|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Mikusia jak sie pieknie rozwija cudnie tak patrzec na te nasze Szkraby jak codziennie cos nowego pokazuja mój własnie z ama wizazuje i wcina piąsteczki
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Lu własnei super ze Mikki guga ja juz sie nei moge doczekac az Marcel zacznie , na razie gada sobie z nami tak jakby gugajac hehe
Martus twój z toba wizażuje a mój lezał koło mnie i teraz patrze a on spiocha hehe |
|
|
|
#3183 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadraszczam takiego czasu w trójke ![]() proste ciacha hmm... ja lubie robić np. sernik na zimno przynajmniej mam pewność że nie przypale a z tego czekoladowego to takie cuda idzie zrobić wystarczy dac do środka wiśnie i śmietane, albo śmietane i jakieś dobre powidła, na góre polewe czekoladową i pyszności wychodzą i obiecuje ze jak się nie pochwalisz ze to ciacho takie z gotowca to nikt nie pozna ![]() Cytat:
![]() proszę do lekarza marsz! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby szybko przeszło ![]() Cytat:
![]() pierogi też kupie a co się będe męczyć oprócz tego bede robiła tak normalnie karpika, i spróbuje jakąś inne rybke po grecku pierwszy raz zrobić, makówki też jakoś zrobie najwyżej nie wyjdą myśle że na gotowanie moczki umówie sie z mamą że jej pomoge i sobie potem troche wezme bo po 1. tego się nie da ugotować mało a po 2. tż sobie i tak potem weźmie od swojej mamy bo u nas tak zawsze ze każdy je moczke od swojej matuli jeszcze tylko się musze doszkolić u mamy jak zrobić taką pyszną kapustke z grzybami jak ona robi ![]() to tyle co się u mnie je a wiecie w domu u tż zawsze jest budyń i kisiel na Wigilii no nie wiem na prawde.Cytat:
![]() dla Mikiego! ![]() Natalka sobie drzemke zrobiła a ja umyłam nawet okno w sypialni i normalnie dumna z siebie jestem Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-12 o 11:19 |
||||||
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojoj to tu więcej było imprez chrzcinowych
super że wszsytkie udane!!!!Jakie zdjęcia cudne, słodziaki te nasze dzieciaki Cytat:
ja też się dołączam do skaypowej rozmowy ja znowu uwlielbiam gotować i sobie coś pichcić, a najfajniej jak robię coś po swojemu i czy uda się czy nie uda ![]() sernik na chrzicny wyszedł taki duży że nie wiem co zrobiłam, boo zawsze był o 1/3 mniejszy Acelinko to chodz do mnie , bo u mnie brudne okno, a matce się nie chce tylko ruszyć z wyrka ![]() młody zjadł na śpiocha i dalej kima a ja już uśmiech od ucha do ucha że dziecko zjadło dziewczyny chrzcinowe dostałyście jakieś prezenty, bo ja ubolewam że mały nie dostał, a samą kasę tylko, bo kasę to rodzice stracą a zabawki by chociaż miał
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka ja chyba tez zakupie uszka wiec luzzz hehe) a jak weźmiesz przepis na kapuche z grzybkami od mamy to ja tez poproszę bo u mni ew domu si enie robiło a ja z checia bym zjadła
![]() a co planujecie na sylwestra? same w domku z dzieckiem i meżem czy moze dajecie pod opieke dziecko i gdzies wybywacie?? a moze z maluchem gdzies? my mielismy sobie w trójke zrobic, ewentualnie zeby ktos do nasz przyszedł, ale wybieramy sie jednak w 3 do znajomych oni od 2 lat siedza sami w domku bo maja dzieciatko, teraz w sierpniu urodziło sie drugie i zaprosili nas do siebie mały bedzie nynał w łożeczku turystycznym
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspoolczuje....i zycze szybkiego powrotu do zdrowka... oj... ja tez uwielbiam jak TZ jest z nami w domu..... a Filipek wyglada uroczo..... Sonia Twoj maly to slodki przystojniak....a ten fryz..... Martusia , Sonia , MalgosiaM8 gratuluje udanych chrzcin ![]() Asiu ja @ dostalam w pazdzierniku.... ale zaczelam brac tabsy i moze dlatego tak szybko.... ale teraz mam dlugo i obficie..... ciekawe kiedy to sie ureguluje....---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
u mnie zawsze wszystko musialo byc zrobione po domowemu..... uszka, kapusta z grochem , pierogi....normalnie wszystko.... ale za to jakie to pyszne..... W Sylwka bedziemy u TZ-a i namawia mnie zebysmy poszli do jego znajomych ( pare krokow od niego z domu) ale jakos nie chce zostawic malej z tesciowa..... jakas dziwna moze jestem.... ![]() Asia fajny pomysl z Sylwkiem... Lubie takie domowe sylwki.....
|
|
#3187 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale w tym roku stwierdzilismy ze posiedzimy w domu z małym
|
|
|
#3188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze do kuchni biore Mikiego w bujaczku i sobie razem cos gotujemy, on lubi przebywac w kuchni nie wiem dlaczego no wlasnie chcialam zrobic uszka, te cholerne makielki, karpika i za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac..myslalam jeszcze o kapuscie z grzybami bo kocham![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ni ejestes dziwna bo ja małego tez bym nie zostawiła
tak długo na niego czekałam ze sylwester tylko z nim![]() cos chyba maluszek nie umie spac bo juz sie wybudził ide go popitulac
|
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już taaak dawno myte nie były że aż wstyd.to może kupcie jakas zabawke za kasiurke? ja kupiłam jedną zabawke a reszte na konto Natalki wpałciłam ![]() ja też uwielbiam gotować, tyle że wiesz efekty tego są różne ![]() Cytat:
wiem ze się kiszoną gotuje a potem dodaje grzyby i doprawia, tylko właśnie jak i czym się doprawia to musze spytać dokładnie My planowaliśmy w domku posiedzieć w trójke, ale mój brat będzie urodzinki robił bo ma 30 więc będzie imprezka najprawdopodobniej kurcze myślałam że dziś nie pójde na spacer i natalka więcej będzie w domu spała a ja umyje sobie reszte okien, ale chleba nie mam i ziemniaków więc chyba musze wyjść chociaż na chwile z tym moim dzieciątkiem moze sie uda tak że zaśnie na podwórku i w domu będzie dosypiać ![]() a wczorja byliśmy u mojej mamy na urodzinach i Natalka odśpiewała 2 godzinny koncert. Nie wiem na prawde do teraz co jej nie pasowało, czy żabek dokuczał czy brzusio czy tam za głośno było po prostu naglę zaczęła płakać wiec wzieliśmy ją z tz do drugiego pokoju cycya nie chciała, wypluwała i ciagle tak płakała, masakra. Ani rączki za bardzo nie pomagałay w końcu dałam jej herbatki to jak się rzuciła na nią to myślałam że zje razem z butelką ale cycka dalej nie chciała więc dostała mm i dopiero potem po chwili sie supokoiła to chwyciła też cycka i sobie go mamlała ale nie jadła, chyba jej za mało leciało a ona była taka zdenerwowana u nie chciało jej się męczyć powoli chyba będziemy musiały się regularnie dokarmiać bo coraz mniej mam mleka
|
||
|
|
|
#3191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze boje sie tego zabkowania.... moja tez tak zaczela gleboko wkladac piastki do buzi....ze az czasami sie dlawi.... mam nadzieje, ze jakos to wszystkie przezyjemy spokojnie.... ![]() Cytat:
za oddanie pierwszego rodzialu pracy..... zdolna mamuska jestes wiec na pewno nie bedzie nic do poprawy
|
|
#3192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Nasza córcia wczoraj zaliczyła pierwszą mszę, ja miałam mega stresiora a ta spała w najlepsze hehe ![]() a dziś mieliśmy pobudkę o 6 bo sąsiadowi rozwalił się worek ze śmieciami- i chyba milionem butelek, jak to uderzyło w posadzkę to mało zawału nie dostałam tak się zerwałam z łóżka. A mała zjadła i już wykazywała średnie zainteresowanie spaniem ![]() no nudne a może nie tyle nudne co to zwykła pamięciówka, a ja umysł ścisły i nigdy nie umiałam uczyć się na pamięć, musiałam zrozumieć rzecz, żeby się jej nauczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja na swojego nie narzekam, czasem nawet nie wiedziałam, że w nocy było karmienie Cytat:
piernik, jabłecznik, ucieraniec z owocami, 3bit - ale ten pewnie odpada jak masz zawieźć do PL, na sernik mam przepis ale sama jeszcze nie robiłam- będę próbować na święta dopiero. Mam dużo przepisów ale nie wiem co byś konkretnie chciała? A i zawsze możesz poszukać tutaj https://wizaz.pl/kulinaria/ - sprawdzone przepisy wizażanek Cytat:
Sonia, Małgosia i Martusia super, że się chrzciny udały ![]() yhy widzę Mikuś mierzy tyle co moja panna Cytat:
![]() Cytat:
bo każdy robi jak uważa) nie wyobrażam sobie mieć kupnego żarcia na wigilię ![]() będę robić pierogi z kapustą i grzybami, karpia, śledzia, kapustę z grochem, pączki, pewnie barszcz cz. bo u męża to tradycja i nie wiem czy coś jeszcze Za to nie wiem co na obiad zrobić, myślę o jakimś mięsie pieczonym bo najłatwiej ![]() a z placków sernik, piernik i 3bit a mamcia moja przywiezie makowca, teściowa to nie wiem jak przywiezie to będzie jak nie to, płakać nie będę
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-12 o 11:45 |
||||||
|
|
|
#3193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy jak mój zamieszka na tej wadze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Urocze to jest jak zmienia się dziecko i to tak szybko
|
||||
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś musi w tym być ![]() a co to są "makielki" ???? a co do sylwka jeśli blisko macie to ja bym zostawiła dzieciaczka, zawsze to swoje łóżeczko, cisza spokój, możecie do niego przychodzić co jakiś czas zajrzeć, w razie co pod telefonem i w trimiga będziecie na miejscu Cytat:
ojej ... jak to się stało ???możliwe że ząbek jak u mojego bąbla... jak każdy ząbek ma tak przechodzić to się chyba zachlastam ![]() a wyszedł już ząbek u Natalki czy jeszcze siedzi i się czai ?
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-12-12 o 11:47 |
||
|
|
|
#3195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a byl naprawde dobry; zalezy na co sie trafi.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
Mati bardzo dziękuje wszystkim ciociom za kompementy
Cotka nie wiem jak to będzie... ale umówiliśmy się z mężem, że ważymy raz w tygodniu coby w przesadę nie popaść.moonik podziwiam za ambitne święta ![]() Co do kupienia jedzenia gotowego... ja jestem zdania, że jak nie dam rady czegoś zrobić a mam sprawdzony sklepik, gdzie można kupić pyszne produkty...to czemu nie?! Trzeba sobie ułatwiać życie![]() Monia ja na razie sobie też nie wyobrażam zostawić Matiego z teściową... zwłaszcza dopóki nie zmieni swojego nastawienia... ![]() Ona uważa, że jak dziecko sobie trochę pokwęka czy popłacze to nic mu nie będzie... wrrrrrr . Wkurza mnie to strasznie! Nie rozumiem... czy jej to sprawia przyjemność, że przebywa w obecności nieszczęśliwego dziecka czy jak...?! A czasami wystarczy tylko przytulić, wykazać odrobinę zainteresowania...Moja mama to z kolei odwrotność teściowej... z przewrażliwieniem reaguje na każde kwęknięcie... ech. Ale wolę już taką postawę Asiu my chyba zostajemy w domu... i aż się tego boję po ostatniej imprezie pana " prawo to ja!" lulla rozwijają się dzieciaczki ... mój Mati też "wędruje" w nocy w łóżeczku (dobrze, że są ochraniacze )... i zawsze mnie zadziwia, że robi to z kołderką... tzn zawsze jest przykryty
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kupnego - ja tam nie ma nic przeciwko, mówię tylko, że ja nie kupuję takiego moja też tak wędruje po łóżeczku jak kładę wieczorem przy bocznej ściance tak rano znajduję najczęściej w poprzek łóżeczka, z nogami wystającymi na zewnątrz i co najdziwniejsze - też kołderka jest na niej, tylko nóżki wystają
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uwierzę
|
|
|
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serio dziwna masz tesciowa.... moze faktycznie sprawia jej to przyjemnosc jak maluszek placze ...tylko jaki w tym widzi cel ...przeciez malenstwo wtedy czuje sie zle i nieszczesliwe....U mnie jest troche inaczej bo tesciowa widziala Olivke 3 miesiace temu i nie wie co ona lubi i jak lubi zasypiac takie tam.../...wiec wole zeby mala byla ze mna caly czas...
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak Miki, ale Juliś ma najczęściej kołderkę podciągnięta pod paszki i tak skopaną, że robi się z niej taki rulonik zwinięty od paszek do pupci, nóżki są poza ![]() A czy Wasze maluchy tez cmokają?? Tak jak się przesyła całusa komuś to robi się takie cmoknięcie co nie? Moja wczoraj dała taki popis tego, że padliśmy z mężem
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zauwazylam ze czasami nie chce lezec, nie chce byc na raczkach.... i za wszelke cene chce juz wstac... Wczoraj pierwszy raz sie przekrecila z brzuszka na plecki.... No i w piatek stuknelo nam 3 msce....
|
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
od ponad miesiąca Mnie już tutaj nie było, ale nie mam czasu wogóle Nie nadrabiam, bo bym miała z minimum 5o stron chyba Moje dziecko zaczęło gadać do Nas po swojemu, śmiać się i w czwartek się przekręcać na lewy bok |
|
|
|
#3204 | ||||
|
Zadomowienie
|
Thaya
Cytat:
Thaya i Sonia mali przstojniacy rosna Cytat:
![]() współczuje z tmi piersiami musisz sie biedna meczyc ![]() Cytat:
ja dzis mała położyłam do łózeczka i poszłam sprzatac i tak nasłuchuje a ta sie główka obrociła do ochraniacza bo na nim jest kłapouchy i kubus puchatek i sie smiala i gadała do nich Cytat:
![]() a co do sylwka to my w domku siedzimy ![]() ale fajnie taki sylwester dzieciowy
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Acelinka mnie natchnęła i umylam okno coprawda tylko jedno ale balkonowe i to duże![]() Mały pospał godzinkę na balkonie a teraz dosypia w domku, a ja trochę posprzątałam, a teraz kawka i wizaż ![]() Cytat:
dla Czarka. Wpadaj no nas częściej i opowiadaj co u Ciebie. Może jakieś zdjęcie małego wrzucisz?
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały śpi w ciągu dnia
już ponad 1,5h ![]() Co prawda zasnął na mojej wkładce laktacyjnej cały w nią wtulony przynajmniej mu mleczkiem pachnie Kurde wy takie pracowite, to i ja nie będę się obijać, o! Brwi w końcu zrobię
|
|
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
A to mój Mały Skarb i torcik
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś - a synuś to raczej do Ciebie podobny, co?
|
|
|
|
#3209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile ona z nim godzin już przegadała to szok ![]() torcik ekstra! A synio słodziak kochany
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
tez chciałam to pisać ;p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

po drugie kochana trzymam kciuki za Twoje cycorki bo Ty sie biedna wymeczysz

sylaby staly sie coraz dluzsze i bardziej wyrazne, zaczal sobie pokrzykiwac i od jakiegos czasu wyczail jak sie samemu bujac w bujaczku
dla Mikusia jak sie pieknie rozwija
ja lubie robić np. sernik na zimno przynajmniej mam pewność że nie przypale
i obiecuje ze jak się nie pochwalisz ze to ciacho takie z gotowca to nikt nie pozna 
i chyba się ropa w jednym miejscu zbiera, bo jak dotknę to takie miękkie miejsce wyczuwam. Jestem załamana, stosuje te okłady, biorę leki i nic. Mam nadzieje, że ginka da mi coś innego i wylecze w końcu to cholerstwo. Na dwór nie mogę wychodzić ech..
oby szybko przeszło 

ale teraz mam dlugo i obficie..... ciekawe kiedy to sie ureguluje....

mały odmawia jedzenia z piersi... taką awanturę robi mi przy karmieniu od wczoraj że głowa mała... je tylko na śpiocha.. czyli zaraz po przebudzeniu...
i do tego boję się tego karmienia...
piernik, jabłecznik, ucieraniec z owocami, 3bit - ale ten pewnie odpada jak masz zawieźć do PL, na sernik mam przepis ale sama jeszcze nie robiłam- będę próbować na święta dopiero.
nie uwierzę