Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 18:14   #4651
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Ja tylko przelotem. Zabki Malwinki doprowadzaja mnie do szalu - miala dzisiaj 2 ataki placzu, nie moglam jej uspokoic, plakala jakby ja rozdzierali, dopiero lustro pomoglo, bidula. Teraz drzemie, chyba z wyczerpania padla. Niech te zeby juz wyjda...Smaruje Bobodentem, nawet pomaga, choc Malwi od razu chce go polknac, pewnie niewiele zostaje na dziaselkach...Ech, szkoda mi jej.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:15   #4652
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wiem, wiem. Dominik się ładnie obraca, ale się nie dźwiga jak mu się ręce poda, a lepiej jakby było na odwrót prawda? Rozumiem, że każde dziecko ma swoje tempo, ale zawsze się mówi, że kolejność nabierania umiejętności jest ważna. No ale nie marudzę, będzie ok

Kajool ja Cię kocham Ja drobna??? Przecież ja się całe życie ledwo toczę, zawsze z nadwagą No ale niezmiernie miło się czyta, że jest się drobną
ale ja cie widzialam na zdjecia i wcale sie nie toczylas :P

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
czy kupujecie dzieciom takie cuda?????

http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt...waniliowa.html
tak mialam jeden sloiczek, Szymula wszamal na sniadanko, pyszne to bylo Tylko wiecej juz nie kupie, bo zawiera mleko a ten moj gagatek znowu wysypki dostal
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Wodaqua- brawo za jedzonko i bioderka

Marinka- załóżcie oboje maski.bo śmierdzi strasznie,drażni nos i gardło.Już sie nie mogę doczekać efektu ,zrób zdjecie włosów przed i po i pokaż nam
A to jak podałaś to mleko jak nie chciało lecieć przez smoczek?Bo nie wiem co robić

Lili- ten poradnik to naprawdę najlepszy poradnik na swiecie.Tam jest wszystko bardzo przyjemnie napisane.

Patik Ty chyba zamawiałaś ten poradnik.Przyszedł Ci już??

Ogladałam Pani GADŻET i pokazała babka super gąbkę.ciekawe czy faktycznie tak działa...ponoć zmywa wszystko ze ścian nie zmywając farby i jest mega tania... ciekawe?W kazdym bądź razie zamawiam bo moje ściany zaczynają wyglądać coraz gorzej http://allegro.pl/scotch-brite-magic...984225418.html

Sweet myślę,że ten hipp własnie ma już odmierzoną dawkę glutenu.ja nie podaję gotowego jedzenia wiec nie brałam wogóle tego pod uwagę.
ja przywozilam ta gabke z Belgii i byla super ale nie wiem jak ta z tego linka

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki zamuł czy Wy też maci kryzys o tej godzinie? ja mam codziennie za to jak Zuzka w końcu już zaśnie o tej 23 to we mnie wstępuje nowe życie
u nas kryzys jest o godzinie 17. Wtedy odpadam

Cytat:
Ale mi się od Was dostało

Tylko, że to nie są moje spostrzeżenia tylko pediatry. Ja nie porównuję Dominika do innych dzieciaczków, tylko napisałam co Nasza pani doktor zauważyła. Napisałam wcześniej, że moja matczyna intuicja podpowiada mi, że wszystko jest ok, ale skoro lekarz kazał posprawdzać to i owo to tak zrobię. No i nie dziwcie się, że się zmartwiłam. Myślę, że to normalna reakcja. Pewnie lekarz woli dmuchać na zimne i tyle, ale wątpliwości się pojawiają w takie sytuacji i tyle.
Chyba po prostu za bardzo się Wam uzewnętrzniłam i tyle.
jaciulku po prostu masz dobra pediatre. Ja zawsze powtarzam, ze lepiej zapobiegac i chuchac na zimne.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Dziewczyny,przygarniecie czerwcówkę? Nie udzielałam się na żadnym wątku "miesięcznym" ,a tutaj mnie za Scio przywiało i tak sobie podczytuję...
jak od Scio to przyjmiemy :P

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Igor mi właśnie zwymiotował trzeci raz, gdy podawałam mu warzywa z rybką ( a jadł bardzo chętnie ), niby pierwszy raz po syropach, a drugi od gryzaczka za daleko włożonego, ale ja już się martwię...
biedny Igor

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Jutro idziemy z Alą na szczepienie proszę o kciuk
zacisniete

Moj poszedl spac ale znowu maszeruje od laptopa do lozeczka i tak bedzie dopoki nie poloze sie kolo niego

Wymyslilam juz tort na urodziny malego Wiem, ze jeszcze pol roku ale tak mnie dzisiaj natchnelo. U nas juz niedlugo wielka impreza z okazji 6 miesiecy. W kulturze mojego meza wtedy celebruje sie podanie pierwszego ryzu. Oczywiscie to jest taki bardziej kleik ale dziecko trzeba odswietnie ubrac, zawiesic kwiaty. Bardzo mi sie to podoba
Stary 2011-12-13, 18:15   #4653
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Podle mi jest

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
zeScio chyba głownie z podobnych poglądów się znamy
a z Bellą z wątku "po poronieniu"
Witaj
Cytat:
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:16   #4654
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

To szybko macie wizyte jak na nasze realia
no szybko - bo prywatnie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jutro chyba jedziemy kupić projekt, bo dzisiaj udało nam się otrzymac warunki zabudowy
Super Zazdraszczam troszkę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:17   #4655
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A Krystek z okazji 5 miesięcznicy zaczął sie obracać z brzuszka na plecki raz w jedną raz w druga strone i tak sie podnosi że zaraz z leżaczka wypadnie

To kiedy mam wstawić tą ankietę? 100 to chyba troszkę za późno, może jak będzie tak z 200 do końca?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:21   #4656
DaKaro
Zadomowienie

Natko ogladalismy wczoraj i dzisiaj. Najgorsze jest to, ze nie mozemy z mezem dojsc do porozumienia w sprawie lokalizacji, pewnie juz dawno bysmy cos kupili. D. chce w miescie (ceny za ar od 11 do 13 tys. ), a ja pod miastem. Byla jedna fajna wlasnie pod miastem w rozsadnej cenie, ale on nie chce . Nie wiem jak my sie dogadamy...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:26   #4657
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Marina my teraz pzechodzimy na Hippa 2 z Bebilonu 1. Testowaliśmy Hippa Sarce smakuje, więc zmieniamy, bo na Hipp sa ciągle jakies promocje.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:34   #4658
alibany
Rozeznanie

hejka!
Nadrabiam Was powolutku...Nie mam czasu na włączenie kompa od kilku dni, jak nigdy dotąd.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Biedna Ala

A my po szczepieniu. Maly byl kochany, nie plakal. Teraz spi sobie, moj slodziak.
No męczy sie bidulka z tym zatkanym noskiem, ale już jest z dnia na dzień lepiej
za szczepienie, dzielny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

A Majcia dzisiaj kończy 5 miesięcy!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez gotuje sama i tez sypie pietruszke, koperek słoiki awaryjnie mam
A podajesz takie świeże te przyprawki, czy suszone mogłyby też być?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziubek a podałaś słoiczki jakieś? może łyżeczkę chce? moja jak widzi łyżeczkę albo słoiczek to cyca mogę sobie schować i nie pokazywać nie wiadomo ile
Właśnie jadłam jabłko a ją miałam na kolanach, myślałam że diabeł w nią wstąpił tak chciało jabłko pociumkać ,wziełam jej trochę wydrążyłam łyżeczką to uszy aż jej się trzęsły..wzięłam wyciągnełam słoiczek pierwszego jabłka to usiedzieć nie umiała...
Moja na jabłko też się cała trzęsie!! No i u nas jabłko działa mega rozluźniająco po 3-4 dniach nie koopkania dzisiaj po jabłuszku tatuś został aż obkoopkany

Cytat:
Pisane 1 ręką.

Powiedzcie że to mu przejdzie Dziś Dominik zasypia tylko na rękach. Jak odkładam to jest ryk. Próbowałam kłaść go jak się uspokoi i brać jak płacze i znowu kłaść, ale udało się tylko raz, przy czym drzemka trwała 20 minut. Teraz śpi mi na ręce a wszystkie próby odłożenia kończą się tak samo.
W dodatku w nocy też chce się przytulać
Eh moja przez tą chorobę też się rozbestwiła zasypiając na rękach. Dużo ją nosiłam, z racji tego katarku, ale na szczęscie u nas jeszcze nie ma buntu przy odkładaniu (tfu tfu oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Moja też mniej je. Dzisiaj łącznie może 200ml . No już nie wiem co z nią .

A pamiętasz jak ja pisałam, że mała tylko na jednym boku śpi? Też się martwiłam a już teraz na obu bokach śpi.

Co do wyjścia... Nic się nie stało, ja chyba wyrosłam z beztroskiego życia i "takich życiowych problemów" jak niektórzy mają, mogłam sobie darować ten wieczór i zostać w domu . No i chyba jestem za stara na balowanie do 5.00 rano (musiałam się dostosować do reszty, bo spałam u przyjaciółki). Wstałam o 8.00 i już zasnąć nie mogłam. Cały dzień chodziłam jak zombi (reszta bezstresowo sobie odespała).

Moja "rakieta" wczoraj obudziła się o 24.00 i poszła spać o 2.00. Tym razem nie wyjęłam jej z łóżeczka i kotłowała się w sypialni. Rewelacyjna noc . Kuba w domu z gorączką i kaszlem. Eeeee już mi wszystko jedno .
Kuba ma chyba coś ze słuchem i musimy się z nim wybrać do laryngologa .

Mąż mi kupił prezent na urodziny i już się pochwalił (tzn. powiedział, że kupił, nie powiedział co ). Ma tak jak ja, nie potrafi wytrzymać do urodzin, jak ma prezent.

Jutro zmywarka przyjedzie .
U mnie podejrzewam niemożliwością byłaby w tej chwili imprezka do 5 rano Ostatnio spotkałam się z koleżankami bezdzietnymi, naprawdę starałam się nie poruszać tematu małej, żeby nie zanudzać dziewczyn tematami im odległymi, ale ciężko było. Miło było się spotkać, ale zupełnie inne priorytety i nie ma się co dziwić, mi się całe życie przewartościowało od kiedy mam Alę

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ale on wcina słoiczki od 2 miesięcy

nie rozumiem mojego dziecka, pisałam , że zjadł o 9 ha i było ok

potem do 16:30 nie jadł, nie pił, wkładałam smoczka z flachy do buzi i ryk

potem był ryk ot tak sobie, dałam 60 pepti -wypił, poleciałam dorobić, podałam -ryk
zajął się zabawką , podałam mu flachę ze 120 pepti wypił
po pół godzinie wypił herbatke

NIE MAM POJĘCIA O CO CHODZI !!!!!!!!!!
wcześniej nie chciał nic ani ha , ani pepti ,ani herbatki a teraz nagle się odblokował ??
Może brzuszek tak zareagował na zmianę mleka i musiał to strawić

czytam dalej......
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:40   #4659
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
czy kupujecie dzieciom takie cuda?????

http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt...waniliowa.html
nie kupię
droga, dużo cukru...
i napis "z wapniem" sugerujący błędnie że reszta jest be, bo bez wapnia...a jak mleko to i wapń jest...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aaaa przyszła zmywarka... I Tż dzwonił, że prawdopodobnie najważniejsza osoba w rodzinie (TEŚCIOWA) przyjedzie ją obejrzeć. No ja pier..... nawet nie podłączona jeszcze a ta już przyleci zobaczyć i pomarudzić... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! !!! A mam taki syf w chacie, że hej. Zmywarka jest czarna - już słyszę jej komentarze...
trzymaj się
Cytat:
Witaj Stokrotko Skąd się znacie ze Scio i Bellą?

Podle mi jest
co się dzieje?
Cytat:

Cytat:
Jutro chyba jedziemy kupić projekt, bo dzisiaj udało nam się otrzymac warunki zabudowy

Domek dzisiaj kichnął z pełną buzią zupki jarzynowej... Pewnie się domyślacie na kim wylądowała zawartość buźki

za pierwsze
a drugie:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:59   #4660
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Brunetka za jutro...Niecierpie szczepien :/
Justyna imienniczko widze,że mamy podbne tesciowe Inspekcja musi byc

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 18:59   #4661
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Alibany mam pomrożony koperek i pietruszke od sąsiadki z działki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 19:02   #4662
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Alibany mam pomrożony koperek i pietruszke od sąsiadki z działki
do czego dodjaesz koperek? miksuejsz,czy zostawiasz taki posiekany?

My jestesmy na etapie marchewki ,ziemniaka i dyni aaa..i jabłko tarte juz było w ramach degustacji ,ale z rączki w kawałku smakuje jej lepiej

Stary 2011-12-13, 19:07   #4663
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Marchewka działa cuda!
Nie było koop po pachy

wiem, że marchewka zatwardza
Heh a my unikamy marchewki właśnie z tego powodu Ale ciesze się, że u Was marchewka wniosła tyle radości ( i oszczędzonego bodziaka)

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A tak wogóle to cześc nawet nie zauważyłyście,że nas nie ma, nie ładnie

Odziwiedziliśmy Łódź Kardiologa-kontrola za pół roku i audiologa i uszy sa ok i dostały certyfikat...

Cytat:

a ja dostałąm @ niby juz 3 od porodu ale tym razem booooooooooooli okrutnie
a mowili ze jak urodze to nie bedzie bolalo

Jestem ciekawa jak to będzie u mnie póki co od ponad roku rozkoszuję się nieobecnością @

Cytat:

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Ania nom własnie miałam pisać kiedyś ktoś z moich znajomych robił badania na jabłkach eko i nie eko do mgr.Ten sam wynik co przy marchewce
Ogólnie jest dużo azotanów z warzyw korzeniowych, nawet na wsi i nie pryskane.
Czyli wychodzi na to, że to wszystko jedno, a eko to tylko z nazwy

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hej!!!

A my jesteśmy po szczepieniu 5w1+pneumo 3 dawka. jak na razie wszystko ok. I tak po krótce o wizycie:
Waga 6910 wzrost niestety mierzony od główki do pupci 51cm, wiec muszę jutro sama dla siebie Dominika zmierzyć..
Lekka anemia jeszcze jest, bo dalej blady i mamy przez następne 2mce podawać żelazo Actiferol, lekkie szmery na serduszku są dalej, ale to wg Pani dr od anemii i będziemy dalej obserwować. Dr była bardzo zachwycona jaki Dominik ruchliwy, ciągle wymachuje nóżkami i raczkami. powiedziała tez, że ładnie już trzyma wysoko główkę na brzuszku. Pochwaliła mnie, że zaczęłam już urozmaicać dietę. Mamy teraz zacząć dodawać mięsko i gluten w postaci kaszy mannej pół łyżeczki na dobę lub specjalnych biszkopcików, a w 6mc-u pół żółtka na dobę.
Co do oczek to powiedziała, że jak tak bardzo nie ropieje tylko częściej staje łza w oku to mamy dalej przemywać i masować. I tu dziwne, bo myślałam, że nas wyśle do okulisty. Dr powiedziała, że często te kanaliki się zapychają, ale zazwyczaj masaże pomagają w udrożnieniu, i ten zabieg to już ostateczność.
Na szczepieniu Dominik był bardzo dzielny, zapłakał tylko przez chwilę

Do endokrynologa dziecięcego nie dostałam sie jeszcze bo to koniec roku, ale jutro ide do mojego endo to skonsultuje wyniki tsh Dominika.

Po sczepieniu pojechaliśmy sobie na zakupy ciuszkowe, Mąż kupił sobie spodnie a mi tuniczkę i rajstopki 2pary, druga tuniczkę kupiłam jako prezent na święta od mojej mamy A dziewczyny jak lubicie smigać w leginsach albo rajstopach to polecam takie rajstopy z gatty 600DEN takie ocieplane w srodku z takim polarkiem. Super sprawa, cieplutko i wygodnie. http://www.bielizna-centrum.pl/rajst...-600-den-polar
za wizytę i dobre wieści

Fajne rajtki

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witam!
U mnie kiepski poniedziałek. Rano w drodze do pracy samochód zaczął mi dymić spod maski, później żyłam tylko wizytą u mechanika i z wrażenia na stacji zatankowałam 98 zamiast 95 (dobrze, że nie ON, to by dopiero było...), a na koniec jeszcze okazało się, że w pobliskiej drogerii nie ma mojej bazy ArtDeco - wczoraj sprzedali ostatnią - musiałabym jechać na drugi koniec miasta żeby ją dostać.
Liczę, że jutro będzie lepszy dzień. To nic, że 13, w końcu 13 urodziła się moja Kropka. Jutro kończymy 5 miesiecy (Vaniliowa&Krystek już dziś przesyłamy dla was uściski). Poza tym ja do przesądnych nie należę. Mam nadzieję, że po dzisiejszym dniu jutrzejsza kanałówka u dentysty to będzie pikuś

tak zazwyczaj jest, że jak się sypie jedno to już łańcuszkiem cały dzień do d.... uhh kanałówka na tle tego dnia może wydawać się pikusiem ale i tak kciuki
Cytat:
Halo halo

DOMEK DZISIAJ SKOŃCZYŁ 5 MIESIĘCY!!!

!
Za 5mcy

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

u nas crazy day
noc też była crazy Jaś obudził sie o 5 i ni huhu nie chciał spać
za to w dzien pięknie śpi muszę mu poprzestawiać te [pory tylko jak

moje dolegliwości żołądkowe mineły ale za to w nocy dziwnie sie czułam jak przewijałam Jasia to zaczeło mi się kręcić w głowie i traciłam czucie w nogach, na szcescie Tzt był koło mnie i usadził mnie na kanapie kazał schylić głowę i powolutku przeszło, ale chyba badania trzeba zrobić
Koniecznie!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:21   #4664
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Scio robiłaś juz Agatce juz cos z brokułem bo ja tak i powiem Wam,że im strasznie smakowało... Buzie co chwilę otwierały
Stary 2011-12-13, 19:24   #4665
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć

Kochane chciałam się zameldować, że u mnie i Szymcia wszystko ok

Piszę do Was już z Londynu

I utknęłam na 131 stronie...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 19:25   #4666
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Madziulka Super,ze się odezwałaś... jak Szymek zniósł podróż?
Stary 2011-12-13, 19:27   #4667
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Scio robiłaś juz Agatce juz cos z brokułem bo ja tak i powiem Wam,że im strasznie smakowało... Buzie co chwilę otwierały
ja się czaję na brokuła i szpinak,zobaczymy jak to pojdzie

Stary 2011-12-13, 19:31   #4668
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

U mnie stwierdzili ze szpinakiem,że na głowę upadłam, ale ja bym chciała,żeby wszystkiego spróbowały... (choć sama też jestem ciekawa jak smakuje jakoś nigdy nie miałam okazji jeść)
Stary 2011-12-13, 19:38   #4669
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja przed skonczeniem 6 m-ca nie chce nic innego podawac. I jakos srednio mi sie widzi tez podawanie na swoim mleku, bo ciezko mi idzie sciaganie mleka.
.
Mi w ogóle nie idzie odciąganie pokarmu,
do tego skaza jest i czarno to widzę.

Cytat:

Przygarniecie koleżanke. Stokrotka fajna jest

Cytat:

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

U mnie MASAKRA!
Tak ciężkiego dnia dawno nie miałam!
Radek dał mi niesamowicie w kość, niedawno zasnął.
Cały dzień wisiałam na wizażu i czytałam na raty bo ciągle musiałam do niego latać.
Nie poleży sam za fiksa.

Ale ale! Jak się Radziu dzisiaj cudnie śmiał! Tak długo i głośno
Nie wiem czy to hormony czy zmęczenie ale jestem taka w☠☠☠☠...a, że poprostu aż się we mnie gotuje

Mam tyle prasowania!
Ledwo obiad dałam przy nim radę ugotować.
Nic w dzień nie śpi!!!
Chała, że w nocy śpi dobrze (nie chwale!)

I w ogóle nie mam ochoty na sex!!! Nic a nic
Czy to normalne?

To się wyżaliłam

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-12-13 o 19:39
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:40   #4670
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Stokrotko witaj!

Cytat:
Witaj nowa wątkowa mamo właśnie odkopywałam wątek o pieluchach wielorazowych i Ty mi tam mignęłaś
Crazy probujesz sie jednak przekonac do nich?

Cytat:
To tak jak u nas. Tylko teście i rodzina męża obchodzą. Ja i moi rodzice nie
Nawet nie wiem kiey jedy jest Agaty.
5 lutego...wiem, bo w podstawowce siedzialam w lawce z Agata i ona miala imieniny po moich urodzinach.

Ja obchodze imieniny na takiej zasadzie, ze zyczenia mi skladaja, ale imprez nie robie.

Cytat:
Juz zaciskam!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Igor mi właśnie zwymiotował trzeci raz, gdy podawałam mu warzywa z rybką ( a jadł bardzo chętnie ), niby pierwszy raz po syropach, a drugi od gryzaczka za daleko włożonego, ale ja już się martwię...
Biedny... obserwuj go, mam nadzieje, ze to przypadek, ze juz trzeci raz wymiotuje...

Cytat:
A Krystek z okazji 5 miesięcznicy zaczął sie obracać z brzuszka na plecki raz w jedną raz w druga strone i tak sie podnosi że zaraz z leżaczka wypadnie

Cytat:
Super! Widze, ze idziecie jak burza... a powiedz, czy sa jakies oplaty pomiedzy kupnem dzialki i kupnem projektu? Wysokie?
Tak pytam, bo my chyba tez bedziemy miec dzialke , ale na razie brak kasy na cokolwiek wiecej, no i zero szans na kredyt poki bede na wychowawczym.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja tylko przelotem. Zabki Malwinki doprowadzaja mnie do szalu - miala dzisiaj 2 ataki placzu, nie moglam jej uspokoic, plakala jakby ja rozdzierali, dopiero lustro pomoglo, bidula. Teraz drzemie, chyba z wyczerpania padla. Niech te zeby juz wyjda...Smaruje Bobodentem, nawet pomaga, choc Malwi od razu chce go polknac, pewnie niewiele zostaje na dziaselkach...Ech, szkoda mi jej.
Trzymajcie sie!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć

Witaj! Pisz jak Wam tam.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:47   #4671
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej Kobitki

przepraszam ale wena mnie opuściła od wczorajszego zdarzenia
dziś zoorientowałam jakiego głupstwa narobiłam z tym przelewem
najgorzej że to duża suma

nie mogę sobie darować
chodzę załamana

zadzwoniłam wczoraj do brata, bo on ostatnio miał kontakt z tym pracownikiem i powiedział że postara mi się pomóc. Choć sytuacja jest dość beznadziejna.

Musiałam się zwierzyć wam Kochane

z bardziej dzieciowych tematów:
zrobiiśmy sobie z Jasiem dłuuugą kąpiel z wygłupami
i mój Milky zasnął jak aniołek
Stary 2011-12-13, 19:55   #4672
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem

Stokrotka
witam Ja Ciebie

Carmela Ja się zastanawiam właśnie nad Hipp kurde, te bebiko mam,ale mała nie chce...szkoda że nie ma próbek mleka to bym sprawdziła czy chociaż jej smakuje, albo gerber jeszcze mnie kusi - cena też rozsądna.

Jacieee Ja wiem że u Domka jest wszystko w porządku,czuje to.Masz intuicje matczyną i ona Ci mówi co jest źle a co nie. Głowa do góry

Natka zazdroszczę Ci swojego gniazdka, na kiedy planujecie rozpocząć budowę? masz plany pokoi już? jeju jak mi się maży kuchnia z wyspą i spiżarnią

Dekaro no niestety ząbki sobie idą, a czujesz coś ostrego czy jeszcze nic? moja też coraz częściej popłakuje,ale do wytrzymania...

Dziubek jak dzisiaj urwisiątko z jedzeniem?

Brunetka
to już trzecia dawka czy druga?

Kajool zrób koniecznie z tego cudownego dnia zdjęcia...mąż wraca?czy wrócił ? nie bij, pewnie nie doczytałam...z pytaniem o pneumo to dopiero jak wystawiłam posta to przypomniałam sobie że są 3 dawki :P

I nie wiem co dalej...

Imieniny
- u mnie się ich nie obchodzi, natomiast miło kiedy się o nich pamięta np mój tatusiek kochany wczoraj miał imieniny Emilie też ich obchodzić hucznie nie będzie, urodziny ważniejsze

Nic idę coś zjeść.
I kładę się spać,
do 23 muszę się wyspać,
bo potem dama się pewnie obudzi...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Lili nie nie normalne hormony CI buzują ! a serio, przy anty wytłumaczalne

TELIK niech odda kasiore!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 19:57   #4673
brunetka2000
Zakorzenienie

Żanetko to już 3 dawka, tylko ja to gorzej przeżywam niż Ala Nie lubię jak ona tak mocno płacze

Telik przykra sprawa, mój mąż kiedyś dostał podwójną wypłatę na konto, ale oddał na drugi dzień. Jednak w pracy u niego był jeden gość co nie chciał oddać i wiem, że miał potem jakieś nieprzyjemności. Miejmy nadzieję, że ten facet okaże się być człowiekiem
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-13, 20:07   #4674
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili nie nie normalne hormony CI buzują ! a serio, przy anty wytłumaczalne
Ale ja nie stosuje żadnych anty!
Nie mam ochoty i koniec!

Jakoś teraz seks mógłby dla mnie nie istnieć!
Jestem okropna

Telik daj znać jak nie odda kasy, to go
Stary 2011-12-13, 20:08   #4675
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Stokrotko witaj!

Crazy probujesz sie jednak przekonac do nich?

.
to nie Crazy, to ja!
no skoro sa, sprzedac nie moge, to niech sie na cos zdadza a jak nie to zrobie im krzywde ide kapac Zuze
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 20:09   #4676
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Natka zazdroszczę Ci swojego gniazdka, na kiedy planujecie rozpocząć budowę? masz plany pokoi już? jeju jak mi się maży kuchnia z wyspą i spiżarnią
Stary 2011-12-13, 20:11   #4677
patik87
Zakorzenienie

Babole nic się nie dzieje, tak bez powodu mi czasami jest źle
Dziękuję za troskę.

Dziubek czyli łobuz nie wyrósł jeszcze ze skazy jak takie kopy po HA...

Kajool co u Ciebie? wyjaśniło się coś w sprawie która Cię ostatnio martwiła?
Jakoś myślę o Tobie..

Brunetka dobrze będzie na szczepieniu i po. Kciuki już trzymam.

Lilii może jutro ds odpocząć? Ja z sexem różnie ostatnio spanie wygrywa.

Gdzie jest Lilkaa, Brida?
Stary 2011-12-13, 20:14   #4678
Natka_
Zakorzenienie

Jacieee wiesz, że to była z naszej strony forma pocieszenia Masz się tutaj uzewnętrzniać ile chcesz, kto lepiej zrozumie mamę jak nie druga mama?

Cytat:
Tylko od TŻta mi się jeszcze oberwało, że głodzę dziecko bo mi się nie chce w nocy mu jeść dać i tak jakoś mi źle było Ale już się pajac zreflektował, że w złości to powiedział
Mamy przyjechać i mu ?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Natko ogladalismy wczoraj i dzisiaj. Najgorsze jest to, ze nie mozemy z mezem dojsc do porozumienia w sprawie lokalizacji, pewnie juz dawno bysmy cos kupili. D. chce w miescie (ceny za ar od 11 do 13 tys. ), a ja pod miastem. Byla jedna fajna wlasnie pod miastem w rozsadnej cenie, ale on nie chce . Nie wiem jak my sie dogadamy...
My też d lugi czas mieliśmy taki problem, ale wkońcu znaleźliśmy kompromis

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Za 5mcy

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć

Halo halo Co tam u Was? Opowiadaj

Cytat:
U mnie stwierdzili ze szpinakiem,że na głowę upadłam, ale ja bym chciała,żeby wszystkiego spróbowały... (choć sama też jestem ciekawa jak smakuje jakoś nigdy nie miałam okazji jeść)
Szpinak jest pyszny! Ja uwielbiam. Nie ma tygodnia żebym go nie jadła
Wystarczy dobrze przygotować
Domkowi też smakuje

Cytat:
Super! Widze, ze idziecie jak burza... a powiedz, czy sa jakies oplaty pomiedzy kupnem dzialki i kupnem projektu? Wysokie?
Tak pytam, bo my chyba tez bedziemy miec dzialke , ale na razie brak kasy na cokolwiek wiecej, no i zero szans na kredyt poki bede na wychowawczym.
Super, że będziecie mieli działkę Od czegoś trzeba zacząć
Niestety zanim się wsadzi pierwszą łopatę to 8 tys. już wydane
Notariusz, projekt, formalności, plany... Za wszystko trzeba płacić. My jeszcze nie kupiliśmy projektu a już 3 tys. poszło
A projekt kolejne 2 tys. plus ewetualne przeróbki no i cała reszta.

Cytat:
Z budową ruszamy na wiosnę, jak tylko zima puści
Tak, już mamy projekt wybrany- o taki http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...844d799c5,2273
Tylko garaż powiększamy o drugie stanowisko.

Bello jak karmisz dziewczynki? Na raz czy osobno? Chodzi mi o zupki itp.
Stary 2011-12-13, 20:16   #4679
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Telik no przykra sprawa, ale mam nadzieje, ze facet odda kase!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ale ja nie stosuje żadnych anty!
Nie mam ochoty i koniec!

Jakoś teraz seks mógłby dla mnie nie istnieć!
Jestem okropna
Lili piszesz o mnie? Ja na samo to slowo cala cierpne...

Cytat:
to nie Crazy, to ja!
no skoro sa, sprzedac nie moge, to niech sie na cos zdadza a jak nie to zrobie im krzywde ide kapac Zuze
No durna baba ze mnie, oczywiscie ze chodzilo mi o Ciebie...moze sie jeszcze do nich przekonasz
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 20:24   #4680
Natka_
Zakorzenienie

Telik widać po Twoich postach, że Cię to dręczy Mam nadzieję, że były pracownik okaże się uczciwym człowiekiem i odda pieniądze.
Mi firma dwa razy przelała przez przypadek kasę, raz jak jeszcze pracowałam i raz niedawno jak już nie, w oby dwóch przypadkach oddałam, nie umiałambym wydać pieniędzy, które nie należą tak naprawdę do mnie...
Daj znać jak się sprawa rozwinie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Ahh no i w kuchni to okno narożne dużo większe zrobimy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości