|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
jem jajka jeśli o to pytasz
Cytat:
dopiero teraz po porodzie nie dość że suchość, to jeszcze nadżerka... myślę że mnie nie oszukuje i rzeczywiście coś tam jest. Jakoś w styczniu się udam do gina z tym.
|
|
|
#3242 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i wkoncu do gina zapisalam sie na czwartek Cytat:
![]() przystojniaczek i torcik sliczny ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka miała brodawkę nakłuwaną, nawet sobie nie wyobrażam jaki to może być ból ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Asik gratulejszyn wizyty u gin teraz to juz ja tez musze sie wybrac bo zajeżdza wstydem, tyle czasu od porodu a ja niet![]() Dziewczyny sora ze nie nadrabiam i nie odpisuje na bierzaco ale cos sie dzieje mojemu Ł, martwie sie jak cholera bo nagle zaczal miec mdlosci, nic nie zjadl jak wrocil z pracy bo mu niedobrze i do tego goraczkuje a temp ciagle rosnie teraz ma 38,7
|
|
|
#3245 |
|
KWC
|
Weszłam się tylko odmeldować, bo jestem kompletnie nie w temacie od soboty i teraz będę Was nadrabiała.
Lullka - może Twój TŻ ma jelitówkę? Biedak, współczuję. Żebyście tylko Wy się nie pozarażali... |
|
|
|
#3246 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to ja poproszę przepis na ten sernika na zimno ja nie przepadam, wolę ciasta z budyniami, kremami itd ;p ale mama to fanka serników to jej niespodziankę zrobię ![]() Cytat:
i wpadają znajomi co mają 8 miesiecznego synka i znajomi co niestety 1 muszą iść do pracy więc też nie mogą gdzieś na imprezę.. A więc na spokojnie będzie w tym roku![]() hehe jak pomyślę że tuż po poprzednim sylwestrze w ciążę zaszłam,a już tego sylwestra z Filipkiem spędzimy,to jak ten czas leci ![]() Cytat:
i muszę się skupiać i całą noc dokładnie sobie przypominać ;pja poproszę na 3bita!!! tyle o tym cieście słyszałam, mmmm ;Da przednie siedzenie w aucie będzie wolne wiec (o ile mi wyjdzie;p) damy rade przewieźć ![]() ![]() Cytat:
![]() śliiiiiiiiiczny ![]() Cytat:
oglądałam, aż mi się głupio zrobiło że ja moje 4 cieńkie rozstępy przeżywam jak mrówka okres i smaruje 2 razy dziennie jakąś maścią silikonową..... ![]() Cytat:
|
|
#3247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech wraca do zdrowia szybko!Cytat:
![]() Cytat:
i moim zdaniem lepsze wychodzi jak się da zamiast masy toffi- czekoladową ![]() w sumie jak go przetrzymasz przez noc w lodówce to powinien się dość dobrze trzymać i znieść podróż. a my obejrzeliśmy Dextera, się nie mogę doczekać kolejnego, ostatniego odcinka Ogląda może któraś??
|
|
#3248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak uważasz, jak zmienisz zdanie to jesteśmy ![]() radosnych Świąt ![]() Cytat:
![]() ja też się złoszcze na siebie jak się zirytuje, to chyba dosyć naturalne piękne takie uśmiechy, co? ja mam właśnie taki jak pokazałaś tylko inne kolorki i jestem zadowolona, Natalka chyba też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jutro przepis zapodam na serniczek ja będe robiła właśnie 3 bita na święta ![]() Chyba najwyższa pora spaaaać, dobranoc
|
||||
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek, my jak zwykle od świtu na nogach, pobudka o 6.10
Teraz smyk już znowu śpi, a ja może firanki zrzucę Chyba będę musiała chodzić spać razem z małym żeby się wysypiać - wszystko się porypało mu - budzi się co 2h na jedzenie w nocy, łóżeczko go parzy i bez ryku jakby go obdzierali ze skóry nie zaśnieTyle u mnie, lecę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Thaya, Sonia chłopaczki przystojniaczki Lullek jak dzisiaj zdrówko twoje i Ł.? Dla Ł. polecam Nifuroksazyd Martusia gratuluję udanych chrzcin Mały cudnyAcelinka doczytałam, że masz mniej mleka Po czym wnioskujesz?Madzialena ja mam ten leżaczek i jestem bardzo zadowolona Mi też się zdarza zdenerwować, nie jesteśmy w końcu ze stali a tż to chyba trzeba trzasnąć![]() odnośnie sylwestra to zostajemy na pewno w domu, chyba zaprosimy siostrę tż z mężem, albo chrzestną Szymka ![]() a święta musimy jakoś podzielić bo w zeszłym roku jedliśmy dwie wigilie Wczoraj była chrzestna Szymka z prezentem świątecznym - mały dostał świąteczną koszulkę i skarpetki z reniferami a do tego giga pakę pampersiaków
|
|
|
|
#3250 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O JEZUUU jak to ciasto smakowicie wygląda, chyba zrobię też przed świętami co by się upewnić że na święta wyjdzie,dzięki ja oglądałam pierwszy sezon, w porządku serial, ale ja i mąż to najwięksi fani Californication czekamy na kolejny sezon ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
mój jutro kończy 10 tygodni i mam wrażenie jakby się 'cofał' z tym spaniem od paru dni tak jak zwykle spał od 19 do 4 a potem do 7.30 teraz śpi od 19 do ok 22 potem się budzi o 3 potem o 6 potem o 7.30 i dalej chce spać i o 8.30 dopiero wstaje, nie wiem co jest![]() : confused:![]() ja też zaraz biorę się za pranie, o ile mały będzie chciał poleżeć na macie albo w leżaczku
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3253 |
|
kosmitka
|
Znów nie mogę Was nadrobić. Poczytałam, ale nie dam rady odnieść się do wszystkich. U mnie początek sesji więc zakuwam w wolnej chwili, a w pozostałych bawimy się z Franusiem
.Acelinko - powtorzę za Małgosią - Ty nasza naczelna matko polko masz problem z laktacją?? niemożliwe!Cotka - książka to "Pierwszy rok życia dziecka", kiedyś ją Wam chwaliłam, bo ma odpowiedzi na wiele moich wątpliwości .Lulla - kciuki za zdrówko Ł., uważajcie faktycznie na Mikiego, żeby się biedulek nie zaraził. yyyy nie pamiętam co jeszcze miałam napisać ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Natko u nas pobudka chyba o 5, wcześniej też co 2h, niestety noce są okropne.
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Zanim nadrobię, to przekaże info bo zapomnę ![]() Dziewczyny wczoraj odkryłam, że butelkowy smoczek z dr browna pasuje do butelek aventowych. Więc jeśli jakiś dzidziuś (jak mój) nie toleruje butelkowych smoczków aventowych, a lubi szerokie z dr browna , można zaoszczędzić smoczki dr browna chyba gdzieś od 7zł/szt. A druga informacja. Agnieszka, Ty chyba pytałaś o 'przewóz' dziecka zimą po śniegu. Otóż wczoraj w hurtowni zapytałam o sanki i podobno mają mieć takie do których wpina się gondolkę. Niestety tylko z wózków tako
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 |
|
kosmitka
|
Mamy karmiące piersią - co planujecie jeść/czego nie jeść na święta?
Acelinko co to moczanka czy jak Ty to nazwałaś? ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Martunia a tą dietę rygorystyczną już stosowałaś? Pomogła?
|
|
#3257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety znam dzieci któe ciągle tak rano wstają od małego do teraz, a Wojtek ma już 3 latka, ale on to jeszcze większy hardcore bo potrafi wstać nawet o 5-5.30 mam nadzieje że z Szymkiem tak nie będzie ![]() my raz byliśmy na dwóch wigiliach i nigdy więcej takich wycieczek Przyjęliśmy zasade że rok u jednej mamy rok u drugiej, no a w tym roku smai na Wigili a potem mamy 2 dni świąt na odwiedziny mam ![]() a z czym robisz makówki? bułka, sucharki, chałka? Bo różnie robią i się zastanawiam właśnie z czym robić a ze wszystkiego to najbardziej lubie ozdabiać na górze bakaliami i cudaśne wzorki wymyślać ![]() Mniej mleka - jak wstaje to nie ciekne i piersi nie są takie obolałe, są twarde ale nie tak jak kiedyś, jak odciągam to też nie tyle co kiedyś. Dawniej to z butelki 150 ml czasami musiałam wylewać i jeszcze dalej odciągać a teraz jak 80-90 odciągne to jets dobrze. W szkole jak jestem to też znacznie mnie odciągam. Zobaczymy co to będzie, wczoraj Natalci bez problemu wystarczało cały dzień ![]() Cytat:
Cytat:
póki co to nie jest jakiś mega problem bo mleka wystarcza w miare ale troche się boje że jak jeszcze się zmniejszy to mój żarłok będzie głodny no ale nic będziemy dawać mm i już ![]() Widze że mamy teraz taki sam plan dnia a masz jeszcze przed świętami zjazd? Bo ja na szczęście nie, tylko prace mgr musze męczyć i oddac w sobote co uciułam ![]() Cytat:
Mnie się wydaje ze mój wózek da rade na śniegu, no chyba że będzie go pół metra ![]() Ej ja to tez odkryłam a nawet nie pomyślałam że ta informacja kogoś zainteresuje, niedobra koleżanka jestem ![]() Widze że moje dziecko spanie bierze więc biore ją do sypialni i pomoge jej zasnąć cycem, a ja się szybko wezme za okno w pokoju i będe już miała dwa z głowy ale wiecie ze ja jeszcze po porodzie okien nie myłam? i normalnie mam z tego radoche ze sobie moge umyć po swojemu i firanki powiesić po swojemu
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-13 o 09:55 |
||||
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też odkryłam, że niby pasują, ale u mnie przeciekają więc nie do końca z tym dopasowaniem
|
|
#3259 |
|
kosmitka
|
Małgosia u nas Franio dostał same prezenty na chrzciny, tylko dziadkowie dali troszkę kasy.
Dostał srebrny łańcuszek z medalikiem Św. Franciszka, piękny złoty łańcuszek z krzyżykiem, medalik Matki Boskiej, Pismo Święte ze złoconymi brzegami, pięknie wydane baśnie, ubranka, zabawki. Jak dzisiaj się czuje Stanisław? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Acelinko mam teraz zjazd i 2 koła . Praca mgr to za rok lub dwa.---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Aha wiem co miałam spytać - do mam stosujących butelki TT z tą miarką temperatury, chyba Indygo takie ma - czy Wam się też smoczki wsysają, jak pije dziecko?
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia ja nie mam TT ale z dr Browna i Aventową tez się tak dzieje jak mam za mocno zakręconą- trzeba troszkę słabiej zakręcić i nie będzie się wsysać
|
#3261 |
|
KWC
|
Ancia, zdaje mi się, że w najnowszym mamo to ja są porady co jeść w święta. Nie mogę teraz znaleźć tej gazety, ale na 99% to tam było.
|
|
|
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
lullaby zdrówka dla Ł. Cytat:
rok temu jak się pożywiliśmy świątecznie to od razu nam Amelka wyszła może w tym roku też się "uda" Cytat:
I nie powiem, żeby mi się to podobało ![]() Cytat:
bigos, kapucha w każdym rodzaju - odpada z grzybami i barszczem też raczej będę uwarzać, więc zostaje mi tylko karp ![]() Super prezenty dostał Franuś, goście b. pomysłowi
|
|||
|
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejć współczuje z tym jedzonkiem Cytat:
u nas z prezentów to tylko leżaczek był.ojojć to ciężko ale dasz rade, kto jak nie Ty ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze tylko 5 tygodni do końca skokuCytat:
![]() Ja wiem, że nie mogę pomarańczy i mandarynek, a reszta chyba będzie ok Cytat:
![]() Cytat:
a chcesz żeby się udało? ja się w wigilię dowiedziałam że jestem w ciąży
|
|||||
|
|
|
#3265 |
|
KWC
|
Ancia - jeszcze co do butelek TT - ja nie mam, bo kolezanka mi odradzała, bo się smoczki wciągają własnie i dziecko się wnerwia.
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieważne, mi przeciekają więc nie będę kombinować, poza tym mojej nie robi różnicy z jakiej butelki czy smoka pije, ważne że leci mleko
|
|
#3267 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Guguś siedzi w leżaku i rozmawia z hipopotamem tk mi sie dziecko rozgadało ze szok - za to głowy nie chce podnosić wcale leniwiec mały. Mąż wczoraj stwierdził, ze skupiła sie na rozwoju intelektualnym Monia nie wiem czemu stwierdziłaś, ze jestes niewidzialna...jak bedziesz miec ochote to wracaj do nas ![]() Cytat:
młoda uwielbia w nim siedziec, gada do zabawek, kopie nózkami to sie wtedy buja i zabawki sie ruszają. Wibracje jej nie kręcą wiec nie włączamyCytat:
Cytat:
moja sie nie przekręca, ale to chyba przez to ze spi w spiworku i nie moze za bardzo kopać nóżkami. Cytat:
![]() oby ten skok nie trwał 5 tygodni - moze to tylko takie humorkimoja gadzina nadal wydziera paszcze przed spaniem, ale juz od dwóch dni udało mi sie ją jakoś ugłaskać. W dzien zaśnie sama w wózeczku - także chyba wraca moja grzeczna córeczka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moze sie laktacja ustabilizowała i masz tyle ile Nati potrzeba ![]() ja umyłam tylko jedno okno i chrzanie reszte umyje na wiosne, albo wezme jakąs babkę zapłace zeby mi umyła...szkoda mi jakos czasu na te okna, ale ja ogólnie leniuch jestem wiec jak mam chwilke to wole przeczytać 5 stron w książce ![]() Ucieło mi cyctat Małgosi o tych smoczkach z dr browna....musze to wypróbować bo moja te smoki lubi najbardziej
|
|||||||||
|
|
|
#3268 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj zupelnie nie maialam czasu by tu zajrzec, dzis tez na szybko- cp to bedzie jak bede sama od jutra
Cytat:
2.Moze i duzy facet ale zachowuje sie ja goowniarz 3.Zazdroszcze ze wasi faceci wstaja w nocy do dziecka ja mam ciagla, nieustajaca zmiane ![]() Cytat:
Po drugie - z tym karmeineim mamy tak samo, juz chyba z tydzien strasznie mnie to frustruje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje,ze szybko pierś wróci do normy,ze gines zaradzi teraz. I gratki udanych chrzcin ![]() Cytat:
dla ślimaczkai zdrówka dla Ciebie Cytat:
Cytat:
Mój sie ewidentnie zepsuł... nie wiem czy to juz czas na lepszy model ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez sie zastanawiam czy do lek nie isc- maly marudzi, budza go pierdziochy, koopa kwasna i zielona ze sluzem. A ja mam znow dola do tego wracam do domu i znow sama
|
||||||||||
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
kilka razy wchodziłam i zaczynałam od nadrabiania, zanim skończyłam czytać był alarm i nigdy nie mogłam się odezwać więc dziś zaczynam od tego co u nas a potem jak dam radę poczytam co u was ![]() Mała rośnie coraz więcej gaworzy choć ogólnie jest bardzo płaczliwa, mam koleżankę która rodziła 2 tygodnie przede mną i jej synuś to ostoja spokoju więc zastanawiam się czemu moja nie jest taka radosna może w ciąży byłam zbyt nerwowa mam bardzo mało czasu na cokolwiek niestety, malutka je co 3 godziny, potem czasem zaśnie a czasem nie a ja ciągle na laktatorze siedze, staram się sciągać też co 3 godziny żeby się rozbujać ale różnie to wychodzi, w nocy też wstaję i sciągam (choć mała przesypia całe noce już od dawna ) generalnie po 2 miesiącach padam na twarz z notorycznego nie wyspania. Mój mąż do późnych godzin nocnych czyta książki a potem nad ranem jak proszę żeby małą nakarmił odpowiada zaraz i zasypia, a ja nie wiem jak jej wytłumaczyć to "zaraz" ![]() Pozdrawiam was i mam nadzieję że wkońcu będe mieć dla was czas bo zaczynam się czuć poważnie samotnie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

podwozie łądnie wygojone tylko zapalenie niby jakies mam pewnie przez to ze wiecznie cos tam po porodzie trza zakładac
no i po miesiacu mam przyjsc na cytologie bo ponoc nadżerke mam ale to pójde sprawdzic do innego gina bo siedzac pod gabinetem słyszałam ze dwóm wczesniejszym pacjentkom tez mówił ze maja i zastanwiam sie czy na kase nei chce naciagnac-na szczescie moge jeszcze gdzie indziej to sprawdzic
przeciez nigdy ni emiałam i co nagle sie zrobiła po porodzie? hmmm

zmieniliśmy mleko na nutramigen, ja już nie jem prawie nic, dajemy biogaję, debridat i nic... A ja wysiadam i co raz mniej cieszę się macierzyństwem... 
W piątek mam przyjść do niej na dyżur do szpitala i zobaczymy co dalej, jeśli ropa sama nie zacznie się sączyć to będę musiała mieć chirurgicznie nakłuwane
jestem załamana

ja lubie robić np. sernik na zimno przynajmniej mam pewność że nie przypale
i obiecuje ze jak się nie pochwalisz ze to ciacho takie z gotowca to nikt nie pozna
piernik, jabłecznik, ucieraniec z owocami, 3bit - ale ten pewnie odpada jak masz zawieźć do PL, na sernik mam przepis ale sama jeszcze nie robiłam- będę próbować na święta dopiero. 

Mały cudny

niemożliwe!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)