Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 13:39   #3541
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kindziu, czy On chce w ogole tego slubu? Bo kasa kasa, ale ja czy mu na ślubie zależy?

Obiecałaś przyjechac do mnie jak bedziesz zaorzeszkowana...:confuse d:
on chcę ciągle mi to teraz piszę że się wszystkim zajmie a ja sobie odpocznę i tylko będę akceptować czy mi się to podoba czy nie, kocham go i zawsze mi na nim zależało i zależy, jeśli nadal zaproszenie aktualne i to ty będziesz zaorzeszkowana to przyjadę Cię wspierać i pogadać trochę do fasolki

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Kochana, będzie na biało....
Moja serdeczna koleżanka w sierpniu tego roku miała brać ślub, w maju- dokładnie 3 miesiące przed ślubem, zerwała zaręczyny i powiedziała, że ślubu nie będzie. A to dlatego, że jej TŻ zachowywał sie jak zazdrosny chłopczyk. Publicznie ją wyzwał, że go zdradza, że się szmaci, że tylko udaje świętą, a w rzeczywistości puszcza się na lewo i prawo. Oczywiście wszystko było wyssane z palca. Dziewczyna nawet nie spoglądała na innych. Była mu wierna w 200%. Fakt, on był na kontrakcie za granicą przez rok, widywali się raz na miesiąc. Ale w wolne soboty ona siedziała w domu i napierniczała z nim godzinami na skypie. W tym czasie w ogóle nie chodziła na imprezy, a z koleżankami na piwko wychodziła bardzo rzadko. Widać, on tego nie docenił. Zrobił jej straszną przykrość upokarzając ją przy wszystkich znajomych na jej urodzinach. Dodatkowo zerwał jej z ręki pierścionek zaręczynowy i rzucił nim na ziemię. Dziewczyna wyrzuciła go z domu, całą noc nie spała. Nad ranem doszła do wniosku, że ślubu nie będzie. Jej rodzina jakos to przyjęła. Jego oczywiście nie, bo przecież na 3 miesiące przed ślubem nie ma czasu na kapryszenie, itp itd. Ślub sie nie odbył. A sukienka wisi sobie w szafie i może kiedyś doczeka się Tego dnia. Wódkę odsprzedali, zaproszenia wyrzucili. Ale nie rozstali się. Ona dała mu jeszcze jedna szansę. Od tego czasu Jej facet się diametralnie zmienił. Nigdy nie był taki troskliwy i kochający jak teraz. Wszystko robi na czas, ba nawet więcej czasu ma dla niej. Niestety ona cały czas pamięta. Ślub może kiedyś będzie. A ja będzie to albo zrobią cichy ślub, albo małe wesele. Już bez takiej pompy jaka planowali wcześniej.
Dziewczyna w maju podjęła chyba najlepszą decyzję z możliwych. Chociaż dużo czasu jeszcze minie zanim na prawdę zaufa swojemu mężczyźnie, teraz widać szczęście na jej twarzy. No i teraz jej facet wie, że z nią nie ma żartów. Bardzo jej kibicuję, bo zasługuje na szczęście.
Tak samo kibicuje Tobie.
Wierzę, że zrobiłaś dobrze. I życzę Ci by wszystko poukładało sie po Twojej myśli. Wiem, że nie jest Ci łatwo, sama pamiętam długie rozmowy z koleżanką w maju (chociaż to zupełnie inna historia). Chciałabym tylko byś wiedziała, że sa ludzie którzy z różnych przyczyn odwołują ślub i potrafią sobie dobrze radzić, potrafią sie dalej kochać i polegać na sobie. I ich zycie, wspólne życie może nabrac nowych, lepszych barw.

kochana jesteś różne historie chodzą po ludziach ale jakoś tak lepiej zrobiło mi się na duchu ułoży się i mi wiem to!!
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:49   #3542
misiak17
Wtajemniczenie

kindziulindzia ojej przykro mi bardzo ale może to i lepiej. Zastanowisz się na spokojnie co dalej. Nie wiem co mam Ci napisać. A Twojemu Narzeczonemu należy się . Ale trzymam kciuki żeby jakoś się ułożyło.

Ja też na początku myślałam, że TŻ mało mi będzie pomagał przy organizacji ale jestem mile zaskoczona. Ogólnie ja załatwiam większość rzeczy, tzn. oglądam w internecie, szukam, bo on nie ma netu i pracuje. Ale wszystko ogólnie uzgadniamy razem. Też musiałam się go długo prosić o listę gości. Teraz szukamy tej chole.rnej wódki. Już mi się odechciewa. Jutro jedziemy po tego szampana do Biedronki bo stwierdziliśmy, że się opłaca go brać.

za MDŚ

Ja idę zaraz do dermatologa z tą moją głową, bo od smarowania tym płynem strasznie mi lecą włosy i mało tego, że to łysienie to jeszcze do wesela wszystkie mi wypadną. Masakra.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 13:53   #3543
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
co z suknią - zadatek zapłacony i będzie musiała jeszcze na mnie trochę poczekać nic więcej nie mogę zrobić

orzeszek też musi poczekać wiatropylna nie jestem ale na orzeszka też przyjdzie pora
Serce mi się kroi, jak widzę, jak się smucisz Myślę, że potrzebujesz czasu, żeby sobie wszystko w głowie poukładać. Podejrzewam, że teraz nawet nie chcesz Go widzieć za bardzo, ale z drugiej strony chyba w końcu będziecie musieli się spotkać i pogadać o tym wszystkim. Jakoś spróbować się dogadać, co dalej i jak sobie to wyobrażacie.
Nawet sobie nie mogę wyobrazić, jak się teraz czujesz w takim zawieszeniu, bo niby decyzję jedną podjęłaś (bardzo ważną i bardzo odważną), ale ta decyzja pociąga za sobą tyle innych, jeszcze nie podjętych, że będziesz teraz potrzebowała dużo siły, żeby je podjąć. Zyczę Ci jej jak najwięcej

goszu, niewyobrażalnym jest dla mnie przyjąć faceta po takiej akcji i dalej dzielić z nim życie. Fajnie, że się zmienił, ale myślisz, że to trwała zmiana? Czy raczej do następnego momentu, kiedy ustalą następną datę ślubu i będzie miał ją "w garści". Tego nigdy nie wiadomo, ale dziewczyna też odważna.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:06   #3544
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
on chcę ciągle mi to teraz piszę że się wszystkim zajmie a ja sobie odpocznę i tylko będę akceptować czy mi się to podoba czy nie, kocham go i zawsze mi na nim zależało i zależy, jeśli nadal zaproszenie aktualne i to ty będziesz zaorzeszkowana to przyjadę Cię wspierać i pogadać trochę do fasolki

kochana jesteś różne historie chodzą po ludziach ale jakoś tak lepiej zrobiło mi się na duchu ułoży się i mi wiem to!!
Nie będę odnosić się do konkretnych Twoich wypowiedzi, lecz ogólnie napiszę
Widać, ze jesteś zdecydowana i decyzja o odwołaniu ślubu musiała u Ciebie kiełkować już od dawna. Podziwiam Cię i gratuluję odwagi. Wg mnie podejmujesz dobrą decyzję - nie czekasz do ślubu z nadzieją, że po wypowiedzeniu słów przysięgi przyleci jakaś wróżka, która całkowicie odmieni Twego wybranka. Za to
Natomiast o tym, czy chcecie być ze sobą dalej, to już musicie we dwoje porozmawiać i ustalić. Jeśli jesteście sobie przeznaczeni (w sensie, że to ten jedyny a Ty jesteś dla niego tą jedyną), to ślub kiedyś się odbędzie.
Stary 2011-12-15, 14:07   #3545
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Ja niedawno wróciłam od dermatologa. Przy okazji kupiłam nawilżacz powietrza może coś mi pomoże.

Cytat:
to nie jest żart !!

wczoraj miarka się przebrała zostało powiedzianych za wiele słów i tak się skończyło, co ja mam Wam dziewczyny powiedzieć że mam PRZESYT

nie mam racji??
Bardzo mi przykro z powodu całej tej sytuacji. Wyobrażam sobie jak musi być Ci ciężko. Tak jak dziewczyny pisały myślę, że bardzo dobrze zrobiłaś. Faceci tak mają, że czasem trzeba nimi potrząsnąć porządnie, żeby się ogarnęli ( wiem bo ja moim muszę co jakiś czas, ale widzę, że się stara uczyć na błędach ). Moim zdaniem dobrze zrobi jak dasz swojemu Tż trochę czasu, żeby sobie przemyślał swoje zachowanie i obiecał poprawę, zobaczysz jak mu pójdzie zmienianie siebie na lepsze. Trzymam bardzo mocno za was kciuki

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
No my właśnie tez nie mamy koncesji i nie wiem jak cenowo jest w tym Selgrosie bez tej koncesji my też będziemy mieli sporo tej wódki nie tylko ty niektóre dziewczyny zakupiły po 300 szt a z ciekawości ile wzieliście
My mamy 300 butelek wódki i moja mama cały czas chodzi i gada, że za mało.
Zastanawiam się jakie wino kupić i jakiego szampana no i oczywiście czy już czy czekać. Dzisiaj gadałam z Tż i mówiłam mu, że według mnie szampany będą tańsze przed sylwestrem bo będą promocje, a on znów twierdzi, że będą droższe bo będzie większy popyt.
A co do wina to na pewno słodkie i półsłodkie. Moje koleżanki piją CinCin ale ja nie jestem przekonana do niego. Ja z kolei Carlo Rosi (najlepiej różowe), a znów rodzina Tż często jakieś na F ale nie pamiętam nazwy.

Któraś z was ostatnio pytała mnie jakiej firmy koszulkę kupiłam Tż na mikołaja i mówiła chyba, że pracuje w sklepie sportowym. Moja pamięć jak zwykle zawodzi kiedy nie powinna.
W każdym razie teraz poszukuję rękawiczek na rower dla Tż na urodziny i potrzebuję rady jakie kupić????!!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:24   #3546
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Zastanawiam się jakie wino kupić i jakiego szampana no i oczywiście czy już czy czekać. Dzisiaj gadałam z Tż i mówiłam mu, że według mnie szampany będą tańsze przed sylwestrem bo będą promocje, a on znów twierdzi, że będą droższe bo będzie większy popyt.
A co do wina to na pewno słodkie i półsłodkie. Moje koleżanki piją CinCin ale ja nie jestem przekonana do niego. Ja z kolei Carlo Rosi (najlepiej różowe), a znów rodzina Tż często jakieś na F ale nie pamiętam nazwy.

Któraś z was ostatnio pytała mnie jakiej firmy koszulkę kupiłam Tż na mikołaja i mówiła chyba, że pracuje w sklepie sportowym. Moja pamięć jak zwykle zawodzi kiedy nie powinna.
W każdym razie teraz poszukuję rękawiczek na rower dla Tż na urodziny i potrzebuję rady jakie kupić????!!

ojej.. duzo tego wiesz co ja bym wybrała to, które Wy lubicie - bo jak zostanie to pewnie Wy na różnych okazjach bedziecie pić to co zostanie - jesli chodzi o wino tak mi się wydaje....

matko ja w ogóle nie piję i sie zastanawiam że jak zostanie -> to u nas będzie juz na chrziciny

a wogóle przepraszam że to napisze ale musze moja frustrację wyrzucić - ja chcę już być taka jak kiedyś chuda........... RATUNKUUUU dobija mnie to że przez te debilne środki jestem grubsza o tyle... chętnie bym już przymierzała jakieś sukienki a tu lipa bo w każdej pewnei bede wygladac obleśnie... mam dość tej dodatkowej wagi dzięki tym tabletkom......... chudniecie jest takie powolne....

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-12-15 o 14:31
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:06   #3547
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Kindziu kochana straszniemi przykro , ale masz 100% racji. Druga strona też musi się angażować. Plus, że wszystko z siebie wyrzuciłaś.
Mimo wszystko jednak będę trzymała kciuki za Was. Niech się TŻ ogarnie, żeby się Wam ułożyło.
Jestem z Tobą
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:07   #3548
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie!

No to twoja mama by chciała tej wódki
My też z poczatku tyle planowaliśmy kupić butelek ale teraz stwierdzilismy że to za dużo bedzie i to na 2 dni bo ostatnio znajomy opowiadał że on a na swoim weselu miał 300 butelek na 270 gości i zostało mu ponad 100 , z kolej moja siostra miała tyle butelek co gości i też jej zostało ale nie dużo bo chyba z 5 tylko i stwierdziliśmy że to będzie za dużo

kasia_kuku szkoda że nic z tego nie wyszło ale i tak dalej jesteś naszą PMką
Stary 2011-12-15, 15:09   #3549
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
matko ja w ogóle nie piję i sie zastanawiam że jak zostanie -> to u nas będzie juz na chrziciny

a wogóle przepraszam że to napisze ale musze moja frustrację wyrzucić - ja chcę już być taka jak kiedyś chuda........... RATUNKUUUU dobija mnie to że przez te debilne środki jestem grubsza o tyle... chętnie bym już przymierzała jakieś sukienki a tu lipa bo w każdej pewnei bede wygladac obleśnie... mam dość tej dodatkowej wagi dzięki tym tabletkom......... chudniecie jest takie powolne....
Kochana, obleśnie na pewno nie będzie wyglądać, co Ty wygadujesz! Dziewczyny z różnymi rozmiarami mierzą suknie, to nie jest nic wielkiego, że masz parę kilo nadwagi, które i tak powoli spadają. Owszem, chudnie się powoli, ale jeśli 3ma się swoich postanowień i jest się wytrwałym, to potem jaka jest satysfakcja, że się odchudziło! Ja na Twoim miejscu już bym poszła na te kiecki chociaż popatrzeć, zobaczyć, co Ci się na żywo podoba. Ale i przymierzać też już spokojnie możesz, zobaczysz, w czym Ci do twarzy, a wiadomo, że jak schudniesz, to w takiej kiecce, co Ci się podoba będziesz jeszcze lepiej wyglądać

My też wódki nie pijemy w ogóle, ale chrzcin na miarę drugiego wesela nie planujemy na pewno, więc będziemy kupować tak, żeby niewiele zostało i damy to pewnie Rodzicom na rozczęstowanie na rodzinnych imprezkach. Szczególnie, że pewnie to Oni będą tę wódkę kupować, więc niech zabierają i się cieszą, nam to niepotrzebne

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:12   #3550
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
No to twoja mama by chciała tej wódki
My też z poczatku tyle planowaliśmy kupić butelek ale teraz stwierdzilismy że to za dużo bedzie i to na 2 dni bo ostatnio znajomy opowiadał że on a na swoim weselu miał 300 butelek na 270 gości i zostało mu ponad 100 , z kolej moja siostra miała tyle butelek co gości i też jej zostało ale nie dużo bo chyba z 5 tylko i stwierdziliśmy że to będzie za dużo

kasia_kuku szkoda że nic z tego nie wyszło ale i tak dalej jesteś naszą PMką
Ona chciała 350 butelek. Dorosłych gości mamy 170 bo dużo dzieci będzie. Wiadomo, że obsłudze trzeba dać, zespołowi no i do straży karton bo mój Tż jest strażakiem ochotnikiem. ALe mi się wydaje, że i tak wystarczy. Większość osób co miało ślub niedawno mówi, że zotało im wódki i to własnie ok 100 butelek.

Laura

Stary 2011-12-15, 15:37   #3551
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ona chciała 350 butelek. Dorosłych gości mamy 170 bo dużo dzieci będzie. Wiadomo, że obsłudze trzeba dać, zespołowi no i do straży karton bo mój Tż jest strażakiem ochotnikiem. ALe mi się wydaje, że i tak wystarczy. Większość osób co miało ślub niedawno mówi, że zotało im wódki i to własnie ok 100 butelek.
Nie no 350 to chyba przesada sorry że to mówię u nas z dorosłych też będzie coś koło 170 osób dorosłych i planujemy kupić 220 butelek no bo będą jeszcze poprawiny i od razu kilka butelek na kawalerskie no i u nas nie daje się gościom na odchodne i myślimy że spokojnie wystarczy
A jak wy dacie ten karton to i tak tyle jeszcze będziecie mieć przecież
Stary 2011-12-15, 15:40   #3552
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, będzie na biało....
Moja serdeczna koleżanka w sierpniu tego roku miała brać ślub, w maju- dokładnie 3 miesiące przed ślubem, zerwała zaręczyny i powiedziała, że ślubu nie będzie. A to dlatego, że jej TŻ zachowywał sie jak zazdrosny chłopczyk. Publicznie ją wyzwał, że go zdradza, że się szmaci, że tylko udaje świętą, a w rzeczywistości puszcza się na lewo i prawo. Oczywiście wszystko było wyssane z palca. Dziewczyna nawet nie spoglądała na innych. Była mu wierna w 200%. Fakt, on był na kontrakcie za granicą przez rok, widywali się raz na miesiąc. Ale w wolne soboty ona siedziała w domu i napierniczała z nim godzinami na skypie. W tym czasie w ogóle nie chodziła na imprezy, a z koleżankami na piwko wychodziła bardzo rzadko. Widać, on tego nie docenił. Zrobił jej straszną przykrość upokarzając ją przy wszystkich znajomych na jej urodzinach. Dodatkowo zerwał jej z ręki pierścionek zaręczynowy i rzucił nim na ziemię. Dziewczyna wyrzuciła go z domu, całą noc nie spała. Nad ranem doszła do wniosku, że ślubu nie będzie. Jej rodzina jakos to przyjęła. Jego oczywiście nie, bo przecież na 3 miesiące przed ślubem nie ma czasu na kapryszenie, itp itd. Ślub sie nie odbył. A sukienka wisi sobie w szafie i może kiedyś doczeka się Tego dnia. Wódkę odsprzedali, zaproszenia wyrzucili. Ale nie rozstali się. Ona dała mu jeszcze jedna szansę. Od tego czasu Jej facet się diametralnie zmienił. Nigdy nie był taki troskliwy i kochający jak teraz. Wszystko robi na czas, ba nawet więcej czasu ma dla niej. Niestety ona cały czas pamięta. Ślub może kiedyś będzie. A ja będzie to albo zrobią cichy ślub, albo małe wesele. Już bez takiej pompy jaka planowali wcześniej.
Dziewczyna w maju podjęła chyba najlepszą decyzję z możliwych. Chociaż dużo czasu jeszcze minie zanim na prawdę zaufa swojemu mężczyźnie, teraz widać szczęście na jej twarzy. No i teraz jej facet wie, że z nią nie ma żartów. Bardzo jej kibicuję, bo zasługuje na szczęście.
Tak samo kibicuje Tobie.
Wierzę, że zrobiłaś dobrze. I życzę Ci by wszystko poukładało sie po Twojej myśli. Wiem, że nie jest Ci łatwo, sama pamiętam długie rozmowy z koleżanką w maju (chociaż to zupełnie inna historia). Chciałabym tylko byś wiedziała, że sa ludzie którzy z różnych przyczyn odwołują ślub i potrafią sobie dobrze radzić, potrafią sie dalej kochać i polegać na sobie. I ich zycie, wspólne życie może nabrac nowych, lepszych barw.

Ale historia... widac ze koles szybciej zrobil niz pomyslal!
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Czyli "dzień muła" ma też pozytywne strony?

A jak

Cytat:
ojej.. duzo tego wiesz co ja bym wybrała to, które Wy lubicie - bo jak zostanie to pewnie Wy na różnych okazjach bedziecie pić to co zostanie - jesli chodzi o wino tak mi się wydaje....

Co to ma sie znaczyc? Zaraz Cie z dziewczynami doprowadzimy do porzadku! Kazda PMka jest sliczna, nawet jakbys przytyla 100 kg! A Ty pewnie nawet z 50 nie przytylas?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:44   #3553
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no 350 to chyba przesada sorry że to mówię u nas z dorosłych też będzie coś koło 170 osób dorosłych i planujemy kupić 220 butelek no bo będą jeszcze poprawiny i od razu kilka butelek na kawalerskie no i u nas nie daje się gościom na odchodne i myślimy że spokojnie wystarczy
A jak wy dacie ten karton to i tak tyle jeszcze będziecie mieć przecież
Spoko ja tej kobiety też nie rozumiem. My też mamy poprawiny, ale u mnie gościom na koniec daje się tylko ciasto bez wódki.

Laura

Stary 2011-12-15, 15:48   #3554
malwus20
Wtajemniczenie

Kindziu tak bardzo Ci współczuje tej sytuacji, jakbym mogła to bym Cie ścisnęła tak mocno na pocieszenie Z tego co przeczytałam decyzja już podjęta i popieram Cie w niej. Bardzo dobrze zrobiłaś, nalezy sie Twojemu Tż wstrząs i to solidny bo może tylko dzięki temu sie opamieta. Tylko problem jest w tym co pisała Gosza, czy jak sie opamieta to na zawsze a nie na 5 minut. Nie znamy Cie na tyle by wiedziec jak wyglądał tak do końca Twój związek, Ty najlepiej znasz Tż wiesz czy jeśli chce się zmienić to zmienia coś na stałe a nie tylko na odrobinę czasu żeby Cie zadowolić a potem wrócić do swoich "nawyków".
Życzę Ci z całego serca żeby wam się jednak ułożyło, wiadomo że nie od razu ale za jakiś czas
Stary 2011-12-15, 15:49   #3555
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Kochana, obleśnie na pewno nie będzie wyglądać, co Ty wygadujesz! Dziewczyny z różnymi rozmiarami mierzą suknie, to nie jest nic wielkiego, że masz parę kilo nadwagi, które i tak powoli spadają. Owszem, chudnie się powoli, ale jeśli 3ma się swoich postanowień i jest się wytrwałym, to potem jaka jest satysfakcja, że się odchudziło! Ja na Twoim miejscu już bym poszła na te kiecki chociaż popatrzeć, zobaczyć, co Ci się na żywo podoba. Ale i przymierzać też już spokojnie możesz, zobaczysz, w czym Ci do twarzy, a wiadomo, że jak schudniesz, to w takiej kiecce, co Ci się podoba będziesz jeszcze lepiej wyglądać
ja wiem ale mi chodzi o mnie nikomu nie ublizam tylko widzisz już mam troszkę dość... tego jak wygladam... nie tracę zapału do stosowania się rad dietetyka ale smutno mi że tak sie stało... wiesz jeśli utracisz coś co mialas od zawsze to trudno się przyzwyczaić do nowej sytuacji i ja tak mam - wiem że moze będę wazyła tyle ile chce do czerwca ale to sie wydaje jeszcze tak długo.... i ogarneła przez to mnie frustracja.... i dół.... z tego powodu szkoda ze nie miałam nikogo kto mi wtedy by powiedział: stop nie bierz tego... a lekarze no cóż nie informuja o skutkatch ubocznych tylko przepisuja....

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość

Co to ma sie znaczyc? Zaraz Cie z dziewczynami doprowadzimy do porzadku! Kazda PMka jest sliczna, nawet jakbys przytyla 100 kg! A Ty pewnie nawet z 50 nie przytylas?
ja 30 kg... schudłam już 12 kg wiec przede mna jeszcze 18 kg.... i mam doła.... bo nigdy tak nie wygladałam..... i smutno mi... i w ogóle......

dobra dziewczyny uciekam do domu - dziękuje Wam za wsparcie....
Stary 2011-12-15, 15:52   #3556
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko ja tej kobiety też nie rozumiem. My też mamy poprawiny, ale u mnie gościom na koniec daje się tylko ciasto bez wódki.
Hehe co do mamy mwoiacej ze vodki bedzie malo to moja tez tak ma tzn ciagle sie boi "a nie jest tej vodki za malo"? Mamy na 1 dzien w cenie 0,7 na pare i do tego dokupilismy 105 butelek 0,5 zeby byly na bramy, na zabawy, kucharki itd i na poprawiny ale to tylko przyezdna rodzina ktora raczej na porpawinach nie powinna pic, bo to bedzie cos typu obiad, ciaho, kolacja a nie ze 2 dni wesela... i na odjezdne chyba damy tez po 0,5 wiec uwazam ze spokojnie starczy

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
ja wiem ale mi chodzi o mnie nikomu nie ublizam tylko widzisz już mam troszkę dość... tego jak wygladam... nie tracę zapału do stosowania się rad dietetyka ale smutno mi że tak sie stało... wiesz jeśli utracisz coś co mialas od zawsze to trudno się przyzwyczaić do nowej sytuacji i ja tak mam - wiem że moze będę wazyła tyle ile chce do czerwca ale to sie wydaje jeszcze tak długo.... i ogarneła przez to mnie frustracja.... i dół.... z tego powodu szkoda ze nie miałam nikogo kto mi wtedy by powiedział: stop nie bierz tego... a lekarze no cóż nie informuja o skutkatch ubocznych tylko przepisuja....

ja 30 kg... schudłam już 12 kg wiec przede mna jeszcze 18 kg.... i mam doła.... bo nigdy tak nie wygladałam..... i smutno mi... i w ogóle......

dobra dziewczyny uciekam do domu - dziękuje Wam za wsparcie....
przytlam! Sluchaj jak schudlas 12 to schudniesz i te 18, pomysl sobie ile juz stracilas kilogramow, na bank dasz rade i nie ma co smutac tylko cieszyc sie, ze tak dobrze Ci idzie!
Stary 2011-12-15, 16:08   #3557
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Hehe co do mamy mwoiacej ze vodki bedzie malo to moja tez tak ma tzn ciagle sie boi "a nie jest tej vodki za malo"? Mamy na 1 dzien w cenie 0,7 na pare i do tego dokupilismy 105 butelek 0,5 zeby byly na bramy, na zabawy, kucharki itd i na poprawiny ale to tylko przyezdna rodzina ktora raczej na porpawinach nie powinna pic, bo to bedzie cos typu obiad, ciaho, kolacja a nie ze 2 dni wesela... i na odjezdne chyba damy tez po 0,5 wiec uwazam ze spokojnie starczy
Mojej wiecznie się wydaje, że wszystkiego braknie. Moim zdaniem nam starczy. W sumie to była taka promocja, ze do każdego kartonu dostaliśmy 0,7 więc jak to wszystko przeliczę na 0,5l to nawet wychodzi 308 butelek. Tłumaczę jej, że jak będziemy widzieć, że za mało zostało po pierwszym dniu to pojedziemy do sklepu i kupimy i tyle. W takich czasach żyjemy, że nie ma z tym problemu.

Odkopałam stary wątek i już wiem...
Nattiv potrzebuję pomocy w sprawie rękawiczek na rower!!! Mam nadzieję, że tym razem mojego posta nie przegapisz

Laura

Stary 2011-12-15, 16:47   #3558
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojej wiecznie się wydaje, że wszystkiego braknie. Moim zdaniem nam starczy. W sumie to była taka promocja, ze do każdego kartonu dostaliśmy 0,7 więc jak to wszystko przeliczę na 0,5l to nawet wychodzi 308 butelek. Tłumaczę jej, że jak będziemy widzieć, że za mało zostało po pierwszym dniu to pojedziemy do sklepu i kupimy i tyle. W takich czasach żyjemy, że nie ma z tym problemu.
Dokladnie tez tak mojej mowie, teraz dgziekolwiek sie pojdzie i vodke dokupi!!!

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ja mykam, do jutra
Stary 2011-12-15, 17:07   #3559
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dziewczyny ja nawet w pracy mam zwieszenie - rzeczywistość do mnie nie dociera Na niczym się skupić nie mogę i sobie Was włączyłam, ale nie pomogło, także spadam
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:14   #3560
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

kindziu bardzo Ci wspołczuje tej sytuacji Kochana Jednak moim zdaniem postąpiłas prawidłowo. Teraz dopiero zobaczysz jak bardzo mu zależy i na Tobie i na ślubie, wspólnym życiu.... Jakoś to będzie na pewno, zobaczysz! Mam tylko nadzieję, że nie będziesz tej decyzji o anulowaniu ślubu żałować.... Trzymaj się Kochana!!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:29   #3561
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Good point - na pewno weźmiemy to pod uwagę w planowaniu własnego domku Choć podejrzewam, że raczej nie będziemy w ogóle chodzić w butach po mieszkaniu, bo oboje tego bardzo nie lubimy, więc raczej w takim pomieszczeniu gospodarczym buty by się zostawiało i wkładało papucie
jakby cos to sluze pomoca zajmuje sie projektami domkow na codzien wiec jak tylko bede mogla sie do czegos przydac to pytajcie smialo

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:31   #3562
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Właśnie szykuję ciasto na pierniczki. Jutro będę wypiekać
Uwielbiam!
Stary 2011-12-15, 17:47   #3563
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
[/B]

Bardzo mi miło, że pytasz aj było super jak nie które z was wiedzą dzień przed jego przyjazdem przefarbowałam włosy z blondu na ciemne nic mu nie mówiąc.

W sobote o 14 pojechalam po niego z bratem nikogo nie bylo na dworcu zauwazylam, ze jego autokar zatrzymal sie i szybko wylecialam z auta wyszedł tylko on i kierowca aby wyjac walizke a ja szlam prosto do niego tak jak wyzej napisalam nie bylo nikogo...Tz zobaczyl mnie wiec w tej sekundzie mysle co jest grane nie usmiechnal sie ani nic tylko skreca w lewo na przystanek wiec podbieglam i mowie Dzien dobry Panu ;p Tz był w szoku...nie poznał mnie za to noc była cudowna ^^
no to super tżcikowi zrobiłąś niezłą niespodziankę
Cytat:
to nie jest żart !!

wczoraj miarka się przebrała zostało powiedzianych za wiele słów i tak się skończyło, co ja mam Wam dziewczyny powiedzieć że mam PRZESYT

w skrócie od półtora roku to ja odkładam pieniądze na wesele, to ja pozapłacałam wszystkie zaliczki, nauki nie są dokończone, mieszkania ani widu ani słuchu a to tylko ja oglądam oferty banków i mieszkań bo on na wszystko ma w.y☠☠☠ane

mam po prostu dosyć nie mam już sił na to wszystko gdy z drugiej strony nie mam żadnej pomocy, byłoby mi wstyd gdybym to ja była facetem że moja baba ogarnia wszystko i tylko ona odkłada jakiekolwiek pieniądze i załatwia milion spraw

wczoraj bo miesiącu proszenia, błagania przesłał mi listę gości miała być odmieniona i zamknięta a tu lista zrobiona po łepkach na odwal i nie wytrzymałam powiedziałam wszystko co leży mi na sercu

zostało niby 5 miesięcy do ślubu a ja jestem w proszku, wiecie że dojeżdżam do pracy wracam po nocy do domu nie mam siły i czasu by wszystko robić sama !!!!

zarabiamy prawie tyle samo, ja mieszkam u swoich rodziców on z matką ja mam możliwość odkładania pieniędzy a on nie ???!!! wiele wytrzymałam ale teraz się skończyło nie mam już ochoty ciągnąć tego dalej nie w ten sposób i takim kosztem że wypruwam sobie flaki żeby było nam dobrze żeby było nam łatwiej w życiu gdy on tak do tego podchodzi

nie mam racji??
Cytat:
pisze, dzwoni ale nie mam teraz ochoty z nim rozmawiać ani widzieć
Wigilia będzie w tym roku smutna ale przeżyję, a wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim dla mnie - że jak to wszystko wyrzuciłam z siebie to mi autentycznie ulżyło

mam smsy typu byśmy teraz na spokojnie załatwili sprawy weselne i że do niego dotarło że nie był w porządku ale mnie to na dzień dzisiejszy nie wzrusza
Kindziu kochanie tyle ci chciałam napisać ale słów mi brak ściskam cię bardzo cieplutko wirtualnie nie będę się powtarzać więc powiem tylko że zgadzam się z goszą (tak jak pod spodem). Wspieram Cię całym swoim serduszkiem! A i kochana proszę Cię nie opuszczaj nas.
Cytat:
Kochana Nasza
Mimo tego, że Twoja wiadomość ze wczoraj jest dosyć dołująca, to jednak uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś. Kuźwa, no czy facet czy baba nie może lak zostawiać wszystko koło dupy, niech se samo załatwi, albo tak lać na wszystko bo jeszcze czas. Nie jesteśmy dziećmi. Musimy sie wziąć za siebie i za nasze życie, a nie czekać jak na zbawienie. Wspieram Cię w Twoim postępowaniu. Chciałabym bardzo, by TŻtem Twoim wstrząsnęło, by w końcu pojął o co chodzi. Tylko boję się, by ta przemiana nie trwała tylko chwilę. Kindzia wróci, Kindzia przebaczy, Kindzia resztę załatwi...
Kurka no, dlaczego ten Twój jest taki nieogarnięty???? Niech się weźmie za siebie i to szybko. Sama widzisz, że czasem nie Trzeba mieć wacka, by podejmować męskie decyzje, by byc twardym i zdecydowanym.
Na dzień dzisiejszy życzę Ci konsekwencji w podjętych decyzjach i dużo cierpliwości!!!! Do tego mądrego analizowania aktualnych czynów TŻta. Chciałabym bardzo, by wszystko sie ułożyło, ale będę tą złą i napiszę, że jeśli masz całe życie łaskawie czekać aż TŻ coś zrobi, wyjdzie z jakąś inicjatywą, masz mieć cienia a nie męża, to po cholerę Ci taki mąż!
Wierzę w Ciebie, mądra dziewczyna jesteś, więc cokolwiek nie postanowisz, będzie dobrze!
Wielkie dla Ciebie!!!!!!!!!!!!!
I nie opuszczaj nas!!!!!!! Bo to forum bez Ciebie już nie będzie tym samym forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
gosza święte słowa zgadzam się w 100%
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 18:03   #3564
magdziaS
Podróżniczka

Kindziu kochana Moc wspierałek dla Ciebie
Trudne chwile teraz Cię czekają, ale jesteś silną kobietą i z tego co zauważyłam na forum i co mi się bardzo spodobało - nie dajesz sobie w kaszę dmuchać, więc dobrze, że to z siebie wyrzuciłaś Czas pokaże co będzie dalej, bo macie wiele do obgadania, ochłoń i zobaczysz jak się wszytsko ułoży

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 18:12   #3565
(kicia)
Zakorzenienie

kindziu chyba wszystko co najważniejsze zostało już powiedziane... Trzymaj się i nie opuszczaj nas bo nie jesteśmy tylko gronem PMek jesteśmy wirtualnymi koleżankami i nic tego nie zmieni. Podjełaś słuszną decyzję. Dobrze że teraz to wyrzuciłaś z siebie a nie po ślubie... Odpocznijcie trochę od siebie i potem na spokojnie pomyślcie co dalej... Czy chcecie być razem itp. Jesteśmy z Toba
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 18:53   #3566
kooocur
Zakorzenienie

Co to za cisza?????Halloooo....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 19:05   #3567
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Chyba wszystkie są w amoku przedświątecznym i uskuteczniają porządki, kupują prezenty i robią stado różnych rzeczy.
W sumie sama się powinnam zebrać za sprzątanie, ale jakoś tak mi się nie chce
Stary 2011-12-15, 19:11   #3568
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Chyba wszystkie są w amoku przedświątecznym i uskuteczniają porządki, kupują prezenty i robią stado różnych rzeczy.
W sumie sama się powinnam zebrać za sprzątanie, ale jakoś tak mi się nie chce
Też się właśnie zastanawiałam czy wszystkie sprzątają. Ja w ubraniach już posprzątałam. Sukcesywnie za każdym razem oddaje kuzynkom cześć swoich nieużywanych ciuchów, żeby jakieś miejsce dla Tż się znalazło jak się przeprowadzi.

Laura

Stary 2011-12-15, 19:14   #3569
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

ja dopiero z pracy wrocilam

dzisiaj z tz robimy sobie wieczor kinowy wiec uciekam juz

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 19:15   #3570
kooocur
Zakorzenienie

Ja sprzatam jutro chociaz wiekszośc mam już zrobiona

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości