|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Cytat:
![]() Też się boję, że głupio będę wyglądała taka obładowana No ale wolę mieć wszystko w razie w, niż na biega coś załatwiać.Cytat:
Może na Święta je wypuszczą ![]() Cytat:
Cytat:
Podobno maść jest lepsza ![]() Dzisiaj kolejny dzień sprzątania był W sumie już bardzo mało nam zostało
|
|||||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Hejka
![]() Melduję się dopiero teraz, bo od rana biegałam i dopiero sobie siadłam :/ Zrobiłam sobie kawkę latte, i biorę się za nadrabianie ![]() Ale pochwalę się, że kupiliśmy łóżeczko
|
|
#3063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mysle, ze moja tez mi pomoze jak bede w domku-domku ![]() Cytat:
Ty nie??? ja nawet przed ciaza nigdy nie mialam takiego brzucha moglam miec rece i nogi jak patyki, a na brzuchu zawsze walki Uska, Agatek grzeczna??????!!!!!! Kropeczka, wlasnie ja tez gdzies slyszalam, ze odradzaja tamtum rosa. Tylko nie pamietam gdzie i dlaczego ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- poka poka ![]() a ja namowilam dzisiaj tzta na kino - listy do m mam nadzieje, ze wysiedze z ta koscia... pojde sie polozyc, zeby pozniej moc siedziec
|
|
#3064 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fajnie tak dostac prezent niespodziewajkeCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
daj znac co ci ginka powie![]() Cytat:
|
|
#3065 | |
|
Raczkowanie
|
maść, sama nie pamiętałam i w aptece kobitka mi sprawdziła w ulotce, że właśnie maść jest na pupę i brodawki. Krem na pewno miałam przy Ali i najchętniej służył jako nawilżacz do termometru bo miałam taki zwykly szklany
Cytat:
Moja mam zrobiła ma drutach śliczny komplecik - sweterek, śpioszki i buciczki Tez jest kochana i może noc nie kupuje dla malucha ale za to gotuje mi obiadki więc mam dużo lżej
|
|
|
|
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to nam położna mówiła, że Tantum Rosa działa odkażająco na ranę i efekt jest taki jak przy polaniu jakimś środkiem dezynfekującym na ranę - czyli ból i pieczenie. Sama tego nie sprawdziłam Ale chyba wolę starą sprawdzoną metodę, czyli szare mydło
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie, że dam znać, nie ma innej opcji, ale teraz zamiast kawy raczej już będzie spacer po parku z dzidziolami ![]() ja nastepna wizyte mam na 20.45, a genetyczne usg mialam na 22.30 idę ogarnąć trochę mieszkanko i zrobić sobie kawkę
|
|
|
|
|
#3069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ __ Przyszło zamówienie od r_p Miałam dzisiaj 3 razy skurcze, wg opisu to te BH... Bolało jak diabli, już myślałam, że zacznę zaraz rodzić No i w efekcie torba do szpitala spakowana prócz kosmetyków i kapci dla mnie i ciuszków dla małego ![]() No i żeby nie było to zepsuła nam się dzisiaj pralka
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
se jaja robisz????? na 22.30?? O matko z dzieciorem! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nie??
|
|
#3071 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tak jak w przypadku pepuszkow tez juz nie polecaja nic odkazajacego, tylko zwykla wode lub szare mydlo, a mocniejsze specyfiki dopiero wtedy, gdyby cos sie zaczelo babrac Cytat:
chyba do mnie nie dociera, ze jeszcze dlugo nie popiwkuje ![]() Cytat:
a to Wasza pralka, czy wynajmujecie mieszkanie i pralka jest wlasciciela?
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Nie mam weny ostatnio na czytanie, nadrabiałam tylko trochę... Któraś rozpakowana??? Ja byłam wczoraj u lekarza a dzisiaj na badaniach i .... strach się bać... Mały jest gogant, i waży UWAGA! 3340g ![]() Gin mówi, że nic nie wskazuje na to, że urodzę wcześniej, szyjka, łożysko wszystko jak powinno być w tym tygodniu... Przejrzał początkowe usg i stwierdził, że może być poślizg do tygodnia, bo mimo, że od początku mały ważył więcej, to patrzy się chyba na kość udową a ta jest w normie jak na ten tydzień... no zobaczymy. Do tego puchnę strasznie, jak zobaczył moje nogi to kazał dużo leżeć (najlepiej na boku) i od razu dzisiaj wysłał na badania, muszę też mierzyć ciśnienie co 4 godziny i jeśli będzie powyżej 140/90 to od razu do szpitala. Podejrzewam, że tak mam po prostu, bo ciśnienie jest ok ![]() No i hbs ok a cytologia jak u dziewicy ![]() ![]() ![]() trochę ponadrabiam teraz
|
|
|
|
#3073 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
a maly gigant to niby niepokalane poczecie?
|
|
#3074 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz mówiłam mu ze to nie jest dobre ale on sie nie umie przestawić jakoś...tak sie boi o naszego brzusia ze nie umie sie przełamać w nocy to sie budzi jak tylko go dotkne czy mi czegos nie zrobił albo czy cos si nie dzieje- trudno taki jest wrażliwiec nic nie poradze... a wczesniej to raczej nie mial problemu z przytuasami wiec mysle ze po porodzie wróci do normy ![]() Cytat:
a na moja też nie narzekam we wszystkim mi pomaga i tez prasowała mi ciuszki no i wózek nam kupuje i ma byc ze mna przy porodzie w ogóle to wspólczuje dziewczyną które nie moga se z mamami dogadac bo my sie uwielbaimy i wrecz przyjaznimypokażżż ![]() Cytat:
wszedz ie na listach wyprawkowych był wiec kupiłam...hmm hmm najwyżej nie użyjeCytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- macie juz jakies znieczulenia powybierane?? u mnie odpadło zzo (polozna powiedziala ze ona jest dla mnie i ze mna wiec jakby co to dostane ale na zyczenie jako takie nie przez te badania) i mysle co tu kombinować o tym dianatalu poczytalam i sa srednie opinie i mysle teraz o elle tens....
|
|
#3075 | ||
|
Zadomowienie
|
czym ja bym chciała jeździć to póki co nieosiągalne
![]() a tż sam się rozgląda, bo mi ciężko i w tej chwili wszystko jedno, najpierw myślałam o identycznym jak mam tylko nowym modelu ale tż coś tam wynalazł lepszego, nieco droższego i jedzie w tym tyg się przejechać i jak będzie ok to się pochwalę ![]() Cytat:
ja kupiłam maść, ale nie wiem czemu ja dziś idę na 19:45 ![]() raz byłam na 21.30 jak lekarz przyjmuje prywatnie i tylko jeden dzień w tyg i zaczyna od 15 a ma dużo pacjentek to i o 22 możesz mieć wizytę poka ![]() super ![]() Cytat:
bo masz termin podobny jak ja więc jeszcze ponad 3tyg wiec może urosnąć, nie ![]() gratki za badania fajnie że się odezwałaś btw ciekawe ile waży mój szkrab
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że nic wielkieo się nie stało, a ten bęcwał z BMKi to idiota, i tyle. Takim powinni prawo jazdy zabierać ![]() Ja dzisiaj wyjeżdzałam spod pracy męża i popatrzyłam w lewo (w prawo tylko kątem oka zerknęłam) - nic nie jechało, więc siup i wyjechałam - a tu auto na moim pasie z przeciwka Fakt, ja nie patrzyłam dokładnie, ale jak kątem oka zerknęłam to nic nie było - a gdzie przyszło mi do głowy, że facet akurat tam będzie wyprzedzał Stanęłam dęba, a on nie bardzo miał ochotę (dobrze, że szybko nie jechał) i schował się za inny samochód ...Ech, jakby jechał szybciej to bym w rowie wylądowała po zderzeniu czołowym
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pralkę dostaliśmy od mojego brata, bo była mu niepotrzebna. Jak się nie "nawróci", to poprosimy jakiegoś mechanika, ale to w styczniu dopiero, bo na razie kasę mamy na styk Póki co możemy prać u mamy, tzn. zawozić brudne, posiedzieć godzinkę i zabrać czyste![]() Małż obstawia po odgłosach itp, że to jakaś taśma się poluzowała najważniejsze, że nie programator![]() Zjadłam jogurta i mam zgagę
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech malutka rośnie i niech szybko wyjdą do domku
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Mama pojechala, więc teraz znów zaszyłam się w sypialnii i czekam na mężusia
![]() czy wasze maluszki też non stop się wiercą ? I znów mam to pieczenie pod biustem ![]() w ogóle to jutro mamy z mężem isć na '' Sylwester w Nowym Jorku', zupełnie o tym zapomniałam |
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
WOW Inutil ale wykarmiłaś Kluseczka
![]() widzę, ze coraz wiecej z Was ma przygody jeżdząc samochodem. ja juz nie prowadzę. tz mi nie pozwala i w sumie ma rację... wszędzie mnie wozi jak nie on to tata.. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
chyba, ze TZ mu nagada, zeby był troszke grzeczny to nawet go słucha ![]() dzisiaj w nocy jakos mi szkrabik pod żebra właził tzn pchał się dupcią chyba... i w dzien sie kręci- raz jest z prawej strony a a raz z lewej... a łapkami mnie w pęcherz nasuwa i gdzies w okolicach bioder
|
|
|
|
|
#3081 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, łóżeczko jest w pudle, mogę Wam tylko pokazać na zdjęciu jak wygladać powinno (my mamy kolor sosna-naturalny).
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że wszystko jest ok ![]() Aż jestem ciekawa, ile moja mała waży ![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno nie ma zzo, a co z resztą to nie wiem Dark, dodam od siebie: moja mama mrozi pierogi lekko podgotowane (wrzuca na chwilę, tylko do wypłynięcia), a teściowa mrozi surowe. I z tych surowych robi się później taka ciapa, albo jak się krócej potrzyma to znowu ciasto jest niedogotowane Dlatego chyba lepiej je najpierw podgotować
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-13 o 18:52 |
|||||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o załączniku
![]() Zdjęcie łóżeczka:
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
ja tak na szybko zdam relacje z wizyty, w sumie to jest średnio ciekawie...
więc szyjka się skróciła i ma 27mm, a 2 tyg temu bylo jeszcze 35mm i zaczyna się otwierać i mam mało wód, ledwo na granicy normy, ich ilośc od ostatniej wizyty zmniejszyła mi się a juz ostatnio ginka mówiła, że średnio jej sie to podoba...mam uważnie obserwować ruchy i leżeć, leżeć, leżeć i może wtedy dotrwam jakos do końca roku... idę jeszcze raz do niej w piątek, tyle ze nie do gabinetu, ale do szpitala do niej na dyżur, wtedy pobierze mi wymaz i jeszcze raz luknie na te wody i szyjke i jak będzie trzeba to mnie położy na oddziale... |
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pisałyście o tym wyborze: Tantum rosa czy szare mydło i chyba wybiorę to drugie
![]() W sumie cenowo wychodzi lepiej, a z tego co pamiętam u mnie w domu "leczyło" się nim wszelkie wysypki, rany przemywało itp. A to takie w płynie chyba najlepiej kupić?
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-12-13 o 19:03 |
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miejmy nadzieję, że leżenie pomoże i nie zostawią Cię na same święta na oddziale Odpoczywaj, i oby wszystko było ok Widzę, że mi poprzednich postów nie połączyło i naskrobała 3 pod rząd Przepraszam
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe całkiem do naszego podobne
tylko my mamy "wyryty" ksieżyc i gwiazdki ![]() Cytat:
no ja tez mam tylko szare mydło do podmywania... kupiłam własnie takie z pompką biały jeleń za cos koło 5 zł |
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok ![]() Cytat:
zeby maleństwo poczekało do nowego roku.Pisałyście o maści na brodawki. Mi nauczycielka od ang jak ostatnio gadaliśmy o porodzie to poleciła mi PureLan 100 podobno rewelacja
|
||
|
|
|
#3089 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, ale juz niedlugo porod, a pozniej przytulanki ![]() Cytat:
zapytam na kolejnej szkole rodzenia Cytat:
![]() no,ale dobrze, ze macie gdzie prac non stop prawie nigdy nie spi wierci sie, kopie, czka, smyra, laskocze i tak w kolko az sie czasami boje, ze bedzie mial adhd ![]() Cytat:
![]() Ja z kolei zastanawiam sie ciagle nad wyborem linii kosmetykow dla niemowlaka i na razie waham sie miedzy babydream a ziajka - chyba sa najmniej naladowane chemia ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Mala_Stopka Agawoo, sliczne to lozeczko
|
|
#3090 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam listę co z kosmetyków dla dzidzi i co z apteki... dla małego żel do kąpieli i krem do pupci z Babydream + dla mnie wkładki laktacyjne i ten biały jeleń. A z apteki, to tylko gaziki i sudokrem w razie czego, to zawsze można podjechać do apteki![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Koleżanka, co się zna trochę na składach kosmetyków mówiła, że Ziaja to sama chemia (niestety, bo ja uwielbiam ich kosmetyki ![]() Biorę BD, bo: 1)cena, 2)kiedyś używałam niektórych kosmetyków i są super, 3)mają super komentarze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

No ale wolę mieć wszystko w razie w, niż na biega coś załatwiać.

daj znac co ci ginka powie

O matko z dzieciorem!

może coś na ryniaczu wynajdę...
Ale dobrze, że nic wielkieo się nie stało, a ten bęcwał z BMKi to idiota, i tyle. Takim powinni prawo jazdy zabierać 
zeby maleństwo poczekało do nowego roku.