Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 10:30   #3571
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc Perelki

ale dzis naskrobałyscie jestem w trakcie nadrabiania. ja dzis w rozjazdach bylam. Rano wizyta u gina. Dopiero teraz dostalam skierowanie na paciora, dodatkowo na przeciwciala. Zrobil mi USG i moje dziciatko wazy uwaga... 3200!!! i jeszcze jak gin powiedzial, ze dziecko duze, bo do terminu przeciez urosnie to myslalam, ze z fotela spadne normalnie w szoku bylam, bo 6 tyg temu mala wazyla troche ponad 1500g!!! Takze wystraszona tym, ze moze byc duze wlasnie pije herbatke z lisci malin
Magda no to mamy kolejnego małego wielkoludaza wizyte

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie u gina. i wszystko w porządku bałam się o ciśnienie bo jakoś tak rosło z wizyty na wizytę, ale jest w normie.
Gin złożył mi życzenia Wesołych Świąt i Szczęśliego Nowego Roku, a przy okazji przypomniał o całkowitym zakazie picia alkoholu

Aaaaa... zapomniałabym - dziś zaczynamy z Asią 8 miesiąc
Anabellita za wizyte i za 8 m-c no i pamiętaj o zakazie

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
2. kiedy planujecie przystrajac?
Magda w UK ludzie mają choinki poubierane już od początku grudnia, a dzień po Sylwestrze już wszystko znika. Jak dla mnie to nie ma już takiego uroku bo przez ten m-c do świąt to już się to wszystko jakoś tak opatrzy. Ja chyba ubiorę w niedziele żeby postała w domu chociaż te dwa, trzy tygodnie, bo przecież po świętach nie będę jej trzymać do lutego, skoro tu na początku stycznia nie ma już śladu po świętach.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A byłam na SR i cholera jasna tak sie wkurzyłam, że czułam sie tam jak czajnik taki co zaraz puści parę uszami i mi czaszkę podniesie na głowie i też parę puści
Byłam po raz pierwszy. Szkoła jest bezpłatna w mieście, w którym mieszkam i się urodziłam. Do lekarza chodzę miejscowość obok. Uważam, że tamtejszy lekarz jest wart dojazdów i tego całego zachodu.
Wchodzę i pytam czy jeszcze można sobie usiąść i posłuchać. Siadłam, rozebrałam się, kobita prowadząca pyta o nazwisko i jaki lekarz prowadzący. Jak jej powiedziałam, że tamten mój z miasta obok to prawie mnie wyprosiła. Ja pitolę! "Bo ten szpital i my położne stąd nie będziemy dla tamtych położnych przygotowywać kobiet do porodu. Jak zaplanowały, ze chcą rodzić tam to niech sobie tam idą do szkoły". Kuźwa i mi wtedy ciśnienie! To jej pindzie naściemniałam, że mieszkałam wcześniej tam, a teraz tu i nie zmieniałam lekarza, ale rodzić będę tu. I ona coś do mnie zaczeła gadać, że taaaaaa, na pewno, bo ja już zdecydowałam wcześniej i coś tam. Kuźwa, nawet Wam nie powtórzę, bo cała czerwona się zrobiłam ze złości i tak nie bardzo już kojarzę
A w dodatku jak tam weszłam to oczom nie mogłam uwierzyć - siedzi na krześle baba, znaczy dziewczyna no starsza ode mnie ze 4 lata około, która przez kilka dobrych lat wierzyła święcie, że jej były narzeczony porzucił ją przeze mnie (dla mnie - jak zwał tak zwał) i do tej pory ma do mnie pretensje. Potem się za moim kuzynem uganiała, a jeszcze potem za moim ex już facetem. I żaden jej kurcze nie chciał, więc oczywiście ja winna wszystkiemu. A jak widzę tą kobitę to za każdym razem jakbym patrzyła na cielę. Wiecie, takie wielkie puste, załzawione oczy cielęce ech... I ona ma termin na 19 stycznia, czyli dwa dni przede mną!
Jak mnie tam zobaczyła to zbladła Tylko, że te dziewczyny, które tam były to już chyba raczej zżyte ze sobą są (czyt. m.in. z tamtym cielęciem) i tak mi trochę dziwnie, bo ona pewnie im teraz nagada cholera wie co

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ubranka na wyjscie ze szpitala, pieluchy, chusteczki, troche kosmetyków, prześcieradełko, ręcznik, myjkę i poszlo 250 zł

Nieee ja bardzo nie lubie sie kłócić bo jestem chora potem ale dzis przegiął pałe totalnie. Powiedział zebym poszła w cholere, był w nerwach ale to go nie usprawiedliwia. No ale przeprosił, obiecał że prędzej sobie język utnie niż drugi raz tak powie więc jest w miare ok.
Ojej jakie śliczne to urbanko. Nie no, niech sobie chłopak nie ucina tego języka może mu się jeszcze przydać
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:40   #3572
elunia25
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Hej Mamusie
dopiero dzis od wyjścia ze szpitala udalo mi siędo WAs zaglądnąc

na wody plodowe nalezy codziennie wypijać 2litry wody i to podobno pomaga zapobiegać ich zmniejszaniu.

Renatko co do anemi to ja z nią walczę w ciązy i choć żelaza mam duzo to hemoglobina mi spadała, okazało się że zeby żelazo dobrze się wchłaniało musi byc odpowiedni poziom kwasu foliowego i wit b12 zrób sobie na to testy a potem tylko uzuelnij czego Ci brakuje

zmykam Was nadrabiać buziaczki
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:44   #3573
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry

mi na szczęście noc minęła znośnie nie mogę narzekać

zaraz się zbieram i lecę po zakupki dla tż na święta sama nie wiem co mu jeszcze kupię no i chcę spróbować się jeszcze zapisać do fryzjera na pasemka przed świętami ale czy będzie jeszcze miejsce to nie wiem. Trochę późno na ten pomysł wpadłam
a potem z mamą wieszamy nowe firanki u mnie w mieszkanku już się tak cieszę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:48   #3574
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Trochę przeleciałam po waszych wypocinach

Wczoraj od razu ze szpitala pojechaliśmy na szkołę rodzenia i wiecie co... była super babka od laktacji i karmienia. Świetnie opowiadała o tym i przede wszystkim... mówiła, że podejście że trzeba mieć dietę, że nie jeść tego tamtego itd to było 20 lat temu i nie słuchać nikogo kto tak mówi, można jeść wszystko, ale w normalnych proporcjach.

Jedyne co może uczulać dziecko to produkty mleczne i ich pochodne.

Poza tym mówiła, że więcej jedzenia dociera do dziecka w ostatnich tygodniach ciąży niż w okresie karmienia..

aaaa, coś dla dr Agatka, kazała jeść czosnek w ciąży

Ja kupiłam materac kokos-pianka-kokos (chyba) taki polecała pani w sklepie. Był w pakiecie właśnie z poduszką klinem i nakładką na materac. Za całość zapłaciłam 109zł więc opłacało się.

A poduszka i nakładka ta co wklejałyście w linkach Fiki-Miki.

Mój Klusek w 31-32 tc miał 2300, a w 36 tc 3300 :brzyda l:

zobaczymy co z niego będzie jak się urodzi

Choinkę mamy prawdziwą, nie wyobrażam sobie świąt ze sztuczną choinką. Pewnie w przyszłym tygodniu jakoś będziemy przywozić (bo mamy choinkę od znajomego co się od kilku lat pozbywa z ogrodu)

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze bo zaczynam sie już irytowac tym '' przeciez jeszcze tyle czasu''
haha, skąd ja to znam... ' po co tyle ciuszków', ' po co to, po co tamto', ' już wszystko macie???? przecież jeszcze tyle czasu', 'jak ja rodziłam, to nic nie było i trzeba było sobie jakoś radzić'...

ehhh
Stary 2011-12-16, 10:48   #3575
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Oj widzę, że tu sporo fanów BMW. Mój TŻ też się do nich zalicza. Prawdę mówiąc prędzej by jeździł tramwajem niż kupił auto inne niż BMW.
Ja tylko nie chcę wiedzieć co będzie z jego autem jak zaczniemy wozić w nim Juniora. Tak się złożyło że w prawdopodobnie Młody powstał tej nocy, w którą Tatuś przywiózł świeżo kupione BMW. Z jasną tapicerką, bo nikt się nie spodziewał tak szybkiego powiększenia rodziny
dlatego mój samochód musi miec ciemną tapicerkę ale żarty na bok, przecież można ją jakoś osłonić - jak już będzie duży i zacznie kopać w siedzenie przed to są nakładki, wokól fotelika można jakieś tetry i kocyki mieć w pogotowiu itp. da radę tak przynajmniej twierdzi mój bo ma jasną

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
jakoś w to nie wierzę... jeszcze info w wp.pl takie bajki lubią tam pisać... poza tym gdzieś kiedyś czytałam, że urodzenie dziecka w tak młodym wieku hamuje rozwój fizyczny czy coś takiego- nie pamiętam już, dawno temu czytałam

Oo jeszcze znalazłam coś takiego: "Dziewczynka zaczęła miesiączkować w wieku 8 miesięcy, w wieku 4 lat była już rozwinięta pod względem fizycznym." taak 8 miesięcy i okres, jasne dla mnie to bzdura
na TLC jest taki program Dziewczynka Kruszynka, bohaterka to małe dziewczątko, bardzo niskie i ma kilka lat a ostatnio lekarze mówili, że muszą ją przygotować bo zaraz zacznie dojrzewać. My dojrzewałyśmy w wieku lat kilkunastu
Są takie anomalie więc nie ma się czemu dziwić i pisać że to bzdura - skoro ta Lina urodziła dziecko i ono żył0 4o lat to chyba nie jest to historia w stylu "bajeczek".

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

ja mam dokładnie tak samo dla mnie ważny jest tylko kolor a marka to nasza ukochana AUDI

my też z TZ maniacy AUDI na razie mamy a3 wcześniej tez było audi a we kwietniu planujemy kupić kombi albo a4 albo a6
hi hi zauważyłam, że ostatnio panuje moda na kupowanie kombi gdy pojawia się dziecko

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

a co to są cebularze??
cebularze to coś PYSZNEGO - mają lekko pizzowate ciasto słone, na wierzchu mak i cebulkę. Dla mnie najpyszniejsze jest ciasto, więc cebulę zdrapuję i smaruję masełkiem i to jest najlepsze śniadanie świata

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:51   #3576
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

na wody plodowe nalezy codziennie wypijać 2litry wody i to podobno pomaga zapobiegać ich zmniejszaniu.

Renatko co do anemi to ja z nią walczę w ciązy i choć żelaza mam duzo to hemoglobina mi spadała, okazało się że zeby żelazo dobrze się wchłaniało musi byc odpowiedni poziom kwasu foliowego i wit b12 zrób sobie na to testy a potem tylko uzuelnij czego Ci brakuje

zmykam Was nadrabiać buziaczki
oo to sobie zbadam w takim razie dziękujękwas foliowy i wit b12 jest w moim femibionie możliwe żeby było tam tego za mało? udało ci się tą anemie zwalczyć?
Cytat:
dzień dobry

zaraz się zbieram i lecę po zakupki dla tż na święta sama nie wiem co mu jeszcze kupię no i chcę spróbować się jeszcze zapisać do fryzjera na pasemka przed świętami ale czy będzie jeszcze miejsce to nie wiem. Trochę późno na ten pomysł wpadłam
ooo będziecie mieli pięknie!!
ja kupiłam swojemu 4książki na gwiazdke - ale on sobie sam zażyczył jakie

myśle o tym materacyku do kołyski kurcze najchętniej kupiłabym pianka- kokos ale jak widze to takiego nie ma w ogóle na rynku

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:58   #3577
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dziewczynki, znowu nie nadrabiam. Nie jestem w stanie. Zle sie czuje, przed chwila skonczylam wymiotowac :conf used: i tak wpadlam na chwilke sie zameldowac z domowego lozeczka.

Bylam dzisiaj na wizycie, bo moj ukochany gin powiedzial, ze przyjmie mnie miedzy pacjentkami (przyjmuje tylko we wtorki i czwartki). I teraz uwaga... moje "Malenstwo" wazy... 2,47 kg w 31+5 tc
Az sie przerazilam No, ale oprocz tego podobno wszystko wyglada dobrze, tyle ze, jak to okreslil moj lekarz, jest malym smokiem

Mam nadzieje,ze jutro bede miala luzniejszy dzien, to w koncu zobacze, co sie u Was dzieje

Buziaki i dobranoc
Pearl i SMOCZYSKO
No a Ty go tak zdrobniale nietoperkiem nazywałaś, a tu teraz wyszło Smoczysko ogromne.dla kolejnego wielkoludka.
Stary 2011-12-16, 10:59   #3578
Zadomowienie

inutil gdzie kupiłaś taki materacyk z klinem?? yły rozmiarki kołyskowe?40x90?

co do autem to my mamy terenówke opla w tym roku kupiliśmy, jeszcze zanim w ciązy byłam chya przeczuwaliśmy- tapicerka na szczescie skórzana czarna poza tym jakoś nie przywiazujemy wagi do rzeczy jak se dziecko chce to niech kopie
a ja mam swojego ukochanego tikacza fioletowego- niepodoba mi sie strasznie z wygladu ale uwielbiam nim jeździć bo jest malutki i zwinny- niestety sie rozlatuje i trzeba bedzie myslec o małej terenówce dla mnie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-16, 11:01   #3579
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
myśle o tym materacyku do kołyski kurcze najchętniej kupiłabym pianka- kokos ale jak widze to takiego nie ma w ogóle na rynku
ja do kołyski mam kokosowy, Pani w sklepie mówiła, że najlepszy bo dziecko w kołysce jest do pół roku około, a przez ten czas i tak używa się w materacach strony kokosowej

tu masz gryczano kokosowy http://dino.sklep.pl/nowy/danpol-mat...cm-p-8786.html
jest też lateksowy, ale cena http://allegro.pl/materac-hevea-baby...972736080.html
Stary 2011-12-16, 11:02   #3580
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć maluchy

O 5.20 złapał mnie taki ból brzucha, że zaczęłam jęczeć i płakać z bólu... bolało mnie w górze, najbardziej tam gdzie zostało 'wolne miejsce' po przekręceniu się malca a był w tej pozie od ponad 2 miesięcy... Wzięłam nospę jedną i się męczyłam... brzuch mi nie twardniał na szczęście, tylko tak jakbym coś źle zjadła czy coś Po 20 min ustąpiło samoistnie... i po tym zdarzeniu spałam jak niemowlę do 10.30. Myślałam przez chwilę, że zaczynam rodzić masakra jakaś

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
No i za pozycje w brzuszku
Już nie pijemy przed 6 zmienił pozycję na starą
Cytat:
moja mała sie przekręca bardzo często tak że raz ma dupcie po prawej a raz po lewej to chyba norma
masz biegunke codziennie?
ja sie martwię bo moja dzidzia chyba sie przekręciła na bok...mam nadzieje że się mylę ale dzisiaj czkała mi pod żebrami nie na dole jak zwykle i strasznie mnie rozciaga na bokioby mi sie tylko wydawało już w poniedziałek wizyta to sie dowiem
To jesteś przyzwyczajona do przekręcanek a ja chyba nie... może coś mi ucisnął i dlatego mnie tak bolało dziś w nocy
A biegunek nie mam, normalnie ten teges... wypję za mocną herbatę/kawę inkę/kakao i już muszę weź mi jeszcze nie wróż biegunki, o się bym wykończyła
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
na TLC jest taki program Dziewczynka Kruszynka, bohaterka to małe dziewczątko, bardzo niskie i ma kilka lat a ostatnio lekarze mówili, że muszą ją przygotować bo zaraz zacznie dojrzewać. My dojrzewałyśmy w wieku lat kilkunastu
Są takie anomalie więc nie ma się czemu dziwić i pisać że to bzdura - skoro ta Lina urodziła dziecko i ono żył0 4o lat to chyba nie jest to historia w stylu "bajeczek".
myślisz?? jakoś wydaje mi się to nie do ogarnięcia mi to trzeba fakty, dowody i zdjęcia pokazać, żebym uwierzyła kiedyś byłam zbyt naiwna, a teraz mi się przekręciło i niedowierzam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:05   #3581
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Materac z klinem i podkładem kupiłam w Smyku (hurtowni) za 109zł a materac do kołyski w Akpolu, bo tam kołyskę kupowaliśmy i wszystko od razu razem
Stary 2011-12-16, 11:09   #3582
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
skąd ja to znam u nas też są wredne - jakaś domena recepcjonistek w poradni K

Dzisiaj kończę 36 tydzień ale ten czas pędzi
likas za 36tc
Stary 2011-12-16, 11:09   #3583
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Oszzzzz, właśnie patrzę na mój suwaczek a tam 37tc i komentarz... " Koniec 36 tygodnia ciąży oznacza, że dziecko jest już donoszone - a więc poród może odbyć się w każdej chwili. Czy walizka do szpitala już spakowana?"

Nieeeeee
Stary 2011-12-16, 11:09   #3584
pozycja77
Zadomowienie

Hej Mamusie!

Witam się i zaglądam z pytankiem - piorę właśnie kocyki takie mięciutkie, ale zastanawiam się czy trzeba je wyczesać albo coś z nimi specjalnie zrobić żeby się ładnie wysuszyły? mam ten różowy z koalą i jest suuuper mięciutki

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-12-16 o 11:12
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:13   #3585
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Materac z klinem i podkładem kupiłam w Smyku (hurtowni) za 109zł a materac do kołyski w Akpolu, bo tam kołyskę kupowaliśmy i wszystko od razu razem
Ajj to się nie załapałam na allegro wszystko mnie wyjdzie koło 160 zł, wiesz? Jak mi nikotynka zapodała linki A Ty tak tanio kupiłaś W Toruniu chyba nie ma hurtowni Smyka

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:15   #3586
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a po mnie zaraz tatko przyjeżdża i śmigamy do gina...
już mnie trzęsie jak sobie pomyśle, ze będę musiała się użerać z babskami z recepcji, bo nie jestem umówiona, ani nie mam skierowania a moja ginka kazała mi przyjść dzisiaj do poradni przyszpitalnej w której dzisiaj przyjmuje... a te baby są tam takie wredne...
mala_stopka za wizytę, a na wredne baby zabierz ze sobą

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Heloł
źle się czułam w nocy, ale nie wiem co mi było ..
MOże po tej wczorajszej bieganinie
Dzisiaj mam plan jak najwięcej odpoczywać, bo się przestraszyłam ...
No to masz dziś nakaz leżenia
Stary 2011-12-16, 11:16   #3587
uska000
Zadomowienie

dostalam wyplate tzn ch** a nie wyplate;( bo tylko dop dnia zwolnienia bo to koniec roku i jak nie urodze to mi doplaca a jak urodze to mi zus wyplaci za mc albo 2;( kur** i za co tru swieta zrobic??;/ socjala nie dadza wyplate dadza w czesci boze jak tu sie nie wykonczyc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:16   #3588
Mijus
Rozeznanie

Padam na twarzPoszłam do apteki nie stety nie zrobią mi maści bo nie mają składnikówDo innej nie dam rady dojść i muszę czekać na tż do popołudnia bo mam wyjęty akumulator z auta a sama go nie dźwigne Obok apteki zachaczyłam o sklep z bielizną i kupiłam szlafrok do szpitala i gacie Potem piekarnia i warzywniak i ledwo co doszłam do domu Musiałam posiedzieć z 10 minut na korytarzu bo myślałam, że zemdleję No masakra jakaś, powietrza złapac nie mogłam, serce myślałam że mi wyskoczy z kaltki.....buuuu....
No ale już jest lepiej

Jeśli chodzi o choinkę to ja już mamOczywiście żywa i pachnąca, stoi sobie na balkonie w ślicznej zielonej doniczce i czeka na przystrojenie
Stary 2011-12-16, 11:17   #3589
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hi hi zauważyłam, że ostatnio panuje moda na kupowanie kombi gdy pojawia się dziecko
my kupujemy nie ze względu na modę mamy audi a3 dwudrzwiowe a to jest bardzo nie wygodne kiedy się ma maluszka dlatego chcemy większe dodatkowo. A kombi będzie odpowiednie na pierwsze dwa lata bo będzie dużo miejsca

a tak na prawdę to marzy mi się jakaś wypasiona terenówka ale to już nie stety wyższa półka

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:19   #3590
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

Witam się i zaglądam z pytankiem - piorę właśnie kocyki takie mięciutkie, ale zastanawiam się czy trzeba je wyczesać albo coś z nimi specjalnie zrobić żeby się ładnie wysuszyły? mam ten różowy z koalą i jest suuuper mięciutki
ja mam podobny i prałam normalnie i niczym nie czesałam, wysuszył się ładnie i nic się z nim nie stało
Stary 2011-12-16, 11:22   #3591
Zadomowienie

Cytat:
ja do kołyski mam kokosowy, Pani w sklepie mówiła, że najlepszy bo dziecko w kołysce jest do pół roku około, a przez ten czas i tak używa się w materacach strony kokosowej

tu masz gryczano kokosowy http://dino.sklep.pl/nowy/danpol-mat...cm-p-8786.html
jest też lateksowy, ale cena http://allegro.pl/materac-hevea-baby...972736080.html
kokosowy mówisz? kurcze to może taki sam kokos kupie chciałam pianke kokos zeby zobaczyc czy czasami nie jest za twardo na kokosie to wtedy moge pianka odwrócić i byc wyrodną matka
lateksowy kupie do łóżeczka może a do kołyski na 6miesięcy to wydaje mi się bezsensowny zakup
Cytat:
Cześć maluchy

O 5.20 złapał mnie taki ból brzucha, że zaczęłam jęczeć i płakać z bólu... bolało mnie w górze, najbardziej tam gdzie zostało 'wolne miejsce' po przekręceniu się malca a był w tej pozie od ponad 2 miesięcy... Wzięłam nospę jedną i się męczyłam... brzuch mi nie twardniał na szczęście, tylko tak jakbym coś źle zjadła czy coś Po 20 min ustąpiło samoistnie... i po tym zdarzeniu spałam jak niemowlę do 10.30. Myślałam przez chwilę, że zaczynam rodzić masakra jakaś

Już nie pijemy przed 6 zmienił pozycję na starą

To jesteś przyzwyczajona do przekręcanek a ja chyba nie... może coś mi ucisnął i dlatego mnie tak bolało dziś w nocy
A biegunek nie mam, normalnie ten teges... wypję za mocną herbatę/kawę inkę/kakao i już muszę weź mi jeszcze nie wróż biegunki, o się bym wykończyła

myślisz?? jakoś wydaje mi się to nie do ogarnięcia mi to trzeba fakty, dowody i zdjęcia pokazać, żebym uwierzyła kiedyś byłam zbyt naiwna, a teraz mi się przekręciło i niedowierzam
bidulko może maluszek się tak odwrócił rzeczywisciewiesz jak my leżymy to nasze dzidzioły mają za dobrze za dużo czasu na ruch i wydziwiają zamiast leżeć w jednej pozycji jak już się dobrze ułożyły.
swoja droga ciekawe moze ci tam dziure w brzuchu zrobiło że cie bolałomoja babcia twierdzi ze jej córka raz ja tak kopneła ze ma w srodku blizne- nie wiem skad ona takie rzeczy wie

biegunki ci nie wróże tylko myślałam że to ci dolega a taike wiesz chodzenie to norma no w twoim przypadku z tego co pamietam
Cytat:
dzięki popatrze u nas w naszej dziurze może coś będzie a jak nie to net mi zostaje
Cytat:
Hej Mamusie!

śliczny kocyk!
ja nie czesałam a ładnie się wysuszyły

Lilka już z nami!!

Stary 2011-12-16, 11:23   #3592
Haniula
Zakorzenienie

hallo

ja jeszcze w lozku ale zaraz musze sie wygramolić i zrobic na czlowieka bo umowilam sie do kosmetyczki na brwi

Jutro juz bedzie tż
Ale ja za to mam szkole
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:25   #3593
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Oszzzzz, właśnie patrzę na mój suwaczek a tam 37tc i komentarz... " Koniec 36 tygodnia ciąży oznacza, że dziecko jest już donoszone - a więc poród może odbyć się w każdej chwili. Czy walizka do szpitala już spakowana?"

Nieeeeee
he he do mnie lekarz we wt że od przyszłego tyg to ja już w zasadzie mogę rodzić a ja takie oczy
czas tak zapier.dziela że ani się obejrzysz a twoje dziecie będzie robić pierwsze kroczki

Cytat:
Hej Mamusie!

ja mam z podobnego materiału ale nic z nim nie robiłam
uprałam
wysuszyłam
złożyłam i tyle

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dostalam wyplate tzn ch** a nie wyplate;( bo tylko dop dnia zwolnienia bo to koniec roku i jak nie urodze to mi doplaca a jak urodze to mi zus wyplaci za mc albo 2;( kur** i za co tru swieta zrobic??;/ socjala nie dadza wyplate dadza w czesci boze jak tu sie nie wykonczyc
współczuję
ja na koniec listopada z pracy dostałam 1/4 pensji, dobrze że zakończyłam zakupy dla dziecka bo na jedzenie by mi nie starczyło teraz i musiałabym prosić tż żeby mi przelał (a ja nienawidzę się prosić ) i też wielce pocieszający mail z kadr, że przesłali dokumenty do zus ale muszę być cierpliwa, że za 2-3tyg dostanę taaaaaaaaaaa jedzie mi to czołg, na pewno przed świętami grosza nie zobaczę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:25   #3594
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
ja mam podobny i prałam normalnie i niczym nie czesałam, wysuszył się ładnie i nic się z nim nie stało
dzięki inutil dziś dzień prasowania i prania, na obiad rosół już pyrka, a mężucha cały dzień ma nie być, bo teraz w pracy, potem jedzie do teścia pomóc mu przy porządkach po remoncie, a na koniec idzie z kolegami na co piątkową piłkę

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:28   #3595
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Ajj to się nie załapałam na allegro wszystko mnie wyjdzie koło 160 zł, wiesz? Jak mi nikotynka zapodała linki A Ty tak tanio kupiłaś W Toruniu chyba nie ma hurtowni Smyka
chyba nie ma, w sklepie internetowym też nie widzę tej promocji

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
buractwo i tyle
Stary 2011-12-16, 11:29   #3596
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Nieeeeee
No to pakuj się Kochanaza 37tc
Stary 2011-12-16, 11:32   #3597
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

Ultra, ale fajnie
Ja poproszę mojego TZta, żeby mi firankę w pokoju powiesił dzisiaj, bo ja się nie chcę wspinać i rąk podnosić za długo, a moja mama jest za niska i nie dostanie

Cytat:

co do autem to my mamy terenówke opla w tym roku kupiliśmy, jeszcze zanim w ciązy byłam chya przeczuwaliśmy- tapicerka na szczescie skórzana czarna poza tym jakoś nie przywiazujemy wagi do rzeczy jak se dziecko chce to niech kopie
a ja mam swojego ukochanego tikacza fioletowego- niepodoba mi sie strasznie z wygladu ale uwielbiam nim jeździć bo jest malutki i zwinny- niestety sie rozlatuje i trzeba bedzie myslec o małej terenówce dla mnie
Hehe Ja też miałam tikacza, ale zielonego Pozbyliśmy się go bo TZ więcej przy nim coś naprawiał, niż jeździł, więc bez sensu było go trzymać .. i od tej pory się mordujemy z jednym autem, czasem nam dziadek swoje pożyczy jak gdzieś wyjeżdża (też tikacza)

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:34   #3598
magda1804
Rozeznanie

dzien dobry

pearl to masz ładnego klocuszka moja 31/32tydz miala 1540g

pisalam wczoraj, ze lekarz ocenil moja mala na 3200, ale nie wiem jak to zrobil, bo dzis odebralam wynik USG i tam waga wynosi 3050g 37/38tydzien, to byloby raczej bardziej wiarygodne

dla zainteresowanych- tu jest siatka centylowa płodu, pewnie nie jest ona do końca miarodajna, ale mozna poczytac:

http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm

Cytat:
Pearl ja bym się tam cieszyła- mimo latania, stresów i nerwów tyle przytyło dobrze świadczy, ja gdybym była na Twoim miejscu to pewnie znów by mnie wysłali do szpitala bo bym kalorie spaliła i do malucha nic nie dotrze Jejuuuuu niech już będzie styczeń!! Ja chcę wyjść z tego wyrka!!!!!! ileż można leżeć no ale niech jeszcze utyje do 3 kg to będę szczęśliwa na maxa....
Agatek a Ty bedziesz miala robione jeszcze USG? jestem bardzo ciekawa ile Twoj maluszek wazy...

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

hmm... to by tłumaczyło dlaczego mam mały brzuch i niewiele wod płodowych. Ja ogolnie pije bardzo malo, naprawde, nawet nie 1l na dzien po prostu nic mi nie smakuje...
Dzis zmierzyłam obwod brzusia w najszerszym miejscu i mam 90cm, a w brzuchu 3kg dziecko az sama sie dziwie, ze ono tam sie miesci.

Cytat:
Agatek a bierzesz pod uwage to, ze mozesz urodzic jeszcze w tym roku? kiedy masz wizyte u gina?

Cytat:

Nieeeeee
Inutil no własnie, pakuj torbe!naleza Ci sie

Pisze ta, ktorej torba stoi w polowie spakowana

dobra, ja biore sie za sprzatanie. Piore dywany

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:40   #3599
likas
Raczkowanie

Widziałyście ten filmik:
http://sensacje.wp.tv/i,USA-Dziecko-...=6d914#m929060

taki maluszek ale jakoś sobie radzi
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 11:41   #3600
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
kokosowy mówisz? kurcze to może taki sam kokos kupie chciałam pianke kokos zeby zobaczyc czy czasami nie jest za twardo na kokosie to wtedy moge pianka odwrócić i byc wyrodną matka
lateksowy kupie do łóżeczka może a do kołyski na 6miesięcy to wydaje mi się bezsensowny zakup
dzięki popatrze u nas w naszej dziurze może coś będzie a jak nie to net mi zostaje

śliczny kocyk!
ja nie czesałam a ładnie się wysuszyły

O dokładnie taki zestaw kupiłam, za 109zł, to widzę, że kobieta wcale nas nie naciągnęła http://www.sklep.urwis.com.pl/produc...oducts_id=9601
tylko materac mamy chyba LUX

Cytat:
dzięki inutil dziś dzień prasowania i prania, na obiad rosół już pyrka, a mężucha cały dzień ma nie być, bo teraz w pracy, potem jedzie do teścia pomóc mu przy porządkach po remoncie, a na koniec idzie z kolegami na co piątkową piłkę
ja mam już WSZYSTKO wyprane chociaż do prasowania trochę zostało

Cytat:
dla zainteresowanych- tu jest siatka centylowa płodu, pewnie nie jest ona do końca miarodajna, ale mozna poczytac:

http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm

Inutil no własnie, pakuj torbe!naleza Ci sie

Pisze ta, ktorej torba stoi w polowie spakowana
w tej siatce to mój Klusek między 50 a 90 się znajduje...

A Torba stoi pod łóżeczkiem, rzeczy do spakowania w wanience
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości