|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
mi tez chlopak wyszedl. to co wychodzilo by ze wszytskie w tym samym wieku z pazdziernika beda mialy chlopakow. Bez sensu, sciema jak nic
![]() choc ja mam przeczucie na chlopaka
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Czy macie może kłucia w okolicy pochwy i odbytu? Bo ja mam coś takiego od kilku dni. Nie jest to bolesne, ale wyraźnie czuję, że mnie kłuje i zastanawiam się czy to normalne
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam takie kłucia na początku i ponoć to normalne, a pojawiają się dlatego, że macica się rozciąga
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
Ale dużo się pojawiło nowych ciężaróweczek - gratulacje!
Dziewczyny, ale macie dobre historie - z babcią, tudzież z dziadkiem fajneA ja dalej nie wiem jaka płeć z kalkulatora, bo zapłodnienie było na przełomie września i października, więc wyszło mi że chłopiec lub dziewczynka to się dużo dowiedziałam... ![]() Ja dziś byłam u endokrynologa z tą moją tarczycą i dowiedziałam się, że: po 1) hashimotki mają większą skłonność do mdłości i wymiotów w ciąży i wcale to tak szybko nie mija... to mnie pocieszył... po 2) jestem zagrożona cukrzycą ciężarnych (mimo dobrego poziomu glukozy na czczo - tak z zasady) i mam w pon. iść na krzywą cukrową, którą normalnie robi się na półmetku... ;( po 3) mam uważać na to co jem w święta - wystrzegać się grzybów - pierogi najlepiej z samą kapustą, i nie jeść smażonego oraz ograniczyć słodycze - a mnie dziś dopadła faza na bounty... i tosty z serem - to chyba moje pierwsze zachcianki ![]() po 4) mam pojawiać się co 6 tygodni z kompletem badań - przerzucił mnie do grupy ciężarnych zagrożonych cukrzycą - podobno łatwiej o termin i krócej się czeka na poczekalni... Pracę dziś zniosłam po japońsku - jako tako.
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytam ginki w czwartek. Dziękuję
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az niemoge na dupe usiasc
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomyśl o zwolnieniu prince!Iza musisz dbać o Siebie dziewczyny ja kłócia nie mam ale czasem straszny ból w okolicach kości ogonowej tak na dole,czasem jak leże to nie mogę się przewróci na bok.Mówilam gin.ale powiedział że wrazie czego brać nospe i tyle sie dowiedziałam w tym temacie. |
|
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam kłucia ale w podbrzuszu/jajnikach i zauważyłam że brzuch mnie zaczyna boleć jak jestem zmęczona i po popranej kawie, trzeba będzie z niej zrezygnować a łatwo nie będzie bo wtedy dopada ból głowy
![]() i jeszcze jedno, nie wiem czy to możliwe na tym etapie ale dwa razy miałam wrażenie że czuje ruch dzidziusia, takie delikatne łaskotnięcie przy dotknięciu brzucha, zupełnie inne odczucie niż te które były do tej pory, te wzdęciowe nie umem tego opisać, niby w drugiej ciąży się szybciej czuje ale już bardziej prawdopodobne że się wkręcam chyba za bardzo chce żeby było z dzidziolem okEdytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-13 o 21:34 |
|
|
|
#1359 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczytałam i po kolei: 1/ O (Naszej) ciąży iwie mój M ginekolog i Wy. Poza tym cicho sza 2/ kalkulator pokazał dziewczynkę a ogórki kiszone są ostatnio moim przysmakiem hmmm zastanawiające3/ czasami pobolewało mnie w dole brzucha - potem była wizyta w WC zwalczyłam zaparcie i już nie odczuwam tego dyskomfortu A teraz o wizycie Oficjalnie jestem w ciąży w 7 tyg i 2 dni, dzidzia ma 9,6 mm i właściwe tętno 149 . Planowany termin porodu : 05.08.2012 Oczywiście dostałam skierowanie na różne badania i dodatkowe test Pappa - ponieważ jestem ciężarna z obciążonym wywiadem (miałam 1 poronienie). Cały dzień nie miałam mdłości chyba z tego przejęcia wizytą u gin ale właśnie wracają. Szkoda tylko że ze tego wszystkiego zapomniałam zapytać o basen, o bolące piersi i o moją pracę... Ale kiedy usłyszałam że jest wszytko w porządku - macica parwidłowa, pęcherzyk dostarczający dzidziusiowi jedzonka oki to entuzjazm odebrał mi myslenie. Lece poczytać o tym teście Dobranoc kobietki
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
JolciaKKK, każda z nas na pierwszej wizycie zgłupiała i o nic nie pytała po badaniu
Mi gin powiedziała, że basen jak najbardziej, ale siostra odradziła mówiąc że to równa się pewna grzybica, bo teraz podatne jesteśmy i patrzac na kilka postów wyżej to chyba prawda..Odnośnie ruchów... ja wczoraj mężowi mówiłam, że coś tam czuje ale to nierealne żeby były ruchy bo jeszczeza wcześnie... ale takie dziwne (inne) niezależne ode mnie jak np. drgający mięsień ... nie wiem co to może być Ja czuje się jak flak, połozyłam się po 19, wstałam teraz miałam zmywać ale nie mam siły.. kładę się znów, bo o 5 trzeba wstać... |
|
|
|
#1361 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też dość często ma kłucia w dole brzucha, ale niezbyt bolesne. Wcześniej zdarzały mi się często bardzo silne kłucia w okolicy kości ogonowej, ciężko opisać ten ból, taki zaparciowy, normalnie dech odbierało, ale nikt mi nie potrafił odpowiedzieć jaka była jego przyczyna. Ruchów chyba jeszcze nie czuć, raczej to skurcze towarzyszące rozciąganiu macicy. Dziewczyny nie wiem mnie nie dopadają żadne dolegliwości. Mdłości nie mam, zmęczenie myśle, że porównywalne do stanu przed, jedyne co to na słodycze mi ochota odeszła, a uwielbiałam. Zobaczymy co będzie dalej. Buziale Edytowane przez livea Czas edycji: 2011-12-13 o 22:06 |
|
|
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde dziewczyny jak też od dwóch dni czuję takie leciuteńkie łaskotki, zawsze w tym samym miejscu po prawej stronie podbrzusza, nigdy wcześniej niczego takiego nie czułam i jestem pewna że to nie gazy ani wzdęcia
![]() to napewno fikołki maleństwa |
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
Ty niedobra sie nie chwalisz ![]() GRATULACJE |
|
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam wszystkie nowe mamusie Mi z kalkulatora wyszło , że będę miała dziewczynke . Ale mam takie silne przeczucie,że chłopak będzie . Jeśli chodzi o kłucia to też miałam , i nieraz mi się jeszcze zdarzają . Byłam wczoraj w ZUSie zanieśc im świadectwo pracy- bo dopiero je dostałam, no i okazało się że mój pracodawca nie przesłał im druku Z3 ,no i jeszcze musiałam iść do mojego zakładu pracy(byłego) i poprosić żeby wypełnili. Podobno mają to zrobić. . . no ale zobaczymy. Jak nie dostane druku do wtorku to zadzwonie do nich. Bo w ZUSie powiedzieli mi ,że mam 30 dni na skompletowanie dokumentów,a w niektórych rubrykach tego druku nie mam pojęcia co pisać, więc mam nadzieje że firma spełni swoją obietnice . Bardzo przydałyby mi się te pieniążki z zasiłku chorobowego
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Asia też mam takie zmienne nastroje. A dzisiaj to w ogóle wstałam jakaś zeźlona (pewnie i przez niewyspanie). Aż małż się zapytał co mi się stało i przytulił i pocieszył. I w ogóle jak wczoraj miałam multum energii tak dzisiaj nie mam weny do niczego, a pracować mi się nie chce jak nie wiem... I jeszcze mi rano krew z nosa poszła :/
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam czasami takie lskotanie w brzuchu
![]() dzisiaj ne mam weny tez mam naczynia do mycia , sprzatanie a mi sie wogole ruszyc nie chce |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() chciałam się zapytać dziewczyny, czy też macie takie brązowe plamienia? miałam ostatnio wieczorem i trochę się przeraziłam tym faktem, ale później dowiedziałam się, że czasami tak się zdarza i , że niby występują one w tym czasie co miała przyjść miesiączka... (choć ja miałam tydzień przed miesiączką, jakbym miała dalej miesiączkować...)trochę się uspokoiłam, ale i tak siedzi mi to w głowie... |
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez tak mialam leciutko wlasnie w czasie kiedy powinna pojawic sie miesiaczka
![]() wygladalo to tak jak konczaca sie miesiaczka wlasnie ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- a jak tam dziewczyny brzuszek wam sie juz zaokragla ? ![]() bo mi tak jak ktos mnie dobrze zna to jakby nie wiedzial ze w ciazy jestem to by zauwazyl ![]() juz nie mam takiego plaskiego brzuszka ale mam nadzieje ze po porodzie jakos do niego wroce widzialam na allegro te pasy poporodowe bede musiala sobie cos takiego sprawic |
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też już jestem po wizycie
Spotkanie trwało ok. godziny. Trafiłam na fajną, młodą położną Pobrała mi kilka próbek krwi (na HIV, WZW, syfilis i różyczkę oraz na cukier i żelazo). Ciśnienie mam książkowe![]() Jednak będę mieć wizytę u gina-położna ma się z nim skontaktować kiedy byłby najlepszy czas na to (możliwe że dopiero pod koniec ciąży żeby pobrać wymaz i ewentualnie podać mi antybiotyk w czasie porodu). A usg nie dało się niestety przyspieszyć Uspokoiła mnie, że to dobry czas na zmierzenie NT i że mam się nie martwić. I rzeczywiście liczą tylko skończone tygodnie, więc wg nich jestem dopiero w 10.Poza tym zbliżają się Święta i Nowy Rok, więc zmniejsza się ilość dni kiedy szpitale i przychodnie pracują... Serduszka może posłucham na następnej wizycie-za 6 tygodni. Wstępnie ustaliła mi datę porodu na 8 lipca-jeśli jestem pewna OM to ta data przy usg niewiele się zmieni Nicki-mogłabyś mi na liście dopisać tylko 8.07? ![]() Dostałam mnóstwo ulotek i książkę I trochę mnie ta wizyta uspokoiła-teraz już czuję, że ktoś się mną zajmuje tutaj
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2011-12-14 o 11:34 |
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!przyszłam się przywitać i zmykam prasować myć łazienkę zrobić porządek w kuchni poodkurzać poukładać ciuchy w szafce jak zrobie chociaż dwie rzeczy z tych co wymieniłam to bedzie sukces
![]() ja już pisałam u mnie brzuszek widać rozmiar mam ten sam ale w nic sie nie dopinam,wczoraj kupiłam w h&m 2 sukienki i bluzeczke z myślą o brzuszku żeby mnie nic nie uciskało a że były przeceny to jestem mega zadowolona |
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
nicki86
mi tez prosze dopisz termin na 16 lipca
|
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
pisalam ostatnio a strasznej zgadze jaka mnie złapała i na szczescie to jakby minelo ale mam problem i coraz bardziej sie zastanawiam czy urodze.Poza tym mam wrazenie ze nikt mnie nie rozumie. W poniedzialek bylam u gina bo od kilku dni sie zle czulam,strasznie oslabiona bylam i schudlam 3kg w ciagu 2 tyg(teraz waze 48). Pielegniarka nie mogla mi zmierzyc cisnieniea a w koncu jak to zrobbila to wyszla arytmia.Skierowali mnie na ekg,co nic nie wykazalo ale lekarz rodzinny kazal m zrobic badanie hormonow tarczycy TSH ,FT3 I FT4. Dodam ze gin stwierdzil iz płód jest maly i cos mi sie nie podoba,we wtorek ide na kolejny pomiar i mam nadzieje ze troche urosnie bo inaczej to by oznaczalo najgorsze. Dzis odebralam wyniki i okazalo sie ze przy normie 4,mam 7,9 hormonu TSH czyli niedoczynnosc.Od razu w necie zaczelam czytac co to znaczy i sie przerazilam. Wspominali o niedorowzoju,poprzez wady i poronienia. Lekarz kazal mi jutro powtórzyc badanie bo mysli ze to bład,szcgólnie ze przy niedoczynnosci sie tyje a ja schudlam. Mam tysiace okropnych mysli,których nie moge odpedzic od siebie a najgorsze ze mam wrazenie ze jestem w tym sama bo nikt mnie nie rozumie. Oczywiscie musze skonsultowac sie z endokrynologiem,prywatnie ,bo inaczej czeka sie dluugo bardzo. Jestem teraz na zwolieniu i odpoczywam,chociaz nie wiem czy nie lepiej nie bylo b w pracy bo bym mniej myslala. Czy ktoras z Was moze słyszala cos na temat tarczyczy w ciąży? Mam przed oczami czarny scenariusz,nie wiem jak go sie pozbyc.
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
angel1980
ja o niczym takim nie slyszalam ale badz dobrej mysli ![]() musi wszystko byc dobrze ! takim mysleniem mozna sprowadzic na siebie nieszczescie musisz myslec ze niedlugo bedziesz miala zdrowego i slicznego bobaska i bedziesz szczesliwa mama !!!! ja jeszcze niedawno bylam przerazona wiedza o ciazy ale jakos juz do tego przywyklam i nie mysle ze jej nie chce bo nie chce zeby sie cos stalo mam nadzieje ze okaze sie ze z Fasolka wszystko dobrze 3 mam kciuki
|
|
|
|
#1375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisia tez przytulałam się z muszlą bo i stwierdzilam ze to juz moje na pewno ostatnie dziecko bo nie chce znowu przez to samo przechodzic(dobrze ze już mamy Amelke) i że z checia ta ciąże oddałabym TŻ'towidobra lece bo musze ubrania posegregowac bo inaczej utone w prasowaniu
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj ugotowałam ogórkową, a jak już była gotowa to przeszedł mi na nią apetyt... za to dziś smakuje mi rewelacyjnie
![]() Nadal mnie czasem mdli w ciągu dnia, ale po jedzeniu przechodzi. Za to najgorzej jest rano, bo teraz nawet jak coś zjem przed wstaniem z łóżka to i tak mi się na wymioty zbiera... |
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
wspolczuje dziewczyna ktore wymiotuja
ja taka przygode mialam tylko przez jeden caly dzien ;/ na Wszystkich swietych nie wiedzialam jeszcze wtedy ze to ciaza myslalam ze sie zatrulam ale wtedy bylo strasznie caly dzien mnie meczylo ;( i poty mnie oblewaly ! |
|
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja też mam dziś jakieś spowolnienie... a wczoraj tak dobrze się czułam... Dziś musiałam przenieść zajęcia na inny termin, bo myślałam że się przewrócę...
Co do tarczycy - jak wyszły ft3 i ft4? tsh trochę za duże - powinno być do 2,5 - ja miałam 3,5, bo w ciąży na początku zwiększa się zapotrzebowanie na hormony tarczycy. Nie trzeba panikować, ale nie można też tego bagatelizować. Należy zbadać ponownie i zapisać się jak najszybciej do endokrynologa - specjalisty od tarczycy. Może być tak, że za chwilę wróci do normy, ale moze być również tak, że dostanieszs euthyrox. Co do tycia przy niedoczynności, to nie pojawia się to z dnia na dzień, tylko w ciągu kilku miesięcy - nie w tak krótkim okresie, więc to nie jest dobry wskaźnik, czy jest niedoczynność czy jej nie ma. Może być zimno, wysuszona skóra, senność, zmęczenie, zadyszka i uczucie duszności (też przy nadczynności), więc wszystkie te objawy można pomylić z tymi ciążowymi. Angeli bądź dobrej myśli - czytałam historie kobiet, które miały tsh 15 i wszystko było ok, ale nie bagatelizuj, tylko szybciutko do lekarza!
|
#1379 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się pojawiły mdłości w 6 tyg właśnie, a teraz są jakby łagodniejsze. Zależy od dnia.Cytat:
![]() Cytat:
Ale dopiero kończę 8 tydzień, może dlatego.Cytat:
Cytat:
|
|
#1380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dobre wyniki i żeby z dzidziolkiem było wszystko dobrze!Cytat:
![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

fajne
pomyśl o zwolnieniu prince!

nie umem tego opisać, niby w drugiej ciąży się szybciej czuje ale już
67,5 65,9

Ty niedobra sie nie chwalisz 

Uspokoiła mnie, że to dobry czas na zmierzenie NT i że mam się nie martwić. I rzeczywiście liczą tylko skończone tygodnie, więc wg nich jestem dopiero w 10.
i stwierdzilam ze to juz moje na pewno ostatnie dziecko bo nie chce znowu przez to samo przechodzic(dobrze ze już mamy Amelke) i że z checia ta ciąże oddałabym TŻ'towi
za dobre wyniki i żeby z dzidziolkiem było wszystko dobrze!