Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 20:20   #3511
uska000
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ide was nadrabiać

wróciłam z zakupów o 16 ale pokłócona z mężem
do godziny 18 się nie odzywaliśmy ale przeprosił i się dwie godziny godziliśmy więc jest dobrze a normalnie myślałam ze zaczne sie pakować.
Co kupiliscie??

Wy to sie chyba specjalnie klocicie;p zeby sie godzic

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:21   #3512
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

CIeżaroweczko gratuuje zakupu wózka
a co do sprzatajacych nastolatek to mojej kuzynki córka- teraz ma 14 lat ale z 2 lata temu to jak jej mama marudziła zeby posprzatala to poszła do babci z tekstem "babcia, dam CI 2 zł, poodkurzaj mi w pokoju" ;/......
a np w weekend nie zrobi sobie sama sniadania tylko wykorzystuje swojego młodszego o 3 lata brata.... (mojego chrzesniaka) a on taki kochany i jej robi to sniadanie.... ;/

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Co kupiliscie??

hehe wiesz, zależy jak się godzą... moze warto sie nawet pokłócic dla tekiego godzenia się
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:21   #3513
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Monia a czy czasem oczyszczanie sie jelit to nie jeden z pierwszych objawów porodu??
ja odpowiem - jest położna mówiła, że jak dzidzia schodzi w dół to przyciska nam jelita i dlatego ta rewolucja

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:24   #3514
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia a czy czasem oczyszczanie sie jelit to nie jeden z pierwszych objawów porodu??
no niby tak ale to ponoć dostaje sie biegunki a mi już mineło 5 razy byłam w wc i już jest cisza , ja w tamtym roku jak poroniłam to właśnei zaczeło sie od bólu brzuch ai ostrej biegunki ale nie sądziłam ze to są skurcze porodowe bo ja myślałam ze to jelita mnei tak bolą bo to nagle takiego ostrego rozwolnienia dostałam i za 4 razem jak pobiegłam do wc to już kawałek głowki był w kanale rodnym że czułam to i jak włozyłam palec to już ją wyczuwałam więc pozostało mi tylko troche mocniej sie napiąc i dzidzia wyskoczyła raz dwa ale nigdy w życiu bym nie powiedziała ze to były skurcze porodowe bo to aż tak mocno mnie nie bolało czułam sie tylko jak bym dostała skrętu jelit i to koleżanka i bratowa mi mówiły że też właśnei dostały rozwolnienia że kilka razy latały do wc nim wsiadły w samochód i pojechały do spzitala
Stary 2011-12-15, 20:30   #3515
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Co kupiliscie??

Ubranka na wyjscie ze szpitala, pieluchy, chusteczki, troche kosmetyków, prześcieradełko, ręcznik, myjkę i poszlo 250 zł

Nieee ja bardzo nie lubie sie kłócić bo jestem chora potem ale dzis przegiął pałe totalnie. Powiedział zebym poszła w cholere, był w nerwach ale to go nie usprawiedliwia. No ale przeprosił, obiecał że prędzej sobie język utnie niż drugi raz tak powie więc jest w miare ok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0100.jpg (117,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0101.jpg (93,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0102.jpg (91,6 KB, 19 załadowań)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-12-15 o 20:33
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:31   #3516
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
:conf used:fajnie by było wiedzieć
Stary 2011-12-15, 20:33   #3517
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
:conf used:fajnie by było wiedzieć
no mi wiele mamuś z otoczenia mowilo,z e własnie poród u nich zaczął się od częstych wizyt w kibelku...
Stary 2011-12-15, 20:35   #3518
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Ubranka na wyjscie ze szpitala, pieluchy, chusteczki, troche kosmetyków, prześcieradełko, ręcznik, myjkę i poszlo 250 zł

Nieee ja bardzo nie lubie sie kłócić bo jestem chora potem ale dzis przegiął pałe totalnie. Powiedział zebym poszła w cholere, był w nerwach ale to go nie usprawiedliwia. No ale przeprosił, obiecał że prędzej sobie język utnie niż drugi raz tak powie więc jest w miare ok.

: love:
Stary 2011-12-15, 20:35   #3519
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
no mi wiele mamuś z otoczenia mowilo,z e własnie poród u nich zaczął się od częstych wizyt w kibelku...
nie mam znajomych mamuś moje koleżanki nie mają dzieci, ewentualnie są w ciąży, jedynie moja najnaj, ale lezy w szpitalu i jej o szczegoly nie wypytywałam
Stary 2011-12-15, 20:38   #3520
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
MissZuzia Bambusiek jaki masz roz spiworka? bardzo ładny jest.
my mamy jeden rękawkami taki cieplejszy (i się zastanawiam czy goly bobasek w pampersie nie wystarczy w nim) i 2 takie bez rękawków mniej grubeto wiadomo że musi być kaftanik i spiochy
Na metkach jest tylko 0-6 miesięcy, ale jeden na oko jest większy od drugiego o jakieś 15 cm

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie.
Kupiłam dzis wózeczek

To był długo mój faworyt

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
swoją droga jak miałam ostatnio smaki na banany tak zjadłam wczoraj i coś nie bardzo był i też
Mój poranny był pyszny świeży itp., a i tak

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
kurcze tak czytam i coraz bardziej się martwie mam dużo objawów z tego co tu pisza mam całe stopy opuchnięte właśniue w okolicach kostek i stopy całe do tego ręce tak że rano jak sie budze mam je odretwiałe palce mocno opuchniete ze nie moge ich zgiac w piesc i kilka razy zdarzyło mi sie ze przed oczami widziałam białe plamki takie własnie jak by świecące błyski już jak w szpitalu leżałam to mi sie to 2 razy zdarzyło ale nic nie powiedziałam bo nawet nie sądziłam ze to może być cos złego myślałam ze to może od ciągłego leżenia jak się za szybko podnosze tak sie robi no i wtedy jak leżałam w szpitalu to mi wykryli białko w moczu
więc już mam złe przeczucie ;( ale tu pod koniec ciązy chyba nie grozi mojemu maleństwu mała waga bo to mi się teraz pod koniec zaczeło robic jak myślicie??
http://www.childsplay.com.pl/ciaza/?...ie-ciazowe,111 tu jest ten artykuł co znalazłam
Nie stresuj się

Cytat:

ale sie wkurzyłam ! dzwonię do tzta zapytać jak tam, bo wraca dzisiaj po 22 z delegacji. On, że ok i pyta się mnie : jak tam kochanie stoimy z naszą przeprowadzką? Ja mu mówię, że całe szczęście, że jutro przyjedzie siostra i szwagier i pomogą, bo padam na twarz i sama całego mieszkania nie ogarnę. A ten się wkurzył, że dlaczego ich nie odwołałam, że mają nie przyjeżdżać, że sobie sami damy radę ( łatwo mu mówić jak on palcem nie ruszył do tej pory, a szuflada do łóżeczka 2 tygodnie czeka na skręcenie bo albo mu się nie chce albo nie ma czasu ) i żeby oni nie przyjeżdzali! nosz kuzwa więc ja mam wszystko sama ogarniać z brzuchem, bo on urlopu nie ma a w przyszłym tygodniu nie będzie na to czasu, bo muszę przygotować mieszkanie na święta, porobić zakupy i zacząć gotować on mi oczywiście nie pomoże, bo urlopu nie ma, ba we wtorek znowu jedzie w delegację i znowu wszystko na mojej głowie..
i jak ktoś mi oferuje pomoc to nie
no wyjdę z siebie! aż sie trzęsę cała, gość jest bez wyobraźni kompletnie
Ja bym go nie posłuchała, przecież w Twojej sytuacji nie dacie rady tak czy inaczej sami wszystkiego ogarnąć
Pamiętam jak to jest z przeprowadzką i gdyby nie to, że mieliśmy na to koło miesiąca, to byśmy pewnie też wzywali pomocników

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
mam pytanie:
1. jaka chojonke bedziecie mialy na swieta?
2. kiedy planujecie przystrajac?
1. żywą, świerk srebrzysty (czy jakoś tak) ok. 120 cm
2. jak przyjedzie czyli jutro albo pojutrze

U mnie stroiło się ostatnimi laty w wigilę ew. dzień przed, u męża rodziny tydzień wcześniej, a w tym roku jw., a my postanowiliśmy tydzień wcześniej, żeby zrobić sobie nastrój
Pierwsze nasze święta jako małżeństwo i ostatnie jako bezdzietni

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A byłam na SR i cholera jasna tak sie wkurzyłam, że czułam sie tam jak czajnik taki co zaraz puści parę uszami i mi czaszkę podniesie na głowie i też parę puści
Byłam po raz pierwszy. Szkoła jest bezpłatna w mieście, w którym mieszkam i się urodziłam. Do lekarza chodzę miejscowość obok. Uważam, że tamtejszy lekarz jest wart dojazdów i tego całego zachodu.
Wchodzę i pytam czy jeszcze można sobie usiąść i posłuchać. Siadłam, rozebrałam się, kobita prowadząca pyta o nazwisko i jaki lekarz prowadzący. Jak jej powiedziałam, że tamten mój z miasta obok to prawie mnie wyprosiła. Ja pitolę! "Bo ten szpital i my położne stąd nie będziemy dla tamtych położnych przygotowywać kobiet do porodu. Jak zaplanowały, ze chcą rodzić tam to niech sobie tam idą do szkoły". Kuźwa i mi wtedy ciśnienie! To jej pindzie naściemniałam, że mieszkałam wcześniej tam, a teraz tu i nie zmieniałam lekarza, ale rodzić będę tu. I ona coś do mnie zaczeła gadać, że taaaaaa, na pewno, bo ja już zdecydowałam wcześniej i coś tam. Kuźwa, nawet Wam nie powtórzę, bo cała czerwona się zrobiłam ze złości i tak nie bardzo już kojarzę
A w dodatku jak tam weszłam to oczom nie mogłam uwierzyć - siedzi na krześle baba, znaczy dziewczyna no starsza ode mnie ze 4 lata około, która przez kilka dobrych lat wierzyła święcie, że jej były narzeczony porzucił ją przeze mnie (dla mnie - jak zwał tak zwał) i do tej pory ma do mnie pretensje. Potem się za moim kuzynem uganiała, a jeszcze potem za moim ex już facetem. I żaden jej kurcze nie chciał, więc oczywiście ja winna wszystkiemu. A jak widzę tą kobitę to za każdym razem jakbym patrzyła na cielę. Wiecie, takie wielkie puste, załzawione oczy cielęce ech... I ona ma termin na 19 stycznia, czyli dwa dni przede mną!
Jak mnie tam zobaczyła to zbladła Tylko, że te dziewczyny, które tam były to już chyba raczej zżyte ze sobą są (czyt. m.in. z tamtym cielęciem) i tak mi trochę dziwnie, bo ona pewnie im teraz nagada cholera wie co
Ale jazda pójdziesz tam jeszcze???
_________________________ _____
Byliśmy w Carefurze na zakupach, bo fajne promocje były, ale oczywiście kupiliśmy z tej listy tylko blachę do ciasta nie było ani jaj, ani śledzi, ani margaryny w promo
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:40   #3521
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Czubasku śliczne ubranko
Stary 2011-12-15, 20:43   #3522
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Nikotynko mój mąż odkąd siostra pomyla okna ciągle się czepia że musial później to poprawić i tamto,też jakoś nie umie docenić pomocy.
My choinke bedziemy mieli sztuczną i chyba w sobotę tż ubierze bo sie nie mogę doczekac
Z samochodów to my jsteśmy maniakami audi .Mamy trzeci raz audi teraz A6 i następne też juz tylko audi
Ja mam śpiworek dla małej,ale kołderkę też
Audi A6 chcialabym kiedys taka miec jak na razie to troche za drogie...

Cytat:
jezdzilam kiedys inna mojego bylego ale tamte mi sie nie podobaja.. a w ogole na gieldzie jak bylam z pol roku temu to sie smiali ze bmw to bolid mlodziezy wiejskiej
dobre

Cytat:
A byłam na SR i cholera jasna tak sie wkurzyłam, że czułam sie tam jak czajnik taki co zaraz puści parę uszami i mi czaszkę podniesie na głowie i też parę puści
Byłam po raz pierwszy. Szkoła jest bezpłatna w mieście, w którym mieszkam i się urodziłam. Do lekarza chodzę miejscowość obok. Uważam, że tamtejszy lekarz jest wart dojazdów i tego całego zachodu.
Wchodzę i pytam czy jeszcze można sobie usiąść i posłuchać. Siadłam, rozebrałam się, kobita prowadząca pyta o nazwisko i jaki lekarz prowadzący. Jak jej powiedziałam, że tamten mój z miasta obok to prawie mnie wyprosiła. Ja pitolę! "Bo ten szpital i my położne stąd nie będziemy dla tamtych położnych przygotowywać kobiet do porodu. Jak zaplanowały, ze chcą rodzić tam to niech sobie tam idą do szkoły". Kuźwa i mi wtedy ciśnienie! To jej pindzie naściemniałam, że mieszkałam wcześniej tam, a teraz tu i nie zmieniałam lekarza, ale rodzić będę tu. I ona coś do mnie zaczeła gadać, że taaaaaa, na pewno, bo ja już zdecydowałam wcześniej i coś tam. Kuźwa, nawet Wam nie powtórzę, bo cała czerwona się zrobiłam ze złości i tak nie bardzo już kojarzę
A w dodatku jak tam weszłam to oczom nie mogłam uwierzyć - siedzi na krześle baba, znaczy dziewczyna no starsza ode mnie ze 4 lata około, która przez kilka dobrych lat wierzyła święcie, że jej były narzeczony porzucił ją przeze mnie (dla mnie - jak zwał tak zwał) i do tej pory ma do mnie pretensje. Potem się za moim kuzynem uganiała, a jeszcze potem za moim ex już facetem. I żaden jej kurcze nie chciał, więc oczywiście ja winna wszystkiemu. A jak widzę tą kobitę to za każdym razem jakbym patrzyła na cielę. Wiecie, takie wielkie puste, załzawione oczy cielęce ech... I ona ma termin na 19 stycznia, czyli dwa dni przede mną!
Jak mnie tam zobaczyła to zbladła Tylko, że te dziewczyny, które tam były to już chyba raczej zżyte ze sobą są (czyt. m.in. z tamtym cielęciem) i tak mi trochę dziwnie, bo ona pewnie im teraz nagada cholera wie co
ja pierdziele, co za babsko! jak tak mozna?

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Srebrny jest chyba pod ochroną
chiba tak... moi rodzice rok temu jeszcze mieli taka przed domem, ale ja wycieli i wyrzucili, bo "widoki zaslaniala" glupole, a ona taka ladna byla

Cytat:
Ja jak rodziłam córkę to mnie nacieły i popękałam. Pielęgniarka szyła mnie min... Blizna jedna kończy mi się prawie na udzie
o żesz cholera to ja juz nie mam argumentow

Cytat:
choinka tylko i wyłącznie żywa
co roku kupujemy świerk kaukaski (czy jodłę nie pamietam )) i sie w ogole nie osypuje... stoi spokojnie do 3 króli...
zawsze ubieram koło wigilii ale w tym roku mamy zamiar juz w niedziele bo chcemy sie nacieszyc
tak samo w ogrodzie tata z tz dzisiaj juz ubrali swiatełkami wielką akację na niebiesko (super wyglada) i renifery tez juz są
a dzisiaj całe popołudnie piekłysmy z mama ciasteczka ale przepisu nie podam bo nie wypróbowany - taki z jakiejs gazety.. zobaczymy jutro jak smakują

a potem upiekłam cebularze na kolacje tez pierwszy raz
o dobrze wiedziec jaki rodzaj choinki kupic ale to za rok, jak dzidzia juz bedzie, to przyloze sie do szykowania bardziej tradycyjnych swiat

co do ciasteczek- jesli beda pyszne to przepis poprosze, bo tez chce cos upiec i ciagle mam dylemat

Cytat:
CIeżaroweczko gratuuje zakupu wózka
a co do sprzatajacych nastolatek to mojej kuzynki córka- teraz ma 14 lat ale z 2 lata temu to jak jej mama marudziła zeby posprzatala to poszła do babci z tekstem "babcia, dam CI 2 zł, poodkurzaj mi w pokoju" ;/......
a np w weekend nie zrobi sobie sama sniadania tylko wykorzystuje swojego młodszego o 3 lata brata.... (mojego chrzesniaka) a on taki kochany i jej robi to sniadanie.... ;/
cooo? bez komentarza

Cytat:
no niby tak ale to ponoć dostaje sie biegunki a mi już mineło 5 razy byłam w wc i już jest cisza , ja w tamtym roku jak poroniłam to właśnei zaczeło sie od bólu brzuch ai ostrej biegunki ale nie sądziłam ze to są skurcze porodowe bo ja myślałam ze to jelita mnei tak bolą bo to nagle takiego ostrego rozwolnienia dostałam i za 4 razem jak pobiegłam do wc to już kawałek głowki był w kanale rodnym że czułam to i jak włozyłam palec to już ją wyczuwałam więc pozostało mi tylko troche mocniej sie napiąc i dzidzia wyskoczyła raz dwa ale nigdy w życiu bym nie powiedziała ze to były skurcze porodowe bo to aż tak mocno mnie nie bolało czułam sie tylko jak bym dostała skrętu jelit i to koleżanka i bratowa mi mówiły że też właśnei dostały rozwolnienia że kilka razy latały do wc nim wsiadły w samochód i pojechały do spzitala
Monia to oby sie cos ruszylo

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:

czubasek przesliczne ubranka

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:46   #3523
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

o dobrze wiedziec jaki rodzaj choinki kupic ale to za rok, jak dzidzia juz bedzie, to przyloze sie do szykowania bardziej tradycyjnych swiat

co do ciasteczek- jesli beda pyszne to przepis poprosze, bo tez chce cos upiec i ciagle mam dylemat

cooo? bez komentarza

:
no te choinki są fajne bo maja takie grube gałązki tylko,ze są drozsze od tradycyjnego świerku....
a co do ciasteczek to włąsnie czekam do jutra az je polukruje bo mi sie dzisiaj nie chciało

a co do młodej to mało ciotka nie padła jak ten tekst usłyszała...
dzieciaki teraz maja niesamowite pomysły
Stary 2011-12-15, 20:48   #3524
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

mamy taki sam charakterek jaki znak zodiaku??
Baran
w ogóle to miałam płytki myć w łazience ale Tz nie pozwolił więc położyłam się i już nic nie robie, bo ja musze mieć wszystko dokładnie posprzątane.

Cytat:
ja tez! ja tez!

w takim kolorze? jest sliczny!!!

super, ze w domkudbaj o Was Inutil

no nie moge
hmmm... oczyszczaja sie jelita?Monia czyzbys chciala nam cos powiedziec? wybierasz sie na porodowke?

wspólczuje....

o matko nikotynka szczerze-wspolczuje

hehe no a w PL ciagle narzekamy na sluzbe zdrowia

ja chce ciacho
a ucho chyba moze zatykac sie od kataru

mam pytanie:
1. Ja chce jakąś malutką, żywą do pokoju.
2. Pewnie w czwartek.

dziewczyny czy jak założę body z długim rękawem, kaftanik i śpiochy no i oczywiście kombinezon to to wystarczy?

W ogóle to teściowa znów popisała sie inteligencja. Wróciliśmy z tych zakupów a ona pyta co kupilismy, to wymieniam jej.... a ona co ??? '' Czemu tak wczesnie, przecież jest tyle czasu?'' to jej grzecznie mówię że w styczniu nie wiadomo jak bedzie z wolnym u M. i czy nie będę musiala plackiem leżec więc może wyjśc tak że M. będzie kupował ciuchy jak będe na porodówce a mi to za bardzo nie odpowiada, to ona '' przecież ja moge wszystko pokupowac'' Tz jak mu opowiedziałam to kazał jej się nie wtrącać. I bardzo dobrze bo zaczynam sie już irytowac tym '' przeciez jeszcze tyle czasu''

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-12-15 o 21:06
Stary 2011-12-15, 21:07   #3525
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
mam pytanie:
żywą - jodłę pewnie
po zakupie wiec pewnie w najbliższą niedzielę
Cytat:
Zuzia no nie to w takim razie w trojke;p;p

Mi sie BMW podba ale tylko ta http://moto.allegro.pl/bmw-1-super-s...972600054.html

jezdzilam kiedys inna mojego bylego ale tamte mi sie nie podobaja.. a w ogole na gieldzie jak bylam z pol roku temu to sie smiali ze bmw to bolid mlodziezy wiejskiej

i chcialam jeszcze cos napisac i zapomnialam
to w 3 to jeszcze spoko

mi też się podoba ta bmw'eczka ale troszkę za droga

co do wiejskości bmw to są oczywiście pewne modele, którymi jeździ taka młodzież nie sądzę, żeby było ich stać na takie
http://otomoto.pl/bmw-520-25-C19079896.html
http://otomoto.pl/bmw-x5-40d-xdrive-...C20278514.html
a to już nie są wiejskie modele

Cytat:
współczuje

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Dziewczynyy, weźcie zacznijcie wypuszczać dzieciaki na świat, nudno u nas trochę
daj przykład i wypuść pierwsza
Cytat:
mi też to mówiono

Cytat:
dziewczyny czy jak założę body z długim rękawem, kaftanik i śpiochy no i oczywiście kombinezon to to wystarczy?
myślę że będzie w sam raz

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:30   #3526
dph
Rozeznanie

Cytat:

ale sie wkurzyłam ! dzwonię do tzta zapytać jak tam, bo wraca dzisiaj po 22 z delegacji. On, że ok i pyta się mnie : jak tam kochanie stoimy z naszą przeprowadzką? Ja mu mówię, że całe szczęście, że jutro przyjedzie siostra i szwagier i pomogą, bo padam na twarz i sama całego mieszkania nie ogarnę. A ten się wkurzył, że dlaczego ich nie odwołałam, że mają nie przyjeżdżać, że sobie sami damy radę ( łatwo mu mówić jak on palcem nie ruszył do tej pory, a szuflada do łóżeczka 2 tygodnie czeka na skręcenie bo albo mu się nie chce albo nie ma czasu ) i żeby oni nie przyjeżdzali! nosz kuzwa więc ja mam wszystko sama ogarniać z brzuchem, bo on urlopu nie ma a w przyszłym tygodniu nie będzie na to czasu, bo muszę przygotować mieszkanie na święta, porobić zakupy i zacząć gotować on mi oczywiście nie pomoże, bo urlopu nie ma, ba we wtorek znowu jedzie w delegację i znowu wszystko na mojej głowie..
i jak ktoś mi oferuje pomoc to nie
no wyjdę z siebie! aż sie trzęsę cała, gość jest bez wyobraźni kompletnie
no nie dziwię Ci się że się wkurzyłaś i tak Cię podziwiam że praktycznie wszystko sama ogarniasz

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Zapraszam na ciasto Milki Way - jest bardzo słodkie Dzisiaj upiekłam

Czy możliwe jest żeby przez katar mieć zatkane ucho ?
wydaje mi się że to bardzo możliwe, daj przepis na ciasto bo pierwsze słyszę o nim

Cytat:
mam pytanie:
w tym roku pierwszy raz chciałabym żywą jakąś nie za dużą ale ceny są masakryczne
a zaczniemy przystrajać pewnie ok czwartku

Cytat:
[/COLOR]a dzisiaj całe popołudnie piekłysmy z mama ciasteczka ale przepisu nie podam bo nie wypróbowany - taki z jakiejs gazety.. zobaczymy jutro jak smakują

a potem upiekłam cebularze na kolacje tez pierwszy raz
koniecznie wrzuć przepis

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
CZY MACIE JAKIEŚ SPRAWDZONE PRZEPISY NA ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA???
ponawiam pytanie
Stary 2011-12-15, 21:31   #3527
Haniula
Zakorzenienie

klaurencja to taka cisza przed burza a jak zaczniemy sypać to zobaczysz nie bedziesz nadazała z gratulacjami
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:32   #3528
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
to w 3 to jeszcze spoko

mi też się podoba ta bmw'eczka ale troszkę za droga

co do wiejskości bmw to są oczywiście pewne modele, którymi jeździ taka młodzież nie sądzę, żeby było ich stać na takie
http://otomoto.pl/bmw-520-25-C19079896.html
http://otomoto.pl/bmw-x5-40d-xdrive-...C20278514.html
a to już nie są wiejskie modele
Oj widzę, że tu sporo fanów BMW. Mój TŻ też się do nich zalicza. Prawdę mówiąc prędzej by jeździł tramwajem niż kupił auto inne niż BMW.
Ja tylko nie chcę wiedzieć co będzie z jego autem jak zaczniemy wozić w nim Juniora. Tak się złożyło że w prawdopodobnie Młody powstał tej nocy, w którą Tatuś przywiózł świeżo kupione BMW. Z jasną tapicerką, bo nikt się nie spodziewał tak szybkiego powiększenia rodziny
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:34   #3529
annyonne
Raczkowanie

Cytat:

mam pytanie:
1. maleńką żywą ok 40 - 50 cm, mąż wybierze aż się boję
2. w wigilię, u nas wszelkie przystrajanie zawsze w wigilię się odbywało i tak mi zostało

Chwalicie się samochodami to ja też chcę - granatowe volvo v40 z 99r. Uwielbiamy nasz samochodzik i nawet nie myślimy o zmianie, jak to człowiek szybko się przywiązuje do rzeczy

Czubasku nasze dziecię też zamierzam podobnie ubrać tj. bodziak, cieplejszy kaftanik + śpiochy, skarpetki / ocieplacze (zależnie od pogody) i kombinezon
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:41   #3530
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

ponawiam pytanie
Ja mam świetny przepis na pieguski, jakby ktoś chciał

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Oj widzę, że tu sporo fanów BMW. Mój TŻ też się do nich zalicza. Prawdę mówiąc prędzej by jeździł tramwajem niż kupił auto inne niż BMW.
Ja tylko nie chcę wiedzieć co będzie z jego autem jak zaczniemy wozić w nim Juniora. Tak się złożyło że w prawdopodobnie Młody powstał tej nocy, w którą Tatuś przywiózł świeżo kupione BMW. Z jasną tapicerką, bo nikt się nie spodziewał tak szybkiego powiększenia rodziny
mój Tz tez fan BMW.... mamy wymieniac w przyszłym roku samochód i on sie uparł na BMW

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
1. maleńką żywą ok 40 - 50 cm, mąż wybierze aż się boję
2. w wigilię, u nas wszelkie przystrajanie zawsze w wigilię się odbywało i tak mi zostało

Chwalicie się samochodami to ja też chcę - granatowe volvo v40 z 99r. Uwielbiamy nasz samochodzik i nawet nie myślimy o zmianie, jak to człowiek szybko się przywiązuje do rzeczy

Czubasku nasze dziecię też zamierzam podobnie ubrać tj. bodziak, cieplejszy kaftanik + śpiochy, skarpetki / ocieplacze (zależnie od pogody) i kombinezon

szwagierka mówi żebym jeszcze pajacyka nałożyła, ale wydaje mi sie że to za dużo...

Stary 2011-12-15, 21:43   #3531
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez patrzyłam dzisiaj na bazarku na koszule, ale były tylko L-ki, a tą co kupiłam poprzednio mam M-kę i jest w sam raz (nawet z brzuszkiem), więc nie chcę większej, bo będę wyglądać jak w worku
Dlatego moją muszę oddać i kupić s-kę na allegro. Wyjdzie mi troszkę drożej, ale wg pań na bazarach rozmiar S w koszulach ciążowych nie istnieje!

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
A mój to chce jeszcze skórzane fotele zrobić w swoim Ciężko mi jest wybić mu to z głowy :/
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 22:01   #3532
magda1804
Rozeznanie

właśnie przypomniało mi sie, kropeczka pisalas mi ostatnio o tym materacu, zebym sprawdzila czy nie jest znieksztalcony (bo dostalam po innym dzidziusi) i nie jest jak nowka, wyprany, odswiezony tylko czeka az sie przyda

wracajac do tematu aut. moj tz jest maniakiem bmw, ale jak narazie jedynie nimi handluje. Moze kiedys bedzie mogl pozwolic sobie na zakup takiego auta, koszt utrzymania takiego jest masakryczny poza tym dziecka w foteliku i sportowym aucie to chyba jeszcze nie widzialam

nudzi mi sie w tv nic ciekawego nie leci, sama siedze i buszuje po necie, a no i objadam sie milka stwierdzilam, ze nie przytylam tak duzo jak sie spodziewalam, wiec nadrabiam bo po porodzie juz nie bedzie taryfy ulgowej

04.01.2012r.

Stary 2011-12-15, 22:03   #3533
czubasek20
Zakorzenienie

Też sie nudzę bo w tv po raz 10000000000 Titanic. Przeglądałam sobie Wiki i patrzcie co znalazłam http://wikipedia.wp.pl/wiki/Lina_Medina
w szokuuu jestem.

Uciekam spać, pa

Stary 2011-12-15, 22:06   #3534
magda1804
Rozeznanie

szukalam zdjec pearl w tej sukience co zakupila na slub, bo chcialam zobaczyc tego rzekomego bałwanka Buli, ale nie znalazlam pindziorka juz pewnie wyruszyla w podroz i nawet sie nie pochwalila, nalezy sie jej

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Też sie nudzę bo w tv po raz 10000000000 Titanic. Przeglądałam sobie Wiki i patrzcie co znalazłam http://wikipedia.wp.pl/wiki/Lina_Medina
w szokuuu jestem.

Uciekam spać, pa
o masakra!!! jak to mozliwe, zeby w tym wieku byl okres plodnosci co za chory czlowiek jej to zrobil...

04.01.2012r.

Stary 2011-12-15, 22:07   #3535
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dlatego moją muszę oddać i kupić s-kę na allegro. Wyjdzie mi troszkę drożej, ale wg pań na bazarach rozmiar S w koszulach ciążowych nie istnieje!
No ja chyba też na allegro zamówie, chociaż ta którą ja mam ma fajniejsze rękawki niż te na all - krótsze

Zobaczę jeszcze w sobotę na drugim bazarku, i jak nie będzie - to allegro zostaje.

Jak TZ wyjdzie z łazienki to zbieram się pod prysznic i spać, bo padam na mordkę

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-15 o 22:10
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 22:11   #3536
magda1804
Rozeznanie

mi nawet spac sie nie chce...

obejrzalam, poczytalam wszystko co ciekawe i dalej ostatnio jestem czestym gosciem na watku mamus listopadowo-grudniowych. jak wchodzi sie do nich na forum to mozna sie zakochac dziewczyny dodaja zdjecia swoich pociech, pisza o problemach i rozterkach mlodych mam, o docieraniu sie z dziecmi...az trudno uwierzyc, ze niebawem i my bedziemy tym zyly

04.01.2012r.

Stary 2011-12-15, 22:21   #3537
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Aha, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest
Nie wiem, jak to jest u nas, może też są jakieś zasady?
Spółdzielnia mieszkaniowa na pewno ma jakieś swoje zarządzenia z godzinami ciszy, a zerknij na tablicę ogłoszeń na klatce schodowej, bo tam często wiszą takie informacje tylko nikt na to uwagi nie zwraca Ja się tym zainteresowałam jak się wprowadziłam do nowego mieszkania i robiliśmy remont, nie chcieliśmy wkurzać nowych sąsiadów tak na "dzień dobry"

Cytat:
Ja jak rodziłam córkę to mnie nacieły i popękałam. Pielęgniarka szyła mnie min... Blizna jedna kończy mi się prawie na udzie
...aż mnie krocze zabolało jak to przeczytałam

Cytat:
... jak pobiegłam do wc to już kawałek głowki był w kanale rodnym że czułam to i jak włozyłam palec to już ją wyczuwałam więc pozostało mi tylko troche mocniej sie napiąc i dzidzia wyskoczyła ...
o matko... to musiało być straszne przeżycie! Nie potrafię sobie tego wyobrazić.

Cytat:
Śliczne ubranka, pszczółka słodziutka
Cytat:
W ogóle to teściowa znów popisała sie inteligencja. Wróciliśmy z tych zakupów a ona pyta co kupilismy, to wymieniam jej.... a ona co ??? '' Czemu tak wczesnie, przecież jest tyle czasu?'' to jej grzecznie mówię że w styczniu nie wiadomo jak bedzie z wolnym u M. i czy nie będę musiala plackiem leżec więc może wyjśc tak że M. będzie kupował ciuchy jak będe na porodówce a mi to za bardzo nie odpowiada, to ona '' przecież ja moge wszystko pokupowac'' Tz jak mu opowiedziałam to kazał jej się nie wtrącać. I bardzo dobrze bo zaczynam sie już irytowac tym '' przeciez jeszcze tyle czasu''
Kurczę, co jest z tymi Waszymi teścówkami Ja tego nie rozumiem co byście nie zrobiły to ciągle jest źle! Dobrze, ze Twój TŻ zareagował. Z drugiej strony to bardzo dobre rozwiązanie, zeby teściowa Ci kupiła wyprawkę

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 22:28   #3538
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Kurczę, co jest z tymi Waszymi teścówkami Ja tego nie rozumiem co byście nie zrobiły to ciągle jest źle! Dobrze, ze Twój TŻ zareagował. Z drugiej strony to bardzo dobre rozwiązanie, zeby teściowa Ci kupiła wyprawkę
tyko że za nasze pieniążki a z jej gustem to się boje

Stary 2011-12-15, 22:31   #3539
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ale jazda pójdziesz tam jeszcze???

Byliśmy w Carefurze na zakupach, bo fajne promocje były, ale oczywiście kupiliśmy z tej listy tylko blachę do ciasta nie było ani jaj, ani śledzi, ani margaryny w promo
Nie wiem czy pójdę kurcze, bo nie mam zbytnio ochoty siedzieć z tą dziewuchą w jednym pomieszczeniu, albo z prowadzącą z pretensjami, bo nie chccę nikomu powiedzieć czegoś niemiłego, a uwierz, że potrafię za mocno, bo mam taki jęzor niewyparzony :/
No, a z drugiej strony to jednak ciągle czekałam aż tylko będę mogła pójść do tej szkoły i czegoś posłuchać. Oddychać już mnie nie nauczą, bo te zajęcia były, ale dziś mówiła o drugiej fazie porodu, o nacięciu krocza, kto jest przy porodzie, czym się zapierać i przeć, żeby absolutnie położnej słuchać itd... Kurcze, zależy mi, żeby się czegoś dowiedzieć, ale wolałabym milszą atmosferę :/

A na zakupy zapraszam do mnie jutro, bo Biedronę otwierają po remoncie i będą pieluszki Dada po 19zł
Cytat:
ja pierdziele, co za babsko! jak tak mozna?
A widzisz, mało mnie krew nie zalała dosłownie. Nie dość, że chcę w sumie w ostatnim momencie czegoś się nauczyć, posłuchać i w ogóle to ta mi jeszcze z takimi tekstami. I jeszcze było: "A to nie za późno jak już 35 tydzień?" Jakby się pierwszy raz spotkała z tym, że ktoś leżeć musiał
Przecież ja tam idę po to, żeby ułatwić sobie i położnym także. A pretensje, że nie ten doktor czy szpital??? Hola, hola - można sobie teraz rodzić gdzie się chce podobno :/

Cytat:
w ogóle to miałam płytki myć w łazience ale Tz nie pozwolił więc położyłam się i już nic nie robie, bo ja musze mieć wszystko dokładnie posprzątane.
Ale kochany ten Twój tż potrafi być. Nie dość, że sprzątać nie pozwala to jeszcze swoją matkę objechał
A z tym ubrankiem na wyjście to chyba zależy jaka pogoda będzie... Nie wiem, pojęcia nie mam czy to wystarczy albo czy za dużo. Sama mam dylemat.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 22:39   #3540
MartuNiunia87
Rozeznanie

aj coś dziś nie mam weny do pisania... pokłuciłam się z TŻ i jakoś tak mi smutno ... czasem mi się wydaje, że priorytety nasze się mijają....eh...

jutro przyjedzie komoda dla dzidzi więc wszystko powprowadzam Szwagierka dziś dała mi sukienki dla małej - śliczne, takie większe troszkę - będą chyba na lato i jesień choć jak tak je oglądam, to tak na roczek półtora będą... ale jak nowe są!!- 2 na lato, 2 takie sztruksowe - więc zależy co pod spód się ubierze to mogą być na wiosnę/zimę ale ładne, zresztą wrzucam fotki. Do tego przyniosła takie miękkie butki- kozaki - te akurat przydadzą się od razu - może nawet na chrzcinach takie dziewczęce - kolor jasny róż,na foto wygląda na biel.. ale robione kamerką więc jakość średnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (47,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (35,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (23,5 KB, 28 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości