|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
bo moja Zuzia to główkę dźwigała jak miała miesiąc a teraz leniuszek z niej i nie chce jej się główki podnosić
|
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa do góry Lulluś
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje za wsparcie, fajnie ze ktos mnie uspokaja bo ja zaczynam jak zwykle schiizowac
|
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Idę na szczepiennie, boję sie |
||
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
rozrywka pewnie jakaś w święta będzie
otóż to! Małgoś no jaka poprawa u Stefka!!
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do wieczora już niedaleko. Też bym schizowała tylko mnie nie weźcie za kolejną dr. B - ja to wiem od mamy wszystko Cotka- Irmith napisała, że badania wyszły dobrze ![]() Aga- i takie podejście chyba jest najlepsze
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-13 o 13:51 |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybaczcie, na 14 mam szczepienie i w biegu wszystko ![]()
|
|
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia!
|
|
#3309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my juz po spacerku, nuśka dosypia w ganku, tylko spiwór jej rozpięłam. Mam nadzieje, ze sie nie ugotuje
Cytat:
niezleCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
faktycznie - 5 minut ja bym nawet młodej ubrać nie zdążyła ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Acelinko zapraszam do okien troche ich mam - 13 sztuk czeka na pucowanie (12 - jedno umyłam |
||||
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
rzeczywiście
![]() Cytat:
u mnie wszystkie Twoje ![]() Dziewczyny wy już o kolejnym maluszku myślicie ja nei wiem jak to zrobić żeby "pożycie" zreanimować :/ tyle czasu po porodzie a ciągle krew jest, gin mówi że może tak być tak długo jak długo będe karmić małą piersią no i szycie pękło i gin powiedział że może być ciężko z tymi sprawami
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
witam witam ostatnie dni czytałam ale nie cytowałam bo jakoś tak nie miałam weny
![]() na początek Filip i Mati to przystojniaki ![]() Dziewczynki za udane chrzcinyMadzialena dla tż , a co do leżaczka ja mam dokładnie ten z linka i tak jak danika serdecznie polecam, rewelacja. siostra kupiła na all za 209 zł. za uśmieszki Kamci ![]() Cytat:
![]() nieeee, moja Agatka pije w tej butelce od początku i nic takiego miejsca nie miało. tak się robi ze smoczkiem dynamicznym LOVI Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za laktację, dzielna jesteśno i super, ze wyniki w porządku bo się tu martwiłyśmy [QUOTE=spray;31030418]Haha, przewijam Eryka, bo strzelił koope i pytam się go 'no i co zrobiłeś?' A on jak się nie rozedrze : "KAAAAAAAAAAAŁ" Fajnie wyszło, zupełnie przypadkiem /QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
proszę o . na bioderka lecimy aha dziś byłam w przychodni naszej państwowej po receptęna bebilon pepti, byłam bez małej i wyobraźcie sobie, ze pediatra była tak chora, ze szok - kaszel, katar. no jakbym z dzieckiem przyszła to
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-12-13 o 14:40 |
||||||||
|
|
|
#3313 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jak to sie stalo ze peklo szycie? i co teraz?
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
hejka!
czy moge niesmiało do Waszego grona dolczyc? bo jakos nadal nie przeszłam z poczekalni na odchowalnie, mimo ze Gabrys ma 2,5 miesiaca, jakos dobrze mi tam.....czytajac wasze posty mozna znalezc pytania na nurtujace mnie zmatrwienia i przynajmniej wiem że nie jestem sama w tych radosnych i tez czasami meczacych dniach.... niektóre dziewczyny znam z innych watków |
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu tez jest dobrze
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, ze dotarłaś zapraszamy
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
dzieki
widze ze jest miło, czytajac posty a dlaczego tak pozno, nie wiem jakos nie mogłam znalezc odpowiedniego watku ![]() ![]() danika witaj ponownie! |
|
|
|
#3318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z lekarką - szkoda gadać ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Indygo ta lekarka faktycznie babsko jakies nieodpowiedzialne...dziec iaki zaraża tylko |
|
|
|
|
#3320 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pękłam bardzo mocno. Gin nie potrafi powiedzieć czy to jest źle zszyte/ nie doszyte/ czy pęknięte potem. Będzie szyte jeszcze raz ale najpierw musi rana odczekać 3 miesiące bo teraz jeszcze źle to wygląda i gin nie chce ryzykować zakażenia organizmu ![]() [QUOTE=indygo79;31033418]witam witam ostatnie dni czytałam ale nie cytowałam bo jakoś tak nie miałam weny ![]() na początek Filip i Mati to przystojniaki ![]() Dziewczynki za udane chrzcinyMadzialena dla tż , a co do leżaczka ja mam dokładnie ten z linka i tak jak danika serdecznie polecam, rewelacja. siostra kupiła na all za 209 zł. za uśmieszki Kamci ![]() fajne prezenty, my jednak będziemy sugerować kaskę.... ![]() nieeee, moja Agatka pije w tej butelce od początku i nic takiego miejsca nie miało. tak się robi ze smoczkiem dynamicznym LOVI no jak wyżej, u nas tak nie było za laktację, dzielna jesteśno i super, ze wyniki w porządku bo się tu martwiłyśmy Cytat:
fajnie że jesteście Cytat:
teraz czekamy do lutego aż się dobrze wygoi i gin powie co dalej. Samo życie
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Indygo
za bioderka a babka mega niepowazna, ja nie wiem skad sie biora tacy ludzie.
|
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
miss.hot my to od Panien Młodych sie spotykamy
Gabrys spi od 11, wiec korzyystam, ale zaczyna sie krecic, pewnie głodomorra daje o sobie pomału znac.. |
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz biedaczku musisz czekac az sie wszystko wygoi zeby jeszcze raz byc szyta? masakra naprawde i brak slow na tych lekarzy na porodowce..
|
|
|
#3324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Indygo
za bioderka my idziemy w czwartek ![]() Uciekam znów do laktatora, trzymajcie się cieplutko mamuśki i maluszki ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak kojarzę
W Lublinie mieszkasz ?
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
irmith biedaku aż takie kiepsko u Ciebie jeśli chodzi o TE sprawy
magdulec witaj |
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śmiało dołączaj ! Wiecie co, dotarłam do przychodni. Nie dość, że baba mi się wpierdzieliła do kolejki. To źle mi termin wyznaczyli i idziem za tydzień dopiero z jednej strony ufff, z drugiej - znowu stres.Poza tym mały przykimał sobie na badaniu, jak go oglądały babki. Niezły ubaw miała lekarka, aż wołała asystentkę. Ta go w różne strony obraca, ogląda, a ten łapki na boki i śpi twardo ![]() Pytałam o śluz w kupie i mamy kupić kropeki i tydzień dawać 3 dziennie. I z tym bekaniem mi nic nie poradziła, jedynie żeby odbijać ![]() aaaa. i pokazałam buziaka Filipowego i stwierdziła, że to raczej potówki a nie wysypka tylko jakoś jej średnio ufam, bop wszystko tak bez przekonania mówiła |
||
|
|
|
#3329 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
helloł
![]() Cytat:
i tak trzymasz się dzielnie. A mąż to wogóle przy małym nie pomaga?? A jak jesteś u Was w domu??A mój mały też już dobre kilka dni strasznie niespokojnie śpi, wogóle cieżko go uśpić, a jak już uśnie to co chwile kwęka, przeciąga sie, lata nóżkami i rączkami, nie wiem o co cho ![]() Cytat:
na prawdę jesteś WIELKACytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za bioderkaA pediatra jakas niepoważna Cytat:
napisz coś o sobie, jak mały się chowa, może zdjecie wrzucisz?
|
|
|
#3330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko nie wiem czy do świąt się wyrobie ![]() biedna, ale Ci narobili ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My po spacerku zrobiłyśmy małe zakupy, jakieś bakalie i inne rzeczy które można kupić wcześniej, tak powolutku będziemy sobie z Natalką do domu na wózku zakupy przywozić a na większe to chyba pojade w weekend do tesco, ale w nocy bo ja mam się wkurzać na tych wszystkich ludzi ktorzy chodzą jak święte krowy po tym sklepie to wrrr a potem jeszcze w korku stać żeby z parkingu wyjechać to ja dziękuje ![]() A teraz idziemy do kuchni ugotować tatusiowi jakiś obiad
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

głowa do góry Lulluś

mam bardzo mało czasu na cokolwiek niestety, malutka je co 3 godziny, potem czasem zaśnie a czasem nie a ja ciągle na laktatorze siedze, staram się sciągać też co 3 godziny żeby się rozbujać ale różnie to wychodzi, w nocy też wstaję i sciągam (choć mała przesypia całe noce już od dawna
) generalnie po 2 miesiącach padam na twarz z notorycznego nie wyspania. Mój mąż do późnych godzin nocnych czyta książki a potem nad ranem jak proszę żeby małą nakarmił odpowiada zaraz i zasypia, a ja nie wiem jak jej wytłumaczyć to "zaraz" ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wybaczcie, na 14 mam szczepienie i w biegu wszystko 

no i szycie pękło i gin powiedział że może być ciężko z tymi sprawami 

) wstawałam o 6ej i włączałam sobie TV. mama przychodziła i mówiła, zebym szła spać, co ja robię o tej porze przed TV, a ja na to " mamusiu, ale ja tak lubię te programy rolnicze"
zapraszamy
i tak trzymasz się dzielnie. A mąż to wogóle przy małym nie pomaga?? A jak jesteś u Was w domu??