Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 09:45   #3811
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

aneczka a gdzie bedziecie i o ktorej:P??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:34   #3812
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
aneczka a gdzie bedziecie i o ktorej:P??
młoda jedziemy z samego rana najpierw na bielany potem magnolia no i może jeszcze grunwaldzka
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 10:36   #3813
mloda1989
Zakorzenienie

bylam wczoraj w magnolii
Stary 2011-12-14, 11:23   #3814
blistex
Rozeznanie

Machaj fajny ten misio dziekuję, na tej stronce, co podałaś jest wiele fajnych rzeczy

Pop to ja cierpliwie poczekam na recenzję

a ja się chwalę moim krzykaczem na mikołaju - zdjęcia

wczoraj wróciłam z pracy Julia od razu jak co dziennie rzuciła mi się na szyję w drzwiach, i mówi do mnie:
J: jesteś, wróciłaś
ja: jestem, już wróciłam
ja: teraz do wieczora możemy się bawić
J: teskniłam
J: pakałam za tobą
ja: ja też za Tobą tęskniłam mocno

a dzisiaj rano jak ją do babci zawiozłam, to jak wychodziłam mówi do mnie:
ja: buziaki gilaki idę do pracy
J: nie idz pacy
ja: muszę, żeby zarobic pieniążki na zabawki dla Ciebie i chlebek
J: nie idz
J: tatuś ma piążki <pieniądze>?

wczoraj wieczorem bawi się z Tż w pokoju, ja weszłam dać jej wody a ona:
J: ooooo mamusia przyszłaś niespodzianka

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mikolaj1.jpg (46,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mikolaj2.jpg (45,8 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez blistex
Czas edycji: 2011-12-14 o 11:25
blistex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 11:49   #3815
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Angry Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Moja siostra to panna- straszna bałaganiara, chociaż w szafkach ma porządek, ale za to w pokoju masakra.

Ja rak- uparciuch
ja też rak - uparciuch jakich mało i bałaganiarz że ho ho

no i jestem na L-4 do 21ego Kubuś w nocy miał 39,6 gorączki...leciał mi przez ręce dałam czopek i do rana czuwałam, w przychodni byliśmy pierwsi, osłuchowo czysto, kaszlu nie ma,ale za to ma ropną anginę dostał zastrzyki 2 razy dziennie przez 5 dni, jeden już nam dali w przychodni, wieczorem koło 18ej jedziemy na pogotowie, bo przychodnia już zamknięta będzie mały strasznie płakał, bolesne te zastrzyki strasznie ale przynajmniej chwilę popłacze, a nie urzyga mi się lekiem i lek zostanie w organiźmie lepsze zło wybrałam
w szkole dyrektor trzasnął sekretarce przed nosem drzwiami, jak ta z pretensjonalnym głosem mu oświadczyła, że mnie nie będzie tydzień...ja wypełniałam w tym czasie wniosek o zasiłek opiekuńczy (kolejna biurokracja), aż się zagotowało we mnie co mam do cholery zostawić dziecko z taką gorączką i do pracy iść?? sama sobie tłumaczę, bo wyrzutów już mam mnóstwo....w piątek wigilię klasową mieliśmy robić i dupa blada ehhhh biedny mały dzisiaj mleka nie tknął, dopiero jak wróciliśmy to kanapkę zjadł i teraz niedawno 3/4 miski zupy pomidorowej dobre i to. Zasnął teraz, ale już odkładając go czułam, że cieplejszy się robił...jak wstanie to czopka dostanieehhhh dobrze wam, że wasze dzieci leki łykają

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:01   #3816
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Moja na poczatku drze sie "nie chce, nie!,nie chce!" ale wtykam do dzioba i juz pasi a pozniej zdziwiona ze tak malo

wspolczuje choroby, a nie mozecie sobie zalatwic kogos zeby przychodzil mu zastrzyki zrobic?do nas pielegniarka 2 razy dziennie przychodzila.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:04   #3817
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Moja na poczatku drze sie "nie chce, nie!,nie chce!" ale wtykam do dzioba i juz pasi a pozniej zdziwiona ze tak malo

wspolczuje choroby, a nie mozecie sobie zalatwic kogos zeby przychodzil mu zastrzyki zrobic?do nas pielegniarka 2 razy dziennie przychodzila.
pytałam pielęgniarek w przychodni, ale powiedziały, że za małe dziecko i zbyt ryzykowne te zastrzyki do podania, że one się nie podejmą (oczywiście odpłatnie). Sąsiadka z ulicy może mogłaby przychodzić, ale jak mi lekarka też nagadała, że to zbyt ryzykowne no to odpuściłam

Stary 2011-12-14, 12:05   #3818
libra777
Zakorzenienie

Bao biedny Kubuś zdrówka życźe.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 12:05   #3819
Baobabek
Zakorzenienie

wtykanie na siłę nic nie da, bo dostaje histerii, dławi się i pawdlatego zastrzyki

Stary 2011-12-14, 12:15   #3820
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Przy ubieraniu też zawsze musimy się nabiegać a że w domu ma gdzie biegać to i my mamy.
A że w domu mamy mała ekshibicjonistę to ciągle latamy i ją ubieramy a ta się rozbiera.
Na spacery to zwykle zabieramy mały wózek lub cięzarówką bo ona jak coś pcha to nie ucieka nam. Nawet do CH jak jedziemy to z mały wózkiem - rączki ma zajęte no i ciężej z tym uciekać.
jak ja bym mojej coś takiego wzięła na spacer to pewnie sama bym później pchała ten wózek i do tego ją goniła

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

no i jestem na L-4 do 21ego Kubuś w nocy miał 39,6 gorączki...leciał mi przez ręce dałam czopek i do rana czuwałam, w przychodni byliśmy pierwsi, osłuchowo czysto, kaszlu nie ma,ale za to ma ropną anginę dostał zastrzyki 2 razy dziennie przez 5 dni, jeden już nam dali w przychodni, wieczorem koło 18ej jedziemy na pogotowie, bo przychodnia już zamknięta będzie mały strasznie płakał, bolesne te zastrzyki strasznie ale przynajmniej chwilę popłacze, a nie urzyga mi się lekiem i lek zostanie w organiźmie lepsze zło wybrałam
w szkole dyrektor trzasnął sekretarce przed nosem drzwiami, jak ta z pretensjonalnym głosem mu oświadczyła, że mnie nie będzie tydzień...ja wypełniałam w tym czasie wniosek o zasiłek opiekuńczy (kolejna biurokracja), aż się zagotowało we mnie co mam do cholery zostawić dziecko z taką gorączką i do pracy iść?? sama sobie tłumaczę, bo wyrzutów już mam mnóstwo....w piątek wigilię klasową mieliśmy robić i dupa blada ehhhh biedny mały dzisiaj mleka nie tknął, dopiero jak wróciliśmy to kanapkę zjadł i teraz niedawno 3/4 miski zupy pomidorowej dobre i to. Zasnął teraz, ale już odkładając go czułam, że cieplejszy się robił...jak wstanie to czopka dostanieehhhh dobrze wam, że wasze dzieci leki łykają
biedny Kubuś
Stary 2011-12-14, 12:39   #3821
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie lubię bałaganu, mam porządek w domu i jeszcze nerwus jestem

biedny Kubuś, Zosia łyka a jak nie chce to muszę ją przekupić gumą albo cukierkiem

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:03   #3822
evitka21
Zakorzenienie

[/QUOTE]bao, biedny kubulinek , a do gardełka mu coś psikasz? ja mojej psikałam na siłę hascosept-tego przynajmniej nie wyrzygała.
I będziesz z nim musiała drałować 2x dziennie do przychodni/ na pogotowie?
Strasznie mi go szkoda...
A co to ten zasiłek opiekuńczy? te dni wolne na opiekę czy coś innego?

strasznie głupi ten twój dyro-jak ty wcale na L4 nie biegasz, to jeszcze ochy ma,dziad borowy...
A ty sie masz nim ABSOLTNIE NIE PRZEJMOWAĆ-kubuś jest najważniejszy, a nie fochy dyra i nie pozwalam ci mieć żadnych wyrzutów

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
jak ja bym mojej coś takiego wzięła na spacer to pewnie sama bym później pchała ten wózek i do tego ją goniła
u nas tak czasem jest ,z tym ze nie biorę jej i wózka lalkowego jeśli nie mam też lenkowego

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:12   #3823
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja nie lubię bałaganu, mam porządek w domu i jeszcze nerwus jestem

biedny Kubuś, Zosia łyka a jak nie chce to muszę ją przekupić gumą albo cukierkiem
nerwus to ja też straszny - dobrze, że tż dzielnie to wszystko znosi

u nas przekupstwa nie podziałają...z resztą wszystko już wypróbowaliśmy - zawsze paw jeśli na siłę, a po dobroci ni cholery....ehhhh
Teraz bidulek śpi i pomrukuje co chwilę...chyba go znowu rozpala

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Evitka - tak, będę 2 razy na dzień z nim jechać - wieczorem tż też pojedzie a rano ojciec mój gardełka mu nie psikam - haft murowany
ten zasiłek opiekuńczy - taki wniosek się wypełnia teraz jak idzie sie na zwolnienie z tyt. opieki nad dzieckiem chorym, bez tego zwolnienia zus nie przyjmuje (przynajmniej u nas). Tam sie wypełnia nipy, pesele całej naszej trójki, że tż pracuje i nie ma innego domownika, który by tym chorym dzieckiem się zajął - ot za mało papierów mają
Wiesz, no nie biegam na zwolnienia, odkąd jest Kubuś to jestem 2 raz ( we wrześniu byłam 3 dni jak się przeziębił). Ty masz za to fajną dyrekcję z tego co pisałaś ehhhh u mnie w pracy są równi i równiejsi...ja jestem ta "równa".

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2011-12-14 o 13:13
Stary 2011-12-14, 13:24   #3824
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Bao do nas przychodzily, mi pasilo, przynajmniej chorego dzieciaka nie targalam do zarazkow, a nawet zlotowki nie chcialy.Chyba bym juz ta sasiadke wolala.

a tu troche nas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Z mamą.jpg (145,8 KB, 57 załadowań)
A.Camus
Stary 2011-12-14, 13:51   #3825
P0P70
Zakorzenienie

Bal- dużo, dużo zdrowia dla Kubusia. Myśle ze jednak lepsze są zastrzyki niż doustny antybiotyk.

Darusia - strasznie mnie wzruszaja Wasze zdjęcia.

Drcron- Julia niezbyt zachwycona Mikolajem,
Co do laptopa to jest to chyba stary model. Może jednak może ci podać wiecej danych. No bo ten typ może mieć rożne parametry. W standardzie są dość przeciętne. Ciekawe jaka cena i do czego ma być

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-12-14 o 14:53
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 13:56   #3826
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jeszcze troche i mnie beda Pop twoje wzruszaly bo ty bedziesz miala taka kruszynke a moja juz urosnie...
A.Camus
Stary 2011-12-14, 14:33   #3827
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
hmm to jesli mowil o gwiazdkowych to chyba bedzie trafiony z takimi fitrami makro nie mialam do czynienia... bo nie bawilismy sie w makro... ale w sumie fajny sposob na zwiekszenie ogniskowej...troche sobie poszperalam w necie i fajny gadzet jak robi sie zdjecia makro... tylko pisza za przy 10 moze juz byc ciezko z ostroscia... filr jaki jeszcze mozna by bylo polecic to polowkowy szary - ktory zabiera troche swiatla z polowy zdjecia
no na ten gwiazdkowy sie zdecydowałam... myśle że taki wystarczy nie będę droższego kupować jak mu się spodoba to może wtedy
a wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł.. może jakiś mały statyw do aparatu? marcin tez myślał o czymś takim.. na razie mamy tylko worek z kulkami w środku a statyw byłby stabilniejszy... zastanawiam się czy takie giętkie utrzymają aparat z tym obiektywem bo to jednak ciężkie jest... kurcze ze ja też zawsze tak późno kombinuje nad prezentami;/
przynajmniej wymyśliłam prezent na jego 30 chce mu kupić PS3... bo jak chodzimy do znajomych i ktoś ma to narzeka że my nie mamy... drogie cholerstwo ale przynajmniej odwrócę tym jego uwagę od wieku z powodu którego już ma doła

Cytat:
A któż to się odezwał w końcu
JA też uważam ze Oliwka to cała ja. Oczywiście jestem w tym twierdzeniu w dużej mniejszości

Kiedy ja sie doczekam takich słów. Wtedy na pewno się poryczę ze szczęścia.

-----------------
Zacytuję Wam dialog mojej Oliwki,

Siedzę sobie a ta podchodzi z tyłu mnie
- Mamooo??
- Co Oliwka?
- JAJO!!! < i tu jej śmiech>

Miało być jajco ale trochę jej nie wyszło
pop- ja bym częściej pisała.. tylko dni mi tak uciekają że wychodzi na to że pisze raz na 2 tyg;/
mi też łezki poleciały! bo to było takie pierwsze niewymuszone...

a co do dialogu to kala woła a jak ktoś pyta 'co?' to odpowiada z uśmiechem 'NIC!'

a jeszcze się ostatnio śmialiśmy... bo kala mówiła 'pipu' i nikt nie wiedział o co chodzi... i pare dni temu jechaliśmy do sklepu i ona zaczęła powtarzać 'do pipu na ody' (czyt:sklepu na lody)...
a prędzej tego pipu używała mówiąc 'mama uczy sie, w pipu' i się śmialiśmy bo wychodzi na to że jeżdżę w weekendy do sklepów a nie do szkoły

darusia- Oliwka ma zabójczy uśmiech! pięknie wszystkie wyglądacie
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 14:37   #3828
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no na ten gwiazdkowy sie zdecydowałam... myśle że taki wystarczy nie będę droższego kupować jak mu się spodoba to może wtedy
a wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł.. może jakiś mały statyw do aparatu? marcin tez myślał o czymś takim.. na razie mamy tylko worek z kulkami w środku a statyw byłby stabilniejszy... zastanawiam się czy takie giętkie utrzymają aparat z tym obiektywem bo to jednak ciężkie jest... kurcze ze ja też zawsze tak późno kombinuje nad prezentami;/
przynajmniej wymyśliłam prezent na jego 30 chce mu kupić PS3... bo jak chodzimy do znajomych i ktoś ma to narzeka że my nie mamy... drogie cholerstwo ale przynajmniej odwrócę tym jego uwagę od wieku z powodu którego już ma doła
co do statywu to chyba nie da rady... bo aparat za ciezki... choc nie wiem bo nie korzystalam... ale myslimy o takim gietkim ale do takiego zwyklego kompakta...
Stary 2011-12-14, 15:31   #3829
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laseczki

DRCRON piekne z Was dziewczyny.ale cos Juleczce nie spodobal sie ten podszyty mikolaj

DARUSIA tylko sie zakochanc...dzis Karinka chciala karmic malego.oblala mu cala twarz mlekiem

BAOBABKU duuzo zdrowka dla Kubusia.biedny z tego co piszesz to bardzo czesto lapia go chorobska

dla rozgadanych oczywiscie duze brawa

jejku czytam Was ale juz nie pamietam co mialam napisac...

napisze troszke co u nas.
Karinka pozegnala pampersy
od soboty nie zakladam jej wogole pampersika.tylko na noc.na dzienna drzemke tez nie zakladam i jak jej sie chce to budzi sie i robi na nocniczek.
od wczoraj nie zesikala sie ani razu w spodenki.majtek jej jeszcze nie zakladam a to tylko ze wzgledu na to,ze sama sciaga getry,siada na nocnik i wogole mnie nie wola...wiec aby jej bylo latwiej to gania w samych getrach
jejku nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze sama bez mojej pomocy zalatwi sie.przynosi mi tylko nocniczek abym oproznila.

my juz choinke od ponad tygodnia mamy ubrana.Karinka ubierala razem ze mna,wiec szczegolnie mi sie podoba
bigosik tez juz mam...a reszte niestety kupimy gotowe...

Adrian juz kolek od kilku tygodni nie ma wiec jest super
zaczal sie pieknie usmiechac

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

MLODA a Tobie to uklony bije...zdjecia sa przepiekne:lo ve: czy to z sesji czy z imprez.nigdy na patrzec sie nie moge.sa przecudne

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:08   #3830
mloda1989
Zakorzenienie

dziekuje aga
Stary 2011-12-14, 19:18   #3831
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc laseczki

DRCRON piekne z Was dziewczyny.ale cos Juleczce nie spodobal sie ten podszyty mikolaj

DARUSIA tylko sie zakochanc...dzis Karinka chciala karmic malego.oblala mu cala twarz mlekiem

BAOBABKU duuzo zdrowka dla Kubusia.biedny z tego co piszesz to bardzo czesto lapia go chorobska

dla rozgadanych oczywiscie duze brawa

jejku czytam Was ale juz nie pamietam co mialam napisac...

od soboty nie zakladam jej wogole pampersika.tylko na noc.na dzienna drzemke tez nie zakladam i jak jej sie chce to budzi sie i robi na nocniczek.
od wczoraj nie zesikala sie ani razu w spodenki.majtek jej jeszcze nie zakladam a to tylko ze wzgledu na to,ze sama sciaga getry,siada na nocnik i wogole mnie nie wola...wiec aby jej bylo latwiej to gania w samych getrach
jejku nawet nie wiecie jak sie ciesze,ze sama bez mojej pomocy zalatwi sie.przynosi mi tylko nocniczek abym oproznila.

my juz choinke od ponad tygodnia mamy ubrana.Karinka ubierala razem ze mna,wiec szczegolnie mi sie podoba

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

MLODA a Tobie to uklony bije...zdjecia sa przepiekne:lo ve: czy to z sesji czy z imprez.nigdy na patrzec sie nie moge.sa przecudne
eee nie, na szczęście on mi właśnie nie choruje w swoim życiu był łącznie dwa razy podziębiony - tydzień temu i ostatnio we wrześniu, antybiotyki miał przepisane, ale obeszło się be podawania, tzn. podawany miał we wrześniu ale nie przyjmował a teraz to poprostu angina po tym przeziębieniu on nigdy gorączki takiej nie miał...no i te zastrzyki to u nas była konieczność

My po drugim zastrzyku wieczornym - płakał, ale mniej zecydowanie niż rano dostał 2 nalepki i czekoladkę od taty gorączka po spaniu w południe znowu skoczyła do 39 dostał czopek i zeszło do 37. teraz mierzyłam i ma 37.7, po 20ej dam mu czopek i pójdziemy spać...jutro po 7ej na zastrzyk biedny mały, szkoda mi tej małej dupci

Stary 2011-12-14, 20:26   #3832
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Bao to uwazajcie bo angina bardzo zarazliwa i dobrze ze ma zastrzyki bo przynajmiej masz pewnosc ze w calasci przyjmie,a z angina czesciej wymioty wystepuja i brak apetytu,a tak lagodniej dla zoladka. Jutro juz powinna temp spasc. Mojemu starszemu zawsze dopiero po 3 dniach antybiotyku schodzilo. Zawsze sie anginami z tata wymieniali.mnie oszczedzalo bo ja po dziecku niczego nie rusze .

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 20:33   #3833
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Bao do nas przychodzily, mi pasilo, przynajmniej chorego dzieciaka nie targalam do zarazkow, a nawet zlotowki nie chcialy.Chyba bym juz ta sasiadke wolala.

a tu troche nas
Darusia bosko wyglądacie
Stary 2011-12-14, 21:23   #3834
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

a tu troche nas
ale Oliwka ma uśmiech widać że z niej rozrabiaka muszę się w końcu do was wybrać ale mała mi ciągle kaszle, to pewnie po nowym roku dopiero <mam nadzieję, że nie wyjdzie jak zwykle > Amelcia taka słodka jejuśśśśśśśś aż mi się dzieciątka małego zachciało

Aga brawa dla Karinki za samodzielne siusianie niesamowita ulga nieprawdaż
Stary 2011-12-14, 21:35   #3835
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

Duże brawa dla Karinki .
I fajnie że Adriankowi kolki przeszły.

To praktycznie masz już dzieci odchowane.

-----------------

Dziewczyny mamy jeszcze jedną sprawę nie załatwioną. Czy możemy ją zakończyć?

---------------

Wczoraj Machaj pisała o tym Kocham Cię. JA też dzisiaj usłyszałam jak moje dziecko mówi kocham. Oczywiście to piękne słowo nie było skierowane do mnie tylko do.... No do kogo?
Ależ tak zgadłyście do IGORA. Normalnie jeszcze trochę a zacznę być zazdrosna o własnego ukochanego kota.

Co do nocnika to moje dziecko też jak lata z gołym tyłkiem to lata do nocnika siada, sika, bije sobie brawo i jak my nie widzimy to przynosi nam nocnik. Kupę jednak woli robić na stojąco i do pieluchy.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Dziewczyny a co myślicie o takim prezencie dla 4 -latki
http://www.smyk.com/baby-born-quad-8...y-dla-dzieci-p

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 21:43   #3836
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Biedni jesteście z tymi alergiami. Może faktycznie warto testy już jakieś zrobić.

Co do Panny to się nie zgadzam z opisem - przynajmniej to nie pasuje do tych co ja znam.Główną cechą panny która mi osobiście rzuciła się w oczy to pedantyzm. Szczere nie są chyba że kogoś dobrze znają.

Trafił dziękuję. Na razie nic tam nie kupiła ale chciałam aby popatrzył na żywo jak to wygląda i pogadał na co zwracać uwagę.
Kurna Szymek jest panna a do pedanta to mu bardzo daleko - szkoda

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja też jestem szczera, przez co mam mało przyjaciółek, zawsze szczerze mówiłam jak kiepsko fryzjer obciął, lub, ciuch do figury nietrafiony, no i nagminnie wąsiki wypominam że kobieta powinna kupic sobie za kilka zł plaster wosku i usunąć jak ma, a nie zapuszczać
Co do bliźniąt to wypisz wymaluj mój Eryk.
Ja jestem lwica. I pewnie przez to teraz mam taką sytuacje jaką mamco najgorsze to wogle nie jest mi przykroJestem strasznie pamiętliwa, nigdy niczego nie zapominam

ja robię dokładnie tak samo, i mi laryngolog kazał czyścic patyczkiem tyle co widać bez wpychania do środka.

łózkosikacze są mi bliskie bo mlody ciągle w pieluchach śpi a już od sierpnia w dzień nie nosi
A do Eryka zawsze tz mowił że jak będzie niegrzeczny to pójdzie do lochu śmierdzącego zgniła kapustą
To kupię te małe Wadery na próbę. Dzięki dziewczyny za opinie

I mam taki problem z Eryka kolegą. Chłopiec ma tyle co Eryk czyli 7 lat. Przychodzi do nas od razu po szkole, czasami nawet jak jeszcze Eryka nie ma, to już siedzi i czeka. Potem siedzą na kompie w sypialni i grają na zmiane. Ale np wczoraj wziełam Eryka do lekcji, a ten tak siedział i sobie grał. Z lekcjami do późna nam zeszło bo w między czasie musiałam młodego do spania obrobić. I tak troche o tym chłopcze zapomniałam, i poszedł do domu o 22.30kurna a rodzice nawet do niego na komórkę nie zadzwonili. Przeważnie około 21 go przeganiam, bo Eryka do kapania wyganiam, a wczoraj miałam poślizg spory. Dziwne troche no nie Ja nawet nie znam jego rodziców i oni mnie też na oczy nie widzieli, co lepsza Eryka wogle nie znają bo u nich nie był. Jakby mi Eryk nie wrócił do 18 do domu to bym już na policje dzwoniła i szukała jakby np telefonu nie miał, a tamten chłopiec ciągle przychodzi, więc nikt nie ma do niego o to pretensji.
Kurna może sie wybierz do jego rodziców ? dziwna sprawa

Cytat:
Ja chyba nie puściłabym dziecka do obcych ludzi. Musiałabym pość i zobaczyć kto to jest. a Jakby takie maluch (7 lat) nie była w domu do tej 19-tej to zawału bym dostała i wszystkich włącznie z policją obdzwoniła.
Dziwne to trochę że go nie szukają.

AniaP - ja misia już mam w domu. wczoraj mi go przywieźli.
Moja już ze swoim śpi , do przedszkola też go dziś zabrała

Cytat:

nie martw się L4 Kubuś jest ważniejszy . biedny że ma zastrzyki ale jak trzeba to co zrobić lepsze to niż zwymiotowany lek .

Agnieszka brawa dla Karinki moja wyje widząc nocnik . więc czekam do lata , fajnie że mały nie ma kolek .

Darusia śliczne foty .

Drcron nie wklejaj obcych dzieciaków na zdjęciach ktoś mógłby sobie nie życzyć . a Julce chyba mikołaj średnio się podobał .

SZymek dziś miał zabawę choinkową . więc kolejne auto dostał i wielką pakę słodyczy . nie powiem przedszkole się spisało
Stary 2011-12-14, 22:54   #3837
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
libra, nie interesuję się, jest mi raczej to obojętne, i nie przykładam do tego wagi za bardzo. Ale skoro ty się znasz- to jak ja bliźniak a mój stary ryba to co na ten temat mówi astrologia?
a no zrozumiałam że się interesujesz , ogólnie bliźniak to raczej bezkonfliktowy znak z kazdym się dogada ,za to wodniki to troche uparciuchy, indywidualiści , mają poczucie humoru , myślę że powinniście sie dobrze uzupełniać
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja też jestem szczera, przez co mam mało przyjaciółek, zawsze szczerze mówiłam jak kiepsko fryzjer obciął, lub, ciuch do figury nietrafiony, no i nagminnie wąsiki wypominam że kobieta powinna kupic sobie za kilka zł plaster wosku i usunąć jak ma, a nie zapuszczać
Co do bliźniąt to wypisz wymaluj mój Eryk.
Ja jestem lwica. I pewnie przez to teraz mam taką sytuacje jaką mamco najgorsze to wogle nie jest mi przykroJestem strasznie pamiętliwa, nigdy niczego nie zapominam

ja robię dokładnie tak samo, i mi laryngolog kazał czyścic patyczkiem tyle co widać bez wpychania do środka.

łózkosikacze są mi bliskie bo mlody ciągle w pieluchach śpi a już od sierpnia w dzień nie nosi
A do Eryka zawsze tz mowił że jak będzie niegrzeczny to pójdzie do lochu śmierdzącego zgniła kapustą
To kupię te małe Wadery na próbę. Dzięki dziewczyny za opinie

I mam taki problem z Eryka kolegą. Chłopiec ma tyle co Eryk czyli 7 lat. Przychodzi do nas od razu po szkole, czasami nawet jak jeszcze Eryka nie ma, to już siedzi i czeka. Potem siedzą na kompie w sypialni i grają na zmiane. Ale np wczoraj wziełam Eryka do lekcji, a ten tak siedział i sobie grał. Z lekcjami do późna nam zeszło bo w między czasie musiałam młodego do spania obrobić. I tak troche o tym chłopcze zapomniałam, i poszedł do domu o 22.30kurna a rodzice nawet do niego na komórkę nie zadzwonili. Przeważnie około 21 go przeganiam, bo Eryka do kapania wyganiam, a wczoraj miałam poślizg spory. Dziwne troche no nie Ja nawet nie znam jego rodziców i oni mnie też na oczy nie widzieli, co lepsza Eryka wogle nie znają bo u nich nie był. Jakby mi Eryk nie wrócił do 18 do domu to bym już na policje dzwoniła i szukała jakby np telefonu nie miał, a tamten chłopiec ciągle przychodzi, więc nikt nie ma do niego o to pretensji.
Kobiety Lwice najlepiej się dogadują z płcią przeciwną z racji tego że królowa jest tylko jedna , konkurencji to one nie znoszą

Z tym kolegą to rzeczywiście dziwne i to nawet bardzo , nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko od razu po szkole nie zameldowawszy się mi poszło do kolegi już nie wspominając o siedzeniu tyle godzin bez jedzenia bo przecież nie wiadomo czy ktoś poczęstuje czy nie , a już w ogóle karygodne żeby po nocy samo wracało o tej godzinie
Dlaczego nikt z domu się nim nie interesuje , nie wiem co poradzić , najlepiej byłoby iść do rodziców ale można się domyslać co to za ludzie jeśli nie obchodzi ich gdzie i do której siedzi ich dziecko

Ania bo może Szymek jeszcze wyrośnie z bałaganiarstwa

Bao , mój chrześniak to rak i tak jak piszesz uparty jak osioł to mało powiedziane a bajzel to taki potrafi zrobić że o matko i córko ,najgorzej że robi to całkiem bezwiednie , jakby naturalnie
Mam nadzieję że Kubisiowi szybko przejdzie po zastrzykach , jak dziecko nie łyka leków to może być rzeczywiście problem

Aga dla Karinki , u nas na razie próby namówienia Mika do nocnika spełzają na niczym ,jak go posadzę to siedzi ale nie zawoła za chiny

My to nie mamy problemu że nasze dzieci dostaną takie same prezenty pod choinkę bo dostaną tylko od nas haha
Nie ma w naszej rodzinie obdarowywania wszystkich w koło, dla mnie to bardzo pasuje.
Stary 2011-12-14, 23:07   #3838
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Pop mi się podoba

Darusia cudne zdjęcia,extra masz córcie

Julcia jaki płacz zrobiła ale chybaa większość dzieci w tym wieku boi się siwego pana z brodą

Bao zdróweczka dla Kubusia-bidulek sie umęczy

Agnieszka gratulację dla Karinki,tez czekam na ten boski moment tylko nie wiem jak sie teraz za to zabrac

u nas lepiej tzn dzisiaj nie widzialam na ciele Danelka tego czegoś więc mam cichą nadzieję,że sobie poszło raz na zawsze ale nie chwalę dnia przed zachodem

wracając jeszcze do tego chłopca,pomijając,że bez opieki chodzi po nocy,nie je to kiedy on się uczy i lekcje odrabia

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-12-14 o 23:10
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:22   #3839
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzień dobry
Libra to o lwach to jak o mnie, pewnie dlatego tak sie ciesze że nie mam córki

Co do kolegi Eryka, to wczoraj już czekał u nas przed drzwiami zanim doszłam z Erykiem ze szkoły Przyszedł z karteczką od mamy że mam jej napisać swój adresno i że Kuba ma wrócić do domu o 17. Ja szłam z dzieciakami po 16 do kościola. Kubie kazałam iść do domu, to przed kościołem jeszcze nas dogonił że idzie z nami bo sie mamy pytał. Wkurza mnie on bo taki nachalny jest, przeklina, i na dworzu zabawy w stylu szarpanym, czego Eryk nie lubi więc go zbeształam, to już po południu nie przyszedł. Zobacze dzisiaj.

Wczoraj roraty ksiądz przeciągnął sporo bo z niecałej godzinki na 1,5 h się zrobiło. I przemarzlam i ja i Erwin bo czekamy na dworze żebym nie musiała za nim po kościele biegać. No i wnocy już kaszlał taki kaszel jak przy zapaleniu krtani, takie szczekanie.teraz spokój, mam nadzieję że to tylko chwilowe, ale i tak inhalacje zaliczy

Dzisiaj jadę do tesco po ciastoline i te klocki zobacze, bo ze smyka faktycznie bym musiała normalnie za przesyłkę zapłacić. Bez przesyłki to chyba tylko zabawki wielkości pojedyńczych Petshopów do empiku przekazują

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 08:24   #3840
Baobabek
Zakorzenienie

śpicie jeszcze?? my po zastrzyku już dawno mały płacze jak mu tylko pieluszkę chcę zmienić pielęgniarki super to robią, najdelikatniej jak się da....ale płacz jest ogromnya mnie serce pęka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości