|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmalowana Natko, DaKaro - swietne projekty domów, bardzo mi sie oba podobają ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Dzisiaj moja panna obudziła się o 4.45 coraz wcześniej chce dzień zaczynać Jak pisałam posta to siedziała mi na kolanach, w pewnym momencie zauważyłam że jest podejrzanie cicho - zasnęła położyłam ją spać, teraz ja ide, może jeszcze ciut dośpię.
|
|||
|
|
|
#4712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
dzień dobry
![]() nie przywitałam Stokrotki...witaj! ![]() niestety w wielu przypadkach tak... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Teliczku, w ostateczności: http:// forumprawne.org/prawo-cywilne/49026-przelew-na-niewlasciwe-konto-bankowe.html (usuń spację) sprawa nie jest bez wyjścia
|
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Dominik wstał dziś o 4.30 A mamusie obudził szarpiąc ją za włosy ![]() Zmalowana ![]() ![]()
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny!
U nas od rana obroty-plecy-brzuch-plecy-brzuch.......... a teraz to się gapi na wizaż ![]() Cytat:
Moge isc z toba na aqua? ![]() Kiedy będziesz szczepiła teraz Szymka, bo ja nie moge dojsc z terminem, przed nami chyba ta pojedyncza szczepionka, sama żółtaczka ![]() Ahhhha i u mnie jutro otwieraja kolejna biedronke i beda Dady po 19,99- a po ile sa normalnie? Żaneta daje Hipp podobno próbki, choc ja nie dostałam Może któraś dziewczyna ma i nie bedzie uzywała to da Emisi na spróbowanie. W sumie jakbym miała wyberać z Gerbera/Bebiko, a Hippa, to zdecydowanie HIPP. Na ich stronie sa aktualne promocje, ja sama w tym miesiący kupiłam za 29zł puszke 800g w rossie (wziełam 4 sztuki |
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki o 9....
umieram ze stresu
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzień dobry! Radek miał spać godzinkę a obudził się po 20 min Przez ten katar taki marudny......... Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-12-14 o 08:43 |
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
zmalowana stresuje sie razem z Toba, to juz!
hej! Mały kończy dzis 6 m-cy, chyba bebe musiala jechac do pediatry, bo katar okropny ma juz ponad tydz, a na kase doktorka w pt. nic nie pomogła... tez mi siedzi na kolanach własnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek bliskoo bliskooo..z Opolszczyzny
Dzięki wszytskim za mile powitanie
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
znalowana <kciuki>
|
|
|
|
#4721 | |||
|
Zadomowienie
|
ale zamierzasz
![]() z cukrem? hmm..a to niespodzianka i jak zareagował? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziendobry narazie tylko tyle bo lece na poranna toalete
|
|||
|
|
|
#4722 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie nastraszysz mnie
ja bardzo chętnie Cię ugoszczę Cytat:
super będzie a my z Szymkiem jesteśmy sto lat za murzynami, bo w styczniu dopiero 3 dawkę 6w1 dostanie.A o reszcie szczepionek nie mam pojęcia , nie wiem co jeszcze trzeba dodatkowo ![]() Cytat:
dla Igiego !!!!!!!Cytat:
![]() witamy w środę mały po wczorajszym mega wesołym dniu , wstał dziś ze złym humorem i od rana marudzi ...no nic musimy dac radę dzis idę do gina i mam stresa, odzwyczaiłam sie od wizyt u tego specjalisty |
|||
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
A więc:
Noc w porzadku Igorzasty zasnal o 20 pobudka o 2 i 6 wlasnie skonczylismy sniadanko i poranna toalete i moje dziecie urzeduje w lozeczku ![]() niedlugo bedzie drzemka poranna wtedy to mamam poleci sie umyc i doprowadzic do ludzkiej postaci ![]() poki co kciuki za szczepienia dzisiejsze ![]() brawa dla solenizantow miesiecznych ![]() noi dla zmalowanej pewnie juz na koniec ale to najwazniejszy moment decyzja!DZIS ORTOPEDA PROSZE O DUUUUUUUZE KCIUKI PYTANIE: czy przez takie sloiczki z kaszka hipp mozna wprowadzac gluten? dwac lyczeczke dziennie ? czy lepiej dodawac normalnie kaszke w proszku do mleka?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-14 o 09:56 |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Ogromne kciuki dla zmalowanej
![]() Carmelko my teraz mamy szczepic pojedynczą żóltaczką, kazała nam przyjsc po pół roczku. U nas dziwna nocka. Agata nie mogła usnąć. W łóżeczku źle, na rękach źle, w końcu umiejscowiliśmy ją między nami i my juz przysypialiśmy a ona marud. W końcu posmarowałam bobodentem i za pół godziny odpłynęła. Obudziła się o w nocy :szok: bo przeciez juz chyba ponad dwa misiące się nie budzi.Zjadła i odpłynęła. Więc ją położyłam do łóżeczka i spała. O 5 kolejna pobudka. M. mówi, ze na brzuchu spała. Wzięłam ją do siebie i do 7 jeszcze kimałyśmy. |
|
|
|
#4725 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
. Obudzilysmy sie o 8.25, a teraz sie bawimy. Na razie nie wstaje z wyra .Zmalowana oblewamy? ![]() Cytat:
Cytat:
Imieniny - u nas zaczyna sie je obchodzic, gdy nie chce sie przyznac do wieku .
|
||
|
|
|
#4726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi sie że jakbyś chciała dawać tylko łyżeczke dziennie to troche drogo wyjdzie, bo słoiczek moze byc otwarty max 3 dni Cytat:
Czyli Wy kiedy idziecie? Dla mnie termin po pół roczku to taki mało precyzyjny. Mam isc po 20 grudnia, czy jak skończy cały szósty miesiąc po 20 stycznia
|
|||
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dzisiejsza noc o dziwo spokojna ,ale kilka poprzednich..masakra :/ Ola zasypia ok 20 i do 24 -co pol godziny pobudka. Spanie do 3-4 i do rana ciumkanie...popłakuje przy tym dosc często. Ząbki idą :/ Smarujemy dentinoxem,pomaga,ale cudow nie czyni :/ Teraz mala spi mi na rękach ,a ja pisze jedna reka jak jakis szalony pianista
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-12-14 o 10:17 |
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana od rana trzymam kciuki i mam nadzieję, że pójdzie/poszło wszystko dobrze
Lena też dziś ma kolejne usg bioderek, kciuki mile widziane mam cichą nadzieję, że wszystko się naprawiło i nie będzie trzeba już kombinować nic SweetAngel1984 kciuki ![]() my na szczepienie mamy się zgłosić jakoś zaraz po nowym roku
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu
Mała tylko zapłakała przy wkłuciu i szybko przestała płakac aż w szoku byłam Jak na razie widzę same pozytywy zmiany przychodni
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
A my szczepimy na żółtaczkę albo po świętach, albo już po nowym roku - w styczniu.
11.40 pediatra. Niech zbada mojego ogryzka. Teraz kima. Dziewczyny, wczoraj M. prostował mi włosy do 12 w nocy Matko jaki to żrący zapach. Jeszcze M. uparł się, że nie założy maseczki, bo co to dla budowlańca takie prostowanko. Widziałam, że aż mu oczy łzawią, ale zgrywał twardziela.A ja z maseczką i ręcznikiem na twarzy jak księżniczka. Carmela u Ciebie jak wyszło ? Jakiej odżywki używasz?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4731 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry po ciężkiej nocy
![]() Zuzka calutką noc się wierciła, jęczała ![]() Zmalowana spóźnione kciuki Marinko dla Igiego z okazji 6-miesięcznicy i dla Ciebie za ogromne pokłady cierpliwości![]() Dziubku kciuki za wizyte u gina nie bój się, nie zrobi Ci krzywdy
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie dziękuję ( i innym laskom oczywista też )
![]() Uśmiałam się wczoraj z tego, że dawno nie widziałaś gołego chłopa. Ja też, wiesz? Pewnie bym się wystraszyła tego na dole, bo już nie pamiętam, co tam jest
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko wielkie buziaki dla Igorka
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Igorka z okazji skończenia pół roczku
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
thx eh jestem juz pol czlowiekiem jeszcze tylko makijaz i moge sie pokazac ![]() Igorzasty jeszcze troche podsypia ale ta poranan drzemka krotka 30-40 min wiec zaraz podniesie oko ![]() Jak jest z tym glutenem? Jak sie wprowadza to najpierw jeden posilek tak? Przez ile tydzien? Miesiac? i potem dwa posilki i 3 czy jak?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-14 o 10:48 |
||
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomaniałam się pochwalić, że moje dziecko waży 7600
![]() Ciekawa jestem jak tam Zmalowana ![]() ![]()
|
|
|
|
#4738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty sie nie smiej i sie udalo, tylko powidzial zeby nastepnym razem ( za 3 opakowania tabletek) przyjsc do badania, czyli dla jasnosci BEZ dziecka
|
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo my mamy to wzw i pneumoCytat:
![]() Igi |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

ja go przekręcam przez lewe jest ok ale jak sam się przekręca to tylko przez prawe

położyłam ją spać, teraz ja ide, może jeszcze ciut dośpię.

zębole

uważaj bo przyjade do Ciebie