|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Hejka.
Mi się dopiero udało dotrzeć na forum, a Was już pewnie nie ma ![]() Znowu miałam zawalony dzień: księgowanie, zakupy, wypisywanie kart świątecznych do kontrahentów męża, no i Tymci, Tymcio, Tymcio ![]() ![]() Nauczył się chlapać w kąpieli i od 4 dni jest to główna atrakcja wieczoru. A że cały czas kąpiemy się w dużej wannie, to pole do popisu ma, więc coraz większe obszary łazienki są zalane po takiej kąpieli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A za koleżankę trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nic nie szkodzi. I tak Cię lubię ![]() I zaglądaj częściej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja polecam jeszcze PRZESTAĆ myśleć o laktacji ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I żadnych jelitówek! A sio ![]()
![]() |
#4352 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Zanetko prowadz Ty kolejny wątek
![]() Ja nie potrafię zrobić ankiety, jesli byłabyś tak miłai napisała mi na pw jak to zrobić byłabym bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też z tych obijających futryny ![]() Coś chciałam pisać i zapomniałam.... To się kładę, bo na oczy ledwo widzę. Buziaki kochane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
U nas wszystko wporządku. Domcio wcina ładnie coraz o nowe smaki, narazie (tfu tfu) żadnych wysypek, boleści itp...
Wczoraj byliśmy z mężem na 30stce znajomej, było bardzo fajnie, ale stęksniłam się za moim małym i o 24 już pędziłam do domu ![]() Ostatnio miałam bardzo mało czasu, bo jeżdżę i załawiam formalności związane z budową, do tego obowiązki domowe i Domek, który potrzebuje coraz więcej uwagi (czyt. kompana do zabawy) ![]() Do tego wszystkiego znowu (!) złapało mnie przeziębienie, ale już jest o niebo lepiej. Domek całe szczęście nic a nic (odpukać). Z tego co udało mi się zapamiętać: Blondynko cieszę się, że jesteś już w domku ![]() Baboniku ja będę prostowała, ale dopiero jak przestanę karmić piersią. Marina super, że już na nowym mieszkanku jesteście i najważniejsze, że jesteś wkońcu zadowolona ![]() Oliweczko to straszne, co Was spotkało! Dobrze, że nic się nie stało. Podejrzewam jak strasznie musiałaś być wystraszona... Piwnookna ten filmik jes straszny ![]() ![]() Zmalowana ![]() Dziubku współczuję zdarzenia, ale to się niestety dosyć częso zdarza, grunt to nie panikować ![]() ![]() Iustyna podejrzewam, że miałabym podobne przemyślenia do Twoich ![]() Gratuluję wszystkim dzieciaczkom skończonych tygodni i miesięcy ![]() ![]() Chorowitkom życzę duuuuużo zdrówka ![]() No i... tęskniłam za Wami! ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-12-11 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zadomowienie
|
najzwyklejsze, tylko musza byc takie, zeby sie rozpuszczaly w buzi. Nie twarde. Najlepiej sprobowac samemu.
Cytat:
![]() Witam was po intensywnym weekendzie. Jestem padnieta a jutro szczepienie. Szymon dostal krzeselko do karmienia. Wstawilam fotki w K. Dzisiaj w nocy budzil sie co dwie godziny. Masakra. Chcecie pare anegdotek mojego siostrzenca?? -mamo a zęby moga być pomarańczowe?? *jak się je pomaluje farba, to tak - aaa to gile są zielone od zielonej farby?? -mam0 a czy jak się położy cytrynę na ząbku, to ząbek będzie kwaśny??? dzisiaj mlody usilnie probowal stanąć na głowie. Pytamy się więc: Igi co robisz??? - no bo ja chciałęm bić brawo stopami ![]() Gasić swiatło?? Spicie??? Natka dotarł przelew??
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
To trzymam kciuki za szczepienie
![]() I żadnego gaszenia, bardzo proszę ![]() ![]()
#4359 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Wróciłam do domu. W sumie Juz w środę wieczorem ale dopiero Dzis nadrobilam zaległości na forum. Na poczatku: Teliczku ja mam aplikacje na iPhone która nazywa sie TAPATALK. jest to program do obsługi forum i wizaz tez udostępnia przez ten program. Ja sobie chwale ta aplikacje. Ma jednak Maly minus. Nie mozna wielocytowac. Blondynka zdrowia zycze. Fajnie ze Jestes Juz w domku. Zapaleczka przykro mi z powodu Meza. Madziulka jak tam Twoj wyjazd do UK? I a pro po UK gdzie jest Agni i Madziaranew ????????? Troszkę o mnie. Powoli sie ogarnelam Juz po powrocie. Fajnie było w PL i u rodziców ale nie ma to jak w domku. Tesknilam za Mezem ![]() W piątek byłam na zabiegu. Wstawilam sobie implant antykoncepcyjny. Przy znieczuleniu miejscowym nic Nie bolało pozniej tez nie. Śmieszne uczucie. Jak dotykam paluchem to czuc ze Cos siedzi pod skóra. Zobaczymy jak sie sprawdzi. A co najwazniejsze kompletnie za FREE. Kupiłam Dzis Wiki slimaka Lamaze. Była bardzo zainteresowana. Widziałam tez w Tesco tego słynnego Oball'a. Wrażenia na mnie nie zrobił ale podobno im prostsza zabawka tym fajniejsza. Heh We czwartek idziemy na trzecia dawkę szczepień. Poproszę skromnie o kciuki. Cos jeszcze chciałam napisac ale zabyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
To: kciuki będą trzymane, gratuluję zabiegu
![]() ![]()
#4361 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Brumku i Zmykam spać. Moj mąż Juz dawno chrapie a ja musiałam Dzis Juz nadrobić watek. Teraz padam na twarz.
D O B R A N O C ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Taaaa, taki mój los, że w końcu zostaję tu sama
![]()
#4363 |
Wtajemniczenie
|
To sobie pospalam. Cale pol godziny. Moja Mala obudził głód czego Juz dawno nie było o tej porze. No cóż... Zmykam dalej spać.
Brumku Jestes? Gasze światło. PSTRYK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Rozeznanie
|
To ja zapalam
![]() No nie mogłam spać tej nocy, chyba przez tę pełnię...Karola się 3 razy w nocy budziła na karmienie i o 6tej już obudzona i w dobrym humorze. Ja nie moge tego samego powiedzieć o sobie. Teraz krzyczy na misia i budzi tym chyba cały budynek ![]() Edytowane przez ellika Czas edycji: 2011-12-12 o 06:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
W nocy może już nie milion pobudek, ale z setka była ![]() ![]() Iustyna czyli jednak impreza była potrzebna, żeby dojść do takich wniosków ![]() Zapałeczka skoro przemyślał, to spróbuj teraz porozmawiać na spokojnie, może da się to jeszcze uratować ![]() Natka, Stronczek witamy Zguby i proszę już Nas nie opuszczać. Dzieć ma dalej wysypkę. Wczoraj się zwiększyła. Może to jednak marchewka ![]() Jutro mamy iść się ważyć więc podpytam panią doktor.
#4366 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
U nas noc średnia. Obie na jakaś bezsenność chyba cierpialysmy. Dwa karmienia były a zdarzały sie Juz noce bez. Mam tez problem z przykrywaniem Wiki. Do tej pory obwiazywalam ja ciasno kocykiem a drugim na wierzch by raczkami nie machala. Jak macha to sie budzi i koniec spania. Jednak teraz jest starsza i silniejsza i sie rozkopuje a koc na głowę potrafi zarzucić. I nie wiem Juz jak i czym ja przykrywac ale przykryta musi byc bo w domu w nocy jest chłodno. Zglupialam. Jaciee miło ze ktos pamiętał i zauważył ze mnie nie ma ![]() Miłego dnia kobietki. Ja wracam jeszcze do łóżka póki Wicia śpi. Do pozniej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Witam. mój mały głodomorek wstał przed 8
![]() ![]() Stronczku a może śpiworek?U nas genialnie się sprawdza, ani się nie odkopie ani nie nakryje na głowe. Musze się dziś odnotować w UP, a tak mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
korzystam z rana,póki dzieci w dobrym nastroju ![]() Natka- ja prostowałam podczas karmienia. Ale fakt,że śmierdzi to strasznie i ja robiłam przy otwartym oknie na maxa...a teraz to raczej szans na to nie ma... No to czekam z Tobą na efekty ![]() Brumku jak kupisz kamerę to daj znać co nabyłaś ![]() Carmelko- włosy po tym szamponie z Babydreama są takie sztywne ![]() Youyou-super to krzesełko...ale jakie drogie ![]() ![]() ![]() Zanetka- może faktycznie jej ten dentinox pomógł. Iustynka- nie wiem jak skomentować Twojego posta... po prostu fajnie to napisałaś ![]() Telik ![]() ![]() chociaż dobra jelitówka pozwala nam zrzucić ze 3 kg z wagi i ze 3 cm w obwodzie ![]() nie życzę oczywiście jelitówki ![]() Zapaleczka- ![]() Marinka- zdrówka dla Igorka Marzenka,Aania jak byście coś zakupiły z depilatorów to dajcie znać!!! ja też mocno zainteresowana. |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
Heloł
U nas nocka tradycyjna , pobudka o 5.30 ![]() wczoraj pojechaliśmy na punkt bo nie podobał mi sie kaszel Krystka ![]() No i zdecydowaliśmy sie szczepic synka na pneumokoki |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() ja tylko na minutke, bo zaraz ubieram Zuzke i pedzimy do gina ![]() pieluszki wielorazowe to totalny koszmar! |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||||||
Zadomowienie
|
Bry
o dziękuję kochana to ja też tak będę robić ![]() Cytat:
![]() ja na soczki i herbatki mam NUK i małemu bardzo podeszła a mleko i kleik pija z aventu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() szukam dobrych stron nieprzespanych nocy ![]() ktoś potrzebuje kciuków? to ja potrzymam profilaktycznie ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
ja bym się wys....ła na całe pieluszki wielorazowe co się będziesz męczyć ![]()
![]() |
#4372 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie raczej łyżeczką będzie wchodziła w gre.Rozumiem, że ilość mleka tzn proporcje są napisane na opakowaniu ? Kaszkę będę zaczynała wprowadzać,jak marchewkę zje ![]() Ja mam podejrzenie skazy, więc nie wiem zupełnie od czego zacząć.Chyba zrobię w ten sposób, że zje tą marchewę zobaczę co i jak a potem JA wypije mleko i zobaczę czy coś jej wychodzi... Cytat:
Nie dziwię się rodzicom, bo z boku wygląda to okropnie. Cytat:
![]() U mnie pobudki co 2h, kto mi wytłumaczy, że w dzień prawie mało co je, a w nocy co 2h ![]() Na dodatek ok 4 nie umie zasnąć twardo i wierzga się w łożeczku. Dzisiaj ją wziełam pierwszy raz na ręcę aby mocniej zasnęła... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Witamy sie z rana, byłam juz tu wcześniej, ale nie miałam siły pisac. Teraz troche dospałyśmy i odrazu lepiej
![]() Coś mi się wydaje że Sarenka załapała jak obracać sie z brzuszka na plecy, ale mnusze ja jeszcze poobserwować czy to czasem nie był przypadek. Rany ja sie musze tam zarejestrowac i totalnie nie mam ochoty, chyha dopiero w nowym roku sie wybiore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Zanetko u mnie po kleiku ryżowym Agata ma zatwardzenie. Przepis znajdziesz na opakowaniu. Do butli musisz zrobić rzadszy.
Pisze jeszcze z łóżka. Z Agu się wylegujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||
Zadomowienie
|
ty sie nie smiej mojej kolezanki syn byl w szpitalu i tam nosily piguły rozowe fartuchy i teraz jak ona ma cos na sboie rozowego albo ktokolwiek to jest placzjakby go ze skory obdzierali!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Scio a źle napisałam, chodziło mi o tą kukurydzianą czy coś się dzieje?
Zjadłam śniadanie. Emi drzemie. Wybieramy się na zakupy w miasto potem. Musiałabym okna umyć a mi się nie chce... Czy WASZE dzieci też tak mają nie raz, że jak wstają niby wstają oczy mają zamknięte i maurdzą, wiercą się i postękują ? Moja Emi tak ma, rzadko kiedy mi wstaje zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zadomowienie
|
u nas noc z dnia na dzien coraz gorsza........
tym razem usnal o 20 a pobudki o : 23.30 2.00 5.30 a potem nie jadl az do 10 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Sweet a jak Twoje sprawy z Tż ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Bry.
Obudzilam sie w zlym nastroju i sama nie wiem czemu... Zaneta a moze Emi pomylila sie noc z dniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam milon rzeczy aby polepszyć spanie, ale nic nie działa. Widocznie ma taki okres. Jak nie wstanie o 23:30 to wstanie o 2,potem 4 6 albo 5 i do 6 nie śpi... Jaka mała żmija pokaszluje w łóżeczku, aby zwrócić na siebie uwagę ![]() nauczyła się chować górną wargę ![]() i ćwiczy rękami, daje do góry i na dół i tak może robić 10 min ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.