Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze- cz. XII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-10, 17:37   #1711
pistacja88
Zadomowienie

Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze- cz. XII

karolcia198506 fajne zakupy zwłaszcza3,5,7
Forget_me dziękuję

to mnie utwierdziłyście w przekonaniu, że to handlary bo właśnie charakteryzują się wspomnianymi wyżej cechami, no może nie aż tak się rozpychają ale ...

butoholizm nabyty

to na co teraz oszczędzamy??
pistacja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 21:15   #1712
biala_bula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agravvka Pokaż wiadomość
Gratuluje dziewczyny Waszych zdobyczy !!!
Mój dzisiejszy płaszczyk, rękaw 3/4- Forever 25 zł , 60% akryl, 40% wełna.
bardzo fajny!!! mam nadzieje, ze kiedys tez taki upoluje

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
I reszta
Cytat:
Zdjecia
karolcia extra sliczne rzeczy!!!! spodnice super, bluzki tez!! zazdroszcze!! aaaa i dobry pomysl, zeby z taj pasiatej bluzki zrobic spodnice

Cytat:
Napisane przez pistacja88 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze zdobycze dziewczyny muszę się Wam wyżalić ;p hehe dzisiaj bardzooo się zdenerwowałam bo nie wiem jak nazwać takie dwie osóbki które co tydzień zjawiają się w sh i wydają kupe kasy dziś około 500 zł. No ok rozumiem, że mają kasę więc niech sobie kupują ale niech mierzą te ubrania, a nie wszystko co ładne to biorą.. czy to na handel..;/ sama nie wiem bo po cóż tyle ubrań tydzień w tydzień??
taaaaa, na 100% to handlary!! jak one mnie wkurzaja, zabieraja wiekszosc fajnych rzeczy ehhhh na dodatek sa niekulturalne i sie przepychaja! masakra... a ja tez mam jedna historie z ostatnich odwiedzin w sh, otoz znalazlam za☠☠☠ista sukienke bez ramiaczek, czarna - typ BASKINKA no sliczna byla, z atmosphere i moj rozmiar!!! (8) no i zlozylam ja na trzy i polozylam do koszyka, a potem wzielam sie za swetry... no i po skonczonym szperaniu, chce pokazac ta sukienke mojej kumpeli, a jej tam nie ma no kurrrr..... ale sie wkurzylam! jakas pipa wyjela mi ja z koszyka i nawet tego nie zauwazylam.... no sorry, do czego to dochodzi!
biala_bula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 21:26   #1713
Agoorka
Zadomowienie

Dziewczyny, super łowy
Co do chamstwa w sh, to mnie niedawno wkurzyła taka sytuacja- poszłam na wyprzedaż, ludzi multum, koszyków brak, więc wyszperałam kilka rzeczy i niosę w ręce, patrzę w kącie są wolne, puste koszyki, poukładane jeden na drugim, biorę, a babka jakaś do mnie z krzykiem, że to jej, co ja robię;ja pierniczę co za zachłanność, biorą te kosze, żeby upychać sterty, jak sępy normalnie. O ciucha i koszyk można zęby stracić, ech

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 01:23   #1714
Navika
Raczkowanie

Dziewczyny, no nie mogę, cały wątek przeczytałam i też się przyłączam, bo jestem totalną lumpocholiczką. Ostatnio już mój TŻ stwierdził, żebym się ogarnęła z tymi zakupami, bo ciągle jęczę, że nie mam kasy, a potem do lumpa idę i kupuję. Ale jak policzyłam, ile wydałam to mi wyszło od października jedynie 146,50zł, a za to mam: płaszcz zimowy, kurtkę wiosenną, żakiet, 4 sweterki, sukienkę, 3 torby, tunikę. Szkoda, że nie mam aparatu, bo też bym się wam chętnie pochwaliła tymi i wcześniejszymi zdobyczami, a TŻ mi nie pożyczy w celu fotografowania ciuchów i wrzucania ich na wizaż, bo uzna, że to kolejny etap uzależnienia.
Tak czy inaczej - boskie wasze ciuszki, w większości wam bardzo zazdroszczę i jak się napatrzę to znowu ruszam na łowy.
Navika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 08:38   #1715
agravvka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Navika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, no nie mogę, cały wątek przeczytałam i też się przyłączam, bo jestem totalną lumpocholiczką. Ostatnio już mój TŻ stwierdził, żebym się ogarnęła z tymi zakupami, bo ciągle jęczę, że nie mam kasy, a potem do lumpa idę i kupuję. Ale jak policzyłam, ile wydałam to mi wyszło od października jedynie 146,50zł, a za to mam: płaszcz zimowy, kurtkę wiosenną, żakiet, 4 sweterki, sukienkę, 3 torby, tunikę. Szkoda, że nie mam aparatu, bo też bym się wam chętnie pochwaliła tymi i wcześniejszymi zdobyczami, a TŻ mi nie pożyczy w celu fotografowania ciuchów i wrzucania ich na wizaż, bo uzna, że to kolejny etap uzależnienia.
Tak czy inaczej - boskie wasze ciuszki, w większości wam bardzo zazdroszczę i jak się napatrzę to znowu ruszam na łowy.
Witamy, jak znajdziesz czas, koniecznie się pochwal.

" Lubię, gdy na mnie patrzysz i udajesz, że tego nie robisz."

agravvka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-11, 11:02   #1716
Olvnia
Zadomowienie

Cytat:
Zdjecia
tą różową bluzkę widziałam u siebie w h&m kilka tygodni temu,super
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 00:16   #1717
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez introwertyczka Pokaż wiadomość
Wczorajszy łup za 3 zł

Cytat:
Napisane przez pistacja88 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze zdobycze dziewczyny muszę się Wam wyżalić ;p hehe dzisiaj bardzooo się zdenerwowałam bo nie wiem jak nazwać takie dwie osóbki które co tydzień zjawiają się w sh i wydają kupe kasy dziś około 500 zł. No ok rozumiem, że mają kasę więc niech sobie kupują ale niech mierzą te ubrania, a nie wszystko co ładne to biorą.. czy to na handel..;/ sama nie wiem bo po cóż tyle ubrań tydzień w tydzień??
Co do tego zachowania to ja też już wiele razy spotkałam takie osoby. Ewidentnie widać, że ubrania nie w ich rozmiarze itd ale biorą bez opamiętania... A najgorsze już jest to jak idą całą rodziną na takie łowy, zastawią totalnie przejście żeby jako pierwsi wspólnymi siłami przetrzepali wieszaki i co najlepsze dla nich grrrrrrrr

Cytat:
Zdjecia
Rewelacyjne zakupy, dosłownie wszystko bym Ci zabrała!

Cytat:
Napisane przez agravvka Pokaż wiadomość
Gratuluje dziewczyny Waszych zdobyczy !!!
Mój dzisiejszy płaszczyk, rękaw 3/4- Forever 25 zł , 60% akryl, 40% wełna.
Cudo!

Cytat:
Napisane przez Navika Pokaż wiadomość
Witamy! Nie mów mu w jakim celu pożyczasz aparat i się pochwal zdobyczami, chętnie nacieszymy oko!
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 20:17   #1718
Rukmini
Raczkowanie

Mi się dzis udało kupić świetny, całkiem nowy pasek. Skórzany.
Drogi był, bo 25zł, ale uznałam, że w sklepie taniej i tak nie znajdę, a potrzebny mi bardzo. W necie z przesyłka pewnie też wyszłoby drożej.

Muszę sie przełamać i zacząć zdjęcia robić i Wam pokazywać.

Dopiero 2 mies. temu pierwszy raz weszłam do SH, a już mam ciuchów na całą zimę i parę na wiosnę.
Rukmini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-12, 23:36   #1719
wiki124
Rozeznanie

A ja byłam jak na razie trzy razy w SH i nie mogę się doczekać następnej wizyty... Czyżbym już zaczynała się uzależniać?:coj est:

http://twoflyingflowers.blogspot.com/ - Blog
http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/#signform - ratujmy pieski!
wiki124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 00:16   #1720
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biala_bula Pokaż wiadomość
a ja tez mam jedna historie z ostatnich odwiedzin w sh, otoz znalazlam za☠☠☠ista sukienke bez ramiaczek, czarna - typ BASKINKA no sliczna byla, z atmosphere i moj rozmiar!!! (8) no i zlozylam ja na trzy i polozylam do koszyka, a potem wzielam sie za swetry... no i po skonczonym szperaniu, chce pokazac ta sukienke mojej kumpeli, a jej tam nie ma no kurrrr..... ale sie wkurzylam! jakas pipa wyjela mi ja z koszyka i nawet tego nie zauwazylam.... no sorry, do czego to dochodzi!
Pisałam o takiej sytuacji, byłam w szoku. Nie wiem, gdzie chodzisz, ale te co wyjęły moją rzecz grasują w Szmizjerkach. Ile razy jeszcze byłam świadkiem podobnej sytuacji, raz handlara się zagalopowała i zwinęła komuś z koszyka jego kurtkę z dokumentami

Dziś znalazłam bluzkę, przy kasie okazało się, że za 20 zł, zawsze tam było wszystko na wagę, więc nie zwróciłam uwagi Wg ceny na wagę kosztowała 5,5zł, więc pomyślałam, że jeszcze sobie taką znajdę.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 10:14   #1721
biala_bula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ratta Pokaż wiadomość
Pisałam o takiej sytuacji, byłam w szoku. Nie wiem, gdzie chodzisz, ale te co wyjęły moją rzecz grasują w Szmizjerkach. Ile razy jeszcze byłam świadkiem podobnej sytuacji, raz handlara się zagalopowała i zwinęła komuś z koszyka jego kurtkę z dokumentami

Dziś znalazłam bluzkę, przy kasie okazało się, że za 20 zł, zawsze tam było wszystko na wagę, więc nie zwróciłam uwagi Wg ceny na wagę kosztowała 5,5zł, więc pomyślałam, że jeszcze sobie taką znajdę.
no swietnie! to byla wlasnie w Szmizjerce... na kabatach... nie wierze, ze to jeszcze komus sie zdarzylo jakas porazka.... a masz moze jeszcze jakies lumpki w warszawie, ktore warto polecic??
Stary 2011-12-13, 11:10   #1722
t_89
Zakorzenienie

Ja wczoraj znalazłam fajną bluzkę białą ze srebrną nitką na ramiączkach, tunika za 6 zł. Ale ten lumpek gdzie byłam to masakra buty za75 zł <WOW> wolałabym sobie kupic w sklepie fakt byly nowe i atmosphere no ale w lumpku :|
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 13:42   #1723
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biala_bula Pokaż wiadomość
no swietnie! to byla wlasnie w Szmizjerce... na kabatach... nie wierze, ze to jeszcze komus sie zdarzylo jakas porazka.... a masz moze jeszcze jakies lumpki w warszawie, ktore warto polecic??
Tak, na Kabatach! Właśnie tam zdarza się to często, sama doświadczyłam, awantury słyszałam kilka razy. Teraz patrzę na koszyk, a na wszelki wypadek wkładam na wierzch przypadkowe bluzki. Wg mnie Szmizjerka jest najlepsza, szczególnie ta na Kabatach, na Wiatraku jest dwupiętrowa, ale ludzie jakoś bardziej agresywni. Żółto-niebieskie: dużo rzeczy skandynawskich firm, nawet fajne, ale drogo - 74zł/kg, bluzki 15-20 zł/szt. Lubię lumpeks na Puławskiej przy Odyńca, chociaż trzeba się naszukać. Ponoć na Rakowieckiej jest fajny, ale nie byłam jeszcze.
Ja zostaję wierna Szmizjerce

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:16   #1724
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzisiejsze zdobycze

1. Sweterek H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (81,1 KB, 274 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3_fhdr.jpg (50,4 KB, 727 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7_fhdr.jpg (97,9 KB, 593 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8_fhdr.jpg (136,8 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50_fhdr.jpg (91,8 KB, 365 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (68,3 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 60_fhdr.jpg (67,6 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9_fhdr.jpg (53,5 KB, 325 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10_fhdr.jpg (61,8 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (27,1 KB, 117 załadowań)

Edytowane przez xxxMikixxx
Czas edycji: 2011-12-13 o 15:33
xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:24   #1725
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dzisiejsze zdobycze

1. Swetere H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł

Super
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:24   #1726
rudaaa90
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiejsze zdobycze

1. Swetere H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
wszystko świetne
Stary 2011-12-13, 14:27   #1727
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Super

Cytat:
Napisane przez rudaaa90 Pokaż wiadomość
wszystko świetne

Ominęłam sukienkę H&M ale już edytowałam

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:27   #1728
ankham
Zadomowienie

Cytat:
Tak, na Kabatach! Właśnie tam zdarza się to często, sama doświadczyłam, awantury słyszałam kilka razy. Teraz patrzę na koszyk, a na wszelki wypadek wkładam na wierzch przypadkowe bluzki. Wg mnie Szmizjerka jest najlepsza, szczególnie ta na Kabatach, na Wiatraku jest dwupiętrowa, ale ludzie jakoś bardziej agresywni. Żółto-niebieskie: dużo rzeczy skandynawskich firm, nawet fajne, ale drogo - 74zł/kg, bluzki 15-20 zł/szt. Lubię lumpeks na Puławskiej przy Odyńca, chociaż trzeba się naszukać. Ponoć na Rakowieckiej jest fajny, ale nie byłam jeszcze.
jak na razie my z kumpelą też wierne jesteśmy Szmizjerce ale w tym miesiącu już odpuszczamy zakupy, przynajmniej ja, bo nie mam jakoś polotu i weny

Cytat:
Dzisiejsze zdobycze

1. Swetere H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
super! jak zwykle znajdujesz fajne rzeczy
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 14:51   #1729
wisienka595
Przyczajenie

zaglądam do tego wątku już chyba z rok, no, może trochę mnie, ale nigdy nic nie napisałam.
na początku chcę powiedzieć, że sama jestem uzależniona od kupowania w lumpeksach! uwielbiam to i traktuję jak rozrywkę, przy tym bardzo się relaksuję a doszło do tego, że planuję wypad na dostawę zawsze, gdy mam wolną chwilę. Chodzę jak tylko mogę i tylko na samą dostawę lub jak nie mam takiej możliwości to w dzień dostawy po południu. Później już bym nic nie miała do wzięcia, za szybko dziewczyny zabierają fajne rzeczy najszybciej idą sukienki
Chodzę do lumpka skandynawska odzież na wagę, cena za kg to 49zł, wiec zazwyczaj się opłaca kupować, nawet kiedyś wziełam fajny płaszczyk wiosenny za 35zł nowy
Jak teraz wchodzę do normalnych sklepów to nic nie mogę kupić. wszystko wydaje się takie drogie a w przeliczeniu ile rzeczy mam za to w lumpku to mnie głowa boli, też tak macie dziewczyny?
wisienka595 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:08   #1730
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Tez zaczelam jakis czas temu upowac w lumpku ;D Mam dwa ulubione i z jednej strony hali jest wycena a z drugiej na wagę 18zł za kg!! Wczoraj upolowalam pare ciuszkow dla córki i swietna bluze podszyta czarnym futerkiem z wzorem na plecach i wszystko za 22 zł, potem koszule, biale rurki, i sweterek za 17 oversize i szlafroczek polarowy dla małej za 12 Wstawie fotki pozniej moich zdobyczy
Stary 2011-12-13, 15:09   #1731
naailty
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiejsze zdobycze

1. Swetere H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
wszystko super
naailty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:10   #1732
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Sposób na "koszykowe złodziejki"-nosimy ciuchy na przedramieniu (o ile nie wygrzebujemy po 20szt) lub siatka lniana i do niej upychamy i siate na ramieniu nosimy.
Mi koszyk zawadza, pałęta sie pod nogami i uderza w głowę-jak jest na czyimś ramieniu
Ja też mam często tak, że jak przeglądam swoje zdobycze to kładę je na brzegu kontenera z rzeczami po 1zł, wcześniej wszytko rozgarniam na boki i dopiero swoje rzeczy kładę. Wtedy znajdują się "niby oglądające" te rzeczy za 1zł i po ciuchami ryją, ryją i "wciągają" moje rzeczy.
Nie wiem też czy są głupie czy udają, ale biorą te moje rzeczy z mojej kupki i zdziwione jak mówię "to moje rzeczy, właśnie przeglądam". A widać jak na dłoni, że urządziłam sobie kącik "przeglądowy".
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 15:14   #1733
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Ja jeszcze na chamstwo w SH nie trafiłam i mam nadzieje ze nie trafie. Chociaz babka mi zwineła z pod nosa kiedys bluzke ale droga byla wiec i tak stałam obok i sie nad nia zastanawialam
Stary 2011-12-13, 15:19   #1734
olaaa99
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiejsze zdobycze

1. Swetere H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
Ekstra! I ta cena...

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:12   #1735
Agoorka
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiejsze zdobycze

1. Sweterek H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
Super ciuszki i fajne ceny

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:15   #1736
BeatriceM
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze zdobycze

1. Sweterek H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
super rzeczy i super ceny

wymieniam kosmetyki
BeatriceM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 17:49   #1737
joyeuxe
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja polecam żółto- niebieski na Grójeckiej jeszcze! Ja czekam aż cena spadnie do 30 zł za kg i zawsze coś znajdę ciekawego.Wogóle przejście tą trasą od Bitwy Warszawskiej w kierunku centrum(do Wawelskiej) Po drodze jest parę lumpków, ja znalazłam czasem bardzo dużo fajnych rzeczy, plus przy przystnaku właśnie Butwy Warszawskiej, ale w kierunku Dworca Zachodniego też są 2 fajne, ale tam to już trzeba mieć szczęscie Jeszcze jakiś czas temu bardzo fajny był przy wola parku, w bloku, istne cudeńka tam można było znaleźć, ale splajtowali chyba bo już nieczynny. Udało mi się kiedyś upolować cudne spodnie nowe z metkami na Chmielnej, jak się idzie od Złotej(od Tarasów) prosto w kierunku Siennej. Tam jest taki lumpek, on jest podzielony nie ma nic na wagę, na wycenę, ale ciuchy pamiętam były tam zadbane i nie drogie, teraz sobie o nim przypomniałam, więc chyba zawędruję tam lada chwila. No i też raz udało mi się znaleźć na Karmelickiej w 1 coś ciekawego, nie wiem jak jest teraz
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:02   #1738
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Dzisiejsze zdobycze

1. Sweterek H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
Boooskie
Jak wy te cudeńka znajdujecie to ja niewiem...
Stary 2011-12-13, 18:06   #1739
biala_bula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Sposób na "koszykowe złodziejki"-nosimy ciuchy na przedramieniu (o ile nie wygrzebujemy po 20szt) lub siatka lniana i do niej upychamy i siate na ramieniu nosimy.
Mi koszyk zawadza, pałęta sie pod nogami i uderza w głowę-jak jest na czyimś ramieniu
Ja też mam często tak, że jak przeglądam swoje zdobycze to kładę je na brzegu kontenera z rzeczami po 1zł, wcześniej wszytko rozgarniam na boki i dopiero swoje rzeczy kładę. Wtedy znajdują się "niby oglądające" te rzeczy za 1zł i po ciuchami ryją, ryją i "wciągają" moje rzeczy.
Nie wiem też czy są głupie czy udają, ale biorą te moje rzeczy z mojej kupki i zdziwione jak mówię "to moje rzeczy, właśnie przeglądam". A widać jak na dłoni, że urządziłam sobie kącik "przeglądowy".
wiesz, chyba naprawde bede musiala zastosowac jakas taktyke, bo to co mi sie ostatnio przydarzylo to przechodzi pojecie ludzkie i na dodatek stracilam super sukienke...

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Tez zaczelam jakis czas temu upowac w lumpku ;D Mam dwa ulubione i z jednej strony hali jest wycena a z drugiej na wagę 18zł za kg!! Wczoraj upolowalam pare ciuszkow dla córki i swietna bluze podszyta czarnym futerkiem z wzorem na plecach i wszystko za 22 zł, potem koszule, biale rurki, i sweterek za 17 oversize i szlafroczek polarowy dla małej za 12 Wstawie fotki pozniej moich zdobyczy
super!!! bedziesz nadal kontynuowac polowania, uwierz, to wciaga czekamy na zdjecia!

Cytat:
Napisane przez wisienka595 Pokaż wiadomość
zaglądam do tego wątku już chyba z rok, no, może trochę mnie, ale nigdy nic nie napisałam.
na początku chcę powiedzieć, że sama jestem uzależniona od kupowania w lumpeksach! uwielbiam to i traktuję jak rozrywkę, przy tym bardzo się relaksuję a doszło do tego, że planuję wypad na dostawę zawsze, gdy mam wolną chwilę. Chodzę jak tylko mogę i tylko na samą dostawę lub jak nie mam takiej możliwości to w dzień dostawy po południu. Później już bym nic nie miała do wzięcia, za szybko dziewczyny zabierają fajne rzeczy najszybciej idą sukienki
Chodzę do lumpka skandynawska odzież na wagę, cena za kg to 49zł, wiec zazwyczaj się opłaca kupować, nawet kiedyś wziełam fajny płaszczyk wiosenny za 35zł nowy
Jak teraz wchodzę do normalnych sklepów to nic nie mogę kupić. wszystko wydaje się takie drogie a w przeliczeniu ile rzeczy mam za to w lumpku to mnie głowa boli, też tak macie dziewczyny?
ale Tobie fajnie! u nas w Wawie, tez jest sieć lumpków z odzieżą skandynawską, tylko z ta roznica, ze za kg trzeba zaplacic 74 zł ;/ jakas masakra....

Cytat:
Dzisiejsze zdobycze

1. Sweterek H&M - 7 zł
2. Marynarka F&F - 8 zł
3. Tunika F&F - 11 zł
4. Bluzka Next - 6 zł
5. Sukienka H&M - 9 zł
6. Pasek - 2 zł
Miki jak zwykle trzymasz poziom!! super rzeczy!

Cytat:
no jakas masakra... mi sie to pierwszy raz zdarzylo! Chociaz fakt, slyszalam pare awantur o ciuchy, o to , ze ktos sie pcha, ale nie przyszloby mi do glowy, ze to kiedys mnie spotka. Gdybym przyuwazyla ten fakt, to ja wtedy bym narobila rabanu! ehhh a tak stracilam sukienke!

hehe, ja tez lubie bardzo szmizjerke, najblizej mam na kabaty, wiec tam smigam, ale czasem jak mam czas to zdarzy mi sie pojechac i na prage i na wole i ochote do szmizjerki a te niebiesko-zolte sa niby wielkie, ale jak ja tam przychodze to niby fajne rzeczy znajduje, ale w duzych rozmiarach, zeby znalezc cos w rozm, 6 czy 8 to ciezko.... a ostatnio jeszcze zmienili cennik i za buty za szt trzeba zaplacic 80 zł!! pfffff

tak wiec wiedze, ze chodzimy do tych samych lumpkow, na raclawickiej nie bylam, ale sie przejade, na odynca tez moge, ja jeszcze tu na stoklosach kolo kosciola zagladam do 2 lumpkow (jeden to ten zoltoniebieski) i czasem cos fajnego wyszperam

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj znalazłam fajną bluzkę białą ze srebrną nitką na ramiączkach, tunika za 6 zł. Ale ten lumpek gdzie byłam to masakra buty za75 zł <WOW> wolałabym sobie kupic w sklepie fakt byly nowe i atmosphere no ale w lumpku :|
no dokladnie! ja nigdy bym w lumpku nie zaplacila za buty 75 zł! chyba kogos pokrecilo!

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
Ja polecam żółto- niebieski na Grójeckiej jeszcze! Ja czekam aż cena spadnie do 30 zł za kg i zawsze coś znajdę ciekawego.Wogóle przejście tą trasą od Bitwy Warszawskiej w kierunku centrum(do Wawelskiej) Po drodze jest parę lumpków, ja znalazłam czasem bardzo dużo fajnych rzeczy, plus przy przystnaku właśnie Butwy Warszawskiej, ale w kierunku Dworca Zachodniego też są 2 fajne, ale tam to już trzeba mieć szczęscie Jeszcze jakiś czas temu bardzo fajny był przy wola parku, w bloku, istne cudeńka tam można było znaleźć, ale splajtowali chyba bo już nieczynny. Udało mi się kiedyś upolować cudne spodnie nowe z metkami na Chmielnej, jak się idzie od Złotej(od Tarasów) prosto w kierunku Siennej. Tam jest taki lumpek, on jest podzielony nie ma nic na wagę, na wycenę, ale ciuchy pamiętam były tam zadbane i nie drogie, teraz sobie o nim przypomniałam, więc chyba zawędruję tam lada chwila. No i też raz udało mi się znaleźć na Karmelickiej w 1 coś ciekawego, nie wiem jak jest teraz
hehe kurde, bylam na grojeckiej kiedys i wlasnie widzialam ten lumpek ale zeby do niego juz zajsc, to nie pomyslalam ;p poprawie to nastepnym razem dzieki za info!!
Stary 2011-12-13, 18:12   #1740
BeatriceM
Zakorzenienie

Moja kurteczka Internacionale, kosztowała 13,50 zł Musiałam ją trochę odświeżyć, ale uważam, że było warto ^^
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0070.jpg (54,2 KB, 319 załadowań)

wymieniam kosmetyki
BeatriceM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości