Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-13, 20:23   #1501
ganimedea
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

A jakie podkłady zużyłaś/zużyjesz i jaki nabyłaś?
Poszedł Colorstay (Sand Beige używany przeze mnie latem, a na jesieni mieszany z jakimś bledziochem) i wkrótce pójdzie 17, kupiony wczesną wiosną w Bootsie - właśnie ów bledzioch, obecnie stosowany w pojedynkę . A kupiłam sobie kolejnego Colorstaya - Buff

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kupiłam też rajstopy - szaro-czarne w norweski wzór Dokładnie TAKIE
Fajowe
Tak, jestem rajtkomaniaczką i przyznaję się bez bicia, że rajstop mam w szafie więcej niż majtek

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31040416]Też od LaMode dostałam szminkę Estee Lauder (ale sprzedam, bo ani mój, ani mamy kolor) i szampon L'Biotica - będzie do zmywania olejów, bo nie ma SLSów
Doszła też wreszcie moja nagroda z lipca (!) - pasta do zębów i szczoteczka
A dziś wygrałam zestaw kosmetyków Original Source, zamelduję, jak go dostanę :P[/QUOTE]

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:19   #1502
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
zuzylam Joanna, Naturia, Maseczka regenerująca 'Len i Rumianek'. Taka sobie, totalnie przecietna, nic ciekawego.
Miałam ją. Była katastroficzna, najgorsza maska jaką używałam Włosy miałam po niej tłuste po kilku godzinach i w dodatku nic a nic nie odżywiała. Tylko kolor mi się podobał
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
księżniczko, cieszę się, że jesteś zadowolona z pracy!A z tymi urwisami na pewno sobie poradzisz! To tak od razu dostałaś wychowawstwo?
Nie jestem tam nowym, młodym nauczycielem, którym zwykle wychowawstwa nie dają, tylko w zastępstwie za inną nauczycielkę z długim stażem, więc przejęłam wszystkie jej obowiązki, m.in. wychowawstwo.
Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Szaleję - mam już w swojej kolekcji 3 cienie do powiek.

Życie bez moich setek cieni byłoby nie tym samym życiem
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Tak, jestem rajtkomaniaczką i przyznaję się bez bicia, że rajstop mam w szafie więcej niż majtek
Rajtkomaniaczką jest moja mama, ma ok. 50 par nowych rajstop w opakowaniach, a takich już zakładanych całą komodę Idzie to już w setki
Dobrze, że ja tej manii nie mam Przynajmniej na razie.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
ksiezniczko no widzisz, dalas rady! A twoje opowiadania sa podobne do tych od mojej mamy, ona tez uczy Wiec chetnie poczytam jak dalej bedzie ci szlo, pewnie sie wciagniesz. Potem to juz beda "twoje" dzieci.
Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Księżniczko no kto by dał radę, jak nie Ty.
Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość

za kilka dni dzieci będą jadły Ci z ręki
Dzięki Mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:22   #1503
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Miałam ją. Była katastroficzna, najgorsza maska jaką używałam Włosy miałam po niej tłuste po kilku godzinach i w dodatku nic a nic nie odżywiała. Tylko kolor mi się podobał
mi nie tłuściła ani nic, ale tez nie odzywiala, tylko ulatwiala rozczesywanie ogolni1e bez sensu produkt, ale za te kilka zł to nie płaczę
Stary 2011-12-13, 21:37   #1504
Hosenka*
Zakorzenienie

Z Joanny podoba mi sie maska miodowo-cytrynowa Muszę ją znowu kupić

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:41   #1505
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Z Joanny podoba mi sie maska miodowo-cytrynowa Muszę ją znowu kupić
O tak też ją kiedyś miałam. Zachwycona miodowo-cytrynową kupiłam właśnie len i rumianek, a tu
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:47   #1506
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
O tak też ją kiedyś miałam. Zachwycona miodowo-cytrynową kupiłam właśnie len i rumianek, a tu
Mówicie o tych w słoiczkach czy butelkach?

Dziewczyny, mam meeega chandrę, jestem wyczerpana Nie pozwalajcie mi się żalić, bo całe epitafium sama sobie napiszę...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:50   #1507
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Zuzylam dwa tusze do rzes - GoBig Manhattan i 2w1 Essence

Cytat:
TŻ mówił, że mamy już łazienkę wypłytkowaną Nooo poza podłogą
Ekstra Czekam na foty

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
inaczej się jeździ, mnie wygodniej na takich właśniej bo dużo mocniej i sztywno trzymają stopę a na łyżwy idź koniecznie nawet bez tza
Problem w tym, że za bardzo nie mam z kim... Tzn. mam z kim, ale ciężko się z kimkolwiek umówić

Cytat:
Dostłam niespodziewany prezent od serwisu LaMode, który przesyłał mi kosmetyki Eveline do recenzji: lakier MAC Festive Finery i błyszczyk MAC (Spanking rich). Miłe
Zazdroszczę

Cytat:
Szaleję - mam już w swojej kolekcji 3 cienie do powiek.
Aż tyle?!

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Jeszcze muszę przebrać ciuchy, ale tu będzie już gorzej z wyrzucaniem, bo jakoś żal mi się ich pozbywać.
Też kiedyś miałam ten problem, ale odkąd zaczęłam mieć przepełnioną szafę i nowe rzeczy już się nie mieściły, to zaczęłam się pozbywać niepotrzebnych ciuchów. Na początku było ciężko, ale racjonalnie sobie tłumaczyłam, że skoro danej rzeczy nie miałam na sobie rok, to już zapewne nie założę...

Cytat:
A kupiłam sobie kolejnego Colorstaya - Buff
Widzę, że Buff zagościł na wątku na dobre

Poszedł żel do higieny intymnej
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 21:53   #1508
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Rajtkomaniaczką jest moja mama, ma ok. 50 par nowych rajstop w opakowaniach, a takich już zakładanych całą komodę Idzie to już w setki
Dobrze, że ja tej manii nie mam Przynajmniej na razie.
To jednak chyba nie jestem aż taką rajtkomaniaczką, jak myślałam Bo mam wszystkich razem ciut ponad 30 par

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31042658]Dziewczyny, mam meeega chandrę, jestem wyczerpana Nie pozwalajcie mi się żalić, bo całe epitafium sama sobie napiszę...[/QUOTE]

Jeśli Ci to pomoże, to wypisz tu nawet post długości Pana Tadeusza

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2011-12-13, 22:00   #1509
Konto usunięte

To taka będę leniwa, że skopiuję z innego wątku, gdzie mnie dyplomatycznie olano
"Jestem psychicznie i fizycznie wyczerpana Mam teraz mnóstwo roboty na uczelni, dodatkowo strasznie mi życie uprzykrza dieta i ćwiczenia - nie mam na nie siły. Jutro jeszcze czeka mnie dentysta, co tym bardziej mnie przeraża i dobija, zwłaszcza, że to zapewne nieostatnia wizyta... Nie wysypiam się, czuję się słabo, bleee "

Właśnie dziobię ćwiczenie na pedagogikę czasu wolnego, czeka mnie pewnie cała noc nad tym...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 22:24   #1510
ganimedea
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31042996]To taka będę leniwa, że skopiuję z innego wątku, gdzie mnie dyplomatycznie olano
"Jestem psychicznie i fizycznie wyczerpana Mam teraz mnóstwo roboty na uczelni, dodatkowo strasznie mi życie uprzykrza dieta i ćwiczenia - nie mam na nie siły. Jutro jeszcze czeka mnie dentysta, co tym bardziej mnie przeraża i dobija, zwłaszcza, że to zapewne nieostatnia wizyta... Nie wysypiam się, czuję się słabo, bleee "

Właśnie dziobię ćwiczenie na pedagogikę czasu wolnego, czeka mnie pewnie cała noc nad tym...[/QUOTE]

Uuuu, rzeczywiście niewesoło Może wszystko wyda się trochę łatwiejsze, gdy już będziesz miała z głowy choć dentystę - z pewnością wpływa Twoje na zniechęcenie do świata. No i dobrze byłoby przynajmniej jedną noc porządnie przespać

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2011-12-13, 23:13   #1511
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Nie praktykuję bilansowania kolorówki, ale i tak się pochwalę - zużyłam podkład, a kolejny poleci za kilka dni . Kupiłam już sobie następcę, ale to i tak wymianka 1 nowy za 2 zużyte
No to pięknie.

Cytat:
Ta koszulka z muffinem jest przeeesłodka
Ja sobie też raczej dam spokój. Z tą Kartą to przesadzają... A poza tym wolę zaoszczędzić na wyjazd do Londynu

Czyli taka decyzja jak u mnie, myślę że bardzo dobra. Londyn wszystko Ci wynagrodzi.

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Zuzylam dwa tusze do rzes - GoBig Manhattan i 2w1 Essence

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Kolejne zużycia grudniowe mogę odznaczyć "" na mojej liście planowanych zużyć w grudniu:
Z zakupów:
-chusteczki nawilżane z biedronki 72szt
-podkład revlon
-3 odsypki meteorytów - szczerze nawet ich nie obejrzałam dobrze, mam takiego wielkiego doła i nic mi się nie chce jak wracam do domu, zresztą w domu ostatnio tylko śpie
Brawo, dobrze Ci idzie!
Porzeczko postaraj się nie popadać w takie najgorsze nastroje, trzymam kciuki, żeby się u Ciebie polepszyło.

Cytat:
Byliśmy w mieszkaniu łazienka prawie cała w płytkach (oprócz wanny i podłogi) i część WC też

Dostłam niespodziewany prezent od serwisu LaMode, który przesyłał mi kosmetyki Eveline do recenzji: lakier MAC Festive Finery i błyszczyk MAC (Spanking rich). Miłe

Łazienka na pewno pięknie się prezentuje.
Fajna niespodzianka.
Rajstopy świetne!

Cytat:

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31042996]

Właśnie dziobię ćwiczenie na pedagogikę czasu wolnego, czeka mnie pewnie cała noc nad tym...[/QUOTE]

Jak już wyjdziesz od dentysty, na pewno poczujesz się przynajmniej w połowie lepiej. W natłoku zajęć na uczelni na pewno nie masz kiedy się wyspać, ja czasem robiłam tak, że szłam spać po pracy np. na godzinę i potem czułam się o wiele lepiej i mogłam do późnej nocy siedzieć nad książkami. Może spróbuj? Jest się wtedy bardziej rześkim i mniej zdołowanym. A w ćwiczeniach nie dałoby się zrobić choćby kilkudniowej przerwy? Odpoczniesz i weźmiesz się za to na nowo? Trzymaj się.

Zużyłam Avonowy krem do stóp z kwasami AHA, uwielbiam go.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 00:47   #1512
Konto usunięte

Może i macie rację, że ten dentysta mnie w dużej mierze nakręca... Panicznie się tego boję, ostatnio poryczałam się strasznie na fotelu jak tylko mnie wiertłem dotknęła, choć nawet nie zdążyło zaboleć. Poszłam pierwszy raz po 4 czy 5 latach do dentysty i taka reakcja...
Stary 2011-12-14, 09:29   #1513
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Zużyłam Avonowy krem do stóp z kwasami AHA, uwielbiam go.
Mam go w zapasach i niedługo będę używać, bo obecny krem z YR powoli się zaczyna kończyć

Jutro mam poprawę kolosa, trzymajcie kciuki...
Stary 2011-12-14, 12:10   #1514
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Orlica tez polecam drzemki w ciagu dnia. Ja np poszlam wczoraj spac po obiedzie na godzinke i potem do pozna dalam rade sie uczyc. Powodzenia u dentysty, jak Agniesia przezyla to ty tez! Dluzsza chwila i bedzie po wszystkim.

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:57   #1515
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31045712]Może i macie rację, że ten dentysta mnie w dużej mierze nakręca... Panicznie się tego boję, ostatnio poryczałam się strasznie na fotelu jak tylko mnie wiertłem dotknęła, choć nawet nie zdążyło zaboleć. Poszłam pierwszy raz po 4 czy 5 latach do dentysty i taka reakcja... [/QUOTE]
Cytat:
Orlica tez polecam drzemki w ciagu dnia. Ja np poszlam wczoraj spac po obiedzie na godzinke i potem do pozna dalam rade sie uczyc. Powodzenia u dentysty, jak Agniesia przezyla to ty tez! Dluzsza chwila i bedzie po wszystkim.
tez tak mysle ja co prawda bylam ostatnio chyba w zeszlym roku, tez na wyrywaniu 8 (ale wtedy prawej, teraz lewej ). Balam sie, wiadomo, ale za to jaka ulga po wyjsciu ja sie prawie poryczalam z tej ulgi, jak juz wyszlam
tez bede musiala na jakies borowanie sie wybrac, ale mysle, ze spokojnie to przezyje, skoro przezylam wyrwanie osemki
Stary 2011-12-14, 18:21   #1516
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Zapisuj mamę na wizażowy odwyk
A tak swoją drogą, to zawsze możesz się tłumaczyć z nałogu obciążeniem genetycznym
Ja też mogę, ja też! Od pół roku truję mamie, żeby zaczęła mniej kupować a więcej zużywać i żeby wreszcie zrobiła porządki w kolorówce, ale mogę sobie mówić...

Księżniczko, na pewno dasz radę. Z tego co opisujesz to masz dobre podejście do dzieci, a to podstawa. Dzieci Cie na pewno polubią, choć już Cię akceptują, reszta to tylko kwestia czasu. Podziwiam Cię ogromnie, bo ja nie mam cierpliwości do dzieci i nawet nie robię u siebie na studiach bloku pedagogicznego.

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Kolejne zużycia grudniowe mogę odznaczyć "" na mojej liście planowanych zużyć w grudniu:

-mam takiego wielkiego doła i nic mi się nie chce jak wracam do domu, zresztą w domu ostatnio tylko śpie
Ładnie ładnie
Kochana, nie dołuj się Wszystko się na pewno wkrótce ułoży. Nie wiem czy jest spowodowane Twoje kiepskie samopoczucie, ale od dłuższego czasu czytam, że jesteś w nie najlepszej formie. Czasem jest w życiu gorszy okres, ale pamiętaj, że po każdej burzy wychodzi słońce

Cytat:
Byliśmy w mieszkaniu łazienka prawie cała w płytkach (oprócz wanny i podłogi) i część WC też

W Naturze skusiłam się na 2 jaśniutkie matowe cienie: MySecret nr 505 i Essence nr 22 Blockbuster. Od długiego czasu chodzi za mną kremowy (w sensie koloru), złamany biały cień do oczu. Przeważnie wszelkie beże na powiece są albo za białe, albo za złote i zazwyczaj słabo kryją. Może te będą lepsze.

Ja też chcę takie prezenty MAC Żeby mnie było na takie kosmetyki stać...

Rajstopy bardzo fajne, szkoda, że nie na moje nogi, bo pewnie by mi je pogrubiły, choć i tak nie należą do najszczuplejszych

Cytat:
Hoesnko, chciałam dziś kupić u siebie ten cień MySecret nr 505, ale nie było ani sztuki. Ostatecznie na wyspie Bell kupiłam Satin Mat nr 145. Szaleję - mam już w swojej kolekcji 3 cienie do powiek.
Wow, cóż za asceza Też bym chciała mieć swoją tylko jedną paletę, a nie jeszcze kilkanaście cieni, których i tak praktycznie nie używam i pewnie do końca życia ich nie zużyję

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31042996]To taka będę leniwa, że skopiuję z innego wątku, gdzie mnie dyplomatycznie olano

Nawet nie wiesz jak Cię rozumiem... Ja w ostatnim czasie jestem cieniem człowieka. W zeszłym tygodniu miałam 4 kolokwia + przygotowywanie się na zajęcia i w sam poniedziałek w tym tygodniu miałam 3 kolokwia i w piątek mam jeszcze jedno. Wracam do domu, jem, uczę się do 2 w nocy i tak co dzień. Tak się stresuję tymi studiami, że pomimo, że mało sypiam to i tak następnego dnia nie mogę zasnąć. Z czwartku na piątek nie zasnęłam nawet na godzinę i w piątek zamiast odespać to znów nie mogłam spać. Także rozumiem Cię doskonale. U Ciebie jeszcze dochodzi dentysta, też się go boję. Ale najgorszy lęk mam przed pobieraniem krwi. Zawsze mdleję i pewnie jakby mi mieli pobierać to bym padła znów i panikowała jak Ty.
Musisz trochę odpocząć, na weekendzie, czy sobie zrobić jeden dzień tylko dla siebie lub dla TŻ, albo pójść na zakupy. Uwierz mi pomaga

Ja ostatnio nie mam na nic czasu. Porządki nie zrobione, prezenty nie kupione. Ehh

Cytat:
Mam go w zapasach i niedługo będę używać, bo obecny krem z YR powoli się zaczyna kończyć

Trzymamy!
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:34   #1517
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie też świątecznych porządków nie widać, a to z takiej racji, że jesienią miałyśmy malowanie i generalne sprzątanie już odbębnione

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2011-12-14, 20:03   #1518
Ł@siczk@
Zakorzenienie

U mnie w domku tez juz wstepne grubsze porzadki zostaly wykonane
Jeszcze sporo zostalo, ale to takie pojedyncze rzeczy

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:29   #1519
Hosenka*
Zakorzenienie

Byłąm z TŻ na zakupach
Kupił sobie buty na zimę w Wojasie i jeansy w Housie, a że jest tam promocja -50% na tańszą rzecz wybrałam sobie długi golf (pod choinkę) http://www.sklep.house.pl/odziez-dam...s/pcreateddate W niedziele kupiłam podobny, ale z krótkim rękawkiem i trochę krótszy, przetykany połyskującą nitką - też skorzystałam na zakupie dla TŻ - wzięłam mu sweterek (pod choinkę)

Instagram

Stary 2011-12-14, 22:38   #1520
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz jak Cię rozumiem... Ja w ostatnim czasie jestem cieniem człowieka. W zeszłym tygodniu miałam 4 kolokwia + przygotowywanie się na zajęcia i w sam poniedziałek w tym tygodniu miałam 3 kolokwia i w piątek mam jeszcze jedno. Wracam do domu, jem, uczę się do 2 w nocy i tak co dzień. Tak się stresuję tymi studiami, że pomimo, że mało sypiam to i tak następnego dnia nie mogę zasnąć. Z czwartku na piątek nie zasnęłam nawet na godzinę i w piątek zamiast odespać to znów nie mogłam spać. Także rozumiem Cię doskonale. U Ciebie jeszcze dochodzi dentysta, też się go boję. Ale najgorszy lęk mam przed pobieraniem krwi. Zawsze mdleję i pewnie jakby mi mieli pobierać to bym padła znów i panikowała jak Ty.
Musisz trochę odpocząć, na weekendzie, czy sobie zrobić jeden dzień tylko dla siebie lub dla TŻ, albo pójść na zakupy. Uwierz mi pomaga
No bardzo podobnie to u mnie wygląda niestety, choć więcej muszę robić jakichś projektów niż się uczyć, choć i kół nie brakuje...
Jestem po dentyście, przeżyłam, o dziwo nawet się nie poryczałam na fotelu, a teraz faktycznie wieeelka ulga - może dziś się wreszcie wyśpię, bo jutro mam zajęcia na 9:30 - dopiero
Stary 2011-12-14, 22:59   #1521
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Orlica tez polecam drzemki w ciagu dnia.
A u mnie jakoś nie działają... Tzn. jeśli jestem śpiąca (tylko wtedy kładę się w ciągu dnia), to później wprawdzie chce mi się mniej spać, ale czuję się rozmemłana i boli mnie głowa

Cytat:

Trzymamy!
Ojej, strasznie dużo rzeczy masz ostatnio. Mam nadzieję, że wszystko pozaliczasz, będziesz już mieć z głowy i odpoczniesz
Zupełnie tak, jak ja Całe życie mdlałam. Niedawno poszłam na badania (raz na kilka lat wypadałoby...) i od razu na wstępie uprzedziłam babkę, że będę mdleć. Ona mi na to, żebym w takim razie nie siadała, tylko się położyła, oddychała głęboko i liczyła na głos oddechy - podziałało! Byłam w szoku, ale pierwszy raz w życiu nie mdlałam

Cytat:
Stary 2011-12-15, 12:24   #1522
Konto usunięte

Dziewczyny, na blogu kosmetycznym umieściłam ankietę (na górze bocznego panelu), bardzo Was proszę o odpowiedzi - możecie zaznaczyć kilka
Stary 2011-12-15, 12:26   #1523
Parsifal
Zadomowienie

zagłosowane

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:34   #1524
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Ale najgorszy lęk mam przed pobieraniem krwi. Zawsze mdleję i pewnie jakby mi mieli pobierać to bym padła znów i panikowała jak Ty.
Znam ten ból tylko ja sie nie boje ale mam bardzo głęboko żyły i nikt nie może sie wkłóć w żyłę. Ostatnio jak miałam mieć wstrzyknięty kontrast do badania to pani pielęgniarka oplastrowała mi całą prawą rękę bo co wbiła to nic i plasterek. Ale jak prosiłam żeby próbowałą z lewą ręką bo tam jest lepiej to nie bo ona wie co robi.
Moja kuzynka ma to samo i kiedyś nawet się zastanawiałyśmy co by było w razie wypadku, bo tu trzeba szybko działać.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:34   #1525
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zuzylam serum modelujace do ciala Perfect Body Ori i peeling oliwkowy do ciala z Biedronki

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:19   #1526
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Mama dała mi maseczkę błotną z Avonu. Chciałam teraz zamówić, bo jest za 9,90 zł, a nie mam już w zapasie, ale mama powiedziała, że ma w zapasie 4 (), więc dała mi jedną.
dobra jest ta maseczka? widziałam w katalogu że są w promocji ale nigdy nie miałam maseczek z avonu i nie wiem jak one się sprawują...
Cytat:
Dzięki dziewczyny
Przeżyłam jakoś. Pracuję w 2 szkołach: prywatnej i publicznej. W tej prywatnej dzieci grzeczne jak aniołki, zadają mnóstwo mądrych i związanych z tematem pytań, cieszą się z chodzenia do tablicy i rozwiązywania zadań. Są przesłodkie np. jedna uczennica rozpaczała że mama kupiła jej zeszyt gładki 32-kartkowy jak napisałam na tablicy, że wystarczy 16-kartkowy (mają teraz konstrukcje geometryczne).
W drugiej szkole już nie tak różowo. Uczę w dwóch klasach sportowych Normalnie nie dzieci, tylko padalce jakieś. Nie mogą wysiedzieć w ławce 45 minut, nie mówiąc już o przepisywaniu z tablicy. Nic nie mają- ćwiczeń zapomnieli, długopisu też itd. Jak zajmę się dyscypliną żeby siedziały spokojnie to na tablicy piszą głupoty, jak przyjdę do tablicy i tłumaczę jak powinno być to z ławek wyłażą Masakra normalnie. Jeszcze mam dwie inne klasy: specjalną (gdzie są dzieci z upośledzeniami, autyzmem itp.) i moją wychowawczą. Obawiałam się o tą specjalną, ale bez potrzeby. Dzieci w miarę grzeczne, zainteresowane, choć nie są zdolne. Trochę się mnie wstydziły na początku, ale chyba polubiły Cały czas jest ze mną nauczyciel wspomagający (zajmuje się dwiema uczennicami z największymi upośledzeniami) , który jest ich wychowawcą. Bardzo to pomaga. A ta moja klasa wychowawcza bardzo fajna. Dzieci przesympatyczne, chociaż jest ze 2-3 urwisów, ale da się nad nimi zapanować. Na godzinie wychowawczej zadawały mi mnóstwo pytań typu: jakie lubię zwierzęta, jakie kolory, jakie kwiaty (chłopak zapytał ), czy gram na instrumentach, jakie sporty lubię itd. Śmiesznie było.
jak fajnie się to czyta z wykształcenia jestem pedagogiem i kocham dzieci
Cytat:
TŻ mówił, że mamy już łazienkę wypłytkowaną Nooo poza podłogą
no to super
widziałam na Twoim blugu true love - jest bardzo fajny i elegancki

poradzisz sobie tylko myśl pozytywnie trzymamy za ciebie kciuki
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31045712]Może i macie rację, że ten dentysta mnie w dużej mierze nakręca... Panicznie się tego boję, ostatnio poryczałam się strasznie na fotelu jak tylko mnie wiertłem dotknęła, choć nawet nie zdążyło zaboleć. Poszłam pierwszy raz po 4 czy 5 latach do dentysty i taka reakcja... [/QUOTE]
przeżywałam to samo... ale już mam wszystkie wizyty za sobą i teraz żałuję że tak długo z tym zwlekałam a to wszystko przez strach

dziewczyny znalazłam w domu swój notesik z zapiskami, będę mogła w końcu zaktualizować swój zbiór, to co przyszło i co się skończyło, w końcu będę już miała porządek
Stary 2011-12-15, 16:09   #1527
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
dobra jest ta maseczka? widziałam w katalogu że są w promocji ale nigdy nie miałam maseczek z avonu i nie wiem jak one się sprawują...
Akurat błotną bardzo lubię, już kolejną tubkę używam. Pozostałe maseczki jakoś nie zrobiły na mnie wrażenia.

Udało mi się zaliczyć poprawkę Na 3.5, ale przynajmniej mam już z głowy

Zużyłam żel pod prysznic Nivea.
Stary 2011-12-15, 16:28   #1528
Hosenka*
Zakorzenienie

Z Planet Spa najbardziej lubię maseczkę błotną, lawendową i z lotosem

Przeglądam ofertę sklepu Helfy .... przepadłam

Nynka: True Love też Ci wyślę

Instagram

Stary 2011-12-15, 16:30   #1529
Parsifal
Zadomowienie

Hosenko ja w Helfy mam taką wishlistę, że spokojnie się łapię na darmowe zamówienie ale to może w następnym miesiącu bo w tym się spłukałam w Eskulapie
i jeszcze mam zniżkę do Sephory, ale nie wiem czy mój portfel to wytrzyma

Hosenko, pamiętam, że kiedyś oleje do włosów Ci nie pasowały, dlaczego?

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:39   #1530
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
Hosenko ja w Helfy mam taką wishlistę, że spokojnie się łapię na darmowe zamówienie ale to może w następnym miesiącu bo w tym się spłukałam w Eskulapie
i jeszcze mam zniżkę do Sephory, ale nie wiem czy mój portfel to wytrzyma

Hosenko, pamiętam, że kiedyś oleje do włosów Ci nie pasowały, dlaczego?
Ja też

Próbowałam ich używać jeszcze przed tym szałem, co jest teraz. Wtedy dziewczyny pisały, że używają odrobinkę na wilgotne włosy i tyle właściwie. Taki sposób nic na mnie nie działał, dopiero później poeksperymentowałam i ... genialnie działają u mnie nałożone w duzej ilości, trzymane jak najdłużej, a potem zmyte (czyli jak w przypadku wody brzozowej).

Co masz na swojej liście?

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości