Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 15:27   #3241
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, planujecie zakup pasa poporodowego??, koleżanka mnie namawia(sama też jest w ciąży).....a ja w sumie sama nie wiem, kiedys czytałam opinie i nie podjęłam decyzji....a jak jest u Was ??
Planuję, planuję - nie tylko pas poporodowy, ale nawet potem gorset! Żeby brzucho nie wisiał!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Jadę do Miejskiego, bo Biziela już znam... oblukam jak jest tam
mam nadzieję, że wypuszczą mnie szybko i będzie ok dam znać co i jak
A pewnie, że Cię szybko wypuszczą. Zdrowych kobit nie trzymają długo, bo łóżek mało w szpitalach

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:27   #3242
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

o jeju jak sie fatalnie czuję - niedobrze mi, głowa ciśnie i musiałam się położyć ale gów.no dało to. Jeszcze jestem głodna a nic nie ma w sensie nic ugotowanego a nikt mi nie poda więc się zwlekłam ale podbrzusze mnie dziwnie boli tak rozpiera jakby, więc wzięłam nospe, mangeB6 wstawiłam szybko zupkę i leżę bo zaraz zwariuję

Cytat:
Kasikzaki a poszukaj inne firmy może... moja siostra kurierem będzie przewozić łóżeczko i materac, a to spora przesyłka.

No i dzwoniłam po wyniki moje wczorajsze i sama nie wiem co o tym myśleć... mam sporo podwyższony kwas moczowy w krwi, nogi opuchnięte okropnie... lekarz nawet o nic nie pytał tylko kazał przyjechać po skierowanie i do szpitala...

no więc byliśmy po skierowanie ale taki misz masz, że tylko pielęgniarka dała skierowanie i wyniki, od lekarza się niczego nie dowiedziałam, o co dokładnie chodzi...

Na skierowaniu jest napisane 'nieokreślone nadciśnienie ciężarnej'...
od wczoraj mierzę sobie ciśnienie i jest cały czas w okolicach 130/85 a to chyba dobre

do szpitala jedziemy później, mam nadzieję, że tylko na kilka dni
co ma kwas moczowy i napuchnięte nogi do ciśnienia, które raczej masz w normie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

pytałam o to juz kiedys ale zapytam znowu: co myslicie o tym?
http://allegro.pl/fisher-price-4w1-h...972966387.html
nie podoba mi się w huśtawce i leżaczku to, że są bardzo siedzące, jak dla mnie na oko dla dziecka pow. 6 miesięcy mimo, że pisza od 0m to słyszałam że FP bardzo zaniża swoje leżaczki i huśtawki

no i kolor beeee jak dla mnie

poza tym musisz miec miejsce żeby składować resztę tego co się przyda de facto za dobre pół roku czy rok/dwa

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Halo - nie było mnie 2 dni i lecę nadrabiać. A siedzę jak na szpilkach bo właśnie zapowiedział się kurier z wózkiem że zaraz przyjedzie.
A z tym wózkiem to dziwnie wyszło, bo mieliśmy zamawiać po Nowym Roku. Ale koleżanka mnie nastraszyła, że na swój czekała 8 tygodni, więc zadzwoniłam do sklepu jak z tym wózkiem i powiedzieli że faktycznie na niektóre kolory trzeba czekać, ale nie powiedzą mi ile i muszę po prostu zamówić. Zamówiłam wczoraj ok. 13.00, po godzinie dzwoni Pani, że paczka jest gotowa do wysłania. Trochę nas zaskoczyła
nieźle, widocznie kolor był na stanie a jaki kolor tego Navignona wybrałaś

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:28   #3243
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Jadę do Miejskiego, bo Biziela już znam... oblukam jak jest tam
mam nadzieję, że wypuszczą mnie szybko i będzie ok dam znać co i jak

No podobno ten nowy oddział jest wypasiony Wracaj szybko
Stary 2011-12-14, 15:31   #3244
eliza1984
Zadomowienie

Coś nikotynka się dzis nie odzywała,czyżby coś się zadziało
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:45   #3245
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Halo - nie było mnie 2 dni i lecę nadrabiać. A siedzę jak na szpilkach bo właśnie zapowiedział się kurier z wózkiem że zaraz przyjedzie.
A z tym wózkiem to dziwnie wyszło, bo mieliśmy zamawiać po Nowym Roku. Ale koleżanka mnie nastraszyła, że na swój czekała 8 tygodni, więc zadzwoniłam do sklepu jak z tym wózkiem i powiedzieli że faktycznie na niektóre kolory trzeba czekać, ale nie powiedzą mi ile i muszę po prostu zamówić. Zamówiłam wczoraj ok. 13.00, po godzinie dzwoni Pani, że paczka jest gotowa do wysłania. Trochę nas zaskoczyła
Powiem Ci, że trochę to nieuczciwe z ich strony - dlaczego nie powiedzą czy mają na stanie ten kolor czy nie?
Co to za wózeczek?
Pokaż nam jak przyjdzie

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Coś nikotynka się dzis nie odzywała,czyżby coś się zadziało
Faktycznie Są trzy możliwe opcje:
Albo się pakuje i sprząta
albo walczy z tą okropną babą
albo rodzi

Nikotynka, odezwij się

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:46   #3246
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Mi się podoba ale osobiście zdecydowałam sie na ten http://allegro.pl/fisher-price-husta...979364938.html. W tym Twoim w wersji leżaczek nie ma bujaczka, tylko jest na nóżkach a w moim jest tez bujaczek. Zaś w Twoim jest stolik do karmienia
Cytat:
h
Kasikzaki a poszukaj inne firmy może... moja siostra kurierem będzie przewozić łóżeczko i materac, a to spora przesyłka.
Szukam od tygodnia i albo długie terminy, albo w ogóle paczek gabarytowych nie realizują. A z jakiej Twoja siostra wysyła??

Szybkiego powrotu ze szpitala

Cholerka, jeszcze nie odpisali.......ja jak na szpilkach siedzę.
I w dodatku pokłóciłam sie z tżtem, opowiadałam mu przez tel o zaistniałej sytuacji i miałam z nerwów podniesiony głos a on żebym na niego nie krzyczała....noż ku....a, mówię mu, to komu mam sie wygadać On jest do wieczora w robocie i ta sprawa została na mojej głowie....szlak by to trafił, no
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:54   #3247
snesha
Rozeznanie

Już jest. Niestety fotki kiepskie bo tel - nie mam aparatu, ale mam nadzieję że coś widać:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20111214378.jpg (102,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111214379.jpg (105,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20111214380.jpg (98,0 KB, 47 załadowań)
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 15:58   #3248
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

snesha bardzo fajny wózek
Kasikzaki zapytam siostrę to dam Ci znać, teraz jej nie ma na gadu...

No właśnie nie wiem co ma jedno do drugiego... mam nadzieję, że dowiem się w szpitalu... bo im dłużej o tym myślę tym bardziej się zaczynam bać...

czekam na tż, wraca za jakieś 20 minut i jedziemy
Stary 2011-12-14, 15:59   #3249
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Już jest. Niestety fotki kiepskie bo tel - nie mam aparatu, ale mam nadzieję że coś widać:
Super dyliżans klask i: a na drugim planie , widzę że jakiś muzyk w rodzinie
Stary 2011-12-14, 16:03   #3250
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Szukam od tygodnia i albo długie terminy, albo w ogóle paczek gabarytowych nie realizują. A z jakiej Twoja siostra wysyła??
A może by tak DHLem puścić albo TNT?

Cytat:
Dobre te kółka na zimę? Bo ja się bałam tych mniejszych, że mogą zaspom nie podołać
A wózek fajny i zgrabnie wygląda

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 16:08   #3251
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Dobre te kółka na zimę? Bo ja się bałam tych mniejszych, że mogą zaspom nie podołać
A wózek fajny i zgrabnie wygląda
Nie wiem czy dobre, ale myślę że w tym roku za dużo zimy nie będzie. Jako że mam termin na połowę lutego, to nawet jeżeli będzie to niewiele jej zostanie. Bo w sumie sobie myślę, że przecież mamy większych dzieci jakoś sobie radzą w "parasolkach".

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Super dyliżans klask i: a na drugim planie , widzę że jakiś muzyk w rodzinie
Taaaaa.... Mój małż grywa może ze dwa razy w roku, ale w ciasnym mieszkanku mamy 4 gitary, (w tym 2 elektryczne), wzmacniacz i coś tam jeszcze co nie wiem jak się nazywa

kasikzaki - a jaki ty w końcu wózek wybrałaś?
inutil - dzięki i powodzenia. Nic się nie martw, bo lekarze zwykle lubią dmuchać na zimne. Po prostu masz objawy nadciśnienia, ale go nie masz (wiem, że to masło maślane). Dla lekarza jest to dziwne i chce to sprawdzić.

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2011-12-14 o 16:17
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 16:31   #3252
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
".
Taaaaa.... Mój małż grywa może ze dwa razy w roku, ale w ciasnym mieszkanku mamy 4 gitary, (w tym 2 elektryczne), wzmacniacz i coś tam jeszcze co nie wiem jak się nazywa
Znam to doskonale Moja połówka też fan gitary, na szczęście u nas tylko 2 - basowa i akustyczna
Stary 2011-12-14, 16:36   #3253
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny

Stary 2011-12-14, 16:49   #3254
Anabellita
Zadomowienie

Zaczynam się wkurzać bo znajomy który ma nam kłaśc te cholerne płytki zaczyna się wykręcać. Już trzeci dzień z rzędu coś mu wypadło a remont rozgrzebany. Dziś miał być o 16 godz i :dupa: nie ma go
Właściwie ma kłaść te płytki za darmo w ramach rewanżu, bo kiedyś mu pomogliśmy, ale wkurza mnie to ze się umawia i nie przychodzi. Jak bym wiedziała ze tak bedzie to wzięłabym budowlańca i bym mu zapłaciła.... Święta niedługo a remont w lesie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje pomocy
dziś mamy jechać po materacyk i nastawiona byłam na gryka-kokos-pianka, weszłam na strone sklepu gdzie jedziemy sprawdzić cenę i rzucił mi sie w oczy taki ale dodatkowo z wkładka sprężynową.
Postanowiłam poczytać w necie i okazało się, że teraz nie polecają materaców z kokosem - sa za twarde i niezrowe dla kręgosłupa.

Może mówili Wam coś na ten temat na SR
W sumie jadę popołudniu a Alą do poradni rehabilitacyjne więc jak nic nie wydumamy do po prostu zapytam tam lekarki
Mi na SR polecali gryka-kokos i w niedzielę zamówiłam własnie taki na all. Czekam aż przyjdzie. Ogólnie słyszałam o nim same dobrze rzeczy, ale teraz już zdurniałam

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki
Mam do was pytanie dziś się rano obudziłam i mam opryszczkę na ustach powiedzcie mi czy czymś to grozi w ciąży bo ja z tego co wyczytałam na necie to jak bym się w ciąży zaraziła pierwszy raz to może to mieć jakieś konsekwencje dla płodu ale jak wcześniej miałam to niby nic ale jak to ja i tak się martwię :-( .Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na to świństwo żeby się szybko pozbyć to chętnie skorzystam.
Przed ciażą stosowałam na opryszczkę różne maści i plasterki, ale nie pomagały za bardzo Rewelacyjne są tabletki HEVIRAN ale w ciąży raczej nie można ich brać. Moim zdaniem opryszczka musi sama zaschnąć się wygoić. Kiedyś też stosowałam pastę do zebów bo niby wysusza ale jak się ją zmywa to schodzi razem ze strupkiem i rana papra się.
Cytat:
Na skierowaniu jest napisane 'nieokreślone nadciśnienie ciężarnej'...
od wczoraj mierzę sobie ciśnienie i jest cały czas w okolicach 130/85 a to chyba dobre
Mnie położna nastraszyła ze mam wysokie ciśnienie, ale jeszcze mieści się w granicach (135/85) Lekarz powiedział, ze jeśli nie przekracza 140/90 to nie mam czym się martwić

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 16:54   #3255
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o jeju jak sie fatalnie czuję - niedobrze mi, głowa ciśnie i musiałam się położyć ale gów.no dało to. Jeszcze jestem głodna a nic nie ma w sensie nic ugotowanego a nikt mi nie poda więc się zwlekłam ale podbrzusze mnie dziwnie boli tak rozpiera jakby, więc wzięłam nospe, mangeB6 wstawiłam szybko zupkę i leżę bo zaraz zwariuję
MissZuzia współczuje złego samopoczucia
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 16:57   #3256
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Zaczynam się wkurzać bo znajomy który ma nam kłaśc te cholerne płytki zaczyna się wykręcać. Już trzeci dzień z rzędu coś mu wypadło a remont rozgrzebany. Dziś miał być o 16 godz i :dupa: nie ma go
Właściwie ma kłaść te płytki za darmo w ramach rewanżu, bo kiedyś mu pomogliśmy, ale wkurza mnie to ze się umawia i nie przychodzi. Jak bym wiedziała ze tak bedzie to wzięłabym budowlańca i bym mu zapłaciła.... Święta niedługo a remont w lesie

Mi na SR polecali gryka-kokos i w niedzielę zamówiłam własnie taki na all. Czekam aż przyjdzie. Ogólnie słyszałam o nim same dobrze rzeczy, ale teraz już zdurniałam

Przed ciażą stosowałam na opryszczkę różne maści i plasterki, ale nie pomagały za bardzo Rewelacyjne są tabletki HEVIRAN ale w ciąży raczej nie można ich brać. Moim zdaniem opryszczka musi sama zaschnąć się wygoić. Kiedyś też stosowałam pastę do zebów bo niby wysusza ale jak się ją zmywa to schodzi razem ze strupkiem i rana papra się.
Niefajnie z tym remontem ... też nie lubię liczyć na pomoc znajomych, bo można się przeliczyć

Ja pasty do zębów nie stosuję jak mi się już strupek zrobi, bo wtedy to już nie ma sensu

Głowa mnie coś rozbolała, zrobiłam sobie kawę, zobaczę czy pomoże ..

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-14 o 16:58
Stary 2011-12-14, 16:57   #3257
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
fajny wózeczek
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:05   #3258
czubasek20
Zakorzenienie

Nareszcie w domku

lecę nadrabiac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:05   #3259
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Snesha gratuluję zakupu
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:21   #3260
kamciurka
Zakorzenienie

hej mamuśki

moje dziecko doprowadzi mnie do zawału otwieram dzisiaj jej szafkę z ciuchami, a tam doniczka z ziemią, wszystkie ciuchy jak by w kulkę zwinął i wcisnął do szafy, a nadmienię, że wojny z nią o to toczę jakieś dwa lata, wywaliłam jej wszystko i sprzątała, teraz uczyła się na przyrodę, tzn. jakies 2 godz. temu, mówi, że się nauczyła, mówię spytam ją tak koło 18 ( bo niestety ją trzeba odpytać, bo często gęsto okazuje się, że nie umie wszystkiego) więc teraz jako, że już zrobiła co miała zrobić łazi, kręci się, je słonecznik, ogląda tv, przyszła po kota, pytam wszystkiego się na jutro nauczyłaś? taaaaaaaaaaaaaaak wszystko, patrzę na plan lekcji historia- pytam umiesz? tak, yyyy jeszcze muszę sobie powtórzyć... no ludzie jak nie zagonisz to nic nie zrobi, będzie łazić, krecić się, ona ma skończone 12 lat, a trzeba ją pilnować jak 7 latka a ja jeszcze teraz jakaś nerwowa jestem, ona mi nie pomaga w tym bym się nie denerwowała i czasami mam ochote pier**nąć drzwiami i wyjść
Cytat:

kup sobie bavarie -piwo bez alkoholu kompletnie w ogóle nulljest dostepna w polsce- w almie na banksmakuje jak piwo prawdziwe
przysięgam, ze zaraz tak zrobię, mam takiego nerwa, że wsiąde w auto i pojadę na poszukiwania browara
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
ja znowu muszę się pożalić wczoraj się zalałam łzami bo ojciec powiedział że na żadne "podpisanie kontraktu" się nie wybiera ;/ w sobotę biorę cywilny przykro mi bardzo że nie chce iść ;( powiedział że my to chyba w Boga nie wierzymy że kościelnego nie bierzemy.... ehhhhh na serio to przykre

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kamciurka fajnie, że TZ już w domku i że czuje sie już dobrze, teraz i Ty będziesz się mniej denerwować mam nadzieję. No i trzymam mocno kciuki za Waszą firmę. POWODZENIA[COLOR="Silver"]
dziękuję kochana
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Choroba nic mi nie przechodzi, dalej leże w łóżku.
Pojechałam wczoraj na szkołę rodzenia, ale nie chciało mi się tam siedzieć i urwałam się. Siadłam z dala od babeczek żeby je nie zarazić
dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Cholerka baby ile Wy piszecie!!

Czubasku, o co chodzi z tym bólem skóry pod (.)? rzucił mi się wczoraj Twój post w oczy.
Mnie cały czas boli skóra pod (.). Takie jakby palenie, oparzenie. Miałam badania pod kątem cholestazy, na szczęście wykluczyli. Więc nie wiem od czego to
będę lać pisałam już, że ja też tak miałam, to takie pieczenie właśnie jak przy oparzeniu, lekarz mi powiedział, że jak gwałtownie skóra się rozciąga i jeszcze w miejscu gdzie jest ciensza to takie uczucie może być, ja też tak miałam, już jest spokój
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
blagam tylko powiedz ze te golebie ta taka kapusta z farszem a nie ptaszek?

Cytat:
No i dzwoniłam po wyniki moje wczorajsze i sama nie wiem co o tym myśleć... mam sporo podwyższony kwas moczowy w krwi, nogi opuchnięte okropnie... lekarz nawet o nic nie pytał tylko kazał przyjechać po skierowanie i do szpitala...
kochana trzymam kciuki by szybciutko cię wypuscili
Cytat:
bardzo ładny

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:23   #3261
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
[
mnie to już ginów oglądało w życiu hmmm, policzę... 4 z tego 1 nie widział mnie nagiej a do kobitki miałam iść na usg, ale się okazało, że ona nie umie i wtedy mnie pokierowała do Dr. Maleńczyka- od tamtej pory jestem mu wierna

czubasek20 nie ma to jak facet, nie? chłopa na lewo nie bardzo, to chociaż gin pomaca
Mnie badały 4 ginki i 4 ginów mamy remis

dobrze ze nasi tz tego nie czytają
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ahhh zapomniałam dodać najważniejszego!

Wiecie co moja teściowa odwaliła??

Odniosłam do kuchni na stół pusty słoik po ogórkach kiszonych i co teściowa z nim zrobiła??

Schowała go do lodówki!!
To jest dopiero blondynka z prawdziwego zdarzenia!
"myślałam, że jest pusty" mało wody, nie widać ogóra, ale nie, lepiej wstawić do lodówki, ale z niej polewam dziś

A kiedyś w lato spadła jej marynarka przy naszej bramie, a ona: "ale świnia jakaś rzuciła nam coś pod bramę!!" a ja mówię "noo i coś duuużego" a ona szybko się podniosła, zczaiła się, że nie ma swojej marynarki i poleciała po nią wtedy też się z niej śmiałam

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
LASECZKI MAM PYTANKO bo ja od 2 dni słysze dziwne bulgotanie na środku brzucha nie umiem określić tych dzwięków dokładnie ale słychać takie bulgotanie burczenie jak by w jelitach przelewanie się wody??? ma któraś z was coś podobnego bo nie wiem czy to normalne???

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

a co sie stało z zośką??obraziła sie na nas? bo widze ze na innym forum sie udziela a do nas nie zagląda
Co do pierwszego pytania to ja tak nie mam.
Co do drugiego, Zoska stwierdziła że jest u nas coraz bardziej nieprzyjemna atmosfera.

Cytat:
O to z mamy lutowej stałaś sie styczniową. za wizytę.

Zazdraszczam że przy Twojej dolegliwosci dajesz radę. U nas posucha od września, bo pan H nie pozwala......po ostatnim razie mam uraz.
Ooo narobiłaś mi smaka Mam jakieś udko w zamrażalniku to zrobię a na drugie coś bez mięsa.....moze placki ziemniaczane.....hmm...je szcze nie wymyśliłam

Może to jakaś niestrawność, mi też czasami jeździ, raz to aż mała podskoczyła w brzuchu
Ale o seksie nie ma mowy, za bardzo boli. po prostu się wytulamy, wcałujemy i takie tam

Cytat:
A powiedzcie mi, planujecie zakup pasa poporodowego??, koleżanka mnie namawia(sama też jest w ciąży).....a ja w sumie sama nie wiem, kiedys czytałam opinie i nie podjęłam decyzji....a jak jest u Was ??

ja nie planuje.

Stary 2011-12-14, 17:25   #3262
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

matko kochana jak mi się chce 3 bita
skleu nie mam w okolicy a do miasta za daleko zeby jechac po batona tz w pracy i lipa
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:28   #3263
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Faktycznie Są trzy możliwe opcje:
Albo się pakuje i sprząta
albo walczy z tą okropną babą
albo rodzi

Nikotynka, odezwij się
podejrzewam że to pierwsze

Cytat:
bardzo fajny

a jaki kolorek

Cytat:
No właśnie nie wiem co ma jedno do drugiego... mam nadzieję, że dowiem się w szpitalu... bo im dłużej o tym myślę tym bardziej się zaczynam bać...

czekam na tż, wraca za jakieś 20 minut i jedziemy
powodzenia i daj znać co i jak oki

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A może by tak DHLem puścić albo TNT?
to można sie puścić wtedy z torbami zwykła przesyłka listowna tzw koperta za granicę to min. 200zł
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej mamuśki

moje dziecko doprowadzi mnie do zawału otwieram dzisiaj jej szafkę z ciuchami, a tam doniczka z ziemią, wszystkie ciuchy jak by w kulkę zwinął i wcisnął do szafy, a nadmienię, że wojny z nią o to toczę jakieś dwa lata, wywaliłam jej wszystko i sprzątała, teraz uczyła się na przyrodę, tzn. jakies 2 godz. temu, mówi, że się nauczyła, mówię spytam ją tak koło 18 ( bo niestety ją trzeba odpytać, bo często gęsto okazuje się, że nie umie wszystkiego) więc teraz jako, że już zrobiła co miała zrobić łazi, kręci się, je słonecznik, ogląda tv, przyszła po kota, pytam wszystkiego się na jutro nauczyłaś? taaaaaaaaaaaaaaak wszystko, patrzę na plan lekcji historia- pytam umiesz? tak, yyyy jeszcze muszę sobie powtórzyć... no ludzie jak nie zagonisz to nic nie zrobi, będzie łazić, krecić się, ona ma skończone 12 lat, a trzeba ją pilnować jak 7 latka a ja jeszcze teraz jakaś nerwowa jestem, ona mi nie pomaga w tym bym się nie denerwowała i czasami mam ochote pier**nąć drzwiami i wyjść

przysięgam, ze zaraz tak zrobię, mam takiego nerwa, że wsiąde w auto i pojadę na poszukiwania browara
bavarię widziałam w realu ostatnio

Stary 2011-12-14, 17:38   #3264
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Cholerka baby ile Wy piszecie!!

Czubasku, o co chodzi z tym bólem skóry pod (.)? rzucił mi się wczoraj Twój post w oczy.
Mnie cały czas boli skóra pod (.). Takie jakby palenie, oparzenie. Miałam badania pod kątem cholestazy, na szczęście wykluczyli. Więc nie wiem od czego to

ja mam zamiar kupić! albo gacie z pasem, albo sam pas. jeszcze nie wiem co wybiorę. I nie wiem jaki rozmiar? taki jak przed ciążą się nosiło?

dzień dobry tak w ogóle
Ja myślę że to reakcja na noszenie stanika. Bo zawsze ten ból dopada mnie jak ponosze dlużej stanik i potem jak go zdejmę
albo to od rozciągania skóry...

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

Dzwoniła do mnie dziś kuzynka tż która urodziła 3 tyg temu. Nigdy nie słyszałam jej tak szczęśliwej, mówiła że zazdrości mi że mam przed sobą poród bo to było niesamowite przeżycie i nigdy nie przeżyła czegoś tak mistycznego i nadzwyczajnego Rodziła naturalnie, bez znieczulenia ( wody jej odeszły o 2, o 9 mały pojawił się na świecie).
Powiedziała, że bardzo dużo dało jej to że był przy niej tż i poprostu trzymał za rękę, no i mówiła żeby zaufać personelowi i nastawić się pozytywnie
tez chce rodzić bez znieczulenia

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
skleu nie mam w okolicy a do miasta za daleko zeby jechac po batona tz w pracy i lipa

A ja mam ochotę na Twixa

Byłam dziś w schronisku dla psinek i sie poryczałam

Stary 2011-12-14, 17:39   #3265
uska000
Zadomowienie

i znowu mnie chorobsko rozlozylo. ide do lozeczka.

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:46   #3266
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Super

A powiedz mi czy spacerówka ma pałąk- ogranicznik ? Czy tylko same pasy??
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 17:48   #3267
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

tez chce rodzić bez znieczulenia
wczoraj rozmawiałam o tym ze swoim dr, który powiedział mi że skoro są takie możliwości (ZZO) to żebym sie nie zastanawiała nawet

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
i znowu mnie chorobsko rozlozylo. ide do lozeczka.
ojeju a co ty taka chorowitka ostatnio

Stary 2011-12-14, 18:00   #3268
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamuśki

Kamciurka, pamiętam, że mnie mama też tak goniłą ...
Nie nawidziłam się uczyć Jak musiałam, to się uczyłam, a ona mnie i tak zawsze pytała czy wszystko umiem, czy aby na pewno się nauczyłam (też tego nie nawidziłam) ...

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
To chociaż wiesz, na co masz ochotę
Bo za mną coś chodzi, tylko nie wiem co ..oczywiście do sklepu mi się nie chce iść, TZta nie ma :/
Cytat:

Ojej, wcale się nie dziwię A po co tam byłaś?

Stary 2011-12-14, 18:27   #3269
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
o

yyyy, moim zdaniem jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego... Wolałabym chyba osobny bujaczek i osobny fotelik do karmienia... ale to moje zdanie
Cytat:
będę lać pisałam już, że ja też tak miałam, to takie pieczenie właśnie jak przy oparzeniu, lekarz mi powiedział, że jak gwałtownie skóra się rozciąga i jeszcze w miejscu gdzie jest ciensza to takie uczucie może być, ja też tak miałam, już jest spokój
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:29   #3270
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Niefajnie z tym remontem ... też nie lubię liczyć na pomoc znajomych, bo można się przeliczyć
No przylazł po 17godz. pokręcił się, pooglądał, porysował na ścianie jakieś kreski i zmył się bo po 18godz nie można już wiercić i robić remontów. Jutro ma przyjść i się wziąć za remont pełną parą...
No to zobaczymy

Cytat:
A po co tam byłaś? Chcesz zaadoptować psiura?
Ja będąc w ciązy w życiu bym nie poszła do schroniska, bo bym wyła jak bóbr, a mi takie emocje nie są potrzebne

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości