|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
ja w nocy nie wstaję - za to rano TŻ wie, że nie może mi blokować łazienki bo pierwsze co robię to sikam i to litrami
no i na mieście też już mam obczajone wszystkie toalety wychodząc z domu sikam, wchodzę np. do galerii handlowej sikam, wychodzę po godzinie sikam i jak wracam do domu to sikam ![]() TŻ się tylko ze mnie śmieje ile to można w sobie mieć płynów do sikania, ale już wie, że po przyjściu do domu to 1 co robię to sikam więc już nawet otwiera mi drzwi, bo czasami to nawet kurtki nie zdejmuję
|
|
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
|
#3423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wrzucilam na maila zdjecie mieszkanka mojego synusia ma gdzie kopać
|
|
|
#3424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do sikania przed snem to ja sikam minimum 3 razy - przed kąpielą, po kąpieli i po codziennym głaskaniu brzuszka spowodowanym wcieraniem balsamów na rozstępy , a no i jeszcze czasami po myciu zębów
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż też już wie że gdziekolwiek idziemy to ja muszę pierw WC zwiedzić Wczoraj byliśmy kupić rybę do akwa i kobieta zauważyła że jestem w ciąży i mówi abym sobie usiadła bo to potrwa, mąż chyba w oczach wyczytał bo rzucił tekst "siadaj bo jest Was dwóch, a z łazienki skorzystać nie chcesz?" na to kobieta już wskazywała mi łazienkę a fakt chciało mi się masakrycznie
|
|
|
|
|
#3426 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja mała tez właśnie po 22 zaczyna najbardziej balować w brzuchu, a koło północy to już w ogóle! Muszę zmienić tryb życia na nocny Wyżarłam wieli talerz nesquika z mlekiem, a teraz czekam na kuriera bo ma przywieźć paczkę z prezentami dla TŻ i mojej mamy. W zasadzie to się biorę za przygotowania na jutrzejszą ważną rozmowę - obronę mojego biznesplanu Cytat:
My nie mamy i jest git Nikii trzymamy ![]() a co do sikania w nocy, w ogóle nie wstaję, nie mam takiej potrzeby, za to mój TŻ tak, przynajmniej raz się zrywa na siusiu ![]() Kulkaaga no moja też o północy dawała czadu, ach te dzieciaki się zgadały no ![]() mag nieźle z tym sikaniem. Ja nawet w ciągu dnia nie mam jakiegoś takiego ciśnienia. Fakt ciut częściej chodzę do toalety, ale nie aż tak jak niektóre z Was hm, pewnie dlatego, że niewiele piję, choć piję więcej jak przed ciążą
|
||
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze, że jego rodzice nauczyli go spania przy TV |
|
|
|
|
#3428 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja tam lubię wieczorem wiadomości o 23 obejrzeć w łóżku, a i tak nigdy nie zasypiamy przy tv bo mój TŻ musi mieć idealną ciszę do zaśnięcia, a poza tym przydaje się jak chcę oglądać np. top madl, bo w tym samym czasie na 2 jest liga mistrzów.... Cytat:
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-12-13 o 11:55 |
|||
|
|
|
#3429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tv to różnie bywa, ale jak Twój TŻ zasypia bez tv to ok. Kiedyś mieliśmy tv w sypialni ale to była głupota jak dla nas, generalnie w sypialni nie powinno być czegoś co rozprasza podczas zasypiania czy przytulania , a teraz to i tak po mini remoncie nie ma gdzie postawić tv, poza tym dzidzia niebawem zamieszka w naszej sypialni to musi być to pokoik - oaza spokoju. A rzadko oglądamy tv, więc mamy jeden telewizor i nam w zupełności wystarcza. Ale jak para chce oglądać w jednym czasie dwa różne programy to ok, ja rozumiem posiadanie dwóch telewizorów.
|
|
|
|
|
#3430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to najczęściej właśnie późno wieczorem jak się smaruję specyfikami na rozstępy (trochę to trwa ostatnio) obejrzę wiadomości, no albo jak już mówiłam szłam sobie oglądać tap madl ale nie zniosłabym czegoś takiego, że telewizor grałby przez całą noc bo TŻ zasnął |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
My nie posiadamy telewizora, wszystko, co chcemy obejżeć, oglądamy na necie i nam to wystarcza. Czasem właczamy teleekspres czy wiadomości, ale to też tą samą drogą. Także nawet nie wiem, jakie są najnowsze reklamy, bo nie muszę ich oglądać hehe Ale fakt, w domu u Tż TV ciągle na chodzie, nawet przy obiedzie, i wówczas ogląda. Ma także TV w pokoju, i czasem także go włącza, choć bardzo rzadko, bo w PL jesteśmy zawsze zalatani i mamy inne priorytety. Patrząc na tą sytuację, wiem na pewno, że u nas TV nie będzie ani w sypialni ani nawet w domu, bo generalnie oboje uważamy, że nam jest telewizor zbędny. A najgorsze, co może być, to wstawianie TV do pokoju dziecka! Widziałam już takie sytuacje kilka razy, TV w salonie, TV w małżęńskiej sypialni plus TV w pokoju dziecka-zgroza |
|
|
|
|
#3432 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z ta żyrafką to nie wiem o co chodzi, że taki szał na nią nastał Maty narazie nie kupuję, bo możliwe że synek dostanie od kogoś. A jak nie to tak w 2 miesiącu życia się kupi. Cytat:
Cytat:
Kathi duża ta twoja córeczka ![]() Mi się codziennie śpi , że nie mogę tabletki przełknąc i się męczę. ![]() Ja jeszcze nie mam. |
|||
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
A od jakiego wieku jest dopuszczony ten konik? Bo nie moge coś znaleźć takiej informacji
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
też mam krese, już od jakiegoś czasu, teraz coraz instensywniejsza. Wcześniej była tylko pod pępkiem a teraz mam też nad
![]() Kathi duża dziewuszka ale to może jeszcze się pewnie zmienic? Fajnie że ok po wizycie![]() Matę edukacyjną już mamy i myślę, że będziemy używac od początku (jest przeznaczona dla dzieci 0m+)Nikki trzymam kciuki za wizytę! ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Moja Dzidzia chyba do Waszych dołączyła - też w nocy szalała! jakaś wspólna impreza? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, że nie wiem od jakiego wieku.
Ale ja zamierzam kłaść w łóżeczku od początku. |
|
|
|
#3437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znalazłam - wiek 0+
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2011-12-13 o 12:38 |
||
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona ale masz fajne brzucho
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-13 o 12:37 |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej,
wczoraj padłam razem z Młodą... W temacie odzieżowym... Sukienki... miałam letnie sukieneczki no i właśnie mnie zawiodły, bo jak dziecko się wyciągało z wózka to się to wszystko podnosiło do góry albo jak fikalo w wózku girkami, to miało gołe pół ciałka, a pod szyją same marszczenia , znów jak bym chciała body pod to założyć to było za ciepło..... Ale tak to już jest z ciuchami przeważnie ,że albo jest praktycznie albo super ładnie... W domu to jak Nina była malusia to wiadomo body albo nawet pajac i na to dla ozdoby kiecka, znów ten sam scenariusz, wszystko pod szyje podchodziło , mała się darła i tak się kończyły prezentacje. Jak czworaczkowała spódnice odpadały i kiecki, bo sobie przyciskała je kolanami .. Tak że ja w takie ciuszki nie idę, bo raz że drogie to potem leżą .... teraz też spódnice , sukienki itp używamy od święta, bo do piaskownicy, na zjeżdżalnie ( myślę o ciepłych dniach ) to spódniczki wcale się nie sprawdzały. Pewnie na strojenie przyjdzie czas w czasach przedszkola i się zacznie na całego ....
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mały też urządza sobie balange po 23 no i od 4 rano też już się budzi a w dzień to cały czas kopie i wierzga
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Iw32, Kulkaaga, Julliczka, Lena_mi dzięki za trzymanie kciuków
![]() Na wizytę idę dopiero na 15 więc wieczorkiem dam znać co i jak
|
|
|
|
#3443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i to mocne za wizytę ![]() A ja w nocy nie wstaję, dopiero rano biegnę do toalety ale mam jak większość, że gdzie nie idę to pierwsze co odwiedzam WC.Jakoś słabo się dziś czuję. Niewyspana, pobolewa mnie brzuszek i o.
|
|
#3444 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeszcze malusi biały sweterek rozm 56 wkładany przez głowę i to jeszcze z kapturkiem- szybciej bym chyba głowę dziecku ukręciła niż go włożyła ![]() a kreseczka jest coraz wyraźniejsza ![]() Cytat:
![]() mąż mi zrobił kolację a że mnie kręgosłup okropnie bolał to przyjęłam pozycję półleżącą a talerz położyłam na brzuchu. jak tylko zjadłam to talerz zaczął mi tańczyć raz z jednej raz z drugiej strony- został tak skopany że kilka razy o mało nie spadł |
||
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY
Ja dziś na glukozie byłam a feeee. A po wczorajszej wizycie wszystko oki termin przesunoł się na 29 marca Tż się smieje ze on chce na urodziny już bo ma 15 . A synek waży już 700g
|
#3446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiem, że sporo pokarmów jest filtrowanych przez nerki i wydalanych w moczu coś kojarzę z fizjologii na studiach, ale dokładnie nie powiem jak to jest bo Pan wykładowca bardzo szybko i krótko o tym wspomniał Cytat:
oduczyłam go, bo mnie denerwuje jak tv idzie a ja chcę w spokoju usnąć. Chociaż nie powiem czasem mi się zdarza przysnąć przy tv ![]() Tż teraz też chce tv w sypialni, póki co będzie tylko w salonie, będzie jakoś musiał wytrzymać. ![]() Cytat:
dawała czadu o północy, potem tż wstawał w nocy koło 2-3 to też się wierciła, no i rano przed 8 też nie pozwoliła mamusi zapomnieć o sobie jednym słowem, nie wiem czy ona wgl spała w nocy
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też chce TV w sypialni
. Nie dość, że ciągle jest zmęczony po pracy i rano niewyspany to jeszcze chce się męczyć przy TV zamiast spać . Dla mnie to głupota totalna. Nie mieliśmy 1,5 roku TV w sypialni i było fajnie...teraz znowu zaczynają się mediacje
|
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
Mate tak po 3 mcu bo wcześniej sie dzidzia nie zainteresuje to po co ma leżeć i sie kurzyć. Ja raczej nie bede jej kupować może dostaniemy na chrzciny od kogoś a jak nie to później kupie
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam niedawno od lekarza. Generalnie nie jest źle, lekarka powiedziała, że przyrost wagi jest bardzo ładny (bo przed ciążą ważyłam 55 kg, potem schudłam... i dopiero zaczęłam tyć, więc interesowała ją waga przed schudnięciem). Policzyła wielkość i ilość posiłków. Głodna na pewno nie będę. Na śniadanie 3,5 kromki chleba, warzywa (sałata, ogórek, pomidor, papryka... w ogóle nie liczę, bo tego mogę jeść ile dusza zapragnie), nabiał. na drugie śniadanie 2 produkty mączne. Obiad również całkiem sensowny, potem podwieczorek - również 2 produkty mączne, kolacja podobnie jak śniadanie, druga kolacja sok lub owoc (wg tabeli wychodzi np. 2 kiwi), i przed samym snem 2 kromki chleba z chudą wędliną, serem, pomidorem czy czym chcę. Cukier mam mierzyć 4 razy dziennie ![]() unikać mam wszystkiego, co zawiera cukier biały. Miód również znalazł się na liście produktów zakazanych Tak więc jest dobrze Spodziewałam się czegoś znacznie gorszego.W szpitalu udało uniknąć mi się wszelkich kolejek Następną wizytę mam za 2-3 tygodnie. W zależności jaki poziom cukru będę miała. Damy radę. Mąż może trochę schudnie jak go tak zdrowo podkarmię
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

wychodząc z domu sikam, wchodzę np. do galerii handlowej sikam, wychodzę po godzinie sikam i jak wracam do domu to sikam

Potem tak ok 13 i na wieczór w okolicach 22-23 to masakra jest
Bardziej co prawda zapach niż smak. Z cytryny korzystac nie musiałam. Z to moja mała rozszalała się jak nigdy, waliła aż brzuch skakał
My nie mamy i jest git 

oduczyłam go, bo mnie denerwuje jak tv idzie a ja chcę w spokoju usnąć. Chociaż nie powiem czasem mi się zdarza przysnąć przy tv
. Dla mnie to głupota totalna. Nie mieliśmy 1,5 roku TV w sypialni i było fajnie...teraz znowu zaczynają się mediacje