|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cytat:
nie no nie będzie tylko chodzi o to że moja mama sobie sama nie poradzi z moją babcią która aktualnie nie może chodzić (2 msc temu coś jej się zrobiło w kręgosłup czy biodro tego nie wie nikt bo nie chce iść do lekarza) i ja muszę jej łóżko ścielić itp a moja mama nie może się schylać ni nic... potem no będą jakoś sobie radzić ale póki mogę to muszę im pomagać... moja mama ma nadzieję że potem brat mojego taty trochę się poczuje do obowiązków i nie zostawi jej na głowie mojej mamy... i że babci się trochę polepszy choć z jej chęciami to
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-12-10 o 22:05 |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2733 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziś kochane, jak tu cichutko nie ma co nadrabiać!!
Cytat:
Cytat:
My też slubujemy w ten sam dzień Cytat:
Cytat:
ale zrobię sama niestety
|
|
#2734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już "znalazłam" moją wymarzoną biżuterię do ślubu. Jest piękna. Niestety mam obawy, czy uda mi się ją kupić Nie wiem ile w tym prawdy...Właśnie sobie uświadomiłam, że do świąt zostały dwa tygodnie, a ja nie kupiłam jeszcze wszystkim prezentów Muszę w końcu ruszyć tyłek do centrum i kupić prezent mamie i Tż. Tacie zamówiliśmy już na allegro.
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Nattiv, Kocur- piękne biżuterie
![]() Gosza- gratulacje zakupu biletów :P szczęściara :P Mnie czeka jeszcze dzisiaj mega męczacy dzień z tym samym typkiem co wczoraj... ![]() No i potem ok 16 chyba zawitam u księdza... Już mnie ściska w żołądku mam takiego stresa ![]() Ale muszę Wam napisać że się wybieramy , bo jakbym jednak stchórzyła to wstyd byłoby mi się Wam pokazać ![]() No ale jeszcze zobacze jak to wyjdzie czy będę miała siłe gdziekolwiek wybywać. Miłej i słonecznej niedzieli U mnie zapowiadaja słoneczko
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
witam w niedzielny poranek
![]() My wczoraj mielismy udany dzień... TZ załatwil sobie garnitur... będzie mial szyty na miare. I poproslilismy oficialnie świadków a w piatek wyruszam z moją świadkowa na salony teraz w poszukiwaniu sukni dla niej - oznajmili nam że biora slub w 2012 roku |
|
|
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Was niedzielnie i zaraz zmywam się na mszę a potem do babci na obiadek, tak to już bywa w weekendy, że tu spokojniej, bo jak nie TŻet to porządki świąteczne
choć ja akurat więcej czasu mam w weekendy (o ile nie mam zjazdu na uczelni )Cytat:
Miłej niedzieli!
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
A ja prawdopodobnie będę miała za friczko welonik
ooo taki:P powiedziałam o tym, koleżance ze szkoły, która bierze ślub w kwietniu to powiedziała, że nie bierze się po kimś welonu, bo zabiera się szczęscie tej osoby wyśmiałam ją haha a R w nazwie miesiąca to sama zgubiła
|
#2739 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w niedzielny poranek
![]() Cytat:
Cytat:
Uwierz mi, salony ślubne niewiele różnią się od zwykłych sklepów - wszystko, co mają w asortymencie jest do sprzedania i oznacza zysk, więc co za różnica, czy kupisz z suknią czy bez... Leć do tego salonu i kupuj, a potem nam wklej do obejrzenia ![]() Cytat:
ksiądz nawet pytać Cię o nic nie będzie, tylko zapisze w kalendarzu i powie, kiedy przyjść z dokumentami... naprawdę, wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Taaaaaaa, jasne, wraz z kawałkiem tiulu obrabujesz biedną PMkę ze szczęścia ![]() Kurde, miałam sobie zrobić przerwę od myślenia o sukni na weekend, to nigdy jeszcze aż tak intensywnie o niej nie myślałam Pół nocy wczoraj spać nie mogłam, bo myślałam o tym wszystkim i ostatecznie doszłam do wniosku, że chyba muszę mieć falbanki z muślinu... Bo wszystkie inne materiały są na tyle sztywne, że kiepsko się czuję w tych tiulowych, organzowych... A w muślinowych czułam się świetnie. Zrobię teraz po 15 maraton po salonach (bo teraz nowe kolekcje wchodzą), a potem, jeśli nie znajdę tego, co chcę, to chyba będę musiała uszyć...Ta suknia, którą dołączam to suknia, w której czułam się najlepiej ze wszystkich. Dół miała cudny, tylko górę spieprzoną. Pytałam w salonie, czy da się ją zmienić, ale mi baba powiedziała, że oni suknie sprowadzają i nic się w niej nie da zmienić... Aaale może nie byłam wtedy wystarczająco przekonywująca Pójdę tam jeszcze raz (jeśli nie znajdę nigdzie podobnej, tylko lepszej) i będę walczyć, a co
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
Chatka - mój TZ ma juz dość mierzena garniturów i kazdy wciska, tu sie poprawi... tam sie załozy i tam wydłuzy.... Jest wysoki ma 198 i szczupły i cięzko jest kupic cos sensownego, ale znalieźlismy sklep do którego szyja krawcowe garnitury i uszyja nam model który nam się podobał tylko dopasuja go rozmiarmi do TZ... ( w kazdym sklepie nie było spodni garniturowych dobrych dla niego... wszystkie zakrótkie i za szerokie...) Wiec tak bardzo nie ryzykujemy bo wiem jaki bedzie tylko kwestia rozmiaru.
|
|
|
|
#2741 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a koleżanka niech sie puknie w głowę Cytat:
![]() Cytat:
a co byś chcoałą w tej górze zmienić? bo na tym zdjęciu słabo widać jak ona wygląda, oprócz tego ze jest na Ciebie za duża Witam niedzielnie ![]() zbieram się na zakupy
|
|||||
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
Mi się bardzo fajnie zaczął dzień nie miałam do tej pory żadnych planów konkretnych na sylwestra pewnie albo byśmy poszli na jakąś domowkę albo zostali we dwoje sami u TŻ. Ale moja świadkowa zaproponowała mi żebyśmy razem w dwie pary poszli na bal organizowany w jej miejscowości. W końcu jakąś odmiana dla corocznych domowek z pijanymi znajomymi tuż przed 22jak to rok temu. No i w końcu będziemy miały okazję się razem pobawić bo rzadko mamy okazję.
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja dopiero teraz skończyłam robić, jeść i sprzątać po objedzie. U mnie ładna słoneczna pogoda ale troszkę zimno. Jestem wyczerpana po dzisiejszym porannym basenie i nic mi się nie chce, a tu trzeba się za naukę znów brać :/
|
#2744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A np w tym salonie co mają tą suknię nie zajmują się szyciem własnych projektów??? Bo wtedy może dałoby się uczyć dół w tym stylu, a górę dobrać jaką tyko być chciała. Cytat:
Dobrze, że o sylwku piszesz, bo my musimy ustalić menu z kateringiem. A mi wczoraj tak pięknie dzień minął. Zaczęło się od zakupu biletów, później zamówiliśmy obrączki, a wieczorkiem kabaret. Było przesympatycznie i prześmiesznie. No ale to była śląska trasa koncertowa, więc program typowo dla tych co rozumieją. A później jeszcze pojechaliśmy na urodziny do kuzyna.
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest leniwy weekend tzn niedziela mam wolne i byczę się w domu w końcu troszkę wolnego zarówno od pracy jaki i obowiązków
|
|
#2746 |
|
Rozeznanie
|
W olimpie w starej cześći, na pierwszym piętrze schodkami tymi kręconymi. Ogólnie było duzo promocji na garnitury teraz ale żaden nie pasował a za szycie na miare zapłacimy 700 zł
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
jagodziu dziś 160 dni do ślubu
![]() wczoraj mierzyliśmy po raz pierwszy obrączki i dotarło do nas że to naprawdę już niedługo i więcej tam nie pójdziemy bo szkoda czasu i pieniędzy, wiemy przynajmniej jakie obrączki chcemy błysk odpada bo TŻ się w takiej źle czuję i świeci mu się na palcu jak lampka bożonarodzeniowa więc wybierzemy z matem i błysk tylko po bokachzaproszenia nareszcie wybrane i od poniedziałku zaczynam zamawianie ![]() podziękowania dla gości z tego cieszę się najbardziej bo wpadliśmy na genialny pomysł
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju jak to szybko leci jeszcze 8 dni i stuknie nam 5 miesięcy moje zaproszonka też się już robią w czwartek odbieramy obrączki rodzinkę tżcika.a co do podziękowań dla gości jak dla mnie bardzo fajny pomysł ja jednak nic takiego nie planuję tylko ciasto na koniec i tyle
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
![]() Podczytuję Was, ale " moje dziecko" wczoraj ujrzało światło dzienne, a dużo roboty z tym i nie mam czasu odpisywać... ![]() Buziaki
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie prosto ze stolicy Małopolski
Pewnie większość z Was już wie, co to oznacza...w każdym bądź razie chodzi o kciuki - jutro mam egzamin ![]() Ostatnie kilka dni nie było mnie na wątku, miałam dużo różnych spraw do załatwienia. Wypowiem się w najważniejszych kwestiach: Kooocur - bardzo ładna ta kolia, ale mi wygląda na ciężką, jest ciężka?? Chatka - woow chyba jesteś rekordzistką w mierzeniu sukien, a tych z falbankami to na pewno. Pamiętam Twoje wątpliwości już od pierwszych przymiarek, widzę że się nie zmieniły. Szukaj dalej, trzymam kciuki ![]() Nativv - bardzo ładny komplecik ![]() przygotowania do świąt: u mnie w większości będą te same, tradycyjne potrawy co u Was, więc nie będę się powtarzać. Dodam tylko, że oprócz tego będzie takie mega dziwne ciasto u mnie zwane Maca (jestem ciekawa, czy któraś próbowała). Polega ono na tym, że piecze się 15-20 cieniutkich placuszków o grubości naleśnika - są bardzo cienkie jak papier niemalże ale dość twarde i chrupiące. Później każdy placek przekłada się masą waniliową i dociska tak aby te placki się posklejały i połamały. Później jest efekt tzw. vienetty (tak, chodzi o te lody z cienkimi płatkami czekolady). To chyba najbardziej pracochłonne ciasto w mojej karierze kulinarnej ale i najpyszniejsze. Poza tym robię pralinki około 30 szt. rafaello, 30 szt. śnieżnych kul i 30 ferrero rocher. Oczywiście skromnie powiem, że są lepsze od oryginałów. No i własny chlebek orzechowy, który mogę jeść kilogramami tylko z masłem czosnkowym. No i mam już prezenty dla najbliższych - został mi tylko brat, ale jemu kupię grę na PS3 (taką do ruszania się, bo musi trochę tłuszczu zgubić) Zmieniły nam się też plany na sylwestra. Początkowo mieliśmy robić impreze w mieszkaniu rodziców Tżta, którzy jadą w tym czasie poza miasto do nowego domku, ale mając inną opcję doszliśmy do wniosku, że to jeszcze nie jest nasze mieszkanko - dopiero po ślubie chcemy się do niego wprowadzić i urządzić po swojemu, więc prawdziwie nasz sylwester odbędzie się dopiero za rok. Podobnie jak Tenebrosa, wybieramy się zatem na bal przebierańców. Oczywiście już od kilku dni szukam odpowiedniej kreacji. Pomożecie?? Krakowianki, znacie jakiś sklep/wypożyczalnię z kostiumami?? Marzy mi się Maria Antonia ![]() acha i chętnie bym się wygadała, ale to na poczcie - wieczorkiem
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-12-11 o 15:19 |
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Witam !
Nena z tego co pamiętam Teatr Słowackiego wypożycza kostiumy. Znajomi korzystali - nawet cena nie jest wysoka. Chyba coś ok. 30-50 zł nie wiem jak teraz. Tutaj masz namiary: http://www.slowacki.krakow.pl/pl/teatr/kostiumy/ Teatr Bagatela też wypożycza. Do do spraw ślubnych byłam wczoraj potwierdzić datę i uzupełnić dane w zeszycie ślubów u księdza. Pierwszy ślub jest już 1 stycznia, potem cisza, w kwietniu są na razie wpisane 3 śluby. Ale np. we wrześniu jest już cały miesiąc zapełniony i nie ma wolnych miejsc. Co do sylwestra wybieramy się do Pragi -jak się uda - czyli jak będą wolne miejsca w biurach podróży. To taki spontan
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczynki
![]() wczoraj robilam imprezke urodzinową oooj znowu za duzo wypilam;P ale to moje ostatnie panienskie urodzinki co prawda mam je dopiero we wtorek, ale wtedy bede sama TZ jest cudowny, to był nasz najwspanialszy weekend od dawna dawna.. wczoraj poszlismy spac po 3.30 wiec dzisiaj ledwo zyje....:P a juz za pare godzin bede musiala znowu odwiezc mojego kochanego Misiulka na prom Ale pocieszam sie faktem, ze byle do piątku bo wtedy juz TZcik wraca i po weekendzie jedziemy do domku na swieta Milego wieczorku
|
|
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie niedzielnie PMki
Ja tylko na chwileczkę, bo siedzę dziś cały dzień przed kompem i piszę opinie (taki żywot pedagoga - niby praca 20 godzin w tygodniu, a w rzeczywistości żadne popołudnie i weekend nie jest wolne od roboty...). Ale nie narzekam! Ważne, że jest praca A jeśli już mówię o pracy, to mojego TŻta chyba nikt nie przebije - nie dość, że chłopina dom od fundamentów postawi i wykończy, to jeszcze cielaka pomoże urodzić Właśnie mi napisał, że asystuje przy porodzie krowy Już kilka razy był przy tym i nie chciałabym być na jego miejscu, bo w samej opowieści to brzmi drastycznie brrr Tak więc wracam do swoich opinii, życząc Wam przyjemnej końcówki weekendu i spokojnego tygodnia od jutra ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Cieszcie się sobą!
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Od jakiegoś czasu podczytuję i postanowiłam się odezwać ![]() Jak Wy jestem PM2012
|
|
|
|
#2755 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cena myślę przyzwoita Ja jeszcze nie wiem, jak to będzie z garniakiem TŻta, zobaczymy, ile Mu się uda schudnąć...Cytat:
choć fakt, że wysoko do góry podchodziła. Na gorsecie miała takie paskudne coś (zdjęcie), co ją oszpecało, w dodatku sam dekolt był jakiś krzywy. Więc ja bym wyrzuciła to coś, żeby były same te marszczenia i zrobiła dekolt w V, ewentualnie w serduszko ![]() Cytat:
Gdzie idziecie i ile płacicie?Ja sama nie wiem, co my w tym roku z Sylwestrem robimy. Nawet mogłabym iść na jakąś imprezę. Bo w zeszłym roku kompletnie nigdzie nie chciało mi się wychodzić. Cytat:
Właśnie w tym konkretnym salonie chyba tylko sprowadzają, co dla mnie jest bez sensu. Ale nic, pójdę tam jeszcze raz i postaram się być... bardziej przekonywująca w swych argumentach ![]() kto wie, może coś wskóram. Choć idealnie by było, żeby w nowej kolekcji znalazła się ta wymarzona of kors ![]() Cytat:
Słodkie te podziękowania wymyśliłaś, na pewno się gościom spodobają Chociaż do Ciebie najbardziej by pasowało każdemu z gości dać po orzeszkuCytat:
mocno się 3mają ![]() Zgadza się, jestem sukniową weteranką... Ale nie każdy ma to szczęście, że mu z juesej spływa wymarzona suknia Także ja muszę niestety nagrzebać się w tych salonach jak głupia i to zwykle bez skutku...Wygadaj na poczcie, ja przeczytam pewnie jutro i skomentuję, jak będzie trzeba
|
|
#2756 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
U mnie jak zwykle brak czasu na wizaz . Powoli zaczynam porządki świąteczne ,aby w ostatnim tygodniu mieć luz Chatko bardzo fajna ta suknia ![]() My ostatnio mieliśmy "podglądacza" w domu, ktoś wyszedł na taras i zaglądał przez okno do domu wieczorem po 22, akurat Tż był u mnie i zauważył ,gdy wyszedł na balkon ten już uciekał przez ogród, zanim Tż zbiegł na dół 'podglądacza" już nie było.Przez tą akcje ostatnie dni mam bardzo niespokojne i czuję się niepewnie ,mam nadzieje ,że już nas nie odwiedzi bo ![]() ![]() ![]() Ja właśnie czekam na Tż-a po wczorajszym wieczorze spędzonym z przyjaciółmi dziś mamy dzień filmowy w domku przy piwku ![]() Miłego wieczoru dziewczyny |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Lecę Was ponadrabiać
|
|
|
|
#2758 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda mi Was, że znów musicie się rozstawać, ale to już chyba ostatni wyjazd, nie? Więc już rozstań nie będzie ![]() Ja też chcę zobaczyć prezent i relację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż pierścień mocy, jeśli jest
|
|
#2759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was laseczki
Cytat:
Jutro odbieramy obrączki
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Malwus jak odbierzesz obrączki to koniecznie wstaw zdjęcia
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Szkoda, że nie mogłaś zostać na noc. Nie rozumiem tylko, co Twoja Mama sobie wyobraża, że będzie po ślubie - że też będziesz z Nią zostawać, jak Taty nie będzie? Myślę, że warto zacząć Ją przyzwyczajać, że niedługo się na dobre wyniesiesz....

Za moimi plecami, bez jakiegokolwiek uzgodnienia ze mną polazło to i złożyło urlop u szefostwa wpisując sobie mnie w zastępstwo. Żenada normalnie
Nie wiem ile w tym prawdy...
choć ja akurat więcej czasu mam w weekendy (o ile nie mam zjazdu na uczelni 

Pójdę tam jeszcze raz (jeśli nie znajdę nigdzie podobnej, tylko lepszej) i będę walczyć, a co
bo na tym zdjęciu słabo widać jak ona wygląda, oprócz tego ze jest na Ciebie za duża
18.08.2010 - zaręczyny

jeju jak to szybko leci jeszcze 8 dni i stuknie nam 5 miesięcy