|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
aneczka a gdzie bedziecie i o ktorej:P??
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
młoda jedziemy z samego rana najpierw na bielany potem magnolia no i może jeszcze grunwaldzka
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
bylam wczoraj w magnolii
|
|
|
|
#3814 |
|
Rozeznanie
|
Machaj fajny ten misio
dziekuję, na tej stronce, co podałaś jest wiele fajnych rzeczy ![]() Pop to ja cierpliwie poczekam na recenzję ![]() a ja się chwalę moim krzykaczem na mikołaju - zdjęcia wczoraj wróciłam z pracy Julia od razu jak co dziennie rzuciła mi się na szyję w drzwiach, i mówi do mnie: J: jesteś, wróciłaś ja: jestem, już wróciłam ja: teraz do wieczora możemy się bawić J: teskniłam J: pakałam za tobą ja: ja też za Tobą tęskniłam mocno a dzisiaj rano jak ją do babci zawiozłam, to jak wychodziłam mówi do mnie: ja: buziaki gilaki idę do pracy J: nie idz pacy ja: muszę, żeby zarobic pieniążki na zabawki dla Ciebie i chlebek J: nie idz J: tatuś ma piążki <pieniądze>? wczoraj wieczorem bawi się z Tż w pokoju, ja weszłam dać jej wody a ona: J: ooooo mamusia przyszłaś niespodzianka
Moje ciuszki na wymianke https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=233834 zapraszam Edytowane przez blistex Czas edycji: 2011-12-14 o 11:25 |
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jestem na L-4 do 21ego Kubuś w nocy miał 39,6 gorączki...leciał mi przez ręce dałam czopek i do rana czuwałam, w przychodni byliśmy pierwsi, osłuchowo czysto, kaszlu nie ma,ale za to ma ropną anginę mały strasznie płakał, bolesne te zastrzyki strasznie ale przynajmniej chwilę popłacze, a nie urzyga mi się lekiem i lek zostanie w organiźmie lepsze zło wybrałam w szkole dyrektor trzasnął sekretarce przed nosem drzwiami, jak ta z pretensjonalnym głosem mu oświadczyła, że mnie nie będzie tydzień...ja wypełniałam w tym czasie wniosek o zasiłek opiekuńczy (kolejna biurokracja), aż się zagotowało we mnie co mam do cholery zostawić dziecko z taką gorączką i do pracy iść?? sama sobie tłumaczę, bo wyrzutów już mam mnóstwo....w piątek wigilię klasową mieliśmy robić i dupa blada dzisiaj mleka nie tknął, dopiero jak wróciliśmy to kanapkę zjadł i teraz niedawno 3/4 miski zupy pomidorowej dobre i to. Zasnął teraz, ale już odkładając go czułam, że cieplejszy się robił...jak wstanie to czopka dostanie ehhhh dobrze wam, że wasze dzieci leki łykają
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Moja na poczatku drze sie "nie chce, nie!,nie chce!" ale wtykam do dzioba i juz pasi a pozniej zdziwiona ze tak malo
![]() wspolczuje choroby, a nie mozecie sobie zalatwic kogos zeby przychodzil mu zastrzyki zrobic?do nas pielegniarka 2 razy dziennie przychodzila.
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Bao biedny Kubuś zdrówka życźe.
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
wtykanie na siłę nic nie da, bo dostaje histerii, dławi się i paw
dlatego zastrzyki
|
#3820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze nerwus jestem![]() biedny Kubuś, Zosia łyka a jak nie chce to muszę ją przekupić gumą albo cukierkiem
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]bao, biedny kubulinek
I będziesz z nim musiała drałować 2x dziennie do przychodni/ na pogotowie? Strasznie mi go szkoda... A co to ten zasiłek opiekuńczy? te dni wolne na opiekę czy coś innego? strasznie głupi ten twój dyro-jak ty wcale na L4 nie biegasz, to jeszcze ochy ma,dziad borowy... ![]() A ty sie masz nim ABSOLTNIE NIE PRZEJMOWAĆ-kubuś jest najważniejszy, a nie fochy dyra i nie pozwalam ci mieć żadnych wyrzutów ![]() Cytat:
,z tym ze nie biorę jej i wózka lalkowego jeśli nie mam też lenkowego
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas przekupstwa nie podziałają...z resztą wszystko już wypróbowaliśmy - zawsze paw jeśli na siłę, a po dobroci ni cholery....ehhhh Teraz bidulek śpi i pomrukuje co chwilę...chyba go znowu rozpala ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Evitka - tak, będę 2 razy na dzień z nim jechać - wieczorem tż też pojedzie a rano ojciec mój gardełka mu nie psikam - haft murowanyten zasiłek opiekuńczy - taki wniosek się wypełnia teraz jak idzie sie na zwolnienie z tyt. opieki nad dzieckiem chorym, bez tego zwolnienia zus nie przyjmuje (przynajmniej u nas). Tam sie wypełnia nipy, pesele całej naszej trójki, że tż pracuje i nie ma innego domownika, który by tym chorym dzieckiem się zajął - ot za mało papierów mają ![]() Wiesz, no nie biegam na zwolnienia, odkąd jest Kubuś to jestem 2 raz ( we wrześniu byłam 3 dni jak się przeziębił). Ty masz za to fajną dyrekcję z tego co pisałaś ehhhh u mnie w pracy są równi i równiejsi...ja jestem ta "równa".
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2011-12-14 o 13:13 |
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Bao do nas przychodzily, mi pasilo, przynajmniej chorego dzieciaka nie targalam do zarazkow, a nawet zlotowki nie chcialy.Chyba bym juz ta sasiadke wolala.
a tu troche nas
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Bal- dużo, dużo zdrowia dla Kubusia. Myśle ze jednak lepsze są zastrzyki niż doustny antybiotyk.
Darusia - strasznie mnie wzruszaja Wasze zdjęcia. Drcron- Julia niezbyt zachwycona Mikolajem ,Co do laptopa to jest to chyba stary model. Może jednak może ci podać wiecej danych. No bo ten typ może mieć rożne parametry. W standardzie są dość przeciętne. Ciekawe jaka cena i do czego ma być
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-12-14 o 14:53 |
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze troche i mnie beda Pop twoje wzruszaly bo ty bedziesz miala taka kruszynke a moja juz urosnie...
|
|
#3827 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł.. może jakiś mały statyw do aparatu? marcin tez myślał o czymś takim.. na razie mamy tylko worek z kulkami w środku a statyw byłby stabilniejszy... zastanawiam się czy takie giętkie utrzymają aparat z tym obiektywem bo to jednak ciężkie jest... kurcze ze ja też zawsze tak późno kombinuje nad prezentami;/ przynajmniej wymyśliłam prezent na jego 30 chce mu kupić PS3... bo jak chodzimy do znajomych i ktoś ma to narzeka że my nie mamy... drogie cholerstwo ale przynajmniej odwrócę tym jego uwagę od wieku z powodu którego już ma doła Cytat:
mi też łezki poleciały! bo to było takie pierwsze niewymuszone... a co do dialogu to kala woła a jak ktoś pyta 'co?' to odpowiada z uśmiechem 'NIC!' a jeszcze się ostatnio śmialiśmy... bo kala mówiła 'pipu' i nikt nie wiedział o co chodzi... i pare dni temu jechaliśmy do sklepu i ona zaczęła powtarzać 'do pipu na ody' (czyt:sklepu na lody)... a prędzej tego pipu używała mówiąc 'mama uczy sie, w pipu' i się śmialiśmy bo wychodzi na to że jeżdżę w weekendy do sklepów a nie do szkoły darusia- Oliwka ma zabójczy uśmiech! pięknie wszystkie wyglądacie
|
||
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc laseczki
DRCRON ![]() DARUSIA ![]() BAOBABKU duuzo zdrowka dla Kubusia.biedny z tego co piszesz to bardzo czesto lapia go chorobska dla rozgadanych oczywiscie duze brawa ![]() jejku czytam Was ale juz nie pamietam co mialam napisac... napisze troszke co u nas. Karinka pozegnala pampersy ![]() od soboty nie zakladam jej wogole pampersika.tylko na noc.na dzienna drzemke tez nie zakladam i jak jej sie chce to budzi sie i robi na nocniczek. od wczoraj nie zesikala sie ani razu w spodenki.majtek jej jeszcze nie zakladam a to tylko ze wzgledu na to,ze sama sciaga getry,siada na nocnik i wogole mnie nie wola...wiec aby jej bylo latwiej to gania w samych getrach jejku nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze sama bez mojej pomocy zalatwi sie.przynosi mi tylko nocniczek abym oproznila. my juz choinke od ponad tygodnia mamy ubrana.Karinka ubierala razem ze mna,wiec szczegolnie mi sie podoba bigosik tez juz mam...a reszte niestety kupimy gotowe... Adrian juz kolek od kilku tygodni nie ma wiec jest super zaczal sie pieknie usmiechac ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- MLODA a Tobie to uklony bije...zdjecia sa przepiekne
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje aga
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz to poprostu angina po tym przeziębieniu My po drugim zastrzyku wieczornym - płakał, ale mniej zecydowanie niż rano gorączka po spaniu w południe znowu skoczyła do 39 biedny mały, szkoda mi tej małej dupci
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Bao to uwazajcie bo angina bardzo zarazliwa
i dobrze ze ma zastrzyki bo przynajmiej masz pewnosc ze w calasci przyjmie,a z angina czesciej wymioty wystepuja i brak apetytu,a tak lagodniej dla zoladka. Jutro juz powinna temp spasc. Mojemu starszemu zawsze dopiero po 3 dniach antybiotyku schodzilo. Zawsze sie anginami z tata wymieniali.mnie oszczedzalo bo ja po dziecku niczego nie rusze .
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widać że z niej rozrabiaka muszę się w końcu do was wybrać <mam nadzieję, że nie wyjdzie jak zwykle > Amelcia taka słodka Aga brawa dla Karinki za samodzielne siusianie niesamowita ulga nieprawdaż
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .I fajnie że Adriankowi kolki przeszły To praktycznie masz już dzieci odchowane .----------------- Dziewczyny mamy jeszcze jedną sprawę nie załatwioną. Czy możemy ją zakończyć? --------------- Wczoraj Machaj pisała o tym Kocham Cię. JA też dzisiaj usłyszałam jak moje dziecko mówi kocham. Oczywiście to piękne słowo nie było skierowane do mnie tylko do.... No do kogo? Ależ tak zgadłyście do IGORA . Normalnie jeszcze trochę a zacznę być zazdrosna o własnego ukochanego kota.Co do nocnika to moje dziecko też jak lata z gołym tyłkiem to lata do nocnika siada, sika, bije sobie brawo i jak my nie widzimy to przynosi nam nocnik. Kupę jednak woli robić na stojąco i do pieluchy .---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Dziewczyny a co myślicie o takim prezencie dla 4 -latki http://www.smyk.com/baby-born-quad-8...y-dla-dzieci-p
|
|
#3836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agnieszka brawa dla Karinki moja wyje widząc nocnik . więc czekam do lata , fajnie że mały nie ma kolek . Darusia śliczne foty . Drcron nie wklejaj obcych dzieciaków na zdjęciach ktoś mógłby sobie nie życzyć . a Julce chyba mikołaj średnio się podobał . SZymek dziś miał zabawę choinkową . więc kolejne auto dostał i wielką pakę słodyczy . nie powiem przedszkole się spisało
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym kolegą to rzeczywiście dziwne i to nawet bardzo , nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko od razu po szkole nie zameldowawszy się mi poszło do kolegi już nie wspominając o siedzeniu tyle godzin bez jedzenia bo przecież nie wiadomo czy ktoś poczęstuje czy nie , a już w ogóle karygodne żeby po nocy samo wracało o tej godzinie Dlaczego nikt z domu się nim nie interesuje , nie wiem co poradzić , najlepiej byłoby iść do rodziców ale można się domyslać co to za ludzie jeśli nie obchodzi ich gdzie i do której siedzi ich dziecko ![]() Ania bo może Szymek jeszcze wyrośnie z bałaganiarstwa ![]() Bao , mój chrześniak to rak i tak jak piszesz uparty jak osioł to mało powiedziane a bajzel to taki potrafi zrobić że o matko i córko ,najgorzej że robi to całkiem bezwiednie , jakby naturalnie ![]() Mam nadzieję że Kubisiowi szybko przejdzie po zastrzykach , jak dziecko nie łyka leków to może być rzeczywiście problem Aga dla Karinki , u nas na razie próby namówienia Mika do nocnika spełzają na niczym ,jak go posadzę to siedzi ale nie zawoła za chiny My to nie mamy problemu że nasze dzieci dostaną takie same prezenty pod choinkę bo dostaną tylko od nas haha Nie ma w naszej rodzinie obdarowywania wszystkich w koło, dla mnie to bardzo pasuje. |
||
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
Pop mi się podoba
![]() Darusia cudne zdjęcia,extra masz córcie Julcia jaki płacz zrobiła ale chybaa większość dzieci w tym wieku boi się siwego pana z brodą ![]() Bao zdróweczka dla Kubusia-bidulek sie umęczy ![]() Agnieszka gratulację dla Karinki,tez czekam na ten boski moment tylko nie wiem jak sie teraz za to zabrac ![]() u nas lepiej tzn dzisiaj nie widzialam na ciele Danelka tego czegoś więc mam cichą nadzieję,że sobie poszło raz na zawsze ale nie chwalę dnia przed zachodem ![]() wracając jeszcze do tego chłopca,pomijając,że bez opieki chodzi po nocy,nie je to kiedy on się uczy i lekcje odrabia Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-12-14 o 23:10 |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Libra to o lwach to jak o mnie, pewnie dlatego tak sie ciesze że nie mam córki ![]() Co do kolegi Eryka, to wczoraj już czekał u nas przed drzwiami zanim doszłam z Erykiem ze szkoły Przyszedł z karteczką od mamy że mam jej napisać swój adres no i że Kuba ma wrócić do domu o 17. Ja szłam z dzieciakami po 16 do kościola. Kubie kazałam iść do domu, to przed kościołem jeszcze nas dogonił że idzie z nami bo sie mamy pytał. Wkurza mnie on bo taki nachalny jest, przeklina, i na dworzu zabawy w stylu szarpanym, czego Eryk nie lubi więc go zbeształam, to już po południu nie przyszedł. Zobacze dzisiaj.Wczoraj roraty ksiądz przeciągnął sporo bo z niecałej godzinki na 1,5 h się zrobiło. I przemarzlam i ja i Erwin bo czekamy na dworze żebym nie musiała za nim po kościele biegać. No i wnocy już kaszlał Dzisiaj jadę do tesco po ciastoline i te klocki zobacze, bo ze smyka faktycznie bym musiała normalnie za przesyłkę zapłacić. Bez przesyłki to chyba tylko zabawki wielkości pojedyńczych Petshopów do empiku przekazują
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
śpicie jeszcze?? my po zastrzyku już dawno
mały płacze jak mu tylko pieluszkę chcę zmienić pielęgniarki super to robią, najdelikatniej jak się da....ale płacz jest ogromny a mnie serce pęka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Kubuś w nocy miał 39,6 gorączki...leciał mi przez ręce
lepsze zło wybrałam
co mam do cholery zostawić dziecko z taką gorączką i do pracy iść?? sama sobie tłumaczę, bo wyrzutów już mam mnóstwo....w piątek wigilię klasową mieliśmy robić i dupa blada
dzisiaj mleka nie tknął, dopiero jak wróciliśmy to kanapkę zjadł i teraz niedawno 3/4 miski zupy pomidorowej

,z tym ze nie biorę jej i wózka lalkowego jeśli nie mam też lenkowego

. Przeważnie około 21 go przeganiam, bo Eryka do kapania wyganiam, a wczoraj miałam poślizg spory. Dziwne troche no nie