|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
czyli jak aventowskie nie pasują, to pasują dr browna. ![]() U mnie dr browna zastosowane w butelce z aventu nie przeciekają, a używam tylko do wody lub herbatki... Tak czy siak, warto spróbowac bo oszczędność duża
|
|
#3272 | |
|
KWC
|
hej Irmith, wieki Cię nie było.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak po badaniach? co w związku z podejrzeniem tego objawu zachodzącego słońca??
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć ![]() podziwiam za walkę o laktacje - i gratuluje sukcesu a meża w potylice i to porządnie
|
|
|
|
|
#3275 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Babcia jeszcze lula to moge napisac coś troszkę.
Ja o Sylw,. nawet nie myslalam- jestem zbyt zmeczona na cokolwiek. jedynie sweta sa rozwiazane- od 2 lat spotykamy sie z rodzina TZ u nas na wsi. Jest klimatowo i wesoło.Mam nadzieje,ze w tym roku rowniez bedzie ok. Chociaz bez Babci ciezko. Mam astrasznie przezywa, ma totalna nie chec do robienia czegokolwiek, aja nie umiem za bardzo bo ja slaba kuchara i zawsze jako pomagier robiłam, a teraz brak głownego dyrygenta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i za uśmieszki ![]() Cytat:
Zdróka dla Ł!! I żebyście Wy sie nie rozłożyli Cytat:
Ja mojego szkraba nie ogarniam sama powietrze ewentualnie chleb z benecolem Cytat:
Dobrze ze sie odzywasz Co do Twej walki o laktację to wielki szacun ![]() Ja w ciązy chyba tez byłam zbyt nerwowa ![]() A "zaraz" świetnie znam...wrrrr |
||||||||
|
|
|
#3276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, chroniczny brak czasu
![]() Cytat:
oczka powoli się podnoszą za to lekko zezują jak mała zasypia ale to podobno normalne. Za to pępuszek był przyklejany od płaczu bo przepuklina lekka była.Cytat:
Wiecie jaka jest kaloryczność waszego mleka?? ja jak sciągnę i odstawię do lodówki to jakoś tak mało tego tłuszczyku pływa, mam wrażenie że jest "light" ;/
|
|
#3277 |
|
KWC
|
Haha, przewijam Eryka, bo strzelił koope i pytam się go 'no i co zrobiłeś?' A on jak się nie rozedrze : "KAAAAAAAAAAAŁ"
![]() Fajnie wyszło, zupełnie przypadkiem
|
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny no szlag mnie trafi...
Co nadrobię to mi zerwie internet i na marne... Wczoraj byłam reklamować modem ale nie przyjeli zgloszenia bo już po gwarancji i trzeba kupić nowy... Agnieszka - no blondi nie zapytała o cenę... Ale mogę tam zadzwonić i zapytać. Nie mieli tego na stanie jeszcze bo dopiero zamówili. A będziecie działać z tż? ![]() Ancia super pamiątki. i ucz się ucz bo nauka to... Natka bo Szymek to duży chłopak już ![]() Mój Stefcio też wstaje o 6-7 ![]() Acelinka ile chcesz za kurs gotowania, pieczenia i smażenia? ![]() Lull a może niech jedzie na ostry? Kurde jak tak rośnie ta gorączka? Czy wytrzyma do 19? Danika my też mamy sprawdzonego dostawcę i to co można kupić na Wigilię i co smakuje naprawdę jak domowe to kupujemy Aiszka myślalam ostatnio o Tobie? Trzymaj się Kochana Cotka umarlam po tekscie z wkładką laktacyjną Archi wciąż ![]() Dobra, to póki co wysyłam bo zas zniknie
|
#3279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do laktacji to podejrzewam że tak właśnie jest że jest dostosowała do potrzeb natalci, a w tą niedziele to po prostu dziecko miało nerwa straszliwego i dlatego wolała butle no zobaczymy co się będzie działo dalej ![]() ja układma na górze wzorki jakieś z migdałów, rodzynek, orzechów gwiazdy nie gwiazdy i mam z tym ubaw bo gwiazdki to mi zawsze krzywe wychodzą Cytat:
a dużo masz okien? ja Ci moge umyć i za darmo, bo lubie szczerze to wole umyć okna niż myć podłoge ![]() ksiązki, ja to nie wiem dlaczego ale nie lubie czytać jakoś, chyba że jakaś książka mnie mega mega zainteresuje. Czasami przez to się czuje głupia bo wszyscy twierdzą że nauczycielka to powinna wręcz kochać książki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a męża to by się przydało w łepek palnąć na opamiętanie
|
||||
|
|
|
#3280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
babcia na pewno będzie z Wami ![]() mi się marzą takie święta u nas z moją mamą, dziadkami i mamą tż ale wiem że ona by nie przyjechała, bo by mówiła że się będzie głupio czuć Cytat:
moje jest znów mega tłuste co widać po moim pączusiu ![]() Cytat:
![]() a dlaczego ja? ja kurs moge dac i za darmo ale ze mnie taka se kucharka powiedziałabym że raczej moonik jest lepszą specjalistką ![]() Miałam zapodać przepis na sernik, bo obiecałam ale Natalcia się obudziła i mnie woła może jak ją położe obok siebie to mi da napisać ![]() SERNIK NA ZIMNO: 4 serki homogenizowane 6 jajek 1 kostka masła cukier puder (wg uznania, nie trzeba dużo bo serki są słodziuchne) żelatyna Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, stopniowo dodawać serki. Ubić piane z białek z odrobiną cukru, powoli dodawać do masy serowej mieszając delikatnie łyżką, dodać rozpuszczoną żelatyne, na blaszke i do lodówki ![]() Na góre galaretke i gotowe ![]() Ja mi się chce bawić to robie wcześniej różokolorowe galaretki i potem wrzucam do masy serowej pocięte w kosteczke
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-13 o 11:51 |
||||
|
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia a zalecił zamrozić czy wypalić?
Ja kieeeedyś nadżerkę w dość zzawansowanym stadium i pomogło zamrożenie. Zreszta wypalenie nie wchodziło w grę przed ciążą. Cilest nigdy nie brałam. A tak poza tym to gratki za udana wizytę. Spray Monika 3bit
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. pomogła na jakiś czas a potem wyszła ze zdwojoną siłą. Jem tylko dżem, wędlinę tylko drobiową i nic więcej. Na obiad ziemniaki, marchewka, buraczki i gotowane mięso. Oprócz tego jabłka, chrupki kukurydziane i paluszki.
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marudny jest, je na śpiocha dalej, koleżanka mnie wczoraj pocieszyła że tak z tydzień pomarudzi przy jedzeniu, a potem jeszcze ze 2-3 tygodnie i będzie ząbek ale wytrwam i dam rade
|
|
|
#3285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie urok to Stefek się obudził
![]() Już mnie śmieszy ta złośliwość losu...odganiająca mnie od wizażu ![]() Cytat:
![]() Sernik ![]() Cytat:
![]() Irmith brawa za laktacje. Męzusia to trzeba chyba wyprostowac do pionu
|
|
#3286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lekki zez jest podobno normalny u niemowląt, bo jeszcze mięśnie gałek ocznych nie pracują tak jak powinny Cytat:
Cytat:
![]() u mnie sernik na zimno to raczej w tym stylu https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2704 Cytat:
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
więc zapraszam
serniczek jest banalny, chyba że się da za mało żelatyny co mi się już zdarzało ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ja jem wszystko tylko takie "niebezpieczne" rzeczy w mniejszych ilościach
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3289 | |||
|
Zakorzenienie
|
A Ty będziesz jeść wszystko? Kapuchę też?
Cytat:
![]() irmith brawa za walkę o mleczko i za wyniki badań ![]() Cytat:
Cytat:
A co do starań i tego, że może się "uda" - nie żebyśmy starali się celowo Zdecydowałam, że póki karmię nie będę brać anty tylko lateks. @ nie mam, więc nawet gdyby nas lateks zawiódł to nie będę wiedzieć, że jestem w ciąży i to miałam na myśli pisząc słynne "uda". Jeśli zaszłabym w ciąże karmiąc to cieszyłabym się, ale jako tako starać się nie będziemy.
|
|||
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lulowe ciasteczka zwłaszcza
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak nie działa internet, to zajmujemy się trenowaniem główki leżąc na brzuszku
![]() Oto przed treningiem i po
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie to niebezpieczne rzeczy? ja to ani surowych jaj, ani mięsa nie jem moje dziecko uślinione po pachy leży zadowolone i się śmieje od ucha do ucha
|
|
#3293 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my w tym roku tez pewnie dwie wigilie jak co roku, tyle ze w tym roku wszyscy beda u nas wiec musze mnostwo rzeczy pogotowac ![]() dziekuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, nie w takich hurtowych ilościach jak kiedyś ale troche dla smaku normalnie to jadłam pół talerza kapuchy, łyżke ziemniaków teraz będą dwie łyżki kapuchy i troche więcej ziemniaków :Ptak samo z pierogami z kapuchą kiedyś jadłam je tonami, teraz kilka pierogów mi starcza na smak a pozatym dla mnie pierogi to nie jest świąteczne danie więc moge sobie darować, one u nas będa tylko dla tz bo u niego się jada, tak jak barszcz z uszkami i bigos ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
Akcja szybkie ubieranie i w drogę do banku. Się nagadałam
![]() Buziaki i do potem ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Acelinka
|
#3296 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale podobno tak wlasnie jest ze maluszki stosuja te same zachowania jakie mialysmy w ciąży![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak Kochana, 3dniówka, jelitówka, grypa żołądkowa, czy rota to wszystko jedno i to samo. Dlatego uważaj szczególnie na Mikusia, żeby się nie zaraził, bo dla niego może to być b. ciężkie do przejścia Niech Ł unika kontaktu jakiegokolwiek z synkiem... I mam nadzieję że to nie to jednak
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja ululalam Mikiego, Ł tez zasnal na kanapie i sobie razem śpiuchnaja; Ł wyglada po prostu tak ze nie wyglada, blady, z podgrążonymi oczami, nic nie zjadl poza gryzem sucharka bo mu ciagle niedobrze, temperatura sie utrzymuje, martwie sie bardzo..zostal przez to w domu ale nawet sie ciesze bo dzisiaj o 4 rano mial jechac juz do wawy i zostac tam do czwartku, a byl wczoraj wieczorem tak slaby ze chyba bym umarla z nerw gdyby mial jechac sam autem w takim stanie. Ciekawe co powie dzisiaj lekarz.
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się będzie dobrzea ma biegunkę też Ł??
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, biegunki na szczescie nie ma ale jest slaby i boli go glowa. Moi dwaj biedni mezczyzni
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

więc nie do końca z tym dopasowaniem 
czyli jak aventowskie nie pasują, to pasują dr browna. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i zawsze jako pomagier robiłam, a teraz brak głownego dyrygenta 
może w ciąży byłam zbyt nerwowa mam bardzo mało czasu na cokolwiek niestety, malutka je co 3 godziny, potem czasem zaśnie a czasem nie a ja ciągle na laktatorze siedze, staram się sciągać też co 3 godziny żeby się rozbujać ale różnie to wychodzi, w nocy też wstaję i sciągam (choć mała przesypia całe noce już od dawna ) generalnie po 2 miesiącach padam na twarz z notorycznego nie wyspania. Mój mąż do późnych godzin nocnych czyta książki a potem nad ranem jak proszę żeby małą nakarmił odpowiada zaraz i zasypia, a ja nie wiem jak jej wytłumaczyć to "zaraz" 

mam bardzo mało czasu na cokolwiek niestety, malutka je co 3 godziny, potem czasem zaśnie a czasem nie a ja ciągle na laktatorze siedze, staram się sciągać też co 3 godziny żeby się rozbujać ale różnie to wychodzi, w nocy też wstaję i sciągam (choć mała przesypia całe noce już od dawna
) generalnie po 2 miesiącach padam na twarz z notorycznego nie wyspania. Mój mąż do późnych godzin nocnych czyta książki a potem nad ranem jak proszę żeby małą nakarmił odpowiada zaraz i zasypia, a ja nie wiem jak jej wytłumaczyć to "zaraz" 

niemożliwe!