|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
![]() czym się tu nakręcać przecież cię nie dopadną ![]() koniec świata już tyle razy przepowiadali i nie było jeszcze
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Dobrze, ze chociaż raz ![]() a co do nóg to ja ogólnie mam nienadaające się do niczego
|
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie ,, Anioły i Demony''? edit. Sprawdziłam , jednak w ,, Anioły i Demony'' Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-12 o 20:46 |
||
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Melduję się po weekendzie, jakiś taki zakręcony był i ani siły pisanie nie miałam tylko Was podczytywałam. Jestem zła na siebie że wszystko tak na ostatnią chwilę robię, niby mam już wszystko kupione ale dużo rzeczy jest jeszcze w Pl i miałam problem z kurierem, tzn za duża paczka i nie każdy taką przewozi, zmniejszyć się nie da bo wózek jest duży. Wyszło na to że pójdzie w dwóch paczkach ale zamiast 50 euro zapłacę 85euro, no trudno......oby na czas przyszła. Jutro rodzice to dokładnie popakują i w środę kurier zabierze. Do Świąt powinna być. Jedno mie cieszy że mam już zrobione pierogi na Wigilię, ja zawsze robię wcześniej i mrożę W sobotę robiłam z kapuchą i grzybami a wczoraj ruskie No i z ulga mogę powiedzieć że mój dupny problem powoli zanika ![]() Dzisiaj się wybrałam z koleżankami na zakupy i kawkę w costa (pralinkowe latte jest przepyszne) i kupiłam Milence komplecik. Czaiłam już sie kiedyś na niego bo z 18e był przeceniony na 12e ale nie kupiłam. A dzisiaj kosztował 7 euro, to sie nie mogłam powstrzymać ![]() Sztruksy, bluzeczka i sweterek, rozmiar wzięłam od 3-6 miesięcy ![]() Ide poczytać co tam u was bo dzisiejszy dzień mam zaległy...... Wrzucam foto kompleciku
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-12-12 o 20:43 |
|
|
|
#2946 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przynajmniej jedna normalna![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coś TY? Mi się podoba taki wystający pępuch bo to takie bardzo ciążowe
|
|
#2947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komplecik pieknyCytat:
|
||
|
|
|
#2949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a komplecik piękny u nas otworzyli dziś cofee heaven na osiedlu więc ide jutro na jakąś smakową świąteczną kawkę ![]() ach jakbym zjadła takich i takich pierożków, zrobiłaś mi smaka mikołajową jeszcze Cytat:
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
znowu sie dziwnie czuje.. klade sie spac.. niech juz bedzie 20 bo sie wykoncze...
![]() branoc
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
kasikzaki pięknee!!!!!
uska ![]() a my z młodym sluchamy mozarta... coś tam lekko się przekręca i nie wiem czy mu odpowiada czy nie
|
#2952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie piszę nic tylko was podczytuję bo co mam pisać ??? najgorszy okres przechodzę teraz wiec co mam wam pisac i narzekać jak to się zle czuję?? najgorszy jest ból nóg mam tak opuchnięte że nie mogę zgiąć nawet palcy i strasznie boli/szczypie mnie w kostkach skóra, tak mam opuchnięte że się odznaczają krechy w zgięciu mam wrazenie jak by krew mi do nich nie dopływała takei uczucie drętwienia mam brzuch ciąży coraz gorzej mi sie poruszac ciężko wstaje sie z łózka chce mi sie ryczeć bo już jestem mega wykończona tą koncówką ciązy a tak wszystko się teraz wlecze ![]() już nie wiem co ze sobą zrobić chodzę sprzątam piore kombinuje na rózne sposoby by przyśpieszyc ten poród już mnie nawet wzieła ochota na bzykanie i w któryś dzień naprawde zmolestuje mojego tż może to pomoże bo teraz już nei mam sie czego obawiać więc możemy zaszalećpościel kupiłam , wygrałam fajny sweter rozpinany za 1,25 i super narzutkę za 10zł do tego kupiłam sobie już sukienkę na święta żeby w razie co mieć by móc wyglądać jak człowiek choć nie wiem nawet czy ja załoze na święta bo jak tak maluch będzie się ociągać to nie bardzo ![]() wkurza mnie to bo chciała bym coś porobić na święta mimo że wigilie będziemy spędzać albo na górze u mamy tż lub u moich rodziców ale jednak coś trzeba zrobić by było w lodówce na te kilka dni do jedzenia dużo nie będe wymyślać ale niewiem kiedy za to się zabrac bo jak bym teraz urodziła to po wyjściu ze szpitala ze spokojem bym to sobie poszykowała atak to nie wiem kiedy zaczne rodzic i czy bedzie pozniej czas na to ehhh jestem teraz w takiej kropce, wszystko mnie wkurza rozdrażnion achodze nie dosypiam spać chodzę dopiero o 3 w nocy o 5 pobudka na sikanie potem kolejna o 8 chodze potem przymulona nie wyspana no i tak mi płynie dzień za dniem troche leże i sobie wyszywam daje nogom odpocząć bo to co się z nimi teraz pod koniec dzieje to jest wielka masakra banie wielkie baniaki!!!! no i tyle u mnie.....
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
No nie tylko, bo u mnie też i mam nadzieję, że taki zostanie
Cytat:
![]() Wiem, bo czytałam tylko dwie (jeszcze "kod.." oczywiście) i jeszcze do tego sprawdziłam teraz, bo mam tą książkę Edit: o widzę, że Czubasek już sprawdziła
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-12 o 21:37 |
|
|
|
|
#2954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to ... no słów brak, bo jednak chciałoby sie Ciebie pocieszyć, ale jak??? Każdą czeka to samo
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no niby każda to samo czeka ale ja wam nie życze tego byście przez takie męki na końcu przechodziły oby wam to lżej mineło
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że już masz pierogi zrobione MOja mama zawsze robi albo w wigilię albo najdalej dzień przed A przesyłką sięnie martw, na pewno dojdzie na czas, chociaż teraz wszędzie trąbią, że są opóźnienia Cytat:
Oczywiście u mnie w mieście nie ma takich rarytasów Ale znalazłam spieniacz do mleka w szufladzie, więc jutro strzelę sobie latte domowej roboty z przyprawkami Cytat:
Ale już niedługo
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-12 o 21:50 |
|||
|
|
|
#2958 |
|
Zadomowienie
|
Miss Zuzia jestem w 37tc i właśnie za każdym razem jak miałam wizytę u ginka to mi robił tylko USG
A badanie to chyba było to Gbs tylko z pochwy, niektóre z was chyba tez miały tylko z pochwy no nie?Anabellita ja tez mam jeszcze wklęsły pępek Bybella trzymam za murzynka ![]() Monnika9 3maj się i pomyśl że już niedługo... |
|
|
|
#2959 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do ślubu ból przejdzie Cytat:
a po co takie formalne zaświadczenie? do slubu? Cytat:
od tego jest ![]() Cytat:
a z mamami... damy rade ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i tyle cytowania zaznaczyłam, ze mi dalsza czesc ucieło kurde wyszedł mi pan H.
|
||||||||||
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i z pochwy wyszedł mi gbs ujemny a z odbytu dodatni niestety |
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam
![]() Pępek mam nadal płaski i wątpię że mi jeszcze wyskoczy bo to już niecałe 3 tyg zostały Wygląda troche dziwnie bo dziurka jest bardzo malutka i widać jego koniec i ma taką czerwona obwolótkę z rozciągnięcia ale nie popękał ![]() Ciuszki do szpitala normalnie bym wzieła na 62 ale dostałam też 2 pary body na 56 i pajaca to wezmę na wszelki wypadek. A dla siebie to spodnie ciążowe żeby było wygodnie i sweterek, tyle ![]() Co do oczekiwanie na dostawę od rp to ja czekałam 4 dni robocze.
|
#2963 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć brzusie
dziś znów mam bóle kości łonowej i ciężko mi nawet leżeć - ogólnie jakoś dziwnie się dzisiaj czuje tylko bym spała, chęci brak itd ... Cytat:
pewnie ukrywa się gdzieś w biodrach i w tyłeczku Cytat:
tak bym wypiła a już nie mam bo ostatnio z tz na śniadanko resztkę wypiliśmy za to idę obrać sobie pomarańczkę i zjem brzoskwinie z puszki ![]() ![]() Cytat:
myślałam ze tylko ja tak mam ale jest nas więcej ciekawe od czego to zależy ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez ultraradiola Czas edycji: 2011-12-12 o 22:04 |
|||||
|
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę że Ci pomogło Ja też mam narazie spokój, więc uffff....
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję
Lekarz w Pl polecił mi hemorektal w czopkach i aesculan w kremie. Kupiłąm obydwa i teraz jak problem się pojawił to czopki nie pomogły w ogóle a ten krem to tak sobie. Z tym ze jak rok temu walczyłąm z Panem H to Hemorektal pomógł , tylko teraz nie, nie wiem dlaczego. Tutaj lekarz przepisał mi scheriproct i zaczęłam stosować w zeszły poniedziałek ale i od razu nie widziałąm poprawy a od czwartku zaczełam robić 4 razy dziennie okłady z kory dębu i już w piątek wieczorem zauważyłam poprawę. Pisałam dzisiaj że kropelki kupiłam http://www.herbalremedies.com/oak1mlvial.html ![]() Nie mam 100% pewności co mi tak dokładnie pomogło ale stawiam na te okłady bo po nich czułam ulgę. Na chwilę obecną pan H zmiejszył obiętość o połowę i nie jest taki nabrzmiały i wrażliwy na dotyk. Da sie żyć
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-12-12 o 22:11 |
|
|
|
#2967 | ||
|
Zadomowienie
|
mam tydzien ! 7 dni ! to mnóstwo czasu na spakowanie się
Cytat:
![]() ![]() jak trzeba będzie to się zrobi ![]() Cytat:
przynajmniej nie jestes sama dzięki za leki, jutro wyślę tzta do apteki po czopki i po korę dębu. napewno bedzie w aptekach bo sama taka sprzedawałam ![]() aaa ciuszki do szpitala biorę na 56
|
||
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam żylak na sromie który mnie okropnie męczy. Przed chwilą przy braniu dopochwowego sie poryczałam . Już sobie rady z nim nie mogę dać
idę spać, bo przez to mam jakiś doł :/ Dobranoc |
|
|
|
#2969 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to nic tylko czekać![]() super sie prezentuje ![]() Cytat:
mi sie wystajace podobaja takie ciazowe sa! ale bez brzusia to wole wklesłe najlepiej z dziurką![]() do mnie i mojej kolezanki kiedys facet podszedl w miescie i konspiracyjnym szeptem zaproponował nam układ nie do odrzucenia Cytat:
Cytat:
![]() za to w tramwaju mi 2razy juz ustapili ![]() Cytat:
Cytat:
Haniulka jutro ci zdjecie kompleciku wstawie bo mi cos komórka sie nie chce z kompem polaczyc ![]() ide sie polozyc dobrej nocki brzuchatki
|
|
#2970 |
|
Zadomowienie
|
ja już też mykam spać
![]() dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

musi być 60 

.
Przynajmniej jedna normalna

za murzynka 

:tasacz ek:

Gabrysia - 09.02.2012