Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-14, 18:36   #3271
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Renatka, a w czym leżaczek jest pomocny
Ja nie planuję zakupu ani leżaczka, ani krzesełka do karmienia, bo nie mam gdzie tego postawić Tzn. leżaczek by się zmieścił, ale krzesełko na pewno nie ;/ Chyba, że ktos mi zrobi prezent, to gdzieś się upchnie

Ja czekam na TZta, mam nadzieję, że szybko przyjedzie, bo umieram z głodu :/
leżaczek z moich obserwacji jest potrzebny do tego żeby ci rece odpoczeływkładasz dzidziusia i masz na chwilę spokójmoje wszystkie 4 kuzynki uwielbialy leżaczek a ich mamy dziękowały Bogu za to dobrodziejstwo
u nas sporo miejsca no i dom bedzie wiec tam jeszcze więcej...
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Renata a na jaki wózek wkońcu się zdecydowaliście?

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

nawojka jeszcze sie nie zdecydowałam masakra ze mna nie moge jakoś podjąc w tej kwestii decyzji...połączyłabym wygode i składanie mury4 z lekkością i gabarytami symbio graco i mozliwościami kolorystycznymi innych wózków
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o jeju jak sie fatalnie czuję - niedobrze mi, głowa ciśnie i musiałam się położyć ale gów.no dało to. Jeszcze jestem głodna a nic nie ma w sensie nic ugotowanego a nikt mi nie poda więc się zwlekłam ale podbrzusze mnie dziwnie boli tak rozpiera jakby, więc wzięłam nospe, mangeB6 wstawiłam szybko zupkę i leżę bo zaraz zwariuję

nie podoba mi się w huśtawce i leżaczku to, że są bardzo siedzące, jak dla mnie na oko dla dziecka pow. 6 miesięcy mimo, że pisza od 0m to słyszałam że FP bardzo zaniża swoje leżaczki i huśtawki

no i kolor beeee jak dla mnie

poza tym musisz miec miejsce żeby składować resztę tego co się przyda de facto za dobre pół roku czy rok/dwa

nieźle, widocznie kolor był na stanie a jaki kolor tego Navignona wybrałaś
niefajnie że cie dopadło takie sampoczucie
kolorek mi sie podobai miejsce tez jest na składowanie wiec spoko

ale dzięki dziewczyny za opinie juz bardziej sie przymierzam do kupienia wszystkiego osobno w sumie racja że wszystko w jednym może nie być dobre jakościowo
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Mi się podoba ale osobiście zdecydowałam sie na ten http://allegro.pl/fisher-price-husta...979364938.html. W tym Twoim w wersji leżaczek nie ma bujaczka, tylko jest na nóżkach a w moim jest tez bujaczek. Zaś w Twoim jest stolik do karmienia
też ślicznyehh jakie cięzkie decyzje przede mna
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Już jest. Niestety fotki kiepskie bo tel - nie mam aparatu, ale mam nadzieję że coś widać:
bardzo ładny wózioaz popatrze w necie moze na tego sie zdecyduje tylko musialyby byc wieksze kółeczka bo ja z gór
Cytat:

Taaaaa.... Mój małż grywa może ze dwa razy w roku, ale w ciasnym mieszkanku mamy 4 gitary, (w tym 2 elektryczne), wzmacniacz i coś tam jeszcze co nie wiem jak się nazywa

.
haha to tak jak mój tez trzyma te sprzety a potrafi zagrac az jeden kawałek
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

tez chce rodzić bez znieczulenia

A ja mam ochotę na Twixa

Byłam dziś w schronisku dla psinek i sie poryczałam
ja tez chce bez znieczulenia ale chce miec jakby co cos wybrane jakbym sie jednak zdecydowala w trakcie porodu
a czemu byłaś w schronisku? ja w życiu nie pójde bo sie załamie psychicznie
Cytat:
wczoraj rozmawiałam o tym ze swoim dr, który powiedział mi że skoro są takie możliwości (ZZO) to żebym sie nie zastanawiała nawet

fajnie jak są takie możliwosciu Ciebie pewnie nie trzeba badań miesiąc przed porodem robić i całych ceregieli z tym?

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:43   #3272
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
wlasnie myslalam o tym ostatnio ze jak oni mi chca zaszczyk dac w kregoslup skoro mam uszkodzony?? nawet zdjecia nie chcieli..
Ponoć to czy kwalifikujesz sie zewnątrzoponowego decyduje anestezjolog... Mnie dyskwalifikuje to, że ja nie wyleżę 12 h bez ruchu na plecach Niestety... Ogólne znieczulenie ma wiele minusów: ja i dzidzi bedziemy senni, boje sie o pokarm, i te wymioty ehhh Ale trudno ważne aby dzidziuś tylko urodził się zdrowy
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:45   #3273
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
No przylazł po 17godz. pokręcił się, pooglądał, porysował na ścianie jakieś kreski i zmył się bo po 18godz nie można już wiercić i robić remontów. Jutro ma przyjść i się wziąć za remont pełną parą...
No to zobaczymy

A po co tam byłaś? Chcesz zaadoptować psiura?
Ja będąc w ciązy w życiu bym nie poszła do schroniska, bo bym wyła jak bóbr, a mi takie emocje nie są potrzebne
Ja myślałam, że po 22-iej cisza nocna obowiązuje, a nie po 18-tej
Miejmy nadzieję, że jutro się za to weźmie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
leżaczek z moich obserwacji jest potrzebny do tego żeby ci rece odpoczeływkładasz dzidziusia i masz na chwilę spokójmoje wszystkie 4 kuzynki uwielbialy leżaczek a ich mamy dziękowały Bogu za to dobrodziejstwo
u nas sporo miejsca no i dom bedzie wiec tam jeszcze więcej...
Pod warunkiem, że dzidzia będzie chciała leżeć w leżaczku
Jak macie miejsce, to super

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:45   #3274
gosc_wizaz
Przyczajenie

hej chciałam się Was zapytać czy kupujecie sobie poduszki do karmienia jeśli tak to z jakim wypełnieniem bo nie wiem jaką wybrać.
termin porodu mam wyznaczony na 2 stycznia dlatego Was o to pytam bo jesteśmy na tym samym etapie
gosc_wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:48   #3275
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj rozmawiałam o tym ze swoim dr, który powiedział mi że skoro są takie możliwości (ZZO) to żebym sie nie zastanawiała nawet

ojeju a co ty taka chorowitka ostatnio
tylko ja jeszcze nie wiem czy w szpitalu w którym będe rodzic jest możliwośc znieczulenia na zyczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kamciurka, pamiętam, że mnie mama też tak goniłą ...
Nie nawidziłam się uczyć Jak musiałam, to się uczyłam, a ona mnie i tak zawsze pytała czy wszystko umiem, czy aby na pewno się nauczyłam (też tego nie nawidziłam) ...

To chociaż wiesz, na co masz ochotę
Bo za mną coś chodzi, tylko nie wiem co ..oczywiście do sklepu mi się nie chce iść, TZta nie ma :/

Ojej, wcale się nie dziwię A po co tam byłaś?
Zorganizowałam w szkole z kilkoma dziewczynami akcje zbiórki karmy dla psów i dziś to wszystko zawieźliśmy...
wzięłabym jakiegoś pieska ale mamy już trzy w tym dwa haskie z którymi rady dać sobie nie możemy. Tzn nie finansowo tylko czasowo. Zwierzątku trzeba poświęcać sporo czasu którego nam niestety brak...

Cytat:

ja tez chce bez znieczulenia ale chce miec jakby co cos wybrane jakbym sie jednak zdecydowala w trakcie porodu

Ooo nie jestem sama

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:52   #3276
magda1804
Rozeznanie

czesc Zabki

no w końcu jest co czytać, bo przez ostatnie dni cos mało pisalyscie, albo tylko mi sie tak wydawalo

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ryzyko jest przy samym porodzie, bo jak zacznie się wcześniej niż planowane cc i jak dziecko wejdzie w kanał rodny juz na tyle ze nie będą mogli ciachać, to przy porodzie pośladkowym często są jakieś komplikacje i może dojśc do niedotlenienia dziecka, albo moze złamac obojczyk czy bioderko... czy utknąć głowka w szyjce macicy i tego najbardziej się boję....
Mala_stopkanie martw sie na zapas...bedzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
hej mamusiezjadłysmy sniadanko-kanapki z feta i szyneczka pomidorkiem i ogórkiem do tego herbatka z miodem i cytrynka i sok ze swieżo wyciskanych pomaranczy jablek i grejfrutów do tego na koniec czekolada i zestaw dropsów-tabletek no i zachcialo mi sie spac...
ostatnio non stop mi sie chce spać i strasznie sie mecze samym tym ze juz wstaje i mi niedobrze pol dnia...tez tak macie-zastanawiam sie czy moja "galopujaca anemia" mnie tak nie urządza
Renatka mi tez przez ost dni chce sie baaardzo spac i ciagle jestem zmaeczonaa anemii nie mam. masz az taka ostra anemie? moze to przez ciesnienie? taka pogoda ostatnio poza tym to ostatnie tyg ciazy, wiec organizm tez jest juz zmeczony.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Choroba nic mi nie przechodzi, dalej leże w łóżku.
Pojechałam wczoraj na szkołę rodzenia, ale nie chciało mi się tam siedzieć i urwałam się. Siadłam z dala od babeczek żeby je nie zarazić
Zdrówka życze

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamuski

ja czekam na wieści od mojej mamy czy dzis wychodzi Jeszcze w lozeczku gnije, ale planuje jechac po sernik do kawki, i ugotować rosół i potrawke
sernik

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje pomocy
dziś mamy jechać po materacyk i nastawiona byłam na gryka-kokos-pianka, weszłam na strone sklepu gdzie jedziemy sprawdzić cenę i rzucił mi sie w oczy taki ale dodatkowo z wkładka sprężynową.
Postanowiłam poczytać w necie i okazało się, że teraz nie polecają materaców z kokosem - sa za twarde i niezrowe dla kręgosłupa.
No własnie z tym materacem to problem... prawie wszystkie macie bardziej twarde, a ja dostalam w spadku najzwyklejszy piankowy stwierdzilam, ze skoro nasze pokolenia wychowaly sie na takich materacach i nic nam nie dolega, to chyba nie jest taki zly

Cytat:
A powiedzcie mi, planujecie zakup pasa poporodowego??, koleżanka mnie namawia(sama też jest w ciąży).....a ja w sumie sama nie wiem, kiedys czytałam opinie i nie podjęłam decyzji....a jak jest u Was ??
ja pasa chyba nie kupuje. Po 1. niby macica sie wolniej obkurcza, po 2. bede cwiczyla miesnie robiac brzuszki, mam nadzieje, ze pomoga

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Cześć brzuchacze
Ale miałam dziś porąbany sen wczoraj się naoglądałam 'ciąża z zaskoczenia, ciąża w ukryciu" i tak mi się śniło, że urodziłam dzisiaj w domu
Brzuch po porodzie to miałam obwisły jak jakiś worek po ziemniorach, który zasłaniał pipke nosiłam specjalną bluzkę, żeby tak nie zwisał... dzwoniłam do położnej pytać się co teraz, bo chcę zważyć dziecko, zobaczyć czy zdrowe, łożysko urodzić, żeby sprawdzili czy było dobre i mnie zszyli, a położna do mnie, że wszystko widać ok, nie potrzeba do szpitala i że mam se sama zważyć dziecko na wadze w domu...
To było tak realistyczne, że zaczęłam się szczypać w ramię, czy to nie sen- ale mnie nie bolało, więc 'coś było nie tak' bardzo żałowałam, że mała wyszła za wcześnie(bo to była piękna dziewczynka) i będzie najmłodsza w klasie...
I już miałam jechać z dzieckiem do szpitala i się obudziłam na szczęście uff
Agatekmasakra! ale mialas sen mowia, ze sny tlumaczy sie na odwrot, wiec moze synus bedzie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
jejciu dziewczyny tyle piszecie ze teraz to ja nwet czytac nie nadażam :/
wogóle od poniedziałku jestem na maternity ale czasu na fora to mam mniej niz jak bylam w pracy :/

Wczoraj bylam u lekarza Moja Livka bedzie taka srednia dziewczynka bo na pierwszy dzien 32 tygodna wazy 1782 g a wiec spoko szyjam na 25 mm lekazr mowi ze jest oki i jest zamknieta Młoda młoda juz gowke ma nisko ale wszystko pozamykane
Pieknie Livka rosnie

odnosnie mydla Bialy jelen w płynie:
Kupilam dzis w rossmannie za 4,50zl

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki
Mam do was pytanie dziś się rano obudziłam i mam opryszczkę na ustach powiedzcie mi czy czymś to grozi w ciąży bo ja z tego co wyczytałam na necie to jak bym się w ciąży zaraziła pierwszy raz to może to mieć jakieś konsekwencje dla płodu ale jak wcześniej miałam to niby nic ale jak to ja i tak się martwię :-( .Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na to świństwo żeby się szybko pozbyć to chętnie skorzystam.
polecam maść cynkową mozna tez smarowac swiezym lekko rozgniecionym czosnkiem czosnek dziala jak antybiotyk

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:53   #3277
Zadomowienie

agawoo no oby chciała mam wielka nadzieje ze bedzie lubiała leżaczki

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-14, 18:58   #3278
*Agatek*
Zakorzenienie

Byłam w mieście, potem poszłam do mamy na rybkę bo mi obiecała, ale ten śledź nie wymoczył się zbyt dobrzy i strasznie słoną rybę jadłam poprasowałam kilka sztuk ciuszków, ręczników, becik i strasznie mnie żebra bolą

Byłam na koniec w DPD i co???? nie mogę odebrać przesyłki męża bo muszą 'zweryfikować' strasznie się wkur... i A. będzie miał do słuchania jak tylko zadzwoni... dzwoniłam do kuriera, czy nie dałoby rady żeby jeszcze raz przywiózł, a on, że spróbuje może się jutro uda... Bo oni max 5 dni robocze trzymają a potem odsyłają masakra jakaś, nie dość, że się ich naszukałam to jeszcze jako żona nie mogę odebrać, no jakiś cyrk z nimi
Cytat:
Mi na SR polecali gryka-kokos i w niedzielę zamówiłam własnie taki na all. Czekam aż przyjdzie. Ogólnie słyszałam o nim same dobrze rzeczy, ale teraz już zdurniałam
i chodź tu to szkoły rodzenia, wszyscy co innego doradzają masakra jakaś... ja kupuję gryka kokos i tyle

inutil
trzymam kciuki, abyś nie siedziała długo w szpitalu!!

Cytat:
Jestem załamana
Dostałam właśnie maila z firmy kurierskiej że jedna z moich paczek jest gabarytem i czas dostawy to 14 dni roboczych..... W poniedziałek rozmawiałam z gościem że taką paczkę gabarytowa mam i powiedział że ok tylko ze będzie droższa, 60 euro zamiast 25e. Teraz sie okazało że 86euro i taka długa dostawa.......nie wiem co mam zrobić......ryczę....i mam wszystkiego dość.....a wiem że to moja wina bo mogłam się gibnąć wcześniej z tym wózkiem. W paczce są tez rzeczy potrzebne do szpitala, kosmetyki dla dziecka....no masakra........
ojej niedobrze napisz, że Ty za chwilę rodzisz i czy nie da razy jakoś przyspieszyć
Co do pasa- nie zamierzam
Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki
Mam do was pytanie dziś się rano obudziłam i mam opryszczkę na ustach powiedzcie mi czy czymś to grozi w ciąży bo ja z tego co wyczytałam na necie to jak bym się w ciąży zaraziła pierwszy raz to może to mieć jakieś konsekwencje dla płodu ale jak wcześniej miałam to niby nic ale jak to ja i tak się martwię :-( .Jak macie jakieś sprawdzone sposoby na to świństwo żeby się szybko pozbyć to chętnie skorzystam.
jak miewałam opryszczki to chodziłam non stop wysmarowana kremem bambino- działa lepiej niż nivea. Na noc, na dzień, gruba warstwa na to miejsce, to koi, łagodzi i zmiejsza i tak codziennie, aż zniknie. Stosowałam na pryszcze - u mnie działało, szybciej się goiło
Cytat:
śmiej się śmiej, no i powiedz jak to się nazywa bo w momencie pisania postu nie mogłam sobie przypomnieć
kolec fajnie brzmi! też nie wiem, wyciskarka?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 18:58   #3279
Zadomowienie

magda moja anemia postepsuje odkąd w ciąży jestem i coraz gorzej jest...biore 2razy żelazo w ciągu dnia ale poziom żelaza jest w porzadku- taka moja uroda po prostu...

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-14, 19:02   #3280
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Odpisali że niestety nie ma możliwosci wcześniejszej dostawy gabarytu ale nic nie napisali o tej drugiej paczce, ale skoro piszą tylko o gabarycie to sądzę ze ta druga mniejsza to normalnie w ciągu kilku dni przyjdzie. Napisałam im maila ze sie zdecydowałam(trudno dzidzia nie bedzie miała wózka od razu) i jeszcze raz się zapytałam ile muszę czekać na ta mniejszą paczke. Zobaczymy co odpiszą. Jutro niby mają je zabrać od rodziców.
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A może by tak DHLem puścić albo TNT?
dhl nie bierze gabarytów a na stronce tnt nie umiałam znaleźć. W sumie to mogła bym tam zadzwonic ale jak juz wyżej napisałam zdecydowałam sie na tą euro spedycje jednak.
Cytat:

kasikzaki - a jaki ty w końcu wózek wybrałaś?
Mam tako jumper x w kolorze czarno zielonym. Rodzice pokazywali mi na skype, śliczny kolorek
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:04   #3281
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mnie badały 4 ginki i 4 ginów mamy remis

dobrze ze nasi tz tego nie czytają
aż 8?? nie no chylę czoła wolisz i tak ginów nie? Jestes im już wierna??

Mój tż na początku jak zaczęłam chodzić do gina to taki zazdrosny troszkę był, że mnie oglądają, czy się nie wstydzę i 100 pytań do... 'ten to się ci..ek naogląda' 'w przyszłym życiu pójdę na ginekologa' mówię, że stare cipsko mu przyjdzie śmierdzące to co wtedy? też taki chętny będzie? 'a to coś dla odmiany będzie' to mnie wtedy zagiął!!

Stary 2011-12-14, 19:05   #3282
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
ojej niedobrze napisz, że Ty za chwilę rodzisz i czy nie da razy jakoś przyspieszyć
hehe....ich to raczej nie obchodzi Już mi blanszor wyjaśniła ze to nie od nich zależne niestety i muszę zaczekać.
Stary 2011-12-14, 19:05   #3283
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
magda moja anemia postepsuje odkąd w ciąży jestem i coraz gorzej jest...biore 2razy żelazo w ciągu dnia ale poziom żelaza jest w porzadku- taka moja uroda po prostu...
a próbowałaś wbić gwóźdź w jabłko?? Wyparzyć go i wbić na kilka h coś takiego, niby dużo daje

Stary 2011-12-14, 19:05   #3284
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaaa.... Mój małż grywa może ze dwa razy w roku, ale w ciasnym mieszkanku mamy 4 gitary, (w tym 2 elektryczne), wzmacniacz i coś tam jeszcze co nie wiem jak się nazywa
Hehe... to tak jak u mnie, 4 gitary (elektryczna, basowa i 2 elektroakustyki), 3 piece, jakieś dodatkowe sprzęty + kilka instrumentów perkusyjnych
Tyle, że mój grywa co najmniej 2-3 razy tygodniowo. czasem nawet codziennie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
i znowu mnie chorobsko rozlozylo. ide do lozeczka.

Nie będziemy musieli sępić na świąteczne zakupy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:05   #3285
kasikzaki
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za dobre słowo i za odpowiedzi w sprawie pasa
Stary 2011-12-14, 19:13   #3286
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
hehe....ich to raczej nie obchodzi Już mi blanszor wyjaśniła ze to nie od nich zależne niestety i muszę zaczekać.
osz to hamulce jedne

Stary 2011-12-14, 19:20   #3287
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Na skierowaniu jest napisane 'nieokreślone nadciśnienie ciężarnej'...
od wczoraj mierzę sobie ciśnienie i jest cały czas w okolicach 130/85 a to chyba dobre

do szpitala jedziemy później, mam nadzieję, że tylko na kilka dni
Inutil trzymaj sie kochana i wracaj szybko

Cytat:
o jeju jak sie fatalnie czuję - niedobrze mi, głowa ciśnie i musiałam się położyć ale gów.no dało to. Jeszcze jestem głodna a nic nie ma w sensie nic ugotowanego a nikt mi nie poda więc się zwlekłam ale podbrzusze mnie dziwnie boli tak rozpiera jakby, więc wzięłam nospe, mangeB6 wstawiłam szybko zupkę i leżę bo zaraz zwariuję
mialam dokladnie to samo wczoraj

Cytat:
Już jest. Niestety fotki kiepskie bo tel - nie mam aparatu, ale mam nadzieję że coś widać:
śliczny

Cytat:
oj biedna...to wspolczuje

Wczoraj myslalam,ze urodze, naprawde od rana tak zle sie czulam, bylo mi niedobrze, zimno i chcialo mi sie spac. Pozniej wyszlam troche na spacer i bylo lepiej, ale zaczely sie jakies male skurcze, ciagniecie brzucha w dol i tak przez caly wieczor. Przeszlo jak sie polozylam. Przez ostatnie dni w ogole mialam bol jak na okres i ruchy malej nie sa juz tak energiczne. Zobaczymy co powie gin jutro, bo mam wizyte i ostatnie usg

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:21   #3288
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Kiedy wstawiacie łóżeczko???
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:22   #3289
Zadomowienie

Cytat:
a próbowałaś wbić gwóźdź w jabłko?? Wyparzyć go i wbić na kilka h coś takiego, niby dużo daje
chyba spróbuje ale jakos w to nie wierze więc pewnie nie zadziała...
Cytat:

Mój tż na początku jak zaczęłam chodzić do gina to taki zazdrosny troszkę był, że mnie oglądają, czy się nie wstydzę i 100 pytań do... 'ten to się ci..ek naogląda' 'w przyszłym życiu pójdę na ginekologa' mówię, że stare cipsko mu przyjdzie śmierdzące to co wtedy? też taki chętny będzie? 'a to coś dla odmiany będzie' to mnie wtedy zagiął!!

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ale jestem happy... dostałam kaskę na święta z pracy i to nawet fajna sumka zważywszy, że nie miałam nic dostać

super

kurcze dziewczyny a może taki wózek: http://www.wozkifoteliki.pl/easywalk...rio-p-855.html

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-14, 19:24   #3290
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Moje juz miesiąc gotowe
Z tym ze mam osobny pokoik. Przykryłam wszystko prześcieradłem zeby sie nie zakurzyło.
Stary 2011-12-14, 19:26   #3291
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
U nas już stoi
W naszej sypialni obok łóżka. W środku jest cała pościel, koce itp. przykryte
Obok ten regał z przewijakiem, a na nim pieluchy, ciuszki czekające na pranie, torba do szpitala itp.

Zmykam Będę jutro jak od rana będę się w miarę czuła, to idę do lumpka na łowy - potrzebowałabym jeszcze jakieś bodziaki z długim rękawem, bo mam tylko 2 no i jakiś kawałek materiału, żeby przykryć wiadro, w którym stanie choinka.

Paaa
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-12-14 o 19:28
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:31   #3292
Lucy1111
Zakorzenienie

byłam dzisiaj w CH na małych przedświątecznych zakupach.... Powiem Wam, że nie dla mnie już takie chodzenie :/ co chwila musiałam siadać na ławeczce i odpoczywać....

Ale nie wiem czemu, w dziale dzieciowym w H&M, gdzie było sporo promocji, stałam chyba z pół godziny

Upolowałam troszkę ciuszków po 5 i 10zł
A w esotiqu kupiłam koszulę do karmienia za 19zł

czapeczka to ta sama, którą parę dni wcześniej dorwałam za 4zł w lumpie. Ale ta jest na roz.62 (najmniejszy). Kolory są trochę oszukane, bo robiłam fotki w sztucznym świetle :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090458.jpg (89,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090460.jpg (96,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090461.jpg (99,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090462.jpg (87,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090466.jpg (140,4 KB, 20 załadowań)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:33   #3293
uska000
Zadomowienie

wyslalam tzta do apteki bo zdycham...

masakra jakas churlam az mnie brzuch boli.. a juz tylko maly katarek byl...

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:38   #3294
Zadomowienie

Lucy super łowy!! a kszula śliczna bardzo mi sie podoba!!
Bambusiek to juz masz pościel w łóżeczku i wszystko?bo mnie korci ale sie boje ze sie zakurzy...jeszcze miesiac i tydzien do terminu...

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-14, 19:40   #3295
*Agatek*
Zakorzenienie

Jak byłam dziś u rodziców i u babci to jej mówiłam, że dziś zamawiam łóżeczko, a ona co??? "jeszcze nie! mam czas! Po urodzeniu kupię!" za 2 tyg będę rodzić a ta mi truje, że mam przeczekać, że potem będę szybko oddawać 'bo w radiu maryja mówili'

Cytat:
chyba spróbuje ale jakos w to nie wierze więc pewnie nie zadziała...
spróbuj- poczytaj o tym w necie, mojej koleżance polecił tak zrobić doktor- myślałam, że sobie jaja ze mnie robi, ale potem słyszałam o tym coraz częściej i częściej, aż w końcu dotarło do mnie, że może to faktycznie działa??

Stary 2011-12-14, 19:51   #3296
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Hymmm... mi się zawsze wydawało, ze anemia jest wtedy jak poziom żelaza jest poniżej normy Może być tak ze żelazo jest ok a mam anemię??? Jak to jest?

Cytat:
aż 8?? nie no chylę czoła wolisz i tak ginów nie? Jestes im już wierna??

Nooo albo taka babcia 80-cio letnia, nie wyogolona się rozłoży bleeee...

Cytat:
ale jestem happy... dostałam kaskę na święta z pracy i to nawet fajna sumka zważywszy, że nie miałam nic dostać

To bardzo miło, że pamiętali o Tobie
Mój pracodawaca nawet złotówki nie da na święta, a dwa dni przed Bożym Narodzeniem w ogóle w pracy się nie pojawia bo trzeba pracownikom złożyć życzenia. On woli tego uniknąć

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Jutro mam wizytę kontrolną u gina i muszę się wydepilować. Strasznie mi się nie chce... znowu z lusterkiem będę kombinowała Tak jak pisałyście - lustrzyca zaawansowana

Jeeeny ...zjadłam już sałatkę z selera konserwowego, kisiel, 6 placków ziemniaczanych i... jestem głoooodnaaaa!

A sałatkę z selera to mam z minimalną iloscią ananasa bo z całej puszki zostały mi 3 plasterki ananaska - taaaaki był doooobry

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 19:53   #3297
Zadomowienie

Cytat:
Jak byłam dziś u rodziców i u babci to jej mówiłam, że dziś zamawiam łóżeczko, a ona co??? "jeszcze nie! mam czas! Po urodzeniu kupię!" za 2 tyg będę rodzić a ta mi truje, że mam przeczekać, że potem będę szybko oddawać 'bo w radiu maryja mówili'

spróbuj- poczytaj o tym w necie, mojej koleżance polecił tak zrobić doktor- myślałam, że sobie jaja ze mnie robi, ale potem słyszałam o tym coraz częściej i częściej, aż w końcu dotarło do mnie, że może to faktycznie działa??
czego oni w tym radiu Maryja nie mówiąmasakra!mi ostatnio babcia wmawiała że Rydzyk jest taaakiiii biedny i jeździ używanymi starymi samochodami a mieszka w szopie
spróbuje w sumie nie zaszkodzi a może pomoże
Cytat:
Hymmm... mi się zawsze wydawało, ze anemia jest wtedy jak poziom żelaza jest poniżej normy Może być tak ze żelazo jest ok a mam anemię??? Jak to jest?

morfologie mam tragiczna z miesiąca na miesiąc coraz gorszą natomiast poziom żelaza jest ok -teraz w wartościach środkowych a miesiąc wcześniej był nawet wyżej niż norma, sama nie wiem o co chodzi ginka mówi że dzidziusiowi nic nie zabraknie bo ona mi żelazo zżera wiec spoko

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-14, 20:01   #3298
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
fajny wózeczek
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Snesha gratuluję zakupu
Dzięki dziewczyny
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej mamuśki
moje dziecko doprowadzi mnie do zawału otwieram dzisiaj jej szafkę z ciuchami, a tam doniczka z ziemią, wszystkie ciuchy jak by w kulkę zwinął i wcisnął do szafy, a nadmienię, że wojny z nią o to toczę jakieś dwa lata, wywaliłam jej wszystko i sprzątała, teraz uczyła się na przyrodę, tzn. jakies 2 godz. temu, mówi, że się nauczyła, mówię spytam ją tak koło 18 ( bo niestety ją trzeba odpytać, bo często gęsto okazuje się, że nie umie wszystkiego) więc teraz jako, że już zrobiła co miała zrobić łazi, kręci się, je słonecznik, ogląda tv, przyszła po kota, pytam wszystkiego się na jutro nauczyłaś? taaaaaaaaaaaaaaak wszystko, patrzę na plan lekcji historia- pytam umiesz? tak, yyyy jeszcze muszę sobie powtórzyć... no ludzie jak nie zagonisz to nic nie zrobi, będzie łazić, krecić się, ona ma skończone 12 lat, a trzeba ją pilnować jak 7 latka a ja jeszcze teraz jakaś nerwowa jestem, ona mi nie pomaga w tym bym się nie denerwowała i czasami mam ochote pier**nąć drzwiami i wyjść
Ale jaki pomysł miało Twoje dziecię na doniczkę w szafie?

Cytat:
bardzo fajny

a jaki kolorek
Kolor trochę jaśniejszy niż na zdjęciu - czyli taki ciemny, morski granat z elementami jasnych, takich trochę waniliowych wstawek. Jutro będę miała lepszy aparat to wstawię foto.

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Super

A powiedz mi czy spacerówka ma pałąk- ogranicznik ? Czy tylko same pasy??
Pałąk jest jak najbardziej, ale jeszcze nie zamontowany.

Cytat:
bardzo ładny wózioaz popatrze w necie moze na tego sie zdecyduje tylko musialyby byc wieksze kółeczka bo ja z gór
Ja na szczęście nie potrzebowałam wózka terenowego.
Cytat:
Mam tako jumper x w kolorze czarno zielonym. Rodzice pokazywali mi na skype, śliczny kolorek
I do tego widzę że fajna cena na taki wózek.

Cytat:
Hehe... to tak jak u mnie, 4 gitary (elektryczna, basowa i 2 elektroakustyki), 3 piece, jakieś dodatkowe sprzęty + kilka instrumentów perkusyjnych
Tyle, że mój grywa co najmniej 2-3 razy tygodniowo. czasem nawet codziennie
A mój widocznie ma gitary dla ozdoby

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
śliczny
Dzięki.
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Ale nie wiem czemu, w dziale dzieciowym w H&M, gdzie było sporo promocji, stałam chyba z pół godziny

czapeczka to ta sama, którą parę dni wcześniej dorwałam za 4zł w lumpie. Ale ta jest na roz.62 (najmniejszy). Kolory są trochę oszukane, bo robiłam fotki w sztucznym świetle :/
Super zdobycze
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 20:06   #3299
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj w CH na małych przedświątecznych zakupach.... Powiem Wam, że nie dla mnie już takie chodzenie :/ co chwila musiałam siadać na ławeczce i odpoczywać....

słodziachne zakupy i Twoja koszula tez super!!!

Uska kuruj się kochana!! pamiętaj o czosnku
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-14, 20:06   #3300
uska000
Zadomowienie

ja jeszcze lozeczka nie rozlozylam tzt rozlozy jak bede w szpitalu.. ale to przez to ze nie mamy pokoju dla niunia i nie chce zeby sie kurzylo..

nie ma to jak sie rozchorowac 6 dni przed porodem.. a wszystko przez ta pogode i nie wiadomo jak sie ubrac;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości