Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 20:01   #4471
1988Marlena
Zadomowienie

Dot.: Prrrawie narzeczone planują kolejne śluby

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Kurteczka wlasnie zauwazylam, ze jakas uswiniona na dole
Cytat:

Mama mi dzisiaj powiedziala, ze na swieta ma byc u nas +7 stopni beznadziejne sa swieta bez sniegu
Nie chcę śniegu, śniegu akysz
Cytat:
Napisane przez Jagodka1985 Pokaż wiadomość

Jestem troche załamana. Wczoraj mój TŻ poruszył temat kredytu mieszkaniowego i stwierdził że moglibyśmy wziąć wspólny kredyt tak pół na pół Powiedziałam mu że ja nie chcę sobie komplikować życia, bo kredyt wspólny można brać jak się jest małżeństwem, bo to zbyt poważna sprawa.
W dodatku widziałam, jest nawet wątek na forum, dziewczyna wzieła z facetem wspólny kredyt a mu teraz do ślubu niespieszno. Słowa mojego TZ tym bardziej mnie zszokowały
I jestem zaskoczona słowami mojego Tżta bo nigdy nie deklarował się jako przeciwnik MAŁŻEŃSTWA a teraz mi z takim czymś wyjeżdża.
Chciałam pociągnąć troche temat ślubu, skoro już poruszyliśmy tą sprawę ale widziałam że nie chce o tym rozmawiać. Mam nadzieje że przyjął mój komunikat że ja nie zamierzam godzić się na wspólne zobowiązania bez legalizacji związku i że to przemyśli
No cóż dziwne, kredyt na pół życia tak, ale ślub to nie? faceci, któż ich zrozumie
Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
a mnie dopadła rwa kulszowa chlip chlip...w życiu jej nie miałam,a teraz cierpię
Współczuję
Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
tzn .fotografem ma byc tz kolega ze studiow ,ktory powiedzial tz 2 tys.za max pakiet ,ale ja nie chce pleneru u niego ,wiec bedzie mniej poza tym moze cos jeszcze urwe ,ale ja musze z nim gadac ,bo tz sie nie zna(sam tak powiedzial),zreszta on jakies tam albumy ma ,zdjecia panoramiczne czy cus musze z nim pogadac o tym czyms.
On sie w sumie sam zadeklarowal ,ze widzi sie na naszym weselujako fotograf .wiec niech da rozsadna cene.
A co do wideo to nie wiem ,ceny na ten rok byly 2,5 tys.u tego kamerzysty co bym chciala ,wiec pewnie go nie wezmiemy,to na 2013 to ze 4 tys bedzie bral.Wkurza mnie to ,ze ceny to maja iscie warszawskie,jak zsepsol ktory chcielismy wolal za jeden dzien 5 tys!! to juz jest rozboj w bialy dzien zwlaszcza jesli porownac to do mojego miasta i zarobkow w nim.
Ja pierniczę, ale ceny
Cytat:
Laski w ogole ostatnio moj tz zostal juz w 100% wlascicielem domu ,tzn,mama jego sie zrzekla praw i brat i tz ma juz akt notarialny za ktorego musial zaplacic prawie 1500 zl.
Tylko ,ze teraz w zwiazku z tym pojawil sie problem mieszkania po slubie
O fuck, nie zazdroszczę sytuacji

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:03   #4472
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Snieg ma byc bo specjalnie se buty kiedys kupilam wypasione no i dzisiaj kurtke

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:04   #4473
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę śnieg tylko na święta a później niech idzie precz
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:05   #4474
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Oj tam w butach to i tak sie mozesz przeparadować, w kurtce też, a ja śniegu nie chcę bo będę się bała z domu wyjść

Stary 2011-12-12, 20:05   #4475
aluniaaaaa
Zakorzenienie

I na Sylwka!!!

Uciekam na seriale

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:07   #4476
kinia860
Zakorzenienie

Ala ty mialas robic kiedys ciasto szrek czy inna laska??
Jesli to ty robilas to jakie w smaku ??,bo na swieta planuje zrobic,ale troche zmodyfikowane ,tzn. nie z zielonych kubusiow tylko czerwonych i galaretka wisniowa ,wiec to juz szrek nie bedzie sie nazywal
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:08   #4477
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość

czasem tak bywa, tarcia nie wiadomo o co ale będzie ok i te słowa mój w życiu nie wpadłby na takie nawet kwiatków mi nie daje
popołudniu byliśmy jeszcze na jedzonku... objadłam sie jak świńka do śniadania nic już nie jem

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:19   #4478
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
I na Sylwka!!!

Uciekam na seriale
jeeestem za!!
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:25   #4479
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
1.Propozycja mojego tz byla taka ,zebysmy wszyscy zamieszkali razme w domu ,a meiszkanei wynajeli:P
(...)
2. Moniq brat tz interesuje sie mama odwiedza ja ze swoja zona i corkami,ale co mialby ja do siebei wziac mieszkac?? A drugi brat mieszka we Francji i lepiej ,zeby tu w PLsie za czesto nie pojawial,bo tylko zdrowie i nerwy psuje calej rodzinie.
1.hmm, powiem Ci, że całkiem ciekawa propozycja! bo rozumiem, że tak czy siak nie macie możliwości zamieszkania tylko we dwójkę... to może być niezła myśl "jak się męczyć to wszyscy razem" a tak serio, to jeśli chcecie możecie spróbować... lepsze to niż mieszkanie z samą teściową nie wiem jaki charakter ma Twój tata, ale może umiałby wpłynąć na teściową jeśli widziałby że Ona ingeruje między Was... może taki 'anioł stróż' byłby lepszym rozwiązaniem niż bezpośrednie konfrontacje (chociaż i te są nieuniknione)... poza tym, Wasi rodzice mieliby wtedy towarzysza do rozmów (z tego co mówiłaś jak narazie dobrze się dogadują ) i niebyłoby takiego skupienia wszystkiego na Was

2. ok, rozumiem że pan francuz odpada z relacji rodzinnych jednak należy uzgodnić sprawę teściowej z bratem, który jest na miejscu... ciężko znaleźć dobre rozwiązanie, bo mieszkanie na stałe czy to z Wami czy z Nimi jest kiepskim pomysłem... trzeba coś wymyślić, ale ciężko jest coś doradzić
mogę tylko powiedzieć jak moja Mama z wujkiem rozwiązali sprawę (rodzeństwo)
jest ich dwoje, wyfrunęli z rodzinnego domu, pozakładali rodziny, Mama w Warszawie, wujek we Wrocławiu, babcia z dziadkiem zostali na Podlasiu na wsi zabitej dechami... umarł dziadek babcia została sama, mieszkała sama przez jakieś 2lata potem zaczęła podupadać na zdrowiu, więc raz mieszkała u Nas w Wawie a raz we Wrocławiu, na wakacje wszyscy siedzieli na wsi, tzn. babcia całe wakacje a My odwiedzaliśmy ja w weekendy lub na tydzień jak był urlop, a ja z bratem to nieraz całe wakacje siedziałam... potem na wszystkiuch świętych babcie zabieraliśmy np. do Wawy, na wakacje odwoziliśmy, potem na kolejne wszystkich świętych wujek zabierał do Wrocławia i tak w kółko, na wakacje była odwożona a przeszłe święta i sylwester były ostatnimi, bo babcia umarła w styczniu we Wrocławiu... no nic, to był taki przykład że jak sie chce to da się, ale potrzeba dobrej woli, nie mówię że coroczne przeprowadzki są dobre, bo zależy jak kto uważa, ale chodzi mi o to, że zawsze można znaleźć kompromis

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-12-12 o 20:35
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:28   #4480
jlys
Zakorzenienie

hej laski, wrocilam wwykapalam sie , jem teraz kolacje i czekam na tż dzien mi minąl w mgnieniu oka

Cytat:
Ja w kazdym razie Kinia trzymam kciuki, zeby w koncu jakims sposobem udalo wam sie zamieszkac na wlasnych smieciach, a jedynie dodatkowym czlonkiem rodziny zeby byly dzieci, a nie tesciowa
ja również
blue a moj tż to znowu uwielbia w koszulach lazić co mnie cieszy
adela zdrowiej
santom gratki kochana, już tylko 5 miesiecy nie moge sie doczekac , az bedzimey fotki ze swoich slubów ogladac super ciacho

przepraszam tylko 'po lebkach' was przelecialam . przepraszam , ze nie wszystkim cos odpisalam.jestem zmęczona ale szczęsliwa
byl wlasnie kolega u mnie po kasiorke- pojechal kupić bilety na sylwestra
nie wiem czy jutro wpadnę-chyba , że rano, bo po pracy chyba do mamy bede jechać dam w koncu matiemu prezent na mikolaja . w środę was nadrobie-pewnie juz nowy wątek będzie

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-12-12 o 20:29
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:45   #4481
kinia860
Zakorzenienie

jlys to super ,ze jestes szczesliwa z nowej pracy ,oby tak dalej
Jak bedziesz maial chwile to zdaj nam relacje

Moniq no moja babcia mieszka sama z 15 lat jak nie wiecej,a skonczyla 79 lat i daje sobie rade ,ba jeszcze wszystko sama robi
Wiesz u nas o tyle latwiej ,ze wszyscy sa w jednym miejscu ,a u was bylo krazenie Warszawa ,Podlasie ,Wrocław.Tak czy siak z ktoryms z rodzicow meiszkac bedziemy ,bo to by byla istna glupota ,gdybysmy mieli w takiej sytuacji w jakiej jestesmy pakowac sie w kredyt na 30 lat ,tym bardziej ,ze dom jest juz calkowicie prawnie tz.A mieszkanie jest w rozsypce ,bo bylo na moja mame ,wiec teraz jest polowa mojego taty i druga polowa na 3 dzieci podzielona.
Stary 2011-12-12, 21:03   #4482
rudy_moniq
Zadomowienie

jlys cieszę się że jesteś zadowolona z pracy a nawet szczęśliwa to wspaniale! teraz będzie już tylko lepiej

kinia cieszę się, że Twoja babcia daje sobie radę moi dziadkowie niestety szybko podupadli na zdrowiu, pracowali na roli i wiele chorób na raz czepiało się ich... babcia była mocno schorowana (przepuklina, cukrzyca, wieńcówka, nerki, nadciśnienie, częściowa głochota, a na koniec płuca), a jednak jeździła przez jakieś 13lat to Wawy/Wrocławia, choć było ciężko...
oczywiście bez sensu brać kredyt w waszej sytuacji
napisałam tylko przykład, że zawsze do jakiegoś konsensusu można dojść, bo wieczne mieszkanie z teściową to nie jest dobre (tu z kolei przykład mojej Mamy... staram się uczyć na błędach rodziców oraz niestety przykład koleżanki, rocznej mężatki...) trzymam kciuki za dobre rozwiązania jak coś, żal się ile wlezie

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-12-12 o 21:04
Stary 2011-12-12, 21:20   #4483
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
sylvi no dziwnie, że TŻ rezygnuje z noclegu, bo sie nie wysypia... my na początku też nie mogliśmy sie wyspać, ale to nie powód by rezygnować ze wspólnych chwil... teraz oboje wymieniliśmy łózka i jest ekstra nawet brat robi sobie drzemki na moim łóżku, hyhy
dzisiaj w nocy u mnie spal hehe:P spytal sie czy go przenocuje. od razu zaczelam glowa krecic ze nie bo bedzie mi marudzil ze sie nie wyspal i co? powiedzial ze i tak nie bede tego slyszec bo bede w pracy:P takze spal u mnie. a teraz zobaczymy sie dopiero w czwartek bo ja mam popoludniowki on nocki i tak lipnie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa!!!! zapomnialam!!!!!

za 5 miesiecy wychodze za maz;D;D;D
hihi rychło w czas:P
Cytat:
Ale za to pensja jest tylko teraz nie wiem czy pomogl moj meil czy takie opoznienie bylo....
super... jest pensja jest impreza ja czekam na swoja bo nie mam juz za co prezentow kupic:P
Cytat:
Ja tez np.sobie nie wyobrazam ,ze obgadywala by mnie po katach ,ze ona w domu gotuje ,a my na gotowe z pracy przychodzimy.
W ogole nie wiem jak to mialoby wygaladac ,co ja sie tam wprowadzam i sprzety kuchenne tez przynosze swoje ,zastawe itp??
Ja to sie krepuje herbate zrobic jak ona jest tam w domu,zeby nie mowila ,ze sie panosze po katach i jej w szafkach przestawiam.
Kiedys jak bylam na obiedzie to cos tam jej pomagalam i obieralam ziemniaki to stala jak kat nade normalnie pare cm ode mnie i sie gapila.
Wiecie ja sie przyzwyczailam ,ze kuchnia jets moim krolestwem i teraz nie wyobrazam sobie ,ze dwie kucharki mialyby tam byc.
ehhh wiem co czujesz. mialam to samo z niedoszla tesciowa, czulam sie u nich jak intruz takze

a zebyscie widzialy dzisiaj moja mine jak wrocilam do domu. dzwonil TŻ ze mam wejsc na fejsa bo zostawil dla mnie wiadomosc. no to ja wracam po pracy, biegiem do pokoju, szybko swiatlo, odpalam kompa, fejs a tam wiadomosc czy podoba mi sie moj nowy parapet, odwracam sie patrze a tam dwie piękne różyczki normalnie woooow
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:22   #4484
kinia860
Zakorzenienie

Moniq moi dziadkowie tez rolnikami byli,babcia do tej pory hoduje kaczki i kury ,a ze zdrowiem wiadomo jak w tym wieku jest tez ma juz siate lekow ,nadcisnienie ,na nerki miala operacje ,przeszla wylew ponad 10 lat temu ,dwa lata temu tez trafila do szpitala nagle.
Stary 2011-12-12, 21:34   #4485
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
niestety, w jej domu możesz nigdy nie poczuć się tak jak w swoim, bo zaraz będzie 'poprzestawiane'... pierwszych sygnałów z tego tytułu już doznałaś, co jest opisane wyżej, więc po raz kolejny powtarzam, mieszkanie z teściową to BARDZO zły pomysł
Generalnie z mieszkaniem z rodzicami którejkolwiek ze stron może sprawić, że ta druga strona nigdy nie będzie się czuła tak jak u siebie w domu. Facetów to samo dotyczy. Na przykład mi się wydaje, że D. u mnie nigdy nie mógłby się poczuć jak u siebie w domu.

Cytat:

Ja w kazdym razie Kinia trzymam kciuki, zeby w koncu jakims sposobem udalo wam sie zamieszkac na wlasnych smieciach, a jedynie dodatkowym czlonkiem rodziny zeby byly dzieci, a nie tesciowa
Ja tak samo
Cytat:
aaa, która wstawiła to Turco Loco? matko, jaka tragedia!
To żem była ja! Znowu mi się wkręciło i cały czas to nuciłam

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:39   #4486
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
hej laski, wrocilam wwykapalam sie , jem teraz kolacje i czekam na tż dzien mi minąl w mgnieniu oka

ja również
blue a moj tż to znowu uwielbia w koszulach lazić co mnie cieszy
adela zdrowiej
santom gratki kochana, już tylko 5 miesiecy nie moge sie doczekac , az bedzimey fotki ze swoich slubów ogladac super ciacho

przepraszam tylko 'po lebkach' was przelecialam . przepraszam , ze nie wszystkim cos odpisalam.jestem zmęczona ale szczęsliwa
byl wlasnie kolega u mnie po kasiorke- pojechal kupić bilety na sylwestra
nie wiem czy jutro wpadnę-chyba , że rano, bo po pracy chyba do mamy bede jechać dam w koncu matiemu prezent na mikolaja . w środę was nadrobie-pewnie juz nowy wątek będzie
Oj, biedactwo zapracowana jesteś ale najważniejsze że szczęśliwa, my tu czekamy na Ciebie i wrazenia z nowej pracy
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
dzisiaj w nocy u mnie spal hehe:P spytal sie czy go przenocuje. od razu zaczelam glowa krecic ze nie bo bedzie mi marudzil ze sie nie wyspal i co? powiedzial ze i tak nie bede tego slyszec bo bede w pracy:P takze spal u mnie. a teraz zobaczymy sie dopiero w czwartek bo ja mam popoludniowki on nocki i tak lipnie
...
a zebyscie widzialy dzisiaj moja mine jak wrocilam do domu. dzwonil TŻ ze mam wejsc na fejsa bo zostawil dla mnie wiadomosc. no to ja wracam po pracy, biegiem do pokoju, szybko swiatlo, odpalam kompa, fejs a tam wiadomosc czy podoba mi sie moj nowy parapet, odwracam sie patrze a tam dwie piękne różyczki normalnie woooow
O no proszę, a jednak da się u Ciebie spać i te różyczki

Stary 2011-12-12, 21:40   #4487
rudy_moniq
Zadomowienie

sylvi no to trochę zrehabilitował się ten Twój bo z noclegiem to podniósł ciśnienie aaa ten parapet

Cytat:
Moniq moi dziadkowie tez rolnikami byli,babcia do tej pory hoduje kaczki i kury ,a ze zdrowiem wiadomo jak w tym wieku jest tez ma juz siate lekow ,nadcisnienie ,na nerki miala operacje ,przeszla wylew ponad 10 lat temu ,dwa lata temu tez trafila do szpitala nagle.
no niestety, tak to jest z dziadkami... fajnie że jeszcze kogoś masz, moja ostatnia babcia podeszła w tym roku ona miała tą przepuklinę od porodu wujka, więc dziesiątki lat z nią żyła i tyloma innymi chorobami... ciszę się że było jej dane przeżyć z nami wiele dobrych chwil nie tylko jej, ale wszystkim dziadkom

Stary 2011-12-12, 21:47   #4488
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:

no niestety, tak to jest z dziadkami... fajnie że jeszcze kogoś masz, moja ostatnia babcia podeszła w tym roku ona miała tą przepuklinę od porodu wujka, więc dziesiątki lat z nią żyła i tyloma innymi chorobami... ciszę się że było jej dane przeżyć z nami wiele dobrych chwil nie tylko jej, ale wszystkim dziadkom
Widzisz tak jest w zyciu ,mam dwie babcie jeszcze ,ale mamy juz nie mam od 10 lat
Stary 2011-12-12, 21:48   #4489
sylvi_86
Zakorzenienie

aaaa nie powiedzialam wam radosnej wiesci.. szefowa moja chora i nie bee jej widziec do srody przyszlej tzn do wtorku

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Widzisz tak jest w zyciu ,mam dwie babcie jeszcze ,ale mamy juz nie mam od 10 lat
ja taty nie mam od 10lat... bedzie 10ta rocznica 28mego
Stary 2011-12-12, 21:53   #4490
Calipso88
Zadomowienie

Hej!!
Odetchnęłam po całym weekendzie imprez - urodziny, urodziny i urodziny!
Dziś nie robię nic. I kładę się spać

RAZEM OD : 3.V 2009r
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:59   #4491
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:

ja taty nie mam od 10lat... bedzie 10ta rocznica 28mego

Sylvi a powiedz mi czy jakby z wami nie mieszkala ciocia ,to zostawilabys mame ,zeby sama mieszkala w domu? i czy sama finansowa dala by rade wszystko oplacac?

No to super ,ze nie bedzie szefowej ,troche spokoju bedziesz miala :P
Stary 2011-12-12, 22:03   #4492
sylvi_86
Zakorzenienie

napewno trudno by mi bylo. nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobila... mama by dala sobie spokojnie rade ale zostawienie jej w tym domu byloby dla mnie mega trudne
Stary 2011-12-12, 22:08   #4493
1988Marlena
Zadomowienie

Moje Kochanie chore Napisał mi właśnie, że cały wieczór wymiotuje, głowa go boli i plecy i w ogóle wszystko

Stary 2011-12-12, 22:11   #4494
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
Moje Kochanie chore Napisał mi właśnie, że cały wieczór wymiotuje, głowa go boli i plecy i w ogóle wszystko
uuuu moze jelitowka? albo w ciazy jest:P
Stary 2011-12-12, 22:21   #4495
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
uuuu moze jelitowka? albo w ciazy jest:P
Najprędzej coś zeżarł i się przytruł ale wiecie jak to jest, jak facet ma katar to umiera, a co dopiero przy wymiotach
Będzie żyło trochę mi go żal , ale przecież od tego się nie umiera

Stary 2011-12-12, 22:23   #4496
sylvi_86
Zakorzenienie

moja szefowa przez katar tez umiera a to baba
Stary 2011-12-12, 22:33   #4497
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
moja szefowa przez katar tez umiera a to baba
dziwna baba

Stary 2011-12-12, 22:35   #4498
sylvi_86
Zakorzenienie

dla mnei lepiej ze choruje

dziołchyyyyyy nie wiem co kupic cioci na gwiazdke..
Stary 2011-12-12, 22:37   #4499
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
dla mnei lepiej ze choruje

dziołchyyyyyy nie wiem co kupic cioci na gwiazdke..
Może jakąs książkę?

Stary 2011-12-12, 22:40   #4500
sylvi_86
Zakorzenienie

nawet o tym myslalam ale watpie zeby czytala. ona uwielbia sudoku.. moze kupie jej jakas wielka ksiazke z sudoku.. musze poszukac

TŻtowi co prawda dalam juz prezent ale dostanie ode mnie jeszcze zel pod prysznic ktory uwielbia czyli Nivea Silver, pewnie jakies slipki i duzo cukierkow Michałków lubie go rozpieszczac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości