Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 10:43   #3511
MARGIDA
Wtajemniczenie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
ja się powoli zbieram. jak się czegoś dowiem dam Wam znać. do miłego

kindziuś, a może daj TŻ-towi listę spraw do załatwienia i niech pokaże, co potrafi
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:45   #3512
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za pozytywne wyniki
Kochanie moje..ale to jeszcze nie koniec. nie żegnaj się bo strasznie się mutno zrobiło...

Daj mu troche czasu i niech sie wykaże...

i pamietaj rozmowa, rozmowa, rozmowa....

Marylko, chociło raczej mi o to, żeby sie tam przytulnie zrobiło. Nie mogę połozyć na dile reczików bo mój piesek toszatan istny i zabiera wszystko z łazienki

Chyba dodarm tam czekolade i soczysta zielen..???

Zdradz mi gdzie kupiłas poduszki..bo ja nic w dobrej cenie fajnego znaleźć nie mogę Potrzebuje własnie takie jakie masz róż, fiolet i odrobina zieleni

p.s. 6 miesiecy i 1 dzień do naszego ślubu

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2011-12-15 o 10:46
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 10:47   #3513
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość

kindziuś, a może daj TŻ-towi listę spraw do załatwienia i niech pokaże, co potrafi
wczoraj dostał odpowiedź na swoją listę gości że sam sobie zamówi zaproszenia wybierze środek itd i sam wręczy zaproszenia bo ja ze wstydu nie mogłabym spojrzeć tym ludziom w oczy wręczając takie zaproszenia, generalnie niech się martwi o swoich gości mam to głęboko

ja już żadnej złotówki nie wyłożę na jego część skoro liczy na to że mamusia da mu 20 000 zł to niech czeka
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:11   #3514
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mam dodatki fiolet a poduszki te w paseczki- szukałam takich i nie znalazłam....

Zdjęcia łazienki w załaczeniu..

chociaż chyba trochę przekłamuje kolor..jest trochę bardziej zielonkawy..?
super ta łazienka lubię takie przestronne pomieszczenia oby ich nie zagracać

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Widzę że byłaś w takiej samej sytuacji jak i ja tylko że ja rok temu zostałam ciocią

Dzwoniłam dzisiaj do hurtowni spytać się o ceny wódki i się normalnie załamałam podali mi większe ceny niż są w sklepach i teraz się zastanawiamy jaką kupić jaką wy byście polecali bo może jeszcze w tym tygodniu byśmy zakupili
Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
No sporo brali Ci, których Ci poleciłam dlatego sami ich nie wzięliśmy.
Ja nie wiem co z tą wódka. W selgrosie teraz akurat są w promocji, te nad którymi się zastanawiamy.
Cytat:
Napisane przez mysia7a Pokaż wiadomość
My też tam jeszcze zobaczymy. Chociaż dla mnie wódki mogłoby nie być, bo i tak się na tym nie znam i pić jej nie będę no chyba, że jakiegoś mieszańca, bo samej to nie przełknę

A jeszcze mam takie pytanie, jakie butelki bierzecie, bo mój się uparł na 3/4 czyli jakieś 700 ml (?), ale czy to nie za duże będą? jakieś takie nieporęczne mi się wydają.
co do wódki my kupiliśmy 0,5l ze względów praktycznych i też kupiliśmy w Selgrosie ale w kwietniu/maju tego roku :0 stoi sobie i czeka aż się przyda a do czerwca jeszcze tyrochę czasu

Cytat:
chciałam Wam tylko napisać że ślubu nie będzie

a Wam dziewczynki życzę wszystkiego co najlepsze i dalszego planowania tego dnia krótko mówiąc żegnam się z Wami
Cytat:
to nie jest żart !!

wczoraj miarka się przebrała zostało powiedzianych za wiele słów i tak się skończyło, co ja mam Wam dziewczyny powiedzieć że mam PRZESYT

w skrócie od półtora roku to ja odkładam pieniądze na wesele, to ja pozapłacałam wszystkie zaliczki, nauki nie są dokończone, mieszkania ani widu ani słuchu a to tylko ja oglądam oferty banków i mieszkań bo on na wszystko ma w.y☠☠☠ane

mam po prostu dosyć nie mam już sił na to wszystko gdy z drugiej strony nie mam żadnej pomocy, byłoby mi wstyd gdybym to ja była facetem że moja baba ogarnia wszystko i tylko ona odkłada jakiekolwiek pieniądze i załatwia milion spraw

wczoraj bo miesiącu proszenia, błagania przesłał mi listę gości miała być odmieniona i zamknięta a tu lista zrobiona po łepkach na odwal i nie wytrzymałam powiedziałam wszystko co leży mi na sercu

zostało niby 5 miesięcy do ślubu a ja jestem w proszku, wiecie że dojeżdżam do pracy wracam po nocy do domu nie mam siły i czasu by wszystko robić sama !!!!

zarabiamy prawie tyle samo, ja mieszkam u swoich rodziców on z matką ja mam możliwość odkładania pieniędzy a on nie ???!!! wiele wytrzymałam ale teraz się skończyło nie mam już ochoty ciągnąć tego dalej nie w ten sposób i takim kosztem że wypruwam sobie flaki żeby było nam dobrze żeby było nam łatwiej w życiu gdy on tak do tego podchodzi

nie mam racji??
Cytat:
pisze, dzwoni ale nie mam teraz ochoty z nim rozmawiać ani widzieć
Wigilia będzie w tym roku smutna ale przeżyję, a wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim dla mnie - że jak to wszystko wyrzuciłam z siebie to mi autentycznie ulżyło

mam smsy typu byśmy teraz na spokojnie załatwili sprawy weselne i że do niego dotarło że nie był w porządku ale mnie to na dzień dzisiejszy nie wzrusza
kindziulindzia czasem mozna się wkurzyć na tą drugą połówkę ale czasem wstrząs się przyda i takie przemówienie do rozsądku - ale odezwij sie do niego np wieczorkiem - bo zawsze jest tak że najmilej jest sie godzić a po Twoich slowach mu na pewno sie glupio zrobiło Mężczyźni zazwyczaj nie lubią takich rzeczy jak organizacja ślubu wesela ale to faceci my kobiety zawsze się bardziej fascynujemy takimi rzeczami a oni... hmm wiertarkami majsterkowaniem samochodami..... ale my jesteśmy z Wenus a oni z Marsa

Cytat:
laski jakiś czas temu pisałam Wam, że moja pani endokrynolog skierowała mnie do szpitala. dziś rano dzwoniłam o potwierdzenie miejsca i jest- czeka na mnie, tak więc ok 12 zapukam do drzwi MSWiA mam nadzieję, że wszystko nie potrwa dłużej niż 1 dzień
powodzenia! badź dzielna

Cytat:
czekamy na info trzymajac kciuki
Stary 2011-12-15, 11:19   #3515
Kessi_86
Wtajemniczenie

Kindzia trzymaj się dziecino mam nadzieję że wszystko z TŻ sobie wyjaśnicie i że on się wreście ogarnie

Evonia żeby wszystko się udało i za długo tam nie leż

baskaeta kupowaliście na koncesje czy bez i jaką wódkę braliście
Stary 2011-12-15, 11:27   #3516
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Kindzia trzymaj się dziecino mam nadzieję że wszystko z TŻ sobie wyjaśnicie i że on się wreście ogarnie

my bez koncesji braliśmy 0,5l Pan Tadeusza - duzo sztuk nie napisze ile bo sie załamiecie znowu i mamy fajne Carlo Rossi w takich bukłaczkach po 1,5 l - wygladem idealnie pasują na weselny stół

oczywiście tak wiem bez koncesji drozej ale coż zrobić jak nie mamy ale i tak taniej kupiliśmy niż były w innych marketach
Stary 2011-12-15, 11:35   #3517
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
my bez koncesji braliśmy 0,5l Pan Tadeusza - duzo sztuk nie napisze ile bo sie załamiecie znowu i mamy fajne Carlo Rossi w takich bukłaczkach po 1,5 l - wygladem idealnie pasują na weselny stół

oczywiście tak wiem bez koncesji drozej ale coż zrobić jak nie mamy ale i tak taniej kupiliśmy niż były w innych marketach
No my właśnie tez nie mamy koncesji i nie wiem jak cenowo jest w tym Selgrosie bez tej koncesji my też będziemy mieli sporo tej wódki nie tylko ty niektóre dziewczyny zakupiły po 300 szt a z ciekawości ile wzieliście
Stary 2011-12-15, 11:38   #3518
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
No my właśnie tez nie mamy koncesji i nie wiem jak cenowo jest w tym Selgrosie bez tej koncesji my też będziemy mieli sporo tej wódki nie tylko ty niektóre dziewczyny zakupiły po 300 szt a z ciekawości ile wzieliście

w pudełku jest po 12 szt wiec wychodzi mi ze 216 szt po 0,5l mamy tylko nasze wesele jest jednodniowe hahaha

ale kartę do Selgrosa macie??

ps najlepiej jak podzwonicie po marketach i porozmawiacie z kierownikami działu alkohol - czasem maja fajne promocje przy większych ilościach badź jakieś gratisy przed wycieczką do marketu zachęcam do takiej formy informacji

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-12-15 o 11:41
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 11:48   #3519
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
w pudełku jest po 12 szt wiec wychodzi mi ze 216 szt po 0,5l mamy tylko nasze wesele jest jednodniowe hahaha

ale kartę do Selgrosa macie??

ps najlepiej jak podzwonicie po marketach i porozmawiacie z kierownikami działu alkohol - czasem maja fajne promocje przy większych ilościach badź jakieś gratisy przed wycieczką do marketu zachęcam do takiej formy informacji
Ja nie posiadam karty ale mój brat ma

Dzięki za informacje chyba potem tak zrobię i przedzwonię do makro i selgrosu i się spytam
Stary 2011-12-15, 12:14   #3520
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiem o jakich buteleczkach 1,5 piszesz faktycznie bardzo ladnie to wyglada
My kupilismy wyborowa 0,5 l jakies 2 tyg temu z karta na koncesje i upustem i butelka nas wyszla ok 17,60
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:19   #3521
niut0
Zakorzenienie

Kindziu wiesz, jesteś bardzo dzielna Nie wszyscy by się na to zdobyli, ja uważam, że bardzo dobrze postąpiłaś, że to z siebie wyrzuciłaś, mam nadzieję, że Twój TŻ się opamięta, ale tak naprawdę opamięta! I zobaczy jaką wspaniałą ma kobietę. Obyście doszli do kompromisu, ochłoń teraz trochę

i nie żegnaj się z nami
Stary 2011-12-15, 12:22   #3522
kasia_kuku
Zakorzenienie

Kindziu, wybacz, że napisałam, że to żart. Uwierz mi, miałam taką nadzieję, myślałam, że się pośmiejemy i tyle. Dziewczyny już dużo napisały, ja powiem tylko tyle że przesyłam wirtualne buziaki i uściski i mam nadzieje, że się facet obudzi i będzie ok

DZIEWCZYNKI! Na początku wątku pisałam, żebyście trzymały kciuki do 15 grudnia. Dziękuję Wam mocno i bardzo Niestety, nie udało się, a chciałam Was zaskoczyć, bo była możliwość powrotu do Waszego PMkowego grona...
Także wszystko musi toczyć się tak jak było ustalone...

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:24   #3523
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Kindziu wiesz, jesteś bardzo dzielna Nie wszyscy by się na to zdobyli, ja uważam, że bardzo dobrze postąpiłaś, że to z siebie wyrzuciłaś, mam nadzieję, że Twój TŻ się opamięta, ale tak naprawdę opamięta! I zobaczy jaką wspaniałą ma kobietę. Obyście doszli do kompromisu, ochłoń teraz trochę

i nie żegnaj się z nami
słońce moje - ślubu nie będzie to wiem na pewno ale będę Was czytać i podglądać co tam już macie pozałatwiane no i będę Wam zazdrościć już dawno powinnam to zrobić
19.05.2012
Stary 2011-12-15, 12:29   #3524
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Wiem o jakich buteleczkach 1,5 piszesz faktycznie bardzo ladnie to wyglada
My kupilismy wyborowa 0,5 l jakies 2 tyg temu z karta na koncesje i upustem i butelka nas wyszla ok 17,60

za cenę

wiem własnie -> te butelki fajnie będą pasowały do sali i do Pana Tadeusza dlatego je wzięliśmy są takie biesiadne

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
słońce moje - ślubu nie będzie to wiem na pewno ale będę Was czytać i podglądać co tam już macie pozałatwiane no i będę Wam zazdrościć już dawno powinnam to zrobić

coś Ty????? tak na serio nie będzie????

Kindzia zastanów się przecież jeszcze ma czas chłopak na poprawę.... Nie dasz mu szansy żeby sie poprawił? Może tylko trzeba bylo mu to uświadomić.... rany.... Kindzia nie spodziewałam się myślałam ze to tylko taka mała utarczka....

i naparawdę nic nie jest w stanie Cię przekonać do twojego TŻ-ta??? żeby byc z nim dalej??
Stary 2011-12-15, 12:35   #3525
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
za cenę

wiem własnie -> te butelki fajnie będą pasowały do sali i do Pana Tadeusza dlatego je wzięliśmy są takie biesiadne

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

coś Ty????? tak na serio nie będzie????

Kindzia zastanów się przecież jeszcze ma czas chłopak na poprawę.... Nie dasz mu szansy żeby sie poprawił? Może tylko trzeba bylo mu to uświadomić.... rany.... Kindzia nie spodziewałam się myślałam ze to tylko taka mała utarczka....

i naparawdę nic nie jest w stanie Cię przekonać do twojego TŻ-ta??? żeby byc z nim dalej??
to moja decyzja i nie będę dla faceta skarbonką bez dna bo nie potrafi zadbać o przyszłą rodzinę, czasu było dużo na przemyślenia ile jeszcze mam czekać ? na dzień przed ślubem oznajmi że ma kasę - proszę Cię
19.05.2012
Stary 2011-12-15, 12:50   #3526
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
laski jakiś czas temu pisałam Wam, że moja pani endokrynolog skierowała mnie do szpitala. dziś rano dzwoniłam o potwierdzenie miejsca i jest- czeka na mnie, tak więc ok 12 zapukam do drzwi MSWiA mam nadzieję, że wszystko nie potrwa dłużej niż 1 dzień

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI! Na początku wątku pisałam, żebyście trzymały kciuki do 15 grudnia. Dziękuję Wam mocno i bardzo Niestety, nie udało się, a chciałam Was zaskoczyć, bo była możliwość powrotu do Waszego PMkowego grona...
szkoda Kasiu że się nie udało to byłaby fajna niespodzianka
Cytat:
to moja decyzja i nie będę dla faceta skarbonką bez dna bo nie potrafi zadbać o przyszłą rodzinę, czasu było dużo na przemyślenia ile jeszcze mam czekać ? na dzień przed ślubem oznajmi że ma kasę - proszę Cię
Kiniu, nie wiem co powiedzieć widzę że jesteś stanowcza i mówisz ze decyzję podjęłaś, wiec na pewno nie powinnyśmy Cię przekonywać, jako osoby które nie znają WAS jako pary ale mimo wszystko trzymam kciuki i mam nadzieję że się ułoży baaaardzo byłoby w maju smutno bez Twojego ślubu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:51   #3527
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Kochanie moje..ale to jeszcze nie koniec. nie żegnaj się bo strasznie się mutno zrobiło...

Daj mu troche czasu i niech sie wykaże...

i pamietaj rozmowa, rozmowa, rozmowa....

Marylko, chociło raczej mi o to, żeby sie tam przytulnie zrobiło. Nie mogę połozyć na dile reczików bo mój piesek toszatan istny i zabiera wszystko z łazienki

Chyba dodarm tam czekolade i soczysta zielen..???

Zdradz mi gdzie kupiłas poduszki..bo ja nic w dobrej cenie fajnego znaleźć nie mogę Potrzebuje własnie takie jakie masz róż, fiolet i odrobina zieleni

p.s. 6 miesiecy i 1 dzień do naszego ślubu
Cytat:

A no ja zrozumialam ze chcesz ja rozjasnic

No to tak jak pisalam, dodatki dodatki i jeszcze raz dodatki Ale ja bym jednak na wanilliowe postawila...jakos tak bardziej mi do stylu tej lazienki pasuja...poszperaj za jakimis dodatkami w stylu retro lub wiktorianskim, bo do takich plytek taki styl dodatkow bedzie bardzo pasowal

Aaa o poduszkach zapomnialam juz ci pisze..oczywiscie kupilam je w NL, nie pamietam juz dokladnie ale cos ok 10 euro za szt kosztowaly z wkladem....jak na ceny tutaj to nie duzo, jesli chcesz moge ci takie kupic (jesli jeszcze maja) i przeslac Koszt przesylki poleconej
9,95 e do 2 kg.
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 12:52   #3528
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

wybacz po prostu jestem w szoku i bardzo mi sie smutno zrobiło że to jednak aż tak... żeby się rozstać....
Stary 2011-12-15, 12:56   #3529
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
wybacz po prostu jestem w szoku i bardzo mi sie smutno zrobiło że to jednak aż tak... żeby się rozstać....
nie wiem tylko jak to powiedzieć swoim rodzicom ojciec będzie po mojej stronie gorzej z matką bo go traktowała jak syna ale z matką mam słaby kontakt więc jakoś się tym nie przejmuję

nie chodzi już o tą stabilizację finansową (nie jestem materialistką) rozeszło się o całokształt - muszę odsapnąć od tego
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-12-15 o 12:58
Stary 2011-12-15, 13:00   #3530
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem tylko jak to powiedzieć swoim rodzicom ojciec będzie po mojej stronie gorzej z matką bo go traktowała jak syna ale z matką mam słaby kontakt więc jakoś się tym nie przejmuję

nie chodzi już o tą stabilizację finansową (nie jestem materialistką) rozeszło się o całokształt - muszę odsapnąć od tego
ale zrywasz z nim w ogóle? czy tylko ślubu nie będzie?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:01   #3531
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ale zrywasz z nim w ogóle? czy tylko ślubu nie będzie?
dobre pytanie i sama chciałabym móc na nie odpowiedzieć
19.05.2012
Stary 2011-12-15, 13:03   #3532
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
czyli to jednak poważniejsze niż się wydawało

życzę Ci żebyś była dzielna! Myślę, że rodzice zrozumieją, prędzej czy później. To na pewno nie była łatwa decyzja. Życie jest Twoje, nikt za Ciebie go nie przeżyje, więc ważne, żebyś postępowała w zgodzie ze sobą!

edit. być może TŻ się ogarnie i kiedyś się ułoży, ale to na pewno potrzeba czasu

Edytowane przez 95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Czas edycji: 2011-12-15 o 13:04
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:04   #3533
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
chatko ta kosmetyczka z łęcznej.
To ja możesz, rzuć się telefonem i adresem tego zakładu na priv

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Pokłóciłam się wczoraj z TŻtem. Byłam na niego wściekła i powiedziałam mu o tym (zwykle duszę takie coś w sobie). Wracałam do domu z teściem i stwierdziłam, że pojadę do babci. Więc poprosiłam go żeby mnie do niej odwiózł. Siedzę u babci, piję herbatkę nagle dzwonek do drzwi. Otwieram a tam TŻ z bukietem żółtych tulipanów Od razu mi wszystko przeszło
No, to umie się chłop zachować

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Swietny projekt chatko, uwielbiam takie domki. Niestety parterowe wychodza duzo drozej co do wejcia do lazienki prosto z sypialni masz absolutna racje pod warunkiem ze masz druga lazienke, bo w razie gosci, lub nawet dzieci to kazdy zeby z niej skorzystac musialby przechodzic wam przez sypialnie co mogloby byc malo komfortowe. Ale projekcik super, baaaaardzo w moim guscie ach i ta lawenda na zewnatrz... Miodzio
A no i spizarenka obowizkowo
No my o parterowym nawet nie myślimy, od razu chcemy piętrowy - ten mnie po prostu urzekł jakoś Co do łazienki to jest oczywiste, że ta byłaby tylko dla nas, a dla reszty domu też oczywiście druga porządna
My tak sobie ostatnio usiedliśmy i zaczęliśmy rozrysowywać trochę nasz wymarzony domek i wyszło nam, że na dole byłaby część dzienna plus nasza sypialnia i gabinecik dla TŻta, a na górze 3 pokoje z garderobą. Planujemy dwoje dzieci, ale uważam, że jak już się ma dom, to warto mieć też dodatkowy pokój gościnno-użytkowy. W obu pokojach dzieciaków chcemy zrobić takie trochę zakryte balkony-kanciapy, co by sobie tam dzieciaki mogły siadywać i czytać, uczyć się, marzyć Podobnie mały tarasik chcemy zrobić w naszej sypialni na poranne herbatki, czytanie i nawet pracę, a od jadalni zrobić spory taras na przyjmowanie gości, robienie obiadków, grilli itd.
Jak widać mamy trochę fioła na punkcie spędzania czasu na świeżym powietrzu i balkony i tarasy są dla nas mega ważne, dlatego szukam ciekawych rozwiązań - żeby były jednocześnie zaciszne i przytulne, osłonięte od wiatru i słońca, ale nie całkowicie pozakrywane Także jak trafisz na coś takiego, to podsyłaj (Twój taras np. bardzo mi się podoba, już sobie zapisałam w inspiracjach )

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Dzisiaj wybiło mi 9 mdś
Pilnowańsko!

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Chatko projekt sliczny - jedyny jego mankament, ktory zauwazam na pierwszy rzut oka to przejscie z garazu i kotlowni przez czesc sypialniana. Ta czesc bywa raczej szczegolnie czysta i nie chodzi sie tam w butach tylko w papcioszkach w zwiazku z czym przejscie z garazu w brudnych butach bedzie zawsze powodowalo, ze ten fragment podlogi w okolicach sypialni bedzie brudny. Lepiej jesli takie polaczenie odbywa sie w okolice wiatrolapu
Good point - na pewno weźmiemy to pod uwagę w planowaniu własnego domku Choć podejrzewam, że raczej nie będziemy w ogóle chodzić w butach po mieszkaniu, bo oboje tego bardzo nie lubimy, więc raczej w takim pomieszczeniu gospodarczym buty by się zostawiało i wkładało papucie

Cytat:
, żebyś dużo tego interneta nie zmarnowała

Cytat:
Oo, patrz, a miałam dziś pytać o to... szkoda, że się nie udało Ale tak czy siak jesteś naszą PMką i nic tego nie zmieni

Cytat:
Cytat:
Kochana, straaaaaaasznie Ci współczuję, że tak to się brzydko potoczyło... Ale może nie warto jeszcze przekreślać tego związku? Może daj chłopakowi czas na rehabilitację! Podziwiam Twoją odwagę i wiem, że cokolwiek zrobisz, to będzie słuszna decyzja, ale tyle mówiłaś nam o tym, jak się bardzo kochacie i jak Wam cudownie... Może warto dać sobie jeszcze jedną szansę
Pamiętaj, że cokolwiek się stanie, my Cię wspieramy i stoimy murem za Tobą!

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:05   #3534
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Cytat:
Cytat:

Podziwiam Cię i padam do Twych stóp !!!! Bo nie każdego stać na taką decyzję. Wierzę w to, że przemyślałaś to 1000000 razy i wiesz doskonale co robisz.

A teraz tak bardzo rzeczowo- a co będzie z Twoją suknią

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:11   #3535
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem przerażona...mam nadzieję, że wszystko się ułozy

Czasami lepiej tak niż poślubie..ale co z orzeszkiem:conf used:

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
A no ja zrozumialam ze chcesz ja rozjasnic

No to tak jak pisalam, dodatki dodatki i jeszcze raz dodatki Ale ja bym jednak na wanilliowe postawila...jakos tak bardziej mi do stylu tej lazienki pasuja...poszperaj za jakimis dodatkami w stylu retro lub wiktorianskim, bo do takich plytek taki styl dodatkow bedzie bardzo pasowal

Aaa o poduszkach zapomnialam juz ci pisze..oczywiscie kupilam je w NL, nie pamietam juz dokladnie ale cos ok 10 euro za szt kosztowaly z wkladem....jak na ceny tutaj to nie duzo, jesli chcesz moge ci takie kupic (jesli jeszcze maja) i przeslac Koszt przesylki poleconej
9,95 e do 2 kg.
Chce ją jakos tak ozywić..oo może rozjaśnić to złe słowo

Poduszki bardzo chetnie bym wzieła ale wychodzi po 70 zł za poduche

W tym miesiącu to już musze sobie chyba odmówić..zamowiłam kilka rzeczy, buty, za sale zaplaciłam tysiaka(zaliczkę drugą ) plus kolia i jeszcze prezenty zrobiłam..juz spłukana jestem....

Synuś
Stary 2011-12-15, 13:21   #3536
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię i padam do Twych stóp !!!! Bo nie każdego stać na taką decyzję. Wierzę w to, że przemyślałaś to 1000000 razy i wiesz doskonale co robisz.

A teraz tak bardzo rzeczowo- a co będzie z Twoją suknią
co z suknią - zadatek zapłacony i będzie musiała jeszcze na mnie trochę poczekać nic więcej nie mogę zrobić

Cytat:
Ja jestem przerażona...mam nadzieję, że wszystko się ułozy

Czasami lepiej tak niż poślubie..ale co z orzeszkiem:conf used:

Chce ją jakos tak ozywić..oo może rozjaśnić to złe słowo

Poduszki bardzo chetnie bym wzieła ale wychodzi po 70 zł za poduche

W tym miesiącu to już musze sobie chyba odmówić..zamowiłam kilka rzeczy, buty, za sale zaplaciłam tysiaka(zaliczkę drugą ) plus kolia i jeszcze prezenty zrobiłam..juz spłukana jestem....
orzeszek też musi poczekać wiatropylna nie jestem ale na orzeszka też przyjdzie pora
19.05.2012
Stary 2011-12-15, 13:23   #3537
kasia_kuku
Zakorzenienie

A żeby mi było bardziej smutno, fotograf, którego chcę, którego zdjęcia mi się podobają ma okropną ofertę i nie dam mu 7 tysięcy za to co mi przesłał

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:25   #3538
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
co z suknią - zadatek zapłacony i będzie musiała jeszcze na mnie trochę poczekać nic więcej nie mogę zrobić

orzeszek też musi poczekać wiatropylna nie jestem ale na orzeszka też przyjdzie pora
Kindziu, czy On chce w ogole tego slubu? Bo kasa kasa, ale ja czy mu na ślubie zależy?

Obiecałaś przyjechac do mnie jak bedziesz zaorzeszkowana...:confuse d:

Synuś
Stary 2011-12-15, 13:25   #3539
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
dobre pytanie i sama chciałabym móc na nie odpowiedzieć
Kochana, będzie na biało....
Moja serdeczna koleżanka w sierpniu tego roku miała brać ślub, w maju- dokładnie 3 miesiące przed ślubem, zerwała zaręczyny i powiedziała, że ślubu nie będzie. A to dlatego, że jej TŻ zachowywał sie jak zazdrosny chłopczyk. Publicznie ją wyzwał, że go zdradza, że się szmaci, że tylko udaje świętą, a w rzeczywistości puszcza się na lewo i prawo. Oczywiście wszystko było wyssane z palca. Dziewczyna nawet nie spoglądała na innych. Była mu wierna w 200%. Fakt, on był na kontrakcie za granicą przez rok, widywali się raz na miesiąc. Ale w wolne soboty ona siedziała w domu i napierniczała z nim godzinami na skypie. W tym czasie w ogóle nie chodziła na imprezy, a z koleżankami na piwko wychodziła bardzo rzadko. Widać, on tego nie docenił. Zrobił jej straszną przykrość upokarzając ją przy wszystkich znajomych na jej urodzinach. Dodatkowo zerwał jej z ręki pierścionek zaręczynowy i rzucił nim na ziemię. Dziewczyna wyrzuciła go z domu, całą noc nie spała. Nad ranem doszła do wniosku, że ślubu nie będzie. Jej rodzina jakos to przyjęła. Jego oczywiście nie, bo przecież na 3 miesiące przed ślubem nie ma czasu na kapryszenie, itp itd. Ślub sie nie odbył. A sukienka wisi sobie w szafie i może kiedyś doczeka się Tego dnia. Wódkę odsprzedali, zaproszenia wyrzucili. Ale nie rozstali się. Ona dała mu jeszcze jedna szansę. Od tego czasu Jej facet się diametralnie zmienił. Nigdy nie był taki troskliwy i kochający jak teraz. Wszystko robi na czas, ba nawet więcej czasu ma dla niej. Niestety ona cały czas pamięta. Ślub może kiedyś będzie. A ja będzie to albo zrobią cichy ślub, albo małe wesele. Już bez takiej pompy jaka planowali wcześniej.
Dziewczyna w maju podjęła chyba najlepszą decyzję z możliwych. Chociaż dużo czasu jeszcze minie zanim na prawdę zaufa swojemu mężczyźnie, teraz widać szczęście na jej twarzy. No i teraz jej facet wie, że z nią nie ma żartów. Bardzo jej kibicuję, bo zasługuje na szczęście.
Tak samo kibicuje Tobie.
Wierzę, że zrobiłaś dobrze. I życzę Ci by wszystko poukładało sie po Twojej myśli. Wiem, że nie jest Ci łatwo, sama pamiętam długie rozmowy z koleżanką w maju (chociaż to zupełnie inna historia). Chciałabym tylko byś wiedziała, że sa ludzie którzy z różnych przyczyn odwołują ślub i potrafią sobie dobrze radzić, potrafią sie dalej kochać i polegać na sobie. I ich zycie, wspólne życie może nabrac nowych, lepszych barw.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:34   #3540
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia

Cytat:
Jak widać tak musiało być a PMka z Ciebie jest i tak "Nasza" Szkoda, że się nie udało

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Czasami nadchodza takie dni i mysle ze sie przydaja... ja wczoraj z kolei mialam takie myslowki, ze mam ochote sie teraz zajac soba, zaczac cwiczyc i ogolnie skupic sie na sobie...bo tak to zazwyczaj bylo, a Tz chcialby sie spotkac dobra to odloze to na jutro, a teraz nie zmiana!
Czyli "dzień muła" ma też pozytywne strony?

Cytat:
Wiktusiaczek ja takie "zamulone" dni też nazywam refleksyjnymi
O! To dużo lepsza nazwa, niż "dzień muła"

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Kochana, po prostu czasem potrzebujesz takiego zawieszenia się w przestrzeni. Ja też tak miewam, ale to nic złego (chyba )
Chyba nic, tylko mam wrażenie, że mózg mi się wyłączył. Ja nadal pozostaję w swoim zawieszeniu... Ale sajgon - dwa dni już tak sobie trwam

Kindziu: Podziwiam Cię za odwagę i determinację Każda Twoja decyzja będzie słuszna i masz moje pełne forumkowe wsparcie we wszystkim I nie będę Ci tutaj pisać, że się ułoży, bo nie wiadomo, jak będzie i jeśli Twoją decyzją jest odwołanie wszystkiego to znaczy, że tak ma być i już
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości