|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
Wy to sie chyba specjalnie klocicie;p zeby sie godzic
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
CIeżaroweczko gratuuje zakupu wózka
![]() a co do sprzatajacych nastolatek to mojej kuzynki córka- teraz ma 14 lat ale z 2 lata temu to jak jej mama marudziła zeby posprzatala to poszła do babci z tekstem "babcia, dam CI 2 zł, poodkurzaj mi w pokoju" ;/......a np w weekend nie zrobi sobie sama sniadania tylko wykorzystuje swojego młodszego o 3 lata brata.... (mojego chrzesniaka) a on taki kochany i jej robi to sniadanie.... ;/ ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- hehe wiesz, zależy jak się godzą... moze warto sie nawet pokłócic dla tekiego godzenia się
|
|
|
|
#3513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
położna mówiła, że jak dzidzia schodzi w dół to przyciska nam jelita i dlatego ta rewolucja
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
no niby tak ale to ponoć dostaje sie biegunki a mi już mineło 5 razy byłam w wc i już jest cisza , ja w tamtym roku jak poroniłam to właśnei zaczeło sie od bólu brzuch ai ostrej biegunki ale nie sądziłam ze to są skurcze porodowe bo ja myślałam ze to jelita mnei tak bolą bo to nagle takiego ostrego rozwolnienia dostałam i za 4 razem jak pobiegłam do wc to już kawałek głowki był w kanale rodnym że czułam to i jak włozyłam palec to już ją wyczuwałam więc pozostało mi tylko troche mocniej sie napiąc i dzidzia wyskoczyła raz dwa ale nigdy w życiu bym nie powiedziała ze to były skurcze porodowe bo to aż tak mocno mnie nie bolało czułam sie tylko jak bym dostała skrętu jelit i to koleżanka i bratowa mi mówiły że też właśnei dostały rozwolnienia że kilka razy latały do wc nim wsiadły w samochód i pojechały do spzitala
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Ubranka na wyjscie ze szpitala, pieluchy, chusteczki, troche kosmetyków, prześcieradełko, ręcznik, myjkę i poszlo 250 zł ![]() Nieee ja bardzo nie lubie sie kłócić bo jestem chora potem ale dzis przegiął pałe totalnie. Powiedział zebym poszła w cholere, był w nerwach ale to go nie usprawiedliwia. No ale przeprosił, obiecał że prędzej sobie język utnie niż drugi raz tak powie więc jest w miare ok. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-15 o 20:33 |
|
|
|
#3516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :conf used:fajnie by było wiedzieć
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3520 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To był długo mój faworyt Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętam jak to jest z przeprowadzką i gdyby nie to, że mieliśmy na to koło miesiąca, to byśmy pewnie też wzywali pomocników ![]() Cytat:
![]() 2. jak przyjedzie czyli jutro albo pojutrze ![]() U mnie stroiło się ostatnimi laty w wigilę ew. dzień przed, u męża rodziny tydzień wcześniej, a w tym roku jw., a my postanowiliśmy tydzień wcześniej, żeby zrobić sobie nastrój ![]() Pierwsze nasze święta jako małżeństwo i ostatnie jako bezdzietni ![]() Cytat:
pójdziesz tam jeszcze???_________________________ _____ Byliśmy w Carefurze na zakupach, bo fajne promocje były, ale oczywiście kupiliśmy z tej listy tylko blachę do ciasta
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasku śliczne ubranko
|
|
|
|
#3522 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak na razie to troche za drogie...![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak tak mozna?chiba tak... moi rodzice rok temu jeszcze mieli taka przed domem, ale ja wycieli i wyrzucili, bo "widoki zaslaniala" glupole, a ona taka ladna bylaCytat:
to ja juz nie mam argumentowCytat:
ale to za rok, jak dzidzia juz bedzie, to przyloze sie do szykowania bardziej tradycyjnych swiat![]() co do ciasteczek- jesli beda pyszne to przepis poprosze , bo tez chce cos upiec i ciagle mam dylematCytat:
![]() Cytat:
oby sie cos ruszylo---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko,ze są drozsze od tradycyjnego świerku....a co do ciasteczek to włąsnie czekam do jutra az je polukruje bo mi sie dzisiaj nie chciałoa co do młodej to mało ciotka nie padła jak ten tekst usłyszała... dzieciaki teraz maja niesamowite pomysły |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Baran
![]() w ogóle to miałam płytki myć w łazience ale Tz nie pozwolił więc położyłam się i już nic nie robie, bo ja musze mieć wszystko dokładnie posprzątane. ![]() Cytat:
2. Pewnie w czwartek. dziewczyny czy jak założę body z długim rękawem, kaftanik i śpiochy no i oczywiście kombinezon to to wystarczy? W ogóle to teściowa znów popisała sie inteligencja. Wróciliśmy z tych zakupów a ona pyta co kupilismy, to wymieniam jej.... a ona co ??? '' Czemu tak wczesnie, przecież jest tyle czasu?'' to jej grzecznie mówię że w styczniu nie wiadomo jak bedzie z wolnym u M. i czy nie będę musiala plackiem leżec więc może wyjśc tak że M. będzie kupował ciuchy jak będe na porodówce a mi to za bardzo nie odpowiada, to ona '' przecież ja moge wszystko pokupowac'' Tz jak mu opowiedziałam to kazał jej się nie wtrącać. I bardzo dobrze bo zaczynam sie już irytowac tym '' przeciez jeszcze tyle czasu''
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-15 o 21:06 |
|
|
|
|
#3525 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po zakupie wiec pewnie w najbliższą niedzielę Cytat:
![]() mi też się podoba ta bmw'eczka co do wiejskości bmw to są oczywiście pewne modele, którymi jeździ taka młodzież nie sądzę, żeby było ich stać na takie ![]() http://otomoto.pl/bmw-520-25-C19079896.html http://otomoto.pl/bmw-x5-40d-xdrive-...C20278514.html a to już nie są wiejskie modele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3526 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a zaczniemy przystrajać pewnie ok czwartku Cytat:
ponawiam pytanie
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
klaurencja to taka cisza przed burza
a jak zaczniemy sypać to zobaczysz nie bedziesz nadazała z gratulacjami |
|
|
|
#3528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tylko nie chcę wiedzieć co będzie z jego autem jak zaczniemy wozić w nim Juniora. Tak się złożyło że w prawdopodobnie Młody powstał tej nocy, w którą Tatuś przywiózł świeżo kupione BMW. |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. w wigilię, u nas wszelkie przystrajanie zawsze w wigilię się odbywało i tak mi zostało ![]() Chwalicie się samochodami to ja też chcę - granatowe volvo v40 z 99r. Uwielbiamy nasz samochodzik i nawet nie myślimy o zmianie, jak to człowiek szybko się przywiązuje do rzeczy Czubasku nasze dziecię też zamierzam podobnie ubrać tj. bodziak, cieplejszy kaftanik + śpiochy, skarpetki / ocieplacze (zależnie od pogody) i kombinezon
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam świetny przepis na pieguski, jakby ktoś chciał
![]() Cytat:
Cytat:
szwagierka mówi żebym jeszcze pajacyka nałożyła, ale wydaje mi sie że to za dużo... |
||
|
|
|
#3531 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ciężko mi jest wybić mu to z głowy :/
|
||
|
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
właśnie przypomniało mi sie, kropeczka pisalas mi ostatnio o tym materacu, zebym sprawdzila czy nie jest znieksztalcony (bo dostalam po innym dzidziusi) i nie jest
wracajac do tematu aut. moj tz jest maniakiem bmw, ale jak narazie jedynie nimi handluje. Moze kiedys bedzie mogl pozwolic sobie na zakup takiego auta, koszt utrzymania takiego jest masakryczny poza tym dziecka w foteliku i sportowym aucie to chyba jeszcze nie widzialam![]() nudzi mi sie w tv nic ciekawego nie leci, sama siedze i buszuje po necie, a no i objadam sie milka stwierdzilam, ze nie przytylam tak duzo jak sie spodziewalam, wiec nadrabiam bo po porodzie juz nie bedzie taryfy ulgowej
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Też sie nudzę bo w tv po raz 10000000000 Titanic. Przeglądałam sobie Wiki i patrzcie co znalazłam http://wikipedia.wp.pl/wiki/Lina_Medina
w szokuuu jestem. Uciekam spać, pa
|
|
|
|
#3534 | |
|
Rozeznanie
|
szukalam zdjec pearl w tej sukience co zakupila na slub, bo chcialam zobaczyc tego rzekomego bałwanka Buli
, ale nie znalazlam![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
co za chory czlowiek jej to zrobil...
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczę jeszcze w sobotę na drugim bazarku, i jak nie będzie - to allegro zostaje. Jak TZ wyjdzie z łazienki to zbieram się pod prysznic i spać, bo padam na mordkę
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-15 o 22:10 |
|
|
|
|
#3536 |
|
Rozeznanie
|
mi nawet spac sie nie chce...
obejrzalam, poczytalam wszystko co ciekawe i dalej ostatnio jestem czestym gosciem na watku mamus listopadowo-grudniowych. jak wchodzi sie do nich na forum to mozna sie zakochac
|
#3537 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się tym zainteresowałam jak się wprowadziłam do nowego mieszkania i robiliśmy remont, nie chcieliśmy wkurzać nowych sąsiadów tak na "dzień dobry"![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tego nie rozumiem co byście nie zrobiły to ciągle jest źle! Dobrze, ze Twój TŻ zareagował. Z drugiej strony to bardzo dobre rozwiązanie, zeby teściowa Ci kupiła wyprawkę
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, a z drugiej strony to jednak ciągle czekałam aż tylko będę mogła pójść do tej szkoły i czegoś posłuchać. Oddychać już mnie nie nauczą, bo te zajęcia były, ale dziś mówiła o drugiej fazie porodu, o nacięciu krocza, kto jest przy porodzie, czym się zapierać i przeć, żeby absolutnie położnej słuchać itd... Kurcze, zależy mi, żeby się czegoś dowiedzieć, ale wolałabym milszą atmosferę :/ A na zakupy zapraszam do mnie jutro, bo Biedronę otwierają po remoncie i będą pieluszki Dada po 19zł ![]() A widzisz, mało mnie krew nie zalała dosłownie. Nie dość, że chcę w sumie w ostatnim momencie czegoś się nauczyć, posłuchać i w ogóle to ta mi jeszcze z takimi tekstami. I jeszcze było: "A to nie za późno jak już 35 tydzień?" Jakby się pierwszy raz spotkała z tym, że ktoś leżeć musiał ![]() Przecież ja tam idę po to, żeby ułatwić sobie i położnym także. A pretensje, że nie ten doktor czy szpital??? Hola, hola - można sobie teraz rodzić gdzie się chce podobno :/ Cytat:
Ale kochany ten Twój tż potrafi być. Nie dość, że sprzątać nie pozwala to jeszcze swoją matkę objechał A z tym ubrankiem na wyjście to chyba zależy jaka pogoda będzie... Nie wiem, pojęcia nie mam czy to wystarczy albo czy za dużo. Sama mam dylemat.
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
aj coś dziś nie mam weny do pisania... pokłuciłam się z TŻ i jakoś tak mi smutno
... czasem mi się wydaje, że priorytety nasze się mijają....eh...![]() jutro przyjedzie komoda dla dzidzi więc wszystko powprowadzam choć jak tak je oglądam, to tak na roczek półtora będą... ale jak nowe są!! ale ładne, zresztą wrzucam fotki![]() takie dziewczęce - kolor jasny róż,na foto wygląda na biel.. ale robione kamerką więc jakość średnia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

ide was nadrabiać 

więc jest dobrze a normalnie myślałam ze zaczne sie pakować.

położna mówiła, że jak dzidzia schodzi w dół to przyciska nam jelita i dlatego ta rewolucja 

pójdziesz tam jeszcze???

moi rodzice rok temu jeszcze mieli taka przed domem, ale ja wycieli i wyrzucili, bo "widoki zaslaniala"
to ja juz nie mam argumentow
, bo tez chce cos upiec i ciagle mam dylemat
oby sie cos ruszylo
wybierasz sie na porodowke? 
w tv nic ciekawego nie leci, sama siedze i buszuje po necie, a no i objadam sie milka