SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-11, 21:22   #241
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych

Eloe77 miło Cię tu widzieć

Ja również zmianę pielęgnacji zaczęłam od czytania pigułki dla zakręconych, gdyż szukałam informacji o produktach bez silikonów i pq, bo produkty z nimi strasznie obciążają mi włosy. Większość moich kosmetyków do włosów jest zgodnych z cg, co sama wiesz, bo dużo z nich pomagałaś mi dobrać
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:24   #242
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Kiedy nie stosuję olei, to myję najpierw odżywką, spłukuję, nakładam jeszcze trochę odżywki na długość, a szamponem masuję skórę głowy i spłukuję normalnie, żeby trochę piany ściekło po włosach, bo inaczej mam strąki.
to ja bym mogła robić tak, ale żeby piana nie ściekała po włosach, a szamponem myć sam skalp, bo czasem mam przyklapnięte, za to długość lubię taką (strąków nie mam)
Tylko czy da się umyć tylko skalp szamponem? będzie chyba ciężko..

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 21:45   #243
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnulaPPP Pokaż wiadomość
to ja bym mogła robić tak, ale żeby piana nie ściekała po włosach, a szamponem myć sam skalp, bo czasem mam przyklapnięte, za to długość lubię taką (strąków nie mam)
Byś musiała jakoś przytrzymać włoski podczas spłukiwania szamponu ze skóry głowy, nie wiem jak to wykonać dokładnie, bo kiedyś próbowałam i trochę mi było ciężko, ale najlepiej wychodziło to trzymając głowę w dół a długość włosów do góry, czy tam na bok teraz nie pamiętam, ale wiem, że byłam dziwnie powyginana przy tym
Dokładany opis metody OMO masz tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...01&postcount=5
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-11, 21:57   #244
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raczej nie skusze się na to podtrzymywanie włosów itd., miałabym wrażenie, ze włosy są na długości niedomyte ( i w sumie częściowo by pewnie były)
Nie wystawiam ich bardzo na działanie spływającego szamponu, ale pozwalam, żeby troszkę spłynęło

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki

Edytowane przez Jigoku
Czas edycji: 2011-12-11 o 21:58
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 22:05   #245
AnulaPPP
Zakorzenienie

Cytat:
Byś musiała jakoś przytrzymać włoski podczas spłukiwania szamponu ze skóry głowy, nie wiem jak to wykonać dokładnie, bo kiedyś próbowałam i trochę mi było ciężko, ale najlepiej wychodziło to trzymając głowę w dół a długość włosów do góry, czy tam na bok teraz nie pamiętam, ale wiem, że byłam dziwnie powyginana przy tym
Dokładany opis metody OMO masz tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...01&postcount=5
dzieki za link choć OMO samo w sobie znam, tylko własnie to podtzrymywanie mnie ciekawi czy wykonalne

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja raczej nie skusze się na to podtrzymywanie włosów itd., miałabym wrażenie, ze włosy są na długości niedomyte ( i w sumie częściowo by pewnie były)
Nie wystawiam ich bardzo na działanie spływającego szamponu, ale pozwalam, żeby troszkę spłynęło
też mnie to trochę własnie odstrasza, ale niewykluczone że kiedyś się skuszę na próbę
nie to żebym całkowicie unikała szamponu, bo czasem myję BD czy Barwą
np dziś po barwie mam fajne włosy. Ale jednak zupełnie inne niż po myciu odzywką i w sumie fajnie by było jakoś to połączyć.
Tak w ogóle muszę jeszcze innych szamponów popróbować, bo jakoś z nimi jestem do tyłu

AnulaPPP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 22:10   #246
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za link choć OMO samo w sobie znam, tylko własnie to podtzrymywanie mnie ciekawi czy wykonalne

też mnie to trochę własnie odstrasza, ale niewykluczone że kiedyś się skuszę na próbę
nie to żebym całkowicie unikała szamponu, bo czasem myję BD czy Barwą
np dziś po barwie mam fajne włosy. Ale jednak zupełnie inne niż po myciu odzywką i w sumie fajnie by było jakoś to połączyć.
Tak w ogóle muszę jeszcze innych szamponów popróbować, bo jakoś z nimi jestem do tyłu
Widzisz jakąś różnicę między BD a Barwą? Mi niestety nie służy BD, moje włosy są po nim trudne do okiełznania mimo odżywki, ale mimo że SLS mi nie przeszkadza to lubię naturalną, łagodną pielęgnację i może coś jeszcze bym wypróbowała

książki
Stary 2011-12-11, 22:19   #247
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz jakąś różnicę między BD a Barwą? Mi niestety nie służy BD, moje włosy są po nim trudne do okiełznania mimo odżywki, ale mimo że SLS mi nie przeszkadza to lubię naturalną, łagodną pielęgnację i może coś jeszcze bym wypróbowała
Przepraszam, że się wtrącę
Ja na tą chwilę używam BD i Barwy. Bd jest dla mnie delikatnym szamponem, ale dobrze oczyszczającym, Barwa ma już SLeS, ale mi on jakoś nie przeszkadza.
Co do innych szamponów bardziej naturalnych to ja akurat mam zamiar wypróbować Hippa, a jak szukasz czegoś po środku, to wiem, że szampony Fitomed są bardziej naturalne, mają SLeS, ale nie tak jak w większości na początku składu, tylko na końcu Na niego tez właśnie poluję
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 22:27   #248
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, że się wtrącę
Ja na tą chwilę używam BD i Barwy. Bd jest dla mnie delikatnym szamponem, ale dobrze oczyszczającym, Barwa ma już SLeS, ale mi on jakoś nie przeszkadza.
Co do innych szamponów bardziej naturalnych to ja akurat mam zamiar wypróbować Hippa, a jak szukasz czegoś po środku, to wiem, że szampony Fitomed są bardziej naturalne, mają SLeS, ale nie tak jak w większości na początku składu, tylko na końcu Na niego tez właśnie poluję
Z Fitomedu czaję się na odżywkę i widziałam, że na DOZie jest, wiec chyba zamówię
O Hippie też myślałam, bo czytałam, że często sprawdza się u osób, którym BD nie pasuje

książki
Stary 2011-12-11, 22:56   #249
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Z Fitomedu czaję się na odżywkę i widziałam, że na DOZie jest, wiec chyba zamówię
O Hippie też myślałam, bo czytałam, że często sprawdza się u osób, którym BD nie pasuje
Ja na dniach wypróbuję Hippa, dam znać jak się spisuję w porównaniu do BD Na ten szampon z Fitomedu też się pewnie skuszę, ale to dopiero jak będę zamawiać coś jeszcze na dozie, ale to też w najbliższym czasie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-11, 23:23   #250
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak stosuję rano i wieczorem, nie podrażnia mnie i nie wysusza skóry głowy

Co do mycia OMO i nakładania olei, to ja również masuję sam skalp szamponem i tylko pianą lekko ugniatam włoski
Kiedy nie stosuję olei, to myję najpierw odżywką, spłukuję, nakładam jeszcze trochę odżywki na długość, a szamponem masuję skórę głowy i spłukuję normalnie, żeby trochę piany ściekło po włosach, bo inaczej mam strąki.
Cytat:
Dziekuje za odpowiedzi
Z tego wynika, ze niektorzy jedynie ugniataja wlosy sama piana, a niektorzy pozwalaja, zeby splywajaca piana takze myja wlosy na dlugosci.
Ja przeszlam przez oba sposoby i w sumie bylam zdziwiona, ze wlosy byly swieze po samym ugniataniu piana.
Zawsze bylam przekonana, ze ten sposob na pewno pozostawi resztki oleju.
Mimo wszystko (chyba dla pewnosci) pozwalam, zeby szampon, choc w minimalnym stopniu, splywal na koncowki.

Co do pytania Anuli - jesli masz dluzszewlosy, to nie powinno byc z tym problemu. Moglabys je wlasnie uniesc w gore, w taki sposob jak to opisala izus.
Ja mam co prawda krotkie wlosy (prawie do ramion), ale jakos sie tam udalo to zrobic.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 07:31   #251
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość

hmm piekna długość i gęstość ale takie szorstkie mi się na długościach wydają olejujesz włosy? widać, że chętnie by sie napiły
postanowienie noworoczne min 1x w tygodniu olej na noc

Cytat:
A suszysz jakim powietrzem? Włosy ogólnie nie lubią wysokiej temperatury, więc dobra ochrona końcówek ok, ale najlepiej w ogóle zrezygnować
niestety ciepłym, jak mam 1,5h na umycie i wysuszenie kłaczków to sie spieszę
wiem, ze najlepiej letnim, kiedyś sprawdziłam i zeszło mi 1,5-2 godzin

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
00anulka00 a mi Twoje koncowki sie podobaja Jedyne co nie pasuje to lekki "puch", moje tak wygladaja gdy umyje je szamponem(na 2gi dzien juz sa gladkie), albo jak je wysusze. Dlatego suszarka u mnie od swieta a mycie odzywka albo OMO
fotka była świeżo po umyciu i suszeniu, dlatego byl puch.
Dzis są gładsze, ale fakt od połowy suche

Cytat:
Widzisz jakąś różnicę między BD a Barwą?
mi ani Barwa nie służyła (mega sucha skóra głowy i swędzenie), ani BD - jeden wielki kołtun na głowie

Cytat:
chwalę i Hipp i Fitomed. Z obu jestem zadowolona
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 08:08   #252
margoltka
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam, że się wtrącę. Oprócz tradycyjnego szamponu Hipp, jest jeszcze wersja ułatwiająca rozczesywanie. (o ile się nie mylę z konikiem na opakowaniu) Ja własnie też nie lubiłam się z BD, natomiast Hipp ułatwiający rozczesywanie jest dobrym szamponem.

T. H. P. moje szczęście, moja miłość, moje wszystko

mój naturalny zakątek: przyPoziomkowej.pl
margoltka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 08:34   #253
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Hej!
Ja co prawda nie prostowłosa, ale mam do was, ekspertek <lizus>, pytanie

Chciałabym kupic prostowłosej koleżance prezent na święta. Koleżanka ma włosy bardzo długie (ok 90cm tak na oko), mało zadbane, ale też nie jakoś kosmicznie zniszczone i ma koszmarny problem z rozczesywaniem. W związku z tym zamierzam zakupic jej szczotkę tangle teezer. I tu rodzi się pytanie. Czy sądzicie że ta szczotka ma szanse poradzic sobie z tak długimi i kłopotliwymi włosami? Jako posiadaczka fal, nie znam się zupełnie na prostych włosach (na czesaniu tym bardziej ) i nie wiem czy TT jest w stanie poradzic sobie z takim plątaniem. Macie jakieś doświadczenia?

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 08:54   #254
pooolka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Hej!
Ja co prawda nie prostowłosa, ale mam do was, ekspertek <lizus>, pytanie

Chciałabym kupic prostowłosej koleżance prezent na święta. Koleżanka ma włosy bardzo długie (ok 90cm tak na oko), mało zadbane, ale też nie jakoś kosmicznie zniszczone i ma koszmarny problem z rozczesywaniem. W związku z tym zamierzam zakupic jej szczotkę tangle teezer. I tu rodzi się pytanie. Czy sądzicie że ta szczotka ma szanse poradzic sobie z tak długimi i kłopotliwymi włosami? Jako posiadaczka fal, nie znam się zupełnie na prostych włosach (na czesaniu tym bardziej ) i nie wiem czy TT jest w stanie poradzic sobie z takim plątaniem. Macie jakieś doświadczenia?
Ja osobiscie nie, ale jest pelno dziewczyn na wizazu ktore sie ta szczotka zachwycaja! Sama chcialam ja kupic, ale ja stosuje drewniany grzebien i nie mam bardzo dlugich wlosow.
Jezeli ma problem z rozczesywaniem to gwarantuje, ze bedzie niesamowicie zadowolona z tej szczotki- wiem, bo sama robilam wywiad na wizazu i nie bylo kobitki ktora ma dlugie wlosy i nie jest zachwycona z niej... inne powysylaly list do Mikolaja z prosbami o te wlasnie cudo
Nie zastanawiaj sie. Kolezanka bedzie po rekach calowac
pooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 09:19   #255
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez pooolka Pokaż wiadomość
Ja osobiscie nie, ale jest pelno dziewczyn na wizazu ktore sie ta szczotka zachwycaja! Sama chcialam ja kupic, ale ja stosuje drewniany grzebien i nie mam bardzo dlugich wlosow.
Jezeli ma problem z rozczesywaniem to gwarantuje, ze bedzie niesamowicie zadowolona z tej szczotki- wiem, bo sama robilam wywiad na wizazu i nie bylo kobitki ktora ma dlugie wlosy i nie jest zachwycona z niej... inne powysylaly list do Mikolaja z prosbami o te wlasnie cudo
Nie zastanawiaj sie. Kolezanka bedzie po rekach calowac
Dziękuję bardzo za odpowiedź

Właśnie naczytałam się tych wszystkich recenzji i naoglądałam filmików i chyba nie będę się dłużej wahac. Mam nadzieję że jej to pomoże, bo już nie mogę patrzec jak się męczy ze zwykłą szczotką i wyrywa sobie włosy.

A tak w ogóle, to super że prostowłose też się zrzeszają

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 09:24   #256
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
chwalę i Hipp i Fitomed. Z obu jestem zadowolona
Używasz ich na zmianę? Np. Hipp do codziennego mycia, a Fitomed do oczyszczania? Czy jeszcze jakieś szampony stosujesz?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-12, 09:25   #257
00anulka00
Zadomowienie

zostań moją koleżanką
a na poważnie świetny pomysł i koleżanka MUSI byc zadowolona

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Używasz ich na zmianę? Np. Hipp do codziennego mycia, a Fitomed do oczyszczania? Czy jeszcze jakieś szampony stosujesz?
szczerze? używam jak leci i który mam pod ręką łatwiej mi sie rozczesują po fitomedzie.
Trzymam sie ich bo mnie nie uczulają a to dla mnie ważne

włosy staram sie myć 2x w tygodniu
Stary 2011-12-12, 09:29   #258
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
szczerze? używam jak leci i który mam pod ręką łatwiej mi sie rozczesują po fitomedzie.
Trzymam sie ich bo mnie nie uczulają a to dla mnie ważne

włosy staram sie myć 2x w tygodniu
Dziękuję za odpowiedź

Wszystkich pytam o te dwa szampony, bo są na mojej liście i już podjęłam decyzję, że BD zastąpię Hippem, a Barwę chciałam Fitomedem, tylko nie wiem czy mając dalej w składzie SLeS oczyści dobrze włosy z silikonów, które nakładam na same końcówki
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-12, 09:48   #259
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkich pytam o te dwa szampony, bo są na mojej liście i już podjęłam decyzję, że BD zastąpię Hippem, a Barwę chciałam Fitomedem, tylko nie wiem czy mając dalej w składzie SLeS oczyści dobrze włosy z silikonów, które nakładam na same końcówki
tu nie pomogę, bo nie znam sie na tym kompletnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 09:51   #260
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na dniach wypróbuję Hippa, dam znać jak się spisuję w porównaniu do BD Na ten szampon z Fitomedu też się pewnie skuszę, ale to dopiero jak będę zamawiać coś jeszcze na dozie, ale to też w najbliższym czasie
Daj znać koniecznie

Cytat:
Napisane przez margoltka Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącę. Oprócz tradycyjnego szamponu Hipp, jest jeszcze wersja ułatwiająca rozczesywanie. (o ile się nie mylę z konikiem na opakowaniu) Ja własnie też nie lubiłam się z BD, natomiast Hipp ułatwiający rozczesywanie jest dobrym szamponem.
A jak składowo? Ja teraz mam szampon z Joanny i w sumie jestem zadowolona, ale Hippa kiedyś też wypróbuję

książki
Stary 2011-12-12, 10:22   #261
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miki223 Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać ale ja też nie umiem zrezygnować z suszarki zbijcie mnie
Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja też

i ja

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 10:23   #262
margoltka
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak składowo? Ja teraz mam szampon z Joanny i w sumie jestem zadowolona, ale Hippa kiedyś też wypróbuję
Podaję skład Hipp'a ułatwiającego rozczesywanie:
Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Glycerin, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Lauryl Glucoside, Polyquaternium-10, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Polyquaternium-7, Styrene/Acrylates Copolymer, Propylene Glycol, Citric Acid, p-Anisic Acid, Lactic Acid, Parfum

i dla porównania tradycyjnego Hipp'a:
Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis Extract, Glycerin, Citric Acid, p-Anisic Acid, Lactic Acid, Parfum

Nie jestem biegła w odczytywaniu składowych hieroglifów, poprosiłam więc o analizę na wizażu i podobno jest niezły. Miałam okazję go wypróbować i rzeczywiście nie plącze tak bardzo włosów. A co Wy sądzicie o tym skłądzie?

Stary 2011-12-12, 10:53   #263
astra85
Zakorzenienie

Moje włosy nie cierpia szamponu BD i Hippa. Myłam tymi szamopnami tylko skalp a spływajaca piana długosc, ale juz podczas masowania skalpu zeby wytworzyc piane moje włosy były tak poplatane i szorstkie,ze nawet potem po masce czy odzywce odczuwałam i widzialam po włosach,ze szapon zrobił im masakre.
Ja lubie ziołowe szampony,SLES mi nie straszny. Za to szampony Nivea, Gliss kur robiły mi masakre w postaci podraznionego ,swedzoncego sklapu plus łupiez gratis.
Kazdemu słuzy co innego,nie da sie chyba uogolnic co jest dobre dla prostowłosych.
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 10:54   #264
pooolka
Raczkowanie

Cytat:
Podaję skład Hipp'a ułatwiającego rozczesywanie:
Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Glycerin, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Lauryl Glucoside,Polyquaternium-10, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Polyquaternium-7, Styrene/Acrylates Copolymer, Propylene Glycol, Citric Acid, p-Anisic Acid, Lactic Acid, Parfum

i dla porównania tradycyjnego Hipp'a:
Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis Extract, Glycerin, Citric Acid, p-Anisic Acid, Lactic Acid, Parfum

Nie jestem biegła w odczytywaniu składowych hieroglifów, poprosiłam więc o analizę na wizażu i podobno jest niezły. Miałam okazję go wypróbować i rzeczywiście nie plącze tak bardzo włosów. A co Wy sądzicie o tym skłądzie?
Ja rowniez nie jestem dobra w odczytywaniu, ale cos tam wiem odradzam hippa ulatwiajacego rozczesywanie, bo zawiera Polyquaternium-7stosowany jako antysyntetyk (jemu zawdzieczamy latwiejesz rozczesywanie, ale jest chemiczny i nie uzywany w naturalnych kosmetykach) oraz Styrene/Acrylates Copolymer( w slowniku skladnikow kosmetycznyk mowia, ze składnik używany jako dodatek do przezroczystych w celu zmętnienia, aby utrudnić przenikanie światła) zmiekcza, pozostawia film,rowniez nie jest stosowany w kosmetyce naturalnej.

Edytowane przez pooolka
Czas edycji: 2011-12-12 o 11:03
Stary 2011-12-12, 10:58   #265
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
nie kojarzę takiej marki, gdzie są dostępne te produkty
Sklepy fryzjerskie POLWELL, Allegro

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
Moje włosy nie cierpia szamponu BD i Hippa. Myłam tymi szamopnami tylko skalp a spływajaca piana długosc, ale juz podczas masowania skalpu zeby wytworzyc piane moje włosy były tak poplatane i szorstkie,ze nawet potem po masce czy odzywce odczuwałam i widzialam po włosach,ze szapon zrobił im masakre.
Ja lubie ziołowe szampony,SLES mi nie straszny.
Z tym się zgadzam w 100%, mam identycznie.

Cytat:
Za to szampony Nivea, Gliss kur robiły mi masakre w postaci podraznionego ,swedzoncego sklapu plus łupiez gratis.
A tu już nie, nigdy nie miałam łupieżu ale takie szampony mi po prostu obciążają włosy, nie są po nich ładne.
Chociaż kiedyś używałam tylko i wyłącznie Pantene - szampon + odżywka i miałam piękne włosy.
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 11:09   #266
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Sklepy fryzjerskie POLWELL, Allegro

Z tym się zgadzam w 100%, mam identycznie.

A tu już nie, nigdy nie miałam łupieżu ale takie szampony mi po prostu obciążają włosy, nie są po nich ładne.
Chociaż kiedyś używałam tylko i wyłącznie Pantene - szampon + odżywka i miałam piękne włosy.
no widzisz ja po takich szamponach miałam lupiez i niedomyte włosy

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Wczoraj cały dzien chodziłam w takim zawijasku-koczku na wieczor miałam lekkie fale a dzis prosciaki
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 11:18   #267
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rowniez nie jestem dobra w odczytywaniu, ale cos tam wiem odradzam hippa ulatwiajacego rozczesywanie, bo zawiera Polyquaternium-7stosowany jako antysyntetyk (jemu zawdzieczamy latwiejesz rozczesywanie, ale jest chemiczny i nie uzywany w naturalnych kosmetykach) oraz Styrene/Acrylates Copolymer( w slowniku skladnikow kosmetycznyk mowia, ze składnik używany jako dodatek do przezroczystych w celu zmętnienia, aby utrudnić przenikanie światła) zmiekcza, pozostawia film,rowniez nie jest stosowany w kosmetyce naturalnej.
Ja też się super nie znam, ale tak jak piszesz ten ułatwiający rozczesywanie zawiera pq, wiem że podobnie jak silikony może osiadać na włosach i się nadbudowywać, ja osobiście unikam tego typu składmników.
Raz na jakiś czas używając tego szamponu trzeba umyć włoski jakimś oczyszczającym
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

REKLAMA
Stary 2011-12-12, 11:20   #268
margoltka
Wtajemniczenie

Opiszę może moją pielęgnację. Moje włosy bardzo dużo przeszły i myślę, że jeszcze musi upłynąć sporo czasu, żeby doszły do siebie. Włosy myję co dwa/trzy dni. Staram się używać kosmetyków naturalnych. Olejuję przed każdym myciem na przemian olejkiem z Neem dr.Hauschka i olejem ze słodkih migdałów + w końcówki olejem ze świeżego miąższu kokosa.
Dzisiaj zamówiłam must-have rycynę i ciekawy olej z pestek brokułu. Zobaczymy co to za wynalazek Do mycia znów na przemian (a raczej co wpadnie w ręce) stosuję kosmetyki:
Alverde Szampon regenerujący winogrono-avocado
Alverde Maska regenerująca winogrono-avocado
Alverde Maska wygładzająca morela-kwiat cytryny
Alverde Szampon do włosów brązowych (rzadko)
Alverde Odżywka do włosów brązowych (rzadko)
Topfer Szampon do włosów dla niemowląt z bio-otrebami

Po myciu w końcówki wcieram Alverde Serum do włosów zniszczonych lub już wcześniej wspomniany olej kokosowy, czasami psiknę włosy Olejkiem z Sanoflore. Do utrwalania fryzury (zdarzyło się dwa razy) stosuję lakier do włosów Alverde

Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zawitają u mnie kosmetyki Argile Provance, Eubiona i Khadi.

Edytowane przez margoltka
Czas edycji: 2011-12-12 o 12:06
Stary 2011-12-12, 11:25   #269
pooolka
Raczkowanie

Cytat:
Opiszę może moją pielęgnację. Moje włosy bardzo dużo przeszły i myślę, że jeszcze musi upłynąć sporo czasu, żeby doszły do siebie. Włosy myję co dwa/trzy dni. Staram się używać kosmetyków naturalnych. Olejuję przed każdym myciem na przemian olejkiem z Neem dr.Hauschka i olejem ze słodkih migdałów + w końcówki olejem ze świeżego miąższu kokosa.
Dzisiaj zamówiłam must-have rycynę i ciekawy olej z pestek brokułu. Zobaczymy co to za wynalazek Do mycia znów na przemian (a raczej co wpadnie w ręce) stosuję kosmetyki:
Alverde Szampon regenerujący winogrono-avocado
Alverde Maska regenerująca winogrono-avocado
Alverde Maska wygładzająca morela-kwiat cytryny
Alverde Szampon do włosów brązowych (rzadko)
Alverde Odżywka do włosów brązowych (rzadko)
Topfer Szampon do włosów dla niemowląt z bio-otrebami

Po myciu w końcówki wcieram Alverde Serum do włosów zniszczonych lub już wcześniej wspomniany olej kokosowy, czasami psiknę włosy Olejkiem z Sanoflore. Do utrwalania fryzury (zdarzyło się dwa razy) stosuję lakier do włosów Alverde

Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zawitają u mnie kosmetyki Eubiona i Khadi.
Ten olejek z Neem dr.Hauschka jakie ma wlasciwosci? Wnika gleboko we wlosie czy tylko zabezpiecza?
Stary 2011-12-12, 11:30   #270
margoltka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten olejek z Neem dr.Hauschka jakie ma wlasciwosci? Wnika gleboko we wlosie czy tylko zabezpiecza?
To właściwie jest odżywka. Nakładam ją na skórę głowy i całe włosy na noc. Po niej włosy są odżywione, nawilżone. Nigdy nie stosowałam jej do zabezpieczania końcówek.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości