|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() za wizyte---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
za wizyte i za 8 m-c no i pamiętaj o zakazie---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Magda w UK ludzie mają choinki poubierane już od początku grudnia, a dzień po Sylwestrze już wszystko znika. Jak dla mnie to nie ma już takiego uroku bo przez ten m-c do świąt to już się to wszystko jakoś tak opatrzy. Ja chyba ubiorę w niedziele żeby postała w domu chociaż te dwa, trzy tygodnie, bo przecież po świętach nie będę jej trzymać do lutego, skoro tu na początku stycznia nie ma już śladu po świętach. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Hej Mamusie
![]() dopiero dzis od wyjścia ze szpitala udalo mi siędo WAs zaglądnąc ![]() na wody plodowe nalezy codziennie wypijać 2litry wody i to podobno pomaga zapobiegać ich zmniejszaniu. Renatko co do anemi to ja z nią walczę w ciązy i choć żelaza mam duzo to hemoglobina mi spadała, okazało się że zeby żelazo dobrze się wchłaniało musi byc odpowiedni poziom kwasu foliowego i wit b12 zrób sobie na to testy a potem tylko uzuelnij czego Ci brakuje ![]() zmykam Was nadrabiać buziaczki |
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
mi na szczęście noc minęła znośnie nie mogę narzekać zaraz się zbieram i lecę po zakupki dla tż na święta sama nie wiem co mu jeszcze kupię no i chcę spróbować się jeszcze zapisać do fryzjera na pasemka przed świętami ale czy będzie jeszcze miejsce to nie wiem. Trochę późno na ten pomysł wpadłam a potem z mamą wieszamy nowe firanki u mnie w mieszkanku
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Trochę przeleciałam po waszych wypocinach ![]() Wczoraj od razu ze szpitala pojechaliśmy na szkołę rodzenia i wiecie co... była super babka od laktacji i karmienia. Świetnie opowiadała o tym i przede wszystkim... mówiła, że podejście że trzeba mieć dietę, że nie jeść tego tamtego itd to było 20 lat temu i nie słuchać nikogo kto tak mówi, można jeść wszystko, ale w normalnych proporcjach. Jedyne co może uczulać dziecko to produkty mleczne i ich pochodne. Poza tym mówiła, że więcej jedzenia dociera do dziecka w ostatnich tygodniach ciąży niż w okresie karmienia.. aaaa, coś dla dr Agatka, kazała jeść czosnek w ciąży Ja kupiłam materac kokos-pianka-kokos (chyba) taki polecała pani w sklepie. Był w pakiecie właśnie z poduszką klinem i nakładką na materac. Za całość zapłaciłam 109zł więc opłacało się. A poduszka i nakładka ta co wklejałyście w linkach Fiki-Miki. Mój Klusek w 31-32 tc miał 2300, a w 36 tc 3300 ![]() :brzyda l:zobaczymy co z niego będzie jak się urodzi ![]() Choinkę mamy prawdziwą, nie wyobrażam sobie świąt ze sztuczną choinką. Pewnie w przyszłym tygodniu jakoś będziemy przywozić (bo mamy choinkę od znajomego co się od kilku lat pozbywa z ogrodu) ![]() Cytat:
ehhh |
|
|
|
|
#3575 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale żarty na bok, przecież można ją jakoś osłonić - jak już będzie duży i zacznie kopać w siedzenie przed to są nakładki, wokól fotelika można jakieś tetry i kocyki mieć w pogotowiu itp. da radę Cytat:
Są takie anomalie więc nie ma się czemu dziwić i pisać że to bzdura - skoro ta Lina urodziła dziecko i ono żył0 4o lat to chyba nie jest to historia w stylu "bajeczek". Cytat:
cebularze to coś PYSZNEGO - mają lekko pizzowate ciasto słone, na wierzchu mak i cebulkę. Dla mnie najpyszniejsze jest ciasto, więc cebulę zdrapuję i smaruję masełkiem i to jest najlepsze śniadanie świata
|
|
|
#3576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja kupiłam swojemu 4książki na gwiazdke - ale on sobie sam zażyczył jakie ![]() myśle o tym materacyku do kołyski kurcze najchętniej kupiłabym pianka- kokos ale jak widze to takiego nie ma w ogóle na rynku ![]()
|
|
#3577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla kolejnego wielkoludka.
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
inutil gdzie kupiłaś taki materacyk z klinem?? yły rozmiarki kołyskowe?40x90?
co do autem to my mamy terenówke opla w tym roku kupiliśmy, jeszcze zanim w ciązy byłam chya przeczuwaliśmy - tapicerka na szczescie skórzana czarna poza tym jakoś nie przywiazujemy wagi do rzeczy jak se dziecko chce to niech kopie![]() a ja mam swojego ukochanego tikacza fioletowego- niepodoba mi sie strasznie z wygladu ale uwielbiam nim jeździć bo jest malutki i zwinny- niestety sie rozlatuje i trzeba bedzie myslec o małej terenówce dla mnie
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz gryczano kokosowy http://dino.sklep.pl/nowy/danpol-mat...cm-p-8786.html jest też lateksowy, ale cena http://allegro.pl/materac-hevea-baby...972736080.html
|
|
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć maluchy
O 5.20 złapał mnie taki ból brzucha, że zaczęłam jęczeć i płakać z bólu... bolało mnie w górze, najbardziej tam gdzie zostało 'wolne miejsce' po przekręceniu się malca a był w tej pozie od ponad 2 miesięcy... Wzięłam nospę jedną i się męczyłam... brzuch mi nie twardniał na szczęście, tylko tak jakbym coś źle zjadła czy coś Po 20 min ustąpiło samoistnie... i po tym zdarzeniu spałam jak niemowlę do 10.30. Myślałam przez chwilę, że zaczynam rodzić masakra jakaś ![]() Już nie pijemy przed 6 zmienił pozycję na starą ![]() Cytat:
![]() A biegunek nie mam, normalnie ten teges... wypję za mocną herbatę/kawę inkę/kakao i już muszę weź mi jeszcze nie wróż biegunki, o się bym wykończyła Cytat:
jakoś wydaje mi się to nie do ogarnięcia mi to trzeba fakty, dowody i zdjęcia pokazać, żebym uwierzyła
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 36tc
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Oszzzzz, właśnie patrzę na mój suwaczek a tam 37tc i komentarz... " Koniec 36 tygodnia ciąży oznacza, że dziecko jest już donoszone - a więc poród może odbyć się w każdej chwili. Czy walizka do szpitala już spakowana?"
Nieeeeee
|
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie!
Witam się i zaglądam z pytankiem - piorę właśnie kocyki takie mięciutkie, ale zastanawiam się czy trzeba je wyczesać albo coś z nimi specjalnie zrobić żeby się ładnie wysuszyły? mam ten różowy z koalą i jest suuuper mięciutki
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-12-16 o 11:12 |
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na allegro wszystko mnie wyjdzie koło 160 zł, wiesz? A Ty tak tanio kupiłaś W Toruniu chyba nie ma hurtowni Smyka
|
|
#3586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę, a na wredne baby zabierz ze sobą![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
dostalam wyplate tzn ch** a nie wyplate;( bo tylko dop dnia zwolnienia bo to koniec roku i jak nie urodze to mi doplaca a jak urodze to mi zus wyplaci za mc albo 2;( kur** i za co tru swieta zrobic??;/ socjala nie dadza wyplate dadza w czesci
boze jak tu sie nie wykonczyc
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
Padam na twarz
Poszłam do apteki nie stety nie zrobią mi maści bo nie mają składników Do innej nie dam rady dojść i muszę czekać na tż do popołudnia bo mam wyjęty akumulator z auta a sama go nie dźwigne Obok apteki zachaczyłam o sklep z bielizną i kupiłam szlafrok do szpitala i gacie Potem piekarnia i warzywniak i ledwo co doszłam do domu No masakra jakaś, powietrza złapac nie mogłam, serce myślałam że mi wyskoczy z kaltki.....buuuu....No ale już jest lepiej ![]() Jeśli chodzi o choinkę to ja już mam Oczywiście żywa i pachnąca, stoi sobie na balkonie w ślicznej zielonej doniczce i czeka na przystrojenie
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy audi a3 dwudrzwiowe a to jest bardzo nie wygodne kiedy się ma maluszka dlatego chcemy większe dodatkowo. A kombi będzie odpowiednie na pierwsze dwa lata bo będzie dużo miejsca ![]() a tak na prawdę to marzy mi się jakaś wypasiona terenówka ale to już nie stety wyższa półka
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałam pianke kokos zeby zobaczyc czy czasami nie jest za twardo na kokosie to wtedy moge pianka odwrócić i byc wyrodną matka![]() lateksowy kupie do łóżeczka może a do kołyski na 6miesięcy to wydaje mi się bezsensowny zakup Cytat:
wiesz jak my leżymy to nasze dzidzioły mają za dobrze za dużo czasu na ruch i wydziwiają zamiast leżeć w jednej pozycji jak już się dobrze ułożyły.swoja droga ciekawe moze ci tam dziure w brzuchu zrobiło że cie bolało moja babcia twierdzi ze jej córka raz ja tak kopneła ze ma w srodku blizne- nie wiem skad ona takie rzeczy wie biegunki ci nie wróże tylko myślałam że to ci dolega a taike wiesz chodzenie to norma no w twoim przypadku z tego co pamietam![]() Cytat:
Cytat:
ja nie czesałam a ładnie się wysuszyły
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
hallo
![]() ja jeszcze w lozku ale zaraz musze sie wygramolić i zrobic na czlowieka ![]() Jutro juz bedzie tż Ale ja za to mam szkole
|
|
|
|
#3593 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czas tak zapier.dziela że ani się obejrzysz a twoje dziecie będzie robić pierwsze kroczki ![]() Cytat:
uprałam wysuszyłam złożyłam i tyle Cytat:
![]() ja na koniec listopada z pracy dostałam 1/4 pensji, dobrze że zakończyłam zakupy dla dziecka bo na jedzenie by mi nie starczyło teraz i musiałabym prosić tż żeby mi przelał (a ja nienawidzę się prosić
|
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a na koniec idzie z kolegami na co piątkową piłkę
|
|
#3595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 37tc
|
|
|
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja poproszę mojego TZta, żeby mi firankę w pokoju powiesił dzisiaj, bo ja się nie chcę wspinać i rąk podnosić za długo, a moja mama jest za niska i nie dostanie Cytat:
Ja też miałam tikacza, ale zielonego Pozbyliśmy się go bo TZ więcej przy nim coś naprawiał, niż jeździł, więc bez sensu było go trzymać .. i od tej pory się mordujemy z jednym autem, czasem nam dziadek swoje pożyczy jak gdzieś wyjeżdża (też tikacza)
|
|
|
#3598 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() pearl to masz ładnego klocuszka moja 31/32tydz miala 1540gpisalam wczoraj, ze lekarz ocenil moja mala na 3200, ale nie wiem jak to zrobil, bo dzis odebralam wynik USG i tam waga wynosi 3050g 37/38tydzien, to byloby raczej bardziej wiarygodne dla zainteresowanych- tu jest siatka centylowa płodu, pewnie nie jest ona do końca miarodajna, ale mozna poczytac :http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm Cytat:
![]() Cytat:
po prostu nic mi nie smakuje...Dzis zmierzyłam obwod brzusia w najszerszym miejscu i mam 90cm, a w brzuchu 3kg dziecko az sama sie dziwie, ze ono tam sie miesci.Cytat:
kiedy masz wizyte u gina?Cytat:
![]() Pisze ta, ktorej torba stoi w polowie spakowana ![]() ![]() dobra, ja biore sie za sprzatanie. Piore dywany
|
|
#3599 |
|
Raczkowanie
|
Widziałyście ten filmik:
http://sensacje.wp.tv/i,USA-Dziecko-...=6d914#m929060 taki maluszek ale jakoś sobie radzi |
|
|
|
#3600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dokładnie taki zestaw kupiłam, za 109zł, to widzę, że kobieta wcale nas nie naciągnęła http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...oducts_id=9601tylko materac mamy chyba LUX ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Torba stoi pod łóżeczkiem, rzeczy do spakowania w wanience ![]() ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

i jeszcze jak gin powiedzial, ze dziecko duze, bo do terminu przeciez urosnie to myslalam, ze z fotela spadne
normalnie w szoku bylam, bo 6 tyg temu mala wazyla troche ponad 1500g!!! Takze wystraszona tym, ze moze byc duze wlasnie pije herbatke z lisci malin
za wizyte

sama nie wiem co mu jeszcze kupię
no i chcę spróbować się jeszcze zapisać do fryzjera na pasemka przed świętami ale czy będzie jeszcze miejsce to nie wiem. Trochę późno na ten pomysł wpadłam 

musi być 60 

Po 20 min ustąpiło samoistnie... i po tym zdarzeniu spałam jak niemowlę do 10.30. Myślałam przez chwilę, że zaczynam rodzić 
za pozycje w brzuszku
przed 6 zmienił pozycję na starą
wypję za mocną herbatę/kawę inkę/kakao i już muszę 

Nieeeeee 
za wizytę, a na wredne baby zabierz ze sobą
Gabrysia - 09.02.2012
ale zaraz musze sie wygramolić i zrobic na czlowieka