|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Czyli dobrze wybrałam
dziękować za odpowiedź ![]() |
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Uff chyba wracam do świata żywych... jednym słowem MASAKRA - 38 gorączki, mdłości i inne przyjemności, tż cały weekend w szkole i mały który dzisiaj chce tylko na rączkach
Dobrze, że są babcieChyba, u nas może to być połączone z ząbkami bo mały ma ostatnio wyjątkowo zaczerwienione ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Pustawo..
Natka- wracaj do zdrowia Monia- myślałam ostatnio o Tobie..co tam u Ciebie ??
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
melduje się po chrzcinach .. udały się
![]() ale.... no własnie mam problem mały odmawia jedzenia z piersi... taką awanturę robi mi przy karmieniu od wczoraj że głowa mała... je tylko na śpiocha.. czyli zaraz po przebudzeniu...dziś zjadł po 8 na śpiocha i potem zjadł troszkę po 10 (może kilka razy pociagnął) a potem dopiero po 13 na sali..... i to też wcale nie dużo.. a tak jak go próbowałam przystawić czy to w domu czy w lokalu to był taki ryk że szok Usnął sam ze smokiem, ale doprowadzał mnie dziś do szewskiej pasji, rączki to chciał sobie wepchnąć jak najgłebiej do buzi, ale był grzeczny i nie płakał wcale (oprócz tego nieszczęsnego karmienia), Teraz strasznie uwagę zwrcaca na to co dookoło, może go roprasza za wiele rzeczy, bo wodzi wzrokiem przy karmieniu i jak coś zobaczy to odrazu się odrywa od cycka. Do tego ten ząbek... Wyglądało dziś jakby karmienie to byla jego ostatnia rzecz którą chciał.. no to się pożaliłam noc pewnie jakoś przeżyje bo na śpiocha zje , ale jutrzejszy dzień to chyba padne, boo dziś pól dnia na rękach u wszsytkich , a mama nie da rady jutro nosić pól dnia na rączkach i do tego boję się tego karmienia...
|
|
#3157 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Nie łączę mleka, mrożę z 1 udoju w pojemniczkach kupionych na all - mam medeli - te pasują do laktatora - i z tt. Ale chyba można łączyć. Mrożę w zamrażarce. Piotruś to dorosły facet, nie będzie już mamie przeszkadzał skokami. Franek dzisiaj np. zrobił 15 minutowy koncert na spacerze, aż był granatowy ze złości. Po czym usnął jak aniołek i spal jeszcze prawie 1h po powrocie do domu. Zrozum tu takiego. Mój też wstaje czasem, ale do karmienia nigdy. My mamy ok 3-4 w nocy zmianę - wtedy wstaje on, mnie tylko budzi do karmienia. Cytat:
Cytat:
Malgosia w tej mojej książce o dzieciach jest napisane, że dziecko w 4 miesiącu może odmawiać ssania przez ząbkowanie. Ssanie powoduje nacisk na opuchnięte dziąsełka, wywołując ból. O tak mądrze napisali.
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś, super,że poszło ok
Ancia pewnie mądrze prawi z tymi ząbkami. Ancia co za mądrą książkę masz? ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do karmienia mam tak samo i też od wczoraj tyle że u nas do tego Zuzia się pręży i wygina i mam wrażenie że od razu jej brzuszek twardnieje no i z butelki jak jej dam moje mleczko albo mm to je ładnie, nie wypluwa więc może to faktycznie o te dziąsełka chodzi
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
jestem strasznie zadowolona z lokalu, spisali się na 6 z jedzeniem, obslugą, no super! z ząbkowaniem możecie miec racje... gdzieś wycztyłam że to kryzys "4 mc" ale ten kryzys się chyba zwie ząbkowanie... oszaleje jak tak nie będzie chciał jeść tylko będzie purpurowy ze złości
|
|
#3162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Jak zwykle wstaliśmy o 7.00 Ale nocka nie najgorsza![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego picia to może przez ząbki? ![]() Cytat:
Brr jak sobie przypomnę prawie 3mc takiego samopoczucia jak wczoraj...---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Co tu się dzieje ostatnio Gdzie się wszystkie podziałyście
|
|||
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
mój dzieć jadł dziś o 20 potem o 12 potem o 4 i dopiero teraz czyli po 5 godzinach,, ale nawet na śpiocha nie chcial cycka brać tylko ryczał , posmarowałam dziąsełka żelem, odciągnełam trochę mleka i dałam mu z butelki z 10ml to posmakował , może z 10 minut jadł to... i spróbowałam dać pierś, łapał i puszczal kilka razy, ale jakoś mu się wkońcu udało... ale zjadł też nie dużo Dziąsła go bolął bo widać jak się krzywi jak mu dotkne do posmarowania, ale może już nie potrzebuje tyle jedzenia ? tylko że w sobote jadł jeszcze co 2-3 godziny... nagle by była taka zmiana ? nie wiem co mam myśleć.
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
jestem
weekend w szkole ale pierwszy rozdzial pracy oddany ![]() natka jak sie dzis czujesz?? mam nadzieje ze juz lepiej malgosia super ze chrzciny udane a z tym piciem to moze faktycznie przez te zabki ![]() a i nie moge jesc czekolady bo to od niej mała była tak mocno wysypana
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W kościele było super, młody do kazania nie spał i zasnął po kazaniu, ale obudził się na sam chrzest. Troszkę go chyba ta woda zaskoczyła, bo płakusiał a potem to gadał i śmiał się do taty.My też przyjemnie zaskoczeni jesteśmy z obsługi i jedzenia w lokalu .Mały troszkę marudził, troszkę pospał... ogólnie nieco rozbity był, ale było ok. Dziewczyny ja też mam problem z karmieniem... mały nie chce chwytać cycka, pręży się, wygina i płacze, ale jak już złapie to pije chętnie- widać że głodny jest... Mam nadzieję, że to jakiś objaw skoku (12 tydz.)i że za chwilę minie![]() Dotarła do nas wczoraj waga zamówiona na all (facet z tego względu, że tydzień temu zawalił, przywiózł nam ją osobiście! )Mati waży 5300! Przez 11 dni przybrał 350g czyli jednak nocne karmienie to jest to!!! |
|
|
|
|
#3166 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
ale tak mówią ze co rude to wredne Cytat:
Cytat:
nie wiem jak Ty ale ja się czuje o niebo lepiej po takiej wizycie ![]() turbo mama jesteś tyyyle godzin na nogach ![]() Cytat:
my się wybieramy i się wybrac na randke nie umiemy bo albo szkoła albo zawsze coś. Chyba nam się dopiero uda zaraz po świętach, w rocznice ![]() u mnie też zawsze była choinka wcześniej tak tydzień przed świętami to już zawsze była, wiesz jak to przy dzieciach mają radoche no ale była sztuczna, a odkąd mieszkam z tż to kupujemy żywą dzień lub dwa przed świętami, już nie moge się doczekać \ja chyba dzisiaj już wyciągne jakieś ozdóbki świąteczne, stroiki czy coś żeby właśnie troche ducha świąt wywołać bo z jednej strony tak bardzo już ich chce a z drugiej w ogóle ich nie czuje jescze ![]() Ja pierwszy robie sama Wigilie, tak to co roku chodziliśmy na zmiany do naszych mam, a w tym roku tż zapragnął Wigilii w domu co mnie zdziwiło bo przypadała "kolejka" na wigilie u jego mamy Ja się ciesze będzie nam fajnie w trójke a po kolacji to może wpadnie moja mama i brat z rodzinką więc będzie wesoło ![]() niestety straszliwie dużo tego, no ale jakoś to będzie w tym tygodniu jeszcze musze walczyć z pracą mgr i oddać sobote co mi się uda uciułać a potem chociaż tydzień spokoju do świąt ![]() Cytat:
Cytat:
![]() takie płacze? Może to przez ząbek? Bo u nas to samo
|
|||||
|
|
|
#3167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za oddanie pracyJa dzisiaj lepiej ale to jeszcze nie jest to ![]() U nas na szczęście czekolada jest ok, ale za to mandarynki i pomarańcze powodują wysypkę. Cytat:
za udane chrzcinyU nas z tym wyginaniem przy piciu było podobnie, ale tak jak się pojawiło tak samo minęło Nie zauważyłam związku ze skokiem![]() i za przybranie na wadze
|
|||
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!!
![]() muszę Was po nadrabiać (ale na szczęście dużo nie pisałyście :P ) bo mąż wziął urlop więc korzystamy z czasu we trójkę i mało mnie tutaj ostatnio ![]() ale już jutro wszystko wraca do normy.. słuchajcie, znacie jakieś proste i sprawdzone przepisy na ciasta?? ![]() bo chciałabym na święta do mamy trochę ją odciążyć i przywieść jakieś 2 ciasta, ale moje umiejętności kulinarne to... lepiej przemilczeć ten temat hehe :P hehe wczoraj w Galileo mówili, że dziecko przez pół roku wypija około 100 litrów mleka, szok ![]() ![]() ![]() gratuluję pierwszych ząbków ![]() dobrze że u nas jeszcze trochę czasu do tego ![]() dodaję zdjęcia mojego Filipka Marudka bo nie mogę się powstrzymać ;p dodawajcie też więcej zdjęć Waszych śliczności!!
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
melduje ze przeziebienie mnie nie opuszcza i cos mi sie robi znowu z wezlem chlonnym, albo znowu zapalenie albo znowu mi cos tam rosnie, chyba sie nie obejdzie jednak bez lekarza
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
Thaya Filipek wygląda jak mały mężczyzna (przystojniak
) a nie jak malutki dzidziuś... super!!!!To mój Mati (zdjęcia z chrztu za dobrze nie wyszły więc jakieś "domowe") |
|
|
|
#3171 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka witam po weekendowej przerwie
![]() najpierw trochę pocytuje a później napisze co u mnie. Cytat:
![]() Fajnie, że chrzciny się udały i wszystko poszło zgodnie z oczekiwaniami ![]() Cytat:
![]() i a wagę, ładnie przybieraCytat:
![]() My też po chrzcinach. Mały był kochany. Co prawda nie spał w kościele ale był grzeczniutki, oglądał sobie świat i słuchał co ksiądz opowiada Przy polewaniu główki nawet nie zapłakał A ksiądz mówi:"ale twardziel z niego" Przyjęcie też się udało, Bartuś troszkę pomarudził, ale większość czasu przespał Ja też jestem mile zaskoczona obsługą i jedzeniem. Było pyszne (wiem z opowieści) i dużo. Niestety nie dane mi było zjeść za dużo, tylko obiad. Od soboty rana męczyła mnie biegunka( to pewnie po tym antybiotyku) także kiepsko się czułam i co chwilę do kibelka latałam, więc nie skosztowałam tych wszystkich pyszności:/ wczoraj tylko chleb z masłem i dziś też, ale chyba mi przechodzi.Mały dostał śliczny tort z pieluszek. Bratowa męża się spisała na 5 później Wam pokaże, jak wrzucę zdjęcia do kompa.A z moimi piersiami niestety żadnej poprawy. Dziś jadę znowu do ginki, bo mi się antybiotyk kończy. masakra jakaś, niby zaczerwienienie delikatnie się zmniejszyło, ale jeszcze jest i do tego ta gruda i chyba się ropa w jednym miejscu zbiera, bo jak dotknę to takie miękkie miejsce wyczuwam. Jestem załamana, stosuje te okłady, biorę leki i nic. Mam nadzieje, że ginka da mi coś innego i wylecze w końcu to cholerstwo. Na dwór nie mogę wychodzić ech..---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
dużo zdrówka życzę![]() Cytat:
oj będzie łamał dziewczęce serca![]()
|
|
|
#3172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta bakteria jest w jelicie grubym ![]() Cytat:
ale w sobote chyba pojedziemy po prezenty to nakupie Mikiemu mnostwo rzeczy, strasznie szybko rosnie, ma juz 67 cm![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bedziesz sama, wirtualnie masz nasBiedactwo moze jelitowka..?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez nie grzesze umiejetnosciami kulinarnymi ale mam mnostwo kaiszek kucharskich to cos oblookam i Ci napisze jakis przepisik bo tez musze cos znalezc
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia, Małgosia fajnie, że chrzciny się udały! I że jesteście już PO ![]() Sonia super, że maluszek rośnie Thaya ale stylowy facet! Fiu fiu przystojniaczek Z ciastem nie pomogę, bo ze mnie żadna kucharka Choć chyba powinnam się wziąć za jakąś konkretną kuchenną robotę.
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-12-12 o 10:58 |
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po drugie kochana trzymam kciuki za Twoje cycorki bo Ty sie biedna wymeczysz
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() gratuluje udanych chrztów no i dzielnych maluchów ![]() Sonia, Thaya cudne dzieciaki ![]() Lu kochana czyli jednak te wezły -bidulka, ale jak najszybciej maszeruj do lekarza, co do wigilii to ja tez robie u siebie ![]() dzis ide do gina ![]() kochane kiedy dostałyscie pierwsza @ po porodzie? u mni emija 8 tyg małego juz długo nie karmia a małpy jak ni ema tak nie ma |
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcialam sie pochwalic ze moje dziecie zaczelo gugac juz tak na powaznie
sylaby staly sie coraz dluzsze i bardziej wyrazne, zaczal sobie pokrzykiwac i od jakiegos czasu wyczail jak sie samemu bujac w bujaczku malo tego-na noc kladziemy Mikiego w jakiejs pozycji x a rano jak sie budzimy Mikul lezy zupelnie gdzie indziej, ja nie wiem jak on to robi smiejemy sie ze sobie slimaczkuje![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Co do wigilii-kurcze to bede z Toba chyba na konferent i bedziemy robily wszystko przez tel, co mowisz? bo ja sobie nie poradze! ![]() Rybka ja @ dostalam od razu po pologu, pozniej znowu i teraz mi sie konczy, ale ja nie karmilam tak dlugo jak Ty
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłybyśmy gotowac i widziec sie cały czas![]() kurde jestem ciekawa kiedy dostane@ a dzisiejsza wizyta to normalnie az sie boje hehe ciekawe czy tam wszytko w poorzadku jakis taki lek mimo ze w smuie nic złego nie odczówam
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie ze damy w końcu dzielne z nas mamuśki
![]() mój mąz powiedział ze on bedzie siedział z malutkime a ja sobie moge szalec nie wiem jak to zrobie bo z małym uwielbiam siedziec non stop a tu go bede musiała tatusiowi oddac![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Lu bedziesz robiła uszka? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

dziękować za odpowiedź 

Dobrze, że są babcie
. Jak widać późniejsze skoki już coraz cięższe? 

mały odmawia jedzenia z piersi... taką awanturę robi mi przy karmieniu od wczoraj że głowa mała... je tylko na śpiocha.. czyli zaraz po przebudzeniu...
i do tego boję się tego karmienia...

A co do tego picia to może przez ząbki? 

za to z drugą koleżanką miałyśmy tematów masę