|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
Eloe77 miło Cię tu widzieć
![]() Ja również zmianę pielęgnacji zaczęłam od czytania pigułki dla zakręconych, gdyż szukałam informacji o produktach bez silikonów i pq, bo produkty z nimi strasznie obciążają mi włosy. Większość moich kosmetyków do włosów jest zgodnych z cg, co sama wiesz, bo dużo z nich pomagałaś mi dobrać
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czy da się umyć tylko skalp szamponem? będzie chyba ciężko..
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładany opis metody OMO masz tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...01&postcount=5
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wystawiam ich bardzo na działanie spływającego szamponu, ale pozwalam, żeby troszkę spłynęło
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2011-12-11 o 21:58 |
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć OMO samo w sobie znam, tylko własnie to podtzrymywanie mnie ciekawi czy wykonalne ![]() Cytat:
![]() nie to żebym całkowicie unikała szamponu, bo czasem myję BD czy Barwą ![]() np dziś po barwie mam fajne włosy. Ale jednak zupełnie inne niż po myciu odzywką i w sumie fajnie by było jakoś to połączyć. Tak w ogóle muszę jeszcze innych szamponów popróbować, bo jakoś z nimi jestem do tyłu
|
||
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi niestety nie służy BD, moje włosy są po nim trudne do okiełznania mimo odżywki, ale mimo że SLS mi nie przeszkadza to lubię naturalną, łagodną pielęgnację i może coś jeszcze bym wypróbowała
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na tą chwilę używam BD i Barwy. Bd jest dla mnie delikatnym szamponem, ale dobrze oczyszczającym, Barwa ma już SLeS, ale mi on jakoś nie przeszkadza. Co do innych szamponów bardziej naturalnych to ja akurat mam zamiar wypróbować Hippa, a jak szukasz czegoś po środku, to wiem, że szampony Fitomed są bardziej naturalne, mają SLeS, ale nie tak jak w większości na początku składu, tylko na końcu Na niego tez właśnie poluję
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O Hippie też myślałam, bo czytałam, że często sprawdza się u osób, którym BD nie pasuje
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ten szampon z Fitomedu też się pewnie skuszę, ale to dopiero jak będę zamawiać coś jeszcze na dozie, ale to też w najbliższym czasie
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tego wynika, ze niektorzy jedynie ugniataja wlosy sama piana, a niektorzy pozwalaja, zeby splywajaca piana takze myja wlosy na dlugosci. Ja przeszlam przez oba sposoby i w sumie bylam zdziwiona, ze wlosy byly swieze po samym ugniataniu piana. Zawsze bylam przekonana, ze ten sposob na pewno pozostawi resztki oleju. Mimo wszystko (chyba dla pewnosci) pozwalam, zeby szampon, choc w minimalnym stopniu, splywal na koncowki. Co do pytania Anuli - jesli masz dluzszewlosy, to nie powinno byc z tym problemu. Moglabys je wlasnie uniesc w gore, w taki sposob jak to opisala izus. Ja mam co prawda krotkie wlosy (prawie do ramion), ale jakos sie tam udalo to zrobic. |
||
|
|
|
#251 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiem, ze najlepiej letnim, kiedyś sprawdziłam i zeszło mi 1,5-2 godzin ![]() Cytat:
Dzis są gładsze, ale fakt od połowy suche mi ani Barwa nie służyła (mega sucha skóra głowy i swędzenie), ani BD - jeden wielki kołtun na głowie Cytat:
|
||||
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że się wtrącę. Oprócz tradycyjnego szamponu Hipp, jest jeszcze wersja ułatwiająca rozczesywanie. (o ile się nie mylę z konikiem na opakowaniu) Ja własnie też nie lubiłam się z BD, natomiast Hipp ułatwiający rozczesywanie jest dobrym szamponem.
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ja co prawda nie prostowłosa, ale mam do was, ekspertek <lizus>, pytanie ![]() Chciałabym kupic prostowłosej koleżance prezent na święta. Koleżanka ma włosy bardzo długie (ok 90cm tak na oko), mało zadbane, ale też nie jakoś kosmicznie zniszczone i ma koszmarny problem z rozczesywaniem. W związku z tym zamierzam zakupic jej szczotkę tangle teezer. I tu rodzi się pytanie. Czy sądzicie że ta szczotka ma szanse poradzic sobie z tak długimi i kłopotliwymi włosami? Jako posiadaczka fal, nie znam się zupełnie na prostych włosach (na czesaniu tym bardziej ) i nie wiem czy TT jest w stanie poradzic sobie z takim plątaniem. Macie jakieś doświadczenia?
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jezeli ma problem z rozczesywaniem to gwarantuje, ze bedzie niesamowicie zadowolona z tej szczotki- wiem, bo sama robilam wywiad na wizazu i nie bylo kobitki ktora ma dlugie wlosy i nie jest zachwycona z niej... inne powysylaly list do Mikolaja z prosbami o te wlasnie cudo ![]() Nie zastanawiaj sie. Kolezanka bedzie po rekach calowac |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie naczytałam się tych wszystkich recenzji i naoglądałam filmików i chyba nie będę się dłużej wahac. Mam nadzieję że jej to pomoże, bo już nie mogę patrzec jak się męczy ze zwykłą szczotką i wyrywa sobie włosy. A tak w ogóle, to super że prostowłose też się zrzeszają
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Używasz ich na zmianę? Np. Hipp do codziennego mycia, a Fitomed do oczyszczania? Czy jeszcze jakieś szampony stosujesz?
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
zostań moją koleżanką
![]() a na poważnie świetny pomysł i koleżanka MUSI byc zadowolona ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
łatwiej mi sie rozczesują po fitomedzie.Trzymam sie ich bo mnie nie uczulają a to dla mnie ważne ![]() włosy staram sie myć 2x w tygodniu |
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkich pytam o te dwa szampony, bo są na mojej liście i już podjęłam decyzję, że BD zastąpię Hippem, a Barwę chciałam Fitomedem, tylko nie wiem czy mając dalej w składzie SLeS oczyści dobrze włosy z silikonów, które nakładam na same końcówki
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
tu nie pomogę, bo nie znam sie na tym kompletnie
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja teraz mam szampon z Joanny i w sumie jestem zadowolona, ale Hippa kiedyś też wypróbuję |
||
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja ![]()
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Glycerin, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Lauryl Glucoside, Polyquaternium-10, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Polyquaternium-7, Styrene/Acrylates Copolymer, Propylene Glycol, Citric Acid, p-Anisic Acid, Lactic Acid, Parfum i dla porównania tradycyjnego Hipp'a: Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis Extract, Glycerin, Citric Acid, p-Anisic Acid, Lactic Acid, Parfum Nie jestem biegła w odczytywaniu składowych hieroglifów, poprosiłam więc o analizę na wizażu i podobno jest niezły. Miałam okazję go wypróbować i rzeczywiście nie plącze tak bardzo włosów. A co Wy sądzicie o tym skłądzie?
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Moje włosy nie cierpia szamponu BD i Hippa. Myłam tymi szamopnami tylko skalp a spływajaca piana długosc, ale juz podczas masowania skalpu zeby wytworzyc piane moje włosy były tak poplatane i szorstkie,ze nawet potem po masce czy odzywce odczuwałam i widzialam po włosach,ze szapon zrobił im masakre.
Ja lubie ziołowe szampony,SLES mi nie straszny. Za to szampony Nivea, Gliss kur robiły mi masakre w postaci podraznionego ,swedzoncego sklapu plus łupiez gratis. Kazdemu słuzy co innego,nie da sie chyba uogolnic co jest dobre dla prostowłosych. |
|
|
|
#264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odradzam hippa ulatwiajacego rozczesywanie, bo zawiera Polyquaternium-7stosowany jako antysyntetyk (jemu zawdzieczamy latwiejesz rozczesywanie, ale jest chemiczny i nie uzywany w naturalnych kosmetykach) oraz Styrene/Acrylates Copolymer( w slowniku skladnikow kosmetycznyk mowia, ze składnik używany jako dodatek do przezroczystych w celu zmętnienia, aby utrudnić przenikanie światła) zmiekcza, pozostawia film,rowniez nie jest stosowany w kosmetyce naturalnej.
Edytowane przez pooolka Czas edycji: 2011-12-12 o 11:03 |
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sklepy fryzjerskie POLWELL, Allegro
![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż kiedyś używałam tylko i wyłącznie Pantene - szampon + odżywka i miałam piękne włosy. |
||
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po takich szamponach miałam lupiez i niedomyte włosy![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Wczoraj cały dzien chodziłam w takim zawijasku-koczku na wieczor miałam lekkie fale a dzis prosciaki
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz na jakiś czas używając tego szamponu trzeba umyć włoski jakimś oczyszczającym
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Opiszę może moją pielęgnację. Moje włosy bardzo dużo przeszły i myślę, że jeszcze musi upłynąć sporo czasu, żeby doszły do siebie. Włosy myję co dwa/trzy dni. Staram się używać kosmetyków naturalnych. Olejuję przed każdym myciem na przemian olejkiem z Neem dr.Hauschka i olejem ze słodkih migdałów + w końcówki olejem ze świeżego miąższu kokosa.
Dzisiaj zamówiłam must-have rycynę i ciekawy olej z pestek brokułu. Zobaczymy co to za wynalazek Do mycia znów na przemian (a raczej co wpadnie w ręce) stosuję kosmetyki:Alverde Szampon regenerujący winogrono-avocado Alverde Maska regenerująca winogrono-avocado Alverde Maska wygładzająca morela-kwiat cytryny Alverde Szampon do włosów brązowych (rzadko) Alverde Odżywka do włosów brązowych (rzadko) Topfer Szampon do włosów dla niemowląt z bio-otrebami Po myciu w końcówki wcieram Alverde Serum do włosów zniszczonych lub już wcześniej wspomniany olej kokosowy, czasami psiknę włosy Olejkiem z Sanoflore. Do utrwalania fryzury (zdarzyło się dwa razy) stosuję lakier do włosów Alverde Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości zawitają u mnie kosmetyki Argile Provance, Eubiona i Khadi.
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2011-12-12 o 12:06 |
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
To właściwie jest odżywka. Nakładam ją na skórę głowy i całe włosy na noc. Po niej włosy są odżywione, nawilżone. Nigdy nie stosowałam jej do zabezpieczania końcówek.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

będzie chyba ciężko..
olejujesz włosy? widać, że chętnie by sie napiły