|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze- cz. XII
karolcia198506 fajne zakupy
zwłaszcza3,5,7Forget_me dziękuję to mnie utwierdziłyście w przekonaniu, że to handlary bo właśnie charakteryzują się wspomnianymi wyżej cechami, no może nie aż tak się rozpychają ale ...
|
#1712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() karolcia extra sliczne rzeczy!!!! spodnice super, bluzki tez!! zazdroszcze!! aaaa i dobry pomysl, zeby z taj pasiatej bluzki zrobic spodnice Cytat:
ehhhh na dodatek sa niekulturalne i sie przepychaja! masakra... a ja tez mam jedna historie z ostatnich odwiedzin w sh, otoz znalazlam za☠☠☠ista sukienke bez ramiaczek, czarna - typ BASKINKA no sliczna byla, z atmosphere i moj rozmiar!!! (8) no i zlozylam ja na trzy i polozylam do koszyka, a potem wzielam sie za swetry... no i po skonczonym szperaniu, chce pokazac ta sukienke mojej kumpeli, a jej tam nie ma no kurrrr..... ale sie wkurzylam! jakas pipa wyjela mi ja z koszyka i nawet tego nie zauwazylam.... no sorry, do czego to dochodzi!
|
||
|
|
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, super łowy
![]() Co do chamstwa w sh, to mnie niedawno wkurzyła taka sytuacja- poszłam na wyprzedaż, ludzi multum, koszyków brak, więc wyszperałam kilka rzeczy i niosę w ręce, patrzę w kącie są wolne, puste koszyki, poukładane jeden na drugim, biorę, a babka jakaś do mnie z krzykiem, że to jej, co ja robię;ja pierniczę co za zachłanność, biorą te kosze, żeby upychać sterty, jak sępy normalnie. O ciucha i koszyk można zęby stracić, ech
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, no nie mogę, cały wątek przeczytałam i też się przyłączam, bo jestem totalną lumpocholiczką
. Ostatnio już mój TŻ stwierdził, żebym się ogarnęła z tymi zakupami, bo ciągle jęczę, że nie mam kasy, a potem do lumpa idę i kupuję. Ale jak policzyłam, ile wydałam to mi wyszło od października jedynie 146,50zł, a za to mam: płaszcz zimowy, kurtkę wiosenną, żakiet, 4 sweterki, sukienkę, 3 torby, tunikę. Szkoda, że nie mam aparatu, bo też bym się wam chętnie pochwaliła tymi i wcześniejszymi zdobyczami, a TŻ mi nie pożyczy w celu fotografowania ciuchów i wrzucania ich na wizaż, bo uzna, że to kolejny etap uzależnienia .Tak czy inaczej - boskie wasze ciuszki, w większości wam bardzo zazdroszczę i jak się napatrzę to znowu ruszam na łowy |
|
|
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1717 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Co do tego zachowania to ja też już wiele razy spotkałam takie osoby. Ewidentnie widać, że ubrania nie w ich rozmiarze itd ale biorą bez opamiętania... A najgorsze już jest to jak idą całą rodziną na takie łowy, zastawią totalnie przejście żeby jako pierwsi wspólnymi siłami przetrzepali wieszaki i co najlepsze dla nich grrrrrrrr Rewelacyjne zakupy, dosłownie wszystko bym Ci zabrała!Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
Mi się dzis udało kupić świetny, całkiem nowy pasek. Skórzany.
Drogi był, bo 25zł, ale uznałam, że w sklepie taniej i tak nie znajdę, a potrzebny mi bardzo. W necie z przesyłka pewnie też wyszłoby drożej. Muszę sie przełamać i zacząć zdjęcia robić i Wam pokazywać. Dopiero 2 mies. temu pierwszy raz weszłam do SH, a już mam ciuchów na całą zimę i parę na wiosnę.
|
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
A ja byłam jak na razie trzy razy w SH i nie mogę się doczekać następnej wizyty... Czyżbym już zaczynała się uzależniać?
:coj est:
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś znalazłam bluzkę, przy kasie okazało się, że za 20 zł, zawsze tam było wszystko na wagę, więc nie zwróciłam uwagi
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakas porazka.... a masz moze jeszcze jakies lumpki w warszawie, ktore warto polecic??
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj znalazłam fajną bluzkę białą ze srebrną nitką na ramiączkach, tunika za 6 zł. Ale ten lumpek gdzie byłam to masakra buty za75 zł <WOW> wolałabym sobie kupic w sklepie fakt byly nowe i atmosphere no ale w lumpku :|
|
#1723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zostaję wierna Szmizjerce
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze zdobycze
![]() 1. Sweterek H&M - 7 zł 2. Marynarka F&F - 8 zł 3. Tunika F&F - 11 zł 4. Bluzka Next - 6 zł 5. Sukienka H&M - 9 zł 6. Pasek - 2 zł Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2011-12-13 o 15:33 |
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super
|
|
#1726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Ominęłam sukienkę H&M ale już edytowałam |
|
|
|
#1728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w tym miesiącu już odpuszczamy zakupy, przynajmniej ja, bo nie mam jakoś polotu i weny![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1729 |
|
Przyczajenie
|
zaglądam do tego wątku już chyba z rok, no, może trochę mnie, ale nigdy nic nie napisałam.
na początku chcę powiedzieć, że sama jestem uzależniona od kupowania w lumpeksach! uwielbiam to i traktuję jak rozrywkę, przy tym bardzo się relaksuję a doszło do tego, że planuję wypad na dostawę zawsze, gdy mam wolną chwilę. Chodzę jak tylko mogę i tylko na samą dostawę lub jak nie mam takiej możliwości to w dzień dostawy po południu. Później już bym nic nie miała do wzięcia, za szybko dziewczyny zabierają fajne rzeczy najszybciej idą sukienkiChodzę do lumpka skandynawska odzież na wagę, cena za kg to 49zł, wiec zazwyczaj się opłaca kupować, nawet kiedyś wziełam fajny płaszczyk wiosenny za 35zł nowy ![]() Jak teraz wchodzę do normalnych sklepów to nic nie mogę kupić. wszystko wydaje się takie drogie a w przeliczeniu ile rzeczy mam za to w lumpku to mnie głowa boli, też tak macie dziewczyny? |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Tez zaczelam jakis czas temu upowac w lumpku ;D Mam dwa ulubione i z jednej strony hali jest wycena a z drugiej na wagę 18zł za kg!! Wczoraj upolowalam pare ciuszkow dla córki i swietna bluze podszyta czarnym futerkiem z wzorem na plecach i wszystko za 22 zł, potem koszule, biale rurki, i sweterek za 17 oversize i szlafroczek polarowy dla małej za 12
Wstawie fotki pozniej moich zdobyczy
|
#1731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
Sposób na "koszykowe złodziejki"-nosimy ciuchy na przedramieniu (o ile nie wygrzebujemy po 20szt
) lub siatka lniana i do niej upychamy i siate na ramieniu nosimy.Mi koszyk zawadza, pałęta sie pod nogami i uderza w głowę-jak jest na czyimś ramieniu ![]() Ja też mam często tak, że jak przeglądam swoje zdobycze to kładę je na brzegu kontenera z rzeczami po 1zł, wcześniej wszytko rozgarniam na boki i dopiero swoje rzeczy kładę. Wtedy znajdują się "niby oglądające" te rzeczy za 1zł i po ciuchami ryją, ryją i "wciągają" moje rzeczy. Nie wiem też czy są głupie czy udają, ale biorą te moje rzeczy z mojej kupki i zdziwione jak mówię "to moje rzeczy, właśnie przeglądam". A widać jak na dłoni, że urządziłam sobie kącik "przeglądowy". |
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze na chamstwo w SH nie trafiłam i mam nadzieje ze nie trafie. Chociaz babka mi zwineła z pod nosa kiedys bluzke ale droga byla wiec i tak stałam obok i sie nad nia zastanawialam
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czekam aż cena spadnie do 30 zł za kg i zawsze coś znajdę ciekawego.Wogóle przejście tą trasą od Bitwy Warszawskiej w kierunku centrum(do Wawelskiej) Po drodze jest parę lumpków, ja znalazłam czasem bardzo dużo fajnych rzeczy, plus przy przystnaku właśnie Butwy Warszawskiej, ale w kierunku Dworca Zachodniego też są 2 fajne, ale tam to już trzeba mieć szczęscie Jeszcze jakiś czas temu bardzo fajny był przy wola parku, w bloku, istne cudeńka tam można było znaleźć, ale splajtowali chyba bo już nieczynny. Udało mi się kiedyś upolować cudne spodnie nowe z metkami na Chmielnej, jak się idzie od Złotej(od Tarasów) prosto w kierunku Siennej. Tam jest taki lumpek, on jest podzielony nie ma nic na wagę, na wycenę, ale ciuchy pamiętam były tam zadbane i nie drogie, teraz sobie o nim przypomniałam, więc chyba zawędruję tam lada chwila. No i też raz udało mi się znaleźć na Karmelickiej w 1 coś ciekawego, nie wiem jak jest teraz
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wy te cudeńka znajdujecie to ja niewiem...
|
|
#1739 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czekamy na zdjecia! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hehe, ja tez lubie bardzo szmizjerke, najblizej mam na kabaty, wiec tam smigam, ale czasem jak mam czas to zdarzy mi sie pojechac i na prage i na wole i ochote do szmizjerki a te niebiesko-zolte sa niby wielkie, ale jak ja tam przychodze to niby fajne rzeczy znajduje, ale w duzych rozmiarach, zeby znalezc cos w rozm, 6 czy 8 to ciezko.... a ostatnio jeszcze zmienili cennik i za buty za szt trzeba zaplacic 80 zł!! pffffftak wiec wiedze, ze chodzimy do tych samych lumpkow, na raclawickiej nie bylam, ale sie przejade, na odynca tez moge, ja jeszcze tu na stoklosach kolo kosciola zagladam do 2 lumpkow (jeden to ten zoltoniebieski) i czasem cos fajnego wyszperam Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
dzieki za info!!
|
|||||||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kurteczka Internacionale, kosztowała 13,50 zł
Musiałam ją trochę odświeżyć, ale uważam, że było warto ^^
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

zwłaszcza3,5,7

ehhhh na dodatek sa niekulturalne i sie przepychaja! masakra... a ja tez mam jedna historie z ostatnich odwiedzin w sh, otoz znalazlam za☠☠☠ista sukienke bez ramiaczek, czarna - typ BASKINKA
.
:coj est: