Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-11, 21:15   #121
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
Ale to w sumie ciekawa kwestia. Jaki bylby odbior feministek, gdyby parę medialnych pan, deklarujacych sie feministkami, wskoczylo w mini, perfekcyjny make-up i zarzucajac włosami dalej propagowałyby poglady feministyczne?

I czemu tego nie robią?
Myślę, że nie robią tego dlatego, że:
1. stereotyp wymaga od nich takiego wyglądu.
2. nie chcą być w pracy oceniane przez pryzmat tego jak wyglądają.

Co nie zmienia faktu, że jest sporo atrakcyjnych i zadbanych feministek
Stary 2011-12-11, 21:19   #122
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to w sumie ciekawa kwestia. Jaki bylby odbior feministek, gdyby parę medialnych pan, deklarujacych sie feministkami, wskoczylo w mini, perfekcyjny make-up i zarzucajac włosami dalej propagowałyby poglady feministyczne?

I czemu tego nie robią? Wydaje mi sie,ze tego nie lubią,bo to nie w ich stylu,a moze tez z obawy,ze zostana uznane za takie co chca sie przypodobac facetom? A moze trochę z przekory, pod tytułem " Mas mnie za babochłopa?A kij Ci w oko, twoja opinia mnie w ogole nie boli, będę wręcz Cie w tym utwierdzać"

Ale to juz tylko takie dywagacje
ale jak nie robią tego?

Kazimiera Szczuka jest zawsze umalowana .
Środa - bez komentarza
Gretkowska - zadbana

A moze spójrzmy na posłanki szowinistki ? Beger, Blochowiak etc?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 21:22   #123
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To prawda. Ale też dziecko szybko jest na tyle duże, że np. idzie do przedszkola. A w tym czasie matka może iść do pracy i realizować się zawodowo. To się da połączyć Na szczęście nie trzeba wybierać między dzieckiem a pracą. Choć oczywiście na czas porodu i połogu warto zrobić sobie wolne od pracy
Moim zdaniem jest w życiu czas na wszystko, ale niektóre rzeczy trzeba robić po kolei, bo w jednym czasie się nie uda. Wg mnie dziecku nie jest wszystko jedno czy jest z rodzicami czy w przedszkolu, także na pewnym etapie niestety trzeba wybrać między dzieckiem a pracą.

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
a po co facetowi dziecko skoro nie zamierza z nim w domu siedzieć
No nie wiem, to pewnie zależy, czasem dlatego, że partnerka chciała, a czasem ktoś czuje potrzebę swoje geny przekazać i tyle
Stary 2011-12-11, 21:23   #124
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:

I czemu tego nie robią? Wydaje mi sie,ze tego nie lubią,bo to nie w ich stylu,a moze tez z obawy,ze zostana uznane za takie co chca sie przypodobac facetom? A moze trochę z przekory, pod tytułem " Mas mnie za babochłopa?A kij Ci w oko, twoja opinia mnie w ogole nie boli, będę wręcz Cie w tym utwierdzać"

Ale to juz tylko takie dywagacje
Wiesz jeśli chodzi konkretnie o mini, szpilki, dekolt i takie tam czyli to co stereotypowo podoba się mężczyznom najbardziej to mają to w głębokim poważaniu
natomiast nie można powiedzieć żeby były niezadbane taka np. Gretkowska jest bardzo ładną kobietą(tzn. rzecz gustu) ale zadbaną, umalowaną itd. ma męża z ktorym podobno tworzy partnerski związek więc koty jej raczej nie jedzą
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 21:25   #125
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest w życiu czas na wszystko, ale niektóre rzeczy trzeba robić po kolei, bo w jednym czasie się nie uda. Wg mnie dziecku nie jest wszystko jedno czy jest z rodzicami czy w przedszkolu, także na pewnym etapie niestety trzeba wybrać między dzieckiem a pracą.
to dlaczego prace wybrałaś? Żeby nie było, ja strasznie lubiłam przedszkole do dziś mam wspomnienia i czuję zapach przedszkola (ach!)

Cytat:
No nie wiem, to pewnie zależy, czasem dlatego, że partnerka chciała, a czasem ktoś czuje potrzebę swoje geny przekazać i tyle
no to czemu pytasz po co komuś dziecko? Może taka kobieta spieszy się bo jej zegar tyka?
facetowi wolno a kobiecie nie?
Stary 2011-12-11, 21:25   #126
milka8686
Zadomowienie

Asia,
co do Gretkowskiej się w pełni zgodzę, Szczuka miała taki styl ubioru b. chłopięcy i tez fryzurę, o ile mnie pamięc nie myli, Środa zalezy od okolicznosci, najogledniej rzecz biorac
Co do Beger i Błochowiak, no to sorry, ale to dosc specyficzne panie.

Bardziej chodziło mi o taka zabawę stereotypem stąd ta miniowa
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 21:28   #127
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Wiesz jeśli chodzi konkretnie o mini, szpilki, dekolt i takie tam czyli to co stereotypowo podoba się mężczyznom najbardziej to mają to w głębokim poważaniu
natomiast nie można powiedzieć żeby były niezadbane taka np. Gretkowska jest bardzo ładną kobietą(tzn. rzecz gustu) ale zadbaną, umalowaną itd. ma męża z ktorym podobno tworzy partnerski związek więc koty jej raczej nie jedzą
nie każda czuje,ze musi pokazać ,żeby zainteresować mężczyznę - zwłaszcza nieatrakcyjnego

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Asia,
co do Gretkowskiej się w pełni zgodzę, Szczuka miała taki styl ubioru b. chłopięcy i tez fryzurę, o ile mnie pamięc nie myli, Środa zalezy od okolicznosci, najogledniej rzecz biorac
Co do Beger i Błochowiak, no to sorry, ale to dosc specyficzne panie.

Bardziej chodziło mi o taka zabawę stereotypem stąd ta miniowa
najczęściej to są kobiety w wieku dojrzałym - może nie czują potrzeby śmigania w miniówach
W sumie z kobiet na wysokich stanowiskach to nie kojarzę takich ...wyzywających
Stary 2011-12-11, 21:32   #128
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?

Cytat:
to dlaczego prace wybrałaś? Żeby nie było, ja strasznie lubiłam przedszkole do dziś mam wspomnienia i czuję zapach przedszkola (ach!)
Dla pieniędzy
Bo za bycie tylko mamą nikt nie płaci.

Cytat:
no to czemu pytasz po co komuś dziecko? Może taka kobieta spieszy się bo jej zegar tyka?
facetowi wolno a kobiecie nie?
A gdzie ja to napisałam? Odpowiedziałam wprost na twoje pytanie, a bez względu na płeć podejście "mieć dziecko żeby mieć" uważam za nieodpowiednie. To nie przedmiot do kolekcji.
Stary 2011-12-11, 21:41   #129
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dla pieniędzy
Bo za bycie tylko mamą nikt nie płaci.
to prawda, ale dziecku nic się nie stanie Rozumiem , po porodzie do pracy lecieć (jedna wizażanka to postulowala), ale tak? Dziecko mamę ma od południa a do spędza czas z dziećmi - nie wiem, jak dla mnie to fajne
Stary 2011-12-11, 21:44   #130
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda, ale dziecku nic się nie stanie Rozumiem , po porodzie do pracy lecieć (jedna wizażanka to postulowala), ale tak? Dziecko mamę ma od południa a do spędza czas z dziećmi - nie wiem, jak dla mnie to fajne
No ale ja myślę że Klarissie chodzi generalnie o to, że takie siedzenie w domu z dzieckiem może być dla mamy nawet fajne i niekoniecznie ograniczające.
No bo też skąd takie podejście że jak mama w domu siedzi to tylko przy garach i pieluchach, można się rozwijać na różne sposoby, niekoniecznie w pracy.
Tak sobie dywaguję bom za młoda żeby się wczuć
Stary 2011-12-11, 21:49   #131
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ja myślę że Klarissie chodzi generalnie o to, że takie siedzenie w domu z dzieckiem może być dla mamy nawet fajne i niekoniecznie ograniczające.
No bo też skąd takie podejście że jak mama w domu siedzi to tylko przy garach i pieluchach, można się rozwijać na różne sposoby, niekoniecznie w pracy.
Tak sobie dywaguję bom za młoda żeby się wczuć
A nie, no to jasne Jak znam siebie to pewnie też bym siedziala(na szczęscie nie chcę dzieci)...ale co najważniejsze mogę, a nie muszę
Jak ktoś się chce rozwijac to będzie i z 7 dzieci, a jak nie chce to i 5 fakultetów nie pomoże
Moja koleżanka twierdzi,ze dopiero jak urodziła to zaczeła mieć czas na wszystko, bo zaczęła sobie lepiej czas organizować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 22:07   #132
Hultaj
BAN stały

Wszystko zależy od tego, jaką pracę się wykonuje, jeśli człowiek lubi to co robi i do pracy mimo róznych trudności do rozwiązywania chodzi z przyjemnością i wychodzi z niej z uśmiechem nawet ;-), to mu żadne siedzenie z dzieckiem tego nie zastąpi, a że większość ludzi z różnych przyczyn nie lubi tego, czym się para, żeby zarobić, to i wiele matek powie, że woli być w domu z dzieckiem. Czemu miałoby nie woleć, szczególnie, że nie ma się wtedy stojącego nad głową szefa i jego wymagań (zdarza się, że mniej lub bardziej bzdurnowatych) a obowiązki sprowadzają się do tego, że dziecku ma być sucho, pełno w brzuszku i jeszcze bywa, że chętnie pośpi, a im starsze dziecko tym bardziej rodzic może mu porządzić i decydować, jak będzie wyglądał dzień matki i dziecka.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 22:13   #133
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wg mnie dziecku nie jest wszystko jedno czy jest z rodzicami czy w przedszkolu, także na pewnym etapie niestety trzeba wybrać między dzieckiem a pracą.
Jasne, dziecku nie jest to obojętne. Ale też niektórzy strasznie demonizują przedszkola, czego ja w ogóle nie rozumiem.
Sama na początku byłam w przedszkolu tylko przez kilka godzin dziennie — mama wtedy pracowała na pół etatu. I było fajnie. Jak byłam starsza to już dłużej w przedszkolu siedziałam i też źle nie było

Dobrze jak dziecko ma kontakt z innymi dziećmi Im jest starsze tym bardziej tego kontaktu potrzebuje. I jak już ma te 3-4 lata to nie musi mieć rodziców przez całą dobę obok siebie

Moim zdaniem da się pogodzić rodzicielstwo z pracą zawodową. Choć oczywiście wszystko zależy ile dzieci ktoś ma. Jak jedno czy dwoje, to spokojnie da radę to jakoś pogodzić z pracą, a jak ma już np. siedmioro, to może być ciężko.
No i trzeba się liczyć z tym, że jednak trzeba będzie przerwać pracę na czas połogu. A później np. pracować na 1/2 etatu. Ale da się.
Stary 2011-12-11, 22:34   #134
Hultaj
BAN stały

Cytat:
ej a ja myślałam że eos50 to 50latek chyba że jest ich wielu
nie wiem, kogo jest wielu, ale obserwuję od kilku miesięcy, że na wizazu faceci wystepują w 3jakim celu:
a) Wyrak, bez komentarza, że tak to ujmę
b) roznej maści młokosy najczęsciej szukający odpowiedzi na pytania: jak postepować z jakąś kobietą, bo nie rozumieją jej zachowania; jak ja odzyskać; co jej kupic na prezent
c) mój zwycięzca rankingu, różnej maści posty misyjne osoby jednej lub aż paru, mające na celu uzmyslawiac kobietom, że w rzeczywistości ich miejsce jest w kuchni przy garach i gotowaniu potraw swojemu ''męskiemu mężczyźnie''; moderatorom też to nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Jasne, dziecku nie jest to obojętne. Ale też niektórzy strasznie demonizują przedszkola, czego ja w ogóle nie rozumiem.
Sama na początku byłam w przedszkolu tylko przez kilka godzin dziennie — mama wtedy pracowała na pół etatu. I było fajnie. Jak byłam starsza to już dłużej w przedszkolu siedziałam i też źle nie było

Dobrze jak dziecko ma kontakt z innymi dziećmi Im jest starsze tym bardziej tego kontaktu potrzebuje. I jak już ma te 3-4 lata to nie musi mieć rodziców przez całą dobę obok siebie

Moim zdaniem da się pogodzić rodzicielstwo z pracą zawodową. Choć oczywiście wszystko zależy ile dzieci ktoś ma. Jak jedno czy dwoje, to spokojnie da radę to jakoś pogodzić z pracą, a jak ma już np. siedmioro, to może być ciężko.
No i trzeba się liczyć z tym, że jednak trzeba będzie przerwać pracę na czas połogu. A później np. pracować na 1/2 etatu. Ale da się.
w mojej ocenie Klarissa jest młodą mamą, je córeczka chyba ma mniej niż rok i siłą rzeczy, nie zdążyła '''się znudzić'', kilkulatek oczekuje nie tylko matki ale także, partnera do zabaw i nie wierzę, że to jest takie zaczepiste dla doroslego na dłuższą skalę bawić się z dzieckiem w sklep, konwersować o śwince Pepie czy pić udawane herbatki. To, że się dziecko kocha i uwielbia z nim spędzać czas to jedno , a to, ze człowiek by przy tym chciał mieć czas także i na inne czynności to drugie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2011-12-11 o 22:35
Stary 2011-12-11, 22:34   #135
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od tego, jaką pracę się wykonuje, jeśli człowiek lubi to co robi i do pracy mimo róznych trudności do rozwiązywania chodzi z przyjemnością i wychodzi z niej z uśmiechem nawet ;-), to mu żadne siedzenie z dzieckiem tego nie zastąpi, a że większość ludzi z różnych przyczyn nie lubi tego, czym się para, żeby zarobić, to i wiele matek powie, że woli być w domu z dzieckiem. Czemu miałoby nie woleć, szczególnie, że nie ma się wtedy stojącego nad głową szefa i jego wymagań (zdarza się, że mniej lub bardziej bzdurnowatych) a obowiązki sprowadzają się do tego, że dziecku ma być sucho, pełno w brzuszku i jeszcze bywa, że chętnie pośpi, a im starsze dziecko tym bardziej rodzic może mu porządzić i decydować, jak będzie wyglądał dzień matki i dziecka.
nie wiem. Dla mnie siedzenie z dzieckiem to masakra. Wiele kobiet od tego ucieka nawet do znienawidzonej pracy. To jest praca 24h/noc nie noc, siku, jeść, kolka etc
Niektorzy wolą iść do pracy i nie miec problemów

I moim zdaniem niemowlak jest łatwiejszy w opiece (ja akurat niemowlaki lubię) a jak dziecko ma 3, 4 lata to trzeba za nim latac i patrzeć czy palca do kontaktu nie wkłada

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2011-12-11 o 22:36
Stary 2011-12-11, 22:39   #136
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Niektorzy wolą iść do pracy
no. Najlepsze są takie matki, które wracają do pracy, silą rzeczy większą część z dnia z ich dzieckiem spędza ktoś inny (babcia, opiekunka) i potem sie lansują, jak to kochają swoje pociechy nad życie (w to akurat nie wątpię) i nie ma nic lepszego niz zajmowanie się dzieckiem (w to z kolei watpię bardzo mocno), bo zapomina się pomału, jak to jest być uwiązanym do dziecka non stopem.
Role ojców pozwalam sobie pominąć, bo ci moim zdaniem, dzieci, owszem, kochają, ale częściej chętnie uciekają w obowiązki zawodowe i komputer niż wygospodarują dla potomstwa i obowiązków domowych godzinę lub parę dziennie (i tu z mojej strony ogromny szacunek dla tych partnerów, którzy naprawdę kobietom pomagają prowadzić dom i zajmują się dziećmi).

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2011-12-11 o 22:43
Stary 2011-12-11, 22:41   #137
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
nie wiem. Dla mnie siedzenie z dzieckiem to masakra. Wiele kobiet od tego ucieka nawet do znienawidzonej pracy. To jest praca 24h/noc nie noc, siku, jeść, kolka etc
Niektorzy wolą iść do pracy i nie kiec problemów
No cóż, częściowo to rozumiem. Nie każdy chce się przez cały dzień tylko zajmować dzieckiem. Dlatego uważam, że ojciec również powinien się dzieckiem zajmować.
No i jak para ma finanse, to może zatrudnić kogoś do niewielkiej pomocy przy dziecku Tak żeby młodzi rodzice mieli też trochę czasu dla siebie
Stary 2011-12-11, 22:44   #138
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
jak ktoś ma tylko tą znienawidzoną pracę-fakt ale jak ktoś ma jeszcze swoje różne pasje i może im wtedy poświęcić więcej czasu to nie widzę nic złego w sumie, zakładając ze ma się dużo kasy i nie trzeba pracować

i żeby nie było też nie jestem za żeby mama 100% czasu spędzała z dzieckiem, zabraniała kontaktu z rówieśnikami bo tak je kocha że chce je mieć tylko dla siebie, to chore
Stary 2011-12-11, 22:53   #139
Hultaj
BAN stały

Ale ja nie uważam, że ''trzeba pracować''. Jak się ma kasę i się nie chce, to nie trzeba, jak dla mnie. Tylko kocham takie gadania ociekające wprost, że siedzenia z maluchem to nigdy dość, bo osobiście uważam, że zajmowanie się dzieckiem to także ciężka praca. Jak to nazwała kiedyś Luba, przyjemna bardzo, no ale jednak praca. Jakaś rutyna, jakieś obowiązki i też brak możliwości wycofania się z tego (to znaczy przekazania komuś tychże obowiązków, bo jeśli się je przekazuje, no to tym samym przestaje się z tym dzieckiem czas spędzać, to chyba logiczne).
Stary 2011-12-11, 22:54   #140
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie uważam, że ''trzeba pracować''. Jak się ma kasę i się nie chce, to nie trzeba, jak dla mnie. Tylko kocham takie gadania ociekające wprost, że siedzenia z maluchem to nigdy dość, bo osobiście uważam, że zajmowanie się dzieckiem to także ciężka praca. Jak to nazwała kiedyś Luba, przyjemna bardzo, no ale jednak praca. Jakaś rutyna, jakieś obowiązki i też brak możliwości wycofania się z tego (to znaczy przekazania komuś tychże obowiązków, bo jeśli się je przekazuje, no to tym samym przestaje się z tym dzieckiem czas spędzać, to chyba logiczne).
A to z tym się zgadzam 100%
Stary 2011-12-11, 22:56   #141
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie. Tylko czemu ja ma tę ciężką pracę wykonywać? Widzisz, nawet gdyby mój mąż zarabiał extra to i tak nie chciałabym w domu siedzieć - chyba,zeby mi płacił 4 - 5 tyś bo na tyle wyceniam taka pracę , ponieważ jej nie lubię. Już wolę za 2000 tys pracowac w innych warunkach
Stary 2011-12-11, 23:00   #142
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie. Tylko czemu ja ma tę ciężką pracę wykonywać? Widzisz, nawet gdyby mój mąż zarabiał extra to i tak nie chciałabym w domu siedzieć - chyba,zeby mi płacił 4 - 5 tyś bo na tyle wyceniam taka pracę , ponieważ jej nie lubię. Już wolę za 2000 tys pracowac w innych warunkach
no i bardzo dobrze to właśnie Twój wybór
a możesz go dokonać między innymi dzięki feministkom, bardziej tym dawniejszym feministkom
że tak ładnie powrócę do tematu
Stary 2011-12-12, 08:10   #143
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co ja tak myślałam nad tym czemu dużo kobiet ma tak wiele za złe feministkom i czemu tak wiele kobiet powiela to durne zdanie że feministka to taki babochłop co najchętniej by mężczyzn zrównał z ziemią

I jakoś tak mi się zdaje że one podświadomie chcą się przypodobać facetom, których raczej większość(nie mówię że wszyscy) ma do feministek nastawienie negatywne. Ale mogę się mylić po prostu staram się znaleźć powód dlaczego kobiety kobietom w tak bardzo ważnych sprawach są często mocno nieprzychylne.
Moim zdaniem takie podejście niektórych pań do feminizmu wynika przede wszystkim z narzucanych kobietom przez wieki ról społecznych. Częśc kobiet nie wyzwoliła się jeszcze z tych patriarchalnych schematów myślenia, nie nauczyła niezależności mentalnej i finansowej i uważa podrzędną pozycję kobiety za naturalny porządek rzeczy. Widać to niestety nawet na Wizażu, gdzie jakaś Wizażanka uważa sprzątanie za obowiązek kobiety (to jej sprawa, co uważa za swój obowiązek, ale na przykład ja nie życzę sobie żeby mnie ktoś wciskał w jakieś niedopasowane role i obowiązki, tylko z racji tego, że jestem kobietą i nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam coś takiego ). Ponadto, pewne znaczenie ma także negatywny PR feministek kreowany przez pewne konserwatywne środowiska. Trochę to przykre, że same kobiety strzelają gola do własnej bramki, powielają jakieś durne stereotypy o rozwrzeszczanym wąsatym babochłopie i nie potrafią dostrzeć, że feminizm stworzył im możliwość samostanowienia, wolności, niezależności i wyboru drogi życiowej.
Stary 2011-12-12, 08:17   #144
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Gotować umiem, prać umiem, zmywać umiem, sprzątać umiem i nie zawdzięczam tego feministkom. Nie mam za co dziękować bo nie umiałbym być z taką kobietą po prostu. Nie chciałbym takiej kobiety zawstydzić
Śmiem przypuszczać, że owszem. Bo zapewne nauczyłeś się tego w domu rodzinnym, co w epoce przedfeministycznej byłoby nie do pomyślenia, żeby SYN robił coś kobiecego. Ewentualnie jak już z domu wyszedłeś, a wyszedłeś bez żony, co też by było dziwne [ewentualnie bez służącej, wersja dla bogatych].

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Arakiel Pokaż wiadomość
Gotująca ,sprzątająca ,opiekująca się dziećmi, siedzaca w domu , usługujaca swemu mężczyżnie o każdej porze ,mówiąca nie zbyt dużo,co najważniejsze zawsze bezwarunkowo zgadzająca się ze zdaniem swego faceta.
I to jest kobiece? A to dobre

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Moim zdaniem to właśnie wpływa takich nieszczęśliwych kobiet typu Środa - sorry, ale kto chce się z nimi utoższamiać?
Zasadniczo ja np. Zgadzam się w dużą częścią głoszonych przez nią postulatów, do tego uważam ją za osobę wybitnie inteligentną i czytam oraz słucham jej z przyjemnością, nawet jesli akurat z takim podejściem się nie zgadzam.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 08:19   #145
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arakiel Pokaż wiadomość
Gotująca ,sprzątająca ,opiekująca się dziećmi, siedzaca w domu , usługujaca swemu mężczyżnie o każdej porze ,mówiąca nie zbyt dużo,co najważniejsze zawsze bezwarunkowo zgadzająca się ze zdaniem swego faceta.
Mam dla Ciebie złe wieści, chłopie. Taki rodzaj kobiety jelenia to wymierający gatunek. I taki rodzaj służalczości przez Ciebie opisany nie ma nic wspólnego z żadnym instynktem , ale wynika z porządku patriarchalnego, który na szczęście schodzi już do lamusa. Nawiasem mówiąc zawsze nieodmiennie "urzekają" mnie te wyssane z palca argumenty o uległej naturze kobiet i ich słabej płci, choć fakty tem przeczą i pod wieloma względami kobiety to silniejsza psychicznie płeć.
Stary 2011-12-12, 10:11   #146
eos50
BAN stały

O dziękuję! Jak widzę dyskusja się rozwija więc nie będę Wam za bardzo przeszkadzał. [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3096946 7]Jak ja uwielbiam wątki w stylu "wiem ale nie powiem, wy się produkujcie" [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Soniar Pokaż wiadomość
A jacy są to autor wątku powinien sobie sam odpowiedzieć............. ..............
Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Nie, on nie odpowie, to TY masz mu powiedzieć
Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ładny masz nick.
eos50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 10:18   #147
Linaewen
Zakorzenienie

Pani A. może zatrudnić do sprzątania [jakby nie było ciężkie fizyczne prace] pana B., a do dzieci pana C.[niektórzy mężczyźni genialnie opiekują się dziećmi], a żony panów B. i C. pójdą sobie pracować w przemyśle ciężkim, co było ich marzeniem z dzieciństwa i problem się sam rozwiąże.
Mówiąc, że pani A. do sprzątania zatruni jakieś panie, a te tylko inne panie, zakładasz znowu, że do sprzątania czy wychowywania dzieci należy mieć pochwę i absolutnie nie można mieć penisa[bo dynda i froterować podłogę na kolanach przeszkadza].
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-12-12, 10:22   #148
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Pani A. może zatrudnić do sprzątania [jakby nie było ciężkie fizyczne prace] pana B., a do dzieci pana C.[niektórzy mężczyźni genialnie opiekują się dziećmi], a żony panów B. i C. pójdą sobie pracować w przemyśle ciężkim, co było ich marzeniem z dzieciństwa i problem się sam rozwiąże.
Mówiąc, że pani A. do sprzątania zatruni jakieś panie, a te tylko inne panie, zakładasz znowu, że do sprzątania czy wychowywania dzieci należy mieć pochwę i absolutnie nie można mieć penisa[bo dynda i froterować podłogę na kolanach przeszkadza].
nie od dziś wiadomo, że pochwa wydziela zapachy przyjemne dla dzieci i niemowląt, które je uspokajają, a także (a jak) rozpuszczają tłuszcz z naczyń i brud z podłogi. podstawy biologii moja Droga, podstawy biologii.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 10:25   #149
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
nie od dziś wiadomo, że pochwa wydziela zapachy przyjemne dla dzieci i niemowląt, które je uspokajają, a także (a jak) rozpuszczają tłuszcz z naczyń i brud z podłogi. podstawy biologii moja Droga, podstawy biologii.
Wiesz, nie chodziłam na biologię, bo damie nie przystoi sluchać takich rzeczy, w czasie biologi, fizyki i matematyki [że o innych sprośnościach nie wspomnę], uczyłam się podstaw szydełkowania i grania na harfie...

Stary 2011-12-12, 10:25   #150
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez sweil Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie, żeby facet dla mnie gotował, sprzątał czy prał - od tego jest kobieta - on może pomóc, to tak samo jak ja bym poszła mu naprawiać samochód, no sorry!
to masz płytką wyobrażnię

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości