|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Przyszłam do domu i co? Nadal syf, od dwóch tyg nic nie ruszone
Wykrzyczałam co miałam wykrzyczeć, że 10 dni do świąt a jest syf!!!! Nikomu to nie przeszkadza! I tak jest od dłuższego czasu, prośby, groźby nic nie robią, A. ile może im mówić? super mam rodzinkę kij, najwyżej szybciej urodzę, ale sama to zrobię, mam ich w dupie już...Ch.j mnie strzelił i sama posprzątałam kotom- mają nas.rane poza kuwetą, miski brudne, obleśne, a w miejscu jedzenia jeszcze tylko nas.rać i narz.ygać i byłby full serwis!!!!!!! Odpocznę i idę dalej robić. Ciekawe jakie jutro wymyśli teściowa alibi, chyba czas jej wygarnąć od A do Z. ja nie chciałam, jemu się spieszyło, nie porozmawialiśmy na ten temat, zrobił po swojemu, za co dziś dostał niezłe opr ode mnie... pali się jaśnie paniczowi no i efekty widać, w gorącej wodzie kąpany, naiwny fagas ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Cytat:
edit. myślałam, że szwagier się wziął za dalsze sprzątanie, a ten se teraz tosty robi na to ma czas i ochotę, szkoda, że nie jest taki skory do sprzątania... brak mi słów... idę spać, nie chcę go widzieć na oczy
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-15 o 00:35 |
||
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Witam ponownie
juz jako mama 10 miesiecznego Stasia chcialam sie podzielic wrazeniami. Niedawno wybralam sie na kurs fotografowania swojego maluszka robilismy mnostwo zdjec szkrabkow i nauczylismy sie robic zdjecia manualem bylo kozacko. Polecam Mamom, ktore maja wolna chwile i tym, ktore chca robic przepiekne zdjecia swoim dzieciom. Zainteresowanym moge przeslac pare moich zdjec z sesji, podczas ktorej sama sie uczylam )http://www.kursfotografii.com/warszt...owania-dzieci/
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuski!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Gratuluję wczorajszych wizyt i zakupów ![]() A co sądzicie o takiej karuzelce: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=169&next=1
|
#3365 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
no wiesz? nie wstydziłabyś się takim graciorem starym po ulicach śmigać? wszyscy by sie na Ciebie patrzyli z podziwem i zazdrością
Cytat:
rzeczy dla dziecka przepijać wstydziłab yś się!Cytat:
zakupki super!! codziennie czekam na info że już rodzisz albo urodziłaś naszym znajomym urodziła się dzisiaj o 5.55 córeczka![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
ale pozytywna wizytaCytat:
Cytat:
zostaw kochana nie przemęczaj sięCytat:
dzien dobry mamusie wstałyśmy i zjadłyśmy i teraz Lilka ma czkawke a w ogóle to sie popłakałam jak pisałam z mężem na gg bo zaczęłam myśleć o porodzie jakas panika mnie ogarnia i się boje strasznie tego bólu i tego że coś będzie nie tak -niech boli byleby Lileczka wyszła cała i zdrowa
|
|
#3366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za zakupy.---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamuśki!
Mnie tydzień już choroba trzyma i nie chce odejść ... bleeh. Leże w łóżku jeszcze ![]() miłego dnia
|
#3368 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
witam
zdróweczka kochana Cytat:
![]() ja też nie wyleże... i tez mam problemy z kręgosłupem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też chciałam się wybrać w tym tyg wlasnie do h&m na wyprzedaż ale Cytat:
![]() postaw się i powiedz, że ty nie masz siły na gości... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pościel śliczna i ciuszki też Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- a pochwalę się Wam co wczoraj wylicytowałam ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1983535502 |
|||||||||
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Ja jeszcze w wyrku, ale nie spię bo tato mnie obudził tel Pyta kiedy kurier po paczki przyjedzie ![]() Wczoraj właśnie dostałam maila ze dzisiaj, najdalej w piątek przyjedzie. oby to w miarę szybko poszło ![]() Wszystkim chorym mamusiom zdrówka życzę
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Powinny być jakieś nagrody za nadrobienie Was!
Po tym jak mnie już lekarz uspokoił przedwczoraj to dwie nocki mam za sobą, powiem, przespane I nie mam kłopotów takich z uśnięciem, potem z budzeniem się co chwilkę na przekręcenie (samo sie przekręca juz odruchowo), do wc idę raz w nocy i coś tam nad ranem, nie budzę się co chwilę żeby sprawdzić czy nie mam pod sobą mokro. Oj, psychicznie mnie tak uspokoił, że dziś jadę na SR wkońcu. Zaraz zadzwonię i spytam czy mogę się dopisać ![]() Na 16:00 ![]() I pojadę autem sama, bo mój będzie jeszcze w pracy
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!
Coś mam duużo do nadrobienia hehe, ale ostatnio zajęta byłam, musiałam doprowadzić mieszkanko po moim pobycie w spzitalu, do tego zakupy, no i organizowanie świątecznych prezentów dla dzieci masakra byłam w TESCO przedwczoraj i na same zabawki + słodycze dla 5 dzieci + prezent urodzinowy dla jednego z nich jeszcze wydałam prawie 300zł![]() :mdl eje:a już starałam się wybierać te tańsze jednak... w tym roku rezygnujemy z prezentów dla dorosłych i obdarowywania siebie, zaraz w styczniu trzeba odebrać wózek (600zł), a w lutym już będzie mała, więc nie stać nas na to po prostu... jeszcze moja mama ma 27grudnia urodziny także jeszcze jej muszę coś zakupić.. normalnie masakra skąd na to brać wszystko?? bo kurde najwięcej dzieciaków ma z czego dla 2 TŻ jest chrzestnym - żeby było lepiej... ![]() Wgl ... najlepsza jest moja bratowa, była w pon u mojej mamy i się pyta... "a co z tą wigilią" moja mama oczywiście w szoku no bo, że niby jak to co? a ta wyskakuje, że oni są zaproszeni do jej mamusi na 18 więc "gdyby mama zrobiła wcześniej to moglibyśmy być tu i tu" no i co... moja mama jak zawsze sama będzie szykować wszystko na tyle osób, bo oni to sobie przyjadą na gotowe, potem wytrą gęby i pójdą do mamuśki... nie wspominając, że zakupy świąteczne też musi zrobić sama, bo kto się dołoży (tzn... ja mam zamiar, ale o nich mówię), nie wspominając, że se sama je musi przynieść do domu, bo przecież nie oni...także super... najlepiej wprosić się na gotowe i nie martwić niczym. Tym bardziej, że przez ostatnie 4 lata nie odzywali się do nas ani do mojej mamy bo żonie mojego brata odwaliło na pkt. że dzieci mieć nie może... teraz adoptowali i normalnie się wszędzie ciśnie... do dupy by mojej mamie wlazła jak by mogła...tak jakby nigdy nic się nie stało... a dla mnie to takie sztuczne, ja już nie potrafię przejść do porządku dziennego, jest mi ona obojętna, nie żywię do niej żadnych uczuć - ani ta "tak" ani na "nie" i co przy wigilijnym stole mamy udawać zaje**stą kochającą się rodzinkę?? paranoja jakaś...No to się wypisałam... :P hehe tak z rana mnie naszło.... aaa co do TESCO to jakie tam piękne ciuuuuuszki są dla bobasków!! - ceny mniej piękne, ale no żal nie kupić... jednak się powstrzymałam bo po 1 mam tego tyle, że dla 3jaczków starczy, a po 2gie - funduszu brak!!
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-12-15 o 10:02 |
|
|
|
#3372 |
|
Rozeznanie
|
Jajks!
Suwak mi pokazał 35 tc, a ja tylko tak z głupa sobie w niego kliknęłam
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
Cześć nadrobiłam
![]() więc wynik wizyty u p. doktor następujący: najlepsze sa materace piankowe, nawet te najtańsze, argumenty: 1. wiele pokoleń sie na takich wychowało i maja mniej problemów z kręgoslupem niż teraz 2. sa najbardziej higieniczne - dla dzieci przesikujacych pieluchy, poleciła ceratkę przepuszczającą powietrze pod prześcieradło 3. są najtańsze i nie szkoda ich wyrzucić i kupić następny Gryka w materacach to tylko moda i to u nas co dla mnie trochę tłumaczy dlaczego np. w Ikea dla maluchów są właśnie piankowe.chciałam taki kupić ale w zasadzie jedyna moja szansa była wczoraj i okazało się, że taki to najtrudniej kupić w sklepie. chciałam taki troszeczkę grubszy, a tu tylko takie po 5 cm masakrycznie cienkie. Oczywiście patrzyli na mnie conajmniej jak na wyrodna matkę, co nie chce ich najlepszych, najświetniejszych materacy gryka-pianka-kokos z atestami (taa notabene atesty są na tkaniny), efekt jest taki, że kupiłam taki: http://dino.sklep.pl/nowy/fiki-miki-...8-p-11653.html może nie jest to spełnienie moich marzeń ale jest gruby i ma zdejmowany pokrowiec. |
|
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
Ja będę miała materac gryka pinka kokos. U mnie w rodzinie też mają i wszystko jest w porządku
![]() zapomniałam się pochwalić, że wczoraj jak mąż wrócił do domku to mnie bardzo zaskoczył ![]() Dostałam 3 czerwono - żółte róże pytam co to za okazja, a on: "taka, że Cię bardzo kocham" cudowny
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
wstalam i troszke lepiej... ale dzis caly dzien w lozeczku
![]() kurcze mi tez brzuch nic nie opadl.. boje sie ze mi za szybko malego wyjma;/ co do sposobow na porod na mycie podlogi na czworaka dziala albo chodzenie na czworaka i to ma dibry wplyw na lozysko
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieźle. Ja na miejscu Twojej przyjaciółki to ze wstydu bym spłonęła.
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mała faktycznie sporo przybrała a ja mam 31 tydzień a ona już 2 kg no ale ja też już mam 15 kg na +
Edytowane przez dph Czas edycji: 2011-12-15 o 10:18 |
|
|
|
|
#3379 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cena fajna( w klubie widziałaś ile płaciłam ?) . Dałam 1384zł(3w1) w tym śpiwór, parasolka, wszystkie akcesoria i mata edukacyjna gratis. Oczywiście jeszcze przesyłka do Ie(w końcu wyliczyli mi 75e) ale to i tak taniej jak bym miała kupować w Ie. Z resztą tu mi się żadne niepodobają ![]() Twój wózio też bardzo ładny Cytat:
![]() Cytat:
współczuję Cytat:
|
|
#3380 | |
|
Rozeznanie
|
Hej. Wczoraj byłam na wizycie - Młody ma 1820 g. Ale powiem że zaskoczyła mnie opinia mojej dr dot nacinania krocza. Ona uważa, że lepiej naciąć, chociaż oczywiste jest, że okres poporodowy przechodzi się gorzej - ale krocze boli do 2 tyg. Natomiast po pierwsze poród bez nacięcia trwa nieco dłużej i wymaga większego wysiłku fizycznego, a po drugie zaobserwowała, że u kobiet które rodziły bez nacięcia cyt.: "pochwa jest bardziej rozciągnięta i tak już zostaje" Jeżeli jest nacięte, to tkanki nie ulegają takiemu rozciągnięciu, a poza tym sama blizna działa "ściągająco".:confuse d:
Nie wspominam o ryzyku pęknięcia bo to już wszyscy wiedzą. Powiem szczerze że nie wiem sama co o tym myśleć - nigdy nie patrzyłam na to z tej strony. Co myślicie? ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie no trzymajcie mnie bo coś rozwalę
![]() Mój durny mąż nie wysłał mi faktury na maila i nie mam czym ja się okazać - paczka na mnie- jakieś tel kom i trzeba "ni myślałem, że będą chcieli" aaaaaaaa!!!!!!!!!! On to w ogóle nie myśli ostatnimi czasy, trzymajcie mnie!!!!! ![]() A jego paczkę wczorajszą odesłali... a to były tylko nr. tel... Cytat:
Ja taką kupiłam używaną, ale jeszcze nie dotarła wrr Poczytaj sobie opinie tych dwóch karuzel i wybierz najdogodniejszą dla Ciebie ojj tam bezalkoholowym... ![]() nie mam siły na nich Cytat:
rano, po południu i kiedy zasypiam, full serwis ![]() Cytat:
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-15 o 10:46 |
|||
|
|
|
#3382 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż dostanie misję ubrania jak będziemy w szpitalu, tzn. prześcieradło i ochraniacz ![]() Cytat:
![]() Z tych 4 na bieżąco używana jest tylko jedna, reszta wisi i się kurzy Cytat:
Cytat:
![]() U mnie od razu było mówione, że przyjdę na gotowe i do jednych i drugich rodziców, ew. jeśli będę się czuła na siłach, to mogę coś przygotować. Męża będę miała już w piątek cały dzień w domu, to będzie mi pomagał Cytat:
jak już to odkupuję/odsprzedaję/oddaję.Został mi do nadrobienia jeszcze dzisiejszy dzionek, zaraz wracam
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale moja koleżanka mówiła coś, że jej nie nacinali w moim szpitalu, ale nie wiem czy nie chciała czy coś, powiedziała ' ze juz tego nie robia' oby to była tylko bzdura, bo ja wręcz chcę...
|
|
#3384 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla męzula, spisał się na medalCytat:
hmm a co do reszty że jak bez nacięcia to bardziej rozciagnięta to ja się nie znam, ale brzmi dość logicznie... właśnie pochłonęłam bułkę ze schabowym z obiadu jakos tak musiałam się namięsować
|
||
|
|
|
#3386 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz trudno...jest jak jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super męzuś ![]()
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Przybyłam tylko sie przywitać, potem nadrobie ![]() Uciekam myc okna
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem na bieżąco
![]() Teraz ładnie: Dzień dobry ![]() Poleciałam z rana do lumpka, ciuchów masa, ludzi ciut mniej niż zwykle ![]() Małemu kupiłam kilka fajnych ciuszków, sobie kilka bluzek, bo te co mam są już przykrótkie i fajną torbę płócienną na lato za 3 zł![]() No i to, po co szłam, czyli materiał do owinięcia wiadra z choinką Mały szleje, zresztą pół nocy wariował, mnie bok nawałał, dopiero nad ranem przestał ![]() A przed chwilą zjadłam banana i co... cały wrócił do natury Czyżby powrót do sucharków mnie czekał
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek jak to myć okna?? chcesz wcześniej urodzić czy jak???
|
|
|
|
#3390 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tżtowi się nie podoba ![]() daj znać jak odbierzesz klucze, mam nadzieję że właściciel wyposażył we wszystkie dodatkowe rzeczy na które się umówiliście a babiszon się odzywał do was w sprawie starego mieszkania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi 2 mi 2 ale mam z wami wspólnego ![]() Cytat:
![]() to temu twojemu synusiowi chyba dobrze w brzuszku że mu się nie śpieszy czyżby czekał na śnieg Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w sumie, gdyby miało mi to ułatwic poród i nie popękałabym przy tym w pięćdziesięciu miejscach podobno lepiej mieć nacięcie niż popękać ![]() ale nigdy tego nie przeżyłam więc powtarzam tylko to co usłyszałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Wykrzyczałam co miałam wykrzyczeć, że 10 dni do świąt a jest syf!!!! Nikomu to nie przeszkadza! I tak jest od dłuższego czasu, prośby, groźby nic nie robią, A. ile może im mówić?
super mam rodzinkę 
pali się jaśnie paniczowi 

juz jako mama 10 miesiecznego Stasia
robilismy mnostwo zdjec szkrabkow i nauczylismy sie robic zdjecia manualem
Jak musiałam, to się uczyłam, a ona mnie i tak zawsze pytała czy wszystko umiem, czy aby na pewno się nauczyłam (też tego nie nawidziłam) ...

rzeczy dla dziecka przepijać
naszym znajomym urodziła się dzisiaj o 5.55 córeczka
zostaw kochana nie przemęczaj się
jakas panika mnie ogarnia i się boje strasznie tego bólu i tego że coś będzie nie tak -niech boli byleby Lileczka wyszła cała i zdrowa

w tym roku rezygnujemy z prezentów dla dorosłych i obdarowywania siebie, zaraz w styczniu trzeba odebrać wózek (600zł), a w lutym już będzie mała, więc nie stać nas na to po prostu... jeszcze moja mama ma 27grudnia urodziny także jeszcze jej muszę coś zakupić.. normalnie masakra skąd na to brać wszystko??
bo kurde najwięcej dzieciaków ma z czego dla 2 TŻ jest chrzestnym - żeby było lepiej... 

szybko napisałam wyjasnienia do allegro, ze paczka do mnie doszła! dałam sprzedawcy neutrala i teraz czekam na rozwój wydarzen
mi sie wlasnie wydaje ze mi sie dopiero uniosl do góry ten brzuch