|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanie moje..ale to jeszcze nie koniec. nie żegnaj się bo strasznie się mutno zrobiło...
![]() Daj mu troche czasu i niech sie wykaże... i pamietaj rozmowa, rozmowa, rozmowa.... Marylko, chociło raczej mi o to, żeby sie tam przytulnie zrobiło. Nie mogę połozyć na dile reczików bo mój piesek toszatan istny i zabiera wszystko z łazienki ![]() Chyba dodarm tam czekolade i soczysta zielen..??? Zdradz mi gdzie kupiłas poduszki..bo ja nic w dobrej cenie fajnego znaleźć nie mogę Potrzebuje własnie takie jakie masz róż, fiolet i odrobina zielenip.s. 6 miesiecy i 1 dzień do naszego ślubu ![]() ![]()
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2011-12-15 o 10:46 |
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już żadnej złotówki nie wyłożę na jego część skoro liczy na to że mamusia da mu 20 000 zł to niech czeka
|
|
#3514 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lubię takie przestronne pomieszczenia oby ich nie zagracać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i też kupiliśmy w Selgrosie ale w kwietniu/maju tego roku :0 stoi sobie i czeka aż się przyda a do czerwca jeszcze tyrochę czasu Cytat:
Cytat:
Cytat:
a po Twoich slowach mu na pewno sie glupio zrobiło Mężczyźni zazwyczaj nie lubią takich rzeczy jak organizacja ślubu wesela ale to faceci my kobiety zawsze się bardziej fascynujemy takimi rzeczami a oni... hmm wiertarkami majsterkowaniem samochodami..... ale my jesteśmy z Wenus a oni z Marsa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
Kindzia trzymaj się dziecino
Evonia ![]() żeby wszystko się udało i za długo tam nie leż ![]() baskaeta kupowaliście na koncesje czy bez i jaką wódkę braliście
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my bez koncesji braliśmy 0,5l Pan Tadeusza - duzo sztuk nie napisze ile bo sie załamiecie znowu i mamy fajne Carlo Rossi w takich bukłaczkach po 1,5 l - wygladem idealnie pasują na weselny stół oczywiście tak wiem bez koncesji drozej ale coż zrobić jak nie mamy ale i tak taniej kupiliśmy niż były w innych marketach
|
|
#3517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my też będziemy mieli sporo tej wódki nie tylko ty niektóre dziewczyny zakupiły po 300 szt a z ciekawości ile wzieliście
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w pudełku jest po 12 szt wiec wychodzi mi ze 216 szt po 0,5l mamy tylko nasze wesele jest jednodniowe hahahaale kartę do Selgrosa macie?? ps najlepiej jak podzwonicie po marketach i porozmawiacie z kierownikami działu alkohol - czasem maja fajne promocje przy większych ilościach badź jakieś gratisy przed wycieczką do marketu zachęcam do takiej formy informacji
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-12-15 o 11:41 |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za informacje chyba potem tak zrobię i przedzwonię do makro i selgrosu i się spytam
|
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My kupilismy wyborowa 0,5 l jakies 2 tyg temu z karta na koncesje i upustem i butelka nas wyszla ok 17,60 |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Kindziu wiesz, jesteś bardzo dzielna
i nie żegnaj się z nami
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Kindziu, wybacz, że napisałam, że to żart. Uwierz mi, miałam taką nadzieję, myślałam, że się pośmiejemy i tyle. Dziewczyny już dużo napisały, ja powiem tylko tyle że przesyłam wirtualne buziaki i uściski i mam nadzieje, że się facet obudzi i będzie ok
![]() DZIEWCZYNKI! Na początku wątku pisałam, żebyście trzymały kciuki do 15 grudnia. Dziękuję Wam mocno i bardzo Niestety, nie udało się, a chciałam Was zaskoczyć, bo była możliwość powrotu do Waszego PMkowego grona...Także wszystko musi toczyć się tak jak było ustalone...
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już dawno powinnam to zrobić
|
|
#3524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za cenę wiem własnie -> te butelki fajnie będą pasowały do sali i do Pana Tadeusza dlatego je wzięliśmy są takie biesiadne ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
coś Ty????? tak na serio nie będzie???? Kindzia zastanów się przecież jeszcze ma czas chłopak na poprawę.... Nie dasz mu szansy żeby sie poprawił? Może tylko trzeba bylo mu to uświadomić.... rany.... Kindzia nie spodziewałam się myślałam ze to tylko taka mała utarczka.... i naparawdę nic nie jest w stanie Cię przekonać do twojego TŻ-ta??? żeby byc z nim dalej??
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to byłaby fajna niespodzianka Cytat:
widzę że jesteś stanowcza i mówisz ze decyzję podjęłaś, wiec na pewno nie powinnyśmy Cię przekonywać, jako osoby które nie znają WAS jako pary ale mimo wszystko trzymam kciuki i mam nadzieję że się ułoży
|
|||
|
|
|
#3527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to tak jak pisalam, dodatki dodatki i jeszcze raz dodatki Ale ja bym jednak na wanilliowe postawila...jakos tak bardziej mi do stylu tej lazienki pasuja...poszperaj za jakimis dodatkami w stylu retro lub wiktorianskim, bo do takich plytek taki styl dodatkow bedzie bardzo pasowal ![]() Aaa o poduszkach zapomnialam juz ci pisze..oczywiscie kupilam je w NL, nie pamietam juz dokladnie ale cos ok 10 euro za szt kosztowaly z wkladem....jak na ceny tutaj to nie duzo, jesli chcesz moge ci takie kupic (jesli jeszcze maja) i przeslac Koszt przesylki poleconej 9,95 e do 2 kg. |
||
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wybacz po prostu jestem w szoku i bardzo mi sie smutno zrobiło że to jednak aż tak... żeby się rozstać....
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojciec będzie po mojej stronie gorzej z matką bo go traktowała jak syna ale z matką mam słaby kontakt więc jakoś się tym nie przejmujęnie chodzi już o tą stabilizację finansową (nie jestem materialistką) rozeszło się o całokształt - muszę odsapnąć od tego
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-12-15 o 12:58 |
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
dobre pytanie i sama chciałabym móc na nie odpowiedzieć
|
#3532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
życzę Ci żebyś była dzielna! Myślę, że rodzice zrozumieją, prędzej czy później. To na pewno nie była łatwa decyzja. Życie jest Twoje, nikt za Ciebie go nie przeżyje, więc ważne, żebyś postępowała w zgodzie ze sobą! edit. być może TŻ się ogarnie i kiedyś się ułoży, ale to na pewno potrzeba czasu Edytowane przez 95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d Czas edycji: 2011-12-15 o 13:04 |
|
|
|
|
#3533 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
To ja możesz, rzuć się telefonem i adresem tego zakładu na priv
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do łazienki to jest oczywiste, że ta byłaby tylko dla nas, a dla reszty domu też oczywiście druga porządna ![]() My tak sobie ostatnio usiedliśmy i zaczęliśmy rozrysowywać trochę nasz wymarzony domek i wyszło nam, że na dole byłaby część dzienna plus nasza sypialnia i gabinecik dla TŻta, a na górze 3 pokoje z garderobą. Planujemy dwoje dzieci, ale uważam, że jak już się ma dom, to warto mieć też dodatkowy pokój gościnno-użytkowy. W obu pokojach dzieciaków chcemy zrobić takie trochę zakryte balkony-kanciapy, co by sobie tam dzieciaki mogły siadywać i czytać, uczyć się, marzyć Podobnie mały tarasik chcemy zrobić w naszej sypialni na poranne herbatki, czytanie i nawet pracę, a od jadalni zrobić spory taras na przyjmowanie gości, robienie obiadków, grilli itd. Jak widać mamy trochę fioła na punkcie spędzania czasu na świeżym powietrzu i balkony i tarasy są dla nas mega ważne, dlatego szukam ciekawych rozwiązań - żeby były jednocześnie zaciszne i przytulne, osłonięte od wiatru i słońca, ale nie całkowicie pozakrywane Także jak trafisz na coś takiego, to podsyłaj (Twój taras np. bardzo mi się podoba, już sobie zapisałam w inspiracjach ) Pilnowańsko!Cytat:
Choć podejrzewam, że raczej nie będziemy w ogóle chodzić w butach po mieszkaniu, bo oboje tego bardzo nie lubimy, więc raczej w takim pomieszczeniu gospodarczym buty by się zostawiało i wkładało papucie ![]() Cytat:
, żebyś dużo tego interneta nie zmarnowała ![]() Cytat:
Ale tak czy siak jesteś naszą PMką i nic tego nie zmieni Cytat:
Cytat:
Ale może nie warto jeszcze przekreślać tego związku? Może daj chłopakowi czas na rehabilitację! Podziwiam Twoją odwagę i wiem, że cokolwiek zrobisz, to będzie słuszna decyzja, ale tyle mówiłaś nam o tym, jak się bardzo kochacie i jak Wam cudownie... Może warto dać sobie jeszcze jedną szansę Pamiętaj, że cokolwiek się stanie, my Cię wspieramy i stoimy murem za Tobą!
|
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz tak bardzo rzeczowo- a co będzie z Twoją suknią
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami lepiej tak niż poślubie..ale co z orzeszkiem :conf used:Cytat:
![]() Poduszki bardzo chetnie bym wzieła ale wychodzi po 70 zł za poduche W tym miesiącu to już musze sobie chyba odmówić..zamowiłam kilka rzeczy, buty, za sale zaplaciłam tysiaka(zaliczkę drugą ) plus kolia i jeszcze prezenty zrobiłam..juz spłukana jestem.... |
||
|
|
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też musi poczekać wiatropylna nie jestem ale na orzeszka też przyjdzie pora
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
A żeby mi było bardziej smutno, fotograf, którego chcę, którego zdjęcia mi się podobają ma okropną ofertę i nie dam mu 7 tysięcy za to co mi przesłał
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecałaś przyjechac do mnie jak bedziesz zaorzeszkowana...:confuse d:
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, będzie na biało....
Moja serdeczna koleżanka w sierpniu tego roku miała brać ślub, w maju- dokładnie 3 miesiące przed ślubem, zerwała zaręczyny i powiedziała, że ślubu nie będzie. A to dlatego, że jej TŻ zachowywał sie jak zazdrosny chłopczyk. Publicznie ją wyzwał, że go zdradza, że się szmaci, że tylko udaje świętą, a w rzeczywistości puszcza się na lewo i prawo. Oczywiście wszystko było wyssane z palca. Dziewczyna nawet nie spoglądała na innych. Była mu wierna w 200%. Fakt, on był na kontrakcie za granicą przez rok, widywali się raz na miesiąc. Ale w wolne soboty ona siedziała w domu i napierniczała z nim godzinami na skypie. W tym czasie w ogóle nie chodziła na imprezy, a z koleżankami na piwko wychodziła bardzo rzadko. Widać, on tego nie docenił. Zrobił jej straszną przykrość upokarzając ją przy wszystkich znajomych na jej urodzinach. Dodatkowo zerwał jej z ręki pierścionek zaręczynowy i rzucił nim na ziemię. Dziewczyna wyrzuciła go z domu, całą noc nie spała. Nad ranem doszła do wniosku, że ślubu nie będzie. Jej rodzina jakos to przyjęła. Jego oczywiście nie, bo przecież na 3 miesiące przed ślubem nie ma czasu na kapryszenie, itp itd. Ślub sie nie odbył. A sukienka wisi sobie w szafie i może kiedyś doczeka się Tego dnia. Wódkę odsprzedali, zaproszenia wyrzucili. Ale nie rozstali się. Ona dała mu jeszcze jedna szansę. Od tego czasu Jej facet się diametralnie zmienił. Nigdy nie był taki troskliwy i kochający jak teraz. Wszystko robi na czas, ba nawet więcej czasu ma dla niej. Niestety ona cały czas pamięta. Ślub może kiedyś będzie. A ja będzie to albo zrobią cichy ślub, albo małe wesele. Już bez takiej pompy jaka planowali wcześniej. Dziewczyna w maju podjęła chyba najlepszą decyzję z możliwych. Chociaż dużo czasu jeszcze minie zanim na prawdę zaufa swojemu mężczyźnie, teraz widać szczęście na jej twarzy. No i teraz jej facet wie, że z nią nie ma żartów. Bardzo jej kibicuję, bo zasługuje na szczęście. Tak samo kibicuje Tobie. Wierzę, że zrobiłaś dobrze. I życzę Ci by wszystko poukładało sie po Twojej myśli. Wiem, że nie jest Ci łatwo, sama pamiętam długie rozmowy z koleżanką w maju (chociaż to zupełnie inna historia). Chciałabym tylko byś wiedziała, że sa ludzie którzy z różnych przyczyn odwołują ślub i potrafią sobie dobrze radzić, potrafią sie dalej kochać i polegać na sobie. I ich zycie, wspólne życie może nabrac nowych, lepszych barw.
|
#3540 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O! To dużo lepsza nazwa, niż "dzień muła" ![]() Cytat:
![]() Kindziu: Podziwiam Cię za odwagę i determinację |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.

Potrzebuje własnie takie jakie masz róż, fiolet i odrobina zieleni
26.11.2011
19.05.2012
lubię takie przestronne pomieszczenia
bo może jeszcze w tym tygodniu byśmy zakupili
mam nadzieję, że wszystko nie potrwa dłużej niż 1 dzień 

za cenę
to byłaby fajna niespodzianka
ojciec będzie po mojej stronie gorzej z matką bo go traktowała jak syna ale z matką mam słaby kontakt więc jakoś się tym nie przejmuję

też musi poczekać wiatropylna nie jestem ale na orzeszka też przyjdzie pora