![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Piękne i szczupłe do lata 2012!
Cytat:
Ja już detoks cukrowy przechodziłam kilka miesięcy i powiem Ci, ze warto się postarać i go znieść. Kiedyś np. piłam litry coli, soków. Słodyczy raczej nie jadłam, ale sama Cola ma tyle cukru, ze czekolada się chowa. Teraz nie umiem wypić 2łyków bo smakuje OHYDNIE. Czekoladę tylko gorzką mi się zdarza, bo mleczna też za słodka. Na basen też uwielbiam chodzić. W tym tygodniu sie wybiorę, bo już dobre 3 tyg mnie tam nie widzieli. Jakbym miała bliżej to chyba bym codziennie chodziła ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane !
Niedziala juz za nami .... niestety u mnie bez grzechów sie nie obeszło. O to cały moj dzisiejszy jadłospis ... Śniadanie > kawa z mlekiem 0,5% > omlet z 2 jajek z odrobiną fety nisko tłuszczowej Przed siłownią było mi trochę słabo więc wstąpiłam do sklepu i kupiłam paczke moreli suszonych.Niestety w ciągu całego dnia poszło 3/4 paczki czyli jakies 150 gram. Za to na siłowni 45 minut bieżnia, cwiczenia na nogi i boczki w sumie 1:30 min. ![]() Obiad > faszerowana fetą pierś z kurczaka - uduszona i posmarowana łyżeczką majonezu light. > uduszona zielona fasola szparagowa z połówką małej, młodej cukinii. > kubek zielonej herbaty Kolacja > jajko z łyżeczką majonezu light > 4 plasterki wędliny drobiowej > pomidorki koktailowe - 6 sztuk i ogórek konserwowy > kawa z łyżeczką cukru Z grzechów > to prawie 3/4 paczki moreli - jedyna zaleta ze dobrze wpływają na metabolizm > 6 małych wafelków czekoladowych - takich małych jak jeden cukierek :P > 3 łyżeczki konfitury wiśniowej za te slodycze powinna miec jakas kare ! Mam nadzieje ze u was lepiej !!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odila - jak dla mnie to jesz za mało... nie wiem dokładnie jaki masz cele i założenia diety, ale tylko obiad wydawał mi się ok. i nrakuje drugiego śniadania, albo podwieczorku - zwłaszcza jeśli ćwiczysz!! nie dziwię się, że Ci się słabo zrobiło... Edytowane przez salakis Czas edycji: 2011-12-11 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Padam na twarz. Tylko sobie wpiszę co zjadłam
![]() ![]() Śniadanie: - 2 kromki chleba jasnego z szynką i połówka z serkiem Hochland z kubka (dojadłam za córkę starszą ![]() 2 śniadanie: - musli z jogurtem naturalnym Obiad: - 2 sznycelki z kombiwara z ziemniakami Deser: - kilka crunchy, rodzynki, morele suszone (kilka sztuk) Podwieczorek: - 3 kromki ciemnego razowego chleba ( ![]() ![]() Kolacja: - 2 kromki ciemnego razowego chleba z wędliną i jajko. Nie ćwiczyłam nic, poza noszeniem bobasa ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-12-11 o 22:08 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do śniadania koniecznie dołóż węgle! Na śniadanko może (musi!!) być sporo węgli, bo one dają nam energie. Wszytsko w ciągu dnia ładnie się spali, nie ma się co bać ![]() Do obiadu (tym bardziej, że po siłowni) też warto dorzucić ryż lub ciemny makaron. Zdecydowanie za mało węgli w diecie masz. Skąd tu brać energie na bieganie i ćwiczenia? Jeśli regularnie biegasz, powinnaś dostarczać węgli bo inaczej się wykończysz. No i jak regularnie będziesz je wcinać (w owocach też) to będzie Cie mniej ciągło do słodyczy.
No matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch. ![]() Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-12-11 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() wlasnie kawowego peellingu uzywam na cell .. ![]() ![]() przedemna 12 godzin pelne pracy i pokus:P pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dzień doooobry!!
Melduję się pierwszego dnia mojej diety!! Pełna zapału i wiary, że tym razem się uda ![]() Jestem już po śniadanku i kawie (dziwnie smakuje bez słodzika, który wczoraj w koszu wylądował, ale się przyzwyczaję ![]() Do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny! już po śniadanku, parzę mała czarną.
co dziś robicie na obiad? ja mam w planach porcję pieczonego mięsa z porem i marchewką, mam nadzieję, że mój mąż nie schudnie na tych obiadkach bo i tak jest szczupły ![]() pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
też się dzisiaj melduję... z racji tego, że dzisiaj mam trochę więcej czasu dla siebie wstałam dopiero teraz (o zgrozo!..)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już jestem po śniadanku, z olejkiem kokosowym na włosach ![]() i kolejna dawka motywacji z rana ![]()
![]() |
![]() |
#133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak mój mały terrorysta utnie sobie południowa drzemkę doprowadzę moje paznokcie do ładu, bo ostatnio je zaniedbałam ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bym chciała operację ale za bardzo się boje.. no i nie mogę narzekać na to co mam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może nie koniecznie silikony, ale czytałam że kwas hialuronowy wstrzykują i efekt wypełnienia się trzyma 2 lata (ale drogie przeokrutnie) no albo własnym tłuszczykiem powiększają. Ponieważ nie mam tyle kasy na zbyciu, muszę jakoś zaakceptować swoje cycki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
ktoś tu wstaje o 10?? wooww!! nawet jak teraz nie pracuję, to budzę się najpóźniej o 8
![]() no ale przynajmniej dziś już jestem po ćwiczeniach: 50min orbitreka (męczące) 20min na rowerku 25min ćwiczeń na tyłek i brzuchol z płyty dvd zjadłam już też "lunch" : stek z kalafiorem (uwielbiam czerwone mięcho ![]() to tyle o mnie jak na razie ![]() naprawdę byście poszły pod nóż?? ja się chyba za bardzo boję operacji... może po ciąży jak nie będę zadowolona z siebie to się skuszę, ale póki co spróbuję sama się uporać z problemami (na swoje cycki nie narzekam, więc dam im spokój ![]() ok, idę się nasmarować i wymasować, a potem biorę się za porządki dziś mam cały dzień dla siebie ![]() ![]() ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2011-12-12 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny;]
właśnie wróciłam z siłowni, byłam ok godzinki i w tym 30 min bieżni 15 min rowerek (na siedząco) 15 min "rowerek stojący" jak zwykle cała mokra a zmęczenia prawie nic wszystko przez brak czasu mam wykupiony karnet i chciałabym 2 razy dziennie śmigać ale to mało realne siłownia,jazda(kończę kurs na prawko), praca, studia dzienne ciężko.. no ale nie ma nic za darmo właśnie wcinam 2 paróweczki + 2 kromki chleba razowego cienko posmarowane masłem bo suche jeść to masakra ,ale w życiu w ilościach takich jak się smaruje np serek topiony heh aż tak to nie lubię;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
nie jem tego oczywiście codziennie;] tylko czasami bo lubię i zawsze patrze na zawartość mięsa lepsze to niż hamburger np;]
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- tak naprawdę to nie ma dziś nic takiego pewnego z każdym przetworzonym mięsem coś o tym wiem zaczynając od parówek kończąc na sopockiej.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
a czy patrzysz na konserwanty i polepszacze smaku??????????
przepraszam ale ja jestem przeciwna parówkom i tego typu ''mięsem'', hamburgery najlepiej zrobić samej, wiesz co jesz i jakie zdrowe, tylko pewnie problem z wolnym czasem jak u większości z nas najlepiej kupować wędliny w jednym kawałku, nie żadne mielonki itp, przynajmniej masz pewność co do mięsa, bo i tam jest dużo chemii, zaczęłam na to zwracać uwagę dopiero wtedy, gdy okazało się, że moja córka ma alergie na benzoesan sodu-konserwant dodawany praktycznie do wszystkiego Edytowane przez joannajj Czas edycji: 2011-12-12 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Kimi_ Niestety nie mam... ratuje sie tym co moge, choc niewiele moge
![]() Ja dzis na sniadanie jogurt naturalny z otrebami, do tegokanapka z pelnoziarnistej buleczki z ogorkiem i plasterkiem zoltego sera. Na lunch piers z kurczaka z ryzem i warzywami, ciekawe, co mamusia przyrzadzi na obiad. W razie czego odgrzeje sobie wczorajszy i tez jakos przezyje ![]() ![]() A wlasnie, co do herbatki? Zawsze jaies ciasteczko bylo idealne, a czym to zastapc? Hmmm...
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ja w sumie kielbas/parówek nie jadam wcale. Mielone też ostatnio sama robię. Jak wyczytałam na etykietce mielonego kurczaka, że tam tłuszcz wołowy wrzucają to mi się odechciało jedzenie tego... Wędliny kupuje, choć zdarza mi się np. grillowaną pierś na kanapki dawać. No ale kurcze, nie można jeść ciągle kuraka (który za życia też nafaszerowany niemniej niż te kiełbachy, tak swoją drogą) ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
do przegryzania miedzy posiłkami to orzeszki niesolone, migdały, pestki dyni lub słonecznik ale do kawki czy herbaty to tez mam z tym problem bo zawsze było coś słodkiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja max jadam 20g. a jak można się domyślić, to bardzo mało ![]() A nie raz mnie kusi, żeby chrupać i chrupać. Eeeeh jakie to życie niesprawiedliwe ![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie;] a jeśli chodzi o konserwanty chodzi to w czym ich nie ma tak naprawdę np.pomidor który, po tygodniu dopiero się psuje coś jest też nie taak ,każdy lubi co innego,ale "zło" w małych ilościach przeważnie nie zaszkodzi nam,nasze organizmy już tak naprawdę są przyzwyczajone do"tego wszystkiego" podejrzewam ,że każdy kto by się przerzucił na jedzenie z tzw własnego ogródka wtedy by się przekonał co za jedzenie nam dzisiaj serwują.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Cześć, mogę się dołączyć?
Moim celem także jest prezentowanie pięknej sylwetki w przyszłe wakacje. Już zaczęłam działać. Dziś jest 6 dzień mojej diety wypłukiwania tłuszczu, jak na razie waga skacze od 67,8 do 66 kg ale za mną już ok 2 kg. Moim celem jest 50 kg przy wzroście 165 cm. Trochę mi się w ostatnie wakacje przytyło ![]() Najgorzej jest z ruchem, bo wcale mi się nie chce ćwiczyć. Nie mam żadnej motywacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
-ja jestem w gorszej sytuacji mamy identyczny wzrost a ja startuje wagi ponad 70-80kg coś takiego ,postanowilam wstać na wage dopiero wtedy kiedy będę widzieć efekty ,mam nadzieje że damy radę;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
HerbADKA
hej startujemy z praktycznie z tego samego msc tyle że jesteś w lepszej sytuacji,mamy taki sam wzrost tyle że moja waga oscyluje gdzieś taak 70-80kg;;;;;(dokladnie nie wiem bo dla mnie wstawanie na wadze przy takich moich kg to czynnik demotywujący ,więc postanowilam,że wstanę na wage dopiero kiedy zobacze efekty mam nadzieje że damy rade;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
dasz radę! Ja też mam 15 kg do zrzucenia
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.