół nocy wczoraj spać nie mogłam, bo myślałam o tym wszystkim i ostatecznie doszłam do wniosku, że chyba muszę mieć falbanki z muślinu... Bo wszystkie inne materiały są na tyle sztywne, że kiepsko się czuję w tych tiulowych, organzowych... A w muślinowych czułam się świetnie. Zrobię teraz po 15 maraton po salonach (bo teraz nowe kolekcje wchodzą), a potem, jeśli nie znajdę tego, co chcę, to chyba będę musiała uszyć...
Ta suknia, którą dołączam to suknia, w której czułam się najlepiej ze wszystkich. Dół miała cudny, tylko górę spieprzoną. Pytałam w salonie, czy da się ją zmienić, ale mi baba powiedziała, że oni suknie sprowadzają i nic się w niej nie da zmienić... Aaale może nie byłam wtedy wystarczająco przekonywująca Pójdę tam jeszcze raz (jeśli nie znajdę nigdzie podobnej, tylko lepszej) i będę walczyć, a co
bardzo łądna ta suknia a co byś chcoałą w tej górze zmienić? bo na tym zdjęciu słabo widać jak ona wygląda, oprócz tego ze jest na Ciebie za duża

Witam niedzielnie
zbieram się na zakupy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 12:44   #2742
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki

Mi się bardzo fajnie zaczął dzień nie miałam do tej pory żadnych planów konkretnych na sylwestra pewnie albo byśmy poszli na jakąś domowkę albo zostali we dwoje sami u TŻ. Ale moja świadkowa zaproponowała mi żebyśmy razem w dwie pary poszli na bal organizowany w jej miejscowości. W końcu jakąś odmiana dla corocznych domowek z pijanymi znajomymi tuż przed 22jak to rok temu. No i w końcu będziemy miały okazję się razem pobawić bo rzadko mamy okazję.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 13:08   #2743
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Ja dopiero teraz skończyłam robić, jeść i sprzątać po objedzie. U mnie ładna słoneczna pogoda ale troszkę zimno. Jestem wyczerpana po dzisiejszym porannym basenie i nic mi się nie chce, a tu trzeba się za naukę znów brać :/

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 13:11   #2744
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Zamówiłam biżuterię!

Gratuluję zakupu

Cytat:
Mam nadzieję, że i nam się tak przyoszczędzić ze swoim złotem, ale my dopiero koło Wielkanocy będziemy zamawiać...
To my już w tym czasie będziemy je nosić na co dzień

Cytat:

Te falbanki są bardzo bardzo bardzo fajne, takie lekkie. Z reszta jak to muślin, to muszą być lekkie A np w tym salonie co mają tą suknię nie zajmują się szyciem własnych projektów??? Bo wtedy może dałoby się uczyć dół w tym stylu, a górę dobrać jaką tyko być chciała.

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki

Mi się bardzo fajnie zaczął dzień nie miałam do tej pory żadnych planów konkretnych na sylwestra pewnie albo byśmy poszli na jakąś domowkę albo zostali we dwoje sami u TŻ. Ale moja świadkowa zaproponowała mi żebyśmy razem w dwie pary poszli na bal organizowany w jej miejscowości. W końcu jakąś odmiana dla corocznych domowek z pijanymi znajomymi tuż przed 22jak to rok temu. No i w końcu będziemy miały okazję się razem pobawić bo rzadko mamy okazję.
No to ładnie się sylwester zapowiada
Dobrze, że o sylwku piszesz, bo my musimy ustalić menu z kateringiem.

A mi wczoraj tak pięknie dzień minął. Zaczęło się od zakupu biletów, później zamówiliśmy obrączki, a wieczorkiem kabaret. Było przesympatycznie i prześmiesznie. No ale to była śląska trasa koncertowa, więc program typowo dla tych co rozumieją. A później jeszcze pojechaliśmy na urodziny do kuzyna.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 13:56   #2745
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie zamawiacie ten garnitur?

u mnie jest leniwy weekend tzn niedziela mam wolne i byczę się w domu w końcu troszkę wolnego zarówno od pracy jaki i obowiązków
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 14:15   #2746
Nika0208
Rozeznanie

W olimpie w starej cześći, na pierwszym piętrze schodkami tymi kręconymi. Ogólnie było duzo promocji na garnitury teraz ale żaden nie pasował a za szycie na miare zapłacimy 700 zł
Stary 2011-12-11, 14:17   #2747
kindziulindzia
Zakorzenienie

jagodziu dziś 160 dni do ślubu

wczoraj mierzyliśmy po raz pierwszy obrączki i dotarło do nas że to naprawdę już niedługo byliśmy w Aparcie ale obsługa do bani i więcej tam nie pójdziemy bo szkoda czasu i pieniędzy, wiemy przynajmniej jakie obrączki chcemy błysk odpada bo TŻ się w takiej źle czuję i świeci mu się na palcu jak lampka bożonarodzeniowa więc wybierzemy z matem i błysk tylko po bokach

zaproszenia nareszcie wybrane i od poniedziałku zaczynam zamawianie

podziękowania dla gości z tego cieszę się najbardziej bo wpadliśmy na genialny pomysł i zamówię w małych doniczkach maleńkie kwiaty, bądź trawkę lub ewentualnie zalążek jakieś roślinki ( to wszystko ustalę jak pójdę do ogrodniczego by mi doradzono ) tak czy siak ustaliliśmy taką właśnie doniczkę i do tego będzie przypięta winietka a na doniczce będzie nalepka z napisem POCZĄTEK NOWEGO ŻYCIA lub OD TEGO SIĘ ZACZYNA
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 14:34   #2748
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

wczoraj mierzyliśmy po raz pierwszy obrączki i dotarło do nas że to naprawdę już niedługo byliśmy w Aparcie ale obsługa do bani i więcej tam nie pójdziemy bo szkoda czasu i pieniędzy, wiemy przynajmniej jakie obrączki chcemy błysk odpada bo TŻ się w takiej źle czuję i świeci mu się na palcu jak lampka bożonarodzeniowa więc wybierzemy z matem i błysk tylko po bokach

podziękowania dla gości z tego cieszę się najbardziej bo wpadliśmy na genialny pomysł i zamówię w małych doniczkach maleńkie kwiaty, bądź trawkę lub ewentualnie zalążek jakieś roślinki ( to wszystko ustalę jak pójdę do ogrodniczego by mi doradzono ) tak czy siak ustaliliśmy taką właśnie doniczkę i do tego będzie przypięta winietka a na doniczce będzie nalepka z napisem POCZĄTEK NOWEGO ŻYCIA lub OD TEGO SIĘ ZACZYNA
jeju jak to szybko leci jeszcze 8 dni i stuknie nam 5 miesięcy
moje zaproszonka też się już robią w czwartek odbieramy obrączki w święta zapraszamy pierwszą część gości rodzinkę tżcika.

a co do podziękowań dla gości jak dla mnie bardzo fajny pomysł
ja jednak nic takiego nie planuję tylko ciasto na koniec i tyle
Lili & Gabryś

Stary 2011-12-11, 15:01   #2749
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!

Podczytuję Was, ale " moje dziecko" wczoraj ujrzało światło dzienne, a dużo roboty z tym i nie mam czasu odpisywać...

Buziaki

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 15:17   #2750
nena1984
Zakorzenienie

witam niedzielnie prosto ze stolicy Małopolski
Pewnie większość z Was już wie, co to oznacza...w każdym bądź razie chodzi o kciuki - jutro mam egzamin

Ostatnie kilka dni nie było mnie na wątku, miałam dużo różnych spraw do załatwienia. Wypowiem się w najważniejszych kwestiach:
Kooocur - bardzo ładna ta kolia, ale mi wygląda na ciężką, jest ciężka??

Chatka - woow chyba jesteś rekordzistką w mierzeniu sukien, a tych z falbankami to na pewno. Pamiętam Twoje wątpliwości już od pierwszych przymiarek, widzę że się nie zmieniły. Szukaj dalej, trzymam kciuki

Nativv - bardzo ładny komplecik

przygotowania do świąt: u mnie w większości będą te same, tradycyjne potrawy co u Was, więc nie będę się powtarzać. Dodam tylko, że oprócz tego będzie takie mega dziwne ciasto u mnie zwane Maca (jestem ciekawa, czy któraś próbowała). Polega ono na tym, że piecze się 15-20 cieniutkich placuszków o grubości naleśnika - są bardzo cienkie jak papier niemalże ale dość twarde i chrupiące. Później każdy placek przekłada się masą waniliową i dociska tak aby te placki się posklejały i połamały. Później jest efekt tzw. vienetty (tak, chodzi o te lody z cienkimi płatkami czekolady). To chyba najbardziej pracochłonne ciasto w mojej karierze kulinarnej ale i najpyszniejsze.
Poza tym robię pralinki około 30 szt. rafaello, 30 szt. śnieżnych kul i 30 ferrero rocher. Oczywiście skromnie powiem, że są lepsze od oryginałów.
No i własny chlebek orzechowy, który mogę jeść kilogramami tylko z masłem czosnkowym.
No i mam już prezenty dla najbliższych - został mi tylko brat, ale jemu kupię grę na PS3 (taką do ruszania się, bo musi trochę tłuszczu zgubić)

Zmieniły nam się też plany na sylwestra. Początkowo mieliśmy robić impreze w mieszkaniu rodziców Tżta, którzy jadą w tym czasie poza miasto do nowego domku, ale mając inną opcję doszliśmy do wniosku, że to jeszcze nie jest nasze mieszkanko - dopiero po ślubie chcemy się do niego wprowadzić i urządzić po swojemu, więc prawdziwie nasz sylwester odbędzie się dopiero za rok. Podobnie jak Tenebrosa, wybieramy się zatem na bal przebierańców. Oczywiście już od kilku dni szukam odpowiedniej kreacji. Pomożecie?? Krakowianki, znacie jakiś sklep/wypożyczalnię z kostiumami?? Marzy mi się Maria Antonia

acha i chętnie bym się wygadała, ale to na poczcie - wieczorkiem

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-12-11 o 15:19
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 16:20   #2751
maruda80
Zakorzenienie

Witam !

Nena z tego co pamiętam Teatr Słowackiego wypożycza kostiumy.
Znajomi korzystali - nawet cena nie jest wysoka. Chyba coś ok. 30-50 zł nie wiem jak teraz.
Tutaj masz namiary: http://www.slowacki.krakow.pl/pl/teatr/kostiumy/

Teatr Bagatela też wypożycza.

Do do spraw ślubnych byłam wczoraj potwierdzić datę i uzupełnić dane w zeszycie ślubów u księdza.
Pierwszy ślub jest już 1 stycznia, potem cisza, w kwietniu są na razie wpisane 3 śluby.
Ale np. we wrześniu jest już cały miesiąc zapełniony i nie ma wolnych miejsc.
Co do sylwestra wybieramy się do Pragi -jak się uda - czyli jak będą wolne miejsca w biurach podróży. To taki spontan

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:19   #2752
__Paulinka__
Zakorzenienie

Czesc Dziewczynki

wczoraj robilam imprezke urodzinową oooj znowu za duzo wypilam;P ale to moje ostatnie panienskie urodzinki co prawda mam je dopiero we wtorek, ale wtedy bede sama

TZ jest cudowny, to był nasz najwspanialszy weekend od dawna dawna.. ahh pozniej (czyt. jutro) Wam napiszę co dostalam od Niego na urodzinki i jaki On wspanialy byl (i jest nadal) dla mnie

wczoraj poszlismy spac po 3.30 wiec dzisiaj ledwo zyje....:P

a juz za pare godzin bede musiala znowu odwiezc mojego kochanego Misiulka na prom

Ale pocieszam sie faktem, ze byle do piątku bo wtedy juz TZcik wraca i po weekendzie jedziemy do domku na swieta

Milego wieczorku
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:23   #2753
kasioonya
Rozeznanie

Witajcie niedzielnie PMki

Ja tylko na chwileczkę, bo siedzę dziś cały dzień przed kompem i piszę opinie (taki żywot pedagoga - niby praca 20 godzin w tygodniu, a w rzeczywistości żadne popołudnie i weekend nie jest wolne od roboty...). Ale nie narzekam! Ważne, że jest praca
A jeśli już mówię o pracy, to mojego TŻta chyba nikt nie przebije - nie dość, że chłopina dom od fundamentów postawi i wykończy, to jeszcze cielaka pomoże urodzić Właśnie mi napisał, że asystuje przy porodzie krowy Już kilka razy był przy tym i nie chciałabym być na jego miejscu, bo w samej opowieści to brzmi drastycznie brrr Tak więc wracam do swoich opinii, życząc Wam przyjemnej końcówki weekendu i spokojnego tygodnia od jutra

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki

wczoraj robilam imprezke urodzinową oooj znowu za duzo wypilam;P ale to moje ostatnie panienskie urodzinki co prawda mam je dopiero we wtorek, ale wtedy bede sama

TZ jest cudowny, to był nasz najwspanialszy weekend od dawna dawna.. ahh pozniej (czyt. jutro) Wam napiszę co dostalam od Niego na urodzinki i jaki On wspanialy byl (i jest nadal) dla mnie

a juz za pare godzin bede musiala znowu odwiezc mojego kochanego Misiulka na prom

Ale pocieszam sie faktem, ze byle do piątku bo wtedy juz TZcik wraca i po weekendzie jedziemy do domku na swieta

Milego wieczorku
Super, że tak przyjemnie spędzasz ten czas z TŻtem i mam nadzieję, że kolejne dni rozłąki miną prędko! Już nie mogę się doczekać Twojej jutrzejszej relacji dotyczącej prezentu - brzmi intrygująco Cieszcie się sobą!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:25   #2754
martaw_mw
Rozeznanie

Witajcie

Od jakiegoś czasu podczytuję i postanowiłam się odezwać
Jak Wy jestem PM2012
martaw_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:26   #2755
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Chatka - mój TZ ma juz dość mierzena garniturów i kazdy wciska, tu sie poprawi... tam sie załozy i tam wydłuzy.... Jest wysoki ma 198 i szczupły i cięzko jest kupic cos sensownego, ale znalieźlismy sklep do którego szyja krawcowe garnitury i uszyja nam model który nam się podobał tylko dopasuja go rozmiarmi do TZ... ( w kazdym sklepie nie było spodni garniturowych dobrych dla niego... wszystkie zakrótkie i za szerokie...) Wiec tak bardzo nie ryzykujemy bo wiem jaki bedzie tylko kwestia rozmiaru.
No to w sumie fajnie, bo będzie miał idealnie pod wymiar Cena myślę przyzwoita Ja jeszcze nie wiem, jak to będzie z garniakiem TŻta, zobaczymy, ile Mu się uda schudnąć...

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
bardzo łądna ta suknia a co byś chcoałą w tej górze zmienić? bo na tym zdjęciu słabo widać jak ona wygląda, oprócz tego ze jest na Ciebie za duża
Wcale nie była bardzo za duża choć fakt, że wysoko do góry podchodziła. Na gorsecie miała takie paskudne coś (zdjęcie), co ją oszpecało, w dodatku sam dekolt był jakiś krzywy. Więc ja bym wyrzuciła to coś, żeby były same te marszczenia i zrobiła dekolt w V, ewentualnie w serduszko

Cytat:
Fajna propozycja Gdzie idziecie i ile płacicie?

Ja sama nie wiem, co my w tym roku z Sylwestrem robimy. Nawet mogłabym iść na jakąś imprezę. Bo w zeszłym roku kompletnie nigdzie nie chciało mi się wychodzić.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Te falbanki są bardzo bardzo bardzo fajne, takie lekkie. Z reszta jak to muślin, to muszą być lekkie A np w tym salonie co mają tą suknię nie zajmują się szyciem własnych projektów??? Bo wtedy może dałoby się uczyć dół w tym stylu, a górę dobrać jaką tyko być chciała.
No mega lekkie były, po prostu czułam się, jakbym zwykłą długą spódnicę miała na sobie, taką zwiewną. I tak właśnie chciałabym się czuć na własnym ślubie i weselu - a nie ustrojona, sztywna, jak się czuję w większości kiecek ślubnych.
Właśnie w tym konkretnym salonie chyba tylko sprowadzają, co dla mnie jest bez sensu. Ale nic, pójdę tam jeszcze raz i postaram się być... bardziej przekonywująca w swych argumentach kto wie, może coś wskóram. Choć idealnie by było, żeby w nowej kolekcji znalazła się ta wymarzona of kors

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

My w Aparcie też uświadczyliśmy kiepskiej obsługi, więcej tam się raczej nie wybierzemy.

Słodkie te podziękowania wymyśliłaś, na pewno się gościom spodobają Chociaż do Ciebie najbardziej by pasowało każdemu z gości dać po orzeszku

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
witam niedzielnie prosto ze stolicy Małopolski
Pewnie większość z Was już wie, co to oznacza...w każdym bądź razie chodzi o kciuki - jutro mam egzamin

Chatka - woow chyba jesteś rekordzistką w mierzeniu sukien, a tych z falbankami to na pewno. Pamiętam Twoje wątpliwości już od pierwszych przymiarek, widzę że się nie zmieniły. Szukaj dalej, trzymam kciuki

acha i chętnie bym się wygadała, ale to na poczcie - wieczorkiem
mocno się 3mają

Zgadza się, jestem sukniową weteranką... Ale nie każdy ma to szczęście, że mu z juesej spływa wymarzona suknia Także ja muszę niestety nagrzebać się w tych salonach jak głupia i to zwykle bez skutku...

Wygadaj na poczcie, ja przeczytam pewnie jutro i skomentuję, jak będzie trzeba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16112011034.jpg (23,4 KB, 51 załadowań)

Stary 2011-12-11, 17:26   #2756
niki19
Zadomowienie

Cześć

U mnie jak zwykle brak czasu na wizaz .

Powoli zaczynam porządki świąteczne ,aby w ostatnim tygodniu mieć luz

Chatko bardzo fajna ta suknia

My ostatnio mieliśmy "podglądacza" w domu, ktoś wyszedł na taras i zaglądał przez okno do domu wieczorem po 22, akurat Tż był u mnie i zauważył ,gdy wyszedł na balkon ten już uciekał przez ogród, zanim Tż zbiegł na dół 'podglądacza" już nie było.
Przez tą akcje ostatnie dni mam bardzo niespokojne i czuję się niepewnie ,mam nadzieje ,że już nas nie odwiedzi bo

Ja właśnie czekam na Tż-a po wczorajszym wieczorze spędzonym z przyjaciółmi dziś mamy dzień filmowy w domku przy piwku

Miłego wieczoru dziewczyny

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:27   #2757
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie kochane

Lecę Was ponadrabiać

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 17:43   #2758
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki

Milego wieczorku
Super, że imprezka się udała
Szkoda mi Was, że znów musicie się rozstawać, ale to już chyba ostatni wyjazd, nie? Więc już rozstań nie będzie

Ja też chcę zobaczyć prezent i relację

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwileczkę, bo siedzę dziś cały dzień przed kompem i piszę opinie (taki żywot pedagoga - niby praca 20 godzin w tygodniu, a w rzeczywistości żadne popołudnie i weekend nie jest wolne od roboty...). Ale nie narzekam! Ważne, że jest praca
A jeśli już mówię o pracy, to mojego TŻta chyba nikt nie przebije - nie dość, że chłopina dom od fundamentów postawi i wykończy, to jeszcze cielaka pomoże urodzić Właśnie mi napisał, że asystuje przy porodzie krowy Już kilka razy był przy tym i nie chciałabym być na jego miejscu, bo w samej opowieści to brzmi drastycznie brrr Tak więc wracam do swoich opinii, życząc Wam przyjemnej końcówki weekendu i spokojnego tygodnia od jutra
No to masz chłopa na schwał!

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
Witajcie

Jak Wy jestem PM2012
Witaj opowiedz nam coś więcej o sobie, o Was Pokaż pierścień mocy, jeśli jest

Stary 2011-12-11, 17:46   #2759
malwus20
Wtajemniczenie

Witam was laseczki
Cytat:
A można widzieć gdzie ten garnitur będzie szył Twój Tż?

Jutro odbieramy obrączki Może uda mi się też znaleźć biżuterię do sukni i przede wszystkim buty bo mi są potrzebne do kolejnej przymiarki
Stary 2011-12-11, 18:15   #2760
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
Witajcie

Jak Wy jestem PM2012
witaj napisz coś o was kiedy ślub itd. co macie załatwione
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Cześć

U mnie jak zwykle brak czasu na wizaz .

Powoli zaczynam porządki świąteczne ,aby w ostatnim tygodniu mieć luz

Chatko bardzo fajna ta suknia

My ostatnio mieliśmy "podglądacza" w domu, ktoś wyszedł na taras i zaglądał przez okno do domu wieczorem po 22, akurat Tż był u mnie i zauważył ,gdy wyszedł na balkon ten już uciekał przez ogród, zanim Tż zbiegł na dół 'podglądacza" już nie było.
Przez tą akcje ostatnie dni mam bardzo niespokojne i czuję się niepewnie ,mam nadzieje ,że już nas nie odwiedzi bo

Ja właśnie czekam na Tż-a po wczorajszym wieczorze spędzonym z przyjaciółmi dziś mamy dzień filmowy w domku przy piwku

Miłego wieczoru dziewczyny
ooooo nie no akcja z podglądaczem straszna.... bała bym się teraz w domu sama siedzieć. Ale masz faceta który cię broni i miejmy nadzieję że go pogonił.

Malwus jak odbierzesz obrączki to koniecznie wstaw zdjęcia
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości