Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-12, 18:44   #1291
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tutaj pierwsze co, to idzie się do GP, czyli lekarza ogólnego. I to on może skierować gdzieś dalej. Nie miałam dotąd takiej sytuacji, żebym musiała iść do gina, także nawet nie wiem czy trudno się do niego dostać... Za to cytologię tutaj robi... pielęgniarka
W Polsce cytologię też często robi pielęgniarka tzn położna.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:44   #1292
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hmm to rzeczywiście trochę mało. Ale skoro lekarz nic na to nie mówił, to pewnie tak może być. Pewnie następnym razem będzie już mega wyrośnięty

Pychota! Nie wiem czy to o mnie pytałaś, ale jeśli tak to jestem w 8 tygodniu.

Bardzo mi przykro Kochana. Trzymaj się. Kurcze matka natura jest jednak okrutna

A ja mam dziś od rana płaczliwy dzień. Nie wiem czy to hormony czy jakieś złe przeczucia, ale jestem bardzo przygnębiona...
Mam taką nadzieje. . . zresztą podejrzewam,że jeżeli ginekolog miałby jakieś wątpliwości to pewnie by coś wspomniał albo powiedział żebym przyszła szybciej na wizyte.

Cytat:
Napisane przez livea Pokaż wiadomość
Na początku chciałabym się przywitać
Wszystko wskazuje na to, że ja także będę sierpniową mamusią. 6 grudnia zrobiłam test, a na nim 2 kreseczki, taki prezent mikołajkowy dla mnie i męża. Dopiero w poniedziałek idę potwierdzić ciążę do gin. Jak myślicie zrobi mi już usg? Wg obliczeń jestem w 6 tc. Pozdrawiam
Czeeeść Myślę,że USG zrobi
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie i gratuluje wszystkim nowym mamusiom!!

siasia_31,al onka00.... ogromnie mi przykro Do tej pory myslałam że poronienie zdarza się raz na jakiś czas... w bliskim otoczeniu wszystkie kobietki rodzą zdrowe dzidziusie i nie słychać o takich tragediach... a tu tyle Was, aż łezka się w oku kręci... człowiek tak bardzo się wczówa i przywiązuje...

ivoncia16 pychota ten obiadek ja jestem ciekawa na ile spełnią się nasze przypuszczenia co do chłopców faktycznie do naziska większość imion pasuje ale tych bardziej polskich, bo jak już byś chciała nazywać Sindi lub Esmee(przykłady ze stronki) to by już dziwnie wyglądało ja też mam typowo polskie nazwisko

Balbinka1983, ja też nie potrafię się nie cieszyć mimo że tragedie przerzedzają nas tu równo.... Basia świetne, proste i urocze no i Jagoda a jest takie imię? Miałam koleżankę Jagodę, ale ona naprawdę nazywała się Jadwiga i to było jej zdrobnienie... A pokoiku my też na razie nie będziemy robić tylko zrobimy przemeblowanie w naszym i łóżeczko postawimy koło łóżka

Kurcze podsunełyście te tablice z imionami teraz siedzę ja głupek i czytam jest sporo ślicznych imion dla dziewczynek, ale ja mam wymogi żeby nie było za dziwne, ale też nie za bardzo pospolite Nie wiedziałam że Lilianek teraz jest tyle, jak dawno spodobało mi sie te imie to zastanawiałam się czy nie byłoby za dziwne żeby nazwać tak dziecko
Ja swojego czasu byłam zakochana w imieniu : Klara,przeszło mi jednak jak moja najlepsza koleżanka nazwała tak swoją suczke

Cytat:
Byłam dziś z córą na wizycie kontrolnej (nie pamiętam czy pisałam na tym wątku-Dorotka złapała po porodzie infekcję-prawdopodobnie ode mnie). Spotkałam tam polską lekarkę i pogadałam z nią o tym, co zrobić żeby znów tej infekcji uniknąć. Poradziła mi pogadać z położną żeby skierowała mnie do ginekologa. Teraz podwójnie modlę się o dobrą, mądrą położną, która załatwi mi i lekarza, i szybsze usg...

Haniu Ty to się nachodzisz po tych lekarzach

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:45   #1293
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj pierwsze co, to idzie się do GP, czyli lekarza ogólnego. I to on może skierować gdzieś dalej. Nie miałam dotąd takiej sytuacji, żebym musiała iść do gina, także nawet nie wiem czy trudno się do niego dostać... Za to cytologię tutaj robi... pielęgniarka
wiesz co, mi u nas w przychodni cytologię robiła pielęgniarka (a ja prywatnie chodzę) więc to mnie aż tak nie dziwi Zresztą w tej przychodni jest tak, że w dzień z ginem w gabinecie jest położna właśnie. No ale ona tylko "pomaga". I wypełnia kartę ciąży. Mojemu ginowi samemu się chyba nie chce, i muszę przyjść w którymś momencie na wizytę w dzień, żeby mi ona ją uzupełniła

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 18:59   #1294
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Haniu Ty to się nachodzisz po tych lekarzach
Ano nachodzę Ale jak mam mieć zdrowe dziecko/dzieci to czasu na te wizyty nie będę żałować

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
wiesz co, mi u nas w przychodni cytologię robiła pielęgniarka (a ja prywatnie chodzę) więc to mnie aż tak nie dziwi Zresztą w tej przychodni jest tak, że w dzień z ginem w gabinecie jest położna właśnie. No ale ona tylko "pomaga". I wypełnia kartę ciąży. Mojemu ginowi samemu się chyba nie chce, i muszę przyjść w którymś momencie na wizytę w dzień, żeby mi ona ją uzupełniła
A tutaj położna ma duuuuże uprawnienia. I naprawdę-jak nic złego się z ciążą nie dzieje, to gina się na oczy nie ogląda...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:04   #1295
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że ja także będę sierpniową mamusią. 6 grudnia zrobiłam test, a na nim 2 kreseczki, taki prezent mikołajkowy dla mnie i męża. Dopiero w poniedziałek idę potwierdzić ciążę do gin. Jak myślicie zrobi mi już usg? Wg obliczeń jestem w 6 tc. Pozdrawiam
Ja robiłam test 01.12.2011, który wyszedł pozytywnie. U gina byłam w poniedziałek, tj. 05.12.2011. Pani dr zadała mi mnóstwo pytań, zleciła sporo badań - bardzo dużo rzeczy z krwi plus mocz. Cytologii mi nie robiła, ponieważ niedawno miałam to badanie. A potem zbadała mnie i oczywiście zrobiła USG. Był to 6/7 tydzień ciąży no i powiedzmy że na monitorze widziałam zaczątki bijącego serduszka Termin mam na 31.07.2012
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 19:44   #1296
nicki86
Zadomowienie

Mandragorrka, gratuluje!!

hanjah, masz rację co tam chodzenie, oby dzieciaczki zdrowe były!!

agunia82, a ja chodze prywatnie i wszytko wypełnia i robi lekarz.. ale co to za róznica jak czesto połozne są super doświadczone

asia665, ja mam bardzo dobre skojarzenia z imieniem Klara kiedys oglądałam taki film Franciszek i Klara i chyba stąd moja sympatia

Irmusia81,no to słodkie imie dla dziewczynki Jagódka a i dorosła Jagoda chyba by sie nie pogniewała

A jeszcze wracając do temetu szczepionek na grypę, kiedyś rozmawiałam z pielęgniarką i ona powiedziała że nigdy się nie szczepiła i nie będzie. Raz chciała dobrze i zaszczepiła swoją matkę, to mówi że do dzisiaj ona jej wypomina, bo tamtej zimy tak wychorowala jak nigdy... ja bym sie bała. Ja już sie zastanawiałam nad tymi wszystkimi szczepionkami jakie robią noworodkom, czy to więcej dobrego czy szkodliwego robi....
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:09   #1297
muminek82
Wtajemniczenie

Mandragorrka witaj gratki
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:18   #1298
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze wracając do temetu szczepionek na grypę, kiedyś rozmawiałam z pielęgniarką i ona powiedziała że nigdy się nie szczepiła i nie będzie. Raz chciała dobrze i zaszczepiła swoją matkę, to mówi że do dzisiaj ona jej wypomina, bo tamtej zimy tak wychorowala jak nigdy... ja bym sie bała. Ja już sie zastanawiałam nad tymi wszystkimi szczepionkami jakie robią noworodkom, czy to więcej dobrego czy szkodliwego robi....
Coś w tym musi być. Jak tż był nastolatkiem, to jego rodzice się zaszczepili, a on nie. W efekcie oni przeszli ostrą grypę, a mąż nie zachorował
I to właśnie teściowa najbardziej mi odradzała szczepienie się na grypę w ciąży (ja to tak jak mówię-nawet bez ciąży bym się nie zaszczepiła).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:49   #1299
agunia82
Zakorzenienie

Mandgragorrka również gratuluję

Cytat:

agunia82, a ja chodze prywatnie i wszytko wypełnia i robi lekarz.. ale co to za róznica jak czesto połozne są super doświadczone

Co do położnych, to wiem, że są, ale ja się śmiałam tylko, że mojemu ginowi nie chce się samemu karty uzupełniać

Co do szczepionek - na żadną grypę się nigdy nie szczepiłam i nigdy nie chorowałam, i szczepić się nie mam zamiaru. W ogóle ja jestem trochę na nie nastawiona do szczepionek. Co do szczepień dzieci, to uważam, że na te najgorsze zakaźne choroby zaszczepić trzeba (zastanawiam się tylko, czy koniecznie tak wcześnie jak to u nas kalendarz przewiduje), ale na pewno nie mam zamiaru męczyć organizmu dziecka tymi wszystkimi zalecanymi szczepionkami. Jakoś tak mi się wydaje, że do końca obojętne dla organizmu to nie jest. Zwłaszcza młodego, który się dopiero kształtuje. Wiadomo, koncerny farmaceutyczne żeby zarobić wymyślą szczepionki na wszystko, ale chyba przykład świńskiej grypy pokazał, że lepiej być ostrożnym (w szoku byłam, jak hanjah pisała, że kobietom ciężarnym zalecano się szczepić, chociaż szczepionka była nie do końca przebadana i nie znano wszystkich skutków ubocznych, a na szczepionkę na zwykłą grypę radzi się uważać i w I trymestrze się nie szczepić).

Stary 2011-12-12, 20:54   #1300
nicki86
Zadomowienie

dziewczyny a co sądzicie o imieniu Lea?
Ja strzeliłam tak do męża bo wpadło mi w oko z tej listy, a on mówi że bardzo fajne, aż się zdziwiłam
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:00   #1301
livea
Przyczajenie

Mandragorrka gratulacje!
Ja jak byłam ostatnio u gin. i mówiłam że się staramy, to miałam robioną cytologię i zrobiłam już badanie na przeciwciała różyczki, na szczęście były. Oczywiście gin zaleciła też szczepienie pw grypie, ale mam takie samo podejście jak większość z dziewczyn. Pozostaje nam o siebie bardzo dbać, ja muszę jutro poszukać czapki
Dziewczyny, a co z infekcjami pochwy, mnie chyba złapała a do lekarza dopiero za tydzień.
livea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:29   #1302
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mandragorrka gratulacje!
Ja jak byłam ostatnio u gin. i mówiłam że się staramy, to miałam robioną cytologię i zrobiłam już badanie na przeciwciała różyczki, na szczęście były. Oczywiście gin zaleciła też szczepienie pw grypie, ale mam takie samo podejście jak większość z dziewczyn. Pozostaje nam o siebie bardzo dbać, ja muszę jutro poszukać czapki
Dziewczyny, a co z infekcjami pochwy, mnie chyba złapała a do lekarza dopiero za tydzień.

mi lekarka mówiła że to się często zdarza w ciąży i jaby się zdarzyło przed wizytą to smarować się maścią CLOTRIMAZOLUM Działa grzybostatycznie, do stosowania zarówno u kobiet jak i u mężczyzn na na zewnętrzne narządy płcowe,
kilka dni posmarujesz siebie i męża i bedzie ok
w aptece bez recepty

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-12-12 o 21:31
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 21:47   #1303
livea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mi lekarka mówiła że to się często zdarza w ciąży i jaby się zdarzyło przed wizytą to smarować się maścią CLOTRIMAZOLUM Działa grzybostatycznie, do stosowania zarówno u kobiet jak i u mężczyzn na na zewnętrzne narządy płcowe,
kilka dni posmarujesz siebie i męża i bedzie ok
w aptece bez recepty
hmm, taki miałam zamiar, ale się naczytałam, że w I trymestrze to lepiej nie używać, sama nie wiem... A pieczenie dokucza strasznie.
Stary 2011-12-12, 22:15   #1304
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a co sądzicie o imieniu Lea?
Ja strzeliłam tak do męża bo wpadło mi w oko z tej listy, a on mówi że bardzo fajne, aż się zdziwiłam
bardzo mi się podoba
Stary 2011-12-13, 07:29   #1305
izasz-b
Raczkowanie

livea mandragorrka gratulacje!
livea mnie też dopadło na samym początku - jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, ale zastosowałam takie globulki dopochwowe z nagietka - nie mam teraz ulotki, ale wydaje mi się, że można stosować w ciąży... VAGICAL poczytaj na stronie vagical.pl i podpytaj w aptece...
Clotrimazol też zastosowałam ale jak posmarowałam to szybko poleciałam zmyć, bo było jeszcze gorzej...
Dzisiaj mam harówkę w pracy - na 8 i do 17:30 - trzymajcie kciuki
pozdrawiam
Iza

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 07:51   #1306
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, taki miałam zamiar, ale się naczytałam, że w I trymestrze to lepiej nie używać, sama nie wiem... A pieczenie dokucza strasznie.
Możesz spokojnie używać Ja w sobotę byłam u dermatologa bo coś pod pachą mi dziwnego się pojawiło, trochę jak odparzenie czy uczulenie, swędzące, i mi przepisał między innymi tą maść i powiedział, że można jej naprawdę spokojnie używać, bo ją się też przepisuje ciężarnym w globulkach w przypadku infekcji pochwy. Więc nic się nie bój.

Stary 2011-12-13, 09:19   #1307
Selay
Raczkowanie

pare dni mnie niebylo bo bylam na wyjezdzie sluzbowym i niemialam dostepu do neta...

melduje ze wzeszly piatek mialam pierwsze USG....jak tylko kazano mi polozyc sie to lzy same zaczely leciec i tak sie balam aby historia sie nie powotorzyla za uda tak mi sie trzesly ze strachu ze polozna zaczela je glaskac i mnie uspokajac....kiedy tylko wlaczyla monitor odrazu szukalam serca...i znalazlam...lzy jeszcze bardziej mnie dobadly tym razem ze szczescia...odmlodzono moje malenstwo o tydzien, zreszta sama powiedzialam, ze cykl bym monitorowany i owulacja mi sie przesunela o prawie tydzien ..wiec sie zgadza = termin pordu na 1 sierpnia

mdlosci i rzyganie mam od tygodnia rano i wieczorem..caly dzien mi niedobrze...niewiem co jesc bo boje sie ze zaraz znowu dotego goraczka sie mnie trzyma juk kilka dni i ledwo co chodze

nastepna wizyte mam na 27 gdrudnia...to bedzie jeszcze bardziej emocjonalne...bo wypada ten sam tydzien i dzien kiedy stracilam swojego pierwszego aniolka

gratuluje wszystkim nowym mama
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 09:45   #1308
JolciaKKK
Rozeznanie

GG do JolciaKKK Send a message via Skype™ to JolciaKKK

Witajcie ciężarówki
Mam na imię Jola - w mikołajki zrobiłam sobie test i juz po chwili zobaczyłam 2 grube wyraźne kreseczki. Dzisiaj mam pierwszą wizytę u gin więc konkrety podam wieczorkiem. Dodam tylko że to moja 2 ciąża i potwierdzam - każda jest inna , chociaż nabrzmiałość i powiększenie piersi miałam i przy poprzedniej. Przy tej doszły mdłości ( całodniowe) ale nie chociaż czasami myślę że może byłoby lepiej? i strasznie jestem wrażliwa na zapachy, nie mogę patrzeć na kawe chociaż była ona moim śniadaniem ale i tak się cieszę - udało Nam się przy pierwszym podejściu.
Według moich obliczeń powinnam mieć termin na 10 sierpnia - ale dzisiaj się wszytko zweryfikuje
Pozdrawiam cieplutko

69 68 67,5 65,9 60 58
JolciaKKK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 09:54   #1309
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
pare dni mnie niebylo bo bylam na wyjezdzie sluzbowym i niemialam dostepu do neta...

melduje ze wzeszly piatek mialam pierwsze USG....jak tylko kazano mi polozyc sie to lzy same zaczely leciec i tak sie balam aby historia sie nie powotorzyla za uda tak mi sie trzesly ze strachu ze polozna zaczela je glaskac i mnie uspokajac....kiedy tylko wlaczyla monitor odrazu szukalam serca...i znalazlam...lzy jeszcze bardziej mnie dobadly tym razem ze szczescia...odmlodzono moje malenstwo o tydzien, zreszta sama powiedzialam, ze cykl bym monitorowany i owulacja mi sie przesunela o prawie tydzien ..wiec sie zgadza = termin pordu na 1 sierpnia

mdlosci i rzyganie mam od tygodnia rano i wieczorem..caly dzien mi niedobrze...niewiem co jesc bo boje sie ze zaraz znowu dotego goraczka sie mnie trzyma juk kilka dni i ledwo co chodze

nastepna wizyte mam na 27 gdrudnia...to bedzie jeszcze bardziej emocjonalne...bo wypada ten sam tydzien i dzien kiedy stracilam swojego pierwszego aniolka

Dobrze, że wszystko ok A gorączkę zbijasz czymś? W pierwszym trymestrze jest bardzo niebezpieczna dla maleństwa

Cytat:
Napisane przez JolciaKKK Pokaż wiadomość
Witajcie ciężarówki
Mam na imię Jola - w mikołajki zrobiłam sobie test i juz po chwili zobaczyłam 2 grube wyraźne kreseczki. Dzisiaj mam pierwszą wizytę u gin więc konkrety podam wieczorkiem. Dodam tylko że to moja 2 ciąża i potwierdzam - każda jest inna , chociaż nabrzmiałość i powiększenie piersi miałam i przy poprzedniej. Przy tej doszły mdłości ( całodniowe) ale nie chociaż czasami myślę że może byłoby lepiej? i strasznie jestem wrażliwa na zapachy, nie mogę patrzeć na kawe chociaż była ona moim śniadaniem ale i tak się cieszę - udało Nam się przy pierwszym podejściu.
Według moich obliczeń powinnam mieć termin na 10 sierpnia - ale dzisiaj się wszytko zweryfikuje
Pozdrawiam cieplutko
Witaj i gratuluję

Stary 2011-12-13, 10:00   #1310
Malwina_a
Rozeznanie

Byłam wczoraj u ginki, zrobiła mi cytologię, usg ale jeszcze nie było widać serduszka
Przepisała mi luteinę, nospę i mam zrobić mnóstwo badań. Mam przyjść za 2 tygodnie i wtedy powinno być już serduszko.
Chciała mi odrazu wlepić l4 jak jej powiedziałam gdzie pracuję, ale narazie wziełam urlop do końca roku.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 10:03   #1311
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u ginki, zrobiła mi cytologię, usg ale jeszcze nie było widać serduszka
Przepisała mi luteinę, nospę i mam zrobić mnóstwo badań. Mam przyjść za 2 tygodnie i wtedy powinno być już serduszko.
Chciała mi odrazu wlepić l4 jak jej powiedziałam gdzie pracuję, ale narazie wziełam urlop do końca roku.
A który to tydzień? Ja miałam pierwsze USG robione koło 5 tygodnia i też jeszcze nie było serducha.
A luteinę dlaczego masz przepisaną?

Stary 2011-12-13, 10:14   #1312
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
livea mandragorrka gratulacje!
livea mnie też dopadło na samym początku - jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, ale zastosowałam takie globulki dopochwowe z nagietka - nie mam teraz ulotki, ale wydaje mi się, że można stosować w ciąży... VAGICAL poczytaj na stronie vagical.pl i podpytaj w aptece...
Clotrimazol też zastosowałam ale jak posmarowałam to szybko poleciałam zmyć, bo było jeszcze gorzej...
Dzisiaj mam harówkę w pracy - na 8 i do 17:30 - trzymajcie kciuki
pozdrawiam
Iza
Iza trzymam mocno kciuki,żeby Ci szybciutko zleciało!
Cytat:

za wizytę,wracaj szybko do zdrowia!
Cytat:
Witajcie ciężarówki
Pozdrawiam cieplutko
Witajgratulacje!

ja zmykam na zakupy,musimy kupić prezent dla teściowej i załatwić kilka spraw przy okazji kupić kartki świąteczne itd..a wolę rano niż popłudniu!pozdrawiam wszystkie Mamusie
Stary 2011-12-13, 10:22   #1313
Selay
Raczkowanie

agunia82 jedyne czym sie lecze to herbata z miodem i cytryna...jak jestem w domu to tylko bym lezala...nawet niemam sily posprzatac nic mi sie niechce

muminek82 ohhh mam nadzieje ze to mi przejdzie niedlugo bo szkoda mi tz ze w takich warunkach mieszka

w ktorym tygoniu wam ewolucja rzygania i mdlosci zaczela odchodzic..niby moga trwac do 12t a czasem i dluzej, ale chodzi mi czy jest polepszenie miedzy 6-7t a 8-9t...

od 8 siedze w pracy i kompletnie nic niezrobione...cale szczescie ze szef polecial do koreii to se poleniuchuje
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 10:34   #1314
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
agunia82 jedyne czym sie lecze to herbata z miodem i cytryna...jak jestem w domu to tylko bym lezala...nawet niemam sily posprzatac nic mi sie niechce

w ktorym tygoniu wam ewolucja rzygania i mdlosci zaczela odchodzic..niby moga trwac do 12t a czasem i dluzej, ale chodzi mi czy jest polepszenie miedzy 6-7t a 8-9t...
Ad. 1 A konsultowałaś to z ginem? Może jednak warto czymś zbić (paracetamol jest bezpieczny), chyba że gorączka jest poniżej 38 stopni

Ad. 2 U mnie apogeum było w połowie 10 tyg, a tak z wejściem w 11 zaczęło się wszystko uspokajać i teraz już jest znośnie

Stary 2011-12-13, 10:40   #1315
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A który to tydzień? Ja miałam pierwsze USG robione koło 5 tygodnia i też jeszcze nie było serducha.
A luteinę dlaczego masz przepisaną?
wczoraj miałam 5 tydzień i 4 dzień i jakoś nastawiłam się, że serduszko już będzie
a luteinę mi przepisała bo jej powiedziałam, że dwa razy mnie brzuch bolał.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 10:49   #1316
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
wczoraj miałam 5 tydzień i 4 dzień i jakoś nastawiłam się, że serduszko już będzie
a luteinę mi przepisała bo jej powiedziałam, że dwa razy mnie brzuch bolał.
no to serduszka miało prawa nie być, ale na następnej wizycie na pewno już będzie mocno biło

Ja następne USG mam już genetyczne, pewnie jakoś w przyszłym tyg (w piątek idę termin umówić) i mam trochę stracha, bo od strony mojego męża jest obciążenie wadami... Chociaż staram się myśleć, że wszystko będzie w porządku

Stary 2011-12-13, 10:59   #1317
livea
Przyczajenie

muminek82 co kupujecie teściowej? Bo my z prezentami jak co roku problem
agunia82 myśl pozytywnie, na pewno wszystko będzie dobrze.
Cytat:
Witajcie ciężarówki
Pozdrawiam cieplutko
Gratulacje. I tak wogóle zrobiłyśmy test tego samego dnia i na tego samego wychodzą obliczenia terminu
Moja infekcja męczyła całą noc, niewytrzymałam i posmarowałam 2 razy clotrimazolum, nie wiem sama czy pomogło. Z rana pobiegłam do gin., stwierdziła, że to grzybki i przepisała mi nystatynę, więc dziś na noc wezmę pierwszą. Poza tym na usg kazała mi przyjść dopiero za 2 tyg., a nie w poniedziałek, bo stwierdziła, że wtedy będzie lepiej widać. A tak chciałam być pewna, że wszystko ok. na święta, by móc powiadomić rodzinkę. A wy macie to już za sobą?

Buziaki
Stary 2011-12-13, 11:14   #1318
ivoncia16
Wtajemniczenie

u mnie juz rodzinka wie
z mojej str i str Tż-ta
balam sie reakcji jego rodzicow ale jest w pozadku
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:15   #1319
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Niestety jadę do szpitala, boję się okropnie
Po powrocie jeszcze do Was zajrzę. Trzymajcie się i dbajcie o siebie, nie ignorujcie żadnych sygnałów które wysyła ciało. Bądźcie upierdliwe dzwoniąc i chodząc do swoich ginów jeśli tylko macie wrażenie że coś może być nie tak. Ja tylko żałuję że późno poszłam na L4 bo jak zwykle myślałam co powie pracodawca, następnym razem pójdę od razu i będę miała to gdzieś co sobie pomyśli, drugi raz takiego błędu nie popełnię.

Trzymajcie się kochane

trzymaj się i bądź silna.

Jeśli chodzi o zwolnienie to ja tez tak myślałam i całą winą zwalałam na to że nie odpoczywałam od początku.
... ale teraz wiem, że widocznie tak miało być. W moim przypadku organizm sam chciał usunąć źle wykształcony zarodek.
Lekarz stwierdził że natura wie co dla nas dobre. Jeśli na siłe chcielibyśmy zatrzymać to maleństwo to jeśli wogóle dotrwało by do porodu było by silnie upośledzone.

pierwszą ciąże straciłam w 12 tygodniu wtedy gdy już się cieszyłam że najgorsze za mną.

Cytat:
Witam gratulacje.
ja byłam wczoraj na usg a to dopiero 5 tyd. ciąża potwierdzona, ale na razie nic więcej nie dało się wyczytać.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 11:25   #1320
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
muminek82 co kupujecie teściowej? Bo my z prezentami jak co roku problem
agunia82 myśl pozytywnie, na pewno wszystko będzie dobrze.
A tak chciałam być pewna, że wszystko ok. na święta, by móc powiadomić rodzinkę. A wy macie to już za sobą?

Buziaki
Staram się, oj staram

Ja też mam zawsze problem z prezentami...

U mnie rodzina najbliższa już wie, wszyscy się bardzo cieszą, a mamę moją aż nosi, żeby babci powiedzieć Zabroniłam jej, bo moja babcia to największa plotkara w rodzinie i zaraz by wszyscy wiedzieli, a ja uważam, że to jeszcze za wcześnie na takie rozgłaszanie. Dałam jej zielone światło na święta, to już prawie II trymestr będzie.
A nie chciałam, żeby babcia póki co wiedziała, bo nam przy ślubie niezły numer wykręciła. Tak się zdarzyło, że akurat przyjechała do mojej mamy jak i my przyjechaliśmy poinformować o zaręczynach. Ale daty ślubu jeszcze wtedy ustalonej nie mieliśmy i w ogóle o tym mowy nie było. Jak już ustaliliśmy datę ślubu, to mama zadzwoniła najpierw do mojego chrzestnego go poinformować, że we wrześniu, a ten mówi mojej mamie, że on już wie, od babci. W głowę zachodziliśmy skąd babcia wie, bo nikt jej o tym nie mówił. Okazało się, że ta po zaręczynach sobie siadła i zaczęła rozmyślać, kiedy to ślub mogę brać i jakoś tak wymyśliła, że we wrześniu, a następnie obdzwoniła całą rodzinę, że we wrześniu właśnie ślub biorę. Tym sposobem moja rodzina wiedziała o tym wcześniej niż ja ale trzeba jej przyznać, że intuicja jej nie zawiodła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości