Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 11:16   #3181
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

hej mamuski

ja czekam na wieści od mojej mamy czy dzis wychodzi Jeszcze w lozeczku gnije, ale planuje jechac po sernik do kawki, i ugotować rosół i potrawke

I sie nic nie wyspałam, bo Tifi mi co chwila sie krecił on mnie chyba chce przygotowac do roli mamy i dlatego mnie systematycznie w nocy budzi

I czytalam ze pisałyscie o menu waszych zwierzaków, nasz jest niemozliwy, jeszcze chyba nie bylo rzeczy ktorej by nie zjadł. A surowa cebula, marchewka czy ogorki to jest rarytas, bo az uszy sie trzesa
Najbardziej przepada za takim przesuszonym chlebem, bo jak był mały i ząbki mu wychodziły to ktos mi radzil zeby dawac czasem sucha skórke od chleba, i teraz na dzwiek otwierajacego chlebaka on juz jest gotowy nawet ze snu go wybudzi ten dzwiek

tz wlasnie dzwonił od 18 mial miec urlop, a w ponieidzialek idzie na 12h do pracy a mial mi pomoc w porzadkach
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 11:21   #3182
likas
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Dziewczyny potrzebuje pomocy
dziś mamy jechać po materacyk i nastawiona byłam na gryka-kokos-pianka, weszłam na strone sklepu gdzie jedziemy sprawdzić cenę i rzucił mi sie w oczy taki ale dodatkowo z wkładka sprężynową.
Postanowiłam poczytać w necie i okazało się, że teraz nie polecają materaców z kokosem - sa za twarde i niezrowe dla kręgosłupa.

Może mówili Wam coś na ten temat na SR
W sumie jadę popołudniu a Alą do poradni rehabilitacyjne więc jak nic nie wydumamy do po prostu zapytam tam lekarki

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2011-12-14 o 11:30
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 11:35   #3183
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja czekam na wieści od mojej mamy czy dzis wychodzi

Jeszcze w lozeczku gnije, ale planuje jechac po sernik do kawki, i ugotować rosół i potrawke
Super wieści

Ja też jeszcze wyrka nie wylazłam Ale Renata mi smaka na fetę narobiła i już mi burczy w brzuchu.....na szczęście mam takową bo wczoraj sałatkę grecką do gyrosa robiłam i została jeszcze
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 11:36   #3184
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Hehe po takim maratonie to ciekawe co widzi jak te oczy wkońcu zamknie
dobre pytanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wczoraj jak zwykle pojechaliśmy spóźnieni na wizytę. Oczywiście nic się nie stało, do doktor jeszcze nie przyjmował. Jakaś godzinka poślizgu z jego strony była. Wlazłam jako pierwsza (tylko i wyłącznie dzięki znajomości mojej matki z panią w rejestracji)
Nie opowiadałam jak się zapomniałam umówić na kolejną wizytę, bo się tak przejęłam tym leżeniem i skracaniem szyjki hheehe. No to zadzwoniłam parę dni potem do przychodni się spytać na którą godzinę mam tego 13stego, a tam mi pani mówi, że nie ma mnie na liście i juz jest tak pełna, ze mnie nie wciśnie. Po chwili pyta czy to córka Krysi I takim sposobem przerzuciła mnie na początek
To wlazłam pierwsza... Przytyłam przez te dwa ostatnie tygodnie 1,5kg :/ Cholera dobiję do 20kg na plusie jak tak dalej będzie szło, a wszystko na to wskazuje :/
Krew super, grupa krwi na plusie bo się bałam jak nie wiem tego konfliktu.
Mocz też gitara, aż sobie przyklaskam hiihi
Wchodzę do pana doktora. On się kazał położyć na leżance gdzie się usg robi. Pierwszy raz nie musiałam włazić na kozła
I mówi, że sobie pobierzemy... na tego paciorkowca. A ja taaaaaaaaaaakieeeeeeee wielkie gały na niego. Bo jak sie cholera oczytałam Was, że krew, ze boli i ten patyk do jakoś głęboko no..... A on to widział, bo ja jakoś nie umiem strachu ukryć :/ To spytał co jest. A ja mu kuźwa mać opowiedziałam o tej krwi i całej reszcie którą przeczytałam. Śmiał się ze mnie jak nie wiem
I mi ten patyczek w przedsionek tylko tak ciuń, ciuń, ciuń Hehee, a facet jest jak dąb chcę Wam powiedzieć
Poza tym szyjka przestała się tak na maksa skracać, ale jest miękka - mówił. Dał dalej noSpę Forte i asmag forte po jednej 3 razy dziennie. Na recepcie wypisał trochę inaczej, ale jak mu się przyznałam, że sobie pomyliłam wcześniejsze branie tabletek, bo zamiast 3x2 i 3x1 to ja brałam 3x1 i 2x1 i to na odwrót w dodatku z tego stresu (nie spisałam z recepty jak tam było) to mi zmienił
Kolejną wizytę mam na 2 stycznia. Śmiałam się, ze jak zdążę wytrzeźwieć to może się pojawię
A i pozwolił się troszkę poruszać, ale "nie biegać po sklepach, tylko prowadzić bardzo oszczędny tryb życia"
Pozwolił tez na szkołę rodzenia pójść
I termin zostaje jaki był - już nie wcześniejszy
Nie wiem co tam jeszcze go wypytałam, ale ogień był krzyżowy jak mi się gęba otworzyła cała w pytajnikach
Po wizycie na sklepy - no bo okazja była połazić hehe. Samych spożywczych to pół samochodu No tak jakoś wyszło...

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę
to udało Ci się z ta wizytą
ale dobrze, ze wszystko jest ok, to najważniejsze
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 11:38   #3185
kasikzaki
Zadomowienie

A powiedzcie mi, planujecie zakup pasa poporodowego??, koleżanka mnie namawia(sama też jest w ciąży).....a ja w sumie sama nie wiem, kiedys czytałam opinie i nie podjęłam decyzji....a jak jest u Was ??
Stary 2011-12-14, 11:42   #3186
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no właśnie ja miałam na poczatku robione i lekarz teraz znów mi zlecił, powtórkę żeby były do szpitala
więc to różnie jest i najlepiej swojego prowadzącego bądź kogoś ze szpitala gdzie rodzisz spytać
a to u mnie w szpitalu pewnie oszczędzają i zostawili to na sam koniec żeby nie płacić z NFZ dwa razy cwaniaczki

Cytat:
jaką chcesz kupić, ja muszę jakąś kupić i nie wiem czy Hipp (ta nie słodzona) czy jakiś Bocianek czy inna
właśnie zastanawiałam się nad tą z hippa (nie słodzona) znajoma miała i nie narzekała

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, planujecie zakup pasa poporodowego??, koleżanka mnie namawia(sama też jest w ciąży).....a ja w sumie sama nie wiem, kiedys czytałam opinie i nie podjęłam decyzji....a jak jest u Was ??
ja nie kupuję

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 11:44   #3187
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć brzuchacze

Ale miałam dziś porąbany sen wczoraj się naoglądałam 'ciąża z zaskoczenia, ciąża w ukryciu" i tak mi się śniło, że urodziłam dzisiaj w domu
Brzuch po porodzie to miałam obwisły jak jakiś worek po ziemniorach, który zasłaniał pipke nosiłam specjalną bluzkę, żeby tak nie zwisał... dzwoniłam do położnej pytać się co teraz, bo chcę zważyć dziecko, zobaczyć czy zdrowe, łożysko urodzić, żeby sprawdzili czy było dobre i mnie zszyli, a położna do mnie, że wszystko widać ok, nie potrzeba do szpitala i że mam se sama zważyć dziecko na wadze w domu...
To było tak realistyczne, że zaczęłam się szczypać w ramię, czy to nie sen- ale mnie nie bolało, więc 'coś było nie tak' bardzo żałowałam, że mała wyszła za wcześnie(bo to była piękna dziewczynka) i będzie najmłodsza w klasie...
I już miałam jechać z dzieckiem do szpitala i się obudziłam na szczęście uff

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
bierz, możesz nawet 500g wziąć jakby, ja na początku miałam umowę, że mały ma być mały i drobny a ten sobie jaja ze mnie robi i do tego tyłek wypina... jak w brzuchu już się nie słucha i pokazuje to co będzie potem
dokładnie!
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
heeehh... no ja też na początku byłam w szoku jak ogóry kiszone wsuwał, teraz to już mnie niczym nie zadziwi. W sumie to nie ma takiego warzywa i owocu którego by nie zjadł a np. udka z rosołu to nie ruszy Taki mój mały dziwoląg
a jaka to rasa w ogóle?
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
no ale zwalniam tempo i już cała rodzina została poruszona przez tż-ta i tak: on wozi Ige do przedszkola, teściowie ją odbierają albo zabierają ją do siebie po przedszkolu i potem męzul ją odbiera, albo przywożą od razu do mnie, teściowa juz się zapowiedziała, ze dzisiaj mi przyniesie obiadek, świeży chlebek i co tam jeszcze potrzebuje, a tata będzie mnie woził na wizyty, zebym juz nie męczyła się za kółkiem, no i siostra też mówi, ze jest w gotowości i jak coś to mam dzwonić, kochani są, aż się pobeczałam...
Super rodzinka się postawiła!! Niezłe wsparcie, będzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
muszę zerknąć w kalendarz i się poważnie zastanowić. troche nie mam poczucia czasu, wydaje mi się , że do świąt jeszcze tyyyyle zostało, a to tak mało, tak czas leci....
słuchaj pasuje mi wtorek/środa bo wtedy będę w Trn
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mój lekarz przyjmuje 3 dni w tygodniu od 15:00 do 20:00 (tak jest napisane na tabliczce bynajmniej), ale jak mu się cesarka labo jakiś poród na oddziale przedłuży to się spóźnia - 90% tak jest. I zwykle ostatnia pacjentka przyjmowana jest chwilę po 23:00. Sama kiedyś miałam wizytę na 19:30 ustawioną i wlazłam własnie ok. 23:00. Od tamtego czasu biorę wizyty na 16:00 zwykle i wchodzę o 18:00 lub chwilę wcześniej - zależy od dnia. A doktor i tak kochany, bo czeka do ostatniej pacjentki
No to dobrze
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ostatnio non stop mi sie chce spać i strasznie sie mecze samym tym ze juz wstaje i mi niedobrze pol dnia...tez tak macie-zastanawiam sie czy moja "galopujaca anemia" mnie tak nie urządza
tak, to przez anemię jesteś senna
Cytat:
o jaaaa jak bym wypiła takie cudo, a nie mam sokowirówki ani nawet tego kolca do cytryny żeby sobie zrobić taki soczek

Cytat:
Agatek też o tym myślałam, ale wydaje mi się, że po takiej ceratce to spłynie, a przydałoby się żeby te wody w coś wsiąkały. Może ceratka a na to podkład jeszcze?
przecież na samej ceracie nie będziesz spała, tak?? tylko ją podłożysz pod prześcieradło, więc rozejdzie się i wsiąknie w prześcieradło w razie co spokojnie, nie wyleje się nagle z Ciebie 3 litry żeby to spłynęło z łóżka czy coś hihi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 11:47   #3188
likas
Raczkowanie

co do herbatki ja kupiłam taką: http://herbapol.waw.pl/med.php?id=76

a jeżeli chodzi o pas poporodowy to ja mam taki gumowy, za pierwszym razem kilka razy zalozyłam ale naprawdę kilka
Stary 2011-12-14, 11:52   #3189
Anabellita
Zadomowienie

Dooobry
Po wczorajszych sałatkowych opowieściach nabrałam ochotę na tą sałatkę z selera konserwowego Muszę się tylko wybrać do sklepu po składniki.

Muszę też coś dobrego na obiad wymyślić bo dziś w końcu przychodzi kolega który będzie kładł płytki w kibelku, chłopina prosto po pracy przyjdzie i na pewno głodny będzie. Myślałam o placku po węgiersku.
W koncu po 2 tyg. ruszy się coś z tym remontem, bo tak ciągle rozbabrany ten kibelek i ciągle coś stało na przeszkodzie żeby remont dokończyć

Miłego dzionka

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 11:56   #3190
*Agatek*
Zakorzenienie

boroo super, że wizyta udana, a wyniki dobre!!!!

uska muffinki

likas ja kupuję materac gryka-kokos jakoś ludzie używali, używają i będą używać, więc... materac ma być twardy na początku, dlatego się kładzie na kokos, a potem na grykę, a pomiędzy nimi i tak jest pianka, więc nie będzie twardo na fest- tak mi się wydaje

Stary 2011-12-14, 11:58   #3191
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No coś będę myśleć Jutro jadę na zakupy, więc będę kombinować
Agawoo zamiast drugiego szczypiorka powinien być por, później zauważyłam błąd i edytowałam
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:00   #3192
*Agatek*
Zakorzenienie

Zoskasamoska gupolu wracaj do nas!!!!!!!!!!!!

Stary 2011-12-14, 12:02   #3193
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ale miałam dziś porąbany sen wczoraj się naoglądałam 'ciąża z zaskoczenia, ciąża w ukryciu" i tak mi się śniło, że urodziłam dzisiaj w domu
Brzuch po porodzie to miałam obwisły jak jakiś worek po ziemniorach, który zasłaniał pipke nosiłam specjalną bluzkę, żeby tak nie zwisał... dzwoniłam do położnej pytać się co teraz, bo chcę zważyć dziecko, zobaczyć czy zdrowe, łożysko urodzić, żeby sprawdzili czy było dobre i mnie zszyli, a położna do mnie, że wszystko widać ok, nie potrzeba do szpitala i że mam se sama zważyć dziecko na wadze w domu...
To było tak realistyczne, że zaczęłam się szczypać w ramię, czy to nie sen- ale mnie nie bolało, więc 'coś było nie tak' bardzo żałowałam, że mała wyszła za wcześnie(bo to była piękna dziewczynka) i będzie najmłodsza w klasie...
I już miałam jechać z dzieckiem do szpitala i się obudziłam na szczęście uff

a jaka to rasa w ogóle?
Ja ostatnio to mam takie porąbane sny i to co noc coś nowego. Kilka razy śniło mi się że mój pies gdzieś zniknął, a ja biegałam zapłakana i go szukałam. Raz śnił mi się diabeł - chciał mi córkę z brzucha wyciągnąć To było straszne!

Agatek, Ami to shih tzu

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
I czytalam ze pisałyscie o menu waszych zwierzaków, nasz jest niemozliwy, jeszcze chyba nie bylo rzeczy ktorej by nie zjadł. A surowa cebula, marchewka czy ogorki to jest rarytas, bo az uszy sie trzesa
Najbardziej przepada za takim przesuszonym chlebem, bo jak był mały i ząbki mu wychodziły to ktos mi radzil zeby dawac czasem sucha skórke od chleba, i teraz na dzwiek otwierajacego chlebaka on juz jest gotowy nawet ze snu go wybudzi ten dzwiek
A Twój psiur jakiej jest rasy?

Cytat:
Na SR położna mówiła, ze w sklepie medycznym można kupic pas poporodowy, ale żeby nosić go okazyjnie, nie dłużej niż 2 godz. dziennie bo inaczej to macica się źle obkurcza.
A co Wy słyszałyście na ten temat?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ami.jpg (44,5 KB, 29 załadowań)

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-12-14 o 12:06
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:05   #3194
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
dziś mamy jechać po materacyk i nastawiona byłam na gryka-kokos-pianka, weszłam na strone sklepu gdzie jedziemy sprawdzić cenę i rzucił mi sie w oczy taki ale dodatkowo z wkładka sprężynową.
Postanowiłam poczytać w necie i okazało się, że teraz nie polecają materaców z kokosem - sa za twarde i niezrowe dla kręgosłupa.

W sumie jadę popołudniu a Alą do poradni rehabilitacyjne więc jak nic nie wydumamy do po prostu zapytam tam lekarki
Już naprawdę kręćka można dostać, raz polecają taki materac zaraz inny albo takie kosmetyki, a inni odradzają i tak ze wszystkim. Myślę, że to dobry pomysł żebyś podpytała w tej poradni ja mam gryka kokos, ale nie wiem czy dobry i chyba wiedzieć nie będę bo sama się przecież na nim nie położę, a dzidziuś też mi nie powie. Eh co osoba to inna opinia, a i tak do końca nie wiadomo. Za dużo tego wszystkiego do wyboru ot co.
Stary 2011-12-14, 12:05   #3195
kasiahexe
Zadomowienie

jejciu dziewczyny tyle piszecie ze teraz to ja nwet czytac nie nadażam :/
wogóle od poniedziałku jestem na maternity ale czasu na fora to mam mniej niz jak bylam w pracy :/

Wczoraj bylam u lekarza Moja Livka bedzie taka srednia dziewczynka bo na pierwszy dzien 32 tygodna wazy 1782 g a wiec spoko szyjam na 25 mm lekazr mowi ze jest oki i jest zamknieta Młoda młoda juz gowke ma nisko ale wszystko pozamykane

Wczoraj dostałam paczke z Pl ze wszystkim kocykami pieluszkami itp jestem taka szczesliwa

Całuje WAs bardzo mocno *

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:06   #3196
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
o to moze dałabys rade zapytac kolezanki co mysli o nivejce hipoalergicznej?ku rcze a miałam kupić hippa to mi sie wydawał jakiś be

z szarego mydła jest z korą dębu?
Zapytam przy okazji

patrz niżej

Cytat:
czy możesz wkleić linka do tego mydła chyba sobie kupię dodtakowo w razie czego skoro to tylko 5zł
http://www.bialyjelen.pl/zele-do-hig...--nowosc-.html

http://www.bialyjelen.pl/miniatury_5...e---50-ml.html

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja dobrze widzę??? Pies je banany, ogórki i cytrusy??
Mój uwielbiał ogórki, ziemniaki surowe, marchewkę itp. szczególnie obierki

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
LASECZKI MAM PYTANKO bo ja od 2 dni słysze dziwne bulgotanie na środku brzucha nie umiem określić tych dzwięków dokładnie ale słychać takie bulgotanie burczenie jak by w jelitach przelewanie się wody??? ma któraś z was coś podobnego bo nie wiem czy to normalne???
Ja czasem czuję/słyszę takie plumkanie w dole brzucha

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
ja znowu muszę się pożalić wczoraj się zalałam łzami bo ojciec powiedział że na żadne "podpisanie kontraktu" się nie wybiera ;/ w sobotę biorę cywilny przykro mi bardzo że nie chce iść ;( powiedział że my to chyba w Boga nie wierzymy że kościelnego nie bierzemy.... ehhhhh na serio to przykre
, mam nadzieję, że zrozumie jakie to dla Ciebie ważne

Cytat:
Właśnie zadzwonili z pracy czy przyjadę 20 na wigilie powiedziałam, że chętnie ale nie mam jak pojechać to szefowa obiecała, że spróbuje załatwić, żeby ktoś po mnie przyjechał a ona mnie odwiezie do domu

W sumie się cieszę, mam nadzieje, że załatwi

Mnie też zaproszono, ale nie wiem ostatecznie... powiedziałam, że jak się dokulam, to chętnie, to się poumawiali kto po mnie przyjedzie i kto odwiezie
_________________________ _____
Bry

W sumie nie mam co pisać, bo od wczoraj żadnych newsów

Jedyne co, to mój dzidziol się okręciłi z tego co czuję główkę na w okolicach żeber no i kopytka wywala mi idealnie po drugiej stronie brzucha niż wcześniej... zobaczymy w przyszły piątek na USG
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:07   #3197
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam majtkopas, ale nie taki specjalny poporodowy, tylko taki z bieliźnianego
Stary 2011-12-14, 12:08   #3198
likas
Raczkowanie

Cytat:
boroo super, że wizyta udana, a wyniki dobre!!!!

uska muffinki

likas ja kupuję materac gryka-kokos jakoś ludzie używali, używają i będą używać, więc... materac ma być twardy na początku, dlatego się kładzie na kokos, a potem na grykę, a pomiędzy nimi i tak jest pianka, więc nie będzie twardo na fest- tak mi się wydaje
no własnie tak było jak kupowalam materac dla Ali ale teraz wręcz taki odradzaja bo 1. materac do 6 msc nie może być twardy 2. gryka to odpad przemysłowy do tego jeżeli się zmoczy to materac jest do wyrzucenia (puchnie i gnije co akurat potwierdzam bo mam w przedpokoju taki właśnie materac do wyrzucenia). Z tego co już wyczytałam to polecają lateks lub ewentualnie zwykłą piankę, ewentualnie z mata kokosowa ale można użyć dopiero po 6 msc. I właśnie tłumaczą, że to pianka byla uzywana od lat, a wkładki pojawiły się stosunkowo niedawno i u rodziców pokutuje stwierdzenie że to jest dobre Nic podpytam jeszcze tej lekarki
Stary 2011-12-14, 12:15   #3199
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie tak było jak kupowalam materac dla Ali ale teraz wręcz taki odradzaja bo 1. materac do 6 msc nie może być twardy 2. gryka to odpad przemysłowy do tego jeżeli się zmoczy to materac jest do wyrzucenia (puchnie i gnije co akurat potwierdzam bo mam w przedpokoju taki właśnie materac do wyrzucenia). Z tego co już wyczytałam to polecają lateks lub ewentualnie zwykłą piankę, ewentualnie z mata kokosowa ale można użyć dopiero po 6 msc. I właśnie tłumaczą, że to pianka byla uzywana od lat, a wkładki pojawiły się stosunkowo niedawno i u rodziców pokutuje stwierdzenie że to jest dobre Nic podpytam jeszcze tej lekarki
każdy zrobi jak uważa ja i tak na materac będę miała narzutę specjalną przeciw przesiąkaniu i ceratę podłożoną bo już ceratka zakupiona także nie da rady zmoczyć a nie stać mnie na wydatek z lateksem

Stary 2011-12-14, 12:19   #3200
kasikzaki
Zadomowienie

Jestem załamana
Dostałam właśnie maila z firmy kurierskiej że jedna z moich paczek jest gabarytem i czas dostawy to 14 dni roboczych..... W poniedziałek rozmawiałam z gościem że taką paczkę gabarytowa mam i powiedział że ok tylko ze będzie droższa, 60 euro zamiast 25e. Teraz sie okazało że 86euro i taka długa dostawa.......nie wiem co mam zrobić......ryczę....i mam wszystkiego dość.....a wiem że to moja wina bo mogłam się gibnąć wcześniej z tym wózkiem. W paczce są tez rzeczy potrzebne do szpitala, kosmetyki dla dziecka....no masakra........
Stary 2011-12-14, 12:28   #3201
Lucy1111
Zakorzenienie

Cholerka baby ile Wy piszecie!!

Czubasku, o co chodzi z tym bólem skóry pod (.)? rzucił mi się wczoraj Twój post w oczy.
Mnie cały czas boli skóra pod (.). Takie jakby palenie, oparzenie. Miałam badania pod kątem cholestazy, na szczęście wykluczyli. Więc nie wiem od czego to

Cytat:
ja mam zamiar kupić! albo gacie z pasem, albo sam pas. jeszcze nie wiem co wybiorę. I nie wiem jaki rozmiar? taki jak przed ciążą się nosiło?

dzień dobry tak w ogóle
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:28   #3202
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Jestem załamana
Dostałam właśnie maila z firmy kurierskiej że jedna z moich paczek jest gabarytem i czas dostawy to 14 dni roboczych..... W poniedziałek rozmawiałam z gościem że taką paczkę gabarytowa mam i powiedział że ok tylko ze będzie droższa, 60 euro zamiast 25e. Teraz sie okazało że 86euro i taka długa dostawa.......nie wiem co mam zrobić......ryczę....i mam wszystkiego dość.....a wiem że to moja wina bo mogłam się gibnąć wcześniej z tym wózkiem. W paczce są tez rzeczy potrzebne do szpitala, kosmetyki dla dziecka....no masakra........
kurde lipa... my jak wysylallismy do ie i z ie to koles nie patrzyl na wielkos tylko za kg bral chyba 5 euro czy jakos tak;/
ciekawe kiedy dojdzie a to jakas polska firma kurierska ta z pl sklepow czy co??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:40   #3203
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
ja jeszcze sama się zastanawiam... po pierwszej ciąży nie używałam, ale teraz bede miec cc i może własnie by się przydał sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dooobry
Po wczorajszych sałatkowych opowieściach nabrałam ochotę na tą sałatkę z selera konserwowego Muszę się tylko wybrać do sklepu po składniki.

Muszę też coś dobrego na obiad wymyślić bo dziś w końcu przychodzi kolega który będzie kładł płytki w kibelku, chłopina prosto po pracy przyjdzie i na pewno głodny będzie. Myślałam o placku po węgiersku.
W koncu po 2 tyg. ruszy się coś z tym remontem, bo tak ciągle rozbabrany ten kibelek i ciągle coś stało na przeszkodzie żeby remont dokończyć

Miłego dzionka
no to super, że remoncik pójdzie do przodu

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Zapytam przy okazji

Jedyne co, to mój dzidziol się okręciłi z tego co czuję główkę na w okolicach żeber no i kopytka wywala mi idealnie po drugiej stronie brzucha niż wcześniej... zobaczymy w przyszły piątek na USG
no co za wiercipięta!!!

Cytat:
Jestem załamana
no za za barany nieładnie to tak mówić jedno, a potem zmieniac zdanie...
oby udało się i paczka przyszła wczesniej
Stary 2011-12-14, 12:41   #3204
Milla_85
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

cześć Mamuśki
Mam do was pytanie dziś się rano obudziłam i mam opryszczkę na ustach powiedzcie mi czy czymś to grozi w ciąży bo ja z tego co wyczytałam na necie to jak bym się w ciąży zaraziła pierwszy raz to może to mieć jakieś konsekwencje dla płodu ale jak wcześniej miałam to niby nic ale jak to ja i tak się martwię :-( .Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na to świństwo żeby się szybko pozbyć to chętnie skorzystam.
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:49   #3205
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie

Cytat:
Jestem załamana
O kurcze... może akurat przyjdzie szybciej
_________________________ _________
Musiałabym się zabrać za odgruzowanie mieszkania, bo przez te wczorajsze skurcze jestem do tyłu a taaak mi się nie chce
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:53   #3206
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

A ja od wczoraj puchnę w nogach - masakra, nie wiem czy zgłosić się do lekarza z tym, bo wizyta dopiero 27 grudnia.
miłego dnia
ja od pewnego czasy też właśnie tak puchne strasznie w nogach w sumie strasznie to mało powiedziane bo to wręcz wygląda makabrycznie , wczoraj w necie znalazłam info że jak brzuszek sie obniża to dziecko gdzieś naciska i powstają wtedy obrzęki nóg
ja dziś będe dzwonić do mojego lekarza że jeszcze sie kulam muszę na 16.12 na wizyte sie umówić bo do 16.12 tylko zwolnienie miałam wystawione i potrzebuje nowego więc odrazu mu te nogi pokaże niech mi powie czy to normalne

Cytat:

Może to jakaś niestrawność, mi też czasami jeździ, raz to aż mała podskoczyła w brzuchu

A co do Zośki, to historia sie powtarza, już raz tak było że sie obraziła i do nas nie zaglądała.......przestała m się przejmować.
No przykre..to fakt. Postaraj sie tym nie przejmować i cieszyć sie tym dniem tak czy siak
Cytat:
ja mam bulgotki po bokach...
wlasnie nie wiem zoska sie na nas chyba obrazila
Cytat:
zośka ostatnio pisała do nas o suszarce a jeszcze wcześniej o swojej mamie więc może to przez naszą opinię w tych dwóch kwestiach przestała się tu udzielać
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej lasunie

dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i otuchy
martwie się, bo jak szyjka zaczęła się skracać to boję się, że poród zacznie się wcześniej, a najbardziej to boję sie tego, że zanim dojade do szpitala to mała wejdzie w kanał rodny i wtedy nici z cesarki, a jest ustawiona głową do góry i niebezpiecznie jest tak rodzić,a pierwszy poród miałam dość szybki bo 2:15h, no i jeszcze ta mała ilośc wód też mnie niepokoi....
planowane cięcie mam mieć ok. 4-7 stycznia, jeszcze dokładnie nie mam terminu, bo ginka jeszcze nie ma rozpiski dyżurów ze szpitala....

no ale zwalniam tempo i już cała rodzina została poruszona przez tż-ta i tak: on wozi Ige do przedszkola, teściowie ją odbierają albo zabierają ją do siebie po przedszkolu i potem męzul ją odbiera, albo przywożą od razu do mnie, teściowa juz się zapowiedziała, ze dzisiaj mi przyniesie obiadek, świeży chlebek i co tam jeszcze potrzebuje, a tata będzie mnie woził na wizyty, zebym juz nie męczyła się za kółkiem, no i siostra też mówi, ze jest w gotowości i jak coś to mam dzwonić, kochani są, aż się pobeczałam...

ja też polecam Maltan, przy córci się sprawdziło i dawało ulgę jak mialam pogryzione i krwawiące sutki.... i teraz tez ją kupuje

wiem, że to różnie bywa, Monia też ma duże rozwarcie i nadal jest w dwupaku
hmmm dziwne to bulgotanie, a może malec ci się jakos inaczej ułożył i to jelitka tak bulgoczą

no wlasnie co z Zośką??
hehe no właśnie ile czasu już chodzę z 5cm rozwarciem i nic się nie chce ruszyć chodze sprzątam i nic dziś robie większe porządki i okna myje więc może to pomoże a jak nie to już nie wiem co musze tż zmolestować
a jaja będa jak jeszcze do stycznia tą ciąże donosze z tym rozwarciem
ale mój lekarz sie zdziwi jak mnie zobaczy bo już ostatnio mi powiedział ze on nie chce mnie już u siebie widzieć .... z brzuchem a jak ja mu tu zadzwonie dziś ze w pt chce sie zapisać na wizytę bo jeszcze nie urodziłam to chyba zawału dostanie

no ja mam właśnie te bulgotki na samym środku odrazu pod biustem tam gdzie dzidziol ma dupke i te bulgotanie mam wtedy gdy się ruszam lub zginam jak za długo siedze np zgięta to tak dziwnie zaczyna bulgotac - może mały jakoś daje znać że go gniote no nie wiem

a co do Zosi to pamiętam że była już taka akcja że sie na nas obraziła za to że starałyśmy sie jej doradzic no cóż ona chyba jeszcze młodziutka jest nie potrafi godzić się z różnymi opiniami, jak jej przejdzie to do nas zaglądnie napewno tak tylko spytałam bo jej tu dawno nie widziałam
Stary 2011-12-14, 12:53   #3207
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
kurde lipa... my jak wysylallismy do ie i z ie to koles nie patrzyl na wielkos tylko za kg bral chyba 5 euro czy jakos tak;/
ciekawe kiedy dojdzie a to jakas polska firma kurierska ta z pl sklepow czy co??
To jest Polska |Firma Euro spedycja. Szukałam różnych ale niektóre mają terminy na miesiac na przód inne nie biorą gabarytowych...... Moi rodzice wysyłają
Napisałam jeszcze jednego maila, bo w sumie ja mam 2 paczki, 1 to ta gabarytowa i to jest właśnie wózek a druga to te wszystkie rzeczy co na all zamawiałam, ciuszki które dostałam i kosmetyki dla dzidziola. Ta druga nie jest gabarytowa, więc się zapytałam jaki czas dostawy będzie, może sie okaże ze krótszy(reklamują sie 3-6dni roboczych) jak tak to przynajmniej to będę mieć a na wózek to tak sobie pomyślałąm ze do 10stycznia mogę poczekać. Tylko fotelik samochodowy pożyczę bo mi dziecka ze szpitala nie wydadzą

Oby mi szybko odpisali i żeby można było chociaż ta drugą paczkę wysłać
Stary 2011-12-14, 12:55   #3208
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

nam na SR mówili że gryka pianka kokos
z tym, że ja taki mam do łóżeczka a od urodzenia mały będzie spał w kołysce gdzie mam piankę
i nadal się zastanawiam czy kupić ten bardziej twardy do kołyski czy darować sobie i zostawić piankę

Cytat:
zobaczę jak będzie wyglądał mój brzuch po, jeśli przestraszę się i ćwiczenia nie będą zbytnio pomagały w powrocie do formy brzucha to zrobię wszystko żeby mu pomóc

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a to u mnie w szpitalu pewnie oszczędzają i zostawili to na sam koniec żeby nie płacić z NFZ dwa razy cwaniaczki
ja akurat miałam to robione w prywatnej przychodni, wszystkie takie bad z krwi mam w pakiecie więc luz

Cytat:
śmiej się śmiej, no i powiedz jak to się nazywa bo w momencie pisania postu nie mogłam sobie przypomnieć
Cytat:
Już naprawdę kręćka można dostać, raz polecają taki materac zaraz inny albo takie kosmetyki, a inni odradzają i tak ze wszystkim. Myślę, że to dobry pomysł żebyś podpytała w tej poradni ja mam gryka kokos, ale nie wiem czy dobry i chyba wiedzieć nie będę bo sama się przecież na nim nie położę, a dzidziuś też mi nie powie. Eh co osoba to inna opinia, a i tak do końca nie wiadomo. Za dużo tego wszystkiego do wyboru ot co.
dokładnie, człowiek głupieje z nadmiaru
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
jejciu dziewczyny tyle piszecie ze teraz to ja nwet czytac nie nadażam :/
wogóle od poniedziałku jestem na maternity ale czasu na fora to mam mniej niz jak bylam w pracy :/

Wczoraj bylam u lekarza Moja Livka bedzie taka srednia dziewczynka bo na pierwszy dzien 32 tygodna wazy 1782 g a wiec spoko szyjam na 25 mm lekazr mowi ze jest oki i jest zamknieta Młoda młoda juz gowke ma nisko ale wszystko pozamykane

Wczoraj dostałam paczke z Pl ze wszystkim kocykami pieluszkami itp jestem taka szczesliwa

Całuje WAs bardzo mocno *
hej kasia, fajnie że się do nas odezwałaś
Cytat:
Jestem załamana
współczuję

kochana nie pozostaje ci nic innego jak oszczędny tryb życia i doczekanie w dwupaku tych 2tyg plus codzienne telefony do firmy kurierskiej, moze dostarcza wczesniej jak będa cie mieli dość

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:56   #3209
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj widziałam na all te pasy, ale chyba nie kupię

Cytat:
Agawoo zamiast drugiego szczypiorka powinien być por, później zauważyłam błąd i edytowałam
Dzięki Uwielbiam sałatki z porem

Cytat:
Jestem załamana
Kasik, może się uda, że przyjdzie wcześniej
Kurczę, szkoda, że tak wyszło, może lepiej było wysłać dwie paczki - jedną z rzeczami do szpitala, a drugą z wózkiem Przynajmniej część rzeczy by doszła... Ale może się uda

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki
Mam do was pytanie dziś się rano obudziłam i mam opryszczkę na ustach powiedzcie mi czy czymś to grozi w ciąży bo ja z tego co wyczytałam na necie to jak bym się w ciąży zaraziła pierwszy raz to może to mieć jakieś konsekwencje dla płodu ale jak wcześniej miałam to niby nic ale jak to ja i tak się martwię :-( .Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na to świństwo żeby się szybko pozbyć to chętnie skorzystam.
Milla, ja już miałam kilka razy opryszczkę
Ja smaruję zwykle cebulą i pastą do zębów, żeby to wysuszyć.
Ostatnio i przedostatnio ładnie podziałało

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:12   #3210
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
nam na SR mówili że gryka pianka kokos
z tym, że ja taki mam do łóżeczka a od urodzenia mały będzie spał w kołysce gdzie mam piankę
i nadal się zastanawiam czy kupić ten bardziej twardy do kołyski czy darować sobie i zostawić piankę
zostaw piankę

jesli chodzi o materacyk to do mnie te gryki i kokosy nie przemawiają specjalnie....
moja kuzynka pediatra twierdzi (ma 2 dzieci), ze materac piankowy w zupełności wystarcza takim maluszkom...
i lepiej położyć malucha na piance, nawet jakby miał ja przemoczyć niż na kokosie i na ceracie, która nie przepuszcza powietrza...

my mamy taki z ikei piankowy ze zdejmowanym pokrowcem, Iga tez go miała i sprawdził się znakomicie, nawet jak ją odpieluchowywałam i zdarzały się wpadki, to ten pokrowiec jest dość gruby i dużo na materac nie przechodziło, zresztą piankę mozna łatwo wyprać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości