|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Od razu dziecko wielkości półrocznego malucha Nie wiem czy bym chciała, tak więc będę pilnowała diety!Cytat:
Ważne, że wszystko jest w porządku.Jak koleżanka urodzi to może maluszek zajmie jej tyle czasu, że nie będzie miała czasu myśleć o chorobie... Oby leczenie pomogło ![]() Często myślę o Patrycji...
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Jeśli chodzi o termin porodu, mam nadzieję, że Ewelinka nie zdecyduje się przyjść na świat w moje urodziny
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A Ona tak czeka na tego brata i już plan jest ,że jak się urodzi to lekarka pozwoli ( Patrycja już to sobie załatwiła) że zorganizują pokój jakiś i będzie mogła przytulić Małego , przewinąc itd. mam nadzieję,że to da Jej siłę.A koleżanka w sumie to się końca ciązy nie może doczekać, bo chce jechać do Patrycji ....Sama się zastanawiam czy się nie wybrać, ale trochę boję się tego co zobaczę , a z drugiej strony bardzo bym chciała...muszę to z TŻ obgadać jak wróci.Najważniejsze,że już dokładnie wiadomo co to jest...chłoniak limfoblastyczny typu B z guzami skóry, szczęście w nieszczęściu, że jak na tą chwilę narządy główne nie są zaatakowane. |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc
podczytuje ukradkiem w pracy ale nie mam za diabla czasu pisac. taka maskara u mnie... ostatnie przygotowania przed mega meetingiem marketingowym w centrali wiec mnostwo prezentacji no i dodatkowo przygotowuje biuro dla mojej zastepczyni po swietach tylko 3 tygodnie szkolenia nowej i .... WOLNE Dziewczyny w nocy dopadla mnie mega zgaga. Po prostu nie moglam sie ruszyc. Kazdy ruch powodowal bol niemozliwy. Myslalam ze wrzod mi pekl albo cos... meczylam sie 3 godziny od 7-9 wieczorem a potem w nocy to samo od 2-4 rano ![]() Rennie w koncu pomogl ale i tak caly dzien cierpie. Dodatkowo jestem przeziebiona wiec oglnie jest srednio ![]() dobrze ze humor mam dobry bo juz niedlugo swieta co do dyskutowanych tematow to mnie sie te sukieneczki z linka do sklepu abrakadabra baaaardzo podobaja sukieneczka bedzie bawelniana i bardzo wygodna moja siostra od urodzenia sie "stroila" w sukieneczki szyte przez moja mame. Wygladala pieknie i super wygodnie jej bylo (to byly takie sukieneczko-body dla niemowlat takze sie raczej nie podciagalo). Do dzis jak ogladamy nasze zdjecia z dziecinstwa to ja wygladalam tak "zwyczajnie" ni to chlopiec ni to dziewczynka - wiecznie w spiochach a ona jak mala krolewna kiedys bylam o to bardzo zazdrosna (jak mialam 10 lat) dlatego moja corcie ubiore do chrztu w sukienke - w koncu to wazne wydarzenie w jej zyciu wiec chcialabym zeby stroj to odzwierciedlal. No i bedzie lato wiec na pewno bedzie jej cieplo co do tesciowej - to nie widzialam jej od lat i jakos nie tesknie. wredne babsko to jest. na slub nasz nie przyszla - nawet kartki z zyczeniami nie dostalismy. Wie ze zostanie babcia ale ma to gleboko gdzies. Woli chowac wymyslone zale - ona nie znosi swojego syna bo za bardzo przypomina jej tate TZta (ktory juz nie zyje i z ktorym sie rozwiodla dawno temu), kocha natomiast swoja corunie i nie moze przebolec ze mi sobie radzimy w zyciu a ona nie bardzo. No ale coz zrobic. Tesciow nie mam wiec wogole i trudno. Szkoda tylko ze moja mala bedzie miala tylko jednych dziadkow... za wizyty trzymam mocnojuliczka za business plan tez oczywiscie no niestety mnie tez doly dopadaja w ciazy. czasem gorki czasem dolki Cytat:
cukrzyca ciazowa to jednak dosc czesta przypadlosc ale dzieki temu lekarze wiedza jak ja kontrolowac. takze nie martw sie. karolca daje rade i ladnie cukier kontroluje to Ty tez dasz radze |
|
|
|
|
#3786 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane,
Cały czas z Wami jestem-nie odzywam się, bo czasu mało, tylko czytam wszystko. Do tego problemy z mężem. Ale zobaczymy, może będzie lepiej. Po wczorajszym usg na 100% dziewczynka rety pełne zaskoczenie, byliśmy przekonani, ze chłopak będzie. Jestesmy szcześliwi-musimy wymyslic imię
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Konia super, że po wizycie wszystko ok!
Córcia wstydzioszka ![]() Za Córcię koleżanki trzymamy kciuki, biedulka, strasznie długie to leczenie, no ale najważniejsze żeby przyniosło skutki, bo z tego copisałaś niewiele szans jej dają? (( rany jaka to niesprawiedliwośc ((---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
smutne to.. pewnie jakby się trochę otworzyła na świat, ludzi, zmieniła nastawienie to by było inaczej..---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
gratuluję Córci!!!! i życzę aby się z mężem wszystko ułożyło!---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
właśnie takie sukienko- body to super rozwiązanie, znalazłam właśnie takie w necie ![]() http://www.gluck.com.pl/ubranka/body_sukienka_2387.html |
|||
|
|
|
#3788 | |
|
Rozeznanie
|
konia
Towja mala taka niesmiala jak moja tez zdjec nie lubi i jaka juz panna 1780gr ho ho ho Cytat:
tez bym sie bala jechac do szpitala i tez bym jednoczesnie bardzo chciala. biedna malutka dziewczynka - jak o niej mysle to mi sie wlacza ogromny strach o moje dziecko. dzieci nie powinny chorowac a juz na pewno nie powinny odchodzic przed rodzicami |
|
|
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Konia i Srubokretka
i że dwie babeczki zdrowe rosną sobie ![]() Mnie też coś humor opuścił nie lubię tej aury. Mam nadzieję, że święta ją poprawią.Zariah i Tikki wracajcie do zdrówka, żadnych zgag i wysypek!
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są nowotwory jakby to określić przewlekłe , ale nie zawsze muszą być śmiertelne.Ciężko mi się z tą koleżanką rozmawia o tym co mówią lekarze, bo ona sama nie zna się wcale i z tego przeinacza ich słowa, sama mi to przyznała....Ja szukam po necie i jakieś wnioski wyciągam, ale lekarzem nie jestem i dokładnych wyników nie znam, zresztą to pewnie jedynie specjalista może ocenić te wyniki.Najważniejsze,że nerki, wątroba, mózg i płuca są czyste na dzień dzisiejszy i chemia ma za zadanie to tak utrzymać i możliwie cofnąć zmiany, ale wyleczyć tego całkowicie się nie da, tak to rozumiem.
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie są mega zaciskane za tę dziewczynkę. Wiara, wiara, wiara... Takie dziecko ma w sobie mnóstwo siły wewnętrznej i chęci życia. Ja wierzę, że się uda.
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
A tak zmieniając temat na weselszy to moja Mała nr 2
( cholerka z tym imieniem , nie możemy nic wybrać i wkurza mnie to) ma raczje mój łepek czyli okrąglutką dynię , fajnie by było jakby była inna niż Nina , mała lokowana blondynka
|
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na usg (co prawda tym 2D) widziałam, że moja to nie ma noska po mnie. Ja mam taki bardziej kartofelek, a ona chyba pociągły - po TŻcie lub po jego rodzicach ew. mojej mamie
ale za tydzień będzie 3D to zobaczę może lepiej
|
#3794 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a na chrzciny jak znalazl tylko biale i ze wsazeczka taka jakby
|
||
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swiete slowa ze nic wiecej sie nie liczy, tylko zdorwie naszych maluszkow! A Twoja kumpela, brak slow, moze cale Nasze wspolczucie z forum splynie na Nia i coreczke i w jakis magiczny sposob pomoze!
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które już na 100% mają wybrane imię piszcie do Karolcy, to na pierwszej stronie będzie zapisane i zobaczymy jak nasze dzidziusie będą się nazywać
trzeba się przyzwyczajać
|
#3798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby pokazala nosek. a nie byla taka niesmiala jak moja i koni ![]() moja teraz zaczela kopac fajnie teraz mi przykro ze musze jej przerwac ale ide do GP (czyt: lekarza pierwszego kontaktu)- po masc na moje nogi, recepte na zgage i skierowanie na ktg. Bo skoro sie zaoferowali ze zrobia jak bedzie 28tyg + to niech sie wywiaza jak bede chodzic - a mam 20 minut pieszo do lekarza to pewnie mala przestanie kopac i bedzie spac
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i Twoja maleńka tym razem też nie może tego zrobić mamie ![]() To leć do GP i nie daj się wkurzyć
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasz synuś będzie miał na imię Jakub |
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Widzę, że nasze słodkie grono się powiększyło Ja dziś cały dzień spędziłam na oddziale patologii ciąży w szpitalu na Karowej właśnie w związku z moją cukrzycą. Niestety nie dowiedziałam się nic nowego, dostałam rozpiskę z przykładową dietą, receptę na paski do glukometru i skierowanie na konsultację okulistyczną (nie związaną z cukrzycą). Myślałam że dowiem się czegoś więcej, bo już od ponad tygodnia mierzę cukier glukometrem po posiłkach, a dowiedziałam się tylko że mogę sobie te moje pomiary w buty wsadzić, bo o 9:00 to ja już nie jestem na czczo i że to się nie liczy. I w ogóle jak można tak późno wstawać?! Mam wstawać o 7:00, mierzyć na czczo jeść śniadanie, po godzinie znowu mierzyć i dopiero mogę iść spać No to się wyżaliłam ![]() A tak poza tym to wszystko u mnie ok dostaam kupę ciuszków od mojego brata i bratowej, są śliczne, niestety dla chłopców, bo oni mają synów, ale większość z nich nada się i dla dziewczynki. Wszystkie super jakościowo, głównie H&M, Next i GAP, więc jestem wniebowzięta
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
ja ta główke to z wymiarów wróżę,Nina miała zupełnie inną
|
|
|
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I fotkiiii chwal się prezentami
|
|
#3804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dlaczego do okulisty? na kontrole czy cos sie dzieje?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#3805 |
|
Gang Iren
|
Ja mam ostatnio glupie sny.Ostatniej nocy snilo mi sie,ze moglam otwierac brzuch,byly w nim drzwiczki i ogladac dziecko.Zakazali mi je wyjmowac,ale ja mimo wszystko wyjmowalam,kladlam obok siebie w lozku(miescilo mi sie w dloni)i przytulalam.A jak bylo wyjete to musialam karmic je bo sie odlaczalo od pepowiny i wtedy karmilam...bigosem
![]() Chyba ciaza mi na mozg pada.
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra 28 tydzień skończony
teraz jeszcze pewnie do konca z 2 kg dobierze i będzie jak Siostra w dniu porodu przesunął się niby termin wg usg na 3.03, więc pewnie faktycznie duża ta Moja Córeczka
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. M niedawno sie snilo ze mam mala dziurke w brzuchu i moge przez nia dotykac raczke dzidziusia . Skad biora sie takie zryte sny??? |
|
|
|
|
#3808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pempek, ja na czczo jestem tylko o 5.30
![]() Mierzę cukier, zjadam jedną, dwie kromki chleba i idę spać. Nie traktuję tego jako posiłku tylko "załatanie dziury do śniadania". Śniadanie jem dopiero jak wstanę. Obojętnie czy to jest 8 rano czy 10. W nosie to mam i tyle. Nikt nie będzie układał mi planu dnia skoro ja w nocy spać nie mogę. Po posiłku tez nie mozna od razu sie połozyć. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mi znowu stwardniała gulka na brzuchu, w nocy ostatni raz tak miałam.. Czy wy takie stawianie się macicy macie codziennie? |
|
|
|
|
#3810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu miałam 2 h. drzemkę
normalnie jak w I trymestrze... jutro mnie czeka latanie po mieście no i fryzjer hehe kurcze nie wiem jak mam ściąć te włosy??? czy tylko odświeżyć czy jakoś zaszaleć? Może grzywkę na moje mikroskopijne czoło... nie wiem ... ale coś zrobić trzeba![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-14 o 19:27 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

ale każdy ma swoje zachcianki itp
Nie wiem czy bym chciała, tak więc będę pilnowała diety!
wszystko ok , 3 D nie zrobiliśmy , bo Mała zaczęła zasłaniać dziubek rączkami i nie za bardzo było widać, a że mi aż tak bardzo nie zależało to sobie odpuściłam ...
Babeczka już jest niezła, 1780 gramów
.
z przepustkami .

meczylam sie 3 godziny od 7-9 wieczorem a potem w nocy to samo od 2-4 rano 
gratuluję Córci!!!!

a dlaczego do okulisty? na kontrole czy cos sie dzieje?
.