Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 14:15   #3631
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
agawoo to twój tż musiał śliczne odpicowac auteczko skoro dziadek sięnie zorientował
uska czesto cos masz te doły zdecydowanie za często...co się stało? może w klubiku sie nam wygadaj
fajne nosidełko
neska22 niektóre dzieciaczki uwielbiaja nosidełka właśnie dlatego że moga sobie swobodnie ruszać nózkami i rączkamimałastopka ale super kobietka!! tak powinno byc zawsze i wszedzie i nawet chciala ci dac cos do picia no super

symbio graco sie nie rozkłada całkiem na płask jestem jedyną już z was która nie ma wózka- chociaz wybranego no nie?
wszystko jedno... ja dziecka w to nie wsadzę i koniec nawet dostałam nosidełko od kuzynku uzywane ale juz powiedziałam,, ze nie bede go uzywac....

a co do wózka to my tez jeszcze nie kupilimsmy...ale wybrany mamy...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:18   #3632
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
1. jaka chojonke bedziecie mialy na swieta?
2. kiedy planujecie przystrajac?
1.My nie będziemy mieć choinki
2. Jak wyżej
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ubranka na wyjscie ze szpitala, pieluchy, chusteczki, troche kosmetyków, prześcieradełko, ręcznik, myjkę i poszlo 250 zł .

Cytat:

dziewczyny czy jak założę body z długim rękawem, kaftanik i śpiochy no i oczywiście kombinezon to to wystarczy?

'
Ja myślę że ok.
Sama mam w planie, body dł.+ pajac(ten pomarańczowy co ostatnio pokazywałam)+ kombinezon

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
... 2,47 kg w 31+5 tc
dla smoczątka

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Mam pytanie z kategorii głupie:
pakujecie już torby a co robicie z akcesoriami dla dzieci - pakujecie wyparzone
Ja wyparzę przed szpitalem i później już nie.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:23   #3633
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
1.My nie będziemy mieć choinki
2. Jak wyżej

Ja myślę że ok.
Sama mam w planie, body dł.+ pajac(ten pomarańczowy co ostatnio pokazywałam)+ kombinezon

dla smoczątka

Ja wyparzę przed szpitalem i później już nie.
własnie tez muszę powyparzac te wszytskie pierdółki, zeby miec juz spokoj
Stary 2011-12-16, 14:23   #3634
uska000
Zadomowienie

Renata a z czego tu sie w tej patologicznej polsce cieszyc??

socjala mi nie dadza, ubezpieczenia tez nie.. wyplatne obetna a co tam.. umowy nie przedluza choc obiecali..(i ze nie przedluza powiedzieli za nim bylam w ciazy, bo niby nie ma pieniedzy) ale zatrudnic kogos z rodziny sa pieniadze;/

dziecko sie ma urodzic zamiast tym bardziej pokombinowac zebym dostala kase to robia wszystko zeby nie.. A ja juz sobie rozplanowalam kase i teraz co albo nie place rachunkow albo nie kupie nic na swieta.. bo tzt z pracy tez nic nie dostaje a grudniowa i styczniowa wyplata jest licha bo bez premii bo martwy okres;/ po prostu super trzeba bedzie ruszyc oszczednosci

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:24   #3635
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a ja mam dola
- przeganiam dola

Uska, fajne to Twoje nosidelko - cena tez

ja jezeli nie bedzie przeciwskazan, to chcialabym chyba miec i nosidelk i chuste
Czytalam, ze dzieci czesto noszone w chustach czy nosidelkach lepiej sie rozwijaja, maja lepszy kontakt z rodzicami i ze swiatem - widza go z naszej prespektywy i to dobrze na nie wplywa.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pochwalę się - własnie był kurier z materacen, przewijakiem i pościelą
a jak kupilas? pochwalisz sie?

i cale szczescie, ze dziadzia ominela wiedza o jego ssssssssssssskarbie

Mala_Stopka, no to szacun dla pani w recepcji. Mozna byc w szoku - rzeczywiscie

Co do grubszych spraw, to ja od kilku tygodni tez czesciej latam do kibelka. Ja tam sie ciesze z tego

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
lece Was ponadrabiać cud, że wczoraj nie urodziłam - z tztem była kłótnia do 2 w nocy o tą przeprowadzkę. Na szczęście już jest ok
przeprowadzka bez klotni jest chyba niemozliwa
dobrze, ze juz ok

Dziewczyny, boje sie, ze moj Nietoperek w ogole nie bedzie spal po urodzeniu, bo spi najdluzej 20 minut, non stop sie rusza, kopie, wygina, buszuje, skrobie, sie rozciaga, wyciaga. A jak zacznie chodzic, to bede musiala miec oczy w zeby go upilnowac...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:26   #3636
uska000
Zadomowienie

" Przezywam kryzys ekonomiczno se.ksualny. Otwieram portfel a tam ch**"

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-12-16 o 14:27
Stary 2011-12-16, 14:28   #3637
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
- przeganiam dola

Uska, fajne to Twoje nosidelko - cena tez

ja jezeli nie bedzie przeciwskazan, to chcialabym chyba miec i nosidelk i chuste
Czytalam, ze dzieci czesto noszone w chustach czy nosidelkach lepiej sie rozwijaja, maja lepszy kontakt z rodzicami i ze swiatem - widza go z naszej prespektywy i to dobrze na nie wplywa.

Mala_Stopka, no to szacun dla pani w recepcji. Mozna byc w szoku - rzeczywiscie

Co do grubszych spraw, to ja od kilku tygodni tez czesciej latam do kibelka. Ja tam sie ciesze z tego

przeprowadzka bez klotni jest chyba niemozliwa
dobrze, ze juz ok

Dziewczyny, boje sie, ze moj Nietoperek w ogole nie bedzie spal po urodzeniu, bo spi najdluzej 20 minut, non stop sie rusza, kopie, wygina, buszuje, skrobie, sie rozciaga, wyciaga. A jak zacznie chodzic, to bede musiala miec oczy w zeby go upilnowac...
kochana mam te same obawy... moj szkrab szaleje do 1 w nocy i o 5 juz znow szaleje...
moja chrzesnica ma teraz półtora roku i nie było jeszcze w jej życiu nocy, którą przespała a w dzień spi po 15 minut.... i w brzuchu własnie była taki wiercipiętek jak moj łobuziak... ;/

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
dobre
wychodzi na to, ze często mam to samo
Stary 2011-12-16, 14:32   #3638
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
dobre uska a co do tego co napisałaś wcześniej, to niestety, polskie realia nie zachęcają do powiększania populacji ale z drugiej strony, te nasze dzieciaczki nie są nic temu winne, więc cieszę się na nadejście mojej Kruszynki.
aha no iten demotywator też pasuje

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-12-16 o 14:34
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:38   #3639
uska000
Zadomowienie

http://pani-halinka.pl/comic/comic/58-0038/

Stary 2011-12-16, 14:45   #3640
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
dolaczam sie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kochana mam te same obawy... moj szkrab szaleje do 1 w nocy i o 5 juz znow szaleje...
moja chrzesnica ma teraz półtora roku i nie było jeszcze w jej życiu nocy, którą przespała a w dzień spi po 15 minut.... i w brzuchu własnie była taki wiercipiętek jak moj łobuziak... ;/
cholera...ja tez slyszalam, ze pozniej po urodzeniu tak samo sie zachowuja
i wez tu upilnuj takiego dzieciaka

Twoj spi 0d 1-ej do 5-ej - moj autentycznie wtedy caly czas buszuje. Sprawdzalam wiele razy, bo albo mi nie dawal spac, albo jak wstawalam sie na siku, to czulam malca od razu po przebudzeniu, poza tym tz mi czesto mowi, ze jak np on sie przebudza w nocy, to od razu kladzie lapke na brzuchu i sie dziwi,ze ja spie podczas gdy Nietopson buszuje jak oszalaly

Cytat:
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
aha no iten demotywator też pasuje

Stary 2011-12-16, 14:48   #3641
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

Witam się i zaglądam z pytankiem - piorę właśnie kocyki takie mięciutkie, ale zastanawiam się czy trzeba je wyczesać albo coś z nimi specjalnie zrobić żeby się ładnie wysuszyły? mam ten różowy z koalą i jest suuuper mięciutki
Ja mam taki i nic sie z nim nie stało, nie musiałam wyczesywać.

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Padam na twarzPoszłam do apteki nie stety nie zrobią mi maści bo nie mają składnikówDo innej nie dam rady dojść i muszę czekać na tż do popołudnia bo mam wyjęty akumulator z auta a sama go nie dźwigne Obok apteki zachaczyłam o sklep z bielizną i kupiłam szlafrok do szpitala i gacie Potem piekarnia i warzywniak i ledwo co doszłam do domu Musiałam posiedzieć z 10 minut na korytarzu bo myślałam, że zemdleję No masakra jakaś, powietrza złapac nie mogłam, serce myślałam że mi wyskoczy z kaltki.....buuuu....
No ale już jest lepiej
Czym bliżej końca, tym cieżej....uważaj na siebie
Cytat:

mam jeszcze jedno pytanko do was uważacie że jest konieczność zapinania fotelika do stelaża? bo jakbym sie decydowała na wózek graco to chciałabym fotelik maxi cosi (lepsze) a nie ma możliwości wpięcia takiego fotelika i nie wiem czy brac 3w1 czy 2w1 plus fotelik
Ja koniecznie chciałam mieć wózek z taką możliwością i dlatego wybrałam 3w1. Owszem, tak jak piszesz nie należy długo wozić dziecka w takim foteliku ale są sytuacje(zaobserwowałam u siostry np.) że czasami potrzebujesz na np. 10 czy 15 minut wyskoczyć coś załatwic a dziecko uśnie w aucie. Nie wyobrażam sobie targać takiego fotelika w ręku ani nie chciałą bym budzić dziecka zeby je przełożyć do wózka.
Nie jestem również za takimi wózkami co mają możliwosć wpinania fot. do spacerówki. Prowadziłam taki wózek i strasznie cięzki jest wtedy.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:59   #3642
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renata

mam jeszcze jedno pytanko do was uważacie że jest konieczność zapinania fotelika do stelaża? bo jakbym sie decydowała na wózek graco to chciałabym fotelik maxi cosi (lepsze) a nie ma możliwości wpięcia takiego fotelika i nie wiem czy brac 3w1 czy 2w1 plus fotelik

ja sobie nie wyobrazam miec wozka bez mozliwosci wpiecia fotelika, dlatego kazdy model rozpatrywalam pod wzgledem, czy bedzie mozna wpiac w niego maxi cosi wlasnie

Stary 2011-12-16, 15:08   #3643
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Też super, nie ma co ..
Ja już się podpytałam - mi płaci zakład pracy, a potem rozlicza się z Zusem, więc wypłaty mam normalnie i w terminie (tyle, że mnijesze, bo jakieś tam koszty uzyskania przychodu czy coś mi odpada). Ale tym sposobem jeszcze przed świętami dostanę drugą wypłatę
a mi właśnie Zus, pracodawca do 30dni ciągłego zwol lek a po tym już Zus
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

ZUS zawsze wypłaca kaskę za tyle dni ile masz na L-4.
Ja z ZUS-em będę się jeszcze długo męczyła bo będzie mi macierzyńskie wypłacał. Muszę już zacząć powoli kompletować i wypełniać wszystkie papiery, żeby później na łapu capu wszystkiego nie załatwiać
mi na szczęście wszystkie dok dla Zus na macierzyński przygotują kadry w pracy
Cytat:

ale ten Graco nie ma adapterów jesteś pewna
bo ja tez nie brałam wózka 3w1 bo fotelik chciałam maxi cosi, ale przed zakupem upewniłam się że producent oferuje adaptery do Maxi cosi więc mogłam wziąć 2w1 i fotelik Maxi cosi

Cytat:
własnie tez muszę powyparzac te wszytskie pierdółki, zeby miec juz spokoj
jakie pierdółki wyparzacie opróćz butelek i smoczków

Cytat:

ja jakoś od tego tyg codziennie wizytuję wc i się cieszę bo wcześniej dwa trzy razy na tydz

też się obawiam że mój synek będzie z tych mało śpiących bo lubi dokazywać

Cytat:
he he dobre powiedzenie

Cytat:
a dziewczyny co wybieracie chuste czy nosidełko na początek?
ja nie myślałam o tym
Cytat:
ale raczej nie wybiore ani tego ani tego....
ja chyba też, bo chustę ciężko samemu wiązać a nosidełko to raczej nie bardzo dla szkraba może jak będzie miał rok i zdecydujemy się pojechać w góry
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
heej

lece Was ponadrabiać cud, że wczoraj nie urodziłam - z tztem była kłótnia do 2 w nocy o tą przeprowadzkę. Na szczęście już jest ok

poczytam chwilę co naskrobałyście
ulala to było poważnie
mam nadzieję ze zrozumiał że nie ma racji

Cytat:
Hejka

Uff...udało mi sie umówic na usg w przyszłym tyg. Czyli we wtorek na 9.10 Do pielęgniarki niestety nie, bo termin dopiero na czwartek a to miało być przed usg, ale to nic bo u piel. tylko siuśki i ciśnienie a to we wtorek też będę mieć

Lecę Was poczytać.........
to super, że możesz iść na usg

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 15:12   #3644
agawoo
Zakorzenienie

Chyba jestem chora
Gardło mnie boli od rana bardziej niż zwyklei nie przestaje, męczy mnie jakiś kaszel i drapanie, nos też jakoś dziwnie przytkany i boli mnie głowa
Leżę cały czas pod kocem i nic nie przechodzi

Cytat:
agawoo to twój tż musiał śliczne odpicowac auteczko skoro dziadek sięnie zorientował

Renatka
, my jeszcze wózka nie kupiliśmy, ale fakt - mamy swój typ

Cytat:

socjala mi nie dadza, ubezpieczenia tez nie.. wyplatne obetna a co tam.. umowy nie przedluza choc obiecali..(i ze nie przedluza powiedzieli za nim bylam w ciazy, bo niby nie ma pieniedzy) ale zatrudnic kogos z rodziny sa pieniadze;/

dziecko sie ma urodzic zamiast tym bardziej pokombinowac zebym dostala kase to robia wszystko zeby nie.. A ja juz sobie rozplanowalam kase i teraz co albo nie place rachunkow albo nie kupie nic na swieta.. bo tzt z pracy tez nic nie dostaje a grudniowa i styczniowa wyplata jest licha bo bez premii bo martwy okres;/ po prostu super trzeba bedzie ruszyc oszczednosci
Uska, nic dziwnego, że masz doła Niezbyt miło Cię potraktowali, i to przykre Dobrze, że macie chociaż oszczędności, to zawsze można wykorzystać, a potem uzupełnić, jak będzie lepszy miesiąc

Cytat:

Jasne
Przewijak:
http://allegro.pl/klups-przewijak-ni...999260969.html
Materac (ten co wczoraj któraś z Was wklejała)
http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...997464950.html
Pościel:
http://allegro.pl/klups-posciel-3-el...997464906.html

Cytat:
Oplułam monitor
Ale w sumie to nic śmiesznego, bo mam to samo

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-16 o 16:04
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 15:17   #3645
AgaMili
BAN stały

Melduję że żyję ale nie siedzę w ogóle na kompie. Moja kość łonowa robi sobie ze mnie jaja i nie boli tylko jak siedze albo leżę wiec jak zalegnę na kanapie to nie mam jak wstać na górę do kompa . A na serio to mam już dość. W nocy nie śpię bo brzuch mi się obniżył i co godzinę się budzę uciskana na pęcherz i muszę siku ale przynajmniej oddycha mi się lepiej. Zaczęłam 36. tc i mam przeczucie że jednak urodze w grudniu. Trzymajcie się
Postaram się coś nadrobić wieczorem jak małą położę bo i tak ostatnio cierpie na bezsenność (dziś od 4. nie śpię)
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 15:36   #3646
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja jakoś od tego tyg codziennie wizytuję wc i się cieszę bo wcześniej dwa trzy razy na tydz
ja wczesniej musialam zjesc cos "blonnikowego", zeby zalatwic sprawe
teraz nie ma w ogole takiej potrzeby...
Cytat:
Napisane przez Zuzia
też się obawiam że mój synek będzie z tych mało śpiących bo lubi dokazywać
a jak czesto i dlugo spi?
Cytat:
Chyba jestem chora
Gardło mnie boli od rana bardziej niż zwyklei nie przestaje, męczy mnie jakiś kaszel i drapanie, nos też jakoś dziwnie przytkany i boli mnie głowa
Leżę cały czas pod kocem i nic nie przechodzi
ojojoj
a zastosowalas artylerie ciezarowek na choroby?
Cytat:
Napisane przez Agawoo
dziekuje ale w przewijaku dalas chyba zly link
ateracyk fajny, tylko ze wlasnie coraz wiecej jest opinii, zeby jednak zrezygnowac z tych twardych i nie wiem caly czas, na jaki sie zdecydowac
a posciel PRZEPIEKNA tylko ta cena

A ja czekam sobie na katalog 2012 wozkow jedo fyn
Ostatnio w centrum handlowym zaczepilismy z tztem dwie mamuski, ktore maja ten wozek i obie bardzo polecaly, wiec chyba juz jestesmy zdecydowani

AgaMili,
moja bolaca kosc lonowa pozdrawia Twoja

komentarz mojego gina po zmierzeniu Smoczatka, (jak to Kasikzaki ladnie napisala) - "no to nie dziwota, ze kosc lonowa pani dokucza"

Stary 2011-12-16, 15:46   #3647
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie

Wczoraj odebrałam wyniki i niestety mam paciorkowca

Dziś wizyta i ginka uświadomiła mi że 38 tydzień zaczełam ale wszystko ładnie pozamykane tak że do końca roku najprawdopodobnie się nie rozsypie

Pearl normalnie mały wielki człowiek w Tobie mieszka

Inutil mamy ten sam materac ja kupowałam na początku listopada tzn moi rodzce sponsorowali łóżeczko z wyposażeniem.

Mijus ja polecam hurtownie na Szajnochy 6 w Bydgoszczy wczoraj kupiliśmy np. wanienke duża za 24zł. i pościele mają tanie ale nie pamiętam dokładnie za ile ale w porónaniu ze Smykiem to spora różnica była.

Ja też wczoraj walnełam focha na tż dziś w ramach pokuty zaniósł mój pierścionek zaręczynowy do naprawy okazało się ze wyszczerbił się kamyk nie wiem jak ja to zrobiłam ale dobrze ze w pore go przestalam nosić.

Co do choinki ja sie czaje na taką malutką żywą z Auchana w doniczce później bym ją wsadziła do ogródka bo nasza sztuczna jest za duża a jutro tż rozkłada łóżeczko

Agawoo, Renatka my też mieliśmy tikusia na początku mało pali 5 drzwi tylko ta blacha niestety teraz mamy Passata b5
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 15:53   #3648
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej!

Wróciłam, odebrałam przesyłkę wczorajszą i miałam niezły incydent... dojeżdżamy do domu i zabrakło mi paliwa sądziłam, że przejadę jeszcze z 20 kilosów, a tu dupa... Pierwszy raz mi się zdarzyło nie wycyrklować ile mogę pojechać, a kontrolka się u mnie nie pali (w tych samochodach się nie pali, A. mi sprawdzał osobiście) jak jest mało, jeżdżę na wyczucie i tyle

Znalazłam jakiś zakład pracy, pełno jakiś resztek, korków, smoły, normalnie szok aaaaa!!!!!! chcieli mi dać baniak i miałam se iść na pieszo z 2-3 km sama zatankować mówię, że niebardzo bo jestem w ciąży... "no to ciężarnej się nie odmawia" uff, jakiś koleś z tej firmy pojechał ze mną i mnie uratował... się zestresowałam tym dzisiaj i jestem zła na siebie Oczywiście odpaliłam kolesiowi piwo i 10 zł dałam za pomoc A ja nawet nie mam baniaka wrrrr na szczęście to było paliwo, a nic innego i normalnie dotarłam do domu- nie miałam daleko 2 km dalej stał

Nie nadrabiam Was, nie mam siły ani ochoty... dobija mnie ból brzucha idę coś zjeść i się położyć..

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ja mam czasem wrażenie, że w górnej częsci brzucha mam taki jakby.... przeciąg Dziwne uczucie, bardzo nieprzyjemnie
Coś mi się z SR przypomina, że skurcze porodowe zaczynają się właśnie na górze brzucha Może dopadł Cię mocniejszy skurcz braxtona hicksa
Nie strasz Dziś znów mnie pobolewa brzuch... ojj nie podoba mi się to bardzo

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 15:54   #3649
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Nadrobiłam tylko do 11 niestety na więcej nie mam obecnie czasu

Cytat:
dziewczyny czy jak założę body z długim rękawem, kaftanik i śpiochy no i oczywiście kombinezon to to wystarczy?
Myślę, że będzie OK, sama myślałam nad zestawem: bodziak z dł. rękawem + pajac polarkowy + kombinezon

Cytat:
Bylam dzisiaj na wizycie, bo moj ukochany gin powiedzial, ze przyjmie mnie miedzy pacjentkami (przyjmuje tylko we wtorki i czwartki). I teraz uwaga... moje "Malenstwo" wazy... 2,47 kg w 31+5 tc
Az sie przerazilam No, ale oprocz tego podobno wszystko wyglada dobrze, tyle ze, jak to okreslil moj lekarz, jest malym smokiem

Mam nadzieje,ze jutro bede miala luzniejszy dzien, to w koncu zobacze, co sie u Was dzieje

Buziaki i dobranoc
Pearl i SMOCZYSKO
Spore Maleństwo będzie
_________________________ ____
Właśnie skończyłam obiadek: krokiet rybny z nadzieniem serowym, puree i surówa z marchwi, selera i jabłka

Od rana kiepsko się czułam, więc zamiast na 9, do mamy doszłam o 11:30 ale zrobiłam co miałam w planach - z 5 kartoników/worków pierdół zostawionych u rodziców został 1

No i przy okazji znalazłam bluzkę, którą byłam pewna, że w amoku przeprowadzki wrzuciłam do siatki pt. do Caritasu brązowa tunika-bombka z długim rękawem i półgolfem, kupiona na all, ale totalnie nie na moją figurę, a odłożona na ciążę czyli mam w co się odziać

Dobra, zmykam, może wpadnę później, ale nie obiecuję, bo skończył nam się limit na neta
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 15:56   #3650
uska000
Zadomowienie

kochany tzcik slyszal jak dzwonil ze humorek nie dopisuje i kupil mi po drodze pierogi z podwojna marchewka

a teraz na polsacie 2 ogladam jak sie robi sceny kaskaderskie i strzaly;p i oczuywiscie wtulam pierogi

Stary 2011-12-16, 15:57   #3651
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
ja wczesniej musialam zjesc cos "blonnikowego", zeby zalatwic sprawe
teraz nie ma w ogole takiej potrzeby...
a jak czesto i dlugo spi?
wieczorem jak się kłade to ma fazę na rozpychanie się, zwłaszcza jak zaczynam leżeć na lewym, jak się przeturlam na prawy to trochę pokopie i raczej jest spokojny
w nocy nie budzi mnie swoimi kopniakami, czasem jak wstanę do wc albo przebudzę się to raz zrobi łup łup i tyle
może coś tam działa ale na tyle spokojnie, że jak wreszcie zasne to nie budze się przez niego
rano by spał śpimy jak nikt nas nie obudzi do 10ej, ja nadrabiam noce trudy zasypiania, poranne przebudzenie przez tż szykującego sie do pracy itp.
w dzień ma fazy na aktywności, głownie jak leże na kanapie, czasem jak siedze przy stole to się powygina, porozpycha
ale nie mogę tak powiedzieć że np. nie odzywał sie 3h, niestety z drugiej ciesze sie ze nie muszę martwić się czy wszystko ok bo zawsze się odezwie

Stary 2011-12-16, 16:04   #3652
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A to takie coś się przygotowuje?
Tegoroczna nowość, udogodnienie dla rodzącej ale oczywiście obowiązkowy nie jest. Ogólnie rzecz ujmując są to twoje oczekiwania wobec porodu. U mnie w szpitalu go respektują więc póki co na brudno coś tam naskrobałam muszę się tylko zmobilizować i go wklepać do kompa Tu masz info: http://planporodu.pl/

Cytat:
a dziewczyny co wybieracie chuste czy nosidełko na początek?
Chusta już nawet wyprana i wyprasowana leży w szafie, tylko jeszcze muszę poprosić przyjaciółkę o krótkie szkolenie Ale noszenie zacznę dopiero gdy Konrad skończy miesiąc, tak mi doradziła położna.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
ja po wizycie, u mnie bez zmian-czyli dobrze, bo szyjka dalej się nie skróciła, wód też nie ubyło, wymaz na paciora pobrany, więc ufff do szpitala iść nie muszę i dalej leżanko w domu
a jak pozytywnie byłam zdziwiona, bo poszłam do rejestracji, ze ja nie jestem umówiona ani nic... a pani milutka, ze tak oczywiście skoro pani doktor kazała przyjść to mnie przyjmą, poprosiła o numer kartoteki, jeszcze zapytała się czy dobrze sie czuję, czy może się wody napiję... ze tylko dwie pacjentki sa przede mną i mogę wejść, a potem jak wychodzilam pytam się kiedy będa wyniki paciora, a ona ze we wtorek, ale żebym się już tu nie fatygowała to oni mi przyślą je do domu
normalnie szok... a jednak da się normalnie podejść do pacjenta w publicznej służbie zdrowia
za wizytę

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
na wypisie są wszystkie wyniki badań jakie ci robili, także nie martw sie

plan porodu- wytrzymać do stycznia
dziękuję

Kurier przywiózł dziś firany Jak mąż wróci to poproszę o zawieszenie. Tylko, że to moje pierwsze makarony i rozpakowując jedną tak poplątałam, że 2 godz nad nią siedziałam potem i jeszcze te koraliki

Edytowane przez annyonne
Czas edycji: 2011-12-16 o 16:06
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 16:06   #3653
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej!

Wróciłam, odebrałam przesyłkę wczorajszą i miałam niezły incydent... dojeżdżamy do domu i zabrakło mi paliwa sądziłam, że przejadę jeszcze z 20 kilosów, a tu dupa... Pierwszy raz mi się zdarzyło nie wycyrklować ile mogę pojechać, a kontrolka się u mnie nie pali (w tych samochodach się nie pali, A. mi sprawdzał osobiście) jak jest mało, jeżdżę na wyczucie i tyle

Znalazłam jakiś zakład pracy, pełno jakiś resztek, korków, smoły, normalnie szok aaaaa!!!!!! chcieli mi dać baniak i miałam se iść na pieszo z 2-3 km sama zatankować mówię, że niebardzo bo jestem w ciąży... "no to ciężarnej się nie odmawia" uff, jakiś koleś z tej firmy pojechał ze mną i mnie uratował... się zestresowałam tym dzisiaj i jestem zła na siebie Oczywiście odpaliłam kolesiowi piwo i 10 zł dałam za pomoc A ja nawet nie mam baniaka wrrrr na szczęście to było paliwo, a nic innego i normalnie dotarłam do domu- nie miałam daleko 2 km dalej stał

Nie nadrabiam Was, nie mam siły ani ochoty... dobija mnie ból brzucha idę coś zjeść i się położyć..

Nie strasz Dziś znów mnie pobolewa brzuch... ojj nie podoba mi się to bardzo
ale zepsuła się czy w ogóle się nie pali
ale miałaś przeżycie, masakra - ja to się ciągle boję złapania gumy

Cytat:
kochany tzcik slyszal jak dzwonil ze humorek nie dopisuje i kupil mi po drodze pierogi z podwojna marchewka

a teraz na polsacie 2 ogladam jak sie robi sceny kaskaderskie i strzaly;p i oczuywiscie wtulam pierogi
jeszcze nie jadłam pierogow z marchewką

Stary 2011-12-16, 16:08   #3654
annyonne
Raczkowanie

Ale mi się kebaba zachciało i tak już mnie trzyma od godziny
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 16:22   #3655
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

dziekuje ale w przewijaku dalas chyba zly link
ateracyk fajny, tylko ze wlasnie coraz wiecej jest opinii, zeby jednak zrezygnowac z tych twardych i nie wiem caly czas, na jaki sie zdecydowac
a posciel PRZEPIEKNA tylko ta cena

A ja czekam sobie na katalog 2012 wozkow jedo fyn
Ostatnio w centrum handlowym zaczepilismy z tztem dwie mamuski, ktore maja ten wozek i obie bardzo polecaly, wiec chyba juz jestesmy zdecydowani
Pearl, dzięki
Już poprawiłam:
http://allegro.pl/klups-przewijak-ni...999260969.html

Pościel nie najtańsza,ale stwierdziliśmy, że kupimy jeden komplet, a inne, na zmianę uszyje nam teściowa Tylko materiał muszę znaleźć

A materac kupiłam taki (dla mnie wcale nie jest taki twardy, ale wiadomo, że maluszek bardziej wrażliwy), bo w sumie wszyscy polecali ...
Myśmy się wychowali na materacach z trawy morskiej, i żyjemy

A z artylerii na razie tylko herbatkę z miodem i cytryną zastosowałam

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Wczoraj odebrałam wyniki i niestety mam paciorkowca

Dziś wizyta i ginka uświadomiła mi że 38 tydzień zaczełam ale wszystko ładnie pozamykane tak że do końca roku najprawdopodobnie się nie rozsypie
[...]
Agawoo, Renatka my też mieliśmy tikusia na początku mało pali 5 drzwi tylko ta blacha niestety teraz mamy Passata b5
Dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku
Oluska, kolejna użytkowniczka żelazka Ale fakt, normalnie jak z papieru ten samochód ...

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej!

O kurka, dobrze, że znalazłaś kogoś kto Ci pomógł ..
My niestety tez nie mamy wskaźnika w samochodzie

Cytat:

Z czym pierogi????

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-16 o 16:23
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 16:23   #3656
uska000
Zadomowienie

Cytat:

jeszcze nie jadłam pierogow z marchewką
pierogi byly ruskie surowka byla z marchewki podwojna

Stary 2011-12-16, 16:27   #3657
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
wszystko jedno... ja dziecka w to nie wsadzę i koniec nawet dostałam nosidełko od kuzynku uzywane ale juz powiedziałam,, ze nie bede go uzywac....

a co do wózka to my tez jeszcze nie kupilimsmy...ale wybrany mamy...
no pewnie każdy ma swoje przekonania albo się nasłuchał czegoś innego
a jaki wybraliście?
Cytat:

no to rzeczywiście można załapać doła nie wiem jak Cię pocieszyć bo ciężko w takiej sparwie cos poradzić...
Cytat:
-

ja właśnie nie wiem co kupić najpierw ale poczekam aż mała się urodzi i czy nie będzie miała problemów z bioderkami to wtedy zdecyduje...
moja córcia na szczęście sypia...teraz np śpi sobie śpi też rano po śniadaniu jak juz pofika i w nocy też albo jej nie czuje bo mam łożysko z przodu- oby sobie jednak spała(studia mam i jeszcze chce firme założyć to przydałoby się spokojne śpiące dziecię) i ja i mój mąz byliśmy spokojni tzn za niemowlaka to tylko ja bo D. podobno non stop się wydzierał że chce jeść
Cytat:

Cytat:
Ja mam taki i nic sie z nim nie stało, nie musiałam wyczesywać.

Czym bliżej końca, tym cieżej....uważaj na siebie

Ja koniecznie chciałam mieć wózek z taką możliwością i dlatego wybrałam 3w1. Owszem, tak jak piszesz nie należy długo wozić dziecka w takim foteliku ale są sytuacje(zaobserwowałam u siostry np.) że czasami potrzebujesz na np. 10 czy 15 minut wyskoczyć coś załatwic a dziecko uśnie w aucie. Nie wyobrażam sobie targać takiego fotelika w ręku ani nie chciałą bym budzić dziecka zeby je przełożyć do wózka.
Nie jestem również za takimi wózkami co mają możliwosć wpinania fot. do spacerówki. Prowadziłam taki wózek i strasznie cięzki jest wtedy.
Cytat:

ja sobie nie wyobrazam miec wozka bez mozliwosci wpiecia fotelika, dlatego kazdy model rozpatrywalam pod wzgledem, czy bedzie mozna wpiac w niego maxi cosi wlasnie
oki to już wiem, że albo się zdecyduję na graco 3w1 alo musze wybrac inny wózek. dziękujejestescie kochane

Cytat:
o maskara!!! od razu mi się humor poprawił
Cytat:
ale ten Graco nie ma adapterów jesteś pewna
bo ja tez nie brałam wózka 3w1 bo fotelik chciałam maxi cosi, ale przed zakupem upewniłam się że producent oferuje adaptery do Maxi cosi więc mogłam wziąć 2w1 i fotelik Maxi cosi

nie widziałam nigdzie adapterów do niego niestety...oni mają swoje foteliki i może chcą je sprzedawać a nie żeby ktoś uzupełniał maxi cosi

ale u mnie wieje masakra!!!
cholera juz 4 raz byłam w kibelku dzisiaj w ciągu 2godz mam nadzieje że to tylko takie dzisiejsze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 16:28   #3658
uska000
Zadomowienie

wiedzialyscie ze jest roznica kiedy??

http://www.blog.przedporodem.pl/kied...ciac-pepowine/

Stary 2011-12-16, 16:33   #3659
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
dostalam wyplate tzn ch** a nie wyplate;( bo tylko dop dnia zwolnienia bo to koniec roku i jak nie urodze to mi doplaca a jak urodze to mi zus wyplaci za mc albo 2;( kur** i za co tru swieta zrobic??;/ socjala nie dadza wyplate dadza w czesci boze jak tu sie nie wykonczyc
Uska Ty to masz przeboje z tą kasą
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 16:37   #3660
Angelika_26
Raczkowanie

Witam!
Dziewczyny czy można w ciąży brać Apap?? Brzuch mnie boli cały dzień. Chyba wczoraj coś nie tak zjadłam.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości